Aloitin Raamatun online-tutkimukseni takaisin 2011-nimessä nimellä Meleti Vivlon. Käytin tuolloin saatavilla olevaa google-käännöstyökalua selvittääkseni kuinka sanoa “Bible study” kreikan kielellä. Tuolloin oli translitteroitu linkki, jolla sain tapana englantilaisia ​​merkkejä. Se antoi minulle “vivlon meleti”. Ajattelin, että “meleti” kuulosti enemmän etunimeltä ja “vivlon”, sukunimi, joten käänntelin heidät ja loput on historiaa.

Tietenkin aliaksen syy oli, että halusin silloin piilottaa henkilöllisyyteni, koska järjestö ei katso ystävällisesti niitä, jotka tekevät omia Raamatun tutkimuksiaan. Tavoitteeni tuolloin oli löytää ympäri maailmaa muita samanhenkisiä veljiä, jotka, kuten minäkin, olivat vaivautuneet ”päällekkäisten sukupolvien” -opin ilmeisestä muodostumisesta ja jotka motivoivat siten tekemään syvempää Raamatun tutkimusta. Tuolloin uskoin, että