Adams historie (2 Mosebog 5: 5 - 2 Mosebog XNUMX: XNUMX): Konsekvenserne af synd

 

3 Mosebog 14: 15-XNUMX - Slangens forbandelse

 

„Og Jehova Gud sagde til slangen:„ Fordi du har gjort dette, er du den forbandede ud af alle husdyrene og af alle vilde dyr på marken. På din mave vil du gå, og støv er, hvad du vil spise alle dine livs dage. 15 Og jeg vil sætte fjendskab mellem dig og kvinden og mellem dit sæd og hendes sæd. Han vil mærke dig i hovedet, og du vil mærke ham i hælen".

 

Hvad der er interessant ved vers 15 er, at hele fædre siges at have frø i resten af ​​Bibelen. Det forstås derfor, at udtrykket "hendes afkom", der henviser til kvinden, henviser til det faktum, at Jesus (afkom) ville have en jordisk mor, men ikke en jordisk far.

Slangen [Satan], der slår sædet [Jesus] i hælen, forstås at henvise til, at Jesus blev dræbt på bålet, men det var kun en midlertidig smerte, da han blev oprejst 3 dage senere snarere som irritation af et blå mærke hælen, som smerten forsvinder for efter et par dage. Henvisningen til frøet [Jesus], der slår slangen [Satan] i hovedet, henviser til den endelige eliminering af Satan Djævelen.

Der ville ikke være mere omtale af en ”afkom” før Abram [Abraham] i Første Mosebog 12.

 

3 Mosebog 16: 19-XNUMX - De umiddelbare konsekvenser for Adam og Eva

 

" 16 Til kvinden sagde han: ”Jeg vil i høj grad øge smerten ved din graviditet; i fødselssmerter vil du føde børn, og dit trang vil være efter din mand, og han vil dominere dig. ”

17 Og til Adam sagde han: ”Fordi du lyttede til din kones stemme og tog til at spise af det træ, som jeg gav dig denne befaling om: 'Du må ikke spise af det,' forbandet er jorden for din skyld. I smerte spiser du dets råvarer alle dine livs dage. 18 Og torne og tidsler vil det vokse for dig, og du skal spise markens vegetation. 19 I dit ansigts sved vil du spise brød, indtil du vender tilbage til jorden, for du blev taget ud af det. For støv er du, og til støv vender du tilbage ”.

 

Ved første øjekast kunne disse vers tages som Gud straffe Eva og Adam. Imidlertid kunne de lige så let forstås som konsekvenserne af deres handlinger. Med andre ord, på grund af deres ulydighed var de nu blevet ufuldkomne, og livet ville ikke længere være det samme. Guds velsignelse ville ikke længere være over dem, som beskyttede dem mod smerte. Ufuldkommenheder ville påvirke forholdet mellem mænd og kvinder, især i ægteskabet. Derudover ville de ikke længere have en smuk have til at leve fuld af frugt, men de skulle snarere arbejde hårdt for at fremstille mad nok til at forsørge sig selv.

Gud bekræftede også, at de ville vende tilbage til støvet, hvorfra de blev skabt, med andre ord de ville dø.

 

Guds oprindelige formål med mennesket

Den eneste omtale af døden, som Gud gav Adam og Eva, var med hensyn til at spise træet af kundskab om godt og ondt. De måtte have vidst, hvad døden var, ellers ville kommandoen have været meningsløs. Uden tvivl havde de observeret dyr, fugle og planter, der døde og nedbrydes tilbage til støvet. Første Mosebog 1:28 skrev at Gud sagde til dem “Vær frugtbar og bliv mange og fyld jorden og læg den under, og underkast havets fisk og himmelens flyvende skabninger og enhver levende væsen, der bevæger sig på jorden. ” De kunne derfor med rimelighed have forventet at fortsætte med at leve videre i Edens have uden døden, forudsat at de adlød den eneste, enkle befaling.

 

Da Adam og Eva syndede, opgav de at kunne leve evigt i en havelignende jord.

 

3 Mosebog 20: 24-XNUMX - Udvisning fra Edens have.

 

”Efter dette kaldte Adam sin kone navn Eva, fordi hun måtte blive mor til alle, der lever. 21 Og Jehova Gud lavede lange hudklæder til Adam og hans kone og iførte dem. 22 Og Jehova Gud fortsatte med at sige: „Her er manden blevet som en af ​​os ved at kende godt og ondt, og nu for ikke at lægge hånden ud og faktisk også [frugter] fra livets træ og spise og leve til ubestemt tid - ” 23 Dermed satte Jehova Gud ham ud af Edens have for at dyrke jorden hvorfra han var taget. 24 Og så kørte han manden ud og udstod øst for Eʹdens have keruberne og det flammende sværdblad, der hele tiden vendte sig selv for at beskytte vejen til livets træ ”.

