Undersøgelse af Matthew 24, del 2: Advarslen

by | Oktober 6, 2019 | Undersøgelse af Matthew 24-serien, Videoer | 9 kommentarer

I vores sidste video undersøgte vi spørgsmålet om Jesus af fire af hans apostle som optaget i Matthew 24: 3, Mark 13: 2 og Luke 21: 7. Vi lærte, at de ville vide, hvornår de ting, han havde profeteret - specifikt ødelæggelsen af ​​Jerusalem og dets tempel - ville ske. Vi så også, at de forventede Guds rige (Kristi nærvær eller parousia) for at begynde på det tidspunkt. Denne forventning bekræftes af deres spørgsmål til Herren lige før hans opstigning.

”Herre, vil du på dette tidspunkt genoprette kongeriget for Israel?” (Apostlenes gerninger 1: 6 BSB)

Vi ved, at Jesus forstod menneskets hjerte meget godt. Han forstod kødets svaghed. Han forstod den iver, som hans disciple følte for ankomsten af ​​hans rige. Han forstod, hvor sårbare mennesker er for at blive vildledt. Han ville snart blive dræbt og derfor ikke længere være der for at vejlede og beskytte dem. Hans åbningsord som svar på deres spørgsmål afspejler alt dette, for han startede ikke med et direkte svar på deres spørgsmål, men snarere valgte han muligheden for at advare dem om farerne, der ville konfrontere og udfordre dem.

Disse advarsler er optaget af alle tre forfattere. (Se Mattæus 24: 4-14; Markus 13: 5-13; Lukas 21: 8-19)

I begge tilfælde er de første ord, han udtaler:

”Sørg for, at ingen bedrager dig.” (Matthew 24: 4 BSB)

”Pas på, så ikke nogen vildleder dig.” (Mark 13: 5 BLB)

”Vær opmærksom på, at du ikke er bedraget.” (Luke 21: 8 NIV)

Han fortæller dem derefter, hvem der vil vildlede. Luke siger det bedst efter min mening.

”Han sagde:” Vær opmærksom på, at du ikke bliver vildledt, for mange kommer på grundlag af mit navn og siger: 'Jeg er han,' og 'Den rette tid er nær.' Gå ikke efter dem. ”(Luke 21: 8 NWT)

Personligt er jeg skyldig i at 'gå efter dem'. Min indoktrinering begyndte i barndommen. Jeg blev uforvarende drevet af forkert tillid til de mænd, der førte Jehovas Vidners organisation. Jeg knyttede min frelse til dem. Jeg troede, at jeg blev reddet ved at forblive inden for den organisation, de ledede. Men uvidenhed er ingen undskyldning for ulydighed, og gode hensigter tillader heller ikke en at undslippe konsekvenserne af ens handlinger. Bibelen fortæller os tydeligt ikke 'at stole på adelsmænd og mennesketes søn for vores frelse'. (Salme 146: 3) Det lykkedes mig at ignorere denne befaling ved at begrunde, at den gjaldt de “onde” mænd uden for organisationen.

Mænd fortalte mig på tryk og fra platformen, at "den rette tid er nær", og jeg troede på det. Disse mænd forkynder stadig denne besked. Baseret på en latterlig omarbejdning af deres generationslære baseret på Mattæus 24:34 og en overordnet anvendelse af 1. Mosebog 6: 100 hævder de igen fra konventionsplatformen, at 'slutningen er nært forestående'. De har gjort dette i over XNUMX år og vil ikke give det op.

Hvorfor tror du det er? Hvorfor gå til sådanne latterlige ekstremer for at holde en mislykket doktrin i live?

Kontrol, let og enkelt. Det er svært at kontrollere folk, der ikke er bange. Hvis de frygter noget og ser dig som løsningen på problemet - deres beskyttere som det var - vil de give dig deres troskab, deres lydighed, deres tjenester og deres penge.

Den falske profet er afhængig af at indgyde frygt hos sit publikum, og det er netop derfor, vi bliver bedt om ikke at frygte ham. (18Mo 22:XNUMX)

Ikke desto mindre er der konsekvenser for at miste din frygt for den falske profet. Han bliver vred på dig. Jesus sagde, at de, der taler hans sandhed, vil blive forfulgt, og at “onde mænd og bedragere vil komme fra ondt til værre, vildledende og vildledes.” (2 Timoteus 3:13)

Fremad fra dårligt til værre. Hmm, men er det ikke sandt?

De jøder, der vendte tilbage fra Babylon, blev tugtet. De vendte aldrig igen tilbage til den afgudsdyrkelse som havde bragt Guds ubehag over dem. Alligevel forblev de ikke rene, men avancerede fra ondt til værre, selv til det punkt at kræve, at romerne dræbte Guds søn.

