Välkommen till del 13 i vår analys av Olivet Discourse finns i Matteus kapitel 24 och 25.

I den här videon kommer vi att analysera den berömda liknelsen om fåren och getterna. Men innan jag gick in på det, ville jag dela med dig något ögonöppnande.

En av de stamgästerna på Beroean Pickets (Beroeans.net) webbplats tillförde en betydande tanke på vår tidigare diskussion om tillämpningen av liknelsen om den trogna och diskreta slaven, ämnet för den senaste videon. Denna tanke består av ett enda skriftställe som i sig självt välter undervisningen från Jehovas vittnes styrande organ att det inte har funnits någon slav under de senaste 1900 åren fram till 1919.

Skriften jag refererar till är när Peter frågade Jesus: "Herre, berättar du denna illustration bara till oss eller också till alla?" (Luk 12:41)

Istället för att ge ett direkt svar, lanserar Jesus i sin trofasta och diskreta slavparabel. Denna liknelse är knuten till Peters fråga, som bara ger två alternativ: antingen liknelsen gäller bara Jesu omedelbara lärjungar eller den gäller alla. Det finns inget sätt att tolka ett tredje alternativ, ett som Jesus skulle innebära, "Varken för dig eller för alla, utan ENDAST för en grupp som inte kommer att dyka upp i nästan 2,000 år."

Kom igen! Låt oss vara rimliga här.

Hur som helst, jag ville bara dela den delen av andlig mat och tacka Marielle för att ha delat den med oss.

Nu till slutet av de fyra liknelserna delade Jesus med sina lärjungar precis före hans arrestering och avrättande, vilket är liknelsen om fåren och getterna.

Vi bör börja med att läsa hela liknelsen, och eftersom tolkningen som ges i detta avsnitt av organisationen för Jehovas vittnen kommer att framgå i vår analys, är det bara rättvist att vi först läste den i deras version av Bibeln.

”När människosonen kommer till sin härlighet och alla änglar med honom, då kommer han att sitta ner på sin härliga tron. 32 Och alla nationer kommer att samlas inför honom, och han kommer att skilja människor från varandra, precis som en herde skiljer fåren från getterna. 33 Och han kommer att sätta fåren på sin högra hand, men getterna till vänster.

”Då kommer kungen att säga till de till höger:" Kom, DU, som har välsignats av min Fader, ärv det rike som är förberett för Dig från grundandet av världen. För jag blev hungrig och DU gav mig något att äta; Jag blev törstig och DU gav mig något att dricka. Jag var en främling och DU tog emot mig gästvänligt; naken, och DU klädde mig. Jag blev sjuk och DU tittade efter mig. Jag satt i fängelse och DU kom till mig. ' Då kommer de rättfärdiga att svara honom med orden 'Herre, när såg vi dig hungrig och matade dig eller törstig och ge dig något att dricka? När såg vi dig en främling och tog emot dig gästvänligt eller naken och klädde dig? När såg vi dig sjuk eller i fängelse och åkte till dig? ' Och som svar kommer kungen att säga till dem: "Sannerligen säger jag till er: I den utsträckning som du gjorde det mot en av de minsta av dessa mina bröder, gjorde du det mot mig."

”Då kommer han i sin tur att säga till de till vänster: 'Var på väg från mig, DU som har förbannats, till den eviga elden som är förberedd för djävulen och hans änglar. 42 Ty jag blev hungrig, men DU gav mig inget att äta, och jag blev törstig, men DU gav mig inget att dricka. Jag var en främling, men DU fick mig inte gästvänligt; naken, men DU klädde mig inte; sjuk och i fängelse, men DU tittade inte på mig. ' Då kommer de också att svara med orden 'Herre, när såg vi dig hungrig eller törstig eller en främling eller naken eller sjuk eller i fängelse och inte tjänade dig?' Då kommer han att svara dem med orden, "Sannerligen säger jag till dig. I den mån du inte gjorde det mot någon av dessa minst, gjorde du inte det för mig." Och dessa kommer att avgå till evigt avskärande, men de rättfärdiga till evigt liv. ”

(Matteus 25: 31-46 NWT-referensbibeln)

Detta är en mycket viktig liknelse för teologin för Jehovas vittnen. Kom ihåg att de predikar att endast 144,000 100 individer kommer att gå till himlen för att regera med Kristus. Styrelseledamöternas medlemmar är den mest framträdande delen av denna grupp andaspurta kristna, eftersom de påstår sig vara den trogna och diskreta slaven som utnämndes av Jesus själv för bara 10 år sedan. Det styrande organet lär att resten av Jehovas vittnen är de “andra fåren” i Johannes 16:XNUMX.

