del 3

Skabelseskontoen (1 Mosebog 1: 2 - 4 Mosebog 3: 4): Dag XNUMX og XNUMX

1 Mosebog 9: 10-XNUMX - Den tredje skabelsesdag

„Og Gud fortsatte med at sige:„ Lad vandet under himlen samles på ét sted, og det tørre land vises. “ Og det blev sådan. 10 Og Gud begyndte at kalde det tørre jord Jorden, men at samle vandet kaldte han hav. Desuden så Gud, at [det var] godt.

Yderligere forberedelse til livet var påkrævet, og så samlet Gud dem, mens han holdt vandet tilbage på jorden, og lod tørt land komme frem. Hebraisk kan mere bogstaveligt oversættes som:

"Og sagde Gud ”Vent på, at vandet under himlen [går] et sted og ser det tørre land, og det var sådan. Og kaldte Gud det tørre jord Jorden, og samlingen af ​​vandet Hav og Gud så, at det var godt ”.

Hvad siger geologi om jordens begyndelse?

Det er interessant at bemærke, at geologi har begrebet Rodinia[I] [Ii]som var et enkelt superkontinent omgivet af havet i begyndelsen af ​​jordens geologiske historie. Det bestod af alle de nuværende kontinentale landmasser i præ-kambrium og tidligt kambrium[Iii] gange. Det må ikke forveksles med Pangaea eller Gondwanaland, som er i senere geologiske perioder.[Iv] Det er også værd at bemærke, at de fossile optegnelser er meget, meget knappe før klipperne klassificeret som tidligt kambrium.

Apostelen Peter henviste til det faktum, at jorden var i denne position i begyndelsen af ​​skabelsen, da han skrev i 2 Peter 3: 5 "Der var himlen fra gamle dage og en jord stod kompakt ud af vand og midt i vand ved Guds ord", angiver en landmasse over vandstand omgivet af vand.

Hvordan vidste både apostelen Peter og Moses [forfatteren af ​​Første Mosebog], at jorden var sådan på en gang, noget der kun blev udledt i det sidste århundrede med intens undersøgelse af den geologiske optegnelse? Det er også vigtigt at bemærke, at der ikke er noget mytologisk udsagn om at falde ud for havene.

Vi skal også bemærke, at det hebraiske ord oversat "Jorden" her er “Eretz”[V] og her betyder jord, jord, jord i modsætning til hele planeten.

At have tørt land betød, at den næste del af den kreative dag kunne finde sted, da der ville være et sted at sætte vegetationen.

1 Mosebog 11: 13-XNUMX - Den tredje skabelsesdag (fortsat)

11 Og Gud fortsatte med at sige: “Lad jorden lade græsset skyde ud, vegetation, der bærer frø, frugttræer, der giver frugt efter deres slags, hvis frø er i den, på jorden.” Og det blev sådan. 12 Og jorden begyndte at frembringe græs, vegetation med frø efter sin art og træer, der gav frugt, hvis frø er i det efter sin art. Så så Gud, at det var godt. 13 Og der blev aften, og der blev morgen, en tredje dag. ”

Den tredje dag startede, da mørket faldt, og oprettelsen af ​​en landmasse blev derefter sat i gang. Dette betød, at der efter morgenen og lyset kom, var der tørt land, hvor man kunne skabe vegetationen. Optegnelsen viser, at der på den tredje dag voksende skumring var der græs og træer med frugt og anden frøbærende vegetation. Det var godt, komplet, for fugle og dyr og insekter har alle brug for frugt at leve på. Det er rimeligt at konkludere, at frugttræer med befrugtet frugt blev oprettet som sådan, da de fleste frugter kræver insekter eller fugle eller dyr til at bestøve og befrugte blomsterne, inden frugt kan dannes, hvoraf ingen endnu var skabt. Nogle er selvfølgelig bestøvet eller selvbestøvet af vinden.

Der kan være indvendinger fra nogle om, at jorden ikke kunne dannes i 12 timers mørke, men om jorden tager år at danne i dag eller frugttræer, der bærer frugt, også tager år at danne i dag, hvem er vi for at begrænse den Almægtiges Guds kreative evne og hans kollega og søn Jesus Kristus?