Lad os ikke narre til at tro, at onde mennesker er åbenbart det, eller endda at de er opmærksomme på sin egen ondskab. Disse mænd - præster, skriftkloge og farisæere - blev betragtet som det helligste og mest lærde af Guds folk. De betragtede sig som de bedste, de fineste og reneste af alle Guds tilbedere. (Johannes 7:48, 49) Men de var løgnere, som Jesus sagde, og som de bedste løgnere måtte de tro deres egne løgne. (Johannes 8:44) De vildledte ikke kun andre, men blev vildledt af sig selv - af deres egen historie, deres egen fortælling, deres eget selvbillede.

Hvis du elsker sandhed og elsker ærlighed, er det meget vanskeligt at omslutte dit sind omkring konceptet om, at nogen kan handle ondt og synes at være uvidende om det faktum; at en person kan skade andre - selv de mest sårbare, endda små børn - mens han faktisk tror, ​​at han gør kærlighedens Guds vilje. (Johannes 16: 2; 1 Johannes 4: 8)

Måske da du først læste den nye fortolkning af Mattæus 24:34, den såkaldte doktrin om overlappende generationer, indså du, at de bare lavede ting. Måske tænkte du, hvorfor skulle de undervise i noget, der er så gennemsigtigt falsk? Trodde de virkelig, at brødrene bare ville sluge det uden spørgsmål?

Da vi først fik at vide, at organisationen, som vi værdsatte så højt som Guds udvalgte folk, havde engageret sig i en 10-årig tilknytning til FN, billedet af det vilde dyr, blev vi chokeret. De kom først ud af det, da de blev afsløret i en avisartikel. De undskyldte dette som nødvendigt for at få et bibliotekskort. Husk, at det er utroskab med det vilde dyr, fordømmer Babylon den Store.

Forestil dig at fortælle din kone, "Åh skat, jeg har lige købt et medlemskab i byen bordel, men kun fordi de har et rigtig godt bibliotek, som jeg har brug for adgang til."

Hvordan kunne de gøre sådan en dum ting? Forstod de ikke, at de, der begår hor, til sidst altid bliver fanget med røde hænder?

For nylig har vi lært, at det styrende organ er villig til at bruge millioner af dollars for at undgå at afsløre en liste over tusinder af børnemishandlere. Hvorfor er de interesserede i at beskytte onde mænds identitet så meget, at de ville spilde millioner af dollars af dedikerede midler på bestræbelserne? Disse ser ikke ud til at være de retfærdige handlinger fra mennesker, der hævder at være både trofaste og kloge.

Bibelen taler om mænd, der bliver "tomhovedede i deres ræsonnement", og at mens de "hævder at de er kloge, bliver de dårlige." Det taler om, at Gud giver sådanne mænd en ”afvist mental tilstand”. (Romerne 1:21, 22, 28)

”Tomt ledede resonnementer”, ”dumhed”, ”afvist mental tilstand”, ”gå videre fra dårligt til værre” - når du ser på organisationens nuværende tilstand, ser du en sammenhæng med, hvad Bibelen taler om?

Bibelen er fuld af sådanne advarsler, og Jesu svar på hans disciples spørgsmål er ingen undtagelse.

Men det er ikke kun falske profeter, som han advarer os om. Det er også vores egen tilbøjelighed til at læse profetisk betydning ind i katastrofale begivenheder. Jordskælv er en kendsgerning og forekommer regelmæssigt. Pest, hungersnød og krige er alle tilbagevendende begivenheder og er et produkt af vores ufuldkomne menneskelige natur. Alligevel er vi desperate efter lindring fra lidelse tilbøjelige til at læse mere om disse ting, end der er der.

Derfor fortsætter Jesus med at sige: ”Når du hører om krige og rygter om krige, skal du ikke blive bange. Disse ting skal ske, men slutningen skal stadig komme. Nation vil rejse sig mod nation og kongerige mod rige. Der vil være jordskælv forskellige steder såvel som hungersnød. Dette er begyndelsen på fødselssmerter. ”(Mark 13: 7, 8 BSB)

"Enden er stadig kommet." "Dette er begyndelsen på fødselssmerter." "Vær ikke bange."

Nogle har forsøgt at gøre disse ord til det, de kalder ”et sammensat tegn”. Disciplene bad kun om et enkelt tegn. Jesus taler aldrig om flere tegn eller et sammensat tegn. Han siger aldrig, at krige, jordskælv, pest eller hungersnød er tegn på hans forestående ankomst. I stedet advarer han sine disciple om ikke at være foruroliget og forsikrer dem om at når de ser sådanne ting, er enden endnu ikke.

