”Jeesus edistyi edelleen viisaudessa, fyysisessä kasvussa ja suosiossa Jumalan ja ihmisten kanssa.” (Luukas 2:52

 [Tutkimus 44 alkaen vp 10/20 s.26 28. joulukuuta - 03. tammikuuta 2021]

 

Tämä on itse asiassa tärkeä kysymys kaikille vanhemmille. Kaikki kristityt haluavat lastensa kasvavan uskossa Jumalaan ja uskossa Jeesukseen Kristukseen. Se on myös vakava aihe, ja sitä tulisi kohdella sellaisenaan.

Miksi sitten, kappaleen 5 alussa olevassa artikkelissa sanotaan: "Huomaa, että Jehova ei valinnut varakkaita vanhempia Jeesukselle. ”? Mikä merkitys tällä lausunnolla on artikkelin aiheeseen? Vai yrittävätkö järjestö antaa ymmärtää, ettävarakkaat vanhemmat"Tai vanhemmat, jotka eivät ole köyhiä, menestyvät vähemmän tai pystyvät vähemmän kasvattamaan lapsiaan palvelemaan Jumalaa?

Tutkimusartikkeli suosii sitten oletuksia ja spekulaatioita korostaakseen, että Joosef ja Maria olivat köyhiä. Tosin tiedämme, että he olivat köyhiä Jeesuksen syntymähetkellä (Luukas 2:24). He viittaavat tähän pyhiin kirjoituksiin. Mutta sitten he sanovat:Joseph on saattanut olla pieni kauppa kotinsa vieressä Nazarethissa"(Lihavoitu lisäsi). Jos hän oli koko elämänsä ajan niin köyhä kuin he näyttävät haluavan olla osallisena, ehkä hänellä ei ollut pientä kauppaa, koska hänellä ei ollut varaa sellaisen rakentamiseen! Artikkeli väittää sitten:Heidän perheensä on täytynyt olla yksinkertainen, varsinkin kun perheen koko kasvoi sisältäen vähintään seitsemän lasta”. Ainakin tässä järjestö tekee kohtuullisen oletuksen, mutta todellisuudessa emme todellakaan tiedä. Siksi ja huomaa, että tämä on tyypilliseen elämään perustuva oletus, jos Josef oli 20-luvun alussa, kun hän meni naimisiin Marian kanssa ja Jeesus syntyi, hän ei todennäköisesti olisi ollut vakiintunut puuseppä. Ikääntyessään hänestä olisi voinut tulla tunnettu ja erittäin ammattitaitoinen ja kysytty, jolla olisi hyvät tulot, minkä ansiosta hän pystyi todella tukemaan 7 hengen perhettä. Voisimme itse asiassa perustella tai olettaa edelleen, että jos Joseph olisi hyvä isä, olisiko hän tuonut maailmaan 7 lasta, joita hän ei voisi tukea kunnolla? Tosiasia on, että emme yksinkertaisesti tiedä, ja erityisesti tutkimusartikkelin spekulaatiot ovat huonosti harkittuja, mikä saa ihmettelemään, mitkä järjestön aikomukset ovat lausunnossa. Voisiko se ehdottaa, että ollessasi Jehovan todistajia sinun tulisi hyväksyä ja olet todennäköisesti köyhä?

Kappale 6 herättää lisää spekulaatioita, jälleen kerran, ei ole mitään tekemistä lasten tai Jeesuksen kasvamisen kanssa palvelemaan Jumalaa. Siinä kerrotaan isänsä Josephin menetyksestä ”Tällainen menetys voi olla tarkoitti, että Jeesuksen, vanhimman pojan, oli otettava perheyritys. " (rohkea meidän) vetoamalla Markuksen 6: 3: een tämän tueksi. Markus 6: 3 kertoo meille vain, että Jeesus oli puuseppä, ei mitään muuta.

