Napsauta tätä nähdäksesi videon

Hei, tämän videon otsikko on "Jehovan todistajat sanovat, että on väärin palvoa Jeesusta, mutta he ovat iloisia voidessaan palvoa miehiä". Olen varma, että tulen saamaan kommentteja tyytymättömiltä Jehovan todistajilta, jotka syyttävät minua väärien tietojen esittämisestä. He väittävät, etteivät he palvo miehiä; he väittävät olevansa ainoita maan päällä, jotka palvovat tosi Jumalaa, Jehovaa. Seuraavaksi he arvostelevat minua siitä, että olen ehdottanut, että Jeesuksen palvominen on raamatullisesti oikea osa tosi palvomista. He saattavat jopa lainata Matteuksen 4:10:tä, jossa Jeesus sanoo perkeleelle: "Mene pois, Saatana! Sillä on kirjoitettu: ”Jehovaa, sinun Jumalaasi, sinun tulee palvoa, ja vain hänelle sinun tulee suorittaa pyhää palvelusta.” Uuden maailman käännös.

Selvä, olen esittänyt syytteen ja tehnyt sen julkisesti. Joten nyt minun täytyy tukea sitä Raamatulla.

Aloitetaan poistamalla mahdolliset väärinkäsitykset. Jos olet Jehovan todistaja, mitä ymmärrät sanan "palvonta" tarkoittavan? Mieti sitä hetki. Väität palvovasi Jehova Jumalaa, mutta kuinka teet sen tarkalleen? Jos joku tulisi luoksesi kadulla ja kysyisi, mitä minun pitää tehdä voidakseni palvoa Jumalaa, miten vastaisit?

Olen huomannut, että se on erittäin haastava kysymys, ei vain Jehovan todistajalta, vaan keneltä tahansa muun uskonnollisen uskon jäseneltä. Kaikki luulevat tietävänsä, mitä Jumalan palvominen tarkoittaa, mutta kun pyydät heitä selittämään sen, pukemaan sen sanoiksi, tulee usein pitkä hiljaisuus.

Tietenkin sillä, mitä sinä ja minä uskomme palvonnan tarkoittavan, ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä Jumala tarkoittaa sanoessaan, että meidän tulee palvoa vain häntä. Paras tapa saada selville, mitä Jumala ajattelee palvontakysymyksestä, on lukea Hänen henkeytettyä sanaansa. Olisiko sinua yllättävää kuulla, että Raamatussa on neljä kreikan sanaa, jotka on käännetty sanaksi palvonta? Neljä sanaa yhden englanninkielisen sanan kääntämiseen. Näyttää siltä, ​​​​että englanninkielinen sanamme, palvonta, kantaa raskaan taakan.

Nyt tästä tulee hieman teknistä, mutta pyydän teitä kestämään minua, koska aihe ei ole akateeminen. Jos olen oikeassa sanoessani, että Jehovan todistajat palvovat miehiä, puhumme toiminnasta, joka voi saada aikaan Jumalan tuomion. Toisin sanoen puhumme aiheesta, joka on elämän ja kuoleman kysymys. Joten se ansaitsee täyden huomiomme.

Muuten, vaikka keskitynkin Jehovan todistajiin, uskon, että tämän videon lopussa tulet huomaamaan, etteivät he ole ainoita uskonnollisia ihmisiä, jotka palvovat miehiä. Aloitetaanpas:

Ensimmäinen tarkasteltava kreikkalainen sana, jota käytetään "palvonnasta", on Thréskeia.

Strong's Concordance antaa tälle termille lyhyen määritelmän "rituaalipalvonnan, uskonnon". Täydellisempi määritelmä, jonka se tarjoaa, on: "(taustalla oleva merkitys: jumalien kunnioitus tai palvonta), palvonta rituaaleissa ilmaistuna, uskonto." NAS Exhaustive Concordance määrittelee sen yksinkertaisesti "uskonnoksi". Tämä kreikkalainen sana Thréskeia esiintyy vain neljä kertaa Raamatussa. New American Standard Bible tulkitsee sen "palvotukseksi" vain kerran ja muut kolme kertaa "uskontoksi". Kuitenkin Pyhän Raamatun Uuden maailman käännös, Jehovan todistajien Raamattu, tulkitsee sen kussakin tapauksessa "palvonnan" tai "palvonnan muodoksi". Tässä ovat tekstit, joissa se esiintyy NWT:ssä:

"jotka olivat aiemmin tunteneet minut, jos he olisivat halukkaita todistamaan, että jumalanpalvelusmuotomme tiukimman lahkon [thréskeia] mukaan minä elin fariseuksena." (Apostolien teot 26:5)

"Älköön kukaan riistäkö teiltä palkintoa, joka iloitsee enkelien väärästä nöyryydestä ja palvonnan muodosta [thréskeia], "ottaen kantansa" näkemiinsä asioihin." (Kol 2:18)

"Jos joku luulee olevansa Jumalan palvoja [thréskos], mutta ei pidä kielensä tiukasti kiinni, hän pettää oman sydämensä, ja hänen palvontansa [thréskeia] on turhaa. Palvonnan muoto [thréskeia], joka on puhdas ja tahraton Jumalamme ja Isämme näkökulmasta, on tämä: huolehtia orvoista ja leskistä heidän ahdistuksessaan ja pitää itsensä tahrattomana maailmalta." (Jaakob 1:26, 27)

Renderoimalla thréskeia ”palvonnan muotona” todistajien Raamattu välittää ajatuksen muodollisesta tai rituaalisesta palvonnasta; eli jumalanpalveluksessa, joka määrätään noudattamalla sääntöjä ja/tai perinteitä. Tämä on jumalanpalveluksen tai uskonnon muoto, jota harjoitetaan palvontataloissa, kuten valtakunnansaleissa, temppeleissä, moskeijoissa, synagoogissa ja perinteisissä kirkoissa. On huomionarvoista, että joka kerta kun tätä sanaa käytetään Raamatussa, sillä on vahvasti negatiivinen konnotaatio. Siksi…

Jos olet katolinen, palvontasi on thréskeia.

