”On… aika olla hiljaa ja puhua.” - Kirkon kirkko 3: 1,7

[Alkaen ws 03/20 p.18 toukokuuta 18 - 24. toukokuuta]

Aika puhua

"Miksi on niin tärkeää, että meillä on rohkeutta puhua tarvittaessa? Harkitse kahta vastakkaista esimerkkiä: Toisessa tapauksessa miehen piti korjata poikansa ja toisessa naisen oli kohdattava tuleva kuningas.”(Kohta 4).

Sitten se jatkuu ”5Ylipappi Elillä oli kaksi poikaa, joita hänellä oli syvä kiintymys. Ne pojat eivät kuitenkaan kunnioittaneet Jehovaa. Heillä oli tärkeä asema pappeina palvelevissa tabernaakkelissa. Mutta he väärinkäyttivät auktoriteettiaan, osoittivat suurta epäkunnioitusta Jehovalle annettuihin uhreihin ja tekivät räikeästi seksuaalista moraalittomuutta. (1 SamUEL 2: 12-17, 22) Mosaiikkilain mukaan Elin pojat ansaitsivat kuoleman, mutta hyväksyttävä Eli vain nuhteli heitä lievästi ja antoi heidän jatkaa palvelemista tabernaakkelissa. (21. Moos. 18: 21-1) Kuinka Jehova suhtautui tapaan, jolla Eli hoiti asiat? Hän sanoi Elisille: "Miksi kunnioitat poikiasi enemmän kuin minua?" Jehova päätti sitten surmata nämä kaksi jumalattomia miehiä. XNUMX SamUEL 2: 29, 34.

6 Opimme tärkeän oppitunnin Eliltä. Jos saamme selville, että ystävä tai sukulainen on rikkonut Jumalan lakia, meidän on puhuttava asiaa muistuttamalla häntä Jehovan vaatimuksista. Sitten meidän on varmistettava, että hän saa tarvitsemansa avun Jehovan edustajilta. (James 5:14) Emme koskaan haluaisi olla Elin kaltaisia, kunnioittaen ystävää tai sukulaista enemmän kuin kunnioitamme Jehovaa. Korjaamiseen tarvittavan henkilön kohtaaminen vaatii rohkeutta, mutta se on vaivan arvoinen.". Vartiotorni-artikkeli siirtyy sitten välittömästi tutkimaan Abigailin esimerkkiä.

Tämä kaikki on erittäin hyödyllistä, mutta huomasitko mitä puuttuu?

Mieti tilannetta.

  • Jumala hallitsi Israelin kansaa, ja ylin pappi oli Jumalan edustaja. Viranomaiset olivat pappeja, kuninkaata ei tuolloin ollut.
  • Nopeasti eteenpäin tänään, olemmepa sitten Jehovan todistajia vai eivät, me kaikki elämme hallitusten alaisuudessa hallitusviranomaisten kanssa, joilla on lakeja.

Apostoli Paavali kirjoitti Roomalaisille kirjassa 13: 1 näistä hyvin valtion viranomaisistaOlkoon jokainen sielu alistettu ylimmille viranomaisille, sillä ei ole muuta auktoriteettia kuin jumalan myöntämä; nykyiset viranomaiset ovat Jumalan asettamassa suhteellisiin asemiinsa ”. Siksi Paavali jatkoi sanomista Siksi se, joka vastusti auktoriteettia, on ottanut kantaa Jumalan järjestelyyn; ... sillä se on Jumalan palvelija sinulle sinun hyväksesi. ... sillä se on Jumalan palvelija, kosto ilmaistakseen vihansa siihen, joka harjoittaa pahaa. Siksi teille, ihmisille, on pakottava syy alistua paitsi tuon vihan, myös omatuntonne vuoksi ” Roomalaisille 13: 2-5.

Siksi, kun otetaan huomioon nämä Vartiotorni-artikkelin kohdat ja Rooman kirja 13: 1-5, miten Jehovan todistajien tulisi toimia, jos alaikäistä syytetään aikuista lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä?

Minkä periaatteiden tulisi ohjata sitä, joka joutuu epäonnistuneeseen asemaan joko uhrin ollessa tai syytteen kuulossa?

Aikuisilla on valta lasten suhteen, varsinkin jos he ovat lapsen vanhempia. Jopa muilla kuin vanhemmilla on vastuuta, koska ei-vanhempi on aikuinen ja lapsen katsotaan oikeutetusti olevan aina kykenemätön käyttäytymään vastuullisesti.

