”Suorita loppuun se mitä aloitit tehdä.” - 2. Kor. 8:11

[Alkaen ws 11/19, s. 26, tutkimusartikkeli 48: 27. tammikuuta - 2. helmikuuta 2020]

Jos ajattelisit mitä olet aloittanut, mutta et ole saanut päätökseen, mikä tulisi mieleen ensin?

Olisiko se asunnosi huoneen kunnostaminen tai jokin muu ylläpitotehtävä? Tai jotain mitä tarjosi tai lupasit tehdä jonkun toisen puolesta? Ehkä leskelle, jota ei saatu päätökseen? Tai ehkä kirjoittamalla kirjeen tai sähköpostin ystävälle tai perheenjäsenelle, joka asuu jonkin matkan päässä.

Ajattaisitko kuitenkin ensin lupauksen edelläkävijälle? Tai kerätä rahaa lähettääksesi muille? Tai lukemalla Raamattua läpi? Tai paimentaa muita, joko vanhinta tai kustantajaa?

Et todennäköisesti ajattele jälkimmäisiä ehdotuksia, mutta ne ovat asioita, joita järjestö pitää todennäköisimmin. Vai onko kyse pikemminkin siitä, mitä organisaatio pitää tärkeimmänä ja mainitsemalla sen tällä tavoin, he haluavat sinun ajattelevan niitä?

Tämä johtuu siitä, että kaikki nämä ehdotukset löytyvät tutkimusartikkelin neljästä ensimmäisestä kohdasta, joista kahdessa neljästä kappaleesta on omistettu Paavalin esimerkille, joka muistuttaa korinttilaisia ​​lupauksestaan ​​myöntää rahallista apua kristittyilleen Juudeassa. Vaikuttaa siltä, ​​että lukijalla on vain hienovarainen vihje vastata organisaation usein esittämiin lahjoituspyyntöihin.

Ennen päätöksen tekemistä (kohta 6)

Kohdassa 6 todetaan “Pidämme kiinni päätöksestämme palvella Jehovaa ja olemme päättäneet olla uskollisia avioliittokaverillemme. (Matt. 16:24; 19: 6) ”. valitettavasti, se on kaikki mitä mainitaan näistä kahdesta aiheesta. Oikeudenmukaisuuden vuoksi ne ovat aiheita, joista voitaisiin keskustella paljon. Koska organisaatiossa on kuitenkin ongelmia veljien ja siskojen kanssa solmittamatta sopivia avioliittoja ja monia avioeroja, meidän ei pidä siirtää tätä aihetta eteenpäin ilman kommentteja.

Avioliitto on lukuun ottamatta päätöstä palvella Jehovaa ja Jeesusta Kristusta, ja se on yksi tärkeimmistä päätöksistä elämässä, jota monet meistä tekevät.

Siksi pyrimme tekemään tästä katsauksesta myönteisen ja hyödyllisen yrittämällä soveltaa kaikkia artikkeleita koskevaa avainkohtaa jokuin, joka harkitsee avioliittoa tai vasta avioliittoa. Tämä on huolimatta siitä, että Vartiotorni-artikkelissa niitä sovelletaan lähes yksinomaan ministeriöiden ja muiden organisaatioiden vaatimuksiin.

Seuraavat keskeiset ehdotukset tehdään artikkelissa.

 • Rukoile viisaudesta
 • Tee perusteellinen tutkimus
 • Analysoi omat motiivisi
 • Ole tarkka
 • Ole realistinen
 • Rukoile voimaa
 • Luo suunnitelma
 • Suorita itsesi
 • Hallitse aikaa viisaasti
 • Keskity tulokseen

Rukoile viisauden puolesta (par.7)

"Jos jollain teistä puuttuu viisautta, antakaat hänen kysyä jatkuvasti Jumalaa, sillä hän antaa anteliaasti kaikille. ”(Jaak. 1: 5)”. Tämä Jamesin ehdotus on erittäin hyödyllinen kaikissa päätöksissä. Jos tunnemme Jumalan sanan, hän voi auttaa meitä muistamaan pyhät kirjoitukset, jotka liittyvät päätökseemme, jonka haluamme tehdä.

