”Tule… eristyneeseen paikkaan ja lepää vähän.” - Markus 6:31

[Alkaen ws 12/19, s. 2, tutkimusartikkeli 49: 3. helmikuuta - 9. helmikuuta 2020]

Ensimmäinen kappale alkaa seuraavalla totuudella suuren osan maailman väestöstä tilanteesta ”Monissa maissa ihmiset työskentelevät kovemmin ja pidempään kuin koskaan ennen. Ylityölliset ihmiset ovat usein liian kiireisiä lepäämään, viettämään aikaa perheidensä kanssa tai tyydyttämään hengellisiä tarpeitaan.

Kuulostaako myös siltä, ​​että monet todistajat tunnet? Ovatko he "Työskentelemme kovemmin ja pidempään kuin koskaan ennen ” koska heillä ei ole valintaa, koska heidän työvalintansa on rajoitettu, johtuu kaikki sokeasta kuuliaisuudesta järjestön jatkuvalle paineelle olla ottamatta korkeakoulutusta? Tuloksena he “ovat usein liian kiireisiä lepäämään, viettämään aikaa perheidensä kanssa tai tyydyttämään hengellisiä tarpeitaan ", kaikki asiat ovat tärkeitä.

Kohdassa 5 todetaan, että ”Raamattu kannustaa Jumalan kansaa olemaan työntekijöitä. Hänen palvelijoidensa tulee olla pikemminkin ahkeria kuin laiskoja. (Sananlaskut 15:19)”. Se on totta. Mutta sitten tulee melkein uskomattoman tuntematon lausunto, ”Ehkä työskentelet maallisesti huolehtiaksesi perheestäsi. Ja kaikilla Kristuksen opetuslapsilla on velvollisuus osallistua hyvien uutisten saarnaamiseen. Silti sinun on myös saatava riittävästi lepoa. Haluatko joskus tasapainottaa aikaa maalliseen työhön, ministeriöön ja lepoon? Kuinka tiedämme kuinka paljon työskennellä ja kuinka paljon levätä? ”.

“Ehkä työskentelet maallisesti?”Lähes poikkeuksetta voit joko suoraan työnantajalle tai itsenäisenä ammatinharjoittajana. Vain muutama ihminen voi elää ilmaiseksi muiden täysin tukemana. Nämä harvat ovat joko länsimaiden tarjoamia sosiaaliturvaetuuksia tai jos asut Bethelissä tai olet piirin valvojia tai lähetyssaarnaajia, ja siksi he kaikki muut todistajat tukevat ilmaiseksi, joista suurin osa on köyhiä.

Jos jotakin tätä arviota lukevaa kuuluu tähän luokkaan, pohdi rukouksellisesti sitä, mitä 13 kohdan ensimmäinen rivi muistuttaa meitä ”Apostoli Paavali näytti hyvää esimerkkiä. Hänen piti tehdä maallista työtä ”. Ottaen huomioon hänen tässä kappaleessa korostetun esimerkin, onko totta, että Betelit ja piirin valvojat ja heidän vaimonsa elävät muiden lahjoittamisella, mukaan lukien monet lesken punkit? Eikö meidän pitäisi seurata apostoli Paavalin esimerkkiä?

Todistajana vai entisenä todistajana saatko riittävästi lepoa? Vai tuntuuko siltä kuin juoksumatolla, että haluat päästä pois, mutta et voi siksi, että olet velvoitettu tekemään kaiken, mitä organisaatio odottaa. Onko sinulla todennäköisesti matalapalkkaisen työn takia tasapaino aika maallisen työn, ministeriön ja levon välillä?

Kohdat 6 ja 7 korostavat, että Jeesuksella oli tasapainoinen näkemys työstä ja leposta. Seuraavat kohdat vain keskustelevat siitä, mitä voisimme tehdä tai meidän pitäisi tehdä järjestön mielestä. Mutta he eivät tarjoa ratkaisua vähentää vaatimuksia, jotka tavallisella todistajalla on aikansa.

Tässä vaiheessa tulee mieleen seuraava kirjoitus. Jeesuksen sanat Luuk. 11:46, jossa hän kertoi fariseuksille: “Voi myös laille perehtyneitä, koska lataat miehiä, joiden rasituksia on vaikea kantaa, mutta ette itse kosketa tavaroita yhdellä sormellasi.

