"Se! en stor folkmassa, som ingen kunde räkna med,. . . stående inför tronen och inför lammet. ”- Uppenbarelse 7: 9.

[Från ws 9 / 19 s.26 Studieartikel 39: November 25 - December 1, 2019]

Innan vi börjar den här veckans granskning av Watchtower-studien, låt oss ta ett ögonblick för att läsa lite om sammanhanget med temaskriften och tillämpa exeges och låta skrifterna förklara sig själva.

Vi börjar med Revelation 7: 1-3 som öppnar scenen med: “Efter detta såg jag fyra änglar stående på jordens fyra hörn och hålla fast de fyra vindarna på jorden, så att ingen vind kunde blåsa på jorden eller på havet eller på något träd. 2 Och jag såg en annan ängel stiga upp från soluppgången och hade en säl av den levande Gud; och han ropade med hög röst till de fyra änglarna till vilka det beviljades att skada jorden och havet, 3 och sade: ”Skada inte jorden eller havet eller träden förrän efter att vi har förseglat vår Guds slavar i deras pannor. ””

Vad lär vi oss här?

 • Änglarna har redan fått en viktig uppgift att göra, att skada jorden och havet.
 • Änglarna beordras att inte fortsätta förrän Guds slavar [utvalda] har förseglats på deras pannor.
 • Tätningen i pannan är ett tydligt val som är synligt för alla.

Uppenbarelse 7: 4-8 fortsätter "Och jag hörde antalet förseglade, hundra fyrtiofyra tusen, förseglade från varje Israels barns stam: ”. Verserna 5-8 ger sedan namnen på 12-stammarna i Israel, och att 12,000 kommer från varje stam.

Frågan som logiskt ställs är: Är numret förseglat (144,000) ett bokstavligt tal eller ett symboliskt nummer?

Symboliskt nummer inte bokstavligt?

Verserna 5-8 hjälper oss liksom Genesis 32: 28, Genesis 49: 1-33, Joshua 13 - Joshua 21.

Låt oss för det första jämföra Israels söner med stammarna i det utlovade landet och sedan med detta avsnitt i Uppenbarelseboken.

Faktiska Sons of Israel Israels stammar Uppenbarelsestammarna
Rueben Rueben Judah
Simeon gad Rueben
Levi Manasse gad
Judah Judah Asher
Sebulon Ephraim Naftali
Issachar Benjamin Manasse
dan Simeon Simeon
gad Sebulon Levi
Asher Issachar Issachar
Naftali Asher Sebulon
Joseph Naftali Joseph
Benjamin dan Benjamin
Levi

Observera:

 • Uppenbarelsen innehåller Manasse som faktiskt var en son till Joseph.
 • Uppenbarelsen innehåller inte Dan som var son till Jakob / Israel.
 • Det fanns 12 stammar av Israel med tilldelningar i det utlovade landet.
 • Levi-stammen fick inte en markfördelning, utan beviljades städer (Joshua 13: 33).
 • I det utlovade landet hade Joseph två delar genom sina söner Manasse och Efraim.
 • Uppenbarelsen har Joseph som en stam, har inte Efraim (Josefs son), men har fortfarande Manasse.

Slutsatser från detta:

Det är uppenbart att de tolv stammarna i Uppenbarelsen måste ha varit symboliska eftersom de varken matchar Jakobs söner eller stammarna som fick allokering i det utlovade landet.

Dessutom måste det faktum att de inte nämns i någon särskild ordning, vare sig det är efter födelseordning, (som i Genesis) eller efter viktighetsordning (t.ex. Juda med Jesus som ättling) vara en indikation på att beskrivningen i Uppenbarelsen är avsedd att vara annorlunda. Aposteln Johannes måste ha känt att Israels stammar var 13 i verkligheten.

Aposteln Peter insåg följande när han leddes att gå till Cornelius, en hedning. Kontot säger: "Därefter började Peter tala, och han sa: "Nu förstår jag verkligen att Gud inte är partiell, 35, men i varje nation är mannen som fruktar honom och gör det som är rätt acceptabel för honom" (Apg. 10: 34-35) .