Når Jesus Kristus skabte vin af vand på bryllupsfesten, hvilken slags vin skabte han som eksempel? Johannes 2: 1-11 fortæller os “Du har reserveret den fine vin indtil nu ”. Ja, det var en moden, fuldt aromatiseret vin, ikke noget, der kun kun drejede sig om vin, der stadig skulle modnes for at være velsmagende. Ja, som Zophar spurgte Job "Kan du finde ud af de dybe ting fra Gud, eller kan du finde ud til den Almægtiges grænse?" (Job 11: 7). Nej, det kan vi ikke, og vi bør heller ikke antage at være i stand til det. Som Jehova sagde i Esajas 55: 9 "For ligesom himlen er højere end jorden, således er mine veje højere end dine veje".

Da insekter sandsynligvis blev oprettet den 6th dag (sandsynligvis inkluderet i vingede flyvende skabninger, 1. Mosebog 21:24), hvis skabelsesdagene var mere end XNUMX timer lange, ville der have været problemer med den nyoprettede vegetation, der kunne overleve og reproducere.

Som med den første og den anden skabelsesdag er handlingerne fra den tredje skabelsesdag også forord til "og", derved slutte sig til disse handlinger som en kontinuerlig strøm af handlinger og begivenheder uden tidsforskel.

Venlig

Vi kan ikke fortsætte vores udforskning af skabelsesdagene uden at se på ordets første forekomst "venlig" brugt her med henvisning til vegetationen og træerne. Det er endnu ikke klart, hvad det hebraiske ord "min", oversat som "venligt" henviser til i den nuværende biologiske klassifikation, men det ser ud til at matche bedst med slægt eller endda familie. Det matcher dog ikke en art. Det kan måske bedst beskrives som ”Grupper af levende organismer hører til i den samme skabte art, hvis de stammer fra den samme forfædres genpulje. Dette udelukker ikke nye arter, fordi dette repræsenterer en opdeling af den oprindelige genpulje. Oplysninger går tabt eller konserveres ikke indhentes. En ny art kan opstå, når en population er isoleret, og indavl forekommer. Efter denne definition er en ny art ikke en ny art, men en yderligere opdeling af en eksisterende art. ”

For dem der er interesserede i, hvordan dette fungerer praktisk, se dette link[Vi] til familie slægter af forskellige typer vegetation.

Apostelen Paulus kommenterede dette og fremhævede disse naturlige grænser mellem slags, da han skrev, mens han diskuterede opstandelsen "Ikke alt kød er det samme kød, men der er et fra menneskeheden, og der er et andet kød af kvæg og et andet kød af fugle og et andet af fisk" 1 Korinther 15:39. Om planter i 1 Korinther 15:38 sagde han angående hvede osv., "Men Gud giver det et legeme, ligesom det har behaget ham, og til hvert af frøene sit eget legeme".

På denne måde kunne græs som en slags omfatte al spredende, jorddækkende vegetation, mens urter som en slags (oversat vegetation i NWT) ville dække buske og buske, og træer som en slags ville dække alle store træagtige planter.

En mere beskrivende forklaring på, hvad Gud kan se som “Slags” findes i 11 Mosebog 1: 31-XNUMX. Her følger en forkortet oversigt:

 • 3-6 - Skabning, der tygger sumpen og spalter hoven, udelukker kamel, grevling, hare, svin. (De udelukkede splittede enten hov eller tygger cud, men ikke begge.)
 • 7-12 - vanddyr, der har finner og skalaer, vanddyr uden finner og skalaer.
 • 13-19 - ørne, fiskeørn, sort grib, rød drage og sort drage efter sin art, ravn efter sin konge, struds, ugle og måge og falk efter sin art. Storke, hejre og flagermus efter sin art.
 • 20-23 - johannesbrød efter sin art, cricket efter sin art, græshoppe efter sin art.

Dag 3 af skabelsen - Én landsmasse dannet over vandstand og slags vegetation oprettet som forberedelse til levende væsener.

Geologi og den tredje skabelsesdag

Endelig må vi påpege, at evolution lærer, at alt liv udviklede sig fra havplanter og havdyr. Ifølge de nuværende geologiske tidsplaner ville der gå hundreder af millioner af år, før komplekse planter og frugttræer udviklede sig. Hvilken rækkefølge af begivenheder lyder den mere fornuftige og troværdige rækkefølge for at gøre tingene? Bibelen eller evolutionsteorien?

Dette emne vil blive behandlet senere og mere dybtgående i undersøgelsen af ​​Noahs Dag.

