Hei. Nimeni on Eric Wilson. Ja tänään opetan sinua kalastamaan. Nyt saatat ajatella, että se on outoa, koska olet todennäköisesti aloittanut tämän videon ajattelemalla sen olevan Raamatussa. No, se on. On lauseke: anna miehelle kala ja annat hänelle ruokaa päiväksi; mutta opeta hänelle kuinka kalaa syötät häntä elämään. Toinen näkökohta on, mitä jos annat miehelle kalan, ei vain kerran, vaan joka päivä? Joka viikko, joka kuukausi, vuosi - vuosi toisensa jälkeen? Mitä sitten tapahtuu? Sitten miehestä tulee täysin riippuvainen sinusta. Sinusta tulee se, joka tarjoaa hänelle kaiken mitä tarvitsee syödä. Ja useimmat meistä ovat käyneet läpi elämämme.

Olemme liittyneet yhteen tai toiseen uskontoon ja syöneet järjestäytyneen uskonnon ravintolassa. Ja jokaisella uskonnolla on oma menu, mutta se on olennaisesti sama. Sinulle syötetään ihmisten ymmärrystä, oppeja ja tulkintoja ikään kuin ne tulisivat Jumalalta; riippuen näistä pelastuksellesi. Se on kaikki hyvin, jos ruoka todellakin on hyvää, ravitsevaa, hyödyllistä. Mutta kuten monet meistä ovat tulleet näkemään - valitettavasti ei tarpeeksi meitä - ruoka ei ole ravitsevaa.

Voi, sillä on jonkin verran arvoa, epäilemättä siitä. Mutta me tarvitsemme kaiken sen, ja kaiken on oltava ravitsevaa, jotta voimme todella hyötyä; jotta voimme saavuttaa pelastuksen. Jos pieni osa on myrkyllistä, ei ole väliä, että loppuosa on ravitsevaa. Myrkki tappaa meidät.

Joten kun tulemme siihen oivallukseen, ymmärrämme myös, että meidän on kalastettava itsellemme. Meidän on ruokittava itseämme; meidän on valmistettava omat ateriasi; emme voi luottaa uskonnonharjoittajien valmistamiin aterioihin. Ja se on ongelma, koska emme tiedä miten se tehdään.

Saan säännöllisesti sähköposteja tai kommentteja YouTube-kanavalla, joissa ihmiset kysyvät minulta: "Mitä mieltä olet tästä? Mitä mieltä olet siitä? ” Se on kaikki hyvin ja hyvä, mutta kaikki mitä he todella pyytävät, on minun tulkintani, mielipiteeni. Ja eikö sen jätämme taaksemme? Miesten mielipiteet?

Eikö meidän pitäisi kysyä: "Mitä Jumala sanoo?" Mutta miten ymmärrämme, mitä Jumala sanoo? Kun alamme oppia kalastamaan, rakennamme tietämyksemme perusteella. Ja tiedämme menneisyyden virheitä. Uskonto käyttää eisegeesiä päästäkseen oppiinsa. Ja se on kaikki mitä tiedämme, eisegesis, joka on pohjimmiltaan omien ajatustenne laittamista Raamattuun. Idean saaminen ja sitten jotain todistamiseksi. Joten, joskus tapahtui, saat ihmiset, jotka jättävät yhden uskonnon, ja he alkavat keksimään omia hulluja teorioita, koska he käyttävät samoja tekniikoita kuin he jättivät jälkeensä.

Kysymykseksi tulee, mikä ajaa eisegesiaa tai eisegettistä ajattelua?

No, 2.Pietarin kirje 3: 5 kertoo apostolin sanovan: (puhuen toisista) "heidän toiveidensa mukaan tämä tosiasia vältetään heidän huomiostaan". "Heidän toivomuksensa mukaan tämä tosiasia jää heidän huomiotta" - niin voimme saada tosiasian ja jättää sen huomiotta, koska haluamme jättää sen huomiotta; koska haluamme uskoa jotain, jota tosiasiat eivät tue.

Mikä ajaa meitä? Se voi olla pelko, ylpeys, halu näkyvästi, harhaanjohdettu uskollisuus - kaikki negatiiviset tunteet.

Toinen tapa tutkia Raamattua on kuitenkin eksegeesillä. Siellä annat Raamatun puhua puolestaan. Sitä johtaa rakkaus Jumalan hengessä, ja näemme, miksi voimme sanoa tämän, tässä videossa.

Ensinnäkin annan teille esimerkin eisegesisistä. Kun julkaisin videon Onko Jeesus Michael arkkienkeli?, Minulla oli paljon ihmisiä, jotka väittivät sitä. He kiittivät sitä, että Jeesus olisi arkkienkeli Mikael, ja he tekivät sen aikaisempien uskonnollisten vakaumustensa vuoksi.

Esimerkiksi Jehovan todistajat uskovat, että Jeesus oli Mikael hänen esi-inhimillisessä olemassaolossaan. Ja he ottavat kaiken videon, kaikki pyhien kirjoitusten todisteet ja kaikki perustelut - he panivat sen sivuun; he jättivät sen huomiotta. He antoivat minulle yhden jakeen, ja tämä oli "todiste". Tämä yksi jae. Galatalaisille 4:14, ja siinä lukee: ”Ja vaikka fyysinen kunto oli koetukseksi sinulle, et kohdellut minua halveksivasti tai inhottavasti; mutta otit minut vastaan ​​kuin Jumalan enkeli, kuten Kristus Jeesus. "

Jos sinulla ei ole kirvesä jauhettavaksi, luisit vain tämän sen sanan mukaan ja sanoen: "se ei todista, että Jeesus on enkeli". Ja jos epäilet sitä, anna minun antaa sinulle esimerkki. Oletetaan, että menin vieraaseen maahan, ja minua rosvottiin eikä minulla ollut rahaa. Olin köyhä ilman paikkaa. Ja ystävällinen pariskunta näki minut ja otti minut sisään. He ruokkivat minua, antoivat minulle yöpymispaikan, asettivat minut takaisin kotiin lentokoneelle. Ja voisin sanoa tuosta pariskunnasta: ”He olivat niin upeita. He kohtelivat minua kuin kauan kadoksissa olevaa ystävää, kuten hänen poikaansa. "

Kukaan ei kuule minua sanovan, että sanoisi: "Voi, poika ja ystävä ovat vastaavia termejä." He ymmärtäisivät, että aloitan ystäväni kanssa ja kasvan arvokkaammaksi. Ja sitä Paavali tekee täällä. Hän sanoi: "kuin Jumalan enkeli", ja sitten hän kasvaa "kuin Kristus Jeesus itse".

