Adams historie (2 Mosebog 5: 5 - 2 Mosebog XNUMX: XNUMX) - Oprettelse af Eva og Edens have

Ifølge 5. Mosebog 1: 2-XNUMX, hvor vi finder kolofon og toleprik, til sektionen i vores moderne bibler i Første Mosebog 2: 5 til Første Mosebog 5: 2, ”Dette er Adams historie. På dagen for Guds skabelse af Adam skabte han ham til Guds lighed. 2 Mand og kvinde skabte han dem. Derefter velsignede han dem og kaldte dem mand på dagen for deres skabelse ”.

Vi bemærker det fremhævede mønster, når vi tidligere diskuterede Første Mosebog 2: 4, nemlig:

Kolofonen i Første Mosebog 5: 1-2 er som følger:

Beskrivelsen: ”Mand og kvinde skabte han dem. Derefter velsignede han [Gud] dem og kaldte deres navn menneske på dagen for deres skabelse ”.

Hvornår: “På dagen for Guds skabelse af Adam, han skabte ham i Guds lighed ”og viste, at mennesket blev fuldendt i Guds lighed, før de syndede.

Forfatteren eller ejeren: “Dette er Adams historie”. Ejeren eller forfatteren af ​​dette afsnit var Adam.

 Det er et resumé af indholdet og årsagen til dette afsnit, som vi vil undersøge mere detaljeret nu.

 

2 Mosebog 5: 6-3 - Status for vegetationsskabelsen mellem de XNUMXrd Dag og 6th Dag

 

”Der var endnu ingen markbuske fundet på jorden, og der var endnu ingen vegetation på marken, fordi Jehova Gud ikke havde fået det til at regne på jorden, og der var ingen mennesker til at dyrke jorden. 6 Men en tåge ville gå op fra jorden, og den vandede hele jordoverfladen ”.

Hvordan forene vi disse vers med 1.Mosebog 11: 12-3 angående XNUMXrd Skabelsesdagen, der sagde, at græs ville skyde frem, vegetation med frø og frugttræer med frugt? Det ser ud til, at buskmarken og markens vegetation her i Første Mosebog 2: 5-6 henviser til de dyrkbare arter, som i samme sætning beretningen siger, “der var ingen mennesker til at dyrke jorden ”. Udtrykket "marker" indebærer også dyrkning.  Det tilføjer også det punkt, at en tåge gik op fra jorden, som vandede overfladen af ​​jorden. Dette ville holde al den skabte vegetation i live, men for at den dyrkbare vegetation virkelig skal vokse, har de brug for regn. Vi ser noget lignende i mange ørkener i dag. Natduggen kan hjælpe med at holde frøene i live, men det har brug for nedbør for at udløse den hurtige vækst af blomster og græs osv.

Dette er også en særlig nyttig erklæring til forståelse af længden af ​​skabelsesdagene. Hvis skabelsesdagene var tusind eller tusinder eller flere år, ville det betyde, at vegetationen havde overlevet i så lang tid uden regn, hvilket er et usandsynligt scenarie. Desuden var den mad, som dyrene fik at spise, også vegetation (dog ikke fra marker), og den spiselige vegetation ville begynde at løbe ud, hvis den ikke var i stand til at vokse og reproducere hurtigt på grund af mangel på regn og fugt.

Mangel på spiselig vegetation ville også betyde sulten hos dyrene, der først lige var skabt tidligere på den sjette dag. Vi bør heller ikke glemme, at af de fugle og insekter, der blev oprettet på den femte dag, stole mange på nektar og pollen fra blomster og ville begynde at blive sultne, hvis vegetationen ikke voksede hurtigt eller begyndte at visne. Alle disse sammenkoblede krav lægger vægt på, at skabelsesdagen kun skulle være 24 timer lang.

Et sidste punkt er, at selv i dag er livet som vi kender det utroligt komplekst med mange, mange indbyrdes afhængigheder. Vi nævnte nogle ovenfor, men ligesom fuglene og insekterne (og nogle dyr) er afhængige af blomster, afhænger også blomsterne og frugterne af insekterne og fuglene for deres bestøvning og spredning. Som forskere, der prøver at replikere et koralrev i et stort akvarium, har fundet, skal du bare gå glip af en fisk eller en anden lille skabning eller vandvegetation, og der kan være alvorlige problemer med at holde revet i gang som et levedygtigt rev i en længere periode.