Ainakin kappale 7 sisältää hyviä ajatuksia:

"Jos olet aviopari ja haluaisit saada lapsia, kysy itseltäsi: 'Oliko me sellaiset nöyrät, hengellisesti ajattelevat ihmiset, joiden Jehova haluaisi huolehtia kallisarvoisesta uudesta elämästä?' (Ps.127: 3, 4) Jos olet jo vanhempi, kysy itseltäsi: 'Opetanko lapsilleni kovan työn arvoa?' (Saarn.3:12, 13) 'Pystynkö parhaani suojelemaan lapsiani fyysisiltä ja moraalisilta vaaroilta, joita he saattavat kohdata Saatanan maailmassa?' (Sananl.22: 3) Et voi suojata lapsiasi kaikilta heidän kohtaamiltaan haasteilta. Se on mahdoton tehtävä. Mutta voit valmistautua heitä vähitellen ja rakastavasti elämän todellisuuteen opettamalla heitä kääntymään neuvojen puoleen Jumalan sanan puoleen. (Lue Sananlaskut 2: 1--6.) Esimerkiksi, jos sukulainen haluaa hylätä tosi palvonnan, auta lapsiasi oppimaan Jumalan sanasta, miksi on niin tärkeää pysyä uskollisena Jehovalle. Tai jos kuolema vaatii rakastettua, näytä lapsillesi kuinka käyttää Jumalan sanaa surun selviämiseen ja rauhan löytämiseen. 31 Cor. 23: 2, 1; 3 Tim. 4:2. ”

Suhteessa kysymykseen "Pystynkö parhaani suojellakseni lapsiani fyysisiltä ja moraalisilta vaaroilta, joita he saattavat kohdata Saatanan maailmassa? " sinun tulisi myös kysyä, opetanko lapsilleni, kuinka hylätä kaikki yritykset häiritä heitä, joko vanhemmilta, isovanhemmilta tai keneltä tahansa, jonka he tuntevat seurakunnassa, vaikka vanhin tai muu nimetty henkilö tai koulussa? Itse asiassa, jos lapsellasi on kaksi rakastavaa, jumalan pelkäävää vanhempaa ja molemmat vanhemmat rakastavat toisiaan, Jehovan todistajien seurakunnassa ovat yhdistykset, joissa sille on suurin altistumisvaara pedofiilille. Miksi? Tällaisten syytösten ympäröimän salaisuuden ja muiden seurakuntien seurassa vietetyn ajan sekä tiettyjen toimintojen tarjoamat mahdollisuudet pedofiileille hoitaa lastasi, kuten yksin työskenteleminen lapsesi kanssa kenttäpalveluksessa. Valitettavasti näin on näinä päivinä, että sinun ei pitäisi koskaan antaa lapsesi olla yksin seurakunnan jäsenen kanssa siellä, missä he ovat näkymättömän ja mahdollisesti kuulosi ulkopuolella. Muuten heidät voidaan hoitaa ilman sinun tietosi. Pelkästään siksi, että henkilö on vanhin, avustava palvelija, tienraivaaja tai kierrosvalvoja ja ajateltu olevan hengellisesti ajatteleva, ei voida taata, että monet ovat vuosien varrella huomanneet itsensä ja lastensa vahingoksi.

Jeesuksen lapsuutta koskevat oletukset jatkuvat kappaleessa 9. Siinä sanotaan: "Joseph ja Mary päättivät ylläpitää hyvää hengellistä rutiinia perheenä. " Vaikka me varmasti toivomme niin ja Jeesukselle oli selvästi opetettu pyhät kirjoitukset, meillä ei ole mitään todisteita tämän väitteen eikä sitä vastaan, eikä siitä seuraa seuraava väite, "Epäilemättä he osallistuivat viikoittaisiin kokouksiin Nasaretin synagogassa,…". Itse asiassa tieto synagogien toiminnasta jo ensimmäisellä vuosisadalla jKr on hajanaisia ​​ja epätäydellisiä, ja usein spekulointia.[I] Tapasivatko he viikoittain ja mikä oli näiden kokousten muoto? Emme yksinkertaisesti voi olla varmoja.