”Jag har andra får, som inte är av den här vikten; också de måste jag få in, och de kommer att lyssna på min röst, och de kommer att bli en flock, en herde ”(Johannes 10:16 NWT).

Enligt vittneundervisningen förflyttas dessa ”andra får” till att endast vara subjekt i det messianska riket, utan hopp om att dela med Jesus som kungar och präster. Om de följer det styrande organet och predikar god nyheterna enligt Jehovas vittnen, kommer de att överleva Armageddon, fortsätta att leva i synd och få en chans till evigt liv om de uppför sig själva i ytterligare 1,000 XNUMX år.

Vittnen lär:

"Jehova har förklarat sina salvade rättfärdiga som söner och de andra fåren rättfärdiga som vänner på grundval av Kristus lösenoffer ..." (w12 7 / 15 s. 28 par. 7 "En Jehova" samlar sin familj)

Om det till och med fanns en Skrift som talade om att vissa kristna hade hopp om att förklaras rättfärdiga som Guds vänner, skulle jag dela det; men det finns ingen. Abraham kallas Guds vän i James 2:23, men då var Abraham inte kristen. Kristna benämns Guds barn i många skrifter, men har aldrig bara vänner. Jag ska lägga en lista med skrifter i beskrivningen av den här videon så att du kan bevisa detta för er själva.

(Skrifter som visar det verkliga kristna hoppet: Matteus 5: 9; 12: 46-50; Johannes 1:12; Rom 8: 1-25; 9:25, 26; Galaterbrevet 3:26; 4: 6, 7; Kolosserna 1: 2; 1 Kor 15: 42-49; 1 Johannes 3: 1-3; Uppenbarelseboken 12:10; 20: 6

Vittnen undervisar om att de andra fåren inte adopteras som Guds barn, utan förflyttas till vänner. De är inte i det nya förbundet, har inte Jesus som medlare, återuppstår inte till evigt liv, utan återuppstår i samma syndiga tillstånd som den orättfärdiga som Paulus hänvisar till i Apostlagärningarna 24:15. Dessa får inte ta del av Jesu livräddande blod och kött, vilket symboliseras av vinet och brödet vid minnesmärket.

Det finns inget bevis på något av detta i Skriften. Så hur får det styrande organet rang och fil att köpa in det? Oftast genom att få dem att acceptera blankt spekulation och vild tolkning, men till och med det måste baseras på något skriftligt. Precis som de flesta kyrkor försöker få sina anhängare att köpa in läran om helvetesbränder genom att felaktig tillämpa liknelsen om Lazarus och den rika mannen i Lukas 16: 19-31, så vittnar ledarskapet på liknelsen om fåren och getterna i en ansträngningar för att öka sin självtjänande tolkning av Johannes 10:16 för att skapa en prästerskap / laity klassskillnad.

Här är en länk för en detaljerad videoanalys av den andra fårdoktrinen, men om du verkligen vill komma in på det verkligt bisarra ursprunget till denna doktrin kommer jag att sätta en länk i beskrivningen av den här videon till artiklar skrivna på Beroean Pickets.

(Jag borde pausa här för att få en förtydligande. Bibeln talar om bara ett hopp som hålls ut till kristna i Efesierbrevet 4: 4-6. Men när jag talar om detta enda hopp, får vissa idén att jag inte tror på ett paradis jorden fylld av syndlösa, perfektionerade människor.Inget kunde vara längre från sanningen. Men det är inte det hopp som just nu erbjuds av Gud. Vi lägger vagnen framför hästen om vi tror det. upp administrationen genom vilken hela mänskligheten kan förena sig med honom. Då, genom denna administration, görs återställande av mänskligheten tillbaka till Guds jordiska familj möjlig. Detta jordiska hopp kommer att utvidgas till alla de som lever under det messianska riket, vare sig de Armageddon-överlevande eller uppståndna. Men nu är vi i fas en av processen: samlingen av dem som kommer att utgöra den första uppståndelsen i Uppenbarelseboken 20: 6. Dessa är Guds barn.)

