Min kone har et bibelstudium med en ung kvinde, der plejede at omgås menigheden for omkring 15 år siden, da hun var teenager. Hun fremsatte en direkte bemærkning om, hvad der for hende syntes at være meget mere vægt på lydighed mod den trofaste slave, end hun huskede fra sin fortid. Hun ville vide, om hun bare forestillede sig dette, eller om det virkelig var noget andet. Jeg var nødt til at indrømme over for hende, at lydighed, især over for ledelsen fra det styrende organ, gentagne gange understreges for sent. Det ser ud til, at med næsten hvert nyt nummer er der endnu en svingning af hammeren på denne særlige søm.
Jeg ved virkelig ikke, hvorfor denne øgede vægt på lydighed præsenteres. Jeg har mine mistanker, men jeg var ikke ved at risikere at bringe troen på en ny baseret på spekulation i fare, så jeg tilslørede mig så godt jeg kunne.
Men omtrent på samme tid kommenterede min kone, at noget i tonen i artiklen om livshistorie i april 15, 2012 Vagttårnet  bekymrede hende. Inden for få dage fik jeg to separate e-mails fra venner om den samme artikel, der begge kommenterede det overdrevne navnefald (16, med én optælling) såvel som den unødvendige betydning, som artiklen syntes at lægge på fremtrædende mænd og især på medlemmer af styrende organer . Jeg havde ikke læst artiklen, så jeg regnede med, at det var på tide at rette det tilsyn. Da jeg var færdig, måtte jeg være enig i vurderingen af ​​mine venner og kone. Hvis du har været omkring sandheden i mere end et halvt århundrede, som vi har, har du været veluddannet til at undgå både at rose mænd og acceptere deres ros. Al ære tilgår Gud. Jeg er stadig ubehagelig med at acceptere et oprigtigt kompliment efter en offentlig tale. Så at læse en artikel, der fylder så meget ros på mænd, er mildt sagt afskrækkende.
Jeg er sikker på, at forfatteren er meget velmenende og oprigtig, ligesom dem, der redigerede og ryddet artiklen til offentliggørelse. Jeg kan dog ikke hjælpe med at tænke på det eksempel, som Paul har stillet i denne forbindelse:

(Gal. 1: 15-19) Men da Gud ... tænkte godt 16 for at afsløre sin Søn i forbindelse med mig… Jeg gik ikke med en gang på konference med kød og blod. 17 Jeg gik heller ikke op til Jerusalem til dem, der var apostle forud for mig, men jeg tog af sted til Arabien, og jeg kom tilbage igen til Damaskus.

18 Så tre år senere rejste jeg op til Jerusalem for at besøge Ce-phas, og jeg blev hos ham i femten dage. 19 Men jeg så ingen anden af ​​apostlene, kun James, Herrens bror.

(Gal.2: 6) Men hos dem der syntes at være noget - uanset hvilken slags mænd de tidligere var, gør det ingen forskel for mig - Gud går ikke efter en mands ydre udseende - for mig faktisk de udestående mænd formidlede intet nyt.

Han ser ud til at være stolt af det faktum, at han ikke deltog i kød og blod, og han blev heller ikke uretmæssigt påvirket af meningsmandens mening eller fremtrædende. Alligevel taler vi om de hellige apostle, som Jesus Kristus selv har valgt.

(Gal. 2: 11-14) Da Ce? Phas kom til Antiokia, modstod jeg ham ansigt til ansigt, fordi han stod fordømt. 12 For inden ankomsten af ​​visse mænd fra James, plejede han at spise sammen med folk fra nationerne; men da de ankom, gik han tilbage og adskilte sig i frygt for dem fra den omskårne klasse. 13 Resten af ​​jøderne sluttede sig også med ham til at påtage sig denne skævhed, så endda Bar na-bas blev ført sammen med dem i deres skævhed. 14 Men da jeg så, at de ikke gik lige efter sandheden om de gode nyheder, sagde jeg til Ce? Phas foran dem alle: ”Hvis du, selvom du er en jøde, lever som nationerne gør, og ikke som jøder, hvordan er det, at du tvinger folk fra nationerne til at leve efter jødisk praksis? ”

Her kritiserer Paulus offentligt både Peter og Barnabas 'handlinger, og han gør det skriftligt for hele verden at læse om. Jeg prøver at tænke på en nutidig parallel, men min hukommelse svigter mig. Måske kunne en af ​​læserne af dette indlæg bidrage med et eksempel på sådan enestående ærlighed og ydmyghed i vores moderne æra.

Den fortsatte tendens

Nu tror du måske, det handler meget om ingenting. Hvis jeg tager dette som en isoleret hændelse, bliver jeg nødt til at være enig. Denne tendens med, hvad der synes at være unødig fremtrædende for mænds stilling og embede, har imidlertid foregået i nogen tid, så dette er ikke et isoleret tilfælde. Læser jeg stadig for meget ind i alle de separate hændelser - hvoraf nogle er beskrevet i denne blog? Er dette ikke mindre forstyrrelser i udbredelsen af ​​ethvert menneskeligt samfund, endda New World Society? Du kan muligvis stadig argumentere for det. I det mindste kunne du have før i dag. I dag gik jeg til fredagssessionerne i District Convention 2012. I dag hørte jeg foredraget, ”Undgå at teste Jehova i dit hjerte”. I dag ændrede alt sig.
Men jeg forlader det til mit næste indlæg.

2
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x