Onko syy spekulointiin pitää yllä veljiä ja sisaria koskevaa psykologista painetta aikana, jolloin läsnäolo vähenee? Saatat olla kiusaus ajatella, että näin on!

Kappale 10 kertoo sitten lukijoilleen "Yksi arvokkaimmista opetuksista, joita voit opettaa heille, on se, kuinka pidetään hyvää hengellistä rutiinia opiskeluun, rukoukseen, kokouksiin ja osallistumiseen palvelukseen." Se perustuu useisiin suuriin oletuksiin, kuten:

  • että tutkitaan Raamattua eikä ihmisen tekemiä julkaisuja,
  • että kokouksissa esitelty aineisto ei opeta valheita ja vääristä sitä, mitä Raamattu opettaa ja
  • että sen seurauksena voidaan opettaa ja saarnata Totuus muille.

 Todennäköisesti arvokkain oppitunti, jonka voit opettaa itsellesi ja lapsillesi, on esimerkki beroolaisista, joka sisältyy seuraavaan pyhien kirjoitusten Apostolien tekojen 17: 11: een, joka kertoo meille: "Viimeksi mainitut [juutalaiset Beroean synagogassa] olivat jalomielisempiä kuin Tessalonikan, sillä he ottivat sanan vastaan ​​suurimmalla innolla ja tutkivat päivittäin huolellisesti Raamattua siitä, olivatko nämä asiat niin." Nämä Beroean juutalaiset eivät loukanneet apostoli Paavalia, vaan pikemminkin kiitti heitä siitä, että he olivat ahkerasti testanneet, oliko heidän saarnaamansa totta. Kuinka toisin kuin nykyinen hallintoelin ja vanhimmat, jotka todennäköisemmin välttävät sinua tai syyttävät sinua luopumuksesta ja puuttuvasta uskosta Jumalan nimittämään heitä ja järjestöä.

 Jälleen kerran Covid-19-maailmanlaajuista pandemiaa ei oteta huomioon artikkelissa, joka oli hyvässä vauhdissa siihen aikaan, kun Vartiotornin artikkeli todennäköisesti kirjoitettiin. (Vaikka se kirjoitettiin ennen pandemiaa, sitä olisi pitänyt tarkistaa sen varmistamiseksi, että se oli edelleen merkityksellinen). Kappale 11 ehdottaa Beetel-kodin vierailua yhdessä perheenä, teokraattisten rakennusprojektien tukemista, saarnaamista harvoin työskentelevällä alueella. Se seuraa, että "Perheiden, jotka valitsevat nämä aktiviteetit, on tehtävä taloudellisia uhrauksia, ja he todennäköisesti kohtaavat joitain haasteita. " Näinä pandemian aikoina monet ovat menettäneet tai menettävät työpaikkansa. Silti täällä heitä pyydetään tekemään taloudellisia uhreja niiden lisäksi, joita he jo kohtaavat pandemian vuoksi.

Surullinen tosiasia on, että valtaosa todistajista työskentelee matalapalkkaisemmissa palvelutyöpaikoissa, jotka ovat taloudellisen laskusuhdanteen ensimmäisiä uhreja, olivatpa ne sitten ikkunanpuhdistusta, toimiston siivousta, myymälätyötä tai osa-aikatyötä. Siksi heillä on myös tyypillisesti vähän säästöjä tai ei lainkaan säästöjä auttamaan heitä näiden vaikeiden aikojen aikana. Kun työpaikkoja tulee saataville, koska heillä on vain vähän tai ei lainkaan pätevyyttä, he eivät myöskään pääse uudelleen työllistymään tai jäävät työttömiksi kauemmin. Eivätkö kaikki noissa ehdotuksissa ole piirteitä huolimattomasta, rakkaudettomasta organisaatiosta, joka vain puolustaa omia etujaan varjolla olemasta Jumalan etuja. Silloin heidän pitäisi vähentää veljille ja sisarille aiheutuvaa taakkaa. Kuitenkin Anthony Morris III näyttää joulukuun 2020 kuukausilähetykseltä ikään kuin jakaisi heidän kärsimyksensä? Ainoa asia, jonka hän näyttää kärsivän, on kantaa huomattava määrä ylimääräistä painoa.

