Tabel over nationer

8 Mosebog 18: 19-XNUMX siger følgende “Og Noas sønner, der kom ud af arken, var Sem og Ham og Jafet. …. Disse tre var Noas sønner, og fra disse var hele jordens befolkning spredt til udlandet."

Bemærk den sidste fortid af sætningen “og fra disse var alle jordens befolkning spredte sig til udlandet. ” Ja, hele jordens befolkning! Imidlertid sætter mange i dag spørgsmålstegn ved denne enkle udsagn.

Hvilke beviser er der for dette? Første Mosebog 10 og Første Mosebog 11 indeholder en passage, der ofte kaldes Tabel over nationer. Det indeholder et betydeligt antal generationer, der kommer fra Noahs sønner.

Lad os tage lidt tid og undersøge bibeloversigten og se, om der er spor uden for Bibelen for at verificere dens nøjagtighed. For det første vil vi tage et kort kig på Japheths linje.

For en meget god pdf af tabellen over nationer som optaget i 10. Mosebog XNUMX se følgende link.[I]

Jafet

 For eksempel giver 10. Mosebog 3: 5-XNUMX følgende:

Japheth havde følgende sønner:

Gomer, Magog, Madai, Javan, Tubal, Meshech, Tiras.

Gomer havde følgende sønner:

Ashkenaz, Riphath, Togarmah

Javan havde følgende sønner:

Elisa, Tarshish, Kittim, Dodanim.

Kontoen fortsætter med at sige, ”Fra disse spredtes befolkningen på nationerne i deres lande, hver efter deres tunge, [på grund af spredningen fra Tower of Babel]ifølge deres familier efter deres nationer ” (10. Mosebog 5: XNUMX).

Er dette den eneste omtale af disse mennesker og deres familier og nationer i Bibelen?

Nej det er ikke. 1 Krønikebog 1: 5-6 indeholder en fortegnelse, der ligner Genesis 10.

Det, der måske er mere interessant for bibelstuderende, er Ezekiel 38: 1-18.

Ezekiel 38: 1-2 taler om Gog fra Magog-landet (lyder velkendt?) Men bemærk, hvem han er: “Hovedchef i Meshech og Tubal” (Esekiel 38: 3). Disse var to af Jafeths sønner, ligesom Magog. Yderligere, i Esekiel 38: 6, lyder det: "Gomer og alle dens bånd, huset til Togarmah i de fjerneste dele af nord" nævnes. Togarmah var en søn af Gomer, Jafeths førstefødte. Et par vers senere nævner Esekiel 38:13 “Købmændene i Tarshish” en søn af Javan søn af Jafeth.

Derfor var Gog af Magog på dette grundlag en rigtig person snarere end Satan eller nogen eller noget andet, som nogle har fortolket denne passage. Magog, Meshech, Tubal, Gomer og Togarmah og Tarshish var alle sønner eller barnebarn af Jafeth. Desuden blev de områder, hvor de boede, opkaldt efter dem.

En søgning i Bibelen efter Tarshish bringer mange referencer tilbage. 1 Kongebog 10:22 fortæller, at Salomo havde en flåde af skibe fra Tarsis, og at Tarsis skibe en gang hvert tredje år kom med guld og sølv og elfenben og aber og påfugle. Hvor var Tarshish? Elfenben kommer fra elefanter, ligesom aber. Påfugle kommer fra Asien. Det var helt klart et stort handelscenter. Jesaja 23: 1-2 forbinder Tyr, en handelshavn for fønikerne på kysten af ​​Middelhavet i det sydlige af moderne Libanon med skibene i Tarshish. Jonas 1: 3 fortæller os, at “Jonah fortsatte med at rejse sig og løbe væk til Tarshish ... og kom til sidst ned til Joppa og fandt et skib, der skulle til Tarshish ”. (Joppa ligger lige syd for det moderne Tel-Aviv, Israel, ved Middelhavskysten). Den nøjagtige placering er nu ukendt, men forskere har identificeret den med steder som Sardinien, Cadiz (det sydlige Spanien), Cornwall (Sydvestlige England). Alle disse placeringer ville matche de bibelske beskrivelser af de fleste skrifter, der citerer Tarsish og kunne nås fra Israel ved Middelhavskysten. Det er muligt, at der var to steder ved navn Tarshish som 1 Kong 10:22 og 2 Krønikebog 20:36 ville indikere en arabisk eller asiatisk destination (fra Ezion-geber i Røde Hav).