Totta, se voi olla toinen asia, mutta mitä sinulla sitten on? Sinulla on epäselvyyttä. Ja mitä tapahtuu? No, jos todella haluat uskoa jotain, niin jätät huomiotta epäselvyyden. Valitset yhden tulkinnan, joka tukee uskoasi, ja jätät huomiotta toisen. Älä anna sille minkäänlaista luottoa, äläkä katso mitään muuta, mikä saattaa olla ristiriidassa sen kanssa. Eisegetinen ajattelu.

Ja tässä tapauksessa, vaikka se luultavasti tehdään väärästä uskollisuudesta, se tehdään kuitenkin pelolla. Pelko, sanon, koska jos Jeesus ei ole Arkkienkeli Mikael, koko Jehovan todistajien uskonnon perusta katoaa.

Näet, ilman että 1914: ää ei ole, ja ilman 1914: ia ei ole viimeisiä päiviä; eikä siksi mikään sukupolvi mittaa viimeisten päivien pituutta. Ja sitten mitään 1919: ää, joka on oletettavasti silloin, kun hallintoelin nimitettiin uskolliseksi ja hienovaraiseksi orjaksi. Kaikki katoaa, jos Jeesus ei ole arkkienkeli Mikael. Haluat myös muistaa, että uskollisen ja hienovaraisen orjan nykyinen selitys on, että se nimitettiin 1919: ssä, mutta ennen sitä, aina takaisin Jeesuksen aikaan, ei ollut uskollista ja hienovaraista orjaa. Kaikki tämä perustuu jälleen Daniel-luvun 4 tulkintaan, joka johtaa heidät 1914: ään, ja joka vaatii heitä hyväksymään Jeesuksen, on arkkienkeli Mikael.

Miksi? No, seuraakaamme logiikkaa, ja se osoittaa meille, kuinka tuhoisa eisegetinen päättely voi olla raamatuntutkimuksessa. Aloitamme Apostolien tekojen 1: 6, 7: stä.

"Joten kokoontuessaan he kysyivät häneltä:" Herra, palautatko sinä aikana Israelin valtakunnan? " Hän sanoi heille: "teille ei kuulu tietää aikoja tai vuodenaikoja, jotka Isä on asettanut omalle lainkäyttöalueelleen."

Pohjimmiltaan hän sanoo: "Se ei ole sinun tehtäväsi. Se on Jumalan, ei sinun tiedettävä. " Miksi hän ei sanonut: ”Katso Danielia; anna lukijan käyttää tarkkuutta ”- koska Jehovan todistajien mukaan koko asia on Danielissa?

Se on vain laskelma, jonka kuka tahansa voisi suorittaa. He olisivat voineet suorittaa sen paremmin kuin me, koska he olisivat voineet mennä temppeliin ja saada tarkan päivämäärän, jolloin kaikki tapahtui. Joten miksi hän ei vain kertonut heille sitä? Oliko hän epämiellyttävä, petollinen? Yrittikö hän piilottaa heiltä jotain, mikä oli kysyttävää?

Näet, että ongelmana on se, että Jehovan todistajien mukaan saimme tietää tämän. Vartiotornissa vuodelta 1989, 15. maaliskuuta, sivu 15, kappale 17, sanotaan:

”Jehova auttoi palvelijoitaan” uskollisen ja huomaamattoman orjan ”avulla vuosikymmeniä etukäteen ymmärtämään, että vuosi 1914 merkitsisi pakanain aikojen loppua.”

Hmm, ”vuosikymmeniä etukäteen”. Joten saimme tietää asiat, ”ajat ja vuodenajat”, jotka olivat Jehovan lainkäyttövaltaan ... mutta eivät.

(Muuten, en tiedä, huomasitko tämän, mutta siinä sanottiin, että uskollinen ja huomaamaton orja paljasti tämän vuosikymmeniä etukäteen. Mutta nyt sanomme, ettei uskollista ja huomaamatonta orjaa ollut vuoteen 1919 saakka. Se on toinen asia, vaikka.)

Okei, miten voimme ratkaista Apostolien tekojen 1: 7, jos olemme todistajia; jos haluamme tukea vuotta 1914? No, kirja Perustelu kirjoituksista, sivu 205 sanoo:

”Jeesuksen Kristuksen apostolit tajusivat, että oli paljon sellaista, mitä he eivät ymmärtäneet aikanaan. Raamattu osoittaa, että totuuden tuntemus lisääntyisi huomattavasti ”lopun aikana”. Daniel 12: 4. ”

Se on totta, se osoittaa sen. Mutta mikä on lopun aika? Se on asia, jonka voimme olettaa olevan meidän päivä. (Muuten, mielestäni parempi otsikko Perustelu kirjoituksista, olisi Perusteluina pyhiin kirjoituksiin, koska emme oikeastaan ​​ajattele heiltä täällä, panemme ajatuksemme heihin. Ja näemme, miten se tapahtuu.)

Palataan nyt takaisin ja luetaan Danielin 12: 4.

"Mitä sinä, Daniel, pidä sanat salassa ja sinetöi kirja loppuun asti. Monet kiertelevät, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. "

Okei, näetkö ongelman heti? Jotta tämä pätee, jotta tämä olisi ristiriidassa Apostolien tekojen 1: 7: n sanojen kanssa, meidän on ensin oletettava, että se puhuu lopun ajasta kuten nyt. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän on oletettava, että tämä on lopun aika. Ja sitten meidän on selitettävä, mitä ”rove about” tarkoittaa. Meidän on selitettävä todistajina - pukeudun todistajahattuani, vaikka en enää ole - me selitämme, että kiertäminen tarkoittaa Raamatussa liikkumista. Ei oikeastaan ​​fyysisesti kiertävä. Ja todellinen tieto on kaikkea, mukaan lukien asiat, jotka Jehova on asettanut omalle lainkäyttöalueelleen.

