Hvornår er Nisan 14 i 2020 (jødisk kalenderår 5780)?

Nymåne i den vestlige himmel

Nymåne i den vestlige himmel begynder månemåneden.

Den jødiske kalender består af 12 månemåneder på hver 29.5 dage, hvilket bringer ”årets tilbagevenden” på 354 dage, hvilket underskrides med 11 og en fjerdedel af solårets længde. Så det første problem med at bestemme datoen er at vælge, hvilken nymåne der vil markere den første måned i det hellige år (i modsætning til starten på landbrugsåret, som er 6 måneder senere).

I 4th århundrede i vores fælles æra etablerede rabbiner Hillel II en officiel jødisk kalender, der har været i brug siden da. A 13th månemåned tilføjes 7 gange på 19 år for at kompensere for manglen. De lange år (13 måneder) forekommer i slutningen af ​​år 3, 6, 8, 11, 14, 17 og 19 i cyklussen, der er opkaldt efter den græske astronom, Meton, som først udtænkte den i det femte århundrede før vores fælles æra.

Dette cyklusmønster ligner de sorte taster på klaveret, der repræsenterer grupperingen af ​​lange år.

Klaver Nøglemønster på 13-måneders år i 19 år Metonic Cycle

Dette betyder, at ved blot at overholde kalenderen kan vi bestemme, hvilke år der svarer til dette mønster af lange år. Siden det 20. århundrede begyndte det første år på den jødiske kalender i de 19-årige grupper i 1902 og igen i 1921, 1940, 1959, 1978, 1997 og 2016. Det første 13-måneders år i den nuværende cyklus forekom i 2019, svarende til C # på klaverskalaen som år 3.

Jehovas Vidner har fulgt det samme mønster siden første verdenskrig. Imidlertid sker deres første år i cyklussen 14 år efter det jødiske system eller 5 år tidligere i den overlappende tidsskala. Så i 2020 er den jødiske kalender ved år 5 (12 måneder), mens vidnerne er på år 10 (også 12 måneder.) Fejlkampene mellem de to parallelle systemer forekommer i år 1, 9 og 12 i det jødiske system. , når disse år er korte, mens vidnerne overholder lange år 6, 14 og 17 på samme tilsvarende tid. Mens jøderne observerer adar-adar, deres 13. måned i deres år 3 og 14, begynder vidner Nisan en måned tidligere. Dette betyder, at selvom Jehovas Vidner hævder at følge det jødiske påske for 14. nisan, i 5 ud af 19 år, er der en måned forskel i at indstille datoen for 14. nisan.

Ifølge denne i 2020 (5780) har begge systemer et kort år, hvor Nisan starter med nymåne lige efter forårsjævndøgn. Den astronomiske forbindelse mellem månen og solen finder sted kl. 11:29 den 24. martsth (28th dag i den jødiske måned Adar) Jerusalem-tid med solnedgangen lige før kl. For at en stjerne eller et mørkt ansigt måne skal være synlig, skal solen være mindst 6 grader under horisonten, og den observerede krop skal være 8 grader over horisonten. Derfor vil nymåne ikke være synlig i Jerusalem den aften, selv med det bedste vejr, og den næste dag vil være den 3. i Adar.

Månen bevæger sig til venstre for solen, når solen står højt op på himlen i sin daglige bue, eller det ser ud til at stige over den ved solnedgang med en hastighed på en diameter i timen eller 0.508 grader bue ud af 360. Derfor til adskilt fra solen med de krævede 11 grader, skal der gå mindst 22 timers tid efter sammenkoblingstidspunktet eller passeringspunktet på den observerede himmel.

Solnedgang næste aften i Jerusalem den 25. marts finder sted kl 5:54 lokal tid (GMT + 2), når solen vil falde ned under horisonten. Toogtredive minutter senere vil solen være 8 grader under horisonten, men månens måneds astronomiske alder vil være 30.5 timer gammel og placere månen omkring 7 grader over horisonten, hvilket giver mulighed for en visuel observation. Derfor vil vidner starte deres måned Nisan ved solnedgang onsdag den 25. martsth. Dette betyder, at 14. nisan begynder ved solnedgang tirsdag den 7. aprilth, som er den aften, der er indstillet til mindesmærke ved Kongerige Haller og mødesteder.