1 Mosebog 14: 19-XNUMX - Den fjerde dag i skabelsen

“Og Gud fortsatte med at sige: 'Lad armaturer komme til at befinde sig i himmelens vidde for at skelne mellem dag og nat; og de skal tjene som tegn og i årstider og i dage og år. Og de skal tjene som lysarmaturer i himmelens vidder for at skinne på jorden. Og det blev sådan. Og Gud fortsatte med at skabe de to store lysarmaturer, den større lysstyrke til at dominere dagen og den mindre lysstyrke til at dominere natten og også stjernerne. ”

”Således satte Gud dem på himmelens vidde for at skinne på jorden og dominere dag og nat og skelne mellem lyset og mørket. Så så Gud, at det var godt. Og der blev aften, og der blev morgen, en fjerde dag. ”

En bogstavelig oversættelse siger ”Og sagde Gud, at der skulle være lys på himmelhvælvingen for at skelne mellem dag og mellem nat og lade dem være til tegn og årstider i dage og år. Og lad dem være til lys på himmelhvælvingen til at skinne på jorden, og det var sådan. Og gjorde Gud to lys store, lyset større til at herske dagen og lyset mindre til at herske natten og stjernerne. ”

»Og sæt dem Gud på himmelhvælvingen til at skinne på jorden og til at herske over dagen og om natten og skelne mellem lyset og mellem mørket. Og så Gud, at det var godt. Og der var aften og der var morgen, den fjerde dag ”.[Vii]

Oprettet eller synliggjort?

Betyder dette solen og månen, og stjernerne blev skabt på 4th dag?

Den hebraiske tekst siger ikke, at de blev oprettet på dette tidspunkt. Udtrykket "Lad der være" or "Lad armaturer blive" er baseret på det hebraiske ord “Hayah”[Viii] hvilket betyder "at falde ud, komme til at blive, blive, være." Dette adskiller sig meget fra ordet "skab" (Hebraisk = “bara”).

Hvad skete eller skete i henhold til bibelteksten? Synlige armaturer i modsætning til bare lys og mørkt. Hvad var formålet med dette? Der var trods alt lys på 2nd dagen før vegetationen blev skabt den 3.rd dag og da alt blev fundet godt af Gud, var der tilstrækkeligt lys. Kontoen fortsætter med at svare, “de skal tjene som tegn og årstider i dage og år".

Jo større lys, solen, skulle dominere dagen, og den mindre lys, månen, skulle dominere natten og stjernerne. Hvor blev disse armaturer anbragt? Kontoen siger, “sættes på himmelhvælvingen”. Ordet oversat "sæt" betyder primært "at give". Så disse armaturer blev givet eller synlige i himmelhvælvingen. Vi kan ikke sige det med sikkerhed, men indikationen er, at disse armaturer allerede eksisterede på den første skabelsesdag, men nu blev synlige for jorden af ​​de nævnte grunde. Måske blev et verdensomspændende damplag gjort tyndere for at være klart nok til at være synligt fra jorden.

Det hebraiske ord “Maor” oversat som “armaturer ” formidler betydningen af ​​“lysgivere”. Mens månen ikke er en original lyskilde, som solen er, er den ikke desto mindre en lysgiver ved hjælp af refleksion af solens lys.

Hvorfor synlighed er nødvendig

Hvis de ikke var synlige fra jorden, kunne dage og årstider og år ikke beregnes. Måske, også på dette tidspunkt, blev en aksial hældning af jorden introduceret, hvilket er årsagen til vores årstider. Måske blev månens bane ændret til sin unikke bane fra en bane, der ligner andre planeters satellitter. Om hældningen var den nuværende hældning på omkring 23.43662 ° er ikke sikkert, da det er muligt, at vandfloden senere vippede jorden mere. Oversvømmelsen ville næsten helt sikkert have udløst jordskælv, som ville have påvirket hastigheden på jordens rotation, dagens længde og planetens form.[Ix]

Ændringen af ​​solens position (fra øst til vest horisont) på himlen hjælper os også med at bestemme, hvor på dagen vi er, for at holde tiden og årstiden (højden af ​​den øst til vest rejse, især den maksimale højde, der er nået) .[X]

Ure, som vi tager som almindeligt at fortælle tiden, blev først opfundet i 1510 med det første lommeur.[Xi] Før det var solur en almindelig enhed til at måle tid eller markerede lys.[Xii] På havene blev stjernerne og månen og solen brugt til at navigere med i tusinder af år. Måling af længdegrad var vanskelig og tilbøjelig til fejl og resulterede ofte i skibsvrag indtil John Harrison byggede sine ure ved navn H1, H2, H3 og endelig H4 mellem årene 1735 og 1761, som til sidst løste spørgsmålet om nøjagtig længdegrad til søs for altid.[Xiii]

Unikke egenskaber ved månen

Den mindre lysende eller månen har også mange unikke egenskaber, der gør det muligt at opfylde sine krav. Her følger kun et kort resume, der er mange flere.