 

2 Mosebog 7: 9-XNUMX - Revidere menneskets skabelse

 

„Og Jehova Gud formede mennesket ud af støv fra jorden og blæste livets ånde i hans næsebor, og manden blev en levende sjæl. 8 Yderligere plantede Jehova Gud en have i Eden mod øst, og der satte han den mand han havde dannet. 9 Således lod Jehova Gud hvert træ vokse ud af jorden, som var ønskeligt for ens syn og godt til mad og også livets træ midt i haven og træet til kundskab om godt og ondt. ”.

I denne første del af den næste historie vender vi tilbage til skabelsen af ​​mennesket og modtager ekstra detaljer. Disse detaljer inkluderer at mennesket var lavet af støv og at han blev anbragt i en have i Eden med ønskelige frugttræer.

Lavet af støv

Videnskaben i dag har bekræftet sandheden af ​​denne erklæring, at mennesket er dannet "Ud af støvet fra jorden."

[I]

Det vides, at 11 elementer er nødvendige for livet for den menneskelige krop.

Oxygen, kulstof, brint, nitrogen, calcium og fosfor udgør 99% af massen, mens de følgende fem elementer udgør ca. 0.85%, dvs. kalium, svovl, natrium, klor og magnesium. Der er derefter mindst 12 sporstoffer, som også menes at være nødvendige, som i alt vejer mindre end 10 gram, mindre end mængden af ​​magnesium. Nogle af disse sporstoffer er silicium, bor, nikkel, vanadium, brom og fluor. De store mængder brint og ilt kombineres til vand, der udgør lidt over 50% af menneskekroppen.

 

Det kinesiske sprog bekræfter også, at mennesket er lavet af støv eller jord. Gamle kinesiske tegn angiver, at det første menneske var lavet af støv eller jord og derefter fik liv, ligesom det hedder i Første Mosebog 2: 7. For de nøjagtige detaljer, se følgende artikel: Bekræftelse af Genesis Record fra en uventet kilde - Del 2 (og resten af ​​serien) [Ii].

Vi skal også bemærke, at dette vers bruger "dannet" snarere end "skabt". Den normale brug af det hebraiske ord “Yatsar” bruges ofte i forbindelse med en menneskelig pottemager, der støber en lerbeholder og medfører implikationen, at Jehova tog ekstra mere omhu, når han skabte mennesket.

Dette er også den første omtale af en have i E'den. En have dyrkes og / eller plejes og plejes. I den satte Gud så alle mulige flotte træer med ønskelig frugt til mad.

Der var også to specielle træer:

 1. “Livets træ midt i haven”
 2. "Træet til kundskab om godt og ondt."

 

Vi vil se nærmere på dem i Første Mosebog 2: 15-17 og Første Mosebog 3: 15-17, 22-24, men oversættelsen her vil dog læse mere præcist, hvis den siger: “Også midt i haven, livets træ og kundskabens træ om godt og ondt” (Se Første Mosebog 3: 3).

 

2 Mosebog 10: 14-XNUMX - Geografisk beskrivelse af Eden

 

”Nu var der en flod, der strømmede ud fra Eden for at vandre haven, og derfra begyndte den at blive skilt, og den blev så at sige fire hoveder. 11 Den første hedder Piʹshon; det er den, der omkranser hele landet Havilaʹ, hvor der er guld. 12 Og guldet i dette land er godt. Der er også bdelliumgummi og onyxstenen. 13 Og navnet på den anden flod er Giʹhon; det er den, der omgiver hele Kusj-landet. 14 Og navnet på den tredje flod er Hidde · kel; det er den, der går øst for As · syria. Og den fjerde flod er Euphraʹtes ”.

For det første strømmede en flod ud af regionen Eden og strømmede gennem haven, som Adam og Eva blev placeret i, for at vande den. Så kommer en usædvanlig beskrivelse. Efter at have vandet haven splittede floden op i fire og blev hovedvandet i fire store floder. Nu må vi huske, at dette var før Noahs oversvømmelse, men det ser ud til, at man allerede da blev kaldt Eufrat.

Det egentlige ord "Eufrat" er en antik græsk form, mens floden kaldes "Perat" på hebraisk svarende til akkadisk af "Purattu". I dag stiger Eufrat i det armenske højland nær søen Van, der flyder næsten sydvest, før det drejer sydpå og derefter sydøst i Syrien og fortsætter til Den Persiske Golf.

Hiddekel forstås som Tigris, der nu starter lige syd for en af ​​de to arme af Eufrat og fortsætter sydøst hele vejen til den Persiske Golf, der går øst for Assyrien (og Mesopotamien - Land mellem to floder).

