[En gennemgang af september 15, 2014 Vagttårnet artikel på side 17]

”Du skal vide, hvordan din hjord ser ud.” - Ordsp. 27: 23

Jeg læste denne artikel to gange igennem, og hver gang følte det mig urolig; noget ved det generede mig, men jeg kunne ikke lægge min finger på det. Når alt kommer til alt er der gode råd om, hvordan forældre bedre kan forholde sig til deres børn; om hvordan de kan give den nødvendige vejledning og instruktion om hvordan de kan beskytte dem og forberede dem til voksenalderen. Det er ikke en dyb artikel, og meget af rådene er praktiske, omend stort set hvad du kan finde i et af et dusin selvhjælpsvejledninger til forældre, der er tilgængelige i den lokale boghandel. Jeg havde endda underholdt tanken om at videregive gennemgangen i denne uge for at koncentrere mig om det næste indlæg om Kristi natur, men noget blev ved med at narre i mit sind.
Så ramte det mig.
Forældremålet er aldrig angivet. Det er underforstået; og omhyggelig læsning af artiklen afslører, at det ikke er, hvad det burde være.
Titlen maler forældre som hyrder over deres flok, deres egne børn. En hyrde tager sig af og beskytter sine får; men fra hvad? Han fodrer og plejer dem; men hvorfra kommer maden fra? Han leder dem, og de følger; men til hvilken destination leder han dem?
Kort sagt, hvor instruerer artiklen os om at tage vores børn?
Hvilken standard giver artiklen også, som forældre kan måle deres succes eller fiasko med denne vigtige opgave?

I henhold til afsnit 17: ”De [dine børn] skal gøre sandheden til deres egen... Vis dig selv at være en god hyrde ved tålmodig at guide dit barn eller dine børn i at bevise, at Jehovas måde er den bedste måde at leve på". I afsnit 12 hedder det: "Klart, fodring ved hjælp af familiens tilbedelse er en primær måde, hvorpå du kan være en god hyrde. ” Afsnit 11 spørger, om vi drager fordel af organisationens “Kærlig levering” af arrangementet for familiens tilbedelse "At hyrde dine børn"? Punkt 13 tilskynder os til det ”De unge, der udvikler en sådan forståelse, vil dedikeret deres liv for Jehova og blive døbt. ”

Hvad afslører disse ord?

 • ”Gør sandheden til sin egen” er en sætning, der betyder at acceptere organisationens doktriner og dedikere dig til den og blive døbt. (Bibelen taler intet om at indvie sig inden du tager skridtet til dåb.)
 • "Dette er den bedste livsstil." Unge opfordres til at slutte sig til vores livsstil. (Variationer af sætningen dukker mere og mere op, og Apollos påpeger, at vi er godt på vej til at gøre dette til vores JW.ORG fangstfrase.)
 • ”Arrangement for familieforsyning.” Bibelen instruerer forældrene til at undervise deres børn, men siger intet om et formelt arrangement, der involverer at studere en jordisk organisations lære.

I betragtning af denne og hele tonen i artiklen er det klart, at det, vi søger at gøre, er at få forældre til at hyrde deres børn i Organisationen for Jehovas Vidner.
Er dette Bibelens budskab? Da Jesus kom til jorden, forkyndte han ”den bedste måde at leve på”? Er det budskabet fra de gode nyheder? Kaldte han os til at være dedikeret til en organisation? Spurgte han os om at sætte tro på den kristne menighed?

En defekt forudsætning

Hvis den forudsætning, hvorpå man baserer et argument, er mangelfuld, er konklusionen mangelfuld. Vores forudsætning er, at forældre skal være hyrder ved at efterligne Jehova. Vi mønter endda et nyt udtryk i sidste afsnit: ”Alle sande kristne ønsker at være efterlignere af Højeste Hyrde. ”(Par. 18)  Dermed citerer vi 1 Peter 2: 25, som er det eneste vers i hele de kristne græske skrifter, der muligvis kan referere til Jehova som vores hyrde. Et argument kan fremsættes om, at det gælder Jesus, men snarere end at dvæle ved en tvetydig tekst, lad os se, hvem Gud støtter som vores hyrde?

