”Dåb… frelser dig også nu.” - 1 Peter 3:21

 [Fra ws 03/20 s.8 maj 11 - 17. maj]

 

"Dåb, hvilket svarer til det, der nu også sparer dig (ikke ved at fjerne af legemets snavs, men ved anmodning til Gud for en god samvittighed), gennem Jesu Kristi opstandelse."

Hvad vi gør, lærer vi om dåb fra denne uges temaskrift.

Jødiske ceremonielle vask blev symboliseret udrensning fra synd, men opnåede kun ydre renselser.

Dåben opnår langt mere end de ceremonielle vask; dåb fører til en ren samvittighed, når vi udøver tro på løseposten. Selvom arken på Noahs dag reddede 8 liv (vers 20), modtog de ikke evig frelse. Kristi opstandelse giver os evig frelse.

Formålet med denne artikel er at hjælpe læseren med at skelne mellem, om de er klar til dåb eller ej. Lad os gennemgå artiklen og se, hvad vi kan lære af forfatteren og de citerede skrifter.

HVAD DU TRENGER VED OM DETICATION OG BAPTISM

Hvad er dedikation?

I henhold til afsnit 4 når du indvender dig, nærmer du dig Jehova i bøn og fortæller ham, at du vil bruge dit liv til at tjene ham for evigt. Matteus 16:24 nævnes som det støttende skriftsted til denne udsagn.

Matthew 16:24 lyder:

Så sagde Jesus til sine disciple: ”Hvis nogen vil komme efter mig, så lad ham benægte sig selv og hente sin torturstav og fortsætte med at følge mig.”

Det er vigtigt at bemærke, at Jesus ikke sagde, at de der er døbt skulle hente deres torturstave og følge ham, sagde han "Nogen som helst".

Der er heller ingen omtale af, at apostlene er døbt nogen steder i skrifterne. Selvom det er muligt, at Jesus kunne have døbt dem selv, hvis man tænker på den instruktion, han gav dem til at døbe folk fra alle nationerne, der er optegnet i Matteus 28: 19,20.

I Matteus 4: 18-22 inviterede Jesus simpelthen brødrene Peter og Andrew og to andre brødre, James og John, som alle var fiskere til at følge ham. Det nævnes ikke, at han bad om, at de først skulle døbes eller indvie sig.

Bibelen nævner ikke kravet om at indvie sig inden dåb.

Selv hvis du ville søge efter ordet "dedikation" i de fleste oversættelser, ville du ikke finde ordet i relation til dåb.

Hengivenhed og hengivenhed bruges normalt om hverandre. For eksempel i New International Version 1 Timoteus 5:11 lyder:

”Med hensyn til yngre enker skal du ikke placere dem på en sådan liste. For når deres sanselige ønsker overvinder deres dedikation til Kristus, ønsker de at gifte sig. ”

I boksen Ny levende oversættelse, læser skriften:

”De yngre enker skal ikke være på listen, fordi deres fysiske ønsker vil overmanne deres hengivenhed til Kristus, og de vil gerne gifte sig igen".

Det, der er vigtigt, er dedikation eller hengivenhed til Kristus både før og efter at vi er døbt. Bibelen er tavs om, hvorvidt dette er et krav inden dåb.

Overvej også eksemplet på den etiopiske eunuch, som vi drøftede i sidste uges gennemgang i Apostlenes Gerninger 8: 26-40: https://beroeans.net/2020/05/03/love-and-appreciation-for-jehovah-lead-to-baptism/

Stk 5

”Hvordan er dedikation relateret til dåb? Din dedikation er personlig og privat; det er mellem dig og Jehova. Dåben er offentlig; det foregår foran andre, normalt på en forsamling eller et stævne. Når du bliver døbt, viser du andre, at du allerede har dedikeret dig til Jehova. * Så din dåb lader andre vide, at du elsker Jehova din Gud af hele dit hjerte, sjæl, sind og styrke, og at du er fast besluttet på at tjene ham for evigt. ”

Afsnittet er korrekt, når det hedder, at dedikation er personlig og privat. Dog skal dåben være offentlig og på en forsamling? Er der et krav for at lade andre vide, at vi elsker Jehova gennem dåb?

I Apostelgerninger 8:36 udbryder eunuken simpelthen til Phillip: ”Se, her er vand! Hvad forhindrer mig i at blive døbt? ” Der var ingen formel begivenhed eller forum, der var nødvendigt for, at han kunne blive døbt.

