Undersöker Matteus 24, del 13: Fårens och getarnas liknelse

by | Kan 22, 2020 | Undersöker Matthew 24-serien, Andra får, Videor | 8 kommentarer

Välkommen till del 13 i vår analys av Olivet Discourse finns i Matteus kapitel 24 och 25. 

I den här videon analyserar vi den berömda liknelsen om fåren och getterna. Innan jag började med det ville jag dock dela något med dig.

En av stamgästerna på Beroean Pickets (Beroeans.net) -webbplatsen lade till en viktig tanke i vår tidigare diskussion om tillämpningen av liknelsen om den trogna och diskreta slaven, föremålet för den senaste videon. Den här tanken består av ett enda skriftställe som i sig själv stör den läran från Jehovas vittnens styrande kropp om att det inte har funnits någon slav under de senaste 1900 åren fram till 1919.

Skriften jag refererar till är när Peter frågade Jesus: "Herre, berättar du denna illustration bara till oss eller också till alla?" (Luk 12:41)

I stället för att ge ett direkt svar lanserar Jesus sin trogna och diskreta slavliknelse. Denna liknelse är knuten till Peters fråga, som bara ger två alternativ: antingen liknelsen gäller endast Jesu omedelbara lärjungar eller så gäller den alla. Det finns inget sätt att tolka ett tredje alternativ, som skulle få Jesus att antyda, "Varken för dig eller för alla, utan ENDAST för en grupp som inte kommer att dyka upp i nästan 2,000 år."

Kom igen! Låt oss vara rimliga här.

Hur som helst, jag ville bara dela den delen av andlig mat och tacka Marielle för att ha delat den med oss. 

Nu till slutet av de fyra liknelserna delade Jesus med sina lärjungar precis före hans arrestering och avrättande, vilket är liknelsen om fåren och getterna.

Vi bör börja med att läsa hela liknelsen, och eftersom tolkningen som ges i detta avsnitt av organisationen för Jehovas vittnen kommer att framgå i vår analys, är det bara rättvist att vi först läste den i deras version av Bibeln.

”När människosonen kommer till sin härlighet och alla änglar med honom, då kommer han att sitta ner på sin härliga tron. 32 Och alla nationer kommer att samlas inför honom, och han kommer att skilja människor från varandra, precis som en herde skiljer fåren från getterna. 33 Och han kommer att sätta fåren på sin högra hand, men getterna till vänster.

 ”Då kommer kungen att säga till höger till höger: Kom, ni som har blivit välsignade av min far, ärva det rike som är berett för er från grundandet av världen. För jag blev hungrig och DU gav mig något att äta; Jag blev törstig och DU gav mig något att dricka. Jag var en främling och DU tog emot mig gästvänligt; naken och DU klädde mig. Jag blev sjuk och DU såg efter mig. Jag satt i fängelse och DU kom till mig. ' Då kommer de rättfärdiga att svara honom med orden: 'Herre, när såg vi dig hungrig och matade dig eller törstig och gav dig något att dricka? När såg vi dig en främling och tog emot dig gästfritt eller naken och klädde dig? När såg vi dig sjuk eller i fängelse och gick till dig? ' Och som svar kommer kungen att säga till dem: 'Sannerligen säger jag er, i den mån du gjorde det mot en av de minsta av mina bröder, gjorde du det mot mig.'