”For ud af jer kommer en regerende en, der vil hyrde mit folk, Israel. '” (Mt 2: 6)

”Og alle nationerne vil blive samlet foran ham, og han vil adskille folk fra hinanden, ligesom en hyrde adskiller fårene fra gederne.” (Mt 25: 32)

”'Jeg vil slå hyrden, og fårens får får spredt rundt.'” (Mt 26: 31)

”Men den der kommer ind gennem døren er fårenes hyrde.” (Joh 10: 2)

”Jeg er den fine hyrde; den fine hyrde overgiver sin sjæl på vegne af fårene. ”(Joh 10: 11)

"Jeg er den fine hyrde, og jeg kender mine får, og mine får kender mig," (Joh 10:14)

”Og jeg har andre får, der ikke er af denne fold; dem må jeg også medbringe, og de vil lytte til min stemme, og de vil blive en hjord, en hyrde. ”(Joh 10: 16)

”Han sagde til ham:” Hyrde mine små får. ”” (Joh 21: 16)

”Nu kan fredens Gud, som opdrager fårenes store hyrde fra de døde” (Heb 13: 20)

”Og når hovedhyrden er blevet åbenbaret, vil DU modtage den uredelige krone af herlighed.” (1Pe 5: 4)

"Fordi Lammet, som er midt på tronen, vil være hyrde over dem og lede dem til springvand med livets vand." (Åb 7:17)

"Og hun fødte en søn, en mand, der skal hyrde alle nationerne med en jernstang." (Åb 12: 5)

"Og ud af hans mund stikker der et skarpt langt sværd ud, så han kan slå nationerne med det, og han skal hyrde dem med en jernstang." (Åb 19:15)

Mens titlen for “Den Hævede Hyrdes” Gud er vores opfindelse, giver Bibelen Jesus titlerne ”Fin hyrde”, ”Stor hyrde” og ”Øverste hyrde”.

Hvorfor nævner vi ikke - ikke en eneste - den store hyrde, som Gud har givet os alle til at følge og efterligne? Jesu navn findes intetsteds i hele artiklen. Dette skal ses som en alvorlig undladelse.
Bør vi uddanne vores børn til at blive emner i en organisation eller emner af vores Herre og Konge, Jesus Kristus?
Vi taler om at få vores børn til at "dedikere deres liv til Jehova og blive døbt." (Par. 13) Men Jehova fortæller os: ”For alle DE, som er døbt til Kristus, har påtaget Kristus.” (Ga 3: 27) Hvordan kan forældre hyrde deres får - deres børn - ved at føre dem til dåb, hvis de overser sandheden om, at de skal døbes til Kristus?

“. . .som vi ser opmærksomt på vores tros hovedagent og fuldender, Jesus. . . . ” (Hebr 12: 2)

At vende sig væk fra Jesus

Jesus er ”Hovedagent og perfektionsmand for vores tro.” Eller er der en anden, perchance? Er det organisationen?
Apollos gjorde opmærksom på sin artikel “Vores Christian Foundation”163-videoer på jw.org, der er målrettet mod børn, er der ingen, der fokuserer på Jesu rolle, position eller person. Børn har brug for en rollemodel. Hvem er bedre end Jesus?
Siden dette Vagttårnet undersøgelsesartikel ser ud til at fokusere mere på teenagere, lad os scanne jw.org under linket Videoer -> Teenagere. Der er over 50 videoer, men ikke en eneste er designet til at hjælpe den unge, der overvejer dåb, med at forstå, sætte tillid til og elske Jesus. De er alle designet til at skabe påskønnelse for organisationen. Jeg har hørt vidner sige at de elsker Jehova og organisationen. Men om halvtreds år kan jeg ikke huske nogensinde at have hørt et vidne sige at han elsker Jesus Kristus.
”Hvis nogen siger:” Jeg elsker Gud ”og alligevel hader sin bror, er han en løgner. For den, der ikke elsker sin bror, som han har set, kan ikke elske Gud, som han ikke har set. ”(1Jo 4: 20)
Princippet udtrykt af John viser, at det er en udfordring at elske Gud, da vi ikke kan se ham eller interagere med ham, som vi ville være et menneske. En virkelig kærlig bestemmelse - i modsætning til arrangementet for familiens tilbedelse - var da Jehova sendte en mand til os, der er hans perfekte refleksion. Han gjorde dette delvist, så vi bedre kunne forstå vores Fader og lære at elske ham. Jesus var på så mange måder den mest vidunderlige gave, som Gud nogensinde har givet den syndige menneskehed. Hvorfor behandler vi Jehovas gave som en lille værdi? Her er en artikel, der er designet til at hjælpe forældre med at hyrde deres egen hjord - deres børn - og alligevel gør den intet brug af de allerbedste midler, som Gud har givet os til at udføre den svære og seriøse opgave.
Det er jeg klar over nu, hvad der forstyrrer mig ved denne artikel.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  25
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x