De to andre floder er vanskelige at identificere i dag, hvilket næsten ikke er overraskende efter Noahs oversvømmelse og enhver efterfølgende løftning af landmassen.

Måske er den bedste tætteste kamp i dag for Gi'hon floden Aras, der stiger mellem den sydøstlige kyst af Sortehavet og søen Van i det nordøstlige Tyrkiet, før den hovedsageligt strømmer østpå til sidst i Det Kaspiske Hav. Aras blev kendt under den islamiske invasion af Kaukasus i det ottende århundrede som Gaihun og af perserne i løbet af 19th århundrede som Jichon-Aras.

David Rohl, en egyptolog, har identificeret Pishon med Uizhun og placeret Havilah nordøst for Mesopotamien. Uizhun er lokalt kendt som Golden River. Den stiger nær stratovulkanen Sahand og bugter sig mellem gamle guldminer og lapis lazuli-knuder, før den fodrer Det Kaspiske Hav. Sådanne naturressourcer svarer til dem, der er forbundet med landet Havila i dette afsnit i Første Mosebog.[Iii]

Sandsynlig placering af Eden

Baseret på disse beskrivelser ser det ud til, at vi foreløbigt kan finde den tidligere Edens have i dalområdet øst for den moderne Urmia-sø, der er afgrænset af vej 14 og 16. Landet Havilah sydøst for dette kortuddrag efter vej 32. Landet Nod var sandsynligvis øst for Bakhshayesh (ret øst for Tabriz), og Landet Cush fra kortet nord-nordøst for Tabriz. Tabriz findes i den østlige Aserbajdsjan-provins i Iran. Bjergryggen nordøst for Tabriz er i dag kendt som Kusheh Dagh - bjerget Kush.

 

Kortdata © 2019 Google

 

2 Mosebog 15: 17-XNUMX - Adam bosatte sig i haven, første kommando

 

„Og Jehova Gud fortsatte med at tage manden og bosætte ham i Edens have for at dyrke den og tage sig af den. 16 Og Jehova Gud pålagde også denne befaling til manden: „Fra hvert træ i haven kan du spise til tilfredshed. 17 Men hvad angår træet til kundskab om godt og ondt, skal du ikke spise af det, for den dag du spiser af det, vil du med sikkerhed dø. ”

Menneskets oprindelige opgave var at dyrke haven og tage sig af den. Han fik også at vide, at han kunne spise af hvert træ i haven, der omfattede livets træ, med den eneste udelukkelse, der var træet for kundskab om godt og ondt.

Vi kan også udlede, at Adam nu må have været fortrolig med dyr og fugles død osv. Ellers ville advarslen om at være ulydig og spise af træet med viden om godt og ondt betyde hans død have været en advarsel om, at gav ingen mening.

Ville Adam dø inden for 24 timer efter at have spist af træet til kundskab om godt og ondt? Nej, fordi ordet for "dag" er kvalificeret snarere end at stå alene som i 1. Mosebog XNUMX. Den hebraiske tekst lyder “Beyowm” hvilket er en sætning, "om dagen", hvilket betyder en tidsperiode. Teksten siger ikke "på dagen" eller "den samme dag", hvilket klart ville gøre dagen til en bestemt 24-timers dag.

 

2 Mosebog 18: 25-XNUMX - Eva's skabelse

 

”18 Og Jehova Gud fortsatte med at sige: ”Det er ikke godt for manden at fortsætte med sig selv. Jeg vil gøre en hjælper til ham som et supplement til ham. ” 19 Nu dannede Jehova Gud alle vilde dyr på marken og alle flyvende skabninger fra himlen fra jorden, og han begyndte at bringe dem til manden for at se, hvad han ville kalde hver enkelt; og hvad manden måtte kalde det, hver levende sjæl, det var dens navn. 20 Så manden kaldte navnene på alle husdyrene og himlenes flyvende skabninger og alle vilde dyr på marken, men for mennesket blev der ikke fundet nogen hjælper som et supplement til ham. 21 Derfor lod Jehova Gud en dyb søvn falde over manden, og mens han sov, tog han et af sine ribben og lukkede derefter kødet over det sted. 22 Og Jehova Gud byggede ribben, som han havde taget fra manden, ind i en kvinde og førte hende til manden.

