”'Inte av en militär styrka eller av kraft utan av min ande', säger arméernas Jehova.” - Sakarja 4: 6

 [Studie 43 Från ws 10/20 s.20 21 december - 27 december 2020]

Att märka att "organisation" citeras 16 gånger i den här artikeln (17 stycken och förhandsvisning) och inte finns en gång i Bibeln borde inte vara någon verklig överraskning, och därmed ger oss friheten att föreslå en alternativ titel, som

Jehova leder sitt folk som kan hittas som ”mitt folk” i många skrifter.

 Granskningsformatet - falska uttalanden inom (parenteser) har ersatts med fettextmed beaktande av endast viktiga delar av vissa stycken.

FÖRHANDSVISNING

 ”Är du övertygad om att Jehova leder sin (organisation idag) människor? I den här artikeln kommer vi att överväga hur Jehova ledde den tidiga kristna församlingen och hur han fortsätter att styra sitt folk idag. ”

När vi börjar denna recension med ett annat format än vanligt, kommer du att upptäcka att de flesta styckena i den här artikeln innehåller skillnader i skrifterna som har diskuterats i det här forumet flera gånger och det finns därför ingen anledning att gå i detalj igen.

Vad händer om några av dessa avvikelser tas bort från styckena? Skulle de flesta av oss hålla med om att majoriteten av Jehovas vittnesförkunnare[I] Förutom deras ledarskap misslyckas, arbetar de hårt för att tillämpa de citerade skrifterna, och kan hävda att de gör sitt bästa för att följa Jesus och styrs av Jehovas ande?

Punkt 1: ”Är du döpt? Om så är fallet har du offentligt uttryckt din tro på Jehova (använder sin organisation idag) och din vilja att följa Jesus. Naturligtvis måste din tro på Jehova fortsätta växa, och du måste fortsätta bygga ditt förtroende för att Jehova (använder sin organisation i dag) kommer att använda dig idag för att uppnå sin vilja. "

Faktum - De flesta döpta JW tror absolut att detta är vad de åstadkommer, efter Jesus, men de har tillåtit organisationen att låta dem utföra den styrande kroppens (GB aka Faithful and Discreet Slave eller FDS) form av tjänst istället för att "fullborda din tjänst" som Paulus beskrev i 2 Timoteus 4: 5.

Punkt 2: “I dag leder Jehova sitt folk på ett sätt som återspeglar hans personlighet, syfte och normer. Låt oss överväga tre av Jehovas attribut som återspeglas (i hans organisation) i hans ord Bibeln. ”

 Punkt 3: "Först," Gud är inte partiell. " (Apostlagärningarna 10:34) Kärlek fick Jehova att ge sin son som en ”lösen för alla”. (1 Timoteus 2: 6, Johannes 3:16) Jehova använder sitt folk för att predika de goda nyheterna för alla som vill lyssna och därigenom hjälpa så många som möjligt att dra nytta av lösen. Jehova är en gud av ordning och fred. (1 Korinthierna 14: 33,40) Vi ​​bör därför förvänta oss att hans tillbedjare tjänar honom som en ordnad, fredlig grupp. Jehova är den ”stora instruktören”. (Jesaja 30: 20--21) Således, hans dyrkare (organisation) fokus om att undervisa om sitt inspirerade ord, både i församlingen och i den offentliga tjänsten. Hur var dessa tre aspekter av Jehovas personlighet tydliga i den tidiga kristna församlingen? Hur manifesteras de i modern tid? Och hur kan helig ande hjälpa dig när du tjänar med (med hans organisation) Jehovas Son, Jesus, församlingschefen i dag?

Faktum - JW har rykte över hela världen för sin opartiskhet när det gäller predikoarbetet för alla, raser, religiös bakgrund och ekonomisk status (inklusive inga rashinder i alla aspekter av livet). De tjänar i allmänhet på ett mycket ordnat sätt över hela världen, vilket alla tidigare JW också kommer att intyga, särskilt om de har besökt församlingar i andra länder. I själva verket krävs det en organisation för att inte bara ha WW-brödraskapet på samma sida doktrinärt utan det behövs för att kontrollera sinnen, handlingarna och medvetenheten hos de över åtta miljoner förläggarna. Men är det vad Jesus förväntar sig av församlingen idag?