Jos olet protestantti, palvontasi on thréskeia.

Jos olet seitsemännen päivän adventisti, palvontasi on thréskeia.

Jos olet mormoni, palvontasi on thréskeia.

Jos olet juutalainen, palvontasi on thréskeia.

Jos olet muslimi, palvontasi on thréskeia.

ja kyllä, ehdottomasti,

Jos olet Jehovan todistaja, palvontasi on thréskeia.

Miksi Raamattu heittää tiskienéskeia negatiivisessa valossa? Voisiko se johtua siitä, että tämä on maalilla numeroiden palvontaa? Palvonta, joka noudattaa ihmisten sääntöjä pikemminkin kuin Herramme Kristuksen ohjaavia periaatteita? Esimerkkinä: jos olet Jehovan todistaja ja käyt säännöllisesti kaikissa kokouksissa ja käyt viikoittain kenttäpalveluksessa, käytät vähintään 10 tuntia kuukaudessa saarnaamistyötä ja jos lahjoitat rahasi maailmanlaajuisen työn tukemiseen. , silloin "palvot Jehova Jumalaa" hyväksyttävällä tavalla Vartiotornin ja Raamattutraktaattiseuran sääntöjen mukaisesti – thréskeia.

Tämä on tietysti hölynpölyä. Kun James sanoo, että thréskeia, joka on "puhdas ja tahraton Jumalan näkökulmasta, on huolehtia orvoista ja leskistä", hän on ironinen. Siihen ei liity rituaalia. Vain rakkautta. Pohjimmiltaan hän sanoo pilkallisesti: "Voi, luuletko, että uskontosi on Jumalan hyväksymä, vai mitä? Jos olisi uskonto, jonka Jumala hyväksyy, se olisi sellainen, joka välittää tarvitsevista eikä seuraa maailman tietä."

Thréskeia (adjektiivi): Uskonto, ritualoitu ja muodollinen

Voimme siis sanoa niin thréskeia on sana formalisoidusta tai rituaalisesta palvonnasta tai toisin sanoen järjestäytyneestä uskonnosta. Minulle järjestäytynyt uskonto on tautologiaa, kuten sanonta "ilta-auringonlasku", "jäätynyt jää" tai "tonnikala". Kaikki uskonnot ovat järjestäytyneitä. Uskonnon ongelma on, että miehet tekevät aina järjestelyt, joten päädyt tekemään asioita niin kuin miehet käskevät sinun tehdä silloin tai muuten kärsit jonkin rangaistuksen.

Seuraava kreikkalainen sana, jota tarkastelemme, on:

Sebó (verbi): kunnioitus ja omistautuminen

 Se esiintyy kymmenen kertaa kristillisissä kirjoituksissa – kerran Matteuksessa, kerran Markuksen evankeliumissa ja loput kahdeksan kertaa Apostolien teoissa. Se on toinen neljästä erillisestä kreikan sanasta, jotka nykyaikaisissa raamatunkäännöksissä käännetään ”palvontaan”. Strongin konkordanssin mukaan Sebo voidaan käyttää kunnioitukseen, palvontaan tai palvontaan. Tässä muutamia esimerkkejä sen käytöstä:

"Turhaan he jatkavat palvomista [Sebo] minua, sillä he opettavat ihmisten käskyjä oppeina.'”” (Matt. 15:9 NWT)

"Yksi, joka kuuli meitä, oli Lydia-niminen nainen Tyatiran kaupungista, purppuratuotteiden myyjä, joka oli palvoja [Sebo] Jumalasta. Herra avasi hänen sydämensä kiinnittämään huomiota siihen, mitä Paavali sanoi." (Apostolien teot 16:14 ESV)

"Tämä mies taivuttelee ihmisiä palvomaan [Sebo] Jumala vastoin lakia." (Apostolien teot 18:13 ESV)

Lisään avuksesi kaikki nämä viitteet katsomasi videon kuvauskenttään, jos haluat liittää ne Raamatun hakukoneeseen, kuten biblegateway.com, nähdäksesi, miten muut käännökset toimivat. Sebo. [Viittaukset kreikaksi sebó: Mt 15:9; Markus 7:7; Apostolien teot 13:43,50; 16:14; 17:4,17; 18:7,13; 29:27]

Vaikka Sebo on verbi, se ei oikeastaan ​​kuvaa mitään toimintaa. Itse asiassa missään kymmenestä käyttökerrasta Sebo onko mahdollista päätellä tarkasti, miten mainitut henkilöt osallistuvat Sebo, kunnioittavassa Jumalan palvonnassa tai palvonnassa. Muista, että tämä termi ei kuvaa rituaalista tai formalistista palvontaprosessia. Strongin määritelmä ei myöskään osoita toimintaa. Sekä Jumalan kunnioittaminen että Jumalan palvominen puhuvat tunteesta tai asenteesta Jumalaa tai Jumalaa kohtaan. Voin istua olohuoneessani ja palvoa Jumalaa tekemättä mitään. Tietysti voidaan väittää, että Jumalan tai kenen tahansa todellisen palvonnan on lopulta ilmennyt jonkinlaisena toiminnan muodossa, mutta missä muodossa tuon toiminnan tulisi tapahtua, sitä ei määritellä missään näistä jakeista.

Useat Raamatun käännökset tekevät Sebo "harrastajana". Jälleen, se puhuu henkisestä taipumuksesta enemmän kuin mistään tietystä toiminnasta, ja tämä on tärkeä ero pitää se mielessä.