”Då kommer han i sin tur att säga till de till vänster: 'Var på väg från mig, DU som har förbannats, till den eviga elden som är förberedd för djävulen och hans änglar. 42 Ty jag blev hungrig, men DU gav mig inget att äta, och jag blev törstig, men DU gav mig inget att dricka. Jag var en främling, men DU fick mig inte gästvänligt; naken, men DU klädde mig inte; sjuk och i fängelse, men DU tittade inte på mig. ' Då kommer de också att svara med orden 'Herre, när såg vi dig hungrig eller törstig eller en främling eller naken eller sjuk eller i fängelse och inte tjänade dig?' Då kommer han att svara dem med orden, "Sannerligen säger jag till dig. I den mån du inte gjorde det mot någon av dessa minst, gjorde du inte det för mig." Och dessa kommer att avgå till evigt avskärande, men de rättfärdiga till evigt liv. ”

(Matteus 25: 31-46 NWT-referensbibeln)

Detta är en mycket viktig liknelse för Jehovas vittnens teologi. Kom ihåg att de predikar att endast 144,000 100 personer kommer till himlen för att härska med Kristus. Medlemmarna av den styrande kroppen är den mest framträdande delen av denna grupp andesalvade kristna, eftersom de hävdar att de är den trogna och diskreta slaven som Jesus själv utsåg för bara 10 år sedan. Den styrande kretsen lär att resten av Jehovas vittnen är de ”andra fåren” i Johannes 16:XNUMX.

”Jag har andra får, som inte är av den här vikten; också de måste jag få in, och de kommer att lyssna på min röst, och de kommer att bli en flock, en herde ”(Johannes 10:16 NWT).  

Enligt vittnesundervisningen förvandlas dessa ”andra får” bara till att vara underordnade i det messianska riket, utan hopp om att dela med Jesus som kungar och präster. Om de lyder den styrande kretsen och i godhet predikar de goda nyheterna enligt Jehovas vittnen, kommer de att överleva Harmageddon, fortsätta att leva i synd och få en chans till evigt liv om de beter sig i ytterligare 1,000 år.

Vittnen lär:

"Jehova har förklarat sina salvade rättfärdiga som söner och de andra fåren rättfärdiga som vänner på grundval av Kristus lösenoffer ..." (w12 7 / 15 s. 28 par. 7 "En Jehova" samlar sin familj)

Om det till och med fanns en skrift som talade om att vissa kristna hade hopp om att förklaras rättfärdiga som Guds vänner, skulle jag dela det; men det finns ingen. Abraham kallas Guds vän vid Jakob 2:23, men då var Abraham inte kristen. Kristna kallas Guds barn i många skrifter, men har aldrig bara vänner. Jag lägger till en lista med skriftställen i beskrivningen av den här videon så att ni själva kan bevisa detta. 

(Skrifter som visar det verkliga kristna hoppet: Matteus 5: 9; 12: 46-50; Johannes 1:12; Rom 8: 1-25; 9:25, 26; Galaterbrevet 3:26; 4: 6, 7; Kolosserna 1: 2; 1 Kor 15: 42-49; 1 Johannes 3: 1-3; Uppenbarelseboken 12:10; 20: 6

Vittnen undervisar om de andra fåren adopteras inte som Guds barn utan de förvandlas till status som vänner. De befinner sig inte i det nya förbundet, har inte Jesus som sin medlare, får inte uppstå till evigt liv, men uppstå i samma syndiga tillstånd som de orättfärdiga som Paulus hänvisar till i Apostlagärningarna 24:15. Dessa får inte ta del av Jesu livräddande blod och kött som symboliseras av vinet och brödet vid minnesmärket. 

Det finns inget bevis för detta i Skriften. Så hur får den styrande raden att köpa in den? Mestadels genom att få dem att blindt acceptera spekulationer och vild tolkning, men även det måste baseras på något skriftligt. Precis som de flesta kyrkor försöker få sina anhängare att köpa in helvetes läran genom att vildtillämpa liknelsen om Lasarus och den rika mannen i Lukas 16: 19-31, så tar vittnesledningen tag på liknelsen om fåren och getterna i en ansträngningar för att stärka sin självbetjäna tolkning av Johannes 10:16 för att skapa en prägel / lekmänskillnad.

Här är en länk för en detaljerad videoanalys av den andra fårdoktrinen, men om du verkligen vill komma in på det verkligt bisarra ursprunget till denna doktrin kommer jag att sätta en länk i beskrivningen av den här videon till artiklar skrivna på Beroean Pickets.