Konsensus i dag er, at Askenaz bosatte sig i området nordvest for Tyrkiet (nær det moderne Istanbul, Riphath på den nordlige kyst af Tyrkiet ved Sortehavet, Tubal på den nordøstlige kyst af Tyrkiet ved Sortehavet, med Gomer bosatte sig i Det centrale østlige Tyrkiet Kittim tog til Cypern med Tiras på den sydlige tyrkiske kyst overfor Cypern Meshech og Magog befandt sig i Ararat-bjergområdet syd for Kaukasus, med Togarmah syd for dem og Tubal i det moderne Armenien.

For et kort, der angiver bebyggelsesområder, se https://en.wikipedia.org/wiki/Meshech#/media/File:Noahsworld_map.jpg

Er der noget spor af Japheth uden for Bibelen?

Græsk mytologi har Iapetos \ Iapetus \ Japetus. Japetus sønner blev undertiden betragtet som menneskehedens forfædre og blev betragtet som guder. Iapetos blev betragtet som en Titan-gud, der symboliserer dødelighed.

Hinduismen har guden Pra-japati antaget at være den højeste Gud og skaberen af ​​universet i den Vediske periode i det gamle Indien, nu identificeret med Brahma. Pra på sanskrit = fremad, eller første eller original.

Romerne havde Iu-Pater, der blev Jupiter. Jupiter er himmelens og tordenens Gud og konge af guderne i den gamle mytologi.

Kan du se mønsteret udvikle sig? Lignende fonetiske klingende eller afledte navne som den hebraiske Japheth. En gud, som andre guder og til sidst menneskeheden kom fra.

Men er der nogen beviser mere pålidelige og konkrete end dette, såsom skriftlige beviser? Ja der er. Vi vil nu se på europæiske historier, hvor genealogier er registreret.

Brittenes historie

En 8th Århundredets historiker ved navn Nennius skrev en "Brittenes historie"(Historia Brittonum). Han komponerede blot en samling af slægtsforskninger fra ældre kilder (uden at oprette sin egen). I kapitel 17 hedder hans optegnelse; ”Jeg har hørt om en anden beretning om denne Brutus [hvorfra Briton stammer] fra vores forfædres gamle bøger. Efter oversvømmelsen besatte Noahs tre sønner hårdt tre forskellige dele af jorden: Shem udvidede sine grænser til Asien, Ham til Afrika og Japheth i Europa.

Den første mand, der boede i Europa, var Alanus med sine tre sønner Hisicion, Armenon og Neugio. Hisicion havde fire sønner, Francus, Romanus, Alamanus og Brutus. Armenon havde fem sønner, Gothus, Valagothus, Cibidi, Burgundi og Longobardi: fra Neugio, Bogari, Vandali, Saxones og Tarincgi. Hele Europa blev opdelt i disse stammer. ” [Ii].

Bemærker du navnene på stammer, som du måske er bekendt med? I orden, frankerne, romerne, Albans, briterne. Derefter goterne, visigoter, Cibidi (en germansk stamme), burgunder, Lombardiere [Longobards]. Endelig bayere, vandaler, saksere og thüringer.

Nennius fortsætter ”Det siges, at Alanus var Fethuirs søn; Fethuir, sønnen af ​​Ogomuin, der var søn af Thoi; Thoi var søn af Boibus, Boibus off Semion, Semion af Mair, Mair af Ecthactus, Ecthactus af Aurthack, Aurthack af Ethec, Ethec fra Ooth, Ooth af Aber, Aber fra Ra, Ra fra Esraa, Esraa fra Hisrau, Hisrau fra Bath , Jobaths bad, Jobath af Joham, Joham af Jafeth, Jafeth fra Noah, Noah af Lamech, Lamech fra Mathusal, Mathusalems af Enok, Enok af Jared, Jared af Malalehel, Malalehel fra Kainan, Kainan af Enos, Enos af Seth, Seth af Adam og Adam blev dannet af den levende Gud. Vi har fået disse oplysninger om respekt for de oprindelige indbyggere i Storbritannien fra gammel tradition. ”

Læg mærke til, hvordan han sporer slægten til Alanus helt tilbage til Jafeth af Noas søn.