23 Så sagde manden: ”Dette er endelig ben af ​​mine knogler Og kød af mit kød. Denne vil blive kaldt Kvinde, Fordi denne fra mennesket blev taget. ”

24 Derfor vil en mand forlade sin far og sin mor, og han skal holde sig til sin kone, og de skal blive ét kød. 25 Og begge var ved at være nøgne, manden og hans kone, og alligevel blev de ikke til skamme ”. 

Et supplement

Den hebraiske tekst taler om "en hjælper" og "en modsat" eller "modstykke" eller "komplement". En kvinde er derfor ikke ringere eller slave eller ejendom. Et supplement eller modstykke er noget, der fuldender helheden. Et supplement eller modstykke er normalt anderledes, hvilket giver ting ikke i den anden del, så når hele enheden er samlet, er den bedre end de to individuelle halvdele.

Hvis man skulle rive en valutanote i halvdelen, er hver halvdel en modstykke til den anden. Uden at slutte sig til dem begge er de to halvdele ikke halvdelen af ​​originalen værd, faktisk falder deres værdi dramatisk alene. Faktisk bekræfter vers 24 dette, når vi taler om ægteskab, siger det: “Derfor vil en mand forlade sin far og sin mor, og han skal holde sig til sin kone, og de skal blive ét kød. ”. Her er "krop" udskifteligt med "kød". Det sker åbenbart ikke fysisk, men de skal blive en enhed, forenet i mål, hvis de skal få succes. Apostlen Paulus kom med et næsten identisk punkt, da han senere talte om den kristne menighed, der skulle forenes i 1 Korinther 12: 12-31, hvor han sagde, at kroppen var lavet af mange medlemmer, og at de alle havde brug for hinanden.

 

Hvornår blev dyrene og fuglene skabt?

Den interlinear hebraiske bibel (på Biblehub) starter Første Mosebog 2:19 med “Og dannede Jahve Gud ud af jorden ...”. Dette er lidt teknisk, men baseret på min forståelse af den 'waw' på hinanden følgende ufuldkomne tid, der vedrører det hebraiske verbum "way'yiser", skal det oversættes med "og havde dannet" snarere end "og dannet" eller "var dannende". Konjunktivet 'waw' vedrører skabelsen af ​​det netop omtalte menneske til at bringe de dyr og fugle, der blev skabt tidligere på samme 6.th kreativ dag, til manden for ham at navngive. Derfor ville dette vers læse mere præcist: “Nu er Jehova Gud havde dannet sig [for nylig, tidligere samme dag] fra jorden alle vilde dyr på marken og alle flyvende væsener i himlen, og han begyndte at bringe dem til manden for at se, hvad han ville kalde hver enkelt ” Dette ville nu betyde, at dette vers ville være enig med Første Mosebog 1: 24-31, hvilket indikerer, at dyrene og fuglene blev skabt først den 6.th dag efterfulgt af kulminationen af ​​hans skabelse, mand (og kvinde). Ellers ville Første Mosebog 2:19 være i modstrid med Første Mosebog 1: 24-31.

Den engelske standardversion læser tilsvarende ”Herren Gud havde nu dannet alle markens dyr og alle fugle fra himlen op af jorden og ført dem til manden for at se, hvad han ville kalde dem”. En række andre oversættelser behandler dette som to separate sammenkædede begivenheder, der siger som Berean Study Bible "Og fra jorden dannede HERREN Gud alle markens dyr og alle luftens fugle, og han førte dem til manden for at se, hvad han ville kalde dem" derved gentager oprindelsen af ​​de dyr og fugle, der blev bragt til den mand, der skulle navngives.

 

Eve ankom

Navngivningen af ​​dyrene og fuglene gjorde Adam endnu mere indlysende, at han ikke havde nogen hjælper eller supplement, i modsætning til de dyr og fugle, som alle havde hjælpere eller komplementer. Derfor afsluttede Gud sin skabelse ved at give Adam en partner og et supplement.

Den første fase af dette var af „Jehova Gud lod en dyb søvn falde på manden, og mens han sov, tog han et af ribbenene og lukkede derefter kødet over det sted.“

Udtrykket "dyb søvn" er “Tardemah”[Iv] på hebraisk, og hvor det bruges andre steder i Bibelen, beskriver det normalt en meget dyb søvn, der normalt rammer en person af et overnaturligt agentur. I moderne termer ville det ligne at blive sat under fuld bedøvelse til en operation for at fjerne ribben og lukke og forsegle snittet.

