Selv efter 3 ½ års forkyndelse havde Jesus stadig ikke åbenbaret al sandheden for sine disciple. Er der en lektion i dette for os i vores forkyndelsesaktivitet?

John 16: 12-13[1] ”Jeg har stadig mange ting at sige til dig, men du er ikke i stand til at bære dem nu. Men når denne kommer, sandhedens ånd, vil han lede dig ind i al sandheden, for han vil ikke tale af eget initiativ, men hvad han hører, vil han tale, og han vil erklære dig de kommende ting".

Han holdt nogle ting tilbage, fordi han vidste, at hans tilhængere ikke kunne håndtere dem på det tidspunkt. Er det noget andet for os, når vi forkynder for vores Jehovas Vidne (JW) brødre? Dette er noget, mange af os på vores åndelige rejse med bibelstudie har oplevet. Visdom og dømmekraft udvikles med tålmodighed, udholdenhed og tid.

I den historiske sammenhæng døde Jesus og kom tilbage til livet. Efter sin opstandelse gav han sine disciple meget specifikke retninger ved Matthew 28: 18-20 og Apostlenes gerninger 1: 8.

”Jesus nærmede sig og talte til dem og sagde:“Al autoritet er blevet givet mig i himlen og på jorden.  Gå derfor ud og gør disciple af folk fra alle nationerne og døb dem i Faderens og Sønnens og den hellige ånds navn og lær dem at holde alt det, jeg har befalet jer. Og se! Jeg er med dig alle dage, indtil afslutningen af ​​tingenes system. ”” (Mt 28: 18-20)

"Men du vil modtage kraft, når den hellige ånd kommer over dig, og I vil være vidner om mig i Jerusalem, i alle Judeʹa og Sa ·marʹa og til den fjerneste del af jorden. ”” (Ac 1: 8)

Disse passager viser, at han har magt til at støtte sine tjenere på jorden.

Vores udfordring er at dele de skriftlige sandheder, som vi erhverver gennem personlig bibellæsning, forskning og meditation med dem, der er i JW-samfundet, mens vi undgår beskyldningen om frafald med dens potentielle konsekvenser.

En fremgangsmåde kan være at vise det klare bevis for FN-medlemskabs debakel; den australske Royal Commission (ARC) skandaløse afsløringer; problemer med den nye verdensoversættelse og så videre. Alligevel ser disse klare bevislinjer ofte ud til at skabe yderligere hindringer i JW'ernes sind. Lad mig give dig et personligt eksempel på, hvor min egen tilgang ramte en mur. Denne hændelse skete for omkring 4 måneder siden.

En samtale med en bror, der spurgte om mit helbred, førte til et uheld. Jeg udtrykte min ulykke over ARC's høringer. Den foregående dag havde broren besøgt Bethel i London. Under frokosten havde han mødt en ældste fra den australske afdeling, der erklærede, at frafaldene skabte problemer i Australien, og at ARC var offer for broder Geoffrey Jackson. Jeg spurgte ham, om han vidste, hvad ARC's rolle og funktion var. Han sagde nej, så jeg gav en kort oversigt over ARC. Jeg forklarede, at frafaldne ikke har noget at gøre med ARC's arbejde, og hvis de gjorde det, blev alle disse andre institutioner, der blev gennemgået, også angrebet af frafaldne. Jeg spurgte, om han havde set høringerne eller læst rapporten. Svaret var nej. Jeg foreslog, at han skulle se høringerne og se, hvordan bror Jackson blev behandlet professionelt og mildt og nævnte nogle af hans kommentarer, der var øjenbrynende. Broren blev flustret og afsluttede samtalen ved at sige, at Jehova ville sortere alle problemer, da dette er hans organisation.

Jeg spekulerede på, hvad der var gået galt, og hvorfor jeg havde ramt en mur. Ved overvejelse mener jeg, at det havde at gøre med autoritet. Jeg havde bombarderet en bror, der ikke var villig til at være åben og ingen skrifter blev brugt.