Jumalaa kunnioittava, Jumalaa kunnioittava henkilö, jonka rakkaus Jumalaan saavuttaa palvonnan tason, on henkilö, joka on tunnistettavissa jumaliseksi. Hänen palvontansa kuvaa hänen elämäänsä. Hän puhuu puhetta ja kävelee kävelemään. Hänen kiihkeä halunsa on olla Jumalansa kaltainen. Joten kaikkea, mitä hän tekee elämässä, ohjaa itsetutkiskeluinen ajatus: "Miellyttäisikö tämä Jumalaani?"

Lyhyesti sanottuna, hänen palvonnassaan ei ole kyse minkäänlaisten rituaalien suorittamisesta, kuten miehet ovat säätäneet menetelmällisessä palvonnassa. Hänen palvontansa on hänen elämäntapansa.

Siitä huolimatta itsepetoksen kyky, joka on osa langennutta lihaa, vaatii meidän olemaan varovaisia. Menneinä vuosisatoina, kun harras (Sebo) Kristityt polttivat toverinsa roviolla, he luulivat suorittavansa pyhää tai kunnioittavaa palvelusta Jumalalle. Nykyään Jehovan todistajat luulevat palvovansa Jumalaa (Sebo), kun he karttavat uskonveljeään, koska tämä puhuu jotakin hallintoelimen rikkomuksista, kuten tekopyhästä 10 vuoden yhteydestä Yhdistyneiden Kansakuntien järjestöön tai heidän tuhansien lasten seksuaalista hyväksikäyttöä koskevien tapausten huonosta käsittelystä.

Samoin on mahdollista renderöidä Sebo (kunnioittava, palvova omistautumista tai palvontaa) väärälle Jumalalle. Jeesus tuomitsi Sebo kirjanoppineista, fariseuksista ja papeista, koska he opettivat ihmisten käskyjä, jotka tulevat Jumalalta. Jeesus sanoi: "He palvovat [Sebo] minä turhaan; he opettavat ihmisten käskyjä." Matteus (15:9 BSB) Siten he antoivat väärän kuvan Jumalasta eivätkä pystyneet jäljittelemään häntä. Jumala, jota he matkivat, oli Saatana ja Jeesus sanoi heille näin:

”Sinä kuulut isällesi, paholaiselle, ja haluat toteuttaa hänen toiveensa. Hän oli murhaaja alusta asti ja kieltäytyi puolustamasta totuutta, koska hänessä ei ole totuutta. Kun hän valehtelee, hän puhuu äidinkieltään, koska hän on valehtelija ja valheen isä." (Joh. 8:44, BSB)

Nyt tulemme kolmanteen kreikan sanaan, joka on käännetty "palvonta" Raamatussa.

Thréskeia (adjektiivi): Uskonto, ritualoitu ja muodollinen

Sebó (verbi): kunnioitus ja omistautuminen

Latreuo (verbi): pyhää palvelusta

Strongin sopusointu antaa meille:

Latreuo

Määritelmä: palvella

Käyttö: Palvelen, erityisesti Jumalaa, ehkä yksinkertaisesti: Palvon.

Jotkut käännökset tekevät siitä "palvonnan". Esimerkiksi:

"Mutta minä rankaisen kansaa, jota he palvelevat orjina," Jumala sanoi ", ja sen jälkeen he lähtevät maasta ja palvovat [Latreuo] minä tässä paikassa. ”” (Apostolien teot 7: 7, NIV)

"Mutta Jumala kääntyi pois heistä ja antoi heidät palvontaan.Latreuo] auringosta, kuusta ja tähdistä. (Apostolien teot 7:42 NIV)

Uuden maailman käännös kuitenkin mieluummin hahmontaa Latreuo "pyhänä palveluksena", joka tuo meidät takaisin Jeesuksen kohtaamiseen Paholaisen kanssa, josta keskustelimme tämän videon alussa:

"Mene pois, saatana! Sillä on kirjoitettu: 'Jehovaa, sinun Jumalaasi, sinun tulee palvoa, ja vain hänelle sinun tulee suorittaa pyhää palvelusta.Latreuo].” (Mt 4:10 NWT)

Jeesus yhdistää Jumalan palvonnan Jumalan palvelemiseen.

Mutta entä tuon nuhteen ensimmäinen osa, kun Jeesus sanoi: ”Jehovaa, sinun Jumalaasi, sinun tulee palvoa” (Matt. 4:10 NWT)?

Se sana ei ole Thréskeia, ei sebó eikä latreuó.  Tämä on neljäs kreikkalainen sana, joka on käännetty palvotukseksi englanninkielisissä Raamatuissa, ja siihen tämän videon otsikko perustuu. Tämä on palvonta, jota meidän tulee suorittaa Jeesukselle, ja se on palvonta, jota Jehovan todistajat kieltäytyvät suorittamasta. Tämä on palvonta, jota todistajat suorittavat miehille. Ironista kyllä, useimmat muut kristikunnan uskonnot, vaikka väittävät suorittavansa tämän palvonnan Jeesukselle, eivät myöskään tee niin, vaan palvovat miehiä. Tämä kreikan sana on proskuneó.

Strongin yhdenmukaisuuden mukaan:

Proskuneó tarkoittaa:

Määritelmä: kunnioittaa

Käyttö: Lasken polvilleni kumartamaan, palvomaan.

Proskuneó on yhdistetty sana.

AUTTAA Word-studies toteaa, että se tulee sanoista "prós" "kohde" ja "kyneo" "suudella". Se viittaa maan suutelemiseen, kun kumarrataan esimiehen edessä; palvomaan, valmis "putoamaan alas / kumartamaan jumaloidakseen polvilleen" (DNTT); "kuntouttaa" (BAGD)

Joskus Uuden maailman käännös kääntää sen "palvontaksi" ja joskus "kumarimiseksi". Tämä on todella ero ilman eroa. Esimerkiksi, kun Pietari tuli Korneliuksen, ensimmäisen pakanakristityn, kotiin, luemme: ”Kun Pietari astui sisään, Kornelius kohtasi hänet, lankesi hänen jalkojensa juureen ja teki kumartaminen [proskuneó] hänelle. Mutta Pietari nosti hänet ylös ja sanoi: "Nouse; Olen myös itse mies." (Apostolien teot 10:25, 26)

Useimmat Raamatut kääntävät tämän sanaksi "palvoi häntä". Esimerkiksi New American Standard Bible kertoo meille: ”Kun Pietari oli tulossa sisään, Cornelius kohtasi hänet ja lankesi hänen jalkojensa juureen ja palvoivat häntä."

