"Kom naar mij, allen die zwoegen en worden geladen, en ik zal je vernieuwen." - Matthew 11: 28

[Van ws 9 / 19 p.20 Studieartikel 38: november 18 - november 24, 2019]

Het artikel in de Wachttoren is gericht op het beantwoorden van de vijf vragen in paragraaf 3. Zij zijn:

 • Hoe kunnen we tot Jezus 'komen'?
 • Wat bedoelde Jezus toen hij zei: "Neem mijn juk op u"?
 • Wat kunnen we van Jezus leren?
 • Waarom is het werk dat hij ons heeft gegeven verfrissend?
 • En hoe kunnen we verfrissing blijven vinden onder het juk van Jezus?

Hoe kunnen we tot Jezus komen? (Par.4-5)

De eerste suggestie van het artikel is om tot Jezus te 'komen' door zoveel mogelijk te leren over de dingen die hij zei en deed. (Luke 1: 1-4). ”Dit is een goede suggestie zoals we zien aan het voorbeeld van Luke. "... Ik heb vanaf het begin alle dingen nauwkeurig opgespoord, om ze in logische volgorde aan je te schrijven, de meest uitstekende Theophilus, zodat je de zekerheid van de dingen die je mondeling hebt geleerd volledig mag kennen". Zeker, als we dit naar beste vermogen doen, zullen we beginnen te zien waar iets, inclusief de Organisatie, ons wegleidt van de Christus.

Met name de volgende suggestie (in paragraaf 5) stuurt ons rechtstreeks naar de ouderlingen van de gemeente. Het Wachttorengenootschap zegt: 'Een andere manier om tot Jezus te' komen 'is door naar de ouderlingen van de gemeente te gaan als we hulp nodig hebben. Jezus gebruikt deze 'gaven in mensen' om voor zijn schapen te zorgen. (Eph. 4: 7, 8, 11; John 21: 16; 1 Pet. 5: 1-3) ”. Het idee dat Jezus gebruikt geschenken bij mannen voor zijn schapen zorgen is misleidend. The Kingdom Interlinear gebruikt in de Watchtower-bibliotheek laat eigenlijk zien dat de juiste vertaling van de zin zou moeten zijn dat "he [Jezus] gaf geschenken aan de mannen" zoals bevestigd door de verzen waarin Paulus die gaven vervolgens opsomt in Efeziërs 4: 11: “En hij was het [Jezus] die sommigen gaven om apostelen te zijn, sommigen om profeten te zijn, sommigen om evangelisten te zijn, en sommigen om voorgangers en leraren te zijn ”(Beroean Study Bible). Zie ook Biblehub.

Het Bijbelverslag maakt duidelijk dat de verschillende gaven van de Heilige Geest door Jezus aan christenen uit de eerste eeuw werden gegeven. Een goede herder was daarom niet noodzakelijk ook een goede evangelist of een profeet. De gemeente had al deze geschenken nodig en had alles nodig om die geschenken te gebruiken en samen te werken. Paulus maakte dit punt in Efeziërs 4: 16 toen hij schreef: “Van hem is het hele lichaam harmonieus met elkaar verbonden en gemaakt om samen te werken door elk gewricht dat geeft wat nodig is. Wanneer elk lid correct functioneert, draagt ​​dit bij aan de groei van het lichaam terwijl het zichzelf opbouwt in liefde ".

Zoals we zien, gaf Jezus geschenken van de Heilige Geest naar mannen (en aan vrouwen) om op te bouwen en de gemeente ten goede te komen, maar hij gaf geen geschenken van mannen als oudsten en verwacht elk lid om hen te gehoorzamen en hun geboden te doen. Hoe zou Jezus zich vandaag voelen om mensen te zien 'die heersen over degenen die Gods erfenis zijn'? 1 Peter 5: 13.