 • Til at begynde med har den en unik bane.[Xiv] Andre måner, der kredser om andre planeter, kredser normalt på et andet plan end månen. Månen kredser om et plan, der næsten er lig med planet for jordens rotation omkring solen. Ingen af ​​de andre 175 satellitmåner i solsystemet kredser om deres planet på denne måde.[Xv]
 • Månens unikke bane stabiliserer jordens hældning, der giver årstiderne fra nedværdigende.
 • Månens relative størrelse til jorden (dens planet) er også unik.
 • Månen tillader astronomer at studere andre fjernere planeter og stjerner, hvor forholdet jord-måne fungerer som et kæmpe teleskop.
 • Månen er geologisk en næsten perfekt modsætning til jorden uden flydende vand, ingen aktiv geologi og ingen atmosfære, og dette giver mulighed for langt dybere og mere omfattende opdagelser, end hvis jorden lignede månen eller omvendt.
 • Formen på jordens skygge på månen gør det muligt for os at se, at jorden er en kugle uden at gå i kredsløb i en rumraket!
 • Månen fungerer for at beskytte jorden mod strejker fra kometer og asteroider, både ved at være en fysisk barriere og også dens tyngdekraft på forbipasserende genstande.

"De skal tjene som tegn og årstider i dage og år"

Hvordan fungerer disse armaturer som tegn?

For det første, de er tegn på Guds kraft.

Salmisten David udtrykte det sådan i Salme 8: 3-4, “Når jeg ser dine himle, dine fingres gerninger, månen og stjernerne, som du har forberedt, hvad er det dødelige menneske, som du holder ham i tankerne, og den søn af det jordiske menneske, som du tager vare på ham? ”. I Salme 19: 1,6 skrev han også ”Himlene forkynder Guds ære, og af hans hænders værk fortæller vidderne. ... Fra den ene ende af himlen er dens [solen] ud, og dets færdige kredsløb er til deres andre ekstremiteter ”. Bybeboere savner ofte denne herlighed, men går ud på landet væk fra menneskets kunstige lyskilder om natten og ser op i himlen på en nat med en klar himmel og stjernernes skønhed og antal og månens lysstyrke. og nogle af planeterne i vores solsystem, bare synlige med det blotte øje, og det er imponerende.

For det andet, som nævnt ovenfor, er bevægelsen af ​​sol, måne og stjerner pålidelig.

Som et resultat kan navigatører få deres kugleleje om dagen og om natten. Ved måling kan ens position på jorden beregnes og placeres på et kort, hvilket hjælper rejsen.

For det tredje, tegn på fremtidige begivenheder, der snart skal følges.

Ifølge Lukas 21: 25,27, som siger “Også der vil være tegn i sol og måne og stjerner…. Og så vil de se Menneskesønnen komme i en sky med kraft og stor ære ”.

Fjerde, tegn på guddommelig dom.

Joel 2:30 muligvis med henvisning til de begivenheder, der fandt sted ved Jesu død, siger ”Jeg [Gud] vil give portents i himlen og på jorden ... Solen selv vil blive forvandlet til mørke og månen til blod, inden den store og frygtindgydende dag for Jehova kommer”. Mattæus 27:45 fortæller, at mens Jesus døde på torturpælen “Fra den sjette time [middag] faldt et mørke over hele landet, indtil den niende time [3:XNUMX]”. Dette var ingen almindelig formørkelse eller vejrbegivenhed. Lukas 23: 44-45 tilføjer ”Fordi sollyset mislykkedes”. Dette blev ledsaget af et jordskælv, der lejede tempelgardinet i to.[Xvi]

For det femte, de kan bruges til at bestemme det forventede vejr i den nærmeste fremtid.

Mattæus 16: 2-3 fortæller os “Når aftenen falder, er du vant til at sige: 'Det bliver dejligt vejr, for himlen er ildrød; og om morgenen: 'Det bliver vinterligt regnvejr i dag, for himlen er ildrød, men dyster. Du ved hvordan man fortolker himmelens udseende ... ”. Forfatteren, måske som mange læsere, blev undervist i et simpelt rim, når han var ung, der siger det samme: "Rød himmel om natten, hyrder glæder sig, rød himmel om morgenen, hyrder advarer". Vi kan alle garantere for nøjagtigheden af ​​disse udsagn.

Sjette, i dag måler vi længden på et år baseret på jordens rotation omkring solen på 365.25 dage (afrundet til 2 decimaler).