Vakavan raamatuntutkijan huomion arvoista on, että hyvin samanlainen tilanne ja sanamuoto esiintyy Ilmestyskirjassa, jossa apostoli Johannes sanoo:

"Silloin kaaduin hänen jalkojensa eteen palvoa [proskuneó] häntä. Mutta hän sanoo minulle: "Ole varovainen! Älä tee sitä! Olen vain sinun ja veljiesi orjatoveri, joiden tehtävänä on todistaa Jeesuksesta. Palvo [proskuneó] Jumala; sillä Jeesuksesta todistaminen innoittaa profetoimaan." (Ilmestys 19:10, NWT)

Tässä Uuden maailman käännös käyttää sanaa "palvoa" sanan "tee kumartuminen" sijasta samalle sanalle, proskuneó. Miksi Korneliuksen esitetään kumartavan, kun taas Johannes palvovan, kun samaa kreikkalaista sanaa käytetään molemmissa paikoissa ja olosuhteet ovat käytännössä samat.

Heprealaiskirjeen 1:6:ssa luemme Uuden maailman käännöksestä:

"Mutta kun hän jälleen tuo Esikoisensa asuttuun maahan, hän sanoo: "Ja kaikki Jumalan enkelit kumartakoot häntä." (Heprealaisille 1:6)

Silti lähes joka toisessa raamatunkäännöksessä luemme, että enkelit palvovat häntä.

Miksi Uuden maailman käännöksessä käytetään näissä tapauksissa sanaa "kumarsi" "palvonnan" sijaan? Entisenä Jehovan todistajien järjestön vanhimpana voin epäilemättä todeta, että tällä luodaan keinotekoinen ero, joka perustuu uskonnolliseen ennakkoluuloisuuteen. Jehovan todistajille voit palvoa Jumalaa, mutta et voi palvoa Jeesusta. Ehkä he tekivät tämän alun perin vastustaakseen kolminaisuuden vaikutusta. He ovat jopa menneet niin pitkälle, että he ovat alentaneet Jeesuksen enkelin asemaan, vaikkakin arkkienkeli Mikaelin. Selvyyden vuoksi, en usko kolminaisuuteen. Siitä huolimatta, kuten tulemme näkemään, Jeesuksen palvominen ei edellytä meidän hyväksymistä, että Jumala on kolminaisuus.

Uskonnollinen ennakkoluulo on erittäin voimakas este Raamatun tarkalle ymmärtämiselle, joten ennen kuin jatkamme pidemmälle, meidän on saatava hyvä käsitys sanasta proskuneó todella tarkoittaa.

Muistatte kertomuksen myrskystä, kun Jeesus tuli opetuslastensa luo heidän kalastusveneessään veden päällä, ja Pietari pyysi tekemään samoin, mutta alkoi sitten epäillä ja uppoaa. Tilillä lukee:

"Jeesus ojensi heti kätensä ja tarttui Pietariin. "Sinä vähäuskoinen", hän sanoi, "miksi epäilit?" Ja kun he olivat nousseet takaisin veneeseen, tuuli tyyntyi. Sitten ne, jotka olivat veneessä palvoi Häntä (proskuneó,) sanoen: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika!" (Matteus 14:31-33 BSB)

Miksi Uuden maailman käännös päättää kääntää proskuneó, tässä kertomuksessa "kumarraan", kun muissa paikoissa se tarkoittaa palvontaa? Miksi melkein kaikki käännökset noudattavat Berean Study Bibleä sanoessaan, että opetuslapset palvoivat Jeesusta tässä tapauksessa? Vastataksemme tähän, meidän on ymmärrettävä, mitä sana proskuneó tarkoitettu antiikin kreikan puhujille.

Proskuneó tarkoittaa kirjaimellisesti "kumartaa ja suudella maata". Millainen kuva tulee mieleesi, kun luet tätä kohtaa. Ovatko opetuslapset vain osoittaneet Herralle sydämelliset peukut ylös? "Se oli aika näppärää Herra, mitä teit siellä, kävellessäsi veden päällä ja tyynnyttäessäsi myrskyä. Viileä. Tsemppiä sinulle!”

Ei! He olivat niin hämmästyneitä tästä mahtavasta voimannäytöstä, koska he näkivät, että itse alkuaineet olivat Jeesuksen alaisia ​​– myrsky laantui, vesi tuki häntä –, että he lankesivat polvilleen ja kumartuivat hänen edessään. He suutelivat maata, niin sanotusti. Tämä oli täydellistä alistumista. Proskuneó on sana, joka viittaa täydelliseen alistumiseen. Täydellinen alistuminen merkitsee täydellistä kuuliaisuutta. Mutta kun Kornelius teki saman ennen Pietaria, apostoli kielsi häntä tekemästä niin. Hän oli vain mies kuin Cornelius. Ja kun Johannes kumarsi suudellakseen maata enkelin edessä, enkeli kielsi häntä tekemästä sitä. Vaikka hän oli vanhurskas enkeli, hän oli vain kanssapalvelija. Hän ei ansainnut Johnin tottelevaisuutta. Mutta kun opetuslapset kumartuivat ja suutelivat maata Jeesuksen edessä, Jeesus ei nuhtelenut heitä eikä käskenyt heitä tekemään niin. Heprealaiskirje 1:6 kertoo meille, että myös enkelit kumartuvat ja suutelevat maata Jeesuksen edessä, ja taas he tekevät sen oikein Jumalan käskystä.