 

Lausekkeessa 17 käytetään Jeesuksen esimerkkiä viittaamaan siihen otsikossa "Päätä, ketä palvelet", että "Sitten voit tehdä elämäsi tärkeimmän päätöksen, päätöksen palvella Jehovaa. (Lue Joosua 24:15; Saarnaaja 12: 1) ”. Totta, Jeesus palveli Jehovaa ja toteutti tarkoituksensa ja tahtonsa häntä kohtaan. Israelilaiset ja juutalaiset palvelivat Jehovaa (jonkin aikaa), koska he olivat kansana vihkiytyneet Jehovalle, mutta näin ei ollut kristittyjen kohdalla. Kristittyjen piti olla Jeesuksen todistajia ja että hän oli pelastuksen keino. Juutalaiset palvelivat Jehovaa, mutta useimmat eivät hyväksyneet Kristusta. Onko sinut todistajana asetettu vastaavaan asemaan ymmärtämättä sitä? Miksi kappaleessa ei sanottu "päätös palvella Jehovaa ja Jeesusta Kristusta"? Vaikka tutkimusartikkelissa viitataan esimerkkinä Jeesukseen, se on vain ahkera työntekijä, perhevelvollisuuksista huolehtiminen ja Jumalan totteleminen. Se ei kerro mitään uskosta Jeesukseen ja hänen pelastuksestaan ​​ihmiskunnalle kuolemansa ja ylösnousemuksensa kautta.

Lopuksi kappaleessa 18 annetaan toinen viisto tulkinta pyhistä kirjoituksista, tällä kertaa 1.Timoteukselle 6: 9-10. He väittävät, "Todellisuudessa ne, jotka keskittyvät aineellisiin tavoitteisiin, puukottavat itsensä "kaikkialla monella tuskalla". Paavali kirjoitti Timoteukselle "Ne, jotka ovat määritetty olla rikas kuuluu kiusaukseen ja ansaan ... Sillä rakkaus rahat ovat kaikenlaisia ​​vahingollisia asioita ... ja ne ovat puukottaneet itsensä kaikkialla monella tuskalla. " Niiden välillä, jotka saattavat keskittyä väliaikaisesti aineellisiin tavoitteisiin varmistaakseen, että he voivat esimerkiksi tukea nykyistä tai tulevaa perheään, ja niiden välillä, jotka ovat päättäneet olla rikkaita ja rakastavat rahaa, on erilainen maailma. Mutta salakavalasti järjestö ehdottaa, että kaikki keskittyminen aineellisiin tavoitteisiin on tuskallista ja vaarallista, kun se on kaukana asiasta.

Pikemminkin Raamattu antaa tasapainoisen asenteen Sananlaskujen 30: 8: ssa, kun siinä sanotaan: "Älä anna minulle köyhyyttä eikä rikkauksia." Kuinka paljon parempi on Sananlaskujen viisaus kuin järjestön ehdotukset, jotka johtavat kaikki organisaatiota noudattavat köyhyyteen tai lähellä köyhyyttä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[I] Smith, JA "Muinainen synagoga, varhaiskirkko ja laulaminen". Musiikki ja kirjeet, voi. 65, ei. 1, 1984, sivu 1. JSTOR, www.jstor.org/stable/736333. Pääsy 18. joulukuuta 2020.

 

Tadua

Tadua-artikkelit.
    2
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x