Undersøgelse af Daniel 2: 31-45

Introduktion

Denne revision af beretningen i Daniel 2: 31-45 af Nebukadnezzars drøm om et billede blev tilskyndet til undersøgelsen af ​​Daniel 11 og 12 om Nordkongen og Sydkongen og dens resultater.

Tilgangen til denne artikel var den samme, for at nærme sig eksegetisk undersøgelsen, så Bibelen kunne fortolke sig selv. At gøre dette fører til en naturlig konklusion snarere end at nærme sig med forudfattede ideer. Som altid i enhver bibelstudie var konteksten meget vigtig.

Hvem var det tilsigtede publikum? Det blev delvist tolket til Nebukadnezzar af Daniel under Guds Hellige Ånd, men det blev skrevet til den jødiske nation, da det påvirkede deres fremtid. Det forekom også i 2nd år af Nebukadnezzar, lige i begyndelsen af ​​den babyloniske herredømme over Juda som verdensmagten, som den tog fra Assyria.

Lad os begynde vores undersøgelse.

Baggrund for visionen

Da Daniel havde hørt om drømmen om, at Nebukadnezzar havde drømt og ønsket en fortolkning og ville dræbe de kloge mænd, fordi de ikke forstod det, bad Daniel kongen om tid til at vise ham fortolkningen. Derefter gik han og bad til Jehova om at gøre svaret kendt for ham. Han bad også sine ledsagere Hananiah, Mishael og Azariah om også at bede på hans vegne.

Resultatet var "i en nattsyn blev hemmeligheden afsløret" (Daniel 2:19). Daniel takkede derefter Gud for at afsløre svaret. Daniel fortsatte med at fortælle kong Nebukadnezzar, ikke kun drømmen, men fortolkningen. Tidspunktet var Nebukadnezars 2. år, hvor Babylon allerede har underlagt det assyriske imperium og taget kontrol over Israel og Juda.

Daniel 2: 32a, 37-38

”Med hensyn til dette billede var hovedet af godt guld”.

Svaret var ”Du, konge, [Nebuchadnezzar, konge af Babylon], kongenes konge, du til hvem himmelens Gud har givet riget, styrken og styrken og værdigheden, 38 og i hvis hånd han har givet, uanset hvor menneskets sønner bor, markens dyr og himmelens bevingede væsener, og som han har gjort hersker over dem alle, er du selv hoved af guld. ” (Daniel 2: 37-38).

Leder af guld: Nebukadnezzar, konge af Babylon

Daniel 2: 32b, 39

”Dets bryster og armene var af sølv”.

Det fik Nebukadnezzar besked "Og efter dig vil der opstå et andet rige, der er ringere end dig." (Daniel 2:39). Dette viste sig at være det persiske imperium. Der var konstant oprør og attentatforsøg mod dets konger, Esther 2: 21-22 registrerer et sådant forsøg, og efter Xerxes nederlag af Grækenland bleknet dens magt, indtil det endelig blev besejret af Alexander den Store.

Bryst og arme af sølv: Persisk imperium

Daniel 2: 32c, 39

“Dens mave og lår var af kobber”

Daniel forklarede dette ordsprog “og et andet rige, et tredje kobber, der vil herske over hele jorden. ” (Daniel 2:39). Grækenland havde et større rige end både Babylon og Persien. Det strækkede sig fra Grækenland til vestlige dele af Nordindien, Pakistan og Afghanistan og syd til Egypten og Libyen.

Maven og kobberlårene: Grækenland

Daniel 2:33, 40-44

”Dens ben var af jern, fødderne var delvis af jern og dels af støbt ler”

Denne fjerde og sidste del af billedet blev forklaret til Nebukadnezzar som ”Og hvad angår det fjerde rige, vil det vise sig at være stærkt som jern. For så vidt jern knuser og sliper alt andet, så ligesom jern, der knuses, vil det knuse og knuste selv alle disse. ” (Daniel 2: 40).

Det fjerde rige viser sig at være Rom. Dets ekspansionspolitik kunne sammenfattes som indsendt eller ødelagt. Dets udvidelse var ubarmhjertig indtil de tidlige 2nd århundrede e.Kr.

Der var mere forklaring Daniel 2:41 ”Mens du så fødderne og tæerne være delvis af formet ler af en pottemager og delvis af jern, vil kongeriget selv vise sig at være delt, men noget af jernets hårdhed vil vise sig at være i det, for så vidt du så jernet blandet med fugtig ler ”

Efter Augustus, den første kejser, der regerede alene 41 år, havde Tiberius 2nd den længste regeringsperiode ved 23 år, de fleste var mindre end 15 år, selv i resten af ​​det første århundrede. Derefter var herskerne generelt på linealer i korte perioder. Ja, mens den havde en jernlignende holdning til de lande, den regerede og angreb, var den derhjemme delt. Derfor beskrev Daniel fortsat Rom som "42 Og hvad angår føddernes tæer, der dels er af jern og dels af støbt ler, vil kongeriget dels vise sig at være stærkt og dels vise sig at være skrøbeligt. 43 Mens du så jern blandet med fugtig ler, vil de komme til at blive blandet med menneskehedens afkom; men de vil ikke vise sig at klæbe sammen, denne til den ene, ligesom jern ikke blandes med støbt ler. ”

Romens magt begyndte at henfalde meget tidligt i 2nd Århundrede. Samfundet blev mere og mere korrupt og dekadent, og det begyndte at miste sit jernlignende greb, dets stabilitet og samhørighed blev svækket.