Dessutom, om stammarna är symboliska, varför skulle det belopp som väljs från varje stam vara något annat än symboliskt? Om mängden från varje stam är symbolisk som är fallet, hur kan då summan av alla stammar i 144,000 vara något mer än symboliskt?

Slutsats: 144,000 måste vara ett symboliskt nummer.

Liten flock och annat får

Resten av Apostlen Paulus 'brev skriver alla hur både hedningar och judar blev kristna och utvalda tillsammans. Det registrerar också prövningarna och problemen eftersom två mycket olika grupper blev en flock under Kristus, med judarna mycket i minoritet som den lilla flocken. Det överväldigande beviset härifrån är att tolv stammar i Israel i Uppenbarelsen inte kunde vara bokstavliga. Varför? För om de tolv stammarna var bokstavliga stammar av Israel skulle det utesluta de hedniska kristna. Men Jesus hade tydligt visat för Peter att hedningarna var lika acceptabla för honom och bekräftade detta faktum genom att döpa Cornelius och hans familj i helig ande innan de döptes i vatten. I själva verket är mycket av det nya testamentet / de kristna grekiska bokstäverna och handlingarna av handlingarna en anpassning av tankarna för både judar och hedningar för att tjäna tillsammans som en grupp, en flock under en herde. I denna handling som spelades in i Apostlagärningarna 10 gjorde Jesus exakt vad han lovade i John 10: 16. Jesus tog med sig andra får [hedningar] som inte var här (kristna judar) och de lyssnade på hans röst och blev en hjord under en herde.

Eftersom denna stora folkmassa dras från alla nationer och stammar, kan vi dra slutsatsen att den hänvisar till icke-kristna kristna. Vi kan gå vilse i tolkningar, så låt oss inte ange något kategoriskt. En möjlighet är emellertid att 144,000, som är ett nummer som är en multipel av 12 (12 x 12,000) indikerar en gudomligt sammansatt och balanserad administration. Antalet är representativt för alla kristna som utgör Guds Israel (Galaterna 6: 16). Antalet judar som utgör administrationen är litet - en liten flock. Antalet hedningar är emellertid stort, därmed hänvisningen till en "stor folkmassa som ingen människa kan räkna med". Andra tolkningar är möjliga, men takeaway härifrån är att JW-doktrinen att den stora folkmassan som står i heliga, helgedomen (grekiska) naos), kan inte motsvara en icke-existerande grupp icke-smorda kristna vänner till Gud som inte har någon plats som står i templet före Guds tron. Varför kan vi säga det? Eftersom de fortfarande är syndare och inte kommer att ta bort sin synd förrän tusentals år. Därför är de inte rättfärdigade av Guds nåd, inte förklarade rättfärdiga och som sådana kan de inte stå i det heliga som är avbildat i denna vision.

Slutsats: Den lilla flocken är de judiska kristna. De andra fåren är de icke-kristna. Alla delar med Kristus i himmelriket. Kristus förenade dem till en flock under en herde från och med omvandlingen av Cornelius i 36 AD. Den stora folkmassan av uppenbarelsen beskriver inte en grupp icke-smorda kristna som inte är Guds barn som Jehovas vittnen lär.

Innan vi går vidare för att undersöka Uppenbarelseboken 7: 9 måste vi notera minst en punkt till. Uppenbarelsen 7: 1-3 nämner inte var Guds slavar är. Inte heller verserna 4-8. I själva verket säger vers 4 kategoriskt "Och jag hört antalet av de som var förseglade ”.

Efter att ha hört antalet utvalda, vad skulle John vilja se? Skulle det inte vara att se vilka de utvalda var?

Vad skulle logiskt vara nästa evenemang? Om du får höra att jorden och havet inte kommer att skadas förrän alla är förseglade, så får du höra det stora symboliska antalet av dem som ska förseglas, du skulle säkert vilja se de förseglade, anledningen till hålningen i Guds dom.

Följaktligen i Uppenbarelseboken 7: 9 Jesus avslutar spänningen när Johannes registrerar att dessa förseglade. När det gäller det symboliska numret bekräftas det också när John skriver "Efter det såg jagoch se! en stor publik, som ingen man kunde numera ”. I enlighet med sammanhanget bekräftas därför att det symboliska numret är en stor publik, så stor att det inte kan numreras. Ergo, det kan inte vara ett bokstavligt tal.