Erityisesti tarvitsemme viisautta tehdä oikea valinta avioliittopartnereissa. Monet tekevät päätöksen siitä, kuinka fyysisesti hyvännäköinen potentiaalinen kumppani voi olla. Jumalan sanan viisaus, jota meille voidaan muistuttaa, sisältää:

 • 1. Samuel 16: 7 ”Älä katso hänen ulkonäkönsä ja hänen kypsyytensä korkeuteen, - koska pelkkä ihminen näkee sen, mikä silmille näyttää; mutta mitä Jehovalle hän näkee, mitä sydän on ”. Sisäisellä henkilöllä on paljon enemmän arvoa.
 • 1 Samuel 25: 23-40 “Ja siunattua olkoon järkevyytenne ja siunattu olkoon te, jotka olette minua hillinneet tänä päivänä pääsemästä verenkierrokseen ja omalla kädelläni tulla pelastukseeni”. David pyysi Abigailia olemaan hänen vaimonsa rohkeuden, järkevyyden, oikeudenmukaisuuden ja hyvien neuvojen takia.
 • 2. Moos. 18:XNUMX ”Ihmiselle ei ole hyvä jatkaa itseään. Aion tehdä hänelle auttajan, täydentäen häntä ”. Sekä aviomies että vaimo täydentävät toisiaan ominaisuuksien ja taitojen suhteen, naimisissa oleva yksikkö voi olla vahvempi kuin kahden yksilön summa.

Tee perusteellinen tutkimus (kohta 8)

”Kuule Jumalan sanaa, lue Jehovan organisaation julkaisuja ja puhu ihmisille, joihin voit luottaa. (Sananl. 20:18) Tällainen tutkimus on välttämätöntä, ennen kuin tehdään päätös vaihtaa työpaikkaa, muuttaa tai valita sopiva koulutus, joka auttaa sinua tukemaan ministeriötäsi ”.

On varmasti hyödyllistä kuulla Jumalan sanaa ja puhua ihmisille, joihin luotamme. Järjestön julkaisuja luettaessa on kuitenkin noudatettava suurta varovaisuutta. Esimerkiksi jatkuvat muistutukset “valita sopiva koulutus, joka auttaa sinua tukemaan ministeriötäsi ”. Lähes kaikki koulutukset auttavat sinua saamaan työtä tukemaan itseäsi ja siten todennäköisesti mitä tahansa ministeriötä, jonka valitset tehdä. Mutta mitä organisaatio tarkoittaa tässä, on tukea edelläkävijäministeriötä. Käsitys ministeriöstä löytyy vain organisaatiosta (Psalmi 118: 8-9).

On varmasti outoa, että Jeesus (ja todellakin inspiroidut Raamatun kirjoittajat) eivät antaneet ehdotuksia tai sääntöjä siitä, mitä koulutuksella tulisi olla tai mitä työpaikkoja tulisi tehdä palvelun tukemiseksi. Samanaikaisesti sekä Jeesuksella että Paavalilla ja muilla Raamatun kirjoittajilla oli paljon sanottavaa kristillisistä ominaisuuksista ja miksi ja miten ne esitetään. Sitä vastoin organisaatio tuskin päästää yhtä opintoartiklaa läpi, ilman että sitä mainitaan jonkin verran koulutuksen valinnasta, mutta monet artikkelit käyvät läpi ilman mainintaa hengen hedelmien soveltamisesta tai avustamisesta elämässämme. Se kertoo paljon organisaation painopisteistä, jotka näyttävät olevan suunniteltu auttamaan heitä hallitsemaan ihmisiä sen sijaan, että autettaisiin ihmisiä paremmin kristittyinä.

Kuinka voimme käytännössä soveltaa tutkimusta avioliittoon? Olisi hyvä tuntea potentiaalinen kumppani erittäin hyvin ennen avioliittoa. Heidän tykkään ja inhoa, mielialansa, ystävänsä, kuinka he kohtelevat vanhempiaan, kuinka he kohtelevat teitä tunnettavia lapsia, kuinka he selviävät paineista, stressistä ja muutoksista. Heidän toiveensa ja toiveensa, vahvuutensa ja heikkoutensa. (Jos heillä ei ole heikkouksia, sinun on irrotettava ne ruusunväriset lasit!). Pidätkö heistä asiat puhtaina ja siistinä ja järjestyksessä vai ovatko he yleensä sotkuisia vai eivätkö niin puhtaita ja järjestäytyneitä? Ovatko he muodin orjia siinä mitä he pukeutuvat? Kuinka paljon meikkiä he käyttävät? Nämä asiat voidaan varmistaa vain havainnoimalla, keskustelemalla ja yhdistämällä huomattavan ajan kuluessa, erilaisissa ympäristöissä, erilaisissa yrityksissä jne. Tämä auttaa ymmärtämään, pystytkö selviytymään heidän persoonallisuutensa eri puolista, ja päinvastoin.