Mutta se ei sano sitä. Siinä ei sanota, missä määrin tämä tieto paljastuu. Kuinka suuri osa siitä paljastuu. Joten siihen liittyy tulkintaa. Tässä on epäselvyyttä. Mutta jotta se toimisi, meidän on jätettävä huomiotta epäselvyys, meidän on menestyttävä ajatuksiamme tukevalla inhimillisellä tulkinnalla.

Nyt jae 4 on vain yksi jae suuremmassa ennustuksessa. Danielin luku 11 on osa tätä ennustusta, ja siinä käsitellään kuninkaiden sukua. Yhdestä suvusta tulee pohjoisen kuningas ja toisesta etelän kuningas. Sinun on myös hyväksyttävä, että tämä profetia koskee viimeisiä päiviä, koska se on mainittu tässä jakeessa sekä luvun 40 11. jakeessa. Ja sinun on sovellettava tätä vuoteen 1914. Nyt jos sovellat tätä vuoteen 1914 - mikä sinun on tehtävä, koska silloin alkoivat viimeiset päivät - mitä sitten teet Danielin 12: 1: n kanssa? Luetaan se.

"Tuona aikana (kun pohjoisen kuninkaan ja etelän kuninkaan välillä on työntöä) Michael nousee ylös, suuri prinssi, joka seisoo kansasi puolesta. Ja tulee ahdistuksen aika, jota ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun kansakunta tuli siihen aikaan. Ja sinä aikana kansasi pakenee, kaikki, jotka löytyvät kirjassa. "

Okei, jos tämä tapahtui vuonna 1914, Mikaelin on oltava Jeesus. Ja "kansasi" - koska siinä sanotaan, että tämä vaikuttaa jotain, mikä vaikuttaa "sinun kansaasi" - "sinun kansasi" on oltava Jehovan todistajia. Se on kaikki yksi profetia. Lukujakoa, jaejakoa ei ole. Se on yksi jatkuva kirjoittaminen. Yksi jatkuva ilmoitus tältä enkeliltä Danielille. Mutta siinä sanottiin "tuona aikana", joten jos palaat Danielin 11:40: een selvittämään, mikä tuo aika on, kun "Michael nousee ylös", siinä sanotaan:

"Loppun aikana etelän kuningas ryhtyy hänen (pohjoisen kuninkaan) kanssa työntöön, ja häntä vastaan ​​pohjoisen kuningas hyökkää vaunujen, ratsastajien ja monien alusten kanssa; ja hän tulee maille ja lakaisee läpi kuin tulva. "

Nyt ongelmat alkavat näkyä. Koska jos luet tämän profetian, et voi saada sitä venymään yhtenäisenä peräkkäisenä 2,500 vuoden ajan aina Danielin päivästä tähän päivään saakka. Joten sinun on selitettävä: 'No, joskus pohjoisen kuningas ja etelän kuningas raukeavat, ne tavallaan katoavat. ja sitten vuosisatoja myöhemmin ne ilmestyvät uudelleen.

Danielin 11. luvussa ei kuitenkaan sanota mitään heidän katoamisesta ja ilmestymisestä. Joten nyt keksimme tavaraa. Inhimillisempi tulkinta.

Entä Daniel 12:11, 12? Luetaan se:

"Ja siitä hetkestä lähtien, kun jatkuva piirre on poistettu ja autiomaa aiheuttava inhottava asia on otettu käyttöön, on 1,290 päivää. "Onnellinen on se, joka odottaa ja saapuu 1335 päivään!" "

Okei, nyt sinäkin olet kiinni tässä, koska jos se alkaa vuodesta 1914, niin aloitat laskemisen vuodesta 1914, 1,290 päivästä ja lisäät siihen 1,335 päivää. Mitä merkittäviä tapahtumia tapahtui noina vuosina?

Muista, että Danielin 12: 6: ssa enkeli kuvaa kaikkea tätä ”ihmeellisinä asioina”. Ja mitä keksimme todistajina, tai mitä keksimme?

Vuonna 1922 Cedar Pointissa Ohiossa pidettiin konventin puhe, joka merkitsi 1,290 päivää. Ja sitten vuonna 1926 pidettiin toinen konventtikokousten sarja ja useita kirjoja, jotka julkaistiin. Ja se merkitsee sitä, joka "odottaa saapuvansa 1,335 päivään".

Keskustele upeasta aliarvostuksesta! Se on vain typerää. Ja se oli typerää tuolloin, silloinkin kun olin täysin mukana ja uskoin. Raapisin pääni näihin asioihin ja sanoin: "No, meillä ei ole sitä oikeutta." Ja odotin vain.

Nyt ymmärrän, miksi meillä ei ollut sitä oikein. Joten aiomme tarkastella tätä uudelleen. Katsomme sitä eksegeetisesti. Annoimme Jehovan kertoa meille, mitä hän tarkoittaa. Ja miten me teemme sen?

No, ensin hylkäämme vanhat menetelmät. Tiedämme, että uskomme siihen, mitä haluamme uskoa. Näimme juuri Pietarissa, eikö? Ihmisen mieli toimii näin. Uskomme siihen, mitä haluamme uskoa. Kysymys kuuluu: "Jos uskomme vain siihen, mihin haluamme uskoa, miten voimme varmistaa, että uskomme totuuteen, emmekä petosta?

No, 2 Thessalonians 2: 9, 10 sanoo:

"Mutta laittoman läsnäolo tapahtuu Saatanan toimesta kaikilla voimakkailla teoilla, valheellisilla merkeillä ja ihmeillä sekä kaikilla epäoikeudenmukaisilla petoksilla kadonneille, kostoksi, koska he eivät hyväksyneet totuuden rakkautta voidakseen olla tallennettu. "

Joten, jos haluat välttää petosta, sinun on rakastettava totuutta. Ja se on ensimmäinen sääntö. Meidän on rakastettava totuutta. Se ei ole aina niin helppoa. Tämä on binäärinen asia. Huomaa, että ne, jotka eivät hyväksy totuuden rakkautta, hukkuvat. Joten se on joko elämä tai kuolema. Se on rakkautta totuuteen tai kuolla. Nyt totuus on usein hankalaa. Jopa tuskallista. Entä jos se osoittaa, että olet hukannut henkesi? Et tietenkään ole. Sinulla on mahdollisuus loputtomaan elämään, ikuiseen elämään. Joten kyllä ​​oletko viettänyt viimeiset 40, 50 tai 60 vuotta uskoaksesi asioihin, jotka eivät olleet totta. Että voisit käyttää paljon hyödyllisemmin. Joten, olet käyttänyt niin suuren osan elämästäsi. Niin paljon, äärettömästä elämästä. Itse asiassa se ei ole edes tarkka, koska se tarkoittaa, että on olemassa mitta. Mutta äärettömyydellä ei ole. Joten mitä olemme hukanneet, on merkityksetöntä verrattuna siihen, mitä olemme saaneet. Olemme saaneet paremman pidon ikuisesta elämästä.