I 14th og 15th århundrede var Europa involveret i det, der kaldes Hundredårskrigen. Under denne krig brød den pestepest ud og dræbte alt fra 25% til 60% af Europas befolkning. Det gik ud over Europa og decimerede befolkningerne i Kina, Mongoliet og Indien. Det var uden tvivl den værste pandemi nogensinde. Kristne troede, at verdens ende var kommet; men vi ved, at det ikke gjorde det. De blev let vildledt, fordi de ignorerede Jesu advarsel. Vi kan ikke rigtig bebrejde dem, for dengang var Bibelen ikke let tilgængelig for masserne; men det er ikke tilfældet i vor tid.

I 1914 kæmpede verden den blodigste krig i historien - i det mindste til det punkt. Dette var den første industrialiserede krig - maskingeværer, kampvogne, fly. Millioner døde. Derefter kom den spanske influenza og millioner mere døde. Alt dette gjorde jorden frugtbar for dommer Rutherfords forudsigelse om at Jesus ville vende tilbage i 1925, og mange af datidens bibelstuderende ignorerede Jesu advarsel og 'gik efter ham'. Han lavede "et røv" af sig selv - sine ord - og af den og andre grunde i 1930 fortsatte kun ca. 25% af de bibelstudentegrupper, der stadig var tilknyttet Watchtower Bible and Tract Society, med Rutherford.

Har vi lært vores lektion? For mange, ja, men ikke alle. Jeg modtager korrespondance hele tiden fra oprigtige bibelstudenter, der stadig prøver at dechiffrere Guds kronologi. Disse mener stadig, at Første Verdenskrig har en vis profetisk betydning. Hvordan er det muligt? Læg mærke til, hvordan Ny Verden-oversættelsen gengiver Mattæus 24: 6, 7:

”Du kommer til at høre om krige og rapporter om krige. Se, at du ikke er bange, for disse ting skal finde sted, men slutningen er endnu ikke.

7 ”For nation vil rejse sig mod nation og rige mod rige, og der vil være madmangel og jordskælv på det ene sted efter det andet. 8 Alle disse ting er en begyndelse på lidelse med nød. ”

Der var ingen paragrafbrud i originalen. Oversætteren indsætter stykket og ledes af hans forståelse af Skriften. Sådan krydser doktrinær bias til bibeloversættelse.

At starte dette afsnit med præpositionen "for" giver indtryk af, at vers syv er en pause fra vers 6. Det kan få læseren til at acceptere tanken om, at Jesus siger, ikke at blive vildledt af nogen rygter om krige, men at være opmærksom på til global krig. Global krig er tegnet, konkluderer de.

Ikke så.

Ordet på græsk oversat "for" er virkelig og ifølge Strongs Concordance betyder det ”for, faktisk (en sammenhæng der bruges til at udtrykke årsag, forklaring, slutning eller fortsættelse).” Jesus introducerer ikke en kontrasterende tanke, men udvider snarere sin forudsætning om ikke at blive bange for krige. Hvad han siger - og det fremgår af den græske grammatik - gengives pænt af Good News Translation på et mere moderne sprog:

”Du kommer til at høre støjen fra slagene i nærheden og nyhederne om slagene langt væk; men vær ikke foruroliget. Sådanne ting skal ske, men de betyder ikke, at slutningen er kommet. Lande vil kæmpe mod hinanden; kongeriger vil angribe hinanden. Der vil være hungersnød og jordskælv overalt. Alle disse ting er som de første smerter ved fødsel. (Matthew 24: 6-8 GNT)

Nu ved jeg, at nogle vil undtage det, jeg siger her, og vil reagere voldsomt for at forsvare deres fortolkning. Jeg beder kun om, at du først overvejer de hårde fakta. CT Russell var ikke den første til at komme med teorier baseret på disse og relaterede vers. Faktisk interviewede jeg for nylig historikeren James Penton og lærte, at sådanne prognoser har været i gang i århundreder. (Forresten frigiver jeg Penton-interviewet snart.)

Der siger et ordsprog: "Definitionen af ​​sindssyge er at gøre det samme igen og igen og forvente et andet resultat." Hvor ofte skal vi rette op på Jesu ord og gøre hans advarselsord til netop det, han advarede os mod?

