Aloitin online-raamatuntutkimukseni vuonna 2011 alias Meleti Vivlon. Käytin tuolloin käytettävissä olevaa google-käännöstyökalua saadakseni selville, kuinka sanoa "Raamatun tutkiminen" kreikaksi. Tuolloin siellä oli translitteroitu linkki, jota käytin saamaan englantilaisia ​​merkkejä. Se antoi minulle "vivlon meleti". Luulin, että "meleti" kuulosti enemmän kuin etunimi ja "vivlon", sukunimi, joten käänsin ne päinvastaiseksi ja loppu on historiaa.

Tietysti syy aliasiin oli, että halusin tuolloin salata henkilöllisyyteni, koska järjestö ei katso ystävällisesti niitä, jotka tekevät omaa raamatuntutkimustaan. Tavoitteenani oli tuolloin löytää muita samanmielisiä veljiä ympäri maailmaa, jotka, kuten minäkin, olivat huolestuneita ”päällekkäisten sukupolvien” opin selvästä valmistuksesta ja jotka olivat motivoituneita tekemään syvällisempää raamatuntutkimusta. Uskoin tuolloin, että Jehovan todistajien järjestö oli ainoa todellinen uskonto. Vasta joskus vuosina 2012--2013 ratkaisin lopulta kasvavan kognitiivisen dissonanssin, jonka parissa olin työskennellyt vuosia, tunnustamalla, että olimme hyvin samanlaisia ​​kuin kaikki muut väärät uskonnot. Minulle teki sen tajuaminen, että Johanneksen 10:16 ”muut lampaat” eivät olleet erillinen kristittyjen luokka, jolla oli erilainen toivo. Kun tajusin, että he olivat koko elämäni sotkeneet pelastustoiveeni kanssa, se oli viimeinen sopimusmurtaja. Tietysti vuoden 2012 vuosikokouksessa esitetty oletus, jonka mukaan hallintoelin oli Matteuksen 24: 45–47: n uskollinen ja huomaamaton orja, ei mitenkään lieventänyt heräämistäni järjestön todelliseen luonteeseen.

Tavoitteenamme on ollut täällä ja muilla BP-verkkosivustoilla nousta vihasta ja syytöksistä, jotka ovat luonnollinen reaktio ymmärtämiselle, että ihminen on viettänyt elämänsä harhaanjohtavalla tavalla miellyttääkseen Jumalaa. Niin monet Internet-sivustot ovat täynnä pilkkaavaa pilkkaa. Niin monet ovat kääntyneet pois Jumalasta ja Kristuksesta, kompastuneena näiden miesten, jotka ovat väittäneet olevansa Jumalan kanava. En ole koskaan epäillyt Jumalan rakkautta ja olen opiskellut arvostamaan Kristuksen rakkautta huolimatta järjestön parhaista yrityksistä siirtää hänet tarkkailija-asemaan. Kyllä, olemme matkustaneet väärään suuntaan Jehovan todistajina, mutta se ei ole syy ajaa autoa kalliosta. Jehova ja hänen Kristuksensa eivät ole koskaan muuttuneet, joten tavoitteemme on auttaa todistajiamme - ja kaikkia muita, jotka kuuntelevat tätä asiaa - kääntämään auton ympäri ja suuntaamaan oikeaan suuntaan: kohti Jumalaa ja pelastusta.

Vaikka aliaksen käytöllä on oma paikkansa, tulee aika, jolloin siitä voi tulla este. Kukaan ei tavoittele vainoa eikä siitä tule jonkinlainen marttyyri. Asiat kuitenkin muuttuvat nopeasti JW.org-maassa. On yhä enemmän veljiä ja sisaria, jotka tunnetaan nimellä PIMO (Physically In, Mentally Out). Nämä ovat ihmisiä, jotka käyvät kokouksissa ja palveluksessa ylläpitääkseen julkisivua, jonka avulla he voivat jatkaa yhteydenpitoa perheen ja ystävien kanssa. (En mitenkään kritisoi sellaisia. Tein samoin jonkin aikaa. Jokaisen on kuljettava omaa polkua ja tahdissa, joka on herkkä yksilöllisille tarpeille.) Sanon vain, että toivon, että tulemalla ulos teologisesta kaapista, voin ehkä auttaa muita, jotka eivät ole niin kaukana polusta kuin minä, löytämään lohtua ja keinon ratkaista omat konfliktinsa. Nämä voivat olla aaltoiluja nyt, mutta pian uskon, että näemme aaltoja, jotka pyyhkäisevät tämän kuolleen organisaation läpi.