 

På hebraisk er Eva det “Chavvah”[I] hvilket betyder "liv, livgiver", hvilket er passende ”Fordi hun måtte blive mor til alle, der lever”. I Første Mosebog 3: 7 fortæller beretningen os, at efter at have taget den forbudte frugt, indså Adam og Eva, at de var nøgne og lavede lændedækninger af figenblade. Her viste Gud, at han trods ulydighed stadig passede dem, da han forsynede dem med ordentlige lange klæder af hud (muligvis læder) fra døde dyr for at dække dem. Disse beklædningsgenstande tjener også til at holde dem varme, da klimaet uden for haven måske ikke har været så behageligt. De blev nu udvist fra haven, så de ikke længere kunne spise af livets træ og derved fortsætte med at leve videre i lang tid ind i den ubestemte fremtid.

 

Livets træ

Ordlyden i Første Mosebog 3:22 ser ud til at indikere, at de indtil dette tidspunkt endnu ikke havde taget og spist frugten fra livets træ. Hvis de allerede havde spist af livets træ, ville Guds næste handling for at udvise dem fra Edens have have været meningsløs. Hovedårsagen til at Gud satte Adam og Eva uden for haven med en vagt for at stoppe dem med at komme ind i haven igen var at forhindre dem i at tage frugten "også fra livets træ og spis og leve til ubestemt tid ”. Ved at sige "også" (hebraisk "gam") mente Gud, at de spiste af livets træ ud over frugten af ​​træet med viden om godt og ondt, som de allerede havde spist. Derudover, mens Adam og Eva ville tage næsten tusind år at dø, er indikationen at spise af frugten af ​​livets træ ville sætte dem i stand til at leve til ubestemt tid, ikke for evigt, ikke være udødelige, men stadig leve meget , meget lang tid, underforstået, meget længere end de næsten tusind år før de døde uden at spise af livets træ.

Landet uden for haven havde brug for dyrkning og derfor hårdt arbejde for at sætte dem i stand til at skaffe mad og fortsætte med at leve. For at sikre, at de ikke kunne vende tilbage til haven, fortæller beretningen os, at der ved indgangen øst for haven var mindst to keruber stationeret der og et flammende, vendende blad af et sværd for at forhindre dem i at komme tilbage i haven eller forsøger at spise af livets træ.

 

Andre skrifter der nævner et livets træ (uden for 1. Mosebog 3-XNUMX)

 • Ordsprogene 3:18 - Vi taler om visdom og dømmekraft “Det er et livets træ for dem, der tager fat i det, og de, der holder fast i det, skal kaldes lykkelige ”.
 • Ordsprogene 11:30 - "Den retfærdiges frugt er et livets træ, og den, der vinder sjæle, er klog".
 • Ordsprogene 13:12 - ”Forventet udsættelse gør hjertet syg, men det ønskede er et livets træ, når det kommer”.
 • Ordsprogene 15:4 - ”Tungenes ro er et livets træ, men forvrængning i det betyder nedbrydning i ånden”.
 • Åbenbaring 2: 7 - Til Efesus menighed "Lad den, der har øre, høre hvad ånden siger til menighederne: Den, der sejrer, vil jeg give at spise af livets træ, som er i Guds paradis." "

 

Cheruber

Hvem var disse keruber, der var stationeret ved indgangen til haven for at blokere for genindrejse for Adam og Eva og deres afkom? Den næste omtale af en kerub er i 25. Mosebog 17:10 i forhold til to keruber, der blev hugget ud og placeret oven på pagtens ark. De beskrives her som to vinger. Senere, da kong Salomo lavede templet i Jerusalem, lagde han to keruber af olietrætræ 1 alen højt i husets inderste rum. (6 Kongebog 23: 35-10). Den anden bog i den hebraiske bibel, der nævner keruber, som den gør rigeligt, er Ezekiel, for eksempel i Ezekiel 1: 22-4. Her beskrives de som at have 4 ansigter, 21 vinger og lignelsen af ​​menneskelige hænder under deres vinger (v4). De XNUMX ansigter blev beskrevet som ansigtet på en kerub, det andet ansigtet på en mand, det tredje ansigtet på en løve og det fjerde ansigtet på en ørn.

