En af brødrene sendte dette ind til mig i dag fra august 1889-udgave af Zions Vakttårn. På side 1134 er der en artikel med titlen “Protestanter, Vågen! Ånden i den store reformations døende. Sådan fungerer Priestcraft nu ”

Det er en lang artikel, så jeg har hentet de relevante dele for at demonstrere, at det, som broder Russell skrev for et århundrede siden, stadig er relevant i dag. Det eneste, man skal gøre, er at erstatte "protestanter" eller "Rom", hvor det end fremgår af teksten, med "Jehovas vidner" (noget jeg anbefaler, at man gør, mens man læser) for at være vidne til den fantastiske lighed mellem de to tidsperioder. Intet har ændret sig! Det ser ud til, at den organiserede religion er dømt til at gentage det samme mønster igen og igen, indtil den store regnskabsdag, som Gud har afsat. (Ad 17: 1)

Det skal huskes, at der på Russells tid ikke var nogen Jehovas vidner. De, der abonnerede på Zions Vakttårn var hovedsagelig fra protestantisk tro - ofte grupper, der havde adskilt sig fra de almindelige religioner i dag og var i færd med at blive religioner i deres egen ret. Dette var de tidlige bibelstuderende.

(Jeg har fremhævet dele af disse artikeluddrag til vægt.)

[spacer height = ”20px”] Det underliggende princip i den store reformation, som alle protestanter ser stolt tilbage på, var retten til individuel dom i fortolkningen af ​​Skrifterne, i modsætning til den pavelige dogme om underkastelse af geografisk autoritet og fortolkning. Netop dette punkt var hele spørgsmålet om den store bevægelse. Det var en storslået og velsignet strejke for samvittighedsfrihed, for en åben bibel og retten til at tro og adlyde dens lære uanset den uovervågede autoritet og forgæves tradition for det selvophøjede præster af Rom. Havde ikke dette princip været fast fastholdt af de tidlige reformatorer, kunne de aldrig have gennemført en reformation, og fremskridtshjulene ville have fortsat med at holde fast i maven til pavelige traditioner og perverse fortolkning.

Hvad det styrende organ lærer:

For at "tænke i enighed" kan vi ikke rumme ideer, der strider mod Guds ord eller vores publikationer (CA-tk13-E nr. 8 1/12)

Vi kunne stadig teste Jehova i vores hjerte ved i tvivl at tvivle på organisationens holdning til videregående uddannelse. (Undgå at teste Gud i dit hjerte, del af distriktsstævnet 2012, fredag ​​eftermiddagssessioner)

"Den trofaste og diskrete slave" støtter således ikke litteratur, møder eller websteder, der ikke er produceret eller organiseret under dens tilsyn. (km 9 / 07 s. 3 Spørgeskema)

[spacer height = ”5px”] Grundlaget for det store frafald (pavedømmet) blev lagt i adskillelsen af ​​en klasse, kaldet “præster”, fra troenes kirke generelt, som i modsætning til blev kendt som [R1135: side 3] "lægfolk." Dette blev ikke gjort på en dag, men gradvist. Dem, der havde været de blev valgt blandt deres egne numre af de forskellige menigheder til at tjene eller tjene dem i åndelige ting, kom gradvist til at betragte sig selv som en overordnet orden eller klasse over deres medkristne, der valgte dem. De kom gradvist til at betragte deres stilling som et kontor snarere end en tjeneste og søgte hinandens kammeratskab i råd osv. Som "præster", og orden eller rang blandt dem fulgte.

Derefter følte de det under deres værdighed at blive valgt af menigheden de skulle tjene og blive installeret af det som dets tjener; og at udføre ideen om embedet og støtte værdigheden af ​​en "præst" de betragtede det som en bedre politik at opgive den primitive metode, hvorved enhver troende, der havde evnen, havde friheden til at undervise, og besluttede, at intet menneske kunne betjene en menighed undtagen en "præst", og at ingen kunne blive præst bortset fra præster besluttede det og installerede ham på kontoret.