I kapitel 18 registrerer han det ”Japheth havde syv sønner; fra fornavnet Gomer, nedstammer Galli; fra Magog, Scythi [Scythians] og Gothi; fra den tredje, Madian, Medien [Medianer eller medier]; fra den fjerde Juuan [Javan] grækerne; fra den femte, Tubal, opstod Hebrei, Hispani [latinamerikansk] og italienere [italienerne]; fra det sjette sprang Mosoch [Mesech] Cappadoces [Cappadoceians] og fra det syvende, navn Tiras, faldt ned Thraces [Thrakians] ”.

Nennius giver der også slægtsregister for briter. ”Briterne blev således kaldt fra Brutus: Brutus var søn af Hisicion, Hisicion var søn af Alanus, Alanus var søn af Rhea Silvia, Rhea Siliva var datter af Eneas, Eneas af Anchises, Ankiser af Troius, Troius af Dardanus, Dardanus fra Flisa, Flisa af Juuin [Javan], Juuin af Jafet; ”. Som sidepunkt bemærkes Troius [Troy] og Dardanus [Dardanelles, de smalle stræder, hvor kanalen fra Sortehavet møder Middelhavet]. Bemærk, hvordan det igen spores tilbage til Japheth, der går tilbage til Alanus, derefter via moren i stedet for faren til en anden nedstigning fra Japheth.

The Chronicle of the Kings of Britain

En anden kilde, The Chronicle of the Kings of Britain[Iii] p XXVIII beskriver Anchises (nævnt i Nennius-slægten ovenfor) som en slægtning til Priam og Dardanian som en Troja-port (pXXVII). Den tidlige del af kronikken fortæller, hvordan Brutus, sønnen af ​​Hisicion, sønnen af ​​Alanus kom til at bosætte sig i Storbritannien og grundlagde London. Dette er dateret til det tidspunkt, hvor Eli var præst i Judea og Pagens Ark var i filisternes hænder (se s. 31).

Nennius giver “… Esraa fra Hisrau, Hisrau fra Bath, Jobath Bath, Jobath af Joham, Joham fra Japheth…” her i linjerne af de britiske keltiske konger. Disse samme navne, Esraa, Hisrau, Bath og Jobath, skønt de er i en anden rækkefølge, vises også i den irske keltiske linje af konger, der er indspillet helt separat og uafhængigt.

Irlands historie

G Keating udarbejdede en Irlands historie[Iv] i 1634 fra mange gamle optegnelser. Side 69 fortæller os det ”Irland var faktisk ørken tre hundrede år efter floden, indtil Partholón søn af Sera, søn af Sru, søn af Esru, søn af Fraimint, søn af Fathacht, søn af Magog, søn af Japheth kom til at besætte det”. Staveformerne og rækkefølgen er lidt forskellige, men vi kan tydeligt matche Esraa med Esru, Sru med Hisrau. Den britiske linje dirigerer derefter gennem Bath, Jobath og Joham [Javan] til Japheth, mens den irske linje går gennem Fraimin, Fathacht og Magog til Japheth. Dette er dog ikke nødvendigvis modsigelser, når vi husker de store migrationer, efter at Babel var i 5th generation.

Magog er underforstået for at have givet anledning til Scythianerne (en særlig frygtindgydende kriger race), og Irerne har længe haft traditioner, som de stammede fra Scythians.

Pålidelighed af disse tekster

Nogle skeptikere kan antyde, at dette er fabrikationer eller sene ændringer foretaget af irske kristne (irerne var ikke-kristne indtil tidspunktet for tidligt 400-tallet e.Kr. med ankomsten af ​​Palladius (omkring 430), efterfulgt kort af St. Patrick (Irlands skytshelgen) i 432 e.Kr.

Vedrørende denne note, hvad vi finder i kapitel V s81-82 i “En illustreret historie om Irland fra AD400 - 1800AD” af Mary Frances Cusack[V].