Punkt 4: ”Under det första århundradet befallde han sina anhängare att fortsätta det arbete han startade, att vittna” till den mest avlägsna delen av jorden. ” (Läs Apostlagärningarna 1: 8.) De skulle behöva helig ande, ”hjälpen” som Jesus hade lovat dem. Johannes 14:26; Sakarja 4: 6.

Faktum - JW har försökt uppfylla detta med det organiserade världsomfattande predikoarbetet, men har de gjort det på grund av den Helige Ande eller delvis åtminstone på grund av rädslan för förstörelse i en förestående Harmageddon?

Punkt 5 ”Jesu efterföljare tog emot den heliga anden vid pingsten 33 e.Kr. När motstånd uppstod, gav lärjungarna inte fruktan utan vände sig till Gud för att få hjälp. De bad: ”Bevilja dina slavar att fortsätta att tala ditt ord med all djärvhet.” De fylldes sedan med helig ande och fortsatte "att tala Guds ord med frimodighet". - Apostlagärningarna 4: 18-20,29,31

Faktum - Mot bakgrund av den aktuella oppositionen och den historiska historien om oppositionen har JW individuellt bett om den heliga anden och var beroende av en stark tro för att fortsätta predika under hård förföljelse, men tyvärr utfärdades mycket av denna förföljelse i onödan av FDS / GB med oskriftliga läror och inte som ett resultat av själva predikoarbetet.

Punkt 6: “Jesu lärjungar mötte också andra utmaningar. Exemplar av Skrifterna var till exempel få (det fanns inga studiehjälpmedel som vi har idag) men de hade andens gåvor, Och lärjungarna var tvungna att predika för människor som talade många olika språk och övervann detta med tungans gåva.

Faktum - Idag har förläggarna tillhandahållits av organisationen, biblar på över 180 språk, inklusive litteratur på över tusen språk. Många har investerat tid för att lära sig ett nytt språk för att kunna predika de goda nyheterna om Guds rike i sitt lokala samhälle eller till och med flytta till ett annat land. Men det är lite annorlunda än många andra religiösa organisationer, varav de flesta har koncentrerat sig på att sprida Bibeln snarare än litteratur.

Punkt 7: “I modern tid. Jehova fortsätter att leda och stärka sitt folk oavsett var de finns bland vete och ogräs idag. Riktningen kommer naturligtvis från (till stor del genom) Guds andeinspirerade ord. Där hittar vi ett register över Jesu tjänst och hans befallning att hans efterföljare fortsätter det arbete han startade. Matteus 28: 19,20. Redan i juli 1881 kunde den här tidskriften säga: ”Vi kallades inte och smordes inte att få ära och samla rikedom men att spendera och spenderas och att predika de goda nyheterna. ” Till vem som verket är anförtroende, i en broschyr som publicerades 1919, stod: ”Verket verkar häpnadsväckande, men det är Herrens och i hans styrka kommer vi att utföra det. ” (Understrykning är fet i WT)

Faktum - Bröderna borde ha stannat kvar med detta uppdragsmeddelande från 1881/1919, men tyvärr gjorde de inte det och skapade sina egna unika falska läror ungefär som tidig kristenhet från de trerd århundradet, som kommer att beskrivas senare.

Punkt 8 “Organisationen har använt de bästa verktygen som finns tillgängliga för att sprida de goda nyheterna. Dessa verktyg har inkluderat tryckta publikationer, ”Photo-Drama of Creation”, fonografer, ljudbilar, radiosändningar och på senare tid digital teknik. Vårt (Guds) organisation är också engagerad i en stor (den största) översättningsinsatsen (i historien!) Varför? Så att alla möjliga människor kan höra de goda nyheterna på sitt eget språk. Jehova är opartisk; han förutsade att de goda nyheterna skulle förklaras ”för varje nation och stam och tunga och folk”. (Uppenbarelseboken 14: 6-7) Han vill att budskapet om kungariket ska vara tillgängligt för alla.