Take My Yoke Upon You (par.6-7)

Alinea 6 houdt zich bezig met speculatie door te stellen: "Toen Jezus zei: "Neem mijn juk op je", kan hij hebben bedoeld "Accepteer mijn autoriteit." Hij had ook kunnen bedoelen "Ga met mij onder het juk, en samen zullen we voor Jehovah werken." Hoe dan ook, het juk houdt in werk".

We kunnen ons afvragen waar de luisteraars van Jezus meteen aan hebben gedacht wanneer hem werd gevraagd zijn juk op hen te nemen? Ze hebben misschien eerst gedacht aan het juk waar ze zo bekend mee waren, het juk dat was ontworpen voor twee runderen die werden gebruikt om op een evenwichtige manier een ploeg of soortgelijke landbouwwerktuig te trekken. Is hier echter het idee dat Jezus wilde dat wij onder zijn controle zouden komen door zijn gezag te aanvaarden? Nee. Jezus heeft nooit geprobeerd iemand te beheersen, omdat het zijn woorden in Johannes 8 zou hebben tegengesproken: 36, "Dus als de Zoon je bevrijdt, zul je echt vrij zijn" (vrijheid in de context van slavernij aan zonde). Het zou nauwelijks vrijheid zijn als we één vorm van controle zouden opgeven en we dan door Jezus zouden worden gecontroleerd.

In Matthew 11: 28-30 lijkt Jezus zijn juk af te zetten tegen het juk van een ander. Hij zegt, "Kom naar mij, allen die zwoegen en worden geladen, en ik zal je vernieuwen. 29 Neem mijn juk op u en leer van mij, want ik ben zachtaardig en nederig van hart en je zult verfrissing voor jezelf vinden. 30 voor mijn juk is vriendelijken mijn lading is licht'. Let op de drie belangrijkste benadrukte zinnen. Jezus wees erop dat zijn luisteraars al te hard werkten, in feite slaven. Ze zwoegden en laadden neer en bogen onder de zware lasten die op hen rustten, niet alleen door zonde, maar ook door de Farizeeën.

Jezus bood een toevlucht aan aan hen die de vrijheid van Christus zouden accepteren. Ten eerste zouden ze bevrijd worden van slavernij aan het Wetsverbond en ten tweede zouden ze bevrijd worden van de last van slavernij voor de tradities van mensen, afgedwongen door de Farizeeën. In plaats daarvan kunnen gelovigen trachten de geest van Christus (1 Corinthians 2: 9-16, Romeinen 8: 21, Galaten 5: 1) in de geest van Christus te brengen en zijn vrijheid te kennen. 2 Corinthians 3: 12-18 verklaart: “12 Omdat we zoveel hoop hebben, zijn we daarom erg moedig. 13 We zijn niet zoals Mozes, die een sluier over zijn gezicht zou doen om te voorkomen dat de Israëlieten zouden staren naar het einde van wat vervaagde. 14 Maar hun geest was gesloten. Want tot op de dag van vandaag blijft dezelfde sluier bij het lezen van het oude verbond. Het is niet opgeheven, omdat het alleen in Christus kan worden verwijderd. 15 En zelfs tot op de dag dat Mozes wordt gelezen, bedekt een sluier hun harten. 16 Maar wanneer iemand zich tot de Heer wendt, wordt de sluier weggenomen. 17 Nu is de Heer de Geest, en waar de Geest van de Heer is, is er vrijheid. 18 En wij, die met ontsluierde gezichten allemaal de glorie van de Heer weerspiegelen, worden in Zijn beeld getransformeerd met een toenemende glorie, die van de Heer komt, die de Geest is. ' (Beroean Study Bible).