Jos nyt käskisin sinua tekemään jotain, totteletko minua kiistatta varauksetta? Parempi ei. Miksi ei? Koska olen vain ihminen kuten sinä. Mutta entä jos enkeli ilmestyisi ja käskeisi sinua tekemään jotain? Totteletko enkeliä ehdoitta ja kysymättä? Jälleen, sinun olisi parempi olla. Paavali sanoi galatalaisille, että vaikka "enkeli taivaasta julistaisi teille hyvän uutisena jotain muuta kuin sen hyvän uutisen, jonka julistimme teille, hän olkoon kirottu". (Galatalaisille 1:8 NWT)

Kysy nyt itseltäsi, kun Jeesus palaa, totteletko mielelläsi kaikkea, mitä hän käskee sinun tehdä ilman kysymystä tai varaumaa? Näetkö eron?

Kun Jeesus nousi kuolleista, hän sanoi opetuslapsilleen, että "minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä". (Matteus 28:18 NWT)

Kuka antoi hänelle kaiken vallan? Taivaallinen Isämme, tietysti. Joten jos Jeesus käskee meitä tekemään jotain, se on kuin taivaallinen Isämme itse olisi käskenyt meille. Ei ole eroa, eikö? Mutta jos mies käskee sinua tekemään jotain väittäen, että Jumala käski hänen kertoa sinulle, se on eri asia, sinun pitäisi silti tarkistaa Jumalalta, eikö niin?

"Jos joku tahtoo tehdä Hänen tahtonsa, hän tietää opetuksen suhteen, onko se Jumalasta vai puhunko omasta omaperäisyydestäni. Se, joka puhuu omaperäisyydestään, etsii omaa kunniaansa; mutta joka etsii lähettäjän kunniaa, se on totuus, eikä hänessä ole vääryyttä." (Joh. 7:17, 18 NWT)

Jeesus myös kertoo meille:

"Totisesti minä sanon teille: Poika ei voi tehdä mitään omasta aloitteestaan, vaan ainoastaan ​​sen, mitä hän näkee Isän tekevän. Sillä mitä tahansa ihminen tekee, sitä myös Poika tekee samalla tavalla." (Joh. 5:19 NWT)

Palvotko siis Jeesusta? Haluaisitko proskuneó Jeesus? Toisin sanoen antaisitko täyden alistuksesi hänelle? Muistaa, proskuneó on kreikan sana palvonnasta, joka tarkoittaa täydellistä alistumista. Jos Jeesus ilmestyisi edessäsi tässä hetkessä, mitä tekisit? Lyö häntä selkään ja sano: "Tervetuloa takaisin, Herra. Hyvä nähdä sinua. Mikä sinulla kesti niin kauan?" Ei! Ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on pudota polvillemme, kumartaa maahan osoittaaksemme, että olemme valmiita alistumaan täysin hänelle. Sitä tarkoittaa todella palvoa Jeesusta. Palvomalla Jeesusta me palvomme Jehovaa, Isää, koska alistumme hänen järjestelyinsä. Hän on asettanut Pojan johtoon, ja hän sanoi meille kolme kertaa ei vähempää: "Tämä on minun rakas Poikani, jonka olen hyväksynyt; Kuuntele häntä." (Matteus 17:5 NWT)

Muistatko, kun olit lapsi ja toimit tottelemattomasti? Vanhempasi sanoisi: "Et kuuntele minua. Kuuntele minua!" Ja sitten he käskivät sinua tekemään jotain ja tiesit, että sinun olisi parempi tehdä se.

Taivaallinen Isämme, ainoa tosi Jumala, on sanonut meille: ”Tämä on minun Poikani… kuunnelkaa häntä!”

Meidän olisi parempi kuunnella. Meidän olisi parempi alistua. Meillä oli parempi proskuneó, rukoile Herraamme Jeesusta.

Tässä ihmiset menevät sekaisin. He eivät voi ratkaista, kuinka voi olla mahdollista palvoa sekä Jehova Jumalaa että Jeesusta Kristusta. Raamattu sanoo, että et voi palvella kahta herraa, joten eikö Jeesuksen ja Jehovan palvominen olisi kuin yrittäisi palvella kahta herraa? Jeesus käski Panettelijaa vain palvomaan [proskuneó] Jumala, kuinka hän sitten voisi hyväksyä itsensä palvonnan. Kolminaisuuden kannattaja kiertää tämän sanomalla, että se toimii, koska Jeesus on Jumala. Todella? Miksi sitten Raamattu ei käske meitä palvomaan myös pyhää henkeä? Ei, on paljon yksinkertaisempi selitys. Kun Jumala käskee meitä olemaan palvomatta muita jumalia kuin häntä, kuka päättää, mitä Jumalan palvominen tarkoittaa? Palvoja? Ei, Jumala päättää, kuinka häntä palvotaan. Se, mitä Isä odottaa meiltä, ​​on täydellistä alistumista. Jos nyt suostun alistumaan täysin taivaalliselle Isälleni, Jehova Jumalalle, ja hän sitten käskee minua alistumaan täysin hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen alistumaan, sanonko: ”Anteeksi, Jumala. Sitä ei voi tehdä. Alanko vain alistua sinulle?" Voimmeko nähdä, kuinka naurettava tällainen asenne olisi? Jehova sanoo: ”Haluan, että alat minua Poikani kautta. Hänen totteleminen on minun tottelemista."

Ja me sanomme: "Anteeksi, Jehova, voin vain totella käskyjä, jotka annat minulle suoraan. En hyväksy välittäjää sinun ja minun välilläni."

Muista, että Jeesus ei tee mitään omasta aloitteestaan, joten Jeesuksen totteleminen on Isän tottelemista. Siksi Jeesusta kutsutaan "Jumalan sanaksi". Saatat muistaa Heprealaiskirjeen 1:6:n, jonka olemme lukeneet tähän mennessä kahdesti. Siellä sanotaan, että Isä tuo esikoisensa ja kaikki enkelit palvovat häntä. Joten kuka tuo ketä? Isä tuo pojan. Kuka käskee enkeleitä palvomaan Poikaa? Isä. Ja siinä se on.