Kohdat 8-10 koskevat sapatin päivää, jota Israelin kansa noudatti. ”Se oli täydellisen lepoajan päivä. . . , jotain pyhää Jehovalle ”. Jehovan todistajilla ei ole lepo päivää. Sapatti ei ollut päivä tehdä ”teokraattista” työtä. Se oli päivä tekemistä ei töitä. Todellinen lepopäivä. Ei ole viikonpäivää, jolloin Jehovan todistajat voisivat noudattaa sapatin henkeä ja Jumalan sapattilaissa vahvistamaa moraalista periaatetta. Ei, heidän on työskenneltävä joka viikonpäivä.

Kohdat 11-15 käsittelevät kysymystä ”Mikä on asenteesi työhön? ”.

Mainittuani, että Jeesus tunsi kovan työn, kappale 12 sanoo apostoli Paavalin kohdalla seuraavan: ”Hänen ensisijainen toiminta oli todistaa Jeesuksen nimeä ja sanomaa. Silti Paavali työskenteli tukeakseen itseään. Thessalonikot olivat tietoisia hänen ”työstään ja vaivoistaan”, ”työstä yöllä ja päivällä”, jotta hän ei aseta kenellekään ”kallista taakkaa”. (2.Tess. 3: 8; Apostolien teot 20:34, 35) Paavali on saattanut viitata telttaansa valmistajaan. Korintissa oleskellessaan hän jäi Akvilan ja Priscillan luo ja työskenteli heidän kanssaan, sillä he olivat kaupan mukaan telttavalmistajia. ”

Jos apostoli Paavali oli ““työskennellä yöllä ja päivällä ", jotta hän ei aseta" kallista taakkaa "kenellekään" miten se voidaan sanoa ”Hänen ensisijainen toiminta oli todistamassa Jeesuksen nimeä ja sanomaa”?

Totta, “todistaja”Oli todennäköisesti hänen ensisijainen tavoite, tavoitteeseen, johon hän keskittyi, kuitenkin suhteessa toiminta, hänen työnsä telttarina oli todennäköisesti ”hänen ensisijainen toiminta ”. Yö ja päivä työskentelevät itsensä tukemiseksi ja viettävät usein vain sapatin saarnaamista siten, että saarnaaminen oli todennäköisesti toissijaista toimintaa ajassa. Näin oli varmasti Korintin lakien 18: 1-4 mukaan ja Thessalonikissa 2Ts 3: 8 mukaan. Emme voi eikä meidän pitäisi spekuloida tarkemmin, vaikka organisaatio tuntuu vapaasti tekevän niin. Mutta on huomattava, että Paavalin tapa oli puhua juutalaisten kanssa sapattina synagogassa minne tahansa hän meni ”kuten hänen tapansa oli ”(Apostolien teot 17: 2).

Tämän "luisun" todennäköinen syy on pitää teeskentelyä, jonka mukaan apostoli Paavalin lähetyssaarnaajamatkat olivat pohjimmiltaan kokopäiväisiä saarnauskiertoja, kun ei ole tarpeeksi pyhien kirjoitusten todisteita tämän vakuuttamiseksi.

Paavalin maallinen työ Korintissa ja Thessalonikissa kuusi päivää viikossa ei sovi organisaation suunnittelemaan kuvaan: ts. Että apostoli Paavali oli yhden luukun saarnaaja. (Huomaa: Lukijoiden ei pidä lukea tätä kohtaa millään tavalla yrittävän vähentää apostoli Paavalin saavutuksia ja sitoutumista levittämään hyviä uutisia.)

Kohdan 13 rakenne on omituinen. Se alkaa myöntää “Apostoli Paavali näytti hyvää esimerkkiä. Hänen piti tehdä maallista työtä;”. Mutta loput ensimmäisestä virkkeestä ja seuraavista kahdesta virkkeestä ovat kaikki hänestä saarnaustyötä tekemässä. Sen jälkeen kunPaavali kehotti korinttilaisia ​​olemaan ”paljon tekemistä Herran työssä” (1. Kor. 15:58; 2 Kor. 9: 8), sitten viimeistelee kappaleen sanomalla: ”Jehova inspiroi jopa apostolia Paavalia kirjoittamaan:” Jos joku ei halua työskennellä, älä anna hänen syödä. ”- Thess. 2:3” . Vaikuttaa siltä, ​​että he haluavat välittää vaikutelman, että jos et työskentele heidän versiossaan saarnaustyötä, sinun ei pitäisi antaa syödä. Viimeisen virkkeen oikea sijoittaminen tulee tapahtua ensimmäisen virkkeen puolipisteen jälkeen, kun puhutaan fyysisestä työstä.