Autoritative referencepunkter

Det er vigtigt på dette tidspunkt at prøve at forstå JW-tankegangen, og hvad det er betinget af at acceptere som sandhed. I mine år som en ivrig JW elskede jeg ministeriet (gør det stadig, selvom jeg ikke tilslutter mig menighedens arrangementer) og havde altid forening og gæstfrihed for brødrene. De fleste af de ældste og konglættere, som jeg har kendt gennem årene, udfører mødeforberedelser meget og kunne give svar til den uges møder. Det ser imidlertid ud til, at meget få mediterer til personlig anvendelse. Hvis der var et punkt, som de ikke forstod, ville JW CD-ROM-biblioteket være den eneste anløbshavn for yderligere forskning. (Gør ikke noget forkert med mig, der er et betydeligt mindretal, som jeg er stødt på, ældste og kongelige, der laver seriøs undersøgelse uden for disse parametre.)

Dette betyder, at for at engagere JW'er i 'tænkning', er vi nødt til at lære af vores Herre Jesus. Lad os se på to beretninger om hans lære. Den første er Matthew 16: 13-17 og den anden i Matthew 17: 24-27.

Lad os starte med Matthew 16: 13-17

”Da han var kommet til regionen Caesea a Phia-lip ·pi, spurgte Jesus sine disciple:” Hvem er mænd, der siger, at Menneskesønnen er? ”14 De sagde:“ Nogle siger døberen Johannes, andre E · liʹjah , og endnu andre Jeremiah eller en af ​​profeterne. ”15 Han sagde til dem:” Men du, hvem siger jeg, at jeg er? ”16 Simon Peter svarede:“ Du er Kristus, den levende Guds søn. ” 17 Som svar sagde Jesus til ham: ”glad du er, Simon søn af Joʹnah, fordi kød og blod ikke afslørede det for dig, men min far i himlen gjorde.” (Mt 16: 13-17)

I vers 13 kaster Jesus et spørgsmål ud. Dette spørgsmål er åbent og neutralt. Jesus spørger om, hvad de har hørt. Umiddelbart kan vi forestille os, at alle ønsker at dele, og dermed en række svar i vers 14. Dette får folk også til at deltage i diskussionen, da den er let og neutral.

Derefter skifter vi til vers 15. Her involverer spørgsmålet personligt perspektiv. Personen skal tænke, resonnere og muligvis tage en risiko. Der kunne have været en periode med stilhed, der måske kunne føles som en alder. Interessant i vers 16 har Simon Peter, efter at have tilbragt 18 måneder med Jesus, konkluderet, at Jesus er Messias og Guds Søn. I vers 17 roser Jesus Peter for hans åndelige tankegang, og at han er velsignet af Faderen.

De vigtigste lektioner er som følger:

 1. Prøv at stille et spørgsmål, der er neutralt for at engagere folk i diskussion.
 2. Når du er engageret, så still et personligt spørgsmål for at fremkalde individets perspektiv. Dette involverer tænkning og ræsonnement.
 3. Endelig elsker alle oprigtigt ros, der er specifikt og målrettet.

Lad os nu overveje Matthew 17: 24-27

”Efter at de ankom i Caʹperna, kom mændene, der indsamlede de to drakmasafgift, hen til Peter og sagde:” Betaler din lærer ikke de to drakmasafgift? ”25 Han sagde:“ Ja. ”Men da han kom ind i huset , Jesus talte først til ham og sagde: ”Hvad synes du, Simon? Fra hvem modtager jordens konger told eller hovedafgift? Fra deres sønner eller fra de fremmede? ”26 Da han sagde:” Fra de fremmede, ”sagde Jesus til ham:” Virkelig, da er sønnerne skattefri. 27 Men at vi ikke får dem til at snuble, gå til havet, kaste en fiskekrog og tage den første fisk, der kommer op, og når du åbner munden, finder du en sølvmønt. Tag det og giv dem til mig og dig. ”” (Mt 17: 24-27)