Hvordan Jehovas Vidner opnåede dette:

 • Før 1919: Ældste blev valgt af den lokale menighed.
 • 1919: Menighederne anbefaler en tjenestedirektør, der udnævnes af det styrende organ. Lokale ældste vælges fortsat af menigheden.
 • 1932: Lokale ældste erstattet af et servicekomité, men stadig valgt lokalt. Titel "Ældste" erstattet af "Tjener".
 • 1938: Lokalvalget ophørte. Alle aftaler udføres nu af det styrende organ. Der er en menighedstjener med ansvaret og to assistenter, der danner et servicekomité.
 • 1971: Ældste arrangement indført. Titel "Tjener" erstattet af "Ældste". Alle ældste og kredstilsynsmanden er lige. Formandskabet for det ældre organ bestemmes af en årlig rotation.
 • 1972-1980: Roterende udnævnelse af formand ændredes langsomt, indtil det bliver en permanent stilling. Alle lokale ældste er stadig lige, selvom formanden faktisk er mere lige. Enhver ældste kan fjernes af kroppen undtagen formanden, der kun kan fjernes med grenens godkendelse. Kredstilsynsmanden er genoprettet til sin stilling over lokale ældste.
 • I dag: Circuit Overseer udnævner og sletter lokale ældste; svar kun til afdelingskontoret.

(Reference: w83 9 / 1 s. 21-22 'Husk dem, der tager føringen blandt dig')

[afstandshøjde = ”5 pixel”]Deres rådbegyndte gradvis ufarlig, hvis ikke rentabel, at antyde, hvad hver enkelt person skulle tro på, og kom endelig til dekret, hvad der skal betragtes som ortodoks, og hvad der skal betragtes som kætteri, eller med andre ord beslutte, hvad hver enkelt skal tro på. Der blev retten til privat dom fra de enkelte kristne trampet på, “præsterne” blev sat til magten som de eneste og officielle tolke af Guds ord, og "lægfolkets" samvittighed blev ført i fangenskab til de doktrinfejl, som onde, ambitiøse, planlagte og ofte var selvudslåede mænd blandt præsterne i stand til at etablere og falske mærke, Sandhed. Og efter at have gradvist og snedigt sikret kontrollen over kirkens samvittighed, som apostlene havde forudsagt, "bragte de" forbandede kætterier privat ind "og palmet dem på det samvittighedsbundne lægfolk som sandheder. –2 Pet. 2: 1 [afstandshøjde = ”1px”]Men hvad angår en gejstlig klasse, anerkender Gud den ikke som sine udvalgte lærere; han har heller ikke valgt mange af sine lærere fra dens rækker. Den eneste påstand fra enhver mand om at være lærer er intet bevis på, at han er en ved guddommelig udnævnelse. At falske lærere ville opstå i kirken, som ville pervers sandheden, blev forudsagt. Kirken derfor er ikke blindt at acceptere, hvad enhver lærer måtte fremlægge, men skulle bevise læren til dem, som de har grund til at tro på at være Guds budbringere, på den ene ufejlbarlige standard - Guds ord. "Hvis de ikke taler efter dette ord, er det fordi der ikke er noget lys i dem." (Er en. 8: 20.) Så mens kirken har brug for lærere og ikke kan forstå Guds ord uden dem, alligevel kirke individuelt - hver for sig og for sig selv og kun sig selv - skal fyld det vigtige dommerembede for i overensstemmelse med den ufejlbarlige standard at beslutte Guds ord, om undervisningen er sandt eller falsk, og om den påståede lærer er en sand lærer ved guddommelig udnævnelse.

 

Hvad det styrende organ lærer:

Frafald (en udelukkelsesovertrædelse) defineres som: “Bevidst spredning af læresætninger i modstrid med Bibelens sandhed som undervist af Jehovas Vidner” (Hyrde Guds Hjord, s. 65, par. 16)

”Vi er nødt til at beskytte os mod at udvikle en uafhængighedsånd. Må vi ved ord eller handling aldrig udfordre den kommunikationskanal som Jehova bruger i dag. “(W09/11/15 s. 14 par. 5 Skat din plads i menigheden)

[spacer height = ”5px”] Bemærk, at de selvkonstituerede præster ikke er lærere og ikke kan og ikke kan udpege lærere; de kan heller ikke kvalificere dem i nogen grad. Vor Herre Jesus holder den del i sin egen magt, og de såkaldte præster har intet at gøre med det, heldigvis ellers ville der aldrig være nogen lærere; for "præster", både pavelige og protestantiske, stræber konstant for at forhindre enhver ændring fra disse tænkningsbetingelser og riller med vantro, hvor hver sekt har fundet sig ned. Ved deres handlingsforløb siger de: Giv os ingen nye sandheder, uanset hvor smukke de er; og forstyrr ikke dyngerne med skrald og menneskelig tradition, vi kalder vores trosbekendelserved at grave ned gennem dem og bringe frem Herrens og apostlenes gamle teologi for at modsige os og forstyrre vores planer og planer og metoder. Lad os være! Hvis du går ind i vores gamle muggen trosbekendelser, som vores folk så fromt og ignorant ærbødighed og respekt har, vil du røre en stank op, som selv vi ikke kunne udholde; så vil det også få os til at fremstå som små og tåbelige, og som ikke halvtydende vores løn og ikke halvt fortjener den ærbødighed, vi nu nyder. Lad os være alene! er præstets råb som en helhed, selv om der findes nogle få, der afviger fra det og søger og taler sandheden for enhver pris. Og dette råb af "præster" er forbundet med en stor sekterisk tilhænger.