Jeesus sanoi: "totuus vapauttaa teidät"; sillä nämä sanat ovat ehdottomasti taatusti totta. Mutta kun hän sanoi niin, hän puhui sanoistaan. Pysymällä hänen sanassaan meidät vapautetaan.

Okei, niin ensimmäinen asia on rakastaa totuutta. Toinen sääntö on ajatella kriittisesti. Oikea? 1 John 4: 1 sanoo:

"Rakkaat ihmiset, älä usko jokaista innoitettua ilmaisua, mutta testaa innoitettuja ilmaisuja selvittääkseen, ovatko ne peräisin Jumalalta, koska monet väärät profeetat ovat lähteneet maailmaan."

Tämä ei ole ehdotus. Tämä on Jumalan käsky. Jumala käskee meitä testaamaan kaikki inspiroimat ilmaisut. Nyt se ei tarkoita, että vain innoitettujen ilmaisujen on oltava testi. Todellakin, jos tulen mukaan ja sanon teille: "Tätä Raamatun jae tarkoittaa". Puhun innoitettua ilmaisua. Onko innoitus Jumalan hengestä vai maailman hengestä? Tai Saatanan henki? Tai oma henkeni?

Sinun on testattava inspiroima ilme. Muuten uskot vääriä profeettoja. Väärä profeetta haastaa sinut tähän. Hän sanoo: "EI! EI! EI! Itsenäinen ajattelu, huono, huono! Itsenäinen ajattelu. " Ja hän vertaa sen Jehovaan. Etsimme omia ajatuksiamme asioista ja olemme riippumattomia Jumalasta.

Mutta näin ei ole. Itsenäinen ajattelu on todella kriittistä ajattelua, ja meitä käsketään sitoutumaan siihen. Jehova sanoo: ”Ajattele kriittisesti” - ”testaa innoitettua ilmaisua”.

Okei, sääntönumero 3. Jos aiomme todella oppia, mitä Raamatulla on sanottavaa, meillä on puhdistaa mielemme.

Nyt tämä on haastavaa. Me olemme täynnä ennakkoluuloja ja ennakkoluuloja ja aiemmin pidettyjä tulkintoja, jotka mielestämme ovat totuutta. Joten olemme menossa tutkimukseen ajattelemalla "Okei, nyt on totuus, mutta missä se sanoo niin?" Tai: "Kuinka voin todistaa sen?"

Meidän on lopetettava se. Meidän on poistettava mielestämme kaikki ajatukset aikaisemmista ”totuuksista”. Aiomme mennä Raamattuun, puhtaana. Puhdas liuskekivi. Annamme sen kertoa meille, mikä on totuus. Tällä tavalla emme poikkea.

No, meillä on tarpeeksi aloittaa, joten oletko valmis? Okei, tässä mennään.

Tarkastelemme enkelin profetiaa Danielille, jonka olemme juuri analysoineet eisegetisesti. Katsomme sitä eksegetisesti.

Onko Daniel 12: 4 mitätöinyt Jeesuksen sanat apostoleille Apostolien tekojen 1: 7: ssä?

Okei, ensimmäinen työkalu, joka meillä on työkalupaketissamme, on kontekstuaalinen harmonia. Joten kontekstin on aina yhdenmukaistettava. Joten kun luemme Danielin 12: 4: ssä: "Mitä sinä, Daniel, sinetöi kirja loppuun asti. Monet kiertelevät, ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. ”, Meistä löytyy epäselvyyttä. Emme tiedä mitä se tarkoittaa. Se voi tarkoittaa yhtä tai useampaa asiaa. Joten ymmärryksen saavuttamiseksi meidän on tulkittava. Ei, ei ihmisen tulkintaa! Epäselvyys ei ole todiste. Epäselvä Raamattu voi auttaa selventämään jotain, kun olemme todenneet totuuden. Se saattaa lisätä merkitystä jollekin, kun olet löytänyt totuuden muualla ja ratkaissut epäselvyyden

Jeremia 17: 9 kertoo meille: ”Sydän on petollinen kuin mikään muu ja epätoivoinen. Kuka voi tietää sen? "

Okei, miten se pätee? No, jos sinulla on ystävä, joka osoittautuu petturiksi, mutta et voi päästä eroon hänestä - ehkä hän on perheenjäsen - mitä teet? Olet aina varovainen, että hän saattaa pettää sinut. Mitä sinä teet? Ei voi päästä eroon hänestä. Emme voi repiä sydämemme rintaan.

Katsot häntä kuin haukka! Joten kun se tulee sydämeemme, katsomme sitä kuin haukka. Aina, kun luemme jaetta, jos aloitamme taipumuksen ihmisen tulkintaan, sydämemme toimii petollisesti. Meidän on taisteltava sitä vastaan.

Katsomme asiayhteyttä. Daniel 12: 1 - aloitetaan siitä.

"Tuona aikana Michael nousee ylös, suuri prinssi, joka seisoo kansasi puolesta. Ja tulee ahdistuksen aika, jota ei ole tapahtunut sen jälkeen, kun kansakunta tuli siihen aikaan. Ja sinä aikana kansasi pakenee, kaikki, jotka löytyvät kirjassa. "

Okei, "kansasi". Kuka on "sinun kansasi"? Nyt pääsemme toiseen työkaluun: Historiallinen näkökulma.