Återvända till vår diskussion: Är stöd för dess ”Andra får” -läror, det enda organisationen hoppas få ut av denna liknelse? I själva verket inte. Mars 2012 Vakttorn påståenden:

”De andra fåren får aldrig glömma att deras frälsning beror på deras aktiva stöd av Kristus smorda” bröder ”som fortfarande är på jorden. (Matt 25: 34-40) " (w12 3 / 15 s. 20 par. 2)

Det betyder att om du vill bli frälst måste du följa Jehovas vittnes styrande organ. I de nu beryktade bunkervideoerna från den regionala konventionen förstärktes idén i Vakttornsstudien i november 2013 ”Sju herdar, åtta hertugor - vad de betyder för oss idag”.

”Vid den tiden kanske den livräddande riktningen som vi får från Jehovas organisation inte verkar praktiskt ur mänsklig synvinkel. Vi måste alla vara redo att följa alla instruktioner vi kan få, oavsett om dessa verkar vara ljudmässiga från strategisk eller mänsklig synvinkel eller inte. ” (w13 11/15 s. 20 par. 17 sju herdar, åtta hertugor - vad de betyder för oss idag)

Bibeln säger inte detta. Istället lär vi oss att "det finns ingen frälsning hos någon annan [men Jesus], för det finns inte ett annat namn under himlen som har givits bland människor som vi måste rädda." (Apostlagärningarna 4:12)

Du ser hur obekvämt det är för en man som försöker få andra män att lyda honom villkorslöst. Om det styrande organet inte kan få vittnen att acceptera deras tillämpning av fåren och getarnas liknelse för sig själva, har de ingen grund att hävda att vår ”frälsning beror på vårt aktiva stöd av dem”.

Låt oss pausa ett ögonblick och engagera vår kraft i kritisk tanke. Männa i det styrande organet säger att enligt deras tolkning av fåren och getterna liknar din frälsning och min beror på att vi ger dem absolut lydnad. Hmm ... Vad säger Gud om att ge män absolut lydnad?

"Lita inte på prinser, inte heller på en människoson som inte kan få frälsning." (Psalm 146: 3 New World Translation)

Vad är en prins? Är han inte någon som är smord för att styra, att styra? Är det inte det styrelseledamöternas medlemmar påstår sig vara? Låt oss lyssna på Losch tala om just detta ämne: {INSERT LOSCH VIDEO OM GUD TRUSTING SLAVE}

När härstod denna nuvarande idé om de andra fåren av själv salvade prinsar? Tro det eller inte, det var 1923. Enligt mars 2015 Vakttorn:

”Vakttornet den 15 oktober 1923 ... presenterade sunda skriftliga argument som begränsade identiteten för Kristi bröder till dem som skulle regera med honom i himlen, och det beskrev fåren som de som hoppas kunna leva på jorden under styrelsen av Kristi rike ”. (w15 03/15 s. 26 par 4)

Man måste undra varför dessa ”sunda skriftliga argument” inte återges i denna artikel 2015. Tyvärr den 15 oktober 1923 utgåvan av Vakttornet har inte inkluderats i programmet Watchtower Library, och Kingdom Halls fick höra att ta bort alla gamla publikationer för många år sedan, så det finns inget sätt för den genomsnittliga Jehovas vittne att verifiera detta uttalande såvida inte han eller hon vill flöda regeringen Kropp och gå på internet för att undersöka detta.

Men ingen av oss begränsas av det förbudet, eller hur? Så jag har fått 1923 volymen av Vakttornetoch på sidan 309, par. 24 och hittade de "sunda skriftliga argument" som de hänvisar till:

”Vem gäller då symbolerna får och getter? Vi svarar: Fåren representerar alla folken i nationerna, inte andfödda utan är beroende av rättfärdighet, som mentalt erkänner Jesus Kristus som Herren och som letar efter och hoppas på en bättre tid under hans regeringstid. Getar representerar alla den klassen som påstår sig vara kristna, men som inte erkänner Kristus som den stora Förlossaren och mänsklighetens kung, men hävdar att den nuvarande onda ordningen på saker och ting på denna jord utgör Kristi rike. ”

Man skulle anta att ”sunda skriftliga argument” skulle inkludera ... Jag vet inte ... skrifter? Uppenbarligen inte. Kanske är detta bara resultatet av slipshod-forskning och överförtroende från författaren till 2015-artikeln. Eller kanske det tyder på något mer störande. Hur som helst, det finns ingen ursäkt för att vilseleda åtta miljoner trofaste läsare genom att säga dem att ens undervisning är baserad på Bibeln när den faktiskt inte är det.