*** w08 8 / 15 s. 6 par. 15 Jehova vil ikke forlade sine loyale ***
Derfor, selvom vi som enkeltpersoner ikke fuldt ud forstår en bestemt holdning, der er taget af slaveklassen, er det ingen grund til os at afvise det eller vende tilbage til Satans verden. I stedet vil loyalitet få os til at handle ydmygt og vente på Jehova for at afklare sager.

Luke 16: 24, længe anvendt af JW-publikationer på den lidende kristenhedens gejstlige, udholder under sandhedens angreb fra Jehovas Vidner, finder denne lignelse nu anvendelse på JW-gejstligheden, da trofaste afslører dens løgn og dårlige opførsel.

Herfra taler Russells artikel stort set for sig selv. Jeg har lov til at tilføje et par noter i firkantede parenteser.

Hvad han formaner protestanterne på sin tid om at gøre, er lige så relevant for Jehovas Vidner i vor tid.

[afstandshøjde = ”20 pixel”]Formålet med Rom [det styrende organ] ved at etablere en gejstlig klasse, adskilt fra det, hun betegner laity, var at vinde og at have fuld kontrol over folket. Alle, der er optaget i det romerske [GB] præster, er bundet af løfter om implicit at underkaste sig systemets leder, doktrinært og på alle måder. Ikke alene holdes en sådan fast ved disse doktriner og forhindres fra fremskridt af den stærke kæde af hans løfte, men også af utallige mindre -hans levende, hans værdighed af position, hans titel og hans håb om at gå videre i samme retning; hans venners meninger, deres stolthed for ham og det faktum, at hvis han nogensinde indrømmer større lys og fraskriver sig sin position, ville han i stedet for at blive hædret som en ærlig tænker blive ondartet, foragtet og forkert repræsenteret. Med andre ord ville han blive behandlet som om at søge i Skriften og at tænke selv og udøve den frihed, hvormed Kristus gjorde alle sine tilhængere fri, var den utilgivelige synd. Og som sådan ville han blive behandlet som en ekskommunikeret [disfellowshipped] person, afskåret fra Kristi kirke, nu og i all evighed.

 

[spacer height = ”1px”] Roms [styrende legems] metode har været at koncentrere autoritet og magt i hænderne på hendes præstedømme eller præster.  De læres, at hvert spædbarn skal døbes, [vi presser nu på for at få små børn til at blive døbt] hvert ægteskab, der udføres, og hver begravelse, der deltager af en præst [og i rigssalen]; og at det for enhver undtagen en gejstlig at administrere de enkle elementer i Herrens mindemåltid ville være hellig og profan. Alle disse ting er så mange flere snore, der binder folket til ærbødighed og underkastelse under præster, som på grund af påstanden om, at de har disse særlige rettigheder frem for andre kristne, synes at være en særlig klasse efter Guds skøn. [Vi lærer, at de ældste vil være fyrster i den nye verden]

 

[spacer height = ”1px”] Sandheden er tværtimod, at der ikke er etableret et sådant gejstligt embede eller rettigheder i Skriften. Disse enkle kontorer er tjenester, som enhver bror i Kristus kan gøre for en anden.

[afstandshøjde = ”1 pixel”] Vi udfordrer enhver til at fremstille en ensom passage af Skriften, der giver et medlem af Kristi Kirke mere frihed eller autoritet end et andet i disse henseender.

 

[spacer height = ”1px”] Selvom vi er glade for at anerkende, at baptister, kongregationalister og disciple nærmer sig den sande idé, at hele kirken er det kongelige præstedømme, og at hver menighed står uafhængigt af alle andres jurisdiktion og autoritet, alligevel beder vi dem at overveje, at deres teori ikke udføres fuldt ud; og endnu værre, at tendensen blandt dem er bagud mod centralisering, gejstlighed, denominationalisme; og langt værre, at folket "elsker at have det så" (Jer. 5: 31), Og stolte over deres voksende kirkesamfundsstyrke, hvilket betyder deres voksende tab af individuel frihed.