Her er spørgsmålet templeskatten. Alle israelitter over 20 var forventet at betale en skat for vedligeholdelsen af ​​tabernaklet og senere templet.[2] Vi kan se, at Peter bliver sat under pres af spørgsmålet om, hvorvidt hans herre, Jesus, betaler det eller ej. Peter svarer 'ja', og Jesus bemærker dette, som vi kan se i vers 25. Han beslutter at undervise Peter og beder om sine tanker. Han giver ham yderligere to spørgsmål med et valg af to mulige svar. Svaret er så indlysende, som vist i vers 26, hvor Jesus påpeger, at sønnerne er skattefri. I Matthew 16: 13-17 har Peter udtalt, at Jesus er den levende Guds søn. Templet tilhører den levende Gud, og hvis Jesus er sønnen, er han fritaget for at betale denne skat. I vers 27 siger Jesus, at han vil forlade denne ret for ikke at forårsage forseelse.

De vigtigste lektioner er som følger:

 1. Brug spørgsmål, der er personlig.
 2. Giv valg til at hjælpe med at tænke.
 3. Byg videre på en persons tidligere viden og udtryk for tro.

Jeg har brugt ovenstående principper i forskellige indstillinger og har ikke modtaget et negativt svar til dato. Der er to emner, som jeg normalt deler, og resultaterne hidtil har været overraskende positive. Den ene handler om, at Jehova er vores Fader, og den anden handler om det ”Store skare”. Jeg vil overveje emnet med vores Fader og være en del af familien. Emnet for ”Det store skare” vil blive drøftet i en yderligere artikel.

Hvad er vores forhold?

Når brødre og søstre besøger mig, spørger de, om mine manglende møder skyldes mine sundhedsmæssige problemer eller åndelige problemer. Jeg begynder med at forklare, at sundhed har spillet en stor rolle, men at vi også kunne overveje Bibelen. De er meget glade på dette tidspunkt, da det viser, at jeg er den samme ivrige person, som de altid har kendt, som brænder for Bibelen.

Da alle ser ud til at have et elektronisk udstyr, beder jeg dem om at åbne Bibelen i deres JW Library App. Jeg får dem til at søge efter ordet “organisation”. De gør det og ser så forvirrede ud. Jeg spørger, om der er noget galt, da de kontrollerer, om der er en fejl. Jeg foreslår, at de bruger den amerikanske stave "organisation". Igen intet. Udsigten på deres ansigter er utroligt.

Så foreslår jeg "lad os prøve ordet menighed", og det vil straks vise 51-forekomster under 'topvers' og 177 under fanerne 'alle vers'. Hver person, der har fulgt denne proces, er bedøvet. Jeg har en tendens til at sige, "du vil måske overveje forskellen mellem 'organisation' og 'menighed' set fra et bibelsk perspektiv. '

Derefter flytter jeg dem hen 1 Timothy 3: 15 hvor det lyder “men i tilfælde af at jeg er forsinket, så du kan vide, hvordan du burde opføre dig i Guds husstand, der er [den] levende Guds menighed, ” Jeg får dem til at læse den en gang og derefter stille følgende spørgsmål:

 1. Hvad er formålet med menigheden?
 2. Hvad er det funktionelle arrangement?

Det første spørgsmål besvarer de ret hurtigt som en søjle og støtte for sandheden. Jeg spørger, hvor finder vi normalt en søjle, og de siger i bygninger.

Det andet spørgsmål tager lidt længere tid for dem at fordøje, men de vil komme til Guds husstand, og der kan muligvis kræves et yderligere spørgsmål om, hvad det betyder, dvs. vi er i Guds familie. I Bibelen havde huse ofte synlige søjler. Så vi er alle familiemedlemmer i Guds husstand. Jeg takker dem for at have set mig som deres familiemedlem og spørge, om de gerne vil se på en sædskrift, der blæste mit sind. Alle har hidtil sagt 'ja'.

Nu får jeg dem til at læse Matthew 6: 9 og spørge dem, hvad ser de. Alle siger ”lad dit navn blive helliget”. Så siger jeg, hvad har du gået glip af. Svaret er "sådan beder du". Jeg beder dem om at fortsætte, og vi kommer til “Vor Fader”.