Mange gamle kalendere brugte månens cyklus til at måle måneder og forenede den derefter med solåret ved justeringer, så plantning og høsttid kunne holdes styr på. Månemåneden er 29 dage, 12 timer, 44 minutter, 2.7 sekunder og kaldes en synodisk måned. Imidlertid var nogle kalendere som den egyptiske kalender baseret på et solår.

Syvende, er årstiderne tildelt efter tidspunktet for soludjævningen, dvs. i december, marts, juni og september.

Jævndøgnene er manifestationer af jordens hældning på sin akse og påvirker fysisk mængden af ​​sollys, der når en bestemt del af jorden og påvirker derfor vejret og især temperaturerne. På den nordlige halvkugle er vinteren december til marts, foråret er marts til juni, sommeren er juni til september, og efteråret er september til december. Der er også to springvande og to tidevand hver månemåned forårsaget af månen. Alle disse tegn hjælper os med at tælle tid og fastslå sæsonen, hvilket igen hjælper med at planlægge at plante til madproduktion og høstplaner.

Med klar synlighed af armaturerne kan det ses, som Job 26: 7 siger ”Han strækker sig nord ud over det tomme sted og hænger jorden på intet”. Esajas 40:22 fortæller os det "Der er en, der bor over jordens cirkel, ... den, der strækker himlen ud som en fin gaze, som spreder dem ud som et telt, hvor de kan bo". Ja, himlen strækkes ud som en fin gaze med en lysnål fra alle stjernerne, både store og små, især dem i vores egen galakse, hvor solsystemet er placeret, kaldet Mælkevejen.[Xvii]

Salme 104: 19-20 bekræfter også skabelsen af ​​de 4th dag siger ”Han har skabt månen til bestemte tidspunkter, solen selv ved godt, hvor den går ned. Du skaber mørke, så det kan blive nat. I den bevæger sig alle de vilde dyr i skoven frem. ”

Den fjerde dag - Synlige lyskilder, årstider, evne til at måle tid

 

Den næste del af denne serie dækker 5th til 7th dage med skabelsen.

 

[I] https://www.livescience.com/28098-cambrian-period.html

[Ii] https://www.earthsciences.hku.hk/shmuseum/earth_evo_04_01_pic.html

[Iii] Geologisk tidsperiode. Se følgende link for relativ rækkefølge af geologiske tidsperioder  https://stratigraphy.org/timescale/

[Iv] https://stratigraphy.org/timescale/

[V] https://biblehub.com/hebrew/776.htm

[Vi] https://www.google.com/search?q=genus+of+plants

[Vii] Se Biblehub https://biblehub.com/text/genesis/1-14.htm, https://biblehub.com/text/genesis/1-15.htm etc.

[Viii] https://biblehub.com/hebrew/1961.htm

[Ix] For yderligere information se:  https://www.jpl.nasa.gov/news/news.php?feature=716#:~:text=NASA%20scientists%20using%20data%20from,Dr.

[X] For mere information se f.eks https://www.timeanddate.com/astronomy/axial-tilt-obliquity.html og https://www.timeanddate.com/astronomy/seasons-causes.html

[Xi] https://www.greenwichpocketwatch.co.uk/history-of-the-pocket-watch-i150#:~:text=The%20first%20pocket%20watch%20was,by%20the%20early%2016th%20century.

[Xii] For mere information om tidsmåleapparater se https://en.wikipedia.org/wiki/History_of_timekeeping_devices#:~:text=The%20first%20mechanical%20clocks%2C%20employing,clock%20was%20invented%20in%201656.

[Xiii] For en kort oversigt over John Harrison og hans ure se https://www.rmg.co.uk/discover/explore/longitude-found-john-harrison eller hvis du er i Storbritannien i London, skal du besøge Greenwich Maritime Museum.

[Xiv] https://answersingenesis.org/astronomy/moon/no-ordinary-moon/

[Xv] https://assets.answersingenesis.org/img/articles/am/v12/n5/unique-orbit.gif

[Xvi] For en mere detaljeret diskussion se artiklen “Kristi død. Er der noget ekstrabibelsk bevis for de rapporterede begivenheder? ”  https://beroeans.net/2019/04/22/christs-death-is-there-any-extra-biblical-evidence-for-the-events-reported/

[Xvii] Se her for et billede af Mælkevejsgalaksen set fra jorden: https://www.britannica.com/place/Milky-Way-Galaxy

Tadua

Artikler af Tadua.
  3
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x