Analysoi motiiveitasi (par.9-10)

"Esimerkiksi nuori veli voi päättää tulla säännölliseksi edelläkävijäksi. Jonkin ajan kuluttua hän kuitenkin pyrkii täyttämään tuntivaatimuksen ja hän löytää paljoa iloa ministeriöstään. Hän on voinut ajatella, että hänen tärkein motiivinsä uraauurtavaksi tekemiseen oli halu miellyttää Jehovaa. Voisiko kuitenkin olla, että häntä motivoi ensisijaisesti halu miellyttää vanhempiaan tai jotakuta ihmistä, jota hän ihaili ” tai ehkä noudattaa organisaation aiheuttamaa jatkuvaa syyllisyyden laukaisua julkaisemalla kommentit kuten tässä tutkimuskohdassa. Tästä syystä suurin osa veljistä ja sisarista on edelläkävijä, haluavatko he myöntää sen vai eivät (Kolos. 1:10).

Avioliitossa motiivit ovat myös elintärkeitä. Se voi johtua seuralaisuudesta tai vertaispaineesta tai itsehallinnan puutteesta, arvovallasta tai taloudellisesta turvasta. Jos avioliitto menee naimisiin jostakin näistä syistä, lukuun ottamatta parisuhdetta, joudutaan vakavasti analysoimaan motiiveja, koska menestyvä avioliitto edellyttää kahta epäitsekkäättä antajaa. Itsekäs asenne aiheuttaa ongelmia ja on epäreilua sekä sinun että mahdollisen puolison suhteen. Työskentely Kingdom Hall -kunnostuksessa parin löytämiseksi ei ole täysin rehellinen tapa tehdä se eikä hyvä idea. Tyypillisesti ihmiset voivat laittaa näyttelyyn ahkerasta työstä lyhyen ajan, mutta joka ei kestä pitkällä aikavälillä (Kolos. 3:23). Siten toisen toiminta voidaan johtaa harhaan sellaisissa keinotekoisissa ympäristöissä, jotka organisaatio ja sen politiikat ovat rakentaneet.

"Kaikki ihmisen tavat vaikuttavat olevan hänelle oikeita, mutta Jehova tutkii motiiveja." on mainittu kirjoitus ja hyvä varoitus meille kaikille riippumatta siitä, mitä päätöstä yritämme tehdä (Sananlaskut 16: 2).

Ole tarkka (par.11)

Erityinen tavoite on helpompi saavuttaa, mutta ajan ja odottamattomien olosuhteiden vuoksi erityistä tavoitetta ei ehkä saavuteta (Sak. 9:11).

Ole realistinen (par.12)

"Tarvittaessa saatat joutua muuttamaan päätöstä, jonka kykysi ylittää kykysi (Sak. 3: 6)”. Koska avioliitto on yksi niistä harvoista päätöksistä, joita voidaan harvoin muuttaa Jumalan silmissä sen jälkeen, kun niitä on jatkettu, on siksi erittäin tärkeää, että yksi on ollut perusteellinen tähän asti, on realistinen avioliittoon liittyvissä odotuksissa ja realistinen avioliiton jälkeen. Saatamme joutua myös mukauttamaan odotuksiamme avioliiton jälkeen ja olemme valmiita pysymään päätöksessämme tässä tapauksessa.

Rukoile toimintavoiman varalta (par.13)

Molemmat pyhät kirjoitukset, joita tässä kappaleessa on käytetty sen ehdotusten tukemiseen (Filip. 2:13, Luuk. 11: 9,13), lainataan kokonaan kontekstista. Kuten tämän sivuston viimeaikaiset artikkelit Pyhän Hengen toiminnasta osoittavat, on epätodennäköistä, että Pyhä Henki annettaisiin välttämättä suurimmalle osalle tutkimusartikkelissa käsitellyistä päätöksistä.

Luo suunnitelma (par.14)

Viitattu kirjoitus on Sananlaskujen 21: 5. Raamattua, jota ei mainita, joka tulisi mieleen, on Luuk. 14: 28-32, jossa sanotaan osittain ”kuka sinusta, joka haluaa rakentaa tornin, ei ensin istu alas ja laske kustannuksia, onko hänellä tarpeeksi sen suorittamiseen? 29 Muuten hän saattaa laittaa sen perustan, mutta ei pysty viimeistelemään sitä, ja kaikki katselijat saattavat alkaa pilkata häntä, 30 sanoen: "Tämä mies alkoi rakentaa, mutta ei pystynyt viimeistelemään". Tämä periaate on hyödyllinen niin monilla aloilla. Naimisissa, vai muutettako uuteen taloon vai ostaako se. Tarvitsetko todella uuden auton tai uuden puhelimen tai uuden vaatteen tai jalkineen. Miksi, koska sinulla on varaa siihen nyt, mutta seurauksena pystyt tekemään muita ehkä tärkeämpiä asioita?