Faktum - Organisationen har stått bakom andra trosuppfattningar i tekniken, med undantag för Photo-Drama of Creation. För inte så länge sedan uppmuntrade Vakttornet bröderna att hålla sig borta från internet, innan en omgång och omfamna den med lanseringen av JW.Org-webbplatsen.

Punkt 10: “Vad kan du göra. Dra full nytta av den utbildning Jehova erbjuder vid kristna möten. Arbeta regelbundet med din fälttjänstgrupp. Där kan du få personlig hjälp på områden där du kan behöva det, liksom uppmuntran från andras fina exempel. Håll ut i tjänsten. Som vår temat påminner oss, uppnår vi Guds vilja, inte i vår egen kraft utan genom helig ande. (Sakarja 4: 6) När allt kommer omkring gör vi Guds verk. ”

 Faktum - Tidigare var JW välutbildade i användning av Bibeln och tal i allmänhet genom användning av Theocratic Ministry School som har hjälpt dem med utbildning, begränsad eller ingen för att utföra sin tjänst. Men är det träning från Jehova som vi får vid mötena, eller träning från organisationen för att tjäna sina egna syften?

Är inte andra religiösa grupper också engagerade i vissa delar av Jesu befallning och utmärker sig i många andra kristna verk som Jehovas vittnen misslyckas med. De enda verk som JW är allmänt kända för är allmän predikan. Redan nu i pandemin, istället för att fokusera på att hjälpa och ta hand om andra som kan vara självisolerande eller sjuka under Coronavirus 19-pandemin, har de inlett en inofficiell kampanj för telefonpredikande och brevskrivning. Beroende på exakt hur det görs kan det till och med vara olagligt i många länder på grund av dataskyddslagar, och det är åtminstone dyrt för bröderna i portokostnader och brevpapper. Det ignorerar också den smala men potentiella chansen att överföra Covid-viruset till mottagaren och därmed potentiellt leda till deras död. Är det en kristen attityd?

"Vi har intit till våra egna åsikter, men inte våra egna fakta"

Oavsett om vi håller med eller inte håller med Jehovas vittnens läror, kan vi inte vara överens om att den genomsnittliga JW gör sitt bästa för att följa Kristi befallning som finns i Matteus 28: 19-20 trots att ”JW-sanningen” blandas med falskhet precis som alla valörer på planeten.

Ännu viktigare, kommer Jesus att ha många problem med hur den genomsnittliga JW bedriver predikoarbetet? Eller skulle han mer sannolikt ha allvarliga problem med den självutnämnda FDS / GB och deras kohorter?

Punkt 17 avslutas med att diskutera dem som verkligen gör sitt bästa för att följa Kristus bland Jehovas vittnen.

 "Snart, bara de som räddas av Nåd och blodet från lammet som kommer att bli (den enda organisationen) kvar på jorden kommer att vara ettor (en) ledd av Guds ande oavsett om de är inom eller utanför organisationen. Samarbeta så ivrigt med Jehova och hans Son (Jehovas organisation). Återspegla Guds opartiska kärlek till människor genom att förkunna de goda nyheterna för alla du möter. Efterlikna hans kärlek till ordning och fred genom att främja enhet syfte bland alla kristna (i församlingen). Och lyssna på din stora instruktör genom att dra full nytta av den andliga banketten han tillhandahåller i sitt ord Bibeln. När Satans värld slutar kommer du inte att vara rädd. Istället kommer du med säkerhet att stå bland dem som lojalt tjänar Jehova under ledning av Jesus Kristus (med Jehovas organisation). ”

RIKTAR JEHOVA ORGANISATIONEN I DAG?

Om vi ​​personligen har en lång historia som ett av Jehovas vittnen kan vi dra slutsatsen att Jehova till viss del hade någon koppling till de tidiga bibelstudenterna. Om det är sant förblir en gissningspunkt. Precis som många individer och grupper från det första århundradet som strävat efter att hålla de viktigaste rena lärorna om Kristus levande och så småningom sprida kristendomen och Bibeln över hela världen upp till vår moderna tid.

Precis som de tidigare blev de tidiga bibelstudenterna så småningom korrupta och utvecklades till ett ständigt växande finansföretag under ledning av advokater och självutnämnda ledare som har vridit skrifterna till sin egen kultiska fördel.

