Lausunto: Beroeans Creed

Me kaikki tiedämme nyt lyhenteen PIMO[I] niille meistä, jotka ovat hereillä järjestön väärinkäytöksistä ja pyhien kirjoitusten tulkinnan eisegeettisestä menetelmästä, jäävät kuitenkin seurakuntaan yleensä yhdestä syystä - menetyksen pelosta. Emme voi aliarvioida tätä pelkoa menettää kaikki yhteydet perheen ja ystävien kanssa organisaation äärimmäisen kiusallisen politiikan takia, ja ehdotamme, että tämä pelko ei ole perusteltu ja sisällytetty jokaisen kastetun Jehovan todistajan mieleen.

Juuri juuri tämä on luottanut organisaation hallintaa vuosikymmenien ajan. Voimme olla vakuuttuneita siitä, että hereillä olevat (PIMO) ja pysyvät seurakunnassa ovat ainakin ärsyttäviä hallintoelimelle, ja heidän mielestään mahdollisesti ainoa todellinen uhka seurakunnan sisällä on ”villi kortti”, jota he eivät voi ennustaa tai kontrolli.

Ilmaisu "poissa kennosta, mutta silti vankilassa" - ja joillekin teloitusta odottaville (disfellowshipping) - on sopivasti PIMOille tässä tilanteessa. Voimme olettaa tämän sivuston jäsenten lukumäärän perusteella käyttämällä aliaksia siitä, että he ovat todennäköisesti itse PIMOja (tietysti poikkeuksin) ja kuten monet meistä kokevat joitain samoista siirtymävaiheista riippumatta siitä, mikä oli laukaista, joka aloitti yksittäisen PIMO: n matkoja.[Ii]

Ne, jotka ovat poistuneet organisaatiosta joko häipymällä tai jakautumalla / erottamalla toisistaan, on suurelta osin neutralisoitu, sillä heillä on vähän tai ei ollenkaan vaikutusta seurakunnan aktiivisiin jäseniin, koska he eivät pysty paljastamaan organisaation likaista pyykkiä. Siksi paha nero kuuluisan äärimmäisen kiusallisen politiikan takana, jossa tekosyy "seurakunnan pitämiseksi puhtaana", joka perustuu 1Kor. 5: 9-13, on yliarvioitu[Iii] vaientaa jäsenet, jotka jopa ajattelevat kysyvänsä kysymyksiä. Hallintoelimen kollektiivisissa mielissä tämä nähdään haastavana heidän itsensä nimittämille Guardians Of Doctrine[IV] tila.

Siksi PIMO: t ovat todellinen uhka, etenkin seurakunnan sisällä aktiivisesti toimivista, joista tulee inkognito-aktivisteja.

Journey

"Ihmisen onnellisuuden kannalta on välttämätöntä, että hän on henkisesti uskollinen itseensä. Uskottomuus ei tarkoita uskoa tai epäuskoa, se tarkoittaa tunnustamista uskoa siihen, mitä hän ei usko."

Thomas Paine

Ne meistä, jotka nyt sijaitsevat PIMOina, liittyvät varmasti Painen sanoihin ja kamppailevat tämän kanssa päivittäin, kun tulemme arvostamaan vielä enemmän 1Tess. 5:21, 1. Kor. 4: 6 ja Apostolien teot 17:11 lukemalla Vartiotorni-kirjallisuutta tai käymällä kokouksissa.

Monet ovat henkilökohtaisesti kokeneet, kokevat tällä hetkellä tai ainakin voivat liittyä seuraavaan tapahtumasarjaan matkalla PIMOan.

ensin Kognitiivinen dissonanssi ajattelee, että "tämä ei voi olla totta, se on APOSTATES: lta!"

Pelko olla uskottomia ensin hallintoelimelle ja sitten Kristukselle ja Jehovalle. (Se on surullinen vaihejakso.)

Shokki ja yllätys kun kaivaat syvemmälle vankkaa dokumentoitua näyttöä (YK: n kansalaisjärjestöjen liitto, lasten hyväksikäyttöä koskevat skandaalit jne.)