På dette tidspunkt læste jeg Exodus 3: 13 og spurgte, vidste Moses Guds navn? Svaret er altid ja. Jeg spørger, hvad spurgte han om? De siger, at det handler om Jehovas person og hans egenskaber. På dette tidspunkt fastlægger vi, hvad Jehova fortsætter med at afsløre om sig selv pr. Vers 14. Vi går gennem den almægtige, lovgiver, dommer, konge, hyrde osv.

Så spørger jeg, hvor mange gange kaldes Jehova Fader i de hebraiske skrifter, der udgør mellem 75-80% af Bibelen? Jeg viser en tabel, som jeg har oprettet, og det handler om 15 gange. Det er aldrig i bøn og hovedsageligt til Israel eller til Salomo. Derudover er det i en profetisk forstand. Jeg siger, at det er grunden til 23rd Salme er så intimt, da jøderne kendte hyrdes og fårers roller.

Nu spørger jeg ”hvad er åbenbaringen, som profeten, der er større end Moses, det vil sige Jesus, lærer om Jehova?” Jeg påpeger, at jøderne alle kendte navnet og hvordan det er hellig, men Jesus introducerer ham som ikke ”min Fader”. men "Vor Fader". Hvad siger han, vi kan have? Et forhold mellem far og barn. Jeg spørger ”er der noget større privilegium end at kalde Jehova far?” Svaret er altid nej.

Derudover påpeger jeg, at det guddommelige navn i alle de eksisterende manuskripter i de kristne græske skrifter kun bruges fire gange i den poetiske form af 'Jah' (se Åbenbaringens kapitel 19). I modsætning hertil bruges udtrykket far 262 gange, 180 af Jesus og resten af ​​forfatterne af de forskellige bøger. Endelig betyder navnet Jesus 'Jehova er frelse'. I det væsentlige forstærkes hans navn, hver gang Jesus nævnes (se Filipperne 2: 9-11).[3] Vi kan nu komme til ham som 'far', hvilket er meget intimt.

Så spørger jeg, vil de gerne vide, hvad dette ville have betydet for kristne fra det første århundrede? De siger altid ja. Derefter forklarer jeg de fem punkter, der gavner den troende, der indgår i dette forhold til Faderen.[4] De fem punkter er:

 1. Forhold i den 'usete' verden

Tilbedelse af guder i den antikke verden var baseret på at placere dem med ofre og gaver. Nu ved vi, at Gud er 'vores Fader' på grund af Jesus enorme ofring for os i alle tider. Dette er sådan en lettelse. Vi behøver ikke længere at have en sykelig frygt for den Almægtige, da vejen til intimitet nu er etableret.

2. Forhold i den 'set' verden

Vi står alle over for mange vanskelige udfordringer i vores liv. Disse kan komme når som helst og kan være kontinuerlige. Dette kan være dårligt helbred, usikker beskæftigelse, afskrækkende økonomiske problemer, familieproblemer, livets udfordringer og sorg. Der er ingen lette svar, men vi ved, at "vores Fader" vil være meget interesseret i at støtte og til tider rydde op i problemer. Et barn elsker en far, der holder deres hånd og føler sig helt sikker. Intet er mere trøstende og betryggende. Dette er det samme som 'vores Fader' billedligt holder vores hånd.

3. Forhold til hinanden

Hvis Gud er 'vores Fader', så er vi brødre og søstre, en familie. Vi vil have glæde og sorg, smerte og glæde, op- og nedture, men vi er forenede for evigt. Hvor trøstende! De, vi møder i vores tjeneste, kan også lære deres far at kende. Det er vores privilegium at introducere dem. Dette er en så simpel og sød tjeneste.