"Bøger om genealogier og stamtavler er et vigtigt element i irsk hedensk historie. Af sociale og politiske grunde bevarede den irske Celt sit genealogiske træ med nøje præcision. Rettighederne til ejendom og den styrende magt blev overført med patriarkalsk nøjagtighed på strenge krav om primogeniture, hvilke krav kun kunne afvises på visse betingelser defineret i loven. Stamtavle og slægtsforskninger blev således en familiens nødvendighed; men da private krav kan være i tvivl, og spørgsmålet om ægthed involverede så vigtige resultater, blev en ansvarlig offentlig officer udnævnt til at føre de poster, som alle krav blev besluttet på. Hver konge havde sin egen optager, som var forpligtet til at føre en rigtig redegørelse for sin stamtavle, og også af stamtavlerne til provinskonger og deres hovedchefer. De provinsielle konger havde også deres optagere (Ollamhs eller Seanchaidhé [73]); og i lydighed af en gammel lov, der blev oprettet længe før indførelsen af ​​kristendommen, blev alle provinsregistre og de forskellige høvdinges forpligtelser stillet til rådighed hvert tredje år til konvokationen i Tara, hvor de blev sammenlignet og korrigeret. ”

Angelsaksiske konger og Royal Descent

Alfred den store - konge af Wessex

De fleste af vores læsere, hvis de er bekendt med engelsk historie, kender Alfred den Store.

Dette er et uddrag fra hans biografi[Vi] “Annaler om regeringen af ​​Alfred den store” autoriseret af Alfred selv.

”I året med vor Herres inkarnation 849 blev Alfred, konge af angelsakserne, født i den kongelige landsby Wanating, i Berkshire,… Hans slægtsforskning spores i følgende rækkefølge. Kong Alfred var søn af kong Ethelwulf, der var søn af Egbert, der var søn af Elmund, der var søn af Eafa, der var søn af Eoppa, der var søn af Ingild. Ingild og Ina, den berømte konge af vestsakserne, var to brødre. Ina rejste til Rom, og der sluttede dette liv med ære, gik ind i det himmelske rige for at regere der for evigt med Kristus. Ingild og Ina var sønner af Coenred, der var søn af Coelwald, der var søn af Cudam, der var søn af Cuthwin, der var søn af Ceawlin, der var søn af Cynric, der var søn af Creoda , der var søn af Cerdic, der var søn af Elesa, der var søn af Gewis, hvorfra briterne navngiver hele den nation Gegwis, der var søn af Brond, der var søn af Beldeg, der var sønnen af Woden, som var søn af Frithowald, som var søn af Frealaf, som var søn af Frithuwulf, som var søn af Finn af Godwulf, som var søn af Geat, som Geat hedningene længe tilbad som en gud. …. Geat var søn af Taetwa, som var søn af Beaw, som var søn af Sceldi, som var søn af Heremod, som var søn af Itermon, som var søn af Hathra, som var søn af Guala, som var søn af Bedwig, der var søn af Sceaf, [Ikke Shem, men Sceaf, dvs. Japheth][Vii] der var søn af Noahder var søn af Lamech, der var sønnen af ​​Jerusalem, der var søn af Enoch, der var søn af Malaleel, der var søn af Kainian, der var søn af Enos, der var søn af Seth, der var søn af Adam. ” (side 2-3).

Bemærk, hvordan Alfred sporet sin slægtsforskning helt tilbage til Adam via Japheths linje. Bemærk også et andet muligvis kendt navn, der blev tilbedt som en gud af vikingerne, det af Woden (Odin).

Igen spurgte nogle, at dette skyldtes, at Alfred blev kristen. Svaret er nej. De kristne saksere kendte Japheth som Iafeth, ikke Sceaf.

Vestsaksere

Desuden er det Angelsaksisk krønike (s.48) registrerer slægten til Ethelwulf, kongen af ​​vestsakserne og far til Alfred den store, i posten for året AD853, der slutter med “Bedwig af Løg, det vil sige Noahs søn, der blev født i Arken ”[Viii] klart at gentage den originale (hedenske) slægtsforskning snarere end en korrigeret kristen stavemåde.