Vänta en stund, vänta en stund ... det finns något med 1923 ... Åh, rätt! Det var när domare Rutherford, den främsta medlemmen i den trogna och diskreta slaven enligt den nuvarande läran, matade flocken med tanken att slutet skulle komma två år senare 1925 med början med uppståndelsen av "forntida värden" som Abraham, Moses och kung David. Han köpte till och med en 10-sovrums herrgård i San Diego som heter Beth Sarim (House of the Princes) och satte gärningen i namnet på de "gamla testamentprinserna". Det var ett trevligt ställe för Rutherford att övervintra och skriva bland annat. (Se Wikipedia under Beth Sarim)

Lägg märke till att denna stora doktrin blev tänkt vid en tidpunkt då flocken också lärdes ännu en fantasin i slutet av dagar. Inte mycket av en doktrinal stamtavla, skulle du inte vara enig?

Punkt 7 i nämnda mars 2015 Vakttorn fortsätter med att säkerställa rang och fil: "I dag har vi en klar förståelse för fårens och getarnas illustration."

Ah, ja, om så är fallet - om de äntligen har det rätt - hur tolkar organisationen de sex barmhärtighet Jesus talar om? Hur släcker vi deras törst, matar dem när de är hungriga, skyddar dem när de är ensamma, kläder dem när de är nakna, vårdar dem när de är sjuka och stöder dem när de fängslas?

Eftersom det styrande organet anser sig vara det främsta av Jesu bröder idag, hur kan denna liknelse tillämpas på dem? Hur ska vi släcka deras törst och mata deras hungriga mage och täcka deras nakna kroppar? Du ser problemet. De lever i större lyx än den stora majoriteten av rang och fil. Så hur kan man uppfylla liknelsen?

Varför, genom att donera pengar till organisationen, genom att bygga upp sina fastighetsinnehav och mer än något annat genom att predika sin version av de goda nyheterna. Vakttornet i mars 2015 gör denna tonhöjd:

”Det växande antalet blivande får anser att det är ett privilegium att stödja Kristi bröder, inte bara i predikningsarbetet utan också på andra praktiska sätt. Till exempel ger de ekonomiska bidrag och hjälper till att bygga Kingdom Halls, Assembly Halls och filialfaciliteter, och de följer lojalt de som utses av ”den trogna och diskreta slaven” för att ta ledningen. ” (w15 03/15 s. 29 par. 17)

Visserligen accepterade jag i många år denna tolkning eftersom jag som många trogna vittnen litade på dessa män, och jag accepterade deras tolkning av de andra fårens identitet och tron ​​att bara Jehovas vittnen predikade de verkliga goda nyheterna i alla jorden. Men jag har lärt mig att inte vara så förtroende. Jag har lärt mig att kräva fler av dem som lär mig. En sak jag kräver är att de inte hoppar över viktiga element i en bibelundervisning som kan vara olämpliga för deras tolkning.

Har du lagt märke till vilka delar av denna liknelse som helt ignorerats av organisationen? Kom ihåg det eisegetik är en teknik genom vilken man har en idé och körsbär väljer Skriften för att stödja den, samtidigt som man ignorerar dem som skulle motbevisa den. Å andra sidan, exeges tittar på alla skrifterna och låter Bibeln tolka sig själv. Låt oss göra det nu.

Ingen vill dö evigt. Vi vill alla leva evigt. Det följer därför att vi alla vill vara får i Herrens ögon. Vem är fåren? Hur kan vi identifiera den gruppen för att se till att vi hamnar som en del av den?

Temporal kontext

Innan vi går in i parellens faktiska sammanhang, låt oss titta på omständigheterna eller det temporära sammanhanget. Detta är en av fyra liknelser som alla ges samtidigt, till samma publik, under samma omständigheter. Jesus är på väg att lämna jorden och han måste ge sina lärjungar några slutliga instruktioner och försäkringar.

Ett vanligt inslag i alla fyra liknelser är kungens återkomst. Vi har redan sett i de tre första liknelserna - den trogna slaven, de tio jungfruarna, talenterna - att tillämpningen görs på alla hans lärjungar och uteslutande till hans lärjungar. Både den onda slaven och den trogna slaven kommer från det kristna samhället. De fem indolenta jungfruerna representerar kristna som inte förbereder sig för hans återkomst, medan de fem kloka jungfruarna är kristna som förblir vaksamma och beredda. Parabeln om talenterna talar om att odla Herrens investering genom att odla gåvorna i den anda som vi har fått var och en.