Ihmiset kysyvät edelleen: "Mutta ketä minä sitten rukoilen?" Ensinnäkin rukous ei ole proskuneó. Rukous on paikka, jossa pääset puhumaan Jumalalle. Nyt Jeesus tuli mahdollistamaan sinun kutsua Jehovaa Isäksesi. Ennen häntä se ei ollut mahdollista. Ennen häntä olimme orpoja. Koska olet nyt Jumalan adoptiolapsi, miksi et haluaisi puhua isäsi kanssa? "Abba, isä." Haluat myös puhua Jeesuksen kanssa. Okei, kukaan ei estä sinua. Miksi tehdä siitä joko/tai-juttu?

Nyt kun olemme selvittäneet, mitä Jumalan ja Kristuksen palvominen tarkoittaa, käsitellään videon nimen toista osaa; kohta, jossa sanoin, että Jehovan todistajat todella palvovat miehiä. He luulevat palvovansa Jehova Jumalaa, mutta itse asiassa he eivät sitä ole. He palvovat miehiä. Mutta älkäämme rajoittako sitä vain Jehovan todistajiin. Useimmat järjestäytyneen uskonnon jäsenet väittävät palvovansa Jeesusta, mutta itse asiassa palvovat myös miehiä.

Muistatko Jumalan miehen, jonka vanha profeetta petti 1. Kuninkaat 13:18, 19:ssä? Vanha profeetta valehteli Jumalan miehelle, joka tuli Juudasta ja jota Jumala käski olla syömättä tai juomatta kenenkään kanssa ja mennä kotiin toista reittiä. Väärä profeetta sanoi:

"Tässä hän sanoi hänelle: "Minäkin olen profeetta kuin sinä, ja enkeli sanoi minulle Jehovan sanan kautta: 'Pyydä hänet takaisin huoneeseesi syömään leipää ja juomaan vettä.' (Hän petti hänet.) Niin hän meni takaisin hänen kanssaan syömään leipää ja juomaan vettä talossaan." (1 Kings 13:18, 19 NWT)

Jehova Jumala rankaisi häntä hänen tottelemattomuudestaan. Hän totteli tai alisti enemmän ihmiselle kuin Jumalalle. Siinä tapauksessa hän palvoi [proskuneó] mies, koska sitä sana tarkoittaa. Hän kärsi seurauksista.

Jehova Jumala ei puhu meille niin kuin hän puhui profeetalle 1. Kuninkaiden kirjassa. Sen sijaan Jehova puhuu meille Raamatun kautta. Hän puhuu meille Poikansa Jeesuksen kautta, jonka sanat ja opetukset on tallennettu Raamattuun. Olemme kuin "Jumalan mies" 1. Kuninkaiden luvussa. Jumala kertoo meille, mitä polkua meidän tulee seurata. Hän tekee tämän Raamatun sanan kautta, joka meillä kaikilla on ja jonka voimme kaikki lukea itse.

Joten jos mies väittää olevansa profeetta – olipa hän hallintoelimen jäsen, television evankelista tai paavi Roomassa – jos tämä mies kertoo meille, että Jumala puhuu hänelle ja hän käskee sitten meidän ottamaan toisenlaisen vaihtoehdon. polku kotiin, erilainen kuin se, jonka Jumala on Raamatussa määrittänyt, niin meidän täytyy olla tottelemattomia tuolle miehelle. Jos emme, jos tottelemme tuota miestä, palvomme häntä. Kumarraamme ja suutelemme maata hänen edessään, koska alistumme hänelle ennemmin kuin Jehova Jumalalle. Tämä on erittäin vaarallista.

Miehet valehtelevat. Ihmiset puhuvat omasta omaperäisyydestään ja etsivät omaa kunniaansa, eivät Jumalan kunniaa.

Valitettavasti entiset työtoverini Jehovan todistajien järjestössä eivät ole kuuliaisia ​​tälle käskylle. Jos olet eri mieltä, kokeile pientä kokeilua. Kysy heiltä, ​​käskettiinkö Raamatussa heitä tekemään yksi asia, mutta hallintoelin käski heitä tekemään jotain muuta, mitä he tottelivat? Yllätyt vastauksesta.

Eräs toisesta maasta kotoisin oleva vanhin, joka oli palvellut yli 20 vuotta, kertoi minulle vanhinten koulusta, jossa hän oli käynyt ja jossa yksi opettajista oli tullut Brooklynista. Tämä näkyvä mies piti ylhäällä mustakantista Raamattua ja sanoi luokalle: ”Jos hallintoelin kertoisi minulle, että tämän Raamatun kansi on sininen, niin se on sininen.” Itselläni on samanlaisia ​​kokemuksia.

Ymmärrän, että joidenkin Raamatun kohtien ymmärtäminen voi olla vaikeaa, joten tavallinen Jehovan todistaja luottaa vastuuhenkilöihin, mutta joitain asioita ei ole vaikea ymmärtää. Vuonna 2012 tapahtui jotain, jonka olisi pitänyt järkyttää kaikkia Jehovan todistajia, koska he väittävät olevansa totuudessa ja he väittävät palvovansa [proskuneó, alistu] Jehova Jumalalle.

Tuona vuonna hallintoelin julkeasti otti itselleen nimityksen "uskollinen ja ymmärtäväinen orja" ja vaati kaikkia Jehovan todistajia alistumaan Raamatun tulkintaan. He ovat kutsuneet itseään julkisesti "opin vartijoiksi". (Google, jos epäilet minua.) Kuka nimitti heidät Opin vartijoiksi. Jeesus sanoi, että se, joka "puhuu omasta omaperäisyydestään, etsii omaa kunniaansa..." (Joh. 7:18, NWT)

Koko järjestön historian ajan "voideltuja" pidettiin uskollisena ja huomaavaisena orjana, mutta kun vuonna 2012 hallintoelin otti tämän vaipan päälleen, laumasta tuskin kuului protestin kuiskausta. Hämmästyttävä!