Laita itsesi Danielin mieleen. Daniel seisoo siellä, enkeli puhuu hänelle. Ja enkeli sanoo: ”Suuri ruhtinas Michael seisoo” kansasi puolesta ”.” Voi joo, sen täytyy olla Jehovan todistajia ”, Daniel sanoo. En usko. Hän ajattelee: "Juutalaiset, kansani, juutalaiset. Tiedän nyt, että arkkienkeli Mikael on prinssi, joka seisoo juutalaisten puolesta. Ja seisoo tulevaisuudessa, mutta tulee kauhea ahdistuksen aika. "

Voitte kuvitella, kuinka se olisi voinut vaikuttaa häneen, koska hän oli juuri nähnyt pahin ahdistuksen, jonka he ovat koskaan kokeneet. Jerusalem tuhoutui; temppeli tuhoutui; koko kansakunta oli vähentynyt ja viety orjuuteen Babylonissa. Kuinka mikään voisi olla pahempaa kuin se? Ja vielä, enkeli sanoo: "Joo, heistä tulee jotain pahempaa."

Joten sitä sovellettiin Israeliin. Joten etsimme loppuaikaa, joka vaikuttaa Israeliin. Okei, milloin se tapahtui? No, tämä ennustus ei sano, milloin se tapahtuu. Mutta pääsemme työkalun numeroon 3: Pyhien kirjoitusten harmonia.

Meidän on etsittävä muualta Raamattua saadaksesi selville mitä Daniel ajattelee tai mitä Danielille sanotaan. Jos menemme kohtaan Matthew 24: 21, 22, luemme hyvin samankaltaisia ​​sanoja kuin mitä juuri luimme. Tämä on Jeesuksen puhe nyt:

Sillä silloin tulee olemaan suuri ahdistus (suuri ahdistus), sellaista, jota ei ole tapahtunut maailman alusta lähtien (siitä hetkestä lähtien, kun oli kansa), toistaiseksi, ei eikä tule toistamaan. Itse asiassa, ellei noita päiviä lyhennettäisi, mikään liha ei pelastuisi; mutta valittujen vuoksi nuo päivät lyhenevät. "

Jotkut kansastasi pakenevat, ne, jotka on kirjoitettu kirjaan. Näetkö samankaltaisuuden? Onko sinulla epäilyksiä?

Matteus 24:15. Täällä todellakin löydämme Jeesuksen sanovan meille: "Siksi kun huomaat inhottavan aiheen, joka aiheuttaa autioota, kuten profeetta Daniel puhui, seisoo pyhässä paikassa (anna lukijan käyttää tarkkanäköisyyttä)." Kuinka paljon selvemmän tämän täytyy olla, jotta voimme nähdä, että nämä kaksi ovat rinnakkaisia ​​tilejä? Jeesus puhuu Jerusalemin tuhosta. Sama asia mitä enkeli sanoi Danielille.

Enkeli ei sanonut mitään toissijaisesta täyttymyksestä. Ja Jeesus ei sano mitään toissijaisesta täyttymyksestä. Nyt olemme tulleet arsenaalin seuraavaan työkaluun, Viitemateriaali.

En puhu tulkitsevista oppaista, kuten organisaation julkaisuista. Emme halua seurata miehiä. Emme halua miesten mielipiteitä. Haluamme tosiasioita. Yksi käyttämistäni asioista on BibleHub.com. Käytän myös Vartiotornin kirjastoa. Se on erittäin hyödyllinen, ja näytän sinulle miksi.

Katsotaanpa, kuinka voimme käyttää Raamatun apuvälineitä, kuten 'Vartiotornin kirjasto, BibleHub ja muita Internetissä saatavilla olevia aineita, kuten BibleGateway, ymmärtääksemme, mitä Raamattu todella kertoo meille mistä tahansa aiheesta. Tässä tapauksessa jatkamme keskustelua siitä, mitä Raamattu sanoo Danielin luvussa 12. Siirtymme toiseen jakeeseen, jossa lukee:

"Ja monet niistä, jotka nukkuvat maan tomussa, heräävät, toiset ikuiseen elämään ja toiset nuhteisiin ja ikuiseen halveksumiseen."

Joten voimme ajatella: "No, tässä puhutaan ylösnousemuksesta, vai mitä?"

Mutta jos näin on, koska olemme jo päättäneet jakeen 1 ja jakeen 4 perusteella, että tämä on juutalaisen asiainjärjestelmän viimeisiä päiviä, meidän on etsittävä ylösnousemusta tuohon aikaan. Ei vain vanhurskaista ikuiseen elämään, vaan toisten ylösnousemukseen häpeäksi ja ikuiseksi halveksunnaksi. Ja historiallisesti - koska muistat tuon historiallisen perspektiivin yhtenä etsimämme asioista - historiallisesti ei ole todisteita siitä, että sellaista tapahtuisi.

Joten tässä mielessä haluamme jälleen saada Raamatun näkökulman. Kuinka saamme selville, mitä tässä tarkoitetaan?

No, käytetty sana on "herätä". Joten ehkä löysimme siellä jotain. Jos kirjoitamme "herätys" ja laitamme vain tähden sen eteen ja taakse, niin saat kaikki "herätys", "hereillä", "herää" jne. Esiintymät. Ja pidän Viite Raamattu enemmän kuin toinen, joten menemme Viite. Ja katsotaan vain läpi ja katsotaan, mitä löydämme. (Hyppään eteenpäin. En aio pysähtyä joka kerta aikarajojen takia.) Mutta tietysti skannaat jokaisen jakeen.

Roomalaiskirjeen 13:11 sanoo tässä: "Tee myös tämä, koska te ihmiset tiedät vuodenajan, että on jo hetki, jolloin heräät unesta, meidän pelastuksemme on lähempänä kuin silloin, kun meistä tuli uskovia."

Joten ilmeisesti se on yksi tunne "herätä" unesta. Hän ei tietenkään puhu kirjaimellisesta unesta, vaan unesta hengellisessä mielessä. Ja tämä on itse asiassa erinomainen. Efesolaisille 5:14: "Siksi hän sanoo:" Herää, nukkuja, ja nouse kuolleista, niin Kristus loistaa sinulle. ""

Hän ei tietenkään puhu kirjaimellisesta ylösnousemuksesta täällä. Mutta kuollut hengellisessä mielessä tai unessa hengellisessä mielessä ja nyt hereillä, hengellisessä mielessä. Toinen asia, jonka voimme tehdä, on kokeilla sanaa "kuollut". Ja täällä on monia viittauksia siihen. Jälleen kerran, jos haluamme todella ymmärtää Raamattua, meidän on varattava aikaa katsoa. Ja kohtaamme heti tämän Matt. 8:22. Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua jatkuvasti ja anna kuolleiden haudata kuolleensa."