”Ethelwulf var søn af Egbert, Egbert af Elmund, Elmund af Eafa, Eafa af Eoppa, Eoppa af Ingild; Ingild var Inas bror, konge af de vest-saksere, han, der havde kongeriget syvogtredive år, og derefter gik til St.Peter og fratrådte sit liv; og de var sønner af Kenred, Kenred af Ceolwald, Ceolwald af Cutha, Cutha af Cuthwin, Cuthwin af Ceawlin, Ceawlin af Cynric, Cynric af Cerdic, Cerdic af Elesa, Elesa af Esla, Esla af Gewis, Gewis af Paryk, Paryk af Freawin, Freawin of Frithogar, Frithogar of Brond, Brond of Beldeg, Beldeg of Woden, Woden of Fritliowald, Frithowald of Frealaf, Frealaf of Frithuwulf. Frithuwulf af Finn, Finn af Godwulf, Godwulf af Geat, Geat af Tcetwa, Tcetwa af Beaw, Beaw af Sceldi, Sceldi af Heremod, Heremod af Itermon, Itermon af Hatlira, Hathra af Guala, Guala af Bedwig, Bedwig of Sceaf, det vil sige Noahs søn, han blev født i Noahs ark; ”.

Danske og norske saksere

In “Scriptores Rerum Danicarum, Medii AE VI - Jacobus Langeberk 1772” [Ix] Vi finder følgende slægtsforskning i 3 sektioner.

Side 26 i pdf-version (side 3 i bogen), fra Seskef [Jafet] ned til Oden \ Voden \ Woden,

Side 27 (side 4 i bogen) fra Oden til Yngvarr,

Side 28, (side 5 i bogen)) ned til Haralldr Harfagri fra Det Kongelige Hus i Norge.

På samme side er der en slægtsforskning fra Oden til Ingialdr Starkadar fra Det Kongelige Hus.

Denne bog fra 1772AD indeholder også en kopi af Ethelwulf til Sceafing \ Sceafae [Jafet], søn af Noah, slægtsforskning over den angelsaksiske (Wessex) afstamningslinje over de følgende 4 sider (side 6-9, pdf side 29-32).

Dette er tilstrækkelige referencer til formålet med denne artikel. Der er flere tilgængelige for dem, der stadig ikke er overbevist.

Samlet nøjagtighed af tabellen over nationer

Bortset fra de ovenfor anførte slægtsforskrifter, fra forskellige lande og forskellige kilder, der viser bevis for, at de fleste europæere stammede fra Japheth, er der også den vigtige bekræftelse af alle navne på Noahs efterkommere, der er givet i beretningen om 10 Mosebog XNUMX, samlet givet navnet , Nationernes tabel.

I dette skriftsted er der 114 navngivne individer. Af disse 114 findes spor af 112 af disse personer uden for Bibelen. Mange stednavne, som vi stadig kender og bruges af mennesker i dag.

Et eksempel er Mizraim, en søn af Ham. Hans efterkommere bosatte sig i Egypten. Araberne i dag kender Egypten stadig som ”Misr”. En simpel søgning på Internettet returnerer blandt andet følgende:  https://en.wikipedia.org/wiki/Misr. Forfatteren har fysisk passeret benzinstationer med logoet “Misr” i Misr selv, en af ​​de anvendelser, der er inkluderet på listen på den refererede Wikipedia-side.

En anden er Kush / Cush, der henviste til regionen syd for 1st Katarakt af Nilen, området med det moderne nordlige og centrale Sudan.

Vi kunne fortsætte med at navngive den ene efter den anden, husket som et stednavn eller et område, hvor bestemte grupper af mennesker bosatte sig i antikken og blev optaget i forskellige arkæologiske genstande som sådan.

Kort sagt, hvis vi kan spore disse 112 tidlige efterkommere af Noah, skal beretningen om 10 Mosebog XNUMX være sand.

Beretningen om 10 Mosebog 67 indeholder 65 navngivne individer inklusive Sem under linjen Sem. XNUMX[X] af dem kan spores eksternt til skrifterne, hvad enten de er som stednavne, eller nævnes som konger i kileformede tabletter osv.

Ligeledes indeholder 10 Mosebog 32 32 individer i linjen Ham inklusive Ham. Oplysninger for alle XNUMX er tilgængelige, som pr. Shems linje ovenfor.[Xi]

Endelig indeholder 10 Mosebog 15 15 individer i Japheths linje inklusive Japheth. Oplysninger er tilgængelige for alle XNUMX som beskrevet i Shem og Ham ovenfor.[Xii]

Faktisk kan information for de fleste af disse 112 fås fra følgende 4 referencer:

 1. Tolkens ordbog om Bibelen. (4 bind med tillæg) Abingdon Press, New York, 1962.
 2. Den nye bibelordbog. Inter-varsity Press, London, 1972.
 3. Jødernes antikviteter af Josephus, oversat af William Whinston.
 4. Kommentar til den hellige bibel. Tre bind (1685), Matthew Poole. Fascimile udgivet af Banner of Truth Trust, London, 1962.