(Jag borde pausa här för ett förtydligande. Bibeln talar bara om ett hopp som hålls för kristna i Efesierbrevet 4: 4-6. Men när som helst jag talar om det här hoppet, får vissa tanken att jag inte tror på en paradisjord fylld med syndfria, fullkomnade människor. Ingenting kan vara längre ifrån sanningen. Det är dock inte det enda hopp som för närvarande erbjuds av Gud. Vi lägger vagnen framför hästen om vi tror det. Först sätter Fadern upp administrationen genom vilken hela mänskligheten kan förenas med honom. Sedan möjliggörs genom denna administration återställandet av mänskligheten tillbaka till Guds jordiska familj. Det jordiska hoppet kommer att utvidgas till alla dem som lever under det messianska riket, vare sig de Armageddons överlevande eller uppståndna. Men nu är vi i fas ett av processen: samlingen av dem som kommer att utgöra den första uppståndelsen i Uppenbarelseboken 20: 6. Dessa är Guds barn.)

Återgår till vår diskussion: Är stöd för dess ”andra får” -doktrin det enda som organisationen hoppas få ut ur denna liknelse? I själva verket inte. Mars 2012 Vakttorn påståenden:

”De andra fåren får aldrig glömma att deras frälsning beror på deras aktiva stöd av Kristus smorda” bröder ”som fortfarande är på jorden. (Matt 25: 34-40) " (w12 3 / 15 s. 20 par. 2)

Det betyder att om du vill bli frälst måste du följa Jehovas vittnes styrande organ. I de nu beryktade bunkervideoerna från den regionala konventionen förstärktes idén i Vakttornsstudien i november 2013 ”Sju herdar, åtta hertugor - vad de betyder för oss idag”.

”Vid den tiden kanske den livräddande riktningen som vi får från Jehovas organisation inte verkar praktiskt ur mänsklig synvinkel. Vi måste alla vara redo att följa alla instruktioner vi kan få, oavsett om dessa verkar vara ljudmässiga från strategisk eller mänsklig synvinkel eller inte. ” (w13 11/15 s. 20 par. 17 sju herdar, åtta hertugor - vad de betyder för oss idag)

Bibeln säger inte detta. Istället lär vi oss att "det finns ingen frälsning hos någon annan [men Jesus], för det finns inte ett annat namn under himlen som har givits bland människor som vi måste rädda." (Apostlagärningarna 4:12)

Du ser hur obekvämt det är för en man som försöker få andra män att lyda honom villkorslöst. Om det styrande organet inte kan få vittnen att acceptera sin tillämpning av liknelsen om fåren och getterna på sig själva, har de ingen grund för att hävda att vår ”frälsning beror på vårt aktiva stöd för dem”.

Låt oss pausa ett ögonblick och engagera vår kraft av kritisk tanke. Männen i den styrande kroppen säger att enligt deras tolkning av liknelsen om fåren och getterna beror din frälsning och min på att vi ger dem absolut lydnad. Hmm ... Vad säger nu Gud om att ge männen absolut lydnad?

"Lita inte på prinser, inte heller på en människoson som inte kan få frälsning." (Psalm 146: 3 New World Translation)

Vad är en prins? Är han inte någon smord för att styra, för att styra? Är det inte vad de styrande medlemmarna påstår sig vara? Låt oss lyssna på Losch tala om just detta ämne: {INSERT LOSCH VIDEO OM GOD LITA PÅ SLAVEN}

När härrörde den här idén om andra smorda furstar från de andra fåren? Tro det eller ej, det var 1923. Enligt mars 2015 Vakttorn:

”Vakttornet den 15 oktober 1923 ... presenterade sunda skriftliga argument som begränsade identiteten för Kristi bröder till dem som skulle regera med honom i himlen, och det beskrev fåren som de som hoppas kunna leva på jorden under styrelsen av Kristi rike ”. (w15 03/15 s. 26 par 4)