Jesus leverede også et meget mere meningsfuldt mål for, hvordan vi ville se, om nogen virkelig tilbeder eller elsker Jehova. Luk 6: 43-45

43”Intet godt træ bærer dårlig frugt, og heller ikke et dårligt træ bærer god frugt. 44Hvert træ genkendes af sin egen frugt. Mennesker plukker ikke figner fra tornbørster eller druer fra bærer. 45En god mand bringer gode ting ud af det gode, der er opbevaret i sit hjerte, og en ond mand bringer onde ting ud af det onde, der er opbevaret i sit hjerte. For munden taler, hvad hjertet er fuld af. ” - den nye internationale version

En person, der virkelig elsker Jehova og hans måder, ville vise åndens frugt (Galaterne 5: 22-23)

Det er ikke nødvendigt at vise andre, at vi er dedikeret til Jehova undtagen gennem vores opførsel. Skriften i 1. Peter 3:21 siger, at dåb er ”Anmodningen til Gud om god samvittighed” ikke en offentlig erklæring om vores tro.

Kassen:

”To spørgsmål, der skal besvares på din dåbsdag

Har du omvendt dig fra dine synder, dedikeret dig til Jehova og accepteret hans frelsesmåde gennem Jesus Kristus?

Forstår du, at din dåb identificerer dig som et af Jehovas Vidner i tilknytning til Jehovas organisation? ”

Der er ikke noget krav om at besvare nogen af ​​disse spørgsmål. Der er ikke noget, der tyder på, at nogen af ​​Kristi tilhængere i det første århundrede blev stillet disse spørgsmål, så meget mindre bevis på, at Jehovas vidner eksisterede. At udøve tro på Jesu løsepenge er det eneste reelle krav for en til at blive døbt, og selv da skal intet menneske have myndighed til at beslutte, om du kan døbes eller ej, baseret på det svar, du giver dem.

Punkt 6 og 7 giver rimelige grunde til, hvorfor dåb er nødvendigt. Disse understøttes af teksten i 1 Peter 3:21

Afsnit 8 “Din kærlighed til Jehova skal være det primære grundlag for din beslutning om at blive døbt ”

Dette er meget vigtigt. Din kærlighed til Jehova vil hjælpe dig med at holde dig til Jehova, selv efter din dåb. Meget ligesom kærligheden til en ægteskabskammerat får dig til at holde sig til dem efter din bryllupsdag.

Punkt 10 - 16 taler om de grundlæggende sandheder, man kan lære, før man beslutter at blive døbt, såsom Jehovas navn, Jesus og genløsningsofferet såvel som Helligånden.

HVAD DU SKAL GØRE FØR BAPTISM

De fleste af tankerne i afsnit 17 om de skridt, der skal tages inden dåb, involverer ens personlige forhold til Jehova og er for det meste i tråd med skrifterne. Hvad der ikke er skriftligt, er udsagnet: ”Du kvalificerede dig til at blive en udåbt forkynder og begyndte at prædike med menigheden.”  Som vi sagde i sidste uges gennemgang, der er baseret på dåben af ​​Eunuch, er der ingen formel kvalifikationsproces for dåb. Faktisk begyndte hofmanden først at prædike, efter at han blev døbt. Dette kvalificerende kriterium er ganske enkelt der for at sikre, at alle vidner overholder organisationens direktiv om at prædike fra dør til dør, også før de bliver døbt.

De spørgsmål, der stilles til kvalifikation for at være en udåbt forkynder og til at blive døbt, er designet til at give de ældste trøst, at du har accepteret organisationens doktrin om et par centrale spørgsmål, som de anser for at være grundlæggende for at være et Jehovas Vidne.

 Punkt 20 opsummerer virkelig hvad dåbsprocessen handler om for organisationen; ”Som en døbt kristen er du nu en del af en 'sammenslutning af brødre'."  Ja, faktisk, hvad dåb gør for dig som et af Jehovas vidner, er at tjene dig en plads i organisationen snarere end i et personligt forhold til Kristus.

Konklusion

Artiklen er designet til at få vidner til at tro, at der er en skriftlig proces, der skal følges, når man bliver døbt. Der er også den uskriftlige opfattelse af, at dåb er en offentlig erklæring for andre om din dedikation. Denne lære understøttes ikke af skrifterne. Da skrifterne er tavse over indvielse og proces, der fører til dåb, forbliver dåb en personlig beslutning, og ingen skal pålægge deres egne ideer til hvornår eller hvordan det skal gøres.

 

14
0
Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
()
x