Jos niin tapahtuu, se tuo vain enemmän kunniaa Kristulle ja mikä siinä voi olla vikaa?

Tätä varten olen aloittanut videosarjan, joka mielestäni - tänä äänenpuremisen, sosiaalisen median ja välittömän tyydytyksen päivänä - houkuttelee laajempaa yleisöä. En tietenkään voi enää piiloutua aliakseni taakse, vaikka aion jatkaa sen käyttämistä Raamatun palveluksessani. Olen rakastanut sitä, koska se edustaa herännyttä minua. Nimeni on kuitenkin Eric Wilson ja asun Hamiltonissa, Ontariossa, Kanadassa.

Tässä on ensimmäinen videoista:

Videokirjoitus

(Seuraava on videon käsikirjoitus niille, jotka haluavat lukea. Jatkan sitä jatkossakin tulevissa videojulkaisuissa.)

Hei kaikki. Tämä video on lähinnä ystävilleni, mutta niille, jotka sattuvat siihen ja eivät tunne minua, nimeni on Eric Wilson. Asun Kanadassa Hamiltonissa, joka on lähellä Torontoa.

Nyt videon syynä on käsitellä asiaa, joka on erittäin tärkeä Jehovan todistajien järjestössä. Kansana me emme noudata Jehova Jumalan käskyä. Tuo käsky löytyy psalmista 146: 3. Siinä sanotaan: "Älä luota ruhtinaisiin tai ihmispojaan, joka ei voi tuoda pelastusta".

Mitä minä puhun?

No selittääkseni minun on annettava sinulle pieni tausta itsestäni. Minut kastettiin 1963: ään 14: n iässä. 1968: ssä menin Kolumbiaan perheeni kanssa. Isäni siirtyi varhaiseläkkeelle, vei siskoni pois lukiosta valmistumatta ja menimme Kolumbiaan. Miksi hän teki sen? Miksi menin mukaan? No, menin pitkin pääasiassa koska olin 19; se oli hieno seikkailu; mutta siellä olen oppinut arvostamaan totuutta, alkaa todella tutkia Raamattua. Edessäin, minusta tuli vanhempi, mutta syy siihen, että menimme, oli se, että uskoimme loppua tulevan 1975: ään.

Miksi sitten uskoimme sitä? No, jos käydään läpi piirissä kuulemasi vai pitäisikö minun sanoa alueellinen vuosikongressi viime vuonna, perjantai-iltapäivällä oli video, joka viittasi siihen, että se johtui siitä, että veljet ympäri maailmaa vietiin hieman mukaan. Se oli meidän syytämme saada meidät mukaan. Se ei ole totta, eikä ole todella mukavaa edes ehdottaa sellaista, mutta se esitettiin. Olin siellä. Asuin sen.

Mitä todella tapahtui, tämä oli. 1967-teoksessa opiskelemme uutta kirjaa, Ikuinen elämä ja Jumalan poikien vapaus. Tässä kirjassa tutkimme seuraavaa (tämä on sivun 29 kohdasta 41):

”Tämän luotettavan Raamatun kronologian mukaan 6,000 vuodesta miehen luominen päättyy 1975, ja tuhannen vuoden ihmishistorian seitsemäs jakso alkaa syksyllä 1975. ”

 Joten jos siirrymme seuraavalle sivulle, sivulle 30 kappaleeseen 43, se tekee johtopäätöksen, joka asetti meidät kaikki pois.