Nu tror du måske, at vi alle har ret til at tro, hvad vi vil; at ”leve og lade leve” skal være vores ord. Efter de begrænsninger, vi har udholdt inden for organisationen, virker det som en rimelig idé, men efter at have levet med den ene ekstrem i årtier, lad os ikke piskes over til den anden ekstreme. Kritisk tanke er ikke begrænsende, men den er heller ikke tilladelig eller tilladelig. Kritiske tænkere vil have sandheden.

Så hvis nogen kommer til dig med personlig fortolkning i profetisk kronologi, skal du huske Jesu irettesættelse mod sine disciple, da de spurgte ham, om han var ved at genoprette Kongeriget Israel på det tidspunkt. ”Han sagde til dem: 'Det hører ikke jer til at kende de tidspunkter eller årstider, som Faderen har placeret i sin egen jurisdiktion.'" (Apg 1: 7)

Lad os dvæle ved det et øjeblik. Efter angrebene den 9. september indførte den amerikanske regering det, den kalder "No Fly Zones". Du flyver overalt i nærheden af ​​Det Hvide Hus eller Freedom Tower i New York, og du bliver sandsynligvis blæst ud af himlen. Disse områder er nu under regeringens jurisdiktion. Du har ingen ret til at trænge ind.

Jesus fortæller os, at det ikke hører til os at vide, hvornår han kommer som konge. Dette er ikke vores besiddelse. Vi har ingen rettigheder her.

Hvad sker der, hvis vi tager noget, der ikke er vores? Vi lider under konsekvenserne. Dette er intet spil, som historien har bevist. Fader straffer os dog ikke for at have trængt ind i sit domæne. Straffen er bygget lige ind i ligningen, kan du se? Ja, vi straffer os selv - og dem, der følger os. Denne straf opstår, når forudsagte begivenheder ikke går i opfyldelse. Liv spildes for at forfølge et forgæves håb. Stor desillusion følger. Vrede. Og desværre medfører alt for ofte et tab af tro. Dette er konsekvensen af ​​lovløshed, der er resultatet af formodighed. Jesus forudsagde dette også. Vi springer frem et øjeblik og læser:

”Og mange falske profeter vil opstå og vildlede mange. Og fordi lovløshed vil blive øget, vil manges kærlighed blive forkølet. ” (Mattæus 24:11, 12 ESV)

Så hvis nogen kommer til dig, der formoder at have afkodet Guds hemmeligheder og har adgang til skjult viden, skal du ikke gå efter dem. Det er ikke mig, der taler. Dette er vores Herres advarsel. Jeg advarede ikke den advarsel, når jeg skulle have det. Så jeg taler af erfaring her.

Alligevel vil nogle sige, ”Men fortalte Jesus os ikke, at alt ville ske i en generation? Sagde han os ikke, at vi kunne se det komme, når vi ser bladene spirende, der forudsiger, at sommeren er nær? ” Sådanne henviser til vers 32 til 35 i Mattæus 24. Vi kommer til det i god tid. Men husk at Jesus ikke modsiger sig selv eller vildleder. Han fortæller os i vers 15 i dette samme kapitel, ”Lad læseren bruge dømmekraft,” og det er netop det, vi skal gøre.

Lad os nu gå videre til de næste vers i Matthews beretning. Fra den engelske standardversion har vi:

Matthew 24: 9-11, 13 - ”Så overleverer de dig til trængsel og dræber dig, og du vil blive hadet af alle nationer for mit navns skyld. Og så vil mange falde væk og forråde hinanden og hader hinanden. Og mange falske profeter vil opstå og føre mange på afveje ... Men den, der holder ud til slutningen, vil blive frelst. ”

Mark 13: 9, 11-13 - “Men vær på din vagt. For de overleverer dig til råd, og du bliver slået i synagoger, og du vil stå foran guvernører og konger for min skyld for at vidne for dem…. Og når de bringer dig til retssag og overleverer dig, skal du ikke være ængstelige på forhånd, hvad du skal sige, men sig, hvad der er givet dig i den time, for det er ikke du, der taler, men Helligånden. Og bror overleverer bror til døden, og faderen hans barn, og børn skal rejse sig imod forældre og få dem dræbt. Og du vil blive hadet af alle for mit navns skyld. Men den, der holder ud til slutningen, vil blive frelst. ”

Luke 21: 12-19 - ”Men inden alt dette lægger de deres hænder på dig og forfølger dig og overleverer dig til synagoger og fængsler, og du vil blive ført for konger og guvernører for mit navns skyld. Dette vil være din mulighed for at vidne. Fastlæg det derfor i dine sind for ikke at meditere på forhånd, hvordan du skal svare, for jeg vil give dig en mund og visdom, som ingen af ​​dine modstandere vil være i stand til at modstå eller modsætte sig. Du bliver leveret selv af forældre og brødre og slægtninge og venner, og nogle af jer dræber de. Du vil blive hadet af alle for mit navns skyld. Men ikke et hår på dit hoved fortabes. Ved din udholdenhed får du dine liv. ”

  • Hvad er de almindelige elementer fra disse tre konti?
 • Forfølgelse vil komme.
 • Vi bliver hadede.
 • Selv de nærmeste og kæreste vil vende sig mod os.
 • Vi vil stå foran konger og guvernører.
 • Vi vil vidne ved Helligåndens kraft.
 • Vi får frelse gennem udholdenhed.
 • Vi skal ikke være bange, fordi vi er blevet advaret.