Er der spor af hukommelsen om disse kjeruber andre steder?

Det hebraiske ord for Cherub er “kerub”, Flertal“ kerubim ”.[Ii] I akkadisk er der et meget lignende ord "karabu", der betyder "at velsigne", eller "karibu", der betyder "en der velsigner", som fonetisk ligner kerub, keruber. "Karibu" er et navn på "lamassu", en sumerisk beskyttende gud, afbildet i assyrisk tid som en hybrid af et menneske, en fugl og enten en tyr eller en løve og med fuglevinger. Interessant nok flankerede billeder af disse karibu \ lamassu portene (indgange) ind i mange byer (sikkerhedssteder) for at beskytte dem. Der findes assyriske, babylonske og persiske versioner.

Fra ruinerne af disse gamle imperier er der taget eksempler på dem og findes blandt andet i Louvre, Berlin Museum og British Museum. Billedet nedenfor er fra Louvre og viser tyrer med menneskelige hoveder fra Sargon IIs palads i Dur-Sharrukin, det moderne Khorsabad. British Museum har vingede løver med menneskehoved fra Nimrud.

@Copyright 2019 Forfatter

 

Der er også andre lignende billeder, såsom basrelieffer ved Nimroud, (assyriske ruiner, men nu på British Museum), der viser "en gud" med vinger og en slags flammende sværd i hver hånd.

 

Sidstnævnte billede ligner mere den bibelske beskrivelse af keruber, men uanset om assyrerne tydeligt havde minder om magtfulde skabninger, der adskiller sig fra menneskeheden, der var beskyttere eller værger.

 

4 Mosebog 1: 2-XNUMXa - De første børn er født

 

”Nu havde Adam samleje med sin kone Eva, og hun blev gravid. Med tiden fødte hun Kain og sagde: „Jeg har skabt en mand ved hjælp af Jehova.“ 2 Senere fødte hun igen sin bror Abel. ”

 

Det anvendte hebraiske ord, oversat som "samleje" er “Yada”[Iii] betyder "at vide", men at kende på en kødelig (seksuel) måde, da det efterfølges af den akkusative markør "et", som kan ses i dette interlinear bibel[Iv].

Navnet Kain, “Qayin”[V] på hebraisk er et spil på ord på hebraisk med "erhverve", (oversat ovenfor som produceret) "hvilket er “Qanah”[Vi]. Navnet "Hehbel" (engelsk - Abel) er dog udelukkende et egentligt navn.

 

4 Mosebog 2: 7a-XNUMX - Kain og Abel som voksne

 

”Og Abel blev en fårehyrde, men Kain blev en jordbearbejder. 3 Og det skete ved udløbet af et stykke tid, at Kain fortsatte med at bringe jorden frugter som et offer til Jehova. 4 Men med hensyn til Abel bragte han også nogle førstefødte af sin hjord, selv deres fede stykker. Mens Jehova nu så med gunst på Abel og hans offer, 5 han så ikke med nogen gunst på Kain og på hans ofring. Og Kain blev varm med stor vrede, og hans ansigt begyndte at falde. 6 På dette sagde Jehova til Kain: „Hvorfor er du varm af vrede, og hvorfor er dit ansigt faldet? 7 Hvis du vender dig mod at gøre godt, vil der ikke være ophøjelse? Men hvis du ikke vender dig mod at gøre godt, hænger der synd ved indgangen, og for dig er dens trang; og vil du for din del beherske det? ””

Abel blev en hyrde af får eller muligvis får og geder, da det hebraiske ord, der bruges her, kan henvise til en blandet flok. Dette var et af de to tilgængelige karrieremuligheder. Det andet karrierevalg var at dyrke jorden, som synes at være valgt af Kain ved hjælp af hans førstefødte status (eller blev tildelt ham af Adam).

Engang senere lyder den hebraiske tekst bogstaveligt ”i løbet af tiden”, de kom begge for at ofre deres arbejde for Gud. Kain bragte noget frugt af jorden, men ikke noget særligt, mens Abel bragte de bedste, de førstefødte , og de bedste stykker af førstefødte. Selv om beretningen ikke giver nogen grund, er det ikke svært at skelne, hvorfor Jehova så med gunst på Abel og hans offer, da det var det bedste, Abel kunne give, hvilket viste, at han værdsatte livet uanset den situation, mennesket var i. på den anden side syntes Kain ikke at lægge nogen indsats i sit valg af tilbudet. Hvis du er forælder, og dine to børn tilbød dig en gave, ville du ikke værdsætte den, der havde lagt mest vægt på den, uanset hvilken gave der var, snarere end den, der viste tegn på at blive hurtigt kastet sammen uden nogen følelse eller omsorg?