Kohdassa 14 korostetaan vain, että ”tärkein työ viimeksi kuluneina päivinä on saarnaaminen ja opetuslapsi tekeminen ”. Eikö kristittyjen ominaisuuksien parantaminen ole tärkein työ? Meidän on saatava perusteet oikein, muutoin me oikein nähdään tekopyhiä, jotka saarnaavat muille seurata elämäntapaa, jota emme itse noudata kunnolla.

Kohdat 16-18 kattavat otsikon ”Mikä on asenteesi lepoun? ”.

Sen jälkeen kunJeesus tiesi, että toisinaan hän ja apostolit tarvitsivat lepoa ", toivottavasti meille annetaan käytännön ehdotuksia siitä, kuinka voisimme löytää sopivan ajan levätä. Mutta ei. Sen sijaan meille neuvotaan olemaan rikkaan miehen tavoin Jeesuksen kuvassa Luuk. 12:19, joka halusi tehdä töitä ja nauttia elämästä. Kuinka monta todistajaa tiedät, jotka joko pystyvät elämään niin kuin rikas mies Jeesuksen kuvassa, tai tekevät niin? Todennäköisesti niitä on, mutta ne ovat harvinaisia!

Tätä seuraa painos 17 kohdassa XNUMX käyttämään lepoaikaamme töistä vielä lisää työtä varten! Itse asiassa tekstiä ei edeltävä sanalla '' olisi hyvä '' tai vastaavalla sanamuodolla, mikä osoittaa, että meillä on valinnanvara, mutta rohkaisee meitä. Pikemminkin meille ei anneta vaihtoehtoa. Meille kerrotaan, että teemme sen, ja implisiittisesti se tarkoittaa, että jos emme tee sitä, niin emme ole hyviä todistajia. Se sanoo "Yritämme tänään matkia Jeesusta käyttämällä työstä poissa olevaa aikaa paitsi lepoa myös tehdä hyvää todistamalla toisille ja käymällä kristillisissä kokouksissa. Itse asiassa meille opetuslapsi tekeminen ja kokouksiin osallistuminen ovat niin tärkeitä, että teemme kaikkemme sitoutuaksemme säännöllisesti noihin pyhiin toimintoihin ”. Tämä sanamuoto päättelee, että meidän on tehtävä nämä asiat epäilemättä ja jokaisen varahetken kanssa. Ei mainintaa leposta!

Mutta odota, entä niistä meistä, jotka ovat niin onnekkaita, että meillä on varaa lomaan? Todistajana voimme rentoutua, kun meillä on vihdoinkin aikaa levätä?

Ei organisaation mukaan. "Vaikka olemme lomalla, pidämme säännöllisen hengellisen rutiinimme mukaan osallistuessamme kokouksiin missä tahansa olemme". Kyllä, pakata puku, solmio, fiksu paita tai kokouspuvusi erittäin huolellisesti, jotta se ei ole rypistynyt ja kokous Raamattu ja julkaisut täyttää puolet matkalaukusta. Suuren paeta normaalista rutiinista levätä ja ladata fyysistä ja henkistä voimistasi ei saa tapahtua edes yhden tai kahden viikon ajan. Kokouksiin sinun on mentävä!

Vaikka Jehovalla vaadittaisiin osallistumista kokouksiin kahdesti viikossa (mitä se ei ole), eikö hän niin anteeksiantamaton kieltää meiltä ikuisen elämän, koska meillä jäi muutamia kokouksia.

Viimeinen kappale (18) kertoo meille:Kuinka kiitollisia olemme siitä, että kuninkaamme, Kristus Jeesus, on kohtuullinen ja auttaa meitä saamaan tasapainoisen kuvan työstä ja levosta! ”

Onneksi voimme olla kiitollisia Jeesuksen asenteesta. Entä organisaation asenne?

Kyllä, Jeesus “haluaa, että saamme loput tarvitsemme. Hän haluaa myös meidän työskentelevän ahkerasti fyysisten tarpeidemme tyydyttämiseksi ja opetuslapsien tekemisen virkistävään työhön ”.

Järjestö sitä vastoin ei ole valmis edes antamaan meille olla muutaman päivän poissa menemättä kokoukseen tai edes yrittämättä saarnata.

Siksi meillä on valinta tehdä.

Kuka on mestarimme?

  • Jeesus, joka haluaa auttaa meitä ja kantaa taakkamme, ja kuka ymmärtää mihin olemme fyysisesti ja henkisesti kykeneviä?

Or

  • Organisaatio, joka osoittaa sen välittävän mieluummin mieluummin kuin meille saarnaamisesta ja kokouksiin osallistumisesta ilman taukoa?

Tadua

Tadua-artikkelit.