Betydelse av vita klädnader

Lägg märke till en annan vanlig beskrivning. Precis som de utvalda tas från alla Israels symboliska stammar, så tas den stora publiken "av alla nationer och stammar och folk och tungor ”(Uppenbarelseboken 7: 9).

Visst vid denna underbara uppenbarelse kunde John ha ångest om drottningen av Shebas ord till Salomo "Men jag trodde inte på rapporterna [Jag hade hört] tills jag hade kommit och sett det med mina egna ögon. Och titta! Jag hade inte fått höra hälften av din stora visdom. Du har långt överträffat rapporten som jag hörde ”(2 Chronicles 9: 6).

Den här stora publiken är också ”Stående inför tronen och inför lammet, klädd i vita kläder; och det fanns palmgrenar i deras händer ”(Uppenbarelseboken 7: 9).

Bara några vers tidigare såg John dessa samma klädda in vita kläder. Uppenbarelse 6: 9-11 läser “Jag såg under altaret själarna för de slaktade på grund av Guds ord och på grund av vittnet de hade gett. 10 De skrek med hög röst och sade: ”Tills när, suverän Herre, helig och sann, avstår du från att döma och hämna vårt blod på dem som bor på jorden?” 11 Och en vitt mantel gavs till var och en av democh de fick höra att vila en liten stund längre, tills antalet hade fyllts av sina medslav och deras bröder som skulle döda som de hade varit. ”

Du kommer att kunna konstatera att jordskadan hålls tillbaka. Varför? Tills dess [symboliska] nummer av sina medslav var fyllda. Vidare fick de en vit morgonrock. Det var så den stora mängden utvalda [slavar] skaffade de vita kläderna. Därför följs helt klart denna del av skrifterna i Uppenbarelseboken 6 av händelserna i Uppenbarelseboken 7. I sin tur är händelserna i Uppenbarelseboken 7 relaterade till de tidigare händelserna i Uppenbarelseboken 6.

För att betona deras identitet Uppenbarelse 7: 13 fortsätter "Som svar sade en av de äldste till mig: ”De som är klädda i vita kläder, vem är de och var kom de ifrån?”. Som aposteln Johannes ödmjukt säger till den äldre att den äldre vet bättre än honom, bekräftar den äldre svaret och säger "Det är de som kommer ut ur den stora trängseln och de har tvättat sina kläder och gjort dem vita i lammets blod ”(Uppenbarelseboken 7: 14). Det kan inte vara en tillfällighet att de vita kläderna ofta nämns som ett identifierande märke för de utvalda. Att acceptera manteln från Kristus och tvätta sina klädnader i Kristi blod indikerar dessutom att det är de som har förtroende för Kristus lösning.

Det sista kapitlet i Uppenbarelseboken (22) fortsätter denna länk. Med hänvisning till sina [Jesus] -slavar förseglade i pannan (med Jesus-namn) (Uppenbarelseboken 22: 3-4, Uppenbarelseboken 7: 3), säger Jesus i Uppenbarelseboken 22: 14, "Lyckliga är de som tvättar sina kläder, så att de kan ha myndighet att gå till livets träd", med hänvisning till dem som tvättar sina kläder i hans blod genom att ha tro på lösenvärdet för hans offer. (Uppenbarelse 7: 14)

Artikel granskning

Med tematets skriftsammanhang tydligt kan vi nu undersöka och lätt identifiera spekulationerna som följer i Watchtower-artikeln.

Det börjar tidigt i avsnitt 2:

"Vårt änglar uppmanas att hålla tillbaka de destruktiva vindarna i den stora trängseln tills den slutliga förseglingen av en grupp slavar. (Rev. 7: 1-3) Den gruppen består av 144,000 som kommer att regera med Jesus i himlen. (Luke 12: 32; Rev. 7: 4) ”.

Nej, det är inte 144,000 som bokstavligt tal, och det är inte heller i himlen. Det är baserat på spekulation, inte fakta.