On selvää, että kuollut mies ei voi haudata kuollutta miestä kirjaimellisesti. Mutta se, joka on hengellisesti kuollut, voisi todellakin haudata kirjaimellisen kuolleen. Ja Jeesus sanoo: 'Seuraa minua ... osoittakaa mielenkiintoa henkeen älkääkä huolehtiko asioista, joista kuolleet voivat huolehtia, niistä, joita henki ei kiinnosta.'

Joten ottaen huomioon tämän, voimme palata takaisin kohtaan Daniel 12: 2, ja jos ajattelet sitä, mitä tapahtui tuhon aikana ensimmäisen vuosisadan aikana, mitä tapahtui? Ihmiset heräsivät. Jotkut iankaikkiseen elämään. Esimerkiksi apostolit ja kristityt heräsivät iankaikkiseen elämään. Mutta toiset, jotka uskoivat heidän olevan Jumalan valittuja, heräsivät, mutta eivät elämään vaan ikuiseen halveksuntaan ja nuhtelemiseen, koska vastustivat Jeesusta. He kääntyivät häntä vastaan.

Siirrytään seuraavaan jakeeseen 3: Ja tässä se on.

"Ja ne, joilla on oivallusta, loistavat yhtä kirkkaasti kuin taivaan laajuus, ja ne, jotka tuovat monet vanhurskauteen tähtien tapaan ikuisesti ja ikuisesti."

Jälleen, milloin se tapahtui? Tapahtuiko se todella 19-luvulla? Miehet kuten Nelson Barbour ja CT Russell? Tai 20-luvun alussa Rutherfordin kaltaisten miesten kanssa? Olemme kiinnostuneita ajankohdista, jotka ovat samaan aikaan Jerusalemin tuhoutumisen kanssa, koska tämä kaikki on yksi profetia. Mitä tapahtui ennen ahdistuksen aikaa, josta enkeli puhui? No, jos katsot Joh. 1: 4, hän puhuu Jeesuksesta Kristuksesta ja sanoo: "Hänen avullaan oli elämä ja elämä oli ihmisten valoa." Ja me jatkamme, "ja valo loistaa pimeydessä, mutta pimeys ei ole voittanut sitä". Jakeessa 9 sanotaan: "todellinen valo, joka antaa valoa kaikenlaisille ihmisille, oli tulossa maailmaan. Joten tuo valo oli tietysti Jeesus Kristus.

Voimme tarkastella tämän rinnakkaisuutta, jos käännymme BibleHubiin ja menemme sitten Joh. 1: 9: een. Näemme rinnakkaiset versiot täällä. Anna minun tehdä tämä hieman isompi. "Kuka on todellinen valo, joka antaa valoa kaikille, jotka tulevat maailmaan?" Bereanin tutkimuksen Raamatusta: "Todellinen valo, joka antaa valoa jokaiselle ihmiselle, oli tulossa maailmaan."

Huomaat, että organisaatio haluaa rajoittaa asioita, joten he sanovat "kaikenlaiset miehet". Mutta katsotaanpa, mitä interlineaarinen sanoo täällä. Siinä sanotaan yksinkertaisesti: "jokainen mies". Joten "kaikenlainen ihminen" on puolueellinen renderointi. Ja tämä tuo mieleen jotain muuta: Vaikka raamatunkirjastosta, Vartiotornin kirjastosta, on erittäin hyötyä asioiden löytämisessä, on aina hyvä, kun löydät jakeen, tarkistaa se muissa käännöksissä ja erityisesti BibleHubissa.

Okei, niin Jeesus maailman valossa, hän lähti. Oliko lisävaloja? No, muistan jotain, enkä voinut muistaa tarkalleen koko lausetta tai jaetta, enkä voinut muistaa, missä se oli, mutta muistin, että siinä oli sanat "toimii" ja "suurempi", joten kirjoitin niihin, ja minä törmäsin tähän viitteeseen täällä Joh. 14:12. Muista nyt, että käyttämistämme asioista yksi sääntöistämme on löytää pyhien kirjoitusten harmonia. Joten tässä sinulla on jae, joka sanoo: ”Todellakin sanon teille: joka uskoo minuun, se tekee myös ne teot, jotka minä teen; ja hän tekee näitä suurempia töitä, koska minä olen menossa Isän tykö. "

Joten kun Jeesus oli valo, hänen opetuslapsensa tekivät suurempia tekoja kuin hän, koska hän meni tiensä luo ja lähetti heille Pyhän Hengen, ja siksi ei yksi ihminen, vaan monet miehet levittivät kirkkaan valon ympärille. Joten jos palataan Danielin luokse juuri lukemamme valossa - ja muistan, että kaikki tapahtui viimeisinä päivinä pidettävänä ajanjaksona - ne, joilla on oivallusta - kristityt - loistavat kirkkaasti kuin taivas. No, he loistivat niin kirkkaasti, että nykyään kolmasosa maailmasta on kristitty.

Joten se näyttää sopivan melko hienosti. Mennään seuraavaan jakeeseen 4:

"Mitä sinä Daniel, pidä sana salassa ja sinetöi kirja loppuun asti. Monet kiertelevät ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. "

Okei, joten tulkitse mieluummin mikä sopii jo määrittelemäämme ajanjaksoon? No, kuljettivatko monet? No, kristityt liikkuivat kaikkialla. He levittävät hyviä uutisia ympäri maailmaa. Esimerkiksi Jeesus on juuri puhumassamme profetiassa, josta hän ennustaa Jerusalemin tuhon, jakeessa juuri ennen kuin hän ennustaa tuhon, hän sanoo: "Ja tämä valtakunnan hyvä uutinen saarnataan kaikille asutuille maan todistukseksi kaikille kansoille, ja sitten loppu tulee. "

Mistä lopusta hän tässä yhteydessä puhuu? Hän on juuri puhumassa juutalaisen asiainjärjestelmän päättymisestä, joten tästä seuraa, että hyvää uutista saarnattaisiin kaikkialla asutulla maalla ennen kuin loppu tuli. Tapahtuiko se?