Nuo miehet väittävät nyt olevansa Jumalan viestintäkanava. He väittävät rohkeasti olevansa Kristuksen korvikkeita, kuten näemme heidän vuoden 2017 NWT-versiossaan 2 Kor 2:20.

"Siksi olemme lähettiläitä Kristuksen sijasta, ikään kuin Jumala vetoaisi meidän kauttamme. Kristuksen sijaisina me rukoilemme: ”Tulkaa sovintoon Jumalan kanssa.”

Sanaa "korvaava" ei esiinny alkuperäisessä tekstissä. Uuden maailman käännöskomitea on lisännyt sen.

Jeesuksen Kristuksen sijaisina he odottavat Jehovan todistajien tottelevan heitä ehdoitta. Kuuntele esimerkiksi tämä ote aiheesta Vartiotorni:

”Kun ”assyrialaiset” hyökkäävät… Jehovan järjestöltä saamamme hengenpelastusohje ei ehkä vaikuta käytännölliseltä inhimillisestä näkökulmasta. Meidän kaikkien on oltava valmiita tottelemaan kaikkia saamiamme ohjeita, olivatpa ne strategisesta tai inhimillisestä näkökulmasta järkeviä tai eivät."
(w13 11 / 15 s. 20 par. 17 seitsemän paimenta, kahdeksan herttua - mitä ne tarkoittavat meille tänään)

He pitävät itseään kollektiivisena Mooseksena. Kun joku on eri mieltä heidän kanssaan, he pitävät tätä henkilöä nykyajan Korahina, joka vastusti Moosesta. Mutta nämä miehet eivät ole Mooseksen nykyaikaisia ​​vastineita. Jeesus on suurempi Mooses, ja jokainen, joka odottaa ihmisten seuraavan Jeesuksen seuraamisen sijaan, istuu Mooseksen istuimella.

Jehovan todistajat uskovat nyt, että nämä hallintoelimen miehet ovat avain heidän pelastukseensa.

Nämä miehet väittävät olevansa kuninkaita ja pappeja, jotka Jeesus on valinnut, ja muistuttavat Jehovan todistajia siitä, että heidän "ei pitäisi koskaan unohtaa, että heidän pelastuksensa riippuu heidän aktiivisesta tuestaan ​​Kristuksen voideltuille "veljille" edelleen maan päällä. (w12 3/15 s. 20 kappale 2)

Mutta Jehova Jumala sanoo meille:

"Älä luota ruhtinaisiin, kuolevaisiin miehiin, jotka eivät voi pelastaa." (Psalmi 146:3 BSB)

Yksikään mies, ei miehiä, ei paavi, ei kardinaali, ei arkkipiispa, ei TV-evankelista tai hallintoelin toimi pelastuksemme kulmakivenä. Vain Jeesus Kristus täyttää tämän roolin.

"Tämä on 'kivi, jota te, rakentajat, kohtelitte turhana ja josta on tullut pääkulmakivi'. Lisäksi ei ole pelastusta kenessäkään muussa, sillä taivaan alla ei ole ihmisille annettu muuta nimeä, jonka kautta meidän pitäisi pelastua.” (Apostolien teot 4:11, 12)

Suoraan sanottuna olen järkyttynyt siitä, että entiset Jehovan todistaja -ystäväni ovat niin helposti luisuneet miesten palvontaan. Puhun miehistä ja naisista, jotka olen tuntenut vuosikymmeniä. Aikuiset ja älykkäät yksilöt. Silti he eivät eroa korinttilaisista, joita Paavali nuhteli kirjoittaessaan:

"Sillä SINÄ kestät mielelläsi järjettömiä ihmisiä, kun näet, että olet järkevä. Itse asiassa SINÄ siedät sitä, joka orjuuttaa SINUA, joka nielee [mitä sinulla on], joka tarttuu [mitä sinulla on], joka korottaa itsensä [SINUN] ylitse, joka lyö SINUA kasvoihin." (2. Korinttilaisille 11:19, 20, NWT)

Mihin entisten ystävieni järkevä perustelu katosi?

Saanen vertailla Paavalin sanoja korinttilaisille puhuessaan rakkaille ystävilleni:

Miksi kestät mielelläsi järjettömiä ihmisiä? Miksi siedät hallintoelintä, joka orjuuttaa sinut vaatimalla tiukkaa tottelemista jokaiselle heidän käskylleen, kertomalla sinulle, mitä juhlapäiviä voit viettää ja mitä et, mitä lääketieteellisiä hoitoja voit hyväksyä ja mitä et, mitä viihdettä voit kuunnella ja mitä et? Miksi siedät hallintoelintä, joka nielee sen mitä sinulla on myymällä kovalla työllä voitetun valtakuntasalin omaisuutesi suoraan jalkojesi alta? Miksi kestät hallintoelimen, joka nappaa sen, mitä sinulla on, ottamalla kaikki ylimääräiset varat seurakuntatililtäsi? Miksi ihailet miehiä, jotka korottavat itsensä ylitsesi? Miksi kestät miehiä, jotka lyövät sinua kasvoihin ja vaativat sinua kääntämään selkäsi omille lapsillesi, jotka päättävät, etteivät he enää halua olla Jehovan todistajia? Miehet, jotka käyttävät erottamisen uhkaa aseena saadakseen sinut kumartamaan heitä ja alistumaan.