(Ovenstående oplysninger er offentliggjort med henblik på at forklare astronomien og kalenderen bag indstillingen af ​​datoen i 2020. Det er ikke til fortaler for deltagelse i den generelle ikke-deltagelse af nadveren i rigssalene. Det er heller ikke for at tale den aften den 7. april som den eneste korrekte dato for nadveren. I Mathews beretning nævner Jesus ikke at mindes om hans død ved dette fællesskab, men han indstiller snarere en pagt om inklusion i sit rige med dets delere af hans krop og blod i emblemerne med usyrede brød og rødvin. For yderligere skriftsteder bevis for den tidlige kristne praksis med at samles i hjem til menighedsmøder og kærlighedsfester, se materiale nedenfor, første gang offentliggjort i ”The Christian Quest” Journal, bind 1, nr. 1 - M James Penton, redaktør med tilladelse. Se også TheChristianQuest.org)

HVOR OFTE?

af William E. Eliason

En bemærkning om kraften i den græske sætning ὁσικις ἐὰν i 1. Korinther 11: 25,26 og dens betydning for fejringen af ​​nadveren:

I 1. Korinter 11:25 (Rotherham) citerer Paulus Jesus for at sige: "Dette gør I så ofte som I drikker det til minde om mig." Dette citat af vor Herres ord ved mindehøjtidens institution er lig det, der findes i Lukasevangeliet (22: 19), men her leverer Paulus udtrykket ὁσάκις ἐὰν (hosakis ean), som ikke er givet af nogen af ​​evangelisterne, men var utvivlsomt en del af åbenbaringen, som apostlen erklærer, at han modtog fra Herren selv. (1 Kor. 11:23) Paulus gentager den sætning, der normalt oversættes ”så ofte som” i vers 26, idet han henviser til overholdelsen af ​​aftensmaden i kirken.

Af to grunde vil den pågældende græske sætning tilbagebetale en nærmere undersøgelse, end hidtil er blevet givet blandt mange bibelstudenter. For det første udtrykkes kraften i partiklen theν i næsten ingen af ​​vores oversættelser (den bogstavelige Rotherham er en bemærkelsesværdig undtagelse). De større leksikoner bringer det frem, men få har adgang til disse værker eller faciliteter i deres brug. Og for det andet kan den sande betydning af ὁσάκις ἐὰν muligvis kaste lys over et emne, hvor der er så meget mening og så lidt faktuel viden (der kan stammer fra Bibelen eller enhver anden kilde), nemlig spørgsmålet: Hvad var praksis i den apostolske kirke med hensyn til, hvor ofte nadveren skal fejres?

EN SAND MÅL

Betydningen af ​​ὁσάκις ἐὰν som angivet i Thayer's Lexicon (side 456) er: "så ofte som", som andre fremtrædende myndigheder er enige om. For eksempel giver Robinson "dog ofte." Ordet ὁσάκις betyder: "så ofte som", og partiklen ἐὰν svarer generelt til "uanset". Udtrykket kan derfor kun betyde ubestemt frekvens, som det fremgår af mange af de førende forskere. En henvisning til Åb 11: 6 (den eneste anden forekomst af denne sætning) vil løse sagen for de fleste studerende. Der har vidnerne magt “At slå jorden med alle plager, så ofte som de vil. ”

KORINTHIERNES TILPASNING

Paulus skriver til korinterne: ”For så ofte som I spiser dette brød og drikker dette bæger, viser I Herrens død, indtil han kommer.” Fra sammenhængen (1 Kor, 11: 20-22,33,34) ser det ud til, at i den korintiske kirke blev nadveren deltaget ved afslutningen af ​​et socialt måltid (en agapé eller "kærlighedsfest"), og så måske temmelig ofte. Vi bemærker, at apostlen ikke fastlægger nogen regel med hensyn til tiden, men kun med hensyn til overholdelsen. En note fra GG Findlay i The Expositor's Greek Testament giver ὁσάκις ἐὰν sin rette styrke: ”Vor Herre foreskrev ingen faste tider; Paulus antager, at fejringen vil være hyppig, for han instruerer, at uanset hvor hyppig den skal styres af Herrens instruktioner for at holde mindet om ham uhindret. ”

3
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x