Man måste undra varför dessa ”sunda skriftliga argument” inte återges i denna artikel 2015. Tyvärr den 15 oktober 1923 utgåvan av Vakttornet har inte inkluderats i programmet Watchtower Library, och Kingdom Halls fick höra att ta bort alla gamla publikationer för många år sedan, så det finns inget sätt för den genomsnittliga Jehovas vittne att verifiera detta uttalande såvida inte han eller hon vill flöda regeringen Kropp och gå på internet för att undersöka detta.

Men ingen av oss begränsas av det förbudet, eller hur? Så jag har fått volymen från 1923 Vakttornetoch på sidan 309, par. 24 och hittade de "sunda skriftliga argument" som de hänvisar till:

”Vem gäller då symbolerna får och getter? Vi svarar: Fåren representerar alla folken i nationerna, inte andfödda utan är beroende av rättfärdighet, som mentalt erkänner Jesus Kristus som Herren och som letar efter och hoppas på en bättre tid under hans regeringstid. Getar representerar alla den klassen som påstår sig vara kristna, men som inte erkänner Kristus som den stora Förlossaren och mänsklighetens kung, men hävdar att den nuvarande onda ordningen på saker och ting på denna jord utgör Kristi rike. ”

Man skulle anta att "sunda bibliska argument" skulle inkludera ... Jag vet inte ... skrifter? Uppenbarligen inte. Kanske är detta bara resultatet av forskningsundersökning och överförtroende av författaren av 2015-artikeln. Eller kanske är det ett tecken på något mer störande. Oavsett fallet finns det ingen ursäkt för att vilseleda åtta miljoner trogna läsare genom att berätta för dem att ens lärdom bygger på Bibeln när den faktiskt inte är det.

Vänta lite, vänta ... det finns något om 1923 ... Åh, rätt! Det var då domare Rutherford, den främsta medlemmen i den trogna och diskreta slaven enligt den nuvarande läran, matade hjorden med tanken att slutet skulle komma två år senare 1925 med början med uppståndelsen av ”forntida värderingar” som Abraham, Moses och kung David. Han köpte till och med en herrgård med 10 sovrum i San Diego som heter Beth Sarim (Princes House) och satte gärningen i namnet på de "gamla testamentets prinsar". Det var en trevlig plats för Rutherford att övervintra och skriva bland annat. (Se Wikipedia under Beth Sarim)

Lägg märke till att denna stora doktrin blev tänkt vid en tidpunkt då flocken också lärdes ännu en fantasin i slutet av dagar. Inte mycket av en doktrinal stamtavla, skulle du inte vara enig?

Punkt 7 i nämnda mars 2015 Vakttorn fortsätter med att säkerställa rang och fil: "I dag har vi en klar förståelse för fårens och getarnas illustration."

Ah, ja, om så är fallet - om de äntligen har det rätt - hur tolkar organisationen de sex barmhärtighetshandlingar som Jesus talar om? Hur släcker vi deras törst, matar dem när de är hungriga, skyddar dem när vi är ensamma, klär dem när de är nakna, ammar dem när de är sjuka och stöder dem när de är fängslade?

Eftersom den styrande kroppen anser sig vara den främsta av Jesu bröder idag, hur kan denna liknelse tillämpas på dem? Hur ska vi släcka deras törst och mata deras hungriga magar och täcka deras nakna kroppar? Du ser problemet. De lever i större lyx än de allra flesta. Så hur ska man uppfylla liknelsen?