Ribben tjente derefter som en base, hvormed kvinden kunne skabes. “Og Jehova Gud byggede ribben, som han havde taget fra manden, ind i en kvinde og førte hende til manden”.

Adam var nu tilfreds, han følte sig komplet, han havde et supplement ligesom alle de andre levende skabninger, som han havde nævnt. Han kaldte hende også en kvinde, “Ish-shah” på hebraisk, for fra mennesket “Ish”, hun blev taget.

"Og begge var ved at være nøgne, manden og hans kone, og alligevel blev de ikke skamme".

På dette tidspunkt havde de ikke spist af viden om godt og ondt, så de skammede sig ikke for at være nøgne.

 

3 Mosebog 1: 5-XNUMX - Fristelse af Eva

 

„Nu viste slangen sig at være den mest forsigtige af alle de vilde dyr på marken som Jehova Gud havde skabt. Så det begyndte at sige til kvinden: "Er det virkelig sådan, at Gud sagde, at I ikke må spise af hvert træ i haven?" 2 På dette sagde kvinden til slangen: ”Af frugten af ​​haven træer må vi spise. 3 Men hvad angår [spiser] frugten af ​​træet midt i haven, har Gud sagt: 'I må ikke spise af det, nej, I må ikke røre ved det, for at I ikke dør.' " 4 På dette sagde slangen til kvinden: ”DU vil positivt ikke dø. 5 For Gud ved, at DINE øjne helt sikkert skal åbnes på samme dag, som DIN spiser derfra, og DU er bundet til at være som Gud, og KENDER godt og ondt. ”

Første Mosebog 2: 9 sagde, at livets træ var midt i haven, her indikerer det, at videns træ også var midt i haven.

Åbenbaring 12: 8 identificerer Satan Djævelen som stemmen bag slangen. Det siger, "Så den store drage blev kastet ned, den oprindelige slange, den der hed Djævel og Satan, som vildleder hele den beboede jord;".

Satan Djævelen, der sandsynligvis brugte bukkesprog for at få slangen til at tale, var snedig på den måde, han nærmede sig emnet. Han bad ikke Eva om at gå og spise af træet. Hvis han havde gjort det, ville hun sandsynligvis have afvist det ud af hånden. I stedet skabte han tvivl. Han spurgte i virkeligheden, "Hørte du det rigtigt, at du ikke spiste af hvert træ"? Imidlertid kendte Eva kommandoen, fordi hun gentog den til slangen. Hun sagde i virkeligheden ”Vi kan spise af ethvert frugttræ, vi kan lide, undtagen et træ midt i haven, hvor Gud sagde, må ikke spise af det eller endda røre ved det, ellers vil du dø”.

Det var på dette tidspunkt, at Satan derefter modsatte det, som Eva havde gentaget. Sagde slangen: “DU vil positivt ikke dø. 5 For Gud ved, at DINE øjne helt sikkert skal åbnes på samme dag, som DIN spiser derfra, og DU er bundet til at være som Gud, og KENDER godt og ondt. ” Dermed antydede Djævelen at Gud tilbageholdt noget af værdi fra Adam og Eva, og at frugten blev mere fristende for Eva.

 

3 Mosebog 6: 7-XNUMX - Faller i fristelse

 ”Kvinden så derfor, at træet var godt til mad, og at det var noget, man længtes efter i øjnene, ja, det var ønskeligt at se på træet. Så hun begyndte at tage af frugten og spise den. Derefter gav hun noget til sin mand, da han var sammen med hende, og han begyndte at spise det. 7 Derefter blev begge øjne åbne, og de begyndte at indse, at de var nøgne. Derfor syede de figenblade sammen og lavede lændovertræk til sig selv ”

 

Under inspiration skrev apostelen Johannes i 1 Johannes 2: 15-17 ”Elsk ikke hverken verden eller tingene i verden. Hvis nogen elsker verden, er Faderens kærlighed ikke i ham; 16 fordi alt i verden - kødets ønske og øjenes ønske og den prangende fremvisning af ens livsformer - ikke stammer fra Faderen, men har sin oprindelse i verden. 17 Desuden går verden bort, og dens ønske er det også, men den, der gør Guds vilje, forbliver for evigt ”.