Kain var synligt ked af det. Kontoen fortæller os ”Kain blev varm med stor vrede, og hans ansigt begyndte at falde”. Jehova elskede da han fortalte Kain hvorfor han havde behandlet uden gunst, så han kunne rette op på det. Hvad ville der ske? De følgende vers fortæller os, hvad der skete dernæst.

 

4 Mosebog 8: 16-XNUMX - Det første mord

 

”Derefter sagde Kain til sin bror Abel: [" Lad os gå over i marken. "] Så det skete, at mens Kain fortsatte med at angribe sin bror Abel og dræbe ham. 9 Senere sagde Jehova til Kain: "Hvor er din broder Abel?" og han sagde: ”Jeg ved det ikke. Er jeg min broders værge? ” 10 På dette sagde han: ”Hvad har du gjort? Hør efter! Din brors blod råber til mig fra jorden. 11 Og nu er du forbandet i forvisning fra jorden, som har åbnet munden for at modtage din broders blod ved din hånd. 12 Når du dyrker jorden, vil den ikke give dig dens magt tilbage. En vandrer og en flygtning vil du blive på jorden. ” 13 På dette sagde Kain til Jehova: „Min straf for vildfarelse er for stor til at bære. 14 Her driver du mig faktisk i dag fra jorden, og fra dit ansigt vil jeg blive skjult; og jeg må blive en vandrer og flygtning på jorden, og det er sikkert, at enhver, der finder mig, vil dræbe mig. ” 15 På dette sagde Jehova til ham: "Derfor skal enhver, der dræber Kain, lide hævn syv gange."

Og derfor satte Jehova et tegn for Kain for at ingen, der fandt ham, skulle slå ham.

 16 Med det gik Kain væk fra Jehovas ansigt og bosatte sig i landet Flygtighed øst for Eden. ”

 

Westminster Leningrad Codex lyder “Og Kain talte med sin broder Abel, og det skete, da de var på marken, at Kain rejste sig mod sin broder Abel og dræbte ham. ”

Det læser også i Første Mosebog 4: 15b, 16 at “Og Jahve satte (eller satte) Kain et mærke, så ingen, der finder ham, dræber ham”. ”Og Kain gik ud fra HERRENs Åsyn og boede i Nodslandet øst for Eden”.

På trods af at Kain tog livet af sin bror, valgte Gud ikke at kræve sit liv til gengæld, men han undgik ikke nogen straf. Det ser ud til, at området omkring Eden, hvor de boede, stadig var relativt let dyrket, men det var ikke tilfældet, hvor Kain skulle forvises til, længere mod øst for Edens have væk fra Adam og Eva og hans yngre brødre og søstre.

 

4 Mosebog 17: 18-XNUMX - Kains kone

 

”Derefter havde Kain samleje med sin kone, og hun blev gravid og fødte Henoch. Derefter beskæftigede han sig med at bygge en by og kaldte byens navn ved navn sin søn Henoch. 18 Senere blev der født til Enoch, Irad. Og Irad blev far til Mehujael, og Mehujael blev far til Thuʹshael, og Me ·thuhael blev far til Laʹmech. ”

 

Vi kan ikke videregive dette vers uden at behandle et ofte rejst spørgsmål.

Hvor fik Kain sin kone?

 1. Første Mosebog 3:20 - ”Eva ... måtte blive den mor til alle, der bor"
 2. 1. Mosebog 28:XNUMX - Gud sagde til Adam og Eva ”Vær frugtbare og bliv mange og fyld jorden”
 3. Første Mosebog 4: 3 - Kain bragte sit offer "ved udløbet af nogen tid"
 4. 4.Mosebog 14:XNUMX - Der var allerede andre børn af Adam og Eva, muligvis endda børnebørn eller endda oldebørn. Kain var bekymret for det "nogen at finde mig vil dræbe mig ”. Han sagde ikke engang "en af ​​mine brødre, der finder mig, vil dræbe mig".
 5. Første Mosebog 4:15 - Hvorfor ville Jehova sætte et mærke på Kain for at advare dem der fandt ham, ikke om at dræbe ham, hvis der ikke var andre levende slægtninge andre end Adam og Eva, der ville se dette mærke?
 6. 5 Mosebog 4: XNUMX - "I mellemtiden blev han [Adam] far til sønner og døtre".