Kuinka sopiva olisi, että Jehova Jumala tekisi tästä tulevasta tuhannen vuoden seitsemännestä jaksosta lepopäivän lepopäiväksi ja vapaudeksi, suureksi juhlavuoden sapattiksi vapauden julistamiseksi kaikkialla maailmassa kaikille sen asukkaille. Tämä olisi ajankohtaisinta ihmiskunnalle. Se olisi myös sopivin Jumalalta, sillä muista, että ihmiskunta on vielä edessään, mitä Pyhän Raamatun viimeinen kirja puhuu Jeesuksen Kristuksen hallitsemisesta maan päällä tuhat vuotta, Kristuksen tuhatvuotisen hallituskauden…. ei tapahtuisi pelkästään sattumalta tai sattumalta, vaan se olisi Jehova Jumalan rakastavan tarkoituksen mukaista, että Jeesuksen Kristuksen, sapatin Herran, hallituskausi kulkisi rinnakkain ihmisen olemassaolon seitsemännen vuosituhannen kanssa. "

Nyt olet tottelevainen Jehovan todistaja tällä hetkellä, uskot, että uskollinen ja huomaamaton orja kertoo sinulle jotain. Uskollinen ja huomaamaton orja muuten silloin olivat kaikki voideltuja maan päällä, ja me uskoimme, että he kirjoittavat havaintoihinsa, kun Jehova antoi heille totuuden Pyhän Hengen kautta ja että nuo kirjeet kootaan sitten yhteen ja Yhteiskunta näkisi suunnan, jota henki johtaa ja julkaisee artikkeleita tai kirjoja; joten tunsimme tämän olevan Jehovan puhuvan uskollisen ja huomaamattoman orjan välityksellä ja kertovan meille, että loppu tulee vuonna 1975.

Se oli täysin järkevää ja uskoimme siihen, ja tietysti seura jatkoi vuoden 1975 mainostamista. Jos et usko minua, vedä Vartiotornikirjastosi CD-ROM-levylle, kirjoita "1975" ja siirry vuodesta 1966 eteenpäin läpi kaikki vartiotorneineen ja muut julkaisut, jotka löydät tämän haun avulla, ja katso kuinka usein “1975” ilmestyy ja sitä mainostetaan vuosituhannen alkamispäivänä. Sitä edistettiin myös piirikokouksissa ja piirikokouksissa - kaikissa niissä.

Joten kukaan, joka sanoo eri, ei elänyt tuon ajan. Mark Sanderson… hyvin, hän oli vaippoissa, kun olin Kolumbiassa, ja kolmas Anthony Morris palveli edelleen armeijassa Vietnamissa ... mutta asuin sen mukaan. Tiedän sen, ja kuka tahansa ikäisistäni on elänyt myös sen. Valitanko nyt? Ei! Miksi ei? Miksi palvelen edelleen kaikki nämä vuodet jälkeenpäin? Miksi uskon edelleen Jehova Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen? Koska uskoni oli aina Jumalaan eikä ihmisiin, niin kun menin etelään, ajattelin: "Okei, olimme typeriä, teimme jotain typerää", mutta niin ihmiset tekevät. Olen tehnyt paljon virheitä elämässä, typeriä virheitä, ja tiedän, että miehet organisaation kaikilla tasoilla eivät ole parempia eikä huonompia kuin minä. Olemme vain ihmisiä. Meillä on epätäydellisyyksiä. Se ei häirinnyt minua, koska tiedän, että se johtui ihmisen epätäydellisyydestä. Se ei ollut Jehova, ja se on hieno. Joten mikä on ongelma?