Ett annat vanligt inslag i alla fyra liknelserna är domen. Någon form av bedömning äger rum vid Mästarens återkomst. Med tanke på detta, skulle det inte vara så att fåren och getterna också representerar två olika resultat som kan gälla för alla Kristi lärjungar?

Ett element som har orsakat förvirring är det faktum att fåren och getterna bedöms utifrån hur de hanterade Kristi bröders behov. Därför antar vi att det finns tre grupper: hans bröder, fåren och getterna.

Det är en möjlighet, men vi måste komma ihåg att i liknelsen om den trogna och diskreta slaven utses alla Kristi bröder - alla kristna - för att föda varandra. De blir bara en typ av slav eller en annan vid domen. Händer något liknande i den sista liknelsen? Är det hur vi behandlar varandra som avgör om vi får ett får eller en get?

Svaret på denna fråga finns i vers 34.

"Då kommer kungen att säga till de till höger: 'Kom, ni som har välsignats av min Fader, ärv det rike som är förberett för dig från grundandet av världen.' (Matteus 25:34)

Fåren som sitter vid befälhavarens högra hand ärver det rike som är förberett för dem från grundandet av världen. Vem ärver kungariket? Det är kungens barn som ärver kungariket. Romare 8:17 säger:

"Och om vi är barn, är vi arvingar: Guds arvtagare och medarvingar till Kristus - om vi verkligen lider med honom, så att vi också kan förhärligas med honom." (Rom 8:17 BSB)

Kristus ärver kungariket. Hans bröder är medarvingar som också ärver. Fåren ärver riket. Ergo, fåren är Kristi bröder.

Det säger att detta rike var förberett för fåren från grundandet av världen.

När grundades världen? Det grekiska ordet som här gjorts "grundande" är katabolé, vilket betyder: (a) stiftelse, (b) deponering, sådd, deponering, tekniskt använt av befruktningen.

Jesus talar inte om planeten utan för det ögonblick som mänsklighetens värld blev, uppfattningen av den första mannen, Kain. Innan han blev gravid hade Jehova förutspått att två frön eller avkommor skulle vara i krig med varandra (se 3 Mos 15:XNUMX). Kvinnornas frö blev Jesus och genom honom alla de som utgjorde hans smörda brud, Guds barn, Kristi bröder.

Tänk nu på dessa parallella verser och på vilka de gäller:

"Detta säger jag emellertid, bröder, att kött och blod inte kan ärva Guds rike, och att korruption inte ärver inkörning." (1 Kor 15:50)

"... när han valde oss att vara i förening med honom innan världen grundades, att vi skulle vara heliga och obemärktade för honom i kärlek." (Efesierna 1: 4)

Efesierbrevet 1: 4 talar om något som valts före grundandet av världen och det är uppenbart att det talas om salvade kristna. 1 Korinter 15:50 talar också om de salvade kristna som ärver Guds rike. Matteus 25:34 använder båda dessa termer som tillämpas någon annanstans för salvade kristna, ”Kristi bröder”.

Vad ligger till grund för bedömningen i denna liknelse? I liknelsen om den trogna slaven var det om man matade sina medslavar eller inte. I liknelsen om jungfruarna var det om man förblev vaken. I liknelsen om talenterna berodde det på om man arbetade för att odla den gåva som lämnades åt var och en. Och nu har vi sex kriterier som ligger till grund för bedömningen.

Det handlar om huruvida de som bedöms,

  1. gav mat till de hungriga;
  2. gav vatten till de törstiga;
  3. visade gästfrihet för en främling;
  4. klädde den nakna;
  5. vårdade de sjuka;
  6. tröstade de i fängelset.

I en fras, hur skulle du beskriva var och en av dessa? Är de inte alla barmhärtiga handlingar? En vänlighet som visas till någon som lider och behöver?

Vad har nåd att göra med dom? James säger:

”För den som inte utövar barmhärtighet får sin bedömning utan barmhärtighet. Barmhärtighet är triumferande över dom. ”(James 2: 13 NWT Reference Bible)

Till denna punkt kan vi dra slutsatsen att Jesus berättar för oss att om vi vill bli dömda på ett positivt sätt måste vi utföra barmhärtighet; annars får vi vad vi förtjänar.