Huomaa myös nykyisessä muodossa oleva sanamuoto “on tarpeeksi loppuun ”, sen sijaan, että ”odotettaisiin riittävän tulevaisuudessa”. Tulevaisuus on aina epävarmaa, mikään ei ole taattu. Ehkä henkilökohtaisten tai paikallisten taloudellisten olosuhteiden äkillinen muutos, odottamaton sairaus tai vamma voi vaikuttaa mihin tahansa meistä. Voidaanko kohtuudella odottaa päätöksemme selviytyä kaikista pahimmista tai epätodennäköisimmistä tapahtumista paitsi?

Esimerkiksi rakkauteen, sitoutumiseen ja yhteisiin päämääriin perustuvan avioliiton voidaan kohtuudella odottaa selviävän, ehkä jopa vahvistuvan sellaisilta näennäisesti haitallisilta olosuhteilta. Avioliitto vääristä syistä, kuten esimerkiksi havaittu taloudellinen vakaus tai sosiaalinen arvovalta, tai fyysisen ulkonäön tai fyysisten toiveiden vuoksi, voi kuitenkin epäonnistua sellaisissa epäsuotuisissa tilanteissa (Matt. 7: 24-27).

"Voit esimerkiksi laatia päivittäisen tehtäväluettelon ja järjestää kohteet järjestykseen, jonka aiot käsitellä niitä. Tämä voi auttaa sinua paitsi suorittamaan aloittamasi myös myös saamaan enemmän aikaan lyhyemmässä ajassa (par. 15) ”.

Tämä ei ole täysin tarkka. Tuotteet on järjestettävä korkeimmasta tärkeimmäksi. Jos jotakin ei tee niin, on mahdollista, että tärkein esine saattaa tulla suurempi ja viedä enemmän aikaa. Kuten ei maksa kiireellistä laskua, silloin veloitetaan korko, joten sillä ei ole varaa ostaa muita tarkoitettuja esineitä. Periaate, jonka voimme purkaa Filippilaisilta 1:10, pätee tässä, ”varmista tärkeämpiä asioita ”.

Suorita itsesi (par.16)

Kappale kertoo meille ”Paavali käski Timothy” jatkaa itsensä hakemista ”ja” jatkaa ”tullakseen paremmaksi opettajaksi. Tämä neuvo pätee yhtä lailla muihin hengellisiin tavoitteisiin ”. Mutta tämä periaate pätee yhtä hyvin kaikkiin tavoitteisiin, joita meillä voi olla, olivatpa ne henkisiä vai eivät.

Esimerkiksi pyrkiessään löytämään hyvät avioliittokaverit ja kun avioliitto jäävät onnelliseksi yhdessä, kumpikin tarvitsee jatkuvasti soveltaa itseään ja jatkaa määrätietoisesti hyvän avioliiton rakentamisessa.

Hallitse aikaa viisaasti (par.17)

"Vältä odottamasta täydellistä aikaa toimia; täydellinen aika ei todennäköisesti tule (Sak. 11: 4) ”. Tämä on itse asiassa erittäin hyvä neuvo. Jos odotat tarkoituksellesi olevalle puolisollesi täydellistä potentiaalista puolisoa ja täydellistä aikaa ehdottaa avioliittoa, et ehkä koskaan voi naimisiin! Mutta se ei olekäänkään tekosyy sokeasti kiirehtimiseen.

Keskity tulokseen (par.18)

Artikkeli on tarkka, kun siinä sanotaan, "Jos keskitymme päätöksemme lopputulokseen, emme anna periksi helposti, kun kohtaamme takaiskuja tai kiertotiejä".

Yhteenveto

Kaiken kaikkiaan joitain hyviä perusperiaatteita, joita voidaan soveltaa laajasti elämäämme huolellisesti. Kaikki esimerkit olivat kuitenkin hyvin organisaatiokeskeisiä, ja siksi niiden arvo oli rajallinen useimmille lukijoille. Esimerkiksi yksinhuoltajaäiti, jolla on useita lapsia ja joka on sisar syrjäisessä Afrikan kylässä, ei todennäköisesti koskaan pysty olemaan edelläkävijä; hänellä ei todennäköisesti ole rahaa järjestön rahoittamiseen, koska hän tarvitsee todennäköisesti taloudellista apua ja hän ei varmasti koskaan ole vanhempi! Tämä tekee vähäkäytetyn materiaalin välittömästä levittämisestä ajattelematta sitä huomattavasti, mikä vie aikaa.

Tadua

Tadua-artikkelit.