Viimeisessä posti, Puhuin kuinka huonosti ajatellut jotkut (suurin osa?) JW.org -opista todella ovat. Tapahtui sattumalta toiseen, joka käsitteli järjestön tulkintaa Matteuksen 11:11: sta, jossa todetaan:

"Totisesti, sanon teille, naisista syntyneiden joukossa, ei ole herätetty ketään suurempaa kuin Johannes Kastaja, mutta taivaan valtakunnassa alempi henkilö on suurempi kuin hän on." (Mt 11: 11)

Useat tutkijat ovat nyt yrittäneet selittää, mihin Jeesus viittasi, mutta tämän viestin tarkoituksena ei ole liittyä siihen. Huoleni on vain selvittää, onko järjestön tulkinta pyhien kirjoitusten mukaan pätevä. Ei tarvitse tietää mitä hän tarkoitti tietävän mitä hän ei tarkoittanut. Jos tämän jakeen tulkinnan voidaan osoittaa olevan ristiriidassa muiden pyhien kirjoitusten kohtien kanssa, voimme poistaa tämän tulkinnan vääräksi.

Tässä on organisaation tulkinta Matt. 11:11:

 w08 1 / 15 s. 21 par. 5, 7 katsottiin ansaitsevan valtakunnan
5 Mielenkiintoista on, että juuri ennen puhumista niistä, jotka "tarttuisivat" taivasten valtakuntaan, Jeesus sanoi: "Totisesti minä sanon teille, ihmiset: naisista syntyneiden joukossa ei ole kasvanut suurempi kuin Johannes Kastaja; mutta taivasten valtakunnassa vähäisempi henkilö on suurempi kuin hän on. " (Matt. 11:11) Miksi se tapahtui? Koska toivo olla osa Valtakunnan järjestelyä ei avautunut täysin uskollisille, ennen kuin pyhä henki vuodatettiin helluntaina vuonna 33. Siihen mennessä Johannes Kastaja oli kuollut (Apostolien teot 2: 1--4).

7 Aabrahamin uskosta Jumalan sana sanoo: ”[Abraham] uskoi Jehovaan; ja hän katsoi sen hänelle vanhurskaudeksi. " 15: 5, 6) .Tosi, kukaan ihminen ei ole ehdottoman vanhurskas. (Jaak.3: 2.) Aabrahamin erinomaisen uskon vuoksi Jehova kohteli häntä kuitenkin ikään kuin hän olisi vanhurskas ja kutsui häntä jopa ystävällekseen. (Jes.41: 8.) Ne, jotka muodostavat Aabrahamin hengellisen siemenen yhdessä Jeesuksen kanssa, on myös julistettu vanhurskaiksi, mikä tuo heille vielä suurempia siunauksia kuin Abraham sai.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hallintoelin opettaa meille, että kuka tahansa, uskollinen tahansa, joka kuoli ennen kuin Jeesus kuoli, ei voinut tulla niiden voideltujen joukkoon, jotka jakavat Kristuksen kanssa taivasten valtakunnassa. Toisin sanoen heitä ei lasketa niiden joukkoon, joista tulee sekä kuninkaita että pappeja. (Ilm 5:10.) Minua kasvatettiin uskomalla, että Jobin, Mooseksen, Abrahamin, Danielin ja Kastajan kaltaiset ihmiset nauttivat maallisesta ylösnousemuksesta osana muita lampaita. Mutta he eivät kuulu 144,000 XNUMX: een. Heidät palautettaisiin eloon, edelleen epätäydellisessä tilassa syntisinä, mutta heillä olisi mahdollisuus työskennellä kohti täydellisyyttä Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden lopussa.

Koko tämä oppi perustuu organisaation tulkintaan Matteuksen 11:11 ja uskomukseen, että lunnaita ei voida soveltaa taannehtivasti, jotta nuo uskolliset miehet ja naiset voisivat myös nauttia Jumalan lapseksi ottamisesta. Onko tämä lähtökohta pätevä? Onko se pyhiä kirjoituksia?