Varför, genom att donera pengar till organisationen, genom att bygga upp sina fastighetsinnehav och mer än något annat genom att predika sin version av de goda nyheterna. Vakttornet i mars 2015 gör denna tonhöjd:

”Det växande antalet blivande får anser att det är ett privilegium att stödja Kristi bröder, inte bara i predikningsarbetet utan också på andra praktiska sätt. Till exempel ger de ekonomiska bidrag och hjälper till att bygga Kingdom Halls, Assembly Halls och filialfaciliteter, och de följer lojalt de som utses av ”den trogna och diskreta slaven” för att ta ledningen. ” (w15 03/15 s. 29 par. 17)

Visserligen accepterade jag i många år denna tolkning eftersom jag som många trogna vittnen litade på dessa män, och jag accepterade deras tolkning av de andra fårens identitet och tron ​​att bara Jehovas vittnen predikade de verkliga goda nyheterna i alla jorden. Men jag har lärt mig att inte vara så förtroende. Jag har lärt mig att kräva fler av dem som lär mig. En sak jag kräver är att de inte hoppar över viktiga element i en bibelundervisning som kan vara olämpliga för deras tolkning.

Har du lagt märke till vilka delar av denna liknelse som helt ignorerats av organisationen? Kom ihåg det eisegetik är en teknik genom vilken man har en idé och körsbär väljer Skriften för att stödja den, samtidigt som man ignorerar dem som skulle motbevisa den. Å andra sidan, exeges tittar på alla skrifterna och låter Bibeln tolka sig själv. Låt oss göra det nu.

Ingen vill dö evigt. Vi vill alla leva evigt. Det följer därför att vi alla vill vara får i Herrens ögon. Vem är fåren? Hur kan vi identifiera den gruppen för att se till att vi hamnar som en del av den?

Temporal kontext

Innan vi går in i parellens faktiska sammanhang, låt oss titta på omständigheterna eller det temporära sammanhanget. Detta är en av fyra liknelser som alla ges samtidigt, till samma publik, under samma omständigheter. Jesus är på väg att lämna jorden och han måste ge sina lärjungar några slutliga instruktioner och försäkringar.

Ett vanligt element i alla fyra liknelser är kungens återkomst. Vi har redan sett i de tre första liknelserna - den trogna slaven, de tio jungfrurna, talangerna - att ansökan görs till alla hans lärjungar och uteslutande till hans lärjungar. Både den onda slaven och den trogna slaven kommer inifrån det kristna samfundet. De fem obehandlade jungfruerna representerar kristna som inte förbereder sig för hans återkomst, medan de fem kloka jungfruerna är kristna som är vaksamma och beredda. Liknelsen om talangerna talar om att växa Herrens investering genom att odla andens gåvor som vi alla har fått.

Ett annat vanligt inslag i alla fyra liknelserna är domen. Någon form av bedömning äger rum vid Mästarens återkomst. Med tanke på detta, skulle det inte vara så att fåren och getterna också representerar två olika resultat som kan gälla för alla Kristi lärjungar?

Ett element som har orsakat förvirring är det faktum att fåren och getterna bedöms utifrån hur de hanterade Kristi bröders behov. Därför antar vi att det finns tre grupper: hans bröder, fåren och getterna.

Det är en möjlighet, men vi måste komma ihåg att i liknelsen om den trogna och diskreta slaven är alla Kristi bröder - alla kristna - utsedda att mata varandra. De blir bara en typ av slav eller en annan vid tidpunkten för dom. Händer något liknande i den senaste liknelsen? Är det hur vi behandlar varandra som avgör om vi hamnar som ett får eller en get?

Svaret på denna fråga finns i vers 34.

"Då kommer kungen att säga till de till höger: 'Kom, ni som har välsignats av min Fader, ärv det rike som är förberett för dig från grundandet av världen.' (Matteus 25:34)

Fåren som sitter vid mästarens högra hand ärver det rike som har förberetts för dem från världens grundläggande. Vem ärver riket? Det är kungens barn som ärver riket. Romarna 8:17 säger:

"Och om vi är barn, är vi arvingar: Guds arvtagare och medarvingar till Kristus - om vi verkligen lider med honom, så att vi också kan förhärligas med honom." (Rom 8:17 BSB)

Kristus ärver riket. Hans bröder är medarvingar som också ärver. Fåren ärver riket. Ergo, fåren är Kristi bröder.