Jotain on muuttunut. Vuonna 2013 minut poistettiin. En tiedä, olenko maininnut sen vielä, mutta minut erotettiin vanhimmaksi. Nyt se on okei, koska minulla oli epäilyksiä monista asioista ja olin hyvin ristiriitainen, joten olin melko onnellinen siitä, että minut poistettiin, se eräänlainen pakensi minut pakenemaan tästä vastuusta ja siellä oli tietty kognitiivinen dissonanssi, jonka olin joten se auttoi ratkaisemaan tämän. Se on hieno, mutta se oli syy, miksi minut poistettiin, mikä on huolestuttavaa. Syynä oli se, että minulle esitettiin kysymys. Nyt tämä kysymys ei koskaan tullut esiin ennen, mutta se on tulossa koko ajan. Kysymys oli 'Totteletko hallintoelintä?'

Vastaukseni oli: "Kyllä, minulla on aina vanhempana ja veljekset pöydän äärellä voivat osoittaa sen ja minä aina". Mutta sitten lisäsin: "... mutta kuulen Jumalaa hallitsijana eikä ihmisinä."

Lisäsin, että koska tiesin, mihin suuntaan se menee, ja menneisyyteni kertoo minulle, että nämä miehet tekevät virheitä, joten en voi mitenkään antaa heille absoluuttista, ehdoitonta ja kiistämätöntä tottelevaisuutta. Minun on tarkasteltava kaikkea, mitä he käskevät minun tehdä, ja arvioida sitä Raamatun valossa, ja jos ne eivät ole ristiriidassa Kirjoitusten kanssa, voin totella; mutta jos he kohtaavat ristiriitaa, en voi totella, koska minun on totteltava Jumalaa hallitsijana eikä ihmisiä. Apostolien teot 5: 29 - se on tuolla Raamatussa.

Okei, niin miksi se on ongelma? Piirivalvoja sanoi minulle: "On selvää, ettet ole täysin sitoutunut hallintoelimeen." Joten ehdoton tottelevaisuus tai kiistaton tottelevaisuus on nyt vaatimus vanhimmille, enkä sellaisenaan voinut palvella hyvällä omallatunnolla, joten en valittanut päätöksestä. Onko se yksittäinen tapaus? Onko tuo yksi piirinvalvoja hiukan vedetty? Toivon, että niin olisi, mutta näin ei ole.

Sallikaa minun havainnollistaa - elämässäni on sittemmin ollut monia tapauksia, joihin voisin osoittaa, mutta valitsen vain yhden viitteeksi kaikista muista - 50 vuoden ystäväni, jonka kanssa puhuimme kaikesta ja mistä tahansa ... jos meillä oli epäilyksiä tai kysymyksiä Raamatun kysymyksistä, voimme puhua vapaasti, koska tiesimme, että se ei tarkoita, että olisimme menettäneet uskomme Jumalaan. Halusin puhua hänelle päällekkäisistä sukupolvista, koska se tuntui minulle opilta, jolla ei ollut pyhien kirjoitusten perustaa. Mutta ennen kuin hän edes puhui siitä, hän halusi minun vahvistavan uskoani hallintoelimeen ja lähetti minulle sähköpostia. Hän sanoi (tämä on vain osa sitä):

”Lyhyesti sanottuna uskomme, että tämä on Jehovan järjestö. Yritämme parhaamme mukaan pysyä lähellä sitä ja suuntaa, jonka se antaa meille. Mielestämme tämä on elämän ja kuoleman kysymys. Voin hyvin kuvitella, että tulee hetki, jolloin panostamme elämäämme seuraavien ohjeiden mukaisesti, jotka Jehova antaa järjestön kautta, olemme valmiita tekemään niin. "

Nyt hän luultavasti ajattelee artikkelia, joka ilmestyi heti sen jälkeen, kun he olivat julistaneet itsensä uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi vuonna 2013. Saman vuoden marraskuussa ilmestyi artikkeli nimeltä "Seitsemän paimenen kahdeksaa herttua, mitä ne merkitsevät meille tänään", ja siinä sanottiin :

”Tuohon aikaan Jehovan järjestöltä saamamme hengenpelastusohjeet eivät välttämättä näytä käytännölliseltä inhimilliseltä kannalta. Kaikkien meidän on oltava valmiita noudattamaan saamiamme ohjeita riippumatta siitä, vaikuttavatko ne strategiselta tai inhimilliseltä kannalta järkeviltä vai eivät. "