Kolossalaiskirjassa, joka kirjoitettiin ennen Jerusalemin tuhoutumista, on tämä pieni apostoli Paavalin ilmoitus. Hän sanoo luvun 21 jakeessa 1:

"Tosiaan te, jotka olette kerran vieraantuneita ja vihollisia, koska mielenne oli jumalattoman tekoja, hän on nyt sovinnut kuolemansa kautta hänen lihallisen ruumiinsa saadakseen teidät pyhiksi ja moitteettomiksi ja avoimiksi syyttömäksi hänen edessään. - 23 edellyttäen tietysti, että jatkat uskossa, joka on perustettu ja vankka, etkä ole siirtynyt pois toivosta tuosta kuulemastasi hyvästä uutisesta, jota saarnattiin kaikessa taivaan alla olevassa luomakunnassa. Tästä hyvästä uutisesta minusta, Paulista, tuli ministeri. "

Tietysti se ei saarnannut tuossa pisteessä Kiinassa. Sitä ei saarnattu atsteekeille. Mutta Paavali puhuu maailmasta sellaisena kuin hän tiesi sen, joten tämä on totta siinä yhteydessä, ja sitä saarnattiin kaikessa luomakunnassa, joka on taivaan alla, ja siksi Matteuksen 24:14 täyttyi.

Ottaen huomioon, että jos palataan Danielin 12: 4: een, 'se sanoo, että monet liikkuvat', ja kristityt tekivät; ja todellisesta tiedosta tulee runsaasti. Ok, mitä hän tarkoittaa 'todellisesta tiedosta tulee runsaasti'.

Etsimme jälleen pyhien kirjoitusten harmoniaa. Mitä tapahtui ensimmäisellä vuosisadalla?

Joten meidän ei tarvitse edes mennä Kolossalaiskirjan ulkopuolelle saadaksemme vastauksen. Se sanoo:

”Pyhä salaisuus, joka oli piilotettu menneiltä asiainjärjestelmiltä ja menneiltä sukupolvilta. Mutta nyt se on paljastettu hänen pyhillensä, joille Jumala on mielellään ilmoittanut kansojen keskuudessa tämän pyhän salaisuuden loistavan rikkauden, joka on Kristus kanssasi, hänen kirkkautensa toivo. " (Kol 1:26, 27)

Joten siellä oli pyhä salaisuus - se oli todellista tietoa, mutta se oli salaisuus - ja se oli piilotettu menneiden sukupolvien ja aikaisempien asiainjärjestelmien edessä, mutta nyt kristillisellä aikakaudella se tehtiin ilmeiseksi ja se ilmestyi kansakunnat. Joten jälleen kerran meillä on hyvin helppo todistaa Daniel 12: 4: n täyttyminen. On paljon uskottavampaa uskoa, että kiertelevä liikkui kirjaimellisesti saarnaamistyön myötä, ja todellinen tieto, josta tuli runsaasti, oli se, jonka kristityt paljastivat maailmalle, kuin ajatella, että tämä koskee Raamatussa liikkuvia Jehovan todistajia ja tulossa vuoden 1914 oppiin.

Okei, nyt pääsemme ongelmallisiin pyhiin kirjoituksiin; mutta ovatko ne todella ongelmallisia nyt, kun olemme käyttäneet eksegeesiä ja antaneet Raamatun puhua puolestaan?

Mennään esimerkiksi luvuille 11 ja 12. Joten mennään ensin numeroon 11. Tämän luulimme toteutuneen kokouksissa vuonna 1922 Cedar Pointissa Ohiossa. Se sanoo:

"Ja siitä hetkestä lähtien, kun jatkuva piirre on poistettu ja autiomaa aiheuttava inhottava asia on otettu käyttöön, on 1290 päivää. Onnellinen on se, joka odottaa odotuksia ja saapuu 1,335 päivään. "

Ennen kuin pääsemme tähän asiaan, vahvistetaan jälleen, että puhumme ensimmäisellä vuosisadalla tapahtuneista tapahtumista, jotka liittyivät Jerusalemin tuhoon, juutalaisen asiainjärjestelmän lopun aikaan. Siksi tämän täsmällinen täyttäminen kiinnostaa meitä akateemisesti, mutta se oli heille elintärkeää. Se, että he ymmärsivät sen oikein, laskettiin. Se, että ymmärrämme sen oikein, katsomalla 2000 vuotta taaksepäin ja yrittää selvittää, mitä historiallisia tapahtumia tapahtui ja milloin ja kuinka kauan ne olivat, on vähemmän kriittistä.

Siitä huolimatta voimme todeta, että inhottava asia oli tekemisissä roomalaisten kanssa, jotka hyökkäsivät Jerusalemiin vuonna 66. Tiedämme, että se tapahtui, koska Jeesus puhui siitä Matt. 24:15, jonka olemme jo lukeneet. Kun he näkivät inhottavan asian, heitä käskettiin pakenemaan. Ja vuonna 66 inhottava asia piiritti temppeliä, valmisti temppelin portit, pyhän paikan tunkeutumaan pyhään kaupunkiin, ja sitten roomalaiset pakenivat antaen kristityille mahdollisuuden lähteä. Sitten vuonna 70 Titus palasi, kenraali Titus, ja hän tuhosi kaupungin ja koko Juudean ja tappoi kaikki muut paitsi muutamat; Jos muisti palvelee jotain 70 tai 80 tuhatta, otettiin orjuuteen kuolemaan Roomassa. Ja jos menet Roomaan, näet Tituksen kaaren, joka kuvaa voittoa, ja he uskovat, että nämä rakensivat Rooman Colosseumin. Joten he kuolivat vankeudessa.