Ved at spise af træet med kundskab om godt og ondt gav Eva efter kødets ønske (smagen af ​​god mad) og øjenes ønske (træet var ønskeligt at se på). Hun ville også have et livsmiddel, som ikke med rette var hendes at tage. Hun ville være som Gud. Således med tiden gik hun bort, ligesom denne onde verden vil gøre på Guds rette tid. Det gjorde hun ikke “Guds vilje” og forblive for evigt. Ja, "hun begyndte at tage af dens frugt og spise den ”. Eva faldt fra perfektion til ufuldkommenhed i det øjeblik. Det skete ikke fordi hun blev skabt ufuldkommen, men fordi hun ikke kunne afvise det forkerte ønske og tanke, og som Jakob 1: 14-15 fortæller os "Men hver enkelt bliver prøvet ved at blive trukket ud og lokket af sit eget ønske. 15 Derefter føder ønsket om, når det er frugtbart, synd; til gengæld bringer synd døden, når den er fuldført. Dette er en vigtig lektion, vi kan lære, da vi måske ser eller hører noget, der frister os. Det er i sig selv ikke problemet, problemet er, når vi ikke afviser fristelsen og derved nægter at tage del i den urette handling.

Situationen blev yderligere sammensat, fordi "Bagefter gav hun noget [frugt] også til sin mand, da han var sammen med hende, og han begyndte at spise den". Ja, Adam sluttede villigt hende til at synde mod Gud og ikke adlyde hans eneste befaling. Det var da, de begyndte at indse, at de var nøgne, og derfor lavede de lændebetræk til sig selv af figenblade.

 

3 Mosebog 8: 13-XNUMX - Opdagelsen og skylden-spillet

 

"8 Senere hørte de Jehovas Guds stemme vandre i haven omkring den bløde del af dagen, og manden og hans kone skjulte sig for Jehova Guds ansigt mellem havenes træer. 9 Og Jehova Gud fortsatte med at kalde på manden og sagde til ham: "Hvor er du?" 10 Til sidst sagde han: "Din stemme hørte jeg i haven, men jeg var bange, fordi jeg var nøgen, og så skjulte jeg mig." 11 Derefter sagde han: “Hvem fortalte dig, at du var nøgen? Har du spist af det træ, hvorfra jeg befalede dig ikke at spise? ” 12 Og manden fortsatte med at sige: "Den kvinde, som du gav for at være sammen med mig, hun gav mig [frugt] fra træet, så jeg spiste." 13 Med det sagde Jehova Gud til kvinden: "Hvad har du gjort dette?" Til dette svarede kvinden: "Slangen - den bedragede mig, og så spiste jeg."

Senere samme dag hørte Adam og Eva Jehova Guds røst i haven i den blæse del af dagen. Nu havde de begge dårlig samvittighed, så de gik og gemte sig i havenes træer, men Jehova fortsatte med at bede om dem og spurgte "Hvor er du?". Til sidst talte Adam. Gud spurgte straks, om de havde spist af det træ, som han havde befalet dem ikke at spise af.

Det er her ting muligvis kunne have vist sig anderledes, men vi ved aldrig.

I stedet for at indrømme at ja, Adam havde overtrådt Guds befaling, men var ked af at gøre det og bad om tilgivelse, i stedet beskyldte han Gud ved at svare "Kvinden, som du gav for at være sammen med mig, hun gav mig [frugt] fra træet, så jeg spiste". Desuden forstærkede han sin fejl, da han tydeligt viste, at han havde vidst, hvor Eva havde fået frugten fra. Han forklarede ikke, at han spiste, hvad Eva gav ham uden at vide, hvor det kom fra, og derefter indså eller fik at vide af Eva om frugtens oprindelse.

Naturligvis bad Jehova Gud derefter om en forklaring fra Eva, som igen gav slangen skylden og sagde, at den bedragede hende, og så spiste hun. Som vi læste tidligere i Første Mosebog 3: 2-3,6 vidste Eva, at hvad hun gjorde var forkert, fordi hun fortalte slangen om Guds befaling om ikke at spise af træet og konsekvenserne, hvis de gjorde det.

For denne ulydighed mod Guds rimelige befaling om ikke at spise af et træ ud af alle træerne i haven ville der få mange konsekvenser.

 

Disse konsekvenser skal diskuteres i den næste del (6) af vores serie, der undersøger resten af ​​Adams historie.

 

 

[I] Af OpenStax College - Dette er en afkortet version af File: 201 Elements of the Human Body-01.jpg, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46182835

[Ii] https://beroeans.net/2020/03/17/16806/

[Iii] For et skematisk diagram, se s55 “Legend, The Genesis of Civilization ”af David Rohl.

[Iv] https://biblehub.com/hebrew/8639.htm

Tadua

Artikler af Tadua.
  3
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x