Du har måske bemærket, at jeg har udeladt et par vers. Det er fordi jeg ønsker at behandle dem specifikt på grund af deres kontroversielle natur; men inden jeg kommer til det, vil jeg gerne have, at du overvejer dette: Indtil dette tidspunkt har Jesus endnu ikke besvaret det spørgsmål, som disciplene stillede til ham. Han har talt om krige, jordskælv, hungersnød, pest, falske profeter, falske krister, forfølgelser og vidnesbyrd selv for herskere, men han har ikke givet dem noget tegn.

Har der i løbet af de sidste 2,000 år ikke været krige, jordskælv, hungersnød, pest? Har falske profeter og falske salvede eller kristus vildledt mange fra Jesus dag og ned til vores? Er sande disciple af Kristus ikke blevet forfulgt i de sidste to årtusinder, og er de ikke blevet vidne for alle herskere?

Hans ord er ikke begrænset til en bestemt tidsperiode, hverken til det første århundrede eller til vores tid. Disse advarsler har været og vil fortsat være relevante, indtil den sidste kristen går til hans eller hendes belønning.

Når jeg talte for mig selv, vidste jeg aldrig forfølgelse i hele mit liv, før jeg forkyndte mig offentligt for Kristus. Det var først, da jeg satte Kristi ord foran menneskers ord, at jeg fik venner til at vende sig mod mig og overgav mig til organisationens herskere. Mange af jer har oplevet det samme, som jeg har, og langt værre. Jeg har endnu ikke været nødt til at møde rigtige konger og guvernører, men på nogle måder ville det have været lettere. At blive hadet af nogen, som du ikke har nogen naturlig hengivenhed for, er svært på én måde, men det blegner i forhold til at have dem, der er dig kære, selv familiemedlemmer, børn eller forældre, tænder på dig og behandler dig med had. Ja, jeg synes, det er den hårdeste test af alle.

Nu for at håndtere de vers, jeg sprang over. Vers 10 i Markus 13 lyder: "Og evangeliet skal først forkyndes for alle nationer." Lukas nævner ikke disse ord, men Matthew tilføjer dem og giver på den måde et vers som Jehovas Vidner fikserer som bevis for at de alene er Guds udvalgte folk. Læsning fra den nye verdensoversættelse:

”Og denne gode nyhed om Riget vil blive prædiket i hele den beboede jord til et vidne for alle nationerne, og så vil slutningen komme.” (Mt 24: 14)

Hvor vigtigt er dette vers for et Jehovas Vidners sind? Jeg vil fortælle dig fra gentagne personlige møder. Du kan tale om hykleriet ved FN-medlemskab. Du kan vise den uhyggelige oversigt over utallige tilfælde, hvor organisationen har sat sit navn over de børns velfærd ved at dække over seksuelt misbrug af børn. Du kan påpege, at deres doktriner er fra mennesker og ikke fra Gud. Alligevel bliver alt dette sidestillet med tilbagevendende spørgsmål: ”Men hvem ellers laver forkyndelsesarbejdet? Hvem ellers vidner for alle nationerne? Hvordan kan forkyndelsesarbejdet udføres uden en organisation? ”

Selv når de anerkender organisationens mange mangler, synes mange vidner at tro, at Jehova vil overse alt eller ordne alt på sin tid, men at han ikke vil fjerne sin ånd fra den ene organisation på jorden, der opfylder de profetiske ord af Matthew 24: 14.

En ordentlig forståelse af Matthew 24: 14 er så vigtig for at hjælpe vores vidnerbrødre med at se deres sande rolle i udarbejdelsen af ​​Fars formål, at for at gøre det retfærdigt, lader vi dette til vores næste videoovervejelse.

Igen, tak fordi du så. Jeg vil også gerne takke dem, der støtter os økonomisk. Dine donationer har bidraget til at afholde omkostningerne ved at fortsætte med at producere disse videoer og lette vores belastning.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
  9
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x