Ben af ​​jern og fødder af ler / jern: Rom

I dagene med det fjerde rige, dvs. Rom, fortsætter Daniel 2:44 ”Og i disse kongers dage vil himmelens Gud oprette et rige, der aldrig vil blive ødelagt. Og kongeriget i sig selv vil ikke blive videregivet til andre mennesker ”.

Ja, i dagene med det fjerde rige, Rom, der regerede Babylon, Persien og Grækenland, blev Jesus født, og gennem hans forældres afstamning arvede han den lovlige ret til at være konge af Israel og Juda. Efter at være blevet smurt af Helligånd i 29AD, da en stemme fra himlen sagde: ”Dette er min søn, den elskede, som jeg har godkendt” (Matteus 3:17). I de næste tre og et halvt år indtil hans død i 33AD prædikede han om Guds rige, himlenes rige.

Himmelens Gud ville oprette et evigt rige i tiden for det fjerde rige.

Er der bibelsk bevis for, at dette skete?

I Matteus 4:17 ”Jesus begyndte at prædike og sagde: 'Omvend dig, I mennesker, for himlenes rige er kommet nær'". Jesus gav mange lignelser i Matteus om himlenes rige og om, at det var nær. (Se især Matteus 13). Det var også budskabet fra Johannes Døber: ”Omvend dig for himlenes rige har nærmet sig” (Matt. 3: 1-3).

Snarere angav Jesus, at Himlenes rige nu var oprettet. Da han talte med farisæerne, blev han spurgt, når Guds rige skulle komme. Bemærk Jesus svar: ”Guds rige kommer ikke med slående observabilitet, og folk vil heller ikke sige 'se her! Eller der! For, se! Guds rige er i din midte ”. Ja, Gud havde oprettet et kongerige, der aldrig ville blive ødelagt, og kongen af ​​det rige var lige der midt i gruppen af ​​farisæere, men alligevel kunne de ikke se det. Dette rige skulle være for dem, der accepterede Kristus som deres frelser og blev kristne.

Daniel 2:34-35, 44-45

”Du fortsatte med at kigge, indtil en sten ikke blev skåret ud med hænder, og den ramte billedet på fødderne af jern og støbt ler og knuste dem 35 På det tidspunkt blev jernet, den støbte ler, kobberet, sølvet og guldet sammen sammen knust og blev som agn fra sommertærskegulvet, og vinden førte dem væk, så der slet ikke blev fundet spor af dem. Og hvad angår stenen, der ramte billedet, blev det et stort bjerg og fyldte hele jorden. ”

Der ser så ud til at være en periode før den næste begivenhed, før Rom skulle ødelægges som antydet af udtrykket "Du kiggede fortsat, indtil ” hvilket indikerer at vente til det tidspunkt, at "en sten blev skåret ud ikke ved hænder ”. Hvis stenen ikke blev skåret ud af menneskelige hænder, måtte den ske ved Guds kraft, og Guds beslutning om hvornår dette ville finde sted. Jesus fortalte os i Matteus 24:36 det ”Angående den dag og den time kender ingen, hverken himmelens engle eller Sønnen, men kun Faderen.”

Hvad ville der ske efter dette?

Som Daniel 2: 44b-45 optog ”Den [stenen] vil knuse og stoppe alle disse kongeriger, og den vil selv stå til ubestemt tid; 45 for så vidt du så, at en sten ikke blev skåret ud af bjerget af hænderne, og at den knuste jernet, kobberet, den støbte ler, sølvet og guldet. ”

Guds rige vil med tiden blive knust alle kongeriger uanset deres magt, når Kristus udøver sin magt som konge og kommer til at knuse kongedømmene i Armageddon. Matthew 24:30 minder os om, at “Og så vil menneskesønnens tegn vises i himlen, og så vil alle jordens stammer slå sig selv i klagesang, og de vil se Menneskesønnen komme på himmelens skyer med kraft og stor herlighed. ” (se også Åbenbaring 11:15)

Uspecificeret tidsgap, indtil alle verdslige kræfter er ødelagt af Guds rige på et tidspunkt efter Guds valg, som han ikke har kommunikeret til nogen anden.

Dette er den eneste del af denne profeti, der ser ud til at referere til fremtiden, da Guds rige endnu ikke har knust alle disse kongeriger.

Tadua

Artikler af Tadua.
    6
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x