Pohjimmiltaan Israelin kansa hävitettiin. Ainoa syy siihen, että juutalaisia ​​on edelleen, on se, että monet juutalaiset asuivat kansakunnan ulkopuolella sellaisissa paikoissa kuin Babylon ja Korintti ym., Mutta itse kansa oli poissa. Pahin katastrofi, joka heitä on koskaan kohdannut. Kaikki ei kuitenkaan ollut mennyt 70-luvulla, koska Masadan linnoitus oli houkutus. Historioitsijat uskovat, että Masadan piiritys tapahtui vuonna 73 tai 74 jKr. Emme voi olla täsmällisiä, koska on kulunut paljon aikaa. Tärkeää on, että nuo kristityt omana aikanaan voisivat tietää tarkalleen, mitä tapahtui, koska he elivät sen mukaan. Joten jos otat, ah, jos lasket kuukaudet 66-73 CE, katsot noin 7 kuuvuotta. Jos lasket 1,290 päivää ja 1,335, saat hieman yli seitsemän vuotta. Joten 1,290 voisi olla tästä ensimmäisestä piirityksestä Cestius Galluksesta Titusin piiritykseen. Ja sitten Tituksesta, kunnes Masadan tuho voi olla 1,335 päivää. En sano, että tämä on oikein. Tämä ei ole tulkinta. Tämä on mahdollisuus, spekulaatio. Jälleen, onko sillä merkitystä meille? Ei, koska tämä ei koske meitä, mutta on mielenkiintoista, että jos katsot sitä heidän näkökulmastaan, se sopii. Mutta mitä meidän on tärkeää ymmärtää, löytyy saman luvun jakeista 5–7.

Sitten minä, Daniel, katselin ja näin kaksi muuta siellä seisovaa, yhden tällä puron rannalla ja toisen puron toisella rannalla. Sitten yksi sanoi pellavavaatetuksi miehelle, joka oli virtauksen vesien yläpuolella: ”Kuinka kauan näiden ihmeellisten asioiden loppuun kuluu?” Sitten kuulin miehen pukeutuneena pellavaan miehen, joka oli vesien yläpuolella. virtauksesta, kun hän nosti oikean ja vasemman kätensä taivaisiin ja vannoo ikuisesti elossa olevan: "Se on määrätyn ajan, nimettyjä aikoja ja puoli. Heti kun rohkaiseva pyhien ihmisten voimaa kohtaan päättyy, kaikki nämä asiat tulevat päätökseen. ”” (Da 12: 5-7)

Nyt kun Jehovan todistajat ja muut uskonnot väittävät - tosiaan melko monet väittävät tämän - näitä sanoja sovelletaan toissijaisesti kristillisen asiainjärjestelmän tai maailman asiainjärjestelmän päättymisajankohtaan.

Mutta huomaa, siinä sanotaan, että pyhät ihmiset ovat ”pilkkoina”. Jos otat maljakon ja heität sen alas ja murskaat sen palasiksi, hajotat sen niin moniin palasiin, ettei sitä voida laittaa takaisin yhteen. Se on lauseen "pilkkoa paloiksi" koko merkitys.

Pyhää kansaa, joka on valittu, Kristuksen voideltu, ei katketa. Itse asiassa Matt. 24:31 sanoo, että enkelit ovat ottaneet heidät. Joten ennen Harmagedonin tulemista, ennen kuin Kaikkivaltiaan Jumalan suuri taistelu tulee, valitut viedään pois. Joten mitä tämä voisi tarkoittaa? Palataan jälleen kerran historialliseen perspektiiviin. Daniel kuuntelee näiden enkeleiden puhetta ja sitten tämä mies virran yläpuolella nostaa vasemman kätensä ja oikean kätensä ja vannoo taivaan; sanomalla, että se on määrätty aika, määrätyt ajat ja puoli aikaa. Okei, no, sitä voidaan jälleen soveltaa 66: sta 70: een, se oli noin kolme ja puoli vuotta. Se voisi olla sovellus.

Mutta meille on tärkeää ymmärtää, että he olivat pyhä kansa. Danielille ei ollut yhtään muuta kansaa maan päällä, jonka Jumala olisi valinnut; Jumalan pelastama; pelastettu Egyptistä; olivat Jumalan pyhiä, valittuja tai kutsuttuja, erillisiä - mitä pyhä tarkoittaa - Jumalan. Silloinkin kun he olivat luopioina, vaikka he tekisivätkin pahaa, he olivat silti Jumalan kansaa, ja hän kohteli heitä kuin kansaansa ja rankaisi heitä kuin kansaansa, ja hänen pyhänä kansaansa tuli aika, jolloin hänellä oli lopulta tarpeeksi ja hän rikkoi heidän voimansa palasiksi. Se oli poissa. Kansakunta hävitettiin. Ja mitä mies, joka seisoo vesien yläpuolella, sanoo?

Hän sanoo, että kun niin tapahtuu, "kaikki nämä asiat tulevat loppuun". Kaikki asiat, joista olemme juuri lukeneet ... koko profetian ... pohjoisen kuninkaan ... etelän kuninkaan, kaiken, mistä juuri luimme, on valmis, kun pyhän kansan voima hajoaa. Siksi ei voi olla toissijaista sovellusta. Se on melko selvää, ja siellä saamme exegesis. Saamme selkeyttä. Poistamme epäselvyyden. Vältämme typeriä tulkintoja, kuten vuoden 1922 Ohion Cedar Point -kokouksen täyttäminen sille, mitä mies täällä sanoo.

Okei, tehkäämme yhteenveto. Aikaisemmista videoistamme ja tutkimuksistamme tiedämme, että Jeesus ei ole enkeli eikä varsinkaan Arkkienkeli Mikael. Mikään juuri opiskellustamme ei tue tätä ajatusta, joten ei ole mitään syytä muuttaa näkemystämme siitä. Tiedämme, että arkkienkeli Mikael määrättiin Israeliin. Tiedämme myös, että Israelilla oli ahdistuksen aika ensimmäisellä vuosisadalla. Tätä tukee historiallinen tutkimus, ja juuri siitä puhui myös Jeesus. Tiedämme, että pyhät ihmiset ovat murskattuina ja kaikki nämä asiat täyttyivät. Ja tiedämme, että ne täyttyvät täysin tuolloin. Enkeli ei salli seuraavia tapahtumia, mitään toissijaista sovellusta tai täyttymistä.

Siksi pohjoisen ja etelän kuninkaiden linja päättyi ensimmäisellä vuosisadalla. Ainakin Danielin profetioiden heille antama hakemus päättyi ensimmäisellä vuosisadalla. Joten entä meistä? Onko meillä lopun aikaa? Entä Matteuksen 24. luku, sodat, nälänhädät, rutot, sukupolvi ja Kristuksen läsnäolo. Tarkastelemme sitä seuraavassa videossamme. Mutta jälleen kerran, käyttämällä eksegeesiä. Ei ennakkoluuloja. Annamme Raamatun puhua meille. Kiitos kun katsoit. Älä unohda tilata.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    17
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x