Als het delen van het juk met Christus ons zal verfrissen, zal het dan niet ook ons ​​leven gemakkelijker en aangenamer maken? Christus bood aan om onze lasten te verminderen door ze met hem te delen, in plaats van te proberen de lasten zelf te dragen. Christus draagt ​​niet bij aan onze lasten omdat dat niet verfrissend zou zijn. Trouw aan de vorm, impliceert het Wachttorengenootschap echter in paragraaf 7 dat de organisatie niettemin van ons verwacht dat we een juk vastbinden om het werk van de prediking te doen. Ongeacht dat Jezus verschillende gaven van de Heilige Geest gaf, zodat sommigen leraren, sommige herders, sommige profeten en sommige evangelisatoren konden zijn. Volgens de organisatie moeten we allemaal als evangelisatoren werken!

Leer van mij (par.8-11)

'Nederige mensen werden tot Jezus aangetrokken. Waarom? Overweeg het contrast tussen Jezus en de Farizeeën. Die religieuze leiders waren koud en arrogant. (Matthew 12: 9-14) ". De passage in Mattheüs 12 belicht hoe Jezus zorgde voor degenen die ziek waren en hen genas, zelfs op de sabbat, volgens het principe waarvoor de sabbat was gemaakt - voor verfrissing, zowel in de fysieke als spirituele aspecten van het leven. De Farizeeën konden echter alleen zien dat Jezus in hun ogen 'werk' deed en daarmee de sabbatswet in hun ogen brak.

Evenzo zijn vandaag de dag de Farizeeërs niet alleen geïnteresseerd in de uren die u in uw maandelijkse rapport op lege deuren klopte? Kan het ze schelen hoeveel tijd je besteedt aan het helpen van ouderen en zieken? Kan het hen schelen hoeveel tijd u besteedt aan het helpen van degenen die in nood zijn vanwege gebeurtenissen in hun leven buiten hun controle? Inderdaad, u wordt beschouwd als "inactief" of "een niet-verslaggever" als u niet minstens 1 uur per maand van deur tot deur gaat. Is het niet duidelijk dat kringopzieners wordt verteld om zich te concentreren op hoeveel velddienst iemand doet in plaats van zijn ware christelijke eigenschappen bij het maken van afspraken?

Alinea 11 waarschuwt ons: "Nooit zouden we willen zijn als de Farizeeën, die hen kwalijk namen die hen ondervroegen en degenen vervolgden die een mening uitten die tegengesteld was aan hun eigen mening”. Maar is het niet duidelijk dat het vermijden en uitsluiten van degenen die twijfels hebben of in schrift een huidige lering van de Organisatie in twijfel trekken, Farizeïsche manieren zijn om oprechte zorgen aan te pakken?

Als een persoon die dit artikel leest niet gelooft dat de leiders van de organisatie als Farizeeën zijn, waarom zou u het dan niet zelf op de proef stellen? Kijk wat er gebeurt als je openlijk meer dan één ouderling vertelt dat je de leer van de 'overlappende generaties' niet kunt geloven, omdat het niet logisch logisch is (wat niet het geval is). Wat dan zal volgen, je kunt niet zeggen dat je niet gewaarschuwd bent.

Blijf verfrissing vinden onder Jesus Yoke (par.16-22)

De rest van het Wachttoren-artikel is de inslag van de organisatie over wat zij het 'juk' en 'werk' van Christus beschouwen. Helaas en opmerkelijk wordt dit werk niet besproken als het werken aan christelijke eigenschappen om de Christus te imiteren, maar eerder aan het prominente werk van het bijwonen van vergaderingen en pionieren.

Alinea 16 wordt geopend met 'De lading die Jezus ons vraagt ​​te dragen, verschilt van andere lasten die we moeten dragen ”. Vervolgens gaat het verder met 'Misschien zijn we aan het einde van een werkdag uitgeput en moeten we onszelf dwingen om die avond een gemeentevergadering bij te wonen ”. Maar welke lading vraagt ​​Jezus ons te dragen? Waar vroeg Jezus ons in de Schriften om onszelf te flagelleren om een ​​wekelijkse avondvergadering bij te wonen? Onthoud voordat u antwoordt dat Hebreeën 10: 25 is geschreven door Paul, niet Jezus. Ook verwees de apostel Paulus niet naar wekelijkse bijeenkomsten met behulp van het voorgeschreven formaat van een organisatie, waar iedereen hetzelfde saaie, niet-voedingsvoedsel krijgt geserveerd.