Hallintoelin väittää olevansa uskollinen ja ymmärtäväinen orja, mutta mikä tekee siitä orjasta uskollisen ja ymmärtäväisen? Orja ei voi olla uskollinen, jos hän opettaa valheita. Hän ei voi olla huomaamaton, jos hän ylimielisesti julistaa olevansa uskollinen ja huomaamaton sen sijaan, että odottaisi isäntänsä tekevän niin palattuaan. Luuletko sen perusteella, mitä tiedät hallintoelimen historiallisista ja nykyisistä toimista, että Matteus 24:45-47 on tarkka kuvaus heistä, uskollisesta ja ymmärtäväisestä orjasta, vai sopisivatko seuraavat jakeet paremmin?

"Mutta jos tuo paha orja joskus sanoo sydämessään: 'Hänni viipyy' ja alkaa lyödä orjatovereita ja syödä ja juoda vahvistettujen juomareiden kanssa, tuon orjan isäntä tulee sinä päivänä, jona hän tekee. älkää odottako, ja hetkessä, jota hän ei tiedä, ja hän rankaisee häntä mitä ankarasti ja määrää hänelle paikkansa tekopyhien joukossa. Siellä on hänen itkunsa ja hänen hampaidensa kiristys." (Matteus 24:48-51 NWT)

Hallintoelin leimaa nopeasti jokaisen, joka on eri mieltä heidän kanssaan, myrkylliseksi luopioksi. Kuten taikuri, joka häiritsee sinua käden liikkeellä, kun hänen toinen kätensä tekee tempun, he sanovat: "Varo vastustajia ja luopioja. Älä edes kuuntele heitä, koska pelkäät, että he viettelevät sinut pehmeillä sanoilla."

Mutta kuka vain tekee todellisen viettelyn? Raamattu sanoo:

"Älköön kukaan viettelekö teitä millään tavalla, sillä se ei tule, ellei luopumus tule ensin ja laittomuuden mies ilmestyy, tuhon poika. Hän asetetaan vastakkain ja kohoaa jokaisen "jumalaksi" kutsutun tai kunnioituksen kohteen ylitse, niin että hän istuu Jumalan temppelissä ja näyttää julkisesti olevansa jumala. Etkö muista, että kun minä vielä olin kanssasi, minulla oli tapana kertoa sinulle nämä asiat?" (2. Tessalonikalaiskirje 2:3-5) NWT

Jos nyt luulet, että kohdistan huomioni vain Jehovan todistajiin, olet väärässä. Jos olet katolinen, mormoni tai evankelista tai jokin muu kristillinen usko ja olet tyytyväinen uskoon, että palvot Jeesusta, pyydän sinua tarkastelemaan palvonnan muotoasi tarkasti. Rukoiletko Jeesusta? Ylistätkö sinä Jeesusta? Saarnatko sinä Jeesusta? Se on kaikki hyvä ja hyvä, mutta se ei ole palvontaa. Muista mitä sana tarkoittaa. kumartaa ja suudella maata; toisin sanoen alistua täysin Jeesukselle. Jos kirkkosi sanoo, että on oikein kumartaa säädöksen edessä ja rukoilla sitä sääntöä, tuota epäjumalia, totteletko kirkkoasi? Koska Raamattu kehottaa meitä pakenemaan epäjumalanpalvelusta sen kaikissa muodoissa. Sitä Jeesus puhuu. Kehottaako kirkkosi sinua osallistumaan täysipainoisesti politiikkaan? Koska Jeesus käskee meitä olemaan osa maailmaa. Kertooko kirkkosi sinulle, että on oikein tarttua aseisiin ja tappaa toisia kristittyjä, jotka sattuvat olemaan rajan toisella puolella? Koska Jeesus käskee meitä rakastamaan veljiämme ja sisariamme, ja ne, jotka elävät miekalla, kuolevat miekkaan.

Jeesuksen palvominen, ehdoton tottelevaisuus hänelle on vaikeaa, koska se asettaa meidät ristiriitaan maailman kanssa, jopa sen maailman kanssa, joka kutsuu itseään kristityksi.

Raamattu kertoo meille, että pian tulee aika, jolloin Jumala tuomitsee seurakunnan rikokset. Aivan kuten hän tuhosi entisen kansansa Israelin Kristuksen aikana heidän luopumuksensa vuoksi, hän tuhoaa myös uskonnon. En sano väärää uskontoa, koska se olisi tautologiaa. Uskonto on ihmisten määräämä muodollinen tai rituaalinen palvonnan muoto, ja siksi se on luonteeltaan väärä. Ja se on eri asia kuin palvonta. Jeesus sanoi samarialaisnaiselle, että Jumala ei hyväksy palvontaa Jerusalemissa temppelissä eikä vuorella, jossa samarialaiset palvoivat. Sen sijaan hän etsi henkilöitä, ei järjestöä, paikkaa, kirkkoa tai muita kirkollisia järjestelyjä. Hän etsi ihmisiä, jotka palvoivat häntä hengessä ja totuudessa.

Siksi Jeesus käskee meitä Johanneksen kautta Ilmestyskirjassa, että lähde hänestä minun kansani, jos et halua jakaa hänen kanssaan hänen syntejään. (Ilmestys 18:4,5). Jälleen, kuten muinainen Jerusalem, Jumala tuhoaa uskonnon hänen syntiensä vuoksi. Meidän on parasta olla olematta Suuren Babylonin sisällä, kun sen aika koittaa.

Lopuksi, muistat sen proskuneó, palvonta, kreikaksi tarkoittaa suudella maata jonkun jalkojen edessä. Suutelemmeko maata Jeesuksen edessä alistumalla hänelle täysin ja ehdoitta henkilökohtaisesta hinnasta huolimatta?

Jätän sinulle tämän viimeisen ajatuksen Psalmista 2:12.

"Suutele poikaa, ettei hän suuttuisi, etkä sinä hukkuisi tieltä, sillä hänen vihansa leimahtaa helposti. Onnellisia ovat kaikki, jotka turvautuvat häneen." (Psalmi 2:12)

Kiitos ajastasi ja huomiostasi.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.