James fortsätter:

”Vad är det för mina bröder, om någon säger att han har tro men att han inte har verk? Den troen kan inte rädda honom, eller hur? 15 Om en bror eller en syster saknar kläder och tillräckligt med mat för dagen, säger en av er till dem: "Gå i fred; håll varma och väl matade, ”men du ger dem inte vad de behöver för sin kropp, till vilken nytta är det? 16 Så är troen i sig själv, utan verk, död. ” (James 17: 2-14)

Barmhärtighetshandlingar är troshandlingar. Vi kan inte räddas utan tro.

Låt oss komma ihåg att denna liknelse om fåren och getterna bara är en liknelse - inte en profetia. Det finns profetiska element till det, men en liknelse är avsedd att lära en moralisk lektion. Det är inte alltomfattande. Vi kan inte ta det bokstavligen. Annars skulle allt du behöva göra för att få evigt liv vara att hitta en av Kristi bröder, ge honom ett glas vatten när han är törstig, och bingo, bango, bungo, du är frälst själv för all evighet.

Förlåt. Inte så enkelt.

Du kommer att komma ihåg liknelsen om vete och ogräs, som också finns i Matteusbok. I den liknelsen kunde inte ens änglarna skilja på vete och vilka ogräs förrän skörden. Vilken chans har vi att veta vem som verkligen är en av Kristi bröder, en rike son och vem är en son till den onda? (Matteus 13:38) Så våra barmhärtiga gåvor kan inte vara självservande. De kan inte begränsas till bara några få. För vi vet inte vem som är Kristi bröder och vem inte. Därför bör barmhärtighet vara ett kännetecken för den kristna personlighet som vi alla vill visa.

Låt oss inte heller tänka att detta involverar alla nationerna bokstavligen, i den meningen att denna särskilda dom faller på varje sista människa som lever när Kristus sätter sig på sin tron. Hur är små barn och småbarn i stånd att visa barmhärtighet mot Kristi bröder? Hur kommer människor i områden på jorden där det inte finns några kristna att kunna visa barmhärtighet mot en av hans bröder?

Kristna kommer från alla nationer. Den stora folkmassan i Uppenbarelseboken 7:14 kommer från varje stam, folk, språk och nation. Detta är domen över Guds hus, inte världen i stort. (1 Peter 4:17)

Det styrande organet gör dock liknelsen om fåren och getterna om Armageddon. De hävdar att Jesus kommer att döma världen då och kommer att fördöma till evig död som getter alla som inte är aktiva medlemmar i Jehovas vittnes tro. Men det finns en uppenbar brist i deras logik.

Överväga domen.

"Dessa kommer att avgå till evigt avskärande, men de rättfärdiga till ett evigt liv." (Matteus 25:46)

Om fåren är de "andra fåren", kan den här versen inte gälla, för de andra fåren - enligt det styrande organet - avgår inte till evigt liv utan förblir syndare och i bästa fall och får bara en chans till evigt liv om de fortsätter att bete sig själva under de kommande 1,000 åren. Men här i Bibeln är belöningen en absolut garanti! Kom ihåg att vers 34 visar att det innebär att ärva kungariket, något som bara kungens barn kan göra. Det är Guds rike, och Guds barn ärver det. Vänner ärver inte; bara barn ärver.

Som vi har sagt tidigare är en liknelse ofta avsedd att lära en moralisk lektion på ett lättförståeligt sätt. Jesus visar här värdet av barmhärtighet i utarbetandet av vår frälsning. Vår frälsning beror inte på att lyda det styrande organet. Det beror på att vi uppvisar kärleksfull vänlighet mot de i nöd. Faktum är att Paulus kallade detta för att uppfylla Kristi lag:

"Fortsätt att bära varandras bördor, och på detta sätt kommer du att uppfylla Kristi lag." (Galaterna 6: 2 NWT).

Paulus skrev till galaterna som uppmanade dem: "Så, så länge vi har möjlighet, låt oss arbeta det som är bra mot alla, men särskilt mot dem som är relaterade till oss i tron." (Galaterna 6:10)

Om du vill förstå hur kritisk kärlek, förlåtelse och barmhärtighet är för din frälsning och min, läs hela 18th kapitel i Matteus och meditera om dess budskap.

Jag hoppas att du har haft vår diskussion om Olivet Discourse hittades i Matteus 24 och 25. Jag hoppas att det har visat sig vara gynnsamt för dig. Kolla beskrivningen av den här videon för länkar till andra videor om andra ämnen. För arkivet med tidigare artiklar om många ämnen som rör Jehovas vittnen, kolla in Beroean Pickets webbplats. Jag har lagt en länk till det i beskrivningen också. Tack för att du tittade.

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.