Ei sen mukaan, mitä Jumalan sana sanoo, ja järjestö tunnustaa tämän tietämättään. Tämä on vielä enemmän todisteita heidän ilmeisestä kyvyttömyydestään miettiä asioita ja sotkea vakiintuneen JW-dogman kanssa.

annan sinulle Vartiotorni lokakuun 15, 2014, joka sanoo:

w14 10/15 Sivumäärä 15 par. 9 Sinusta tulee ”pappien valtakunta”
Näistä voidelluista tulisi ”yhteisiä perillisiä Kristuksen kanssa” ja heillä olisi mahdollisuus tulla ”pappien valtakunnaksi”. Tämä oli etuoikeus, joka Israelin kansalla lain nojalla olisi ollut. Apostoli Pietari totesi ”Kristuksen perillisistä”: ”Sinä olet” valittu rotu, kuninkaallinen pappeus, pyhä kansa, kansa, jolla on erityistä omistusta… ”

Artikkelissa lainataan Exoduksesta, jossa Jumala käski Mooseksen kertoa israelilaisille:

”Jos nyt noudatat tiukasti ääntäni ja pidät liittoani, sinusta tulee varmasti erityinen omaisuuteni kaikista kansoista, sillä koko maa kuuluu minulle. Sinusta tulee minulle pappien valtakunta ja pyhä kansa. Nämä ovat sanat, jotka sinun on sanottava israelilaisille. ”” (Ex 19: 5, 6)

2014 Vartiotorni Artikkelissa todetaan, että israelilaisilla olisi voinut olla tämä etuoikeus! Mikä etuoikeus? Se, että tulemme ”voidelluiksi”, joista ”tulee” yhteisiä perillisiä Kristuksen kanssa ”ja joilla on mahdollisuus tulla” pappien valtakunnaksi ”.  Jotta näin olisi, tilaisuus ei olisi voinut riippua kuolemasta vasta Jeesuksen kuoleman jälkeen? Nuo sanat lausuttiin - tuo Jumalan lupaus annettiin - ihmisille, jotka asuivat ja kuolivat noin 1,500 vuotta ennen Kristusta, mutta Jumala ei voi valehdella.

Joko israelilaiset olivat valtakunnan liitossa tai eivät. Exodus osoittaa selvästi, että niitä oli, ja se, että he eivät pitäneet kaupan loppua kansakuntana, ei estä Jumalaa pitämästä lupaustaan ​​niille harvoille, jotka pysyivät uskollisina ja pitivät osansa liitosta. Entä jos koko kansakunta olisi pitänyt tarjouksensa loppuun? Voidaan yrittää hylätä tämä hypoteettisena, mutta oliko Jumalan lupaus hypoteettinen? Sanoiko Jehova: ”En voi todella pitää tätä lupausta, koska kaikki nämä ihmiset kuolevat ennen kuin Poikani maksaa lunnaat; mutta ei väliä, he eivät pidä sitä joka tapauksessa, joten olen irti koukusta ”?

Jehova antoi lupauksen, jonka hän oli täysin sitoutunut noudattamaan, jos he olisivat pitäneet sopimuksensa päättymässä. Tämä tarkoittaa - ja vuotta 2014 Vartiotorni myöntää tämän hypoteettisen skenaarion - että Jumalan olisi ollut mahdollista sisällyttää esikristilliset palvelijat Jumalan valtakuntaan yhdessä voideltujen kristittyjen kanssa, jotka kuolivat Jeesuksen lunnaiden maksamisen jälkeen. Joten järjestön opetus siitä, että uskolliset esikristilliset palvelijat eivät voi olla osa taivasten valtakuntaa, on epäraamatullinen, ja vuoden 2014 artikkelissa myönnetään tahattomasti tämä tosiasia.

Kuinka miehet, jotka ovat ”Jumalan viestintäkanava” ja ”orja”, jota Jeesus käyttää kansansa ohjaamiseen, voisivat unohtaa tämän tosiasian vuosikymmenien ajan ja tekevän vielä tänäkin päivänä? Eikö tämä heijastu kovin huonosti Jehova Jumalaan, Suureen Tiedottajiin? (w01 7/1 s. 9 kohta 9)

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    17
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x