 

Konklusion: Kains kone må derfor have været en af ​​hans kvindelige slægtninge, sandsynligvis en søster eller niece.

 

Var det at bryde Guds lov? Nej, der var ingen lov mod ægteskab med et søskende indtil Moses tid, omkring 700 år efter oversvømmelsen, på hvilket tidspunkt mennesket var langt fra perfektion efter at have passeret omkring 2,400 år i alt fra Adam. I dag er ufuldkommenheden sådan, at det ikke er klogt at gifte sig engang en 1st fætter, selv hvor det er tilladt ved lov, bestemt ikke en bror eller søster, ellers har børnene i en sådan forening en høj risiko for at blive født med alvorlige fysiske og mentale mangler.

 

4 Mosebog 19: 24-XNUMX - Kains afkom

 

„Og Laʹmech fortsatte med at tage to hustruer til sig selv. Navnet på den første var Aʹdah og navnet på den anden var Zilʹlah. 20 Med tiden fødte Aʹdah Jaʹbal. Han viste sig at være grundlæggeren af ​​dem, der bor i telte og har husdyr. 21 Og hans brors navn var Juʹbal. Han viste sig at være grundlæggeren af ​​alle dem, der håndterer harpen og røret. 22 Hvad Zilʹlah angår, fødte hun også Tuʹbal-Cain, forfalskeren af ​​enhver slags værktøj af kobber og jern. Og søster til Tuʹbal-Kain var Naʹmah. 23 Derfor komponerede Laʹmech disse ord til sine hustruer Aʹdah og Zilʹlah:

”Hør min stemme, I hustruer af Laʹmech;

Lyt til mit ordsprog:

En mand, jeg har dræbt for at have såret mig,

Ja, en ung mand for at give mig et slag.

24 Hvis Kain skal hævne syv gange,

Så Laʹmech halvfjerds gange og syv. ”

 

Lamech, Kains store-old-oldebarn, viste sig at være oprør og tog to koner for sig selv. Han blev også en morder som sin forfader Kain. En søn af Lamech, Jabal, blev den første til at oprette telte og bevæge sig med husdyrene. Jabals bror, Jubal, lavede en harpe og et rør til at lave musik, mens deres halvbror Tubal-Cain blev en forfalskning af kobber og jern. Vi kan måske kalde dette en liste over pionerer og opfindere med forskellige færdigheder.

 

4 Mosebog 25: 26-XNUMX - Set

 

”Og Adam fortsatte med at have samleje igen med sin kone, og så fødte hun en søn og kaldte hans navn Set, for som hun sagde:“ Gud har udpeget en anden afkom i stedet for Abel, fordi Kain dræbte ham. ” 26 Og for Seth blev der også født en søn, og han kaldte fortsat sit navn Ennosh. På det tidspunkt begyndte man at påkalde Jehovas navn ”.

 

Efter en kort historie om Kain, Adams førstefødte søn, vender beretningen tilbage til Adam og Eva, og at Seth blev født efter Abels død. Det var også på dette tidspunkt, at Seth og hans søn vendte tilbage til tilbedelsen af ​​Jehova.

 

5 Mosebog 1: 2-XNUMX - Kolofon, “toledot”, familiehistorie[Vii]

 

Kolofon i Første Mosebog 5: 1-2, der beskriver Adams historie, som vi har overvejet ovenfor, afslutter dette andet afsnit af Første Mosebog.

Forfatteren eller ejeren: “Dette er bogen om Adams historie”. Ejeren eller forfatteren af ​​dette afsnit var Adam

Beskrivelsen: ”Mand og kvinde skabte han dem. Derefter velsignede han [Gud] dem og kaldte deres navn menneske på dagen for deres skabelse ”.

Hvornår: “På dagen for Guds skabelse af Adam, han skabte ham i Guds lighed ”og viste, at mennesket blev fuldendt i Guds lighed, før de syndede.

 

 

 

[I] https://biblehub.com/hebrew/2332.htm

[Ii] https://biblehub.com/hebrew/3742.htm

[Iii] https://biblehub.com/hebrew/3045.htm

[Iv] https://biblehub.com/interlinear/genesis/4-1.htm

[V] https://biblehub.com/hebrew/7014.htm

[Vi] https://biblehub.com/hebrew/7069.htm

[Vii] https://en.wikipedia.org/wiki/Colophon_(publishing)  https://en.wikipedia.org/wiki/Jerusalem_Colophon

Tadua

Artikler af Tadua.
  19
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x