4. Vi er forhøjede til royalty

Mange lider af spørgsmål om egenværdighed. Hvis 'vores Fader' er den suveræne Herre, er vi alle fyrster og prinsesser for det største hus i universet. 'Vor Fader' ønsker, at hver og en skal opføre sig som sin kongelige søn, vores ældste bror. Det er at være ydmyg, mild, kærlig, barmhjertig, venlig og altid villig til at ofre for andre. Vi skal altid være parate til at tjene ligesom Faderen og Sønnen. Nu hver morgen kan vi se i spejlet og se de kongelige inden i os. Det er en vidunderlig måde at starte enhver dag på!

5. Uformindsket majestæt, kraft, ære men tilgængelig

På vores territorium siger muslimer ofte, at vi ved at kalde Allah, Fader, nedbringer ham. Dette er forkert. Gud har leveret intimitet, og det betyder, at vi kan få adgang til Israels Majestæt, håndtere den Almægtige Gud og være i stand til at afspejle hans herlighed ved at efterligne hans enbårne Søn. Vi har intimitet og adgang, men intet mindskes. Vores far og hans søn bringes ikke lavt, men vi er ophøjet af deres handling for at give os sådan intimitet.

På dette tidspunkt bliver nogle følelsesladede. Det er overvældende. Jeg foreslår, at vi afslutter diskussionen indtil videre og mediterer på disse punkter. Mange har noteret sig. Så spørger jeg, om de gerne vil lære at komme nærmere Jesus, som det ses i Rev 3: 20 og / eller Efesians 1: 16 ved at forbedre vores bønner.

Svaret er altid 'ja tak'. Personer anmoder normalt om en opfølgningssession. Jeg fortæller dem, at jeg sætter pris på deres besøg og personlige interesse i min situation.

Afslutningsvis ser denne tilgang ud til at fungere, da vi kun bruger de myndighedspunkter, som JW'er holder fast ved; NWT-bibelen, en udgivelse af ”Trofast Slave”; JW Library-appen; vi behøver ikke at modsætte os noget i religionen; vi afslører mere om Jehova og Jesus; vi efterligner vores Herre Jesu måde at undervise efter bedste evne. Den enkelte kan undersøge og meditere på 'organisation kontra menighed'. Ingen døre er lukket, og hebraerne 4: 12 angiver ”For Guds ord er levende og udøver magt og er skarpere end noget tveegget sværd og gennemborer endog til opdeling af sjæl og ånd og af led og [deres] marv og [er] i stand til at skelne tanker og intentioner af [hjertet]. ” Alle vores brødre og søstre elsker at lære om Bibelen og især noget om Jehova Faderen og hans Søn, som de kan anvende med det samme. Kun Guds ord, Bibelen og hans søn, det levende ord, kan nå den dybeste del af ethvert menneske. Lad os gøre vores lidt og overlade resten til Sønnen, der har al autoritet og den nødvendige kraft.

__________________________________________________

[1] Alle bibelcitater er fra NWT 2013-udgaven, medmindre andet er angivet.

[2] Exodus 30: 13-15: Dette er, hvad alle dem vil give, der passerer til dem, der er nummereret: en halv sekel ved det helliges sekel. Tyve geraher svarer til en sekel. Et halvt sekel er bidraget til Jehova. Alle, der overgår til dem, der er registreret fra tyve år gamle og opefter, giver Jehovas bidrag. De rige skal ikke give mere, og de ydmyge må ikke give mindre end den halve sekel for at give Jehovas bidrag for at gøre forsoning for DINE sjæle

[3] Netop af denne grund ophøjede Gud ham til en overordnet position og gav ham venligt det navn, der er over ethvert andet navn, således at hvert knæ i Jesu navn skulle bøjes - af dem i himlen og dem på jorden og dem under jorden - og enhver tunge bør åbent erkende, at Jesus Kristus er Herre til Gud Faderens ære.

[4] William Barclays kommentar til Matthæusevangeliet, se afsnit om Matthew 6: 9.

Eleasar

JW i over 20 år. For nylig fratrådt som ældre. Kun Guds ord er sandhed og kan ikke bruge vi er i sandheden længere. Eleasar betyder "Gud har hjulpet", og jeg er fuld af taknemmelighed.
  10
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x