 

[spacer height = ”1px”] Det er først for sent, at disse kunne kaldes sekter eller trossamfund. Tidligere stod hver menighed uafhængigt, ligesom apostlenes kirker, og ville have oprørt sig over ethvert forsøg fra andre menigheders side om at diktere regler eller tro og ville have hånet at blive kendt som i enhver forstand bundet til en sekte eller trossamfund . Men andres eksempel, og stolthed over at være dele eller medlemmer af et stort og indflydelsesrige bånd af kirker kendt under ét navn, og alle tilståelse for en tro, og regeret af et ministerråd, der ligner forsamlinger og konferencer og råd for andre kirkesamfund, har ført disse generelt til lignende trældom. Men frem for alt andre påvirkninger, der fører dem tilbage til trældom, har været den falske idé om præstens autoritet. Folket, der ikke er informeret om bibelen om emnet, påvirkes meget af andres skikke og former. Deres ulærde "præster" [JW ældste] følg nøje og omhyggeligt enhver form og ceremoni og detaljer foreslået af deres mere lærde gejstlige brødre, for at de ikke skulle blive betragtet som "uregelmæssige." Og deres mere lærte præster [JW ældste] er kloge nok til at se, hvordan de kan drage fordel af de andre uvidenhed til gradvist at skabe en kirkesamfund, hvor de skal være i stand til at skinne som hovedlys.

 

[spacer height = ”1px”] Og dette fald i individuel frihed og lighed betragtes af gejstligheden [JW-hierarkiet] som ønskeligt som en formodet nødvendighed, for her og der i deres menigheder er der et par "ejendommelige mennesker", som delvist værdsætter deres rettigheder og friheder, og som vokser både i nåde og viden ud over præster. Disse skaber problemer for det trosbekendte præster ved at stille spørgsmålstegn ved doktriner i lang tid uden tvivl og ved at kræve grunde og skriftlige bevis for dem. Da de ikke kan besvares skriftligt eller med rimelighed, er den eneste måde at møde dem og afvikle dem ved at slå piskeslag og et show og påstand om gejstlig autoritet og overlegenhed, som sig selv er bundet til at tage hensyn til i doktrinære spørgsmål kun for medpræster og ikke til lægfolk.

 

[afstandshøjde = ”1 pixel”]Læren om ”apostolsk arv” - påstanden om, at en biskop lægges på hånden [udnævnelsen af ​​en ældre af Circuit Overseer] formidler en mand en evne til at undervise og forklare Skrifterne - stadig holder Romanister og episkopalere [og Jehovas vidner], som ikke kan se, at de mænd, der således siges at være kvalificerede til at undervise, er blandt de mindst dygtige; ingen af ​​dem synes faktisk at være i stand til hverken at forstå eller undervise i skrifterne end før de blev autoriseret således; og mange er bestemt bestemt såret af arrogance, selvtilfredshed og overtaget autoritet til at herske over deres brødre, hvilket synes at være det eneste, de får fra de "hellige hænder." Imidlertid udnytter katolikker og episkopalere denne pavelige fejl mest muligt og er mere succesrige med at kvæle undersøgelsesånden end andre. [JW'er har overgået disse i deres succes med at kvæle undersøgelsesånden.]

 

[spacer height = ”1px”] I betragtning af disse fakta og tendenser, vi slår alarm for alle, der holder fast ved den oprindelige doktrin om reformationen - retten til individuel dom. Du og jeg kan ikke håbe på at dæmme op for strømmen og forhindre det, der kommer, men vi kan ved Guds nåde, formidlet gennem hans sandhed, være sejrherre og vinde sejren over disse fejl (Åb 20: 4,6) og som sejrherre får plads i det herliggjorte præstedømme i den indkommende tusindårsalder. (Se Rev. 1: 6; 5: 10.) Apostlenes ord (Acts 2: 40) er lige så anvendelige nu, i høsten eller slutningen af ​​evangeliets tidsalder, som de var i høsten eller slutningen af ​​denne jødiske tidsalder: "Red jer fra den perverse generation!" Lad alle der er protestanter i det indre flygter præsteskibe, flygter gejstlighed, dets fejl, vrangforestillinger og falske doktriner. Hold fast ved Guds ord og kræv "Så siger Herren" for alt hvad du accepterer som din tro.

 

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  7
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x