  • Joten mikä oli Elin kahden pojan ongelma? Heillä ei ollut kunnioitusta ylimmälle viranomaiselle, tässä tapauksessa se oli Jehova. Nykyään ylin viranomainen olisi maallinen auktoriteetti.
  • Toiseksi Elin pojat väärinkäyttivät auktoriteettiaan. Nykyään aikuinen, joka väärinkäyttää lasta, väärinkäyttää myös auktoriteettiaan lapsen suhteen. Tämä on erityisen tärkeää vielä enemmän, jos väkivallan tekijä nimitetään luottamustehtäväksi seurakunnassa vanhimpana.
  • Kolmanneksi, aivan kuten Elin poika teki seksuaalisen moraalittomuuden, tänään aikuinen, joka seksuaalisesti hyväksikäyttää lasta, raiskaa kyseisen lapsen ja tekee seksuaalisen moraalittomuuden lapsen kanssa, koska aikuinen ei voi olla laillisesti naimisissa kyseisen lapsen kanssa. Lapsena olevaa alaikäistä ei voida katsoa syylliseksi suostumukseen tai aikuisen johtamiseen väärinkäytöksiin, koska määritelmän mukaan aikuista pidetään riittävän vastuullisena tietää paremmin mitä he tekevät, ja lapsi ei määritelmänsä mukaan ole kykenevä ymmärtämään lapsen vaikutuksia sen toiminnot.
  • Neljänneksi, ilmoitti Eli poikiensa laittomasta käytöksestä papeille, jotka hoitivat lakia? Ei, hän peitti sen. Siksi artikkelissa sanotaan:Opimme tärkeän oppitunnin Eliltä. Jos saamme selville, että ystävä tai sukulainen on rikkonut Jumalan lakia, meidän on puhuttava asiaa muistuttamalla häntä Jehovan vaatimuksista. Sitten meidän on varmistettava, että hän saa tarvitsemansa avun Jehovan edustajilta". Mikä siis tänään olisi tärkeä oppitunti? Varmasti on, että "jos saamme selville, että ystävä, sukulainen tai avioliitto on rikkonut ylemmän viranomaisen lakia ja selvästi, että laki ei ole Jumalan lain vastainen, meillä on velvollisuus puhua, muistuttaa häntä hallituksen normeista," ja varmista, että hän saa tarvitsemansa avun viranomaisten edustajilta, poliisiviranomaisilta. Nämä viranomaiset voivat parhaiten auttaa häntä lopettamaan rikoksen tai arvioimaan, onko rikos tehty. Mitä emme tee, on pitää hiljaiset toimet kuten Eli, ehkä siksi, että rakastamme erehdyksessä sen organisaation mainetta, johon kuulumme, enemmän kuin oikeudenmukaisuutta. Muista, että Eli rakasti omaa mainettaan enemmän kuin oikeudenmukaisuutta ja tuomittiin siitä.

Aivan kuten Jehova piti tätä Elin peittämistä osoittavana, ettei Jehovan auktoriteettia kunnioiteta, samoin hallitusviranomaiset katsoivat sen perustellusti Jumalan salliman auktoriteetin kunnioittamisen puutteeksi, jos tänään peittaisimme tällaiset rikokset. tai väitteet tällaisista rikoksista.

Nyt tämä ei ehkä ole helppoa, kun kaikki artikkelin mukaan sanovat:On rohkeutta kohdata jonkun, joka on korjattava, mutta se on vaivan arvoista". Millä tavoin? Se estää väärinkäyttäjää vahingoittamasta muita. Se asettaa heidät myös tilanteeseen, missä mahdollisesti heitä voidaan auttaa.

Mutta pitäisikö väärinkäyttäjän odottaa kohtaavan väärinkäyttäjän henkilökohtaisesti? Yksinkertainen vastaus on, voisitko aikuisena kohdata jonkun, jonka näit tappavan jonkun muun? Ei tietenkään. Saatat kohtuudella todennäköisesti pelotella ja pelätä. Joten syy sanelee, että useimmissa olosuhteissa emme odota lapsen kohtaavan aikuista väärinkäyttäjää.

Meidän on myös esitettävä kysymys, miksi järjestö ei käyttänyt tilaisuutta esiin juuri näiden näkökohtien vuoksi?