Korkea ahdistus, masennusja jopa itsemurha-ajatukset. Varsinkin jos omistauduimme hallintoelimelle uskollisena ja hienovaraisena orjana; luottamalla heihin täysin.

Vainoharhaisuus altistumisesta edes luostarin lukemiseen, jota pidetään luopumamateriaalina, tulee kaiken kulutusta.

Epätoivo että olet kaikki yksin yhden ystävän tai perheenjäsenen kanssa, joka ei voi luottaa.

Jatkuva henkinen tuska hallitsee jokaista heräämishetkeäsi. (Ellei tätä ole kokenut, sitä on vaikea kuvailla tai ymmärtää.)

Äärimmäinen viha kaikissa organisaatioon liittyvissä asioissa.

Uskon menetys. Jotkut jopa upottavat Jumalan kokonaan ajatuksista siitä, kuinka ”voisiko hän antaa minun olla niin petollinen?”

Etsitään verkosta ja päätyvät yleensä muiden vihaisten entisten todistajien verkkosivustoille, mikä auttaa ruokkimaan heidän vihansa, ja lopulta tajuaa, että jotkut ovat lähettäneet vihaa yli 20 vuotta. EI KIITOS!

Hengellinen osa. Menetyksen pelko lisääntyy; kognitiivinen dissonanssi alkaa takaisin suojellakseen mielenterveyttä. Ajatusprosessi kulkee näin: En voi lähteä. Mutta jos pysyn, niin se, mitä olen löytänyt, pysyy mielessäni sirpaleena. Ei ole paluuta. Et voi kiertää kelloa.

Uusi todellisuus. Hiljaiset kompromissit tehdään. Mieli alkaa lokeroida kaiken. PIMO: n kaksoiselämä on nyt käynnissä. Teet jatkuvasti henkistä voimistelua perustellaksesi miksi sinun pitäisi tehdä tämä.

Viimeinkin, jotkut meistä ovat hyväksyneet PIMO-ehdot nykyhetkelle, kun kieltäydymme maksamasta organisaation vaatimia "lihapunaa" poistumisesta - tai voisiko siihen olla jokin muu syy?

"Mitä sitten?" sinä sanot. Harkitse, jos haluat, että voisimme hyväksyä uuden lyhenteen. Miksi ei PISA: n sijaan: PISA: Physical In, Scripturally Awake. Ne, jotka päättävät olla PISA, tekevät sen, jotta he voivat auttaa perhettä ja rakkaitaan heräämään; ainakin siihen päivään asti, jolloin he eivät enää voi sietää sitä tai ovat alttiina.

Saatat tuntea, että se on pitkä tilaus. No, seuraavan artikkelin tarkoitus on keskustella tästä kehittämällä uutta PISA-ajattelutapaa. Voimme tarkastella tekniikoita ja menetelmiä toteuttaaksemme hengellisen aktivismin samalla kun olemme salassa. (Matt. 10:16) Tämä on ainakin paikka PISA: lle tarjota mielipiteitä ja kokemuksia osana organisaation kasvavaa suurta joukkoa PISA: ita.[V]

________________________________________________________

[I] Fyysisesti sisään, henkisesti ulos. On syytä huomata, että ne, jotka ovat onnistuneesti poistuneet organisaatiosta, voivat suhtautua PIMOihin negatiivisesti, koska ne pysyvät ihmisen pelon takia. He voivat arvostaa heitä tukemaan kulttia, levittämään valheita tai tarjoamaan erilaisia ​​loukkauksia.
[Ii] Tämä voi olla vaikeaa, ellei jopa mahdotonta useimpien suorittaa. Seurauksena on, että monet vain repävät bändit pois ja vapauttavat itsensä kustannuksista riippumatta, ja meidän ei pidä arvioida heitä.
[Iii] Selvyyden vuoksi jopa JW: n kiertämispolitiikan soveltaminen korinttilaisissa esiin tuotuihin synteihin on yliarvioinut Paavalin sanojen merkitystä ja Jeesuksen ohjeita Matt. 18: 15-17.
[IV] Opin valvojat ovat termi Geoffrey Jackson, jota käytettiin todistaessaan ARC: n kuulemistilaisuuksissa kuvaamaan hallintoelimen avainroolia.