Meidän on tehtävä elämä ja kuolema päätös sen perusteella, mitä hallintoelin meille kertoo?! Sama hallintoelin, joka kertoi minulle vuodesta 1975; - sama hallintoelin, joka kirjoitti tänä vuonna, kuluneen vuoden helmikuussa, sivulle 26 Vartiotorni:

”Hallintoelin ei ole inspiroitu eikä erehtymätön. Siksi se voi erehtyä opetusasioissa tai organisaation suunnassa. "

Joten tässä on kysymys. Minun on tehtävä elämä-kuolema-päätös sellaisen asian perusteella, jonka uskon tulevan Jumalalta, ihmisten kautta, jotka sanovat minulle, etteivät he puhu Jumalan puolesta ?! He voivat tehdä virheitä ?!

Koska, jos puhut Jumalan puolesta, et voi tehdä virhettä. Kun Mooses puhui, hän puhui Jumalan nimessä. Hän sanoi: 'Jehova on sanonut, että sinun on tehtävä tämä, sinun on tehtävä se ...' Hän vei heidät Punaiselle merelle, joka oli strategisesti epäterve, mutta he seurasivat, koska hän oli juuri tehnyt 10 vitsausta. Ilmeisesti Jehova työskenteli hänen kauttaan, joten kun hän vei heidät Punaisellemerelle, he tiesivät, että se toteutuu - tai ehkä ei - he olivat oikeastaan ​​melko uskottomia ihmisiä ... mutta hän kuitenkin esiintyi - iski heitä merelle henkilökunta, se jaettiin, ja he kävelivät läpi. Hän puhui innoitettuna. Jos hallintoelin väittää kertovansa meille jotain, mikä on meille elämää tai kuolemaa, niin he väittävät puhuvansa inspiraation alla. Ei ole muuta tapaa, muuten he vain sanovat, että tämä on paras arvauksemme, mutta se on silti elämän tai kuoleman tilanne. Sillä ei ole järkeä, ja silti me kaikki ostamme tähän. Uskomme hallintoelimen olevan käytännössä erehtymätön, ja jokaista, joka kyseenalaistaa jotain, kutsutaan luopioksi. Jos epäilet jotain, olet luopio ja sinut heitetään pois uskonnosta; kaikki välttävät sinua; vaikka tavoitteesi on totuus.

Joten sanotaan näin: olet katolinen ja menet Jehovan todistajan luokse ja sanot “Oh! Olemme samanlaisia. Paavimme kertoo meille, mitä tehdä, kun Jeesus tulee. "

Mitä sanoisit Jehovan todistajaksi tälle katolilaiselle? Haluatko sanoa: "Ei, ei, koska et ole Jumalan organisaatio."

"No miksi en ole Jumalan järjestö?", Katolinen sanoo.

"Koska olet väärä uskonto. Olemme todellinen uskonto; mutta olet väärä uskonto, joten hän ei toimi sinun kauttasi, mutta hän toimii meidän kauttamme, koska me opetamme totuutta. "

Okei, no, se on kelvollinen piste. Jos olemme todellinen uskonto, johon olen aina uskonut, niin Jehova toimii meidän kauttamme. Miksi emme koeta sitä? Tai pelkäämme tehdä niin? Vuonna 1968, kun olin Kolumbiassa, meillä oli Totuus, joka johtaa iankaikkiseen elämään. Tuon kirjan luku 14 oli ”Kuinka tunnistaa todellinen uskonto”, ja siinä oli viisi pistettä. Ensimmäinen kohta oli:

 • Uskovat rakastaisivat toisiaan samalla tavalla kuin Kristus rakasti meitä; niin rakkaus - mutta ei minkäänlaista rakkautta, Kristuksen rakkautta - läpäisi seurakunnan ja se olisi näkyvissä ulkopuolella oleville ihmisille. Todellinen uskonto noudattaa Jumalan sanaa, Raamattua.
 • Se ei poikkeaisi, se ei opettaisi valheita - esimerkiksi helvetituli .... Ei opettaisi valheita.
 • He pyhittäisivät Jumalan nimen. Nyt se on enemmän kuin vain sen käyttö. Kuka tahansa voi sanoa 'Jehova'. Hänen nimensä pyhittäminen ylittää sen.
 • Hyvien uutisten julistaminen on toinen näkökohta; sen olisi oltava saarnaaja hyvistä uutisista.
 • Lopuksi se säilyttäisi poliittisen puolueettomuuden, se olisi erillään maailmasta.

Nämä ovat niin tärkeitä, että totuuskirja sanoi luvun lopussa:

"Kyse ei ole siitä, näyttääkö tietty uskonnollinen ryhmä täyttävän yhden tai kaksi näistä vaatimuksista, eikä siitä, ovatko jotkut sen opit Raamatun mukaisia. Paljon enemmän. Todellisen uskonnon on mitattava kaikissa näissä suhteissa ja sen opetusten on oltava täysin sopusoinnussa Jumalan sanan kanssa. "

Joten se ei ole tarpeeksi hyvä, jos sinulla on kaksi tai kolme tai neljä. Sinun täytyy tavata ne kaikki. Sitä se sanoi, ja olen samaa mieltä; ja jokaisella kirjalla, jonka olemme julkaisseet Totuus-kirjan jälkeen, joka korvasi sen tärkeimpänä opetusapuvälineenä, on ollut sama luku samoilla viidellä pisteellä. (Luulen, että he ovat lisänneet kuudennen, mutta pysymme toistaiseksi alkuperäisten viiden kanssa.)

Joten ehdotan videosarjassa julkaisemaan tutkimusta sen selvittämiseksi, täyttämmekö kaikki nämä pätevyydet; mutta muista, vaikka emme tavaisikaan yhtä heistä, epäonnistumme todellisena uskontona, ja siksi väite siitä, että Jehova puhuu hallintoelimen välityksellä, epäonnistuu, koska se riippuu siitä, että olemme Jehovan järjestö.

Jos katsot edelleen, olen tavallaan hämmästynyt, koska olemme niin ehdollisia, ettemme kuuntele, että useimmat ihmiset ovat todennäköisesti sulkeneet tämän kauan sitten; mutta jos vielä kuuntelet, se tarkoittaa, että rakastat totuutta, ja olen tyytyväinen siihen, mutta tiedän, että sinulla on paljon esteitä - kutsumme heitä huoneen norsuiksi. He häiritsevät tutkimusta. Tiedän tämän, koska olen tutkinut nyt viimeiset kahdeksan vuotta. Olen käynyt läpi sen; Olen kokenut kaikki nämä tunteet. Esimerkiksi:

 • "Olemme Jehovan todellinen organisaatio, joten minne muualle menisimme?"
 • "Jehovalla on aina ollut organisaatio, joten jos emme ole totta, mikä on?"
 • "Mikään muu ei näytä täyttävän."
 • ”Entä luopumus? Emmekö toimi luopioiden tavoin hylkäämällä, olematta uskollisia järjestölle, tutkimalla sen opetuksia? "
 • Eikö meidän pitäisi vain odottaa, että Jehova korjaa asiat; Hän korjaa asiat omaan aikaansa. ”

Nämä ovat kaikki esiin tulevia kysymyksiä ja ajatuksia, ja ne ovat päteviä. Ja meidän on käsiteltävä heitä, jotta käsittelemme niitä ensin seuraavissa videoissa ja sitten aloitamme tutkimuksemme. Miltä se kuulostaa? Nimeni on Eric Wilson. Aion laittaa joitain linkkejä tämän videon loppuun, jotta pääset seuraaviin videoihin. Useita on jo tehty, ja menemme sieltä. Kiitos kun katsoit.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  54
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x