Det säger att detta rike var förberett för fåren från grundandet av världen.

När grundades världen? Det grekiska ordet som här återges med ”grundande” är katabolé, vilket betyder: (a) stiftelse, (b) deponering, sådd, deponering, tekniskt använt av befruktningen.

Jesus talar inte om planeten utan om det ögonblick som mänsklighetens värld uppstod, uppfattningen om den första mannen, Kain. Innan han blev gravid hade Jehova förutsagt att två frön eller avkommor skulle vara i krig med varandra (se 3 Mos 15:XNUMX). Kvinnornas säd blev Jesus och genom honom alla som utgör hans smorda brud, Guds barn, Kristi bröder.

Tänk nu på dessa parallella verser och på vilka de gäller:

"Detta säger jag emellertid, bröder, att kött och blod inte kan ärva Guds rike, och att korruption inte ärver inkörning." (1 Kor 15:50)

"... när han valde oss att vara i förening med honom innan världen grundades, att vi skulle vara heliga och obemärktade för honom i kärlek." (Efesierna 1: 4)

Efesierbrevet 1: 4 talar om något som valts före grundandet av världen och det talar uppenbarligen om smorda kristna. 1 Korintierbrevet 15:50 talar också om smorda kristna som ärver Guds rike. Matteus 25:34 använder båda dessa termer som används någon annanstans på smorda kristna, ”Kristi bröder”.

Vad är grunden för bedömningen i denna liknelse? I liknelsen om den trogna slaven var det huruvida man matade sina medslavar eller inte. I liknelsen om jungfrurna var det om man förblev vaken. I liknelsen om talangerna berodde det på om man arbetade för att odla gåvan som var kvar till var och en. Och nu har vi sex kriterier som ligger till grund för bedömningen.

Det handlar om huruvida de som bedöms,

 1. gav mat till de hungriga;
 2. gav vatten till de törstiga;
 3. visade gästfrihet för en främling;
 4. klädde den nakna;
 5. vårdade de sjuka;
 6. tröstade de i fängelset.

I en fras, hur skulle du beskriva var och en av dessa? Är det inte alla barmhärtighetshandlingar? En vänlighet mot någon som lider och i nöd?

Vad har barmhärtighet att göra med dom? James berättar:

”För den som inte utövar barmhärtighet får sin bedömning utan barmhärtighet. Barmhärtighet är triumferande över dom. ”(James 2: 13 NWT Reference Bible)

Till denna punkt kan vi dra slutsatsen att Jesus berättar för oss att om vi vill bli dömda på ett positivt sätt måste vi utföra barmhärtighet; annars får vi vad vi förtjänar.

James fortsätter:

”Till vilken nytta är det, mina bröder, om någon säger att han har tro men inte har gärningar? Att tro inte kan rädda honom, eller hur? 15 Om en bror eller en syster saknar kläder och tillräckligt med mat för dagen, 16 ändå säger en av er till dem: ”Gå i fred; håll dig varm och väl matad ”, men du ger dem inte vad de behöver för sin kropp, till vilken fördel är det? 17 Så är också tron ​​i sig själv utan gärningar död. ” (Jakob 2: 14--17)

Barmhärtighetshandlingar är troshandlingar. Vi kan inte räddas utan tro.

Låt oss komma ihåg att denna liknelse om fåren och getterna bara är en liknelse - inte en profetia. Det finns profetiska element i det, men en liknelse är avsedd att lära en moralisk lektion. Det är inte alltomfattande. Vi kan inte ta det bokstavligt. Annars skulle allt du behöver göra för att få evigt liv vara att hitta en av Kristi bröder, ge honom ett glas vatten när han är törstig, och bingo, bango, bungo, du räddas själv för all evighet.