Bevisen som finns i skrifterna idag och med användningen av vår givna förnuftens gåva gör det tydligt att Jehova och Jesus, församlingschefen, inte kunde leda eller för den delen godkänna FDS: s mest allvarliga organisatoriska beslut och praxis. / GB som vi ofta diskuterar här.

Precis som Jehova övergav nationen av avfällt Israel som bar hans namn, om han någonsin var med organisationen, har han för länge sedan övergett dem i dag som förmodigt tog sitt namn på sig själva.

Listan nedan har varit kontraproduktiv mot instruktionerna från Jesus att predika och undervisa om de goda nyheterna om riket och göra alla nationer till lärjungar och har fortsatt att snubbla tusentals i och utanför församlingen.

 • FDS / GB blir falska profeter (samtidigt som de förklarar att de är en "profetklass") som går längre än vad som står skrivet i skrifterna och till och med ger bevis för detta genom att ta fram en lista över “Tro förtydligas” från 1930-2020 på JW.org eller listas i WT Library Index.[II]

 

 • Även om den här artikeln påpekar opartiskhet när det gäller predikande har de bildat klassskillnader inom församlingen. (Pionjärer, förläggare, slavklass, andra får etc.)
 • Främja smutsigt förklädd avgudadyrkan av JW.org och FDS / GB. Att komplettera Kristi ledarskap och förneka majoriteten av vittnen möjligheten att ta del av minnesmärkena.
 • Säljer tusentals Rikets salar[III] som hade varit tillägnad Jehova och byggda av volontärer. Ändå fortsätter de fortfarande att begära donationer för att bygga nya hallar.
 • Äktenskapsbrott med FN i 10 år. inbegripet att tvinga utgivare omedvetet att hjälpa till och främja FN: s dagordning. [IV]
 • Den ständigt växande exponeringen rörande rättegångar mot barnmisshandel. Kolla in den här korta handboken för advokater[V], för klagandens advokater att slåss mot de onda organisatoriska juridiska strategier för att förneka rättvisa för offren.

Dessa punkter ensamma är tillräckliga för att FDS / GB behöver uppriktigt överväga Lukas 12: 42-48 och inse att de nu kan identifiera vad Jesus menade med "den onda slaven" som de hittills inte har tillämpat, när de faktiskt det identifierar dem och människor gillar dem.

Slutsats

Malaki 2: 8 sammanfattar den nuvarande och framtida situationen väl när det står: ”Men ni själva har avvikit från vägen. Du har gjort många snubblar med avseende på lagen. Du har förstört Levis förbund, säger arméernas Jehova. "Så, jag kommer att göra dig föraktad och svag inför hela folket, för att du inte höll på mina vägar utan visade partiskhet i att tillämpa lagen."

______________________________________

 [I] Denna granskare erkänner att många andra kristna än JW gör sitt bästa för att följa Kristus.

Många kristna grupper är välkända för att mata de hungriga, skydda hemlösa, ta hand om de sjuka, stå emot abort, hjälp med föräldralösa etc. Men Jehovas vittnen är bara kända för att predika de goda nyheterna om kungariket över hela världen och vägrar blodtransfusioner. .

[II] https://wol.jw.org/en/wol/tl/r1/lp-e?q=beliefs%20clarified  Se övertygelser förtydligade i index 1986-2021 i WT Library.

[III] Det finns Excel-kalkylblad som enkelt kan hittas online som listar dessa egenskaper och informationen som lätt kan verifieras.

[IV] Varför inte titta på den här videon \ läs följande artikel på den här webbplatsen https://beroeans.net/2018/06/01/identifying-true-worship-part-10-christian-neutrality/. För att läsa en av de mest omfattande publicerade bevisbaserade artiklarna om FN / NGO: s JW-fiasko, se referens http://jehovah-is-king.com/strange-bedfellows/ via eWatchman, eller skicka alternativt e-post till författaren på beroeanscreed@gmail.com för en pdf-kopia.

[V] https://questionsforjehovahswitnesses.files.wordpress.com/2019/12/attorney-handbook-pdf.pdf

Tadua

Artiklar av Tadua.
  14
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x