Et kort resumé af oplysningerne og deres kilder er godt dokumenteret for disse 112 personer i den fascinerende refererede bog med titlen "Efter oversvømmelsen ” af Bill Cooper, som forfatteren anbefaler til videre læsning.

Konklusion

En gennemgang af alt det bevis, der er præsenteret i denne artikel, bør føre os til den konklusion, at 3. Mosebog 18: 19-XNUMX er nøjagtig og pålidelig, når den siger følgende “Og Noas sønner, der kom ud af arken, var Sem og Ham og Jafet. …. Disse tre var Noas sønner, og fra disse var hele jordens befolkning spredt til udlandet".

Bemærk den sidste fortid af sætningen “og fra disse var alle jordens befolkning spredte sig til udlandet. ” Ja, hele jordens befolkning!

Igen viser det sig, at beretningen om XNUMX Mosebog er sand.

 

[Xiii]  [Xiv]

[I] Pdf-oversigt over 10. Mosebog XNUMX, se https://assets.answersingenesis.org/doc/articles/table-of-nations.pdf

[Ii] Nennius, "Brittenes historie", Oversat af JAGiles;

 https://www.yorku.ca/inpar/nennius_giles.pdf

[Iii] “Chronicle of the Kings of Britain”, oversat fra den walisiske kopi tilskrevet Tysilio af præsten Peter Roberts 1811.

http://www.yorku.ca/inpar/geoffrey_thompson.pdf  eller et meget lignende manuskript

http://www.annomundi.com/history/chronicle_of_the_early_britons.pdf

[Iv] “Irlands historie” af Geoffrey Keating (1634), oversat til engelsk af Comyn og Dinneen https://www.exclassics.com/ceitinn/foras.pdf

[V] “En illustreret historie om Irland fra AD400-1800AD” af Mary Frances Cusack http://library.umac.mo/ebooks/b28363851.pdf

[Vi] Asser - Annaler fra Alfred the Greats regeringstid - oversat af JAGiles https://www.yorku.ca/inpar/asser_giles.pdf

[Vii] Det originale værk havde "Sceaf" ikke Shem. Sceaf var en afledning af Iapheth. For yderligere beviser se Efter oversvømmelsen af Bill Cooper s.94

http://www.filosoferick.nl/filosoferick/wp-content/uploads/2014/08/William_Cooper-After-The-Flood-1995.pdf

[Viii] Angelsaksisk krønike, Side 48 (pdf side 66) af https://ia902605.us.archive.org/16/items/anglosaxonchroni00gile/anglosaxonchroni00gile.pdf

[Ix] Scriptores Rerum Danicarum, Medii AE VI - Jacobus Langeberk 1772 https://ia801204.us.archive.org/16/items/ScriptoresRerumDanicarum1/Scriptores%20rerum%20danicarum%201.pdf

[X] For Shem, se Efter oversvømmelsen, Side s169-185, 205-208

http://www.filosoferick.nl/filosoferick/wp-content/uploads/2014/08/William_Cooper-After-The-Flood-1995.pdf

[Xi] For Ham, se Efter oversvømmelsen, side 169, 186-197, 205-208

 http://www.filosoferick.nl/filosoferick/wp-content/uploads/2014/08/William_Cooper-After-The-Flood-1995.pdf

[Xii] For Japheth, se Efter oversvømmelsen, side 169, 198-204, 205-208

http://www.filosoferick.nl/filosoferick/wp-content/uploads/2014/08/William_Cooper-After-The-Flood-1995.pdf

[Xiii] Corpus Poeticum Boreales - (Edda Prose) https://ia800308.us.archive.org/5/items/corpuspoeticumbo01guuoft/corpuspoeticumbo01guuoft.pdf

[Xiv] Beowulf Epic https://ia802607.us.archive.org/3/items/beowulfandfight00unkngoog/beowulfandfight00unkngoog.pdf

Tadua

Artikler af Tadua.
  4
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x