Kaksinaismoralismi

Kohdat 7 ja 8 sisältävät toisen tapauksen organisaation kaksoisstandardeista. Se kattaa tapahtumat, jotka ympäröivät Daavidin Nabalin apupyyntöä. Se sanoo "Kun Abigail tapasi Daavidin, hän puhui rohkeasti, kunnioittavasti ja vakuuttavasti. Vaikka Abigail ei ollut syyllinen huonosta tilanteesta, hän pyysi anteeksi Daavidilta. Hän vetoaa hänen hyviin ominaisuuksiinsa ja luottaa Jehovaan auttaakseen häntä. (1. Sam. 25:24, 26, 28, 33, 34) Abigailin tavoin meillä on oltava rohkeutta puhua, jos näemme jonkun matkalla vaaralliselle polulle. (Ps. 141: 5) Meidän on oltava kunnioittavia, mutta myös rohkeita. Kun tarjoamme rakkaudella henkilölle tarvittavia neuvoja, todistamme olevansa todellinen ystävä. provErbs 27: 17".

Organisaatio tukee tässä esimerkkiä siitä, että naimisissa oleva nainen antaa neuvoja miehelle, jonka kanssa hän ei ole naimisissa, ja miehelle, jonka Jehova on voiteltu jo profeetta Samuelin kautta Israelin tulevaksi kuninkaaksi. Nyt, jos tänään seurakunnan sisar yrittäisi neuvoa julkisesti vanhinta, sisko ja naimisissa hänen aviomiehensä saisivat vahvoja neuvoja hänen pitäessään kunnollisen paikansa seurakunnassa sallimalla Jehovalla olla tekemisissä vanhimman kanssa, pikemminkin vanhin hyväksyy ja soveltaa neuvoja nöyrästi.

Kappale 13 kertoo meille "Niitä, jotka on nimitetty luottamustehtäviin seurakunnassa, ei voida ”kaksisuuntaisesti kieltää” tai olla petollisia. Tässä on toinen asia. Vartiotorni väittää, että vanhimmat nimitetään luottamustehtäviin seurakunnassa. Kuitenkin kun nämä vanhimmat väärinkäyttävät tätä luottamusta, organisaatio kääntyy ympäri ja väittää oikeudessa, että he eivät ole vastuussa veljistä ja siskoista, jotka pitävät vanhimpia miehinä, joihin luotetaan.

Lisäksi järjestö väittää, että yksittäisten todistajien, ei vanhempien, vastuulla on myös silloin, kun ongelmat on peitetty, koska luottamuksellisuus on virheellisesti käsitelty.

Ei hiljaisuutta, kun on aika olla hiljaa

Useimmissa, ellei kaikissa seurakunnissa, ”luottamuksellisuutta” käytetään liikaa poistumislausekkeena. Se mahdollistaa monien todistajien hyvän nimensä herjauksen menemisen suljettujen ovien takana vanhempien kehossa. Seurauksena voimme tunnistaa yhden organisaation yleisimmin rikkoutuneista periaatteista, eli vanhimpien vaimoista, jotka eivät tiedä mitä tapahtuu vanhimpien kokousten salaisuudessa. Sen sijaan, että olisivat hiljaa, sekä vanhimmat että vanhempien vaimonsa osallistuvat salakavalaan suruun, joka leviää seurakuntaan yleensä ilman, että rynnäkköä korvataan.

Hiljaa tai puhua?

Viimeinkin on vielä yksi erittäin tärkeä tilaisuus, jolloin meidän pitäisi puhua. Siksi me täällä tällä sivustolla puhumme ja jatkamme niin täällä tällä sivustolla.

Gal. 6: 1 sanoo:Veljet, vaikka mies ottaa jonkin väärän askeleen ennen kuin hän tietää sen, te, joilla on henkinen pätevyys, yritätte säätää sellaista miestä lievyyden hengessä, koska te molemmat pidät silmällä itseäsi pelkääessäsi, että teitä saattaa myös houkutella ” .

Ensinnäkin, jopa tämä jae on käännetty väärin. Interlineaarisen käännöksen katsaus paljastaa kyseisen sanan ”Pätevyys” on lisätty sana ja virheellinen yhteydessä ja muuttaa säkeen merkityksen. Ole hyvä ja katso tämä online-linjainen käännös.