”Då nämner John en annan grupp, så enorm att han utropar:” Se! ”- ett uttryck som kan indikera hans överraskning när han ser något oväntat. Vad ser John? “En stor publik”.

Nej, det är inte en annan grupp, det är samma grupp. Återigen, baserat på spekulation.

Varför skulle Jesus plötsligt ändra ämnet under denna uppenbarelse? Snarare överraskningen beror på att det är en sådan stor publik snarare än begränsad till en bokstavlig 144,000. (Se skriftlig undersökning av Uppenbarelseboken 7 ovan i denna recension).

”I den här artikeln kommer vi att lära oss hur Jehova avslöjade identiteten för den stora folkmassan för sitt folk för mer än åtta decennier sedan”. (Punkt 3).

Nej, vi kommer inte att kunna lära dig hur Jehova avslöjade den stora publikens identitet, för i artikeln finns det varken påståenden eller bevis på den mekanism som han använde. Snarare kommer vi att lära oss att ändra spekulationer från organisationen.

Utveckling av människors resonemang, inte uppenbarelse från Gud eller Jesus

Punkterna 4 till 14 handlar om inom organisationen, utvecklingen av människors resonemang om förståelsen av denna undervisning av organisationen. Men om Jehovas engagemang och hur Jehova avslöjade eller överförde den aktuella läran finns det inte ens en antydning, än mindre en hållbar förklarbar förklaring.

Par.4 - “De förstod att Gud skulle återställa paradiset på jorden och att miljoner lydiga människor skulle bo här på jorden - inte i himlen. I alla fall, det tog tid för dem att urskilja helt klart vem dessa lydiga människor skulle vara ”.

Ingen gudomlig uppenbarelse eller gudomlig överföring här!

Par.5 - “Bibelstudenter också urskiljad från Skrifterna att vissa skulle "köpas från jorden".

Ingen gudomlig uppenbarelse eller gudomlig överföring här!

Par. 6 - Citation Revelation 7: 9 “Dessa ord ledde bibelstudenterna att avsluta".

Ingen gudomlig uppenbarelse eller gudomlig överföring här!

Par. 8 - "kände Bibelstudenterna att det fanns tre grupper ”.

Ingen gudomlig uppenbarelse eller gudomlig överföring här!

Par. 9. - “I 1935 klargjordes den stora publikens identitet i Johns vision. Jehovas vittnen blev klar över att den stora publiken ... ”.

Ingen gudomlig uppenbarelse eller överföring här!

Avsnitt 9 för att vara rättvist är korrekt i nästan allt det säger, med undantag för den sista meningen, som hävdar ”Endast en grupp lovas evigt liv i himlen - 144,000, som” kommer att regera som kungar över jorden ”med Jesus. (Uppenbarelse 5: 10) ”. Ändå är verkligheten att det bara finns en grupp och hoppet för alla är att leva på jorden. Faktum är att skriften som citeras till stöd för detta uttalande för att antyda en plats i himlen är en subtil mistranslation. Kingdom Interlinear, en Vakttorns bibelöversättning, läser istället “de regerar [Ἐπὶ] på jorden”. Om du läser de omfattande definitionerna av ”Epi” i olika användningsområden hittar du inte en plats där det kan anses vara "över" som i "ovan" platsmässigt, särskilt när det är associerat med ordet "regeraing ”som är att utöva makt över, inte vara på en annan fysisk plats.

Par.12 - ”Vidare lär skrifterna att de som återuppstår till himmelskt liv får” något bättre ”än de trogna män från gamla år. (Hebreerbrevet 11: 40) ”.

Nej det gör de inte. Citera i fullständig hebreer 11: 39-30 säger "Och ändå fick alla dessa, även om de fick ett gynnsamt vittne på grund av sin tro, inte uppfyllandet av löfte, 40 för att Gud hade förutsett något bättre för oss, så att de inte kunde göras perfekt bortsett från oss."