De enige ontmoeting of bijeenkomst die Jezus noemde, was in Matthew 18: 20 waar hij zei:20 Want waar er twee of drie bijeen zijn in mijn naam, daar ben ik in hun midden ”, en dit werd niet bevolen. De vergaderingen en bijeenkomsten die zijn opgenomen in de christelijke Griekse geschriften lijken allemaal geïmproviseerd te zijn geweest, veroorzaakt door een bepaalde behoefte of gebeurtenis, en maakten geen deel uit van een gestructureerd regelmatig schema van vergaderingen (bijvoorbeeld Handelingen 4: 31, 12: 12, 14: 27, 15: 6,30).

Vervolgens lijken we de push te hebben om alles op te geven dat lijkt op een redelijk comfortabel leven en worden we paupers door het account in Mark 10: 17-22 te draaien. De paragraaf (17) zegt: "Jezus bood de jonge heerser een uitnodiging aan. "Ga, verkoop wat je hebt," zei Jezus, "en kom mijn volgeling worden." De man was verscheurd, maar het leek erop dat hij zijn "vele bezittingen" niet kon loslaten (Mark 10: 17-22) Dientengevolge verwierp hij het juk dat Jezus hem had aangeboden en bleef hij slaven “voor rijkdom”.

Is er enig bewijs van Jezus dat de rijke man voor rijkdom heeft verslaafd? In werkelijkheid waren de rijkdommen waarschijnlijk geërfd, omdat heersers in die periode vaak uit rijke families kwamen. Klopt het niet dat het moeilijk vinden om iets op te geven heel anders is dan heel hard werken om meer te krijgen? Is dit punt niet iets dat we niet over het hoofd moeten zien? Lijkt het niet dat de organisatie wanhopig is om de Schrift hier in haar eigen agenda te laten passen?

Kunnen we de verdraaide toepassing van deze tekst zien om een ​​Getuige aan te moedigen om voltijds seculier werk en slaaf voor de Organisatie op te geven als pionier, een constructie van de Organisatie en niet de Bijbel? Een pioniersstatus was en is geen vereiste van een christen of 'werk' vereist door Christus.

We kunnen in paragraaf 19 zien dat er de drang is om het niet-schriftuurlijke idee te ondersteunen dat we het juk van Jezus kunnen vervangen door een beroep te doen op Jehovah's "autoriteit" om te werken! De Watchtower-schrijver zegt: „We doen Jehovah's werk, dus het moet op Jehovah's manier worden gedaan. Wij zijn de arbeiders en Jehovah is de meester ”.

Conclusie

De agenda van dit Wachttoren-artikel is met name de organisatie die erop wijst dat zij van haar aanhangers verwacht dat ze ervoor slaven en dat het gezag van Jehovah het gezag is. Terwijl het probeert de betekenis van het juk van Jezus uit te leggen, toont de organisatie een farizeïsche houding, erop wijzend dat een ware christen zou moeten slaven in de prediking daarvoor en zich geen zorgen zou moeten maken over het inkomen. De Organisatie legt, net als de collectieve groep Farizeeën, onder het mom christelijk te lijken, een zwaar juk van slavernij op, van het werk van onschriftuurlijke prediking. Het verfrissende juk van Christus is verdraaid voor een slecht doel. Moeten we niet allemaal beseffen dat wanneer we worden bevrijd van verplichte activiteiten die ons door de Organisatie worden opgelegd, we eigenlijk de vrijheid van de Christus beginnen te voelen?

Tadua

Artikelen door Tadua.
  24
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x