"Veljekset"Viittaa kristittyihin, ei pelkästään miehiin, eikä niin kuin NWT tarkoittaa, vain vanhimmat, ne, joita se pitää ainoina ”Henkinen pätevyys”. "mies”Viittaa yleisessä merkityksessä myös ihmiskunnan tai ihmiskunnan joku, kuten sanomme oikeammin tänään. Tämän jakeen pitäisi siksi lukea ”Kristittyjä kristittyjä, vaikka joku pitäisi ylittää jollain rikoksella [ottaa väärään vaiheeseen], hengelliset [vastapäätä maallista, syntistä] palauta sellainen helläisyyden hengessä ottaen huomioon itsesi ettei sinua myöskään houkutettaisi [koska voisit myös tehdä saman väärän vaiheen, ja miten sinä haluaisit tulla kohdelluksi tässä tapauksessa?] ”.

Tämä tarkoittaa, että jokaisen, joka näkee toisen ottavan väärän askeleen, ehkä opettaa jotain Raamatusta, joka on ristiriidassa Raamatun muun kanssa, tulisi hyväksyä korjaus.

Kuinka tämä pätee tänään?

Tämä tarkoittaa, että vaikka Kristus nimittäisikin hallintoelimen (josta heillä ei ole todisteita toisin kuin ensimmäisen vuosisadan apostoleissa), he eivät silti olisi korjausten yläpuolella. Mutta miten he reagoivat, jos niitä kritisoidaan tai esitetään todisteita siitä, että jotkut heidän opetuksistaan ​​ovat väärin vakavalla tavalla, kuten esimerkiksi aikajärjestyksessä 607BC - 1914AD[I]? Hyväksyvätkö he neuvon helläisyyden hengessä, jolla se annettiin? Vai pyrkivätkö he mieluummin vaientamaan toisinajattelijoita merkitsemällä heidät luopioiksi ja heittämään heidät pois seurakunnasta?

Eikö ole huolestuttavaa, että apostoli Pietari (Kristuksen nimittämä) oli riittävän nöyrä hyväksyäkseen apostolin Paavalin (myös Kristuksen nimittämän), myös hänen veljensä, neuvottelut, mutta hallintoelin (ilman todisteita Kristuksen nimittämisestä) kieltäytyy hyväksyä neuvoja keneltäkään muulta?

Tämän perusteella julkaistaan ​​seuraava avoin vetoomus Jehovan todistajien hallintoelimelle:

Hyvä hallintoelin

Hyväksy ystävällisesti tämä neuvo ja kritiikki sen hengessä, jolla se annetaan, sillä se on rakkaudessa ja ystävällisyydessä ja halu auttaa, ei tuhota. Tämä neuvo on tarkoitettu auttamaan sinua ja sokeasti sinua seuraavia, estämättä rankaisemaan sinua. Nykyinen epätietoinen asenteesi aiheuttaa tuhansien todistajien menettävän uskonsa paitsi organisaatioon myös vakavammin Jehovaan, Jeesukseen Kristukseen, ja heidän loistaviin lupauksiinsa.

Vältä tuhansia seurakuntia, joissa on suuri joukko oikeamielisiä kristittyjä, siitä, että heille opetetaan valheita ja opetetaan muille Raamattua koskevia vääriä tietoja. Se saa heidät siten henkisesti sairaiksi, koska kuten Sananlaskut 13:12 sanoo ”Odotuksen lykkääminen tekee sydämen sairaudeksi ”.

Älä laita myllykiviä oman kaulasi ympärille ja niitä, jotka sokeasti seuraavat sinua, vaan ole nöyrä korjaa virheesi ja lakkaa olemasta kompastuksen syy niille, jotka rakastavat Jumalaa ja Kristusta. (Luuk. 17: 1-2)

Veljesi Kristuksessa

Tadua

[I] Katso sarja ”Löytöretki ajan kautta” tällä sivustolla tutkiaksesi perusteellisesti 607BC: n totuutta Jerusalemin kaatumisen päivämääränä babylonialaisille ja siten vuoden 1914 johdannaista Jeesuksen valtakunnan alkamispäivänä. Myös sarja ”Danielin 9: 24–27 messiaaninen profetia”, ja Youtube-videosarja Matthew 24: ssä monien artikkeleiden ja videoiden joukossa.

Tadua

Tadua-artikkelit.