Här säger Paulus att de trogna män från gamla år inte fick uppfyllandet av sitt löfte. Anledningen till att det var för att han hade något bättre för dem, vilket kunde förverkligas när Jesus visade sig trogen till döds. Dessutom skulle dessa trogna män från gamla år göras perfekta med de trogna kristna, inte vid en separat tid, inte på en separat plats, inte från varandra, utan tillsammans. Med tanke på att dessa trofasta hade ett hopp om att återuppståndas tillbaka till jorden som perfekta människor, är det en anledning att de trogna kristna skulle ha samma belöning.

Ändå lär organisationen i full motsägelse till denna skrift skriftligen motsatsen. Hur så? Enligt organisationen har de som påstår sig vara trogna, salva kristna som har dött redan haft en uppståndelse till himlen, bortsett från de trogna, som Abraham, Guds vän, som fortfarande ligger i minnesgravarna.

Vårt Beroean Study Bible läser “Gud hade planerat något bättre för oss, så att de tillsammans med oss ​​skulle bli perfekta. ”.

Klart, nej gudomlig uppenbarelse eller gudomlig överföring. Varför skulle Gud välja att vända det tydliga uttalandet i detta skrift mot vad det står!

En sällsynt inträde

Innan vi går vidare måste vi lyfta fram ett till synes obetydligt uttalande i början av punkt 4. ”kristenheten allmänhet lär inte den skriftliga sanningen att lydiga människor en dag kommer att leva för evigt på jorden. (2 Cor. 4: 3, 4) ”.

Observera ordet "allmänhet”. Detta är ett exakt uttalande, men en sällsynt och betydande erkännande av organisationen. När granskaren undersökte vad Mänsklighetens verkliga hopp för framtiden är, han var medveten om bara en grupp som undervisade annorlunda. Han visste bara detta från att prata med en medlem av gruppen i dörr-till-dörr ministeriet, inte från organisationen. Efter avslutad forskning om mänsklighetens verkliga hopp för framtiden sökte han efter liknande trosuppfattningar bland andra kristna grupper på internet och fann att ett antal hade kommit till liknande slutsatser. Det var mycket intressant att en opartisk äkta sökning efter sanningen i denna fråga hade lett till mycket liknande slutsatser.

En otrolig stor publik

Ännu mer organisationscentrerad tolkning, som om ingen annan religiös organisation publicerar litteratur på andra språk och ingen annan religiös organisation har medlemmar från alla raser och tungor.

Vårt Bibelföreningenhar till exempel distribuerat Bibeln som sitt huvudmål, i motsats till en sekterisk publikation som Vakttornet. Det gör översättningar av Bibeln tillgängliga på hundratals språk. Dessutom är det intressant att det publicerar årsbokslut på sin webbplats för alla att se; vad de får och vad de gör med pengarna. (Organisationen kan ta ett ledtråd från detta om öppenhet och ärlighet.) Vidare gör de inget krav på att vara Guds organisation, de syftar bara till att få Bibeln i människors händer eftersom de är övertygade om att Bibeln kommer att göra en skillnad i deras liv. Detta är bara ett prisvärt exempel och det finns tveklöst många andra.

Sammanfattningsvis

Svar på Vakttornet artikelgranskningsfrågor:

Vilka missuppfattningar om den stora publiken korrigerades i 1935?

Svaret är: Inget, organisationen har fortfarande många missuppfattningar om den stora publiken, vilket tydligt bevisats i denna översyn.

Hur har den stora publiken visat sig vara riktigt stor i storlek?

Svaret är: "Den stora publiken" som definierats av organisationen är inte riktigt stor. Dessutom finns det mycket anekdotiska bevis för att organisationen krymper för närvarande och att de försöker dölja detta faktum. I verkligheten är den verkliga stora mängden alla kristna, både judar och hedningar, under århundradena som har levt som sanna kristna (inte nominella kristna).

Vilka bevis har vi för att Jehova samlar en mångfaldig stor folkmassa?

Svaret är: Det finns inga bevis för att Jehova stöder organisationen för Jehovas vittnen.

Snarare är det faktum att det finns miljoner äkta kristna runt om i världen spridda bland de kristna religionerna som vete bland ogräset är beviset för att Jehova samlar de rätthjärtade till honom. Matthew 13: 24-30, John 6: 44.

Tadua

Artiklar av Tadua.
  10
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x