Förlåt. Inte så enkelt. 

Du kommer att komma ihåg liknelsen om vete och ogräs, som också finns i Matteusbok. I den liknelsen kunde inte ens änglarna skilja på vete och vilka ogräs förrän skörden. Vilken chans har vi att veta vem som verkligen är en av Kristi bröder, en rike son och vem är en son till den onda? (Matteus 13:38) Så våra barmhärtiga gåvor kan inte vara självservande. De kan inte begränsas till bara några få. För vi vet inte vem som är Kristi bröder och vem inte. Därför bör barmhärtighet vara ett kännetecken för den kristna personlighet som vi alla vill visa.

Låt oss inte heller tänka att detta bokstavligen involverar alla nationer, i den meningen att denna speciella dom faller på varje sista människa som lever när Kristus sätter sig på sin tron. Hur kan små barn och småbarn visa barmhärtighet mot Kristi bröder? Hur kommer människor i områden på jorden där det inte finns några kristna att kunna visa barmhärtighet mot en av hans bröder? 

Kristna kommer från alla nationer. Den stora publiken i Uppenbarelseboken 7:14 kommer från varje stam, folk, språk och nation. Detta är domen över Guds hus, inte världen i stort. (1 Petrus 4:17)

Den styrande kretsen liknar dock fåren och getterna om Harmageddon. De hävdar att Jesus kommer att döma världen då och kommer att döma till evig död som getter alla som inte är aktiva medlemmar i Jehovas vittnens tro. Men det finns en uppenbar brist i deras logik.

Överväga domen. 

"Dessa kommer att avgå till evigt avskärande, men de rättfärdiga till ett evigt liv." (Matteus 25:46)

Om fåren är de "andra fåren", kan denna vers inte gälla, för de andra fåren - enligt den styrande kroppen - går inte in i evigt liv utan förblir syndare och i bästa fall och får bara en chans till evigt liv om de fortsätter att bete sig de närmaste 1,000 åren. Men här, i Bibeln, är belöningen en absolut garanti! Kom ihåg att vers 34 visar att det handlar om att ärva kungariket, något som bara kungens söner kan göra. Det är Guds rike, och Guds barn ärver det. Vänner ärver inte; bara barnen ärver.   

Som vi har sagt tidigare är en liknelse ofta avsedd att ge en moralisk lektion på ett lättförståeligt sätt. Jesus visar här värdet av barmhärtighet i vår frälsning. Vår frälsning är inte beroende av att lyda den styrande kroppen. Det beror på att vi uppvisar kärleksfull omtanke mot dem i nöd. Ja, Paulus kallade detta uppfyllandet av Kristi lag:

"Fortsätt att bära varandras bördor, så kommer ni att uppfylla Kristi lag." (Galaterna 6: 2 NWT).

Paulus skrev till galaterna som uppmanade dem: "Så, så länge vi har möjlighet, låt oss arbeta det som är bra mot alla, men särskilt mot dem som är relaterade till oss i tron." (Galaterna 6:10)

Om du vill förstå hur kritisk kärlek, förlåtelse och barmhärtighet är för din frälsning och min, läs hela 18th kapitel i Matteus och meditera om dess budskap.

Jag hoppas att du har haft vår diskussion om Olivet Discourse finns i Matteus 24 och 25. Jag hoppas att det har visat sig vara till nytta för dig. Kontrollera beskrivningen av den här videon för länkar till andra videor om andra ämnen. För arkiv med tidigare artiklar om många ämnen som rör Jehovas vittnen, se webbplatsen för Beroean Pickets. Jag har lagt en länk till det också i beskrivningen. Tack för att du tittade.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.

  Läs detta på ditt språk:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Författarens sidor

  Kan du hjälpa oss?

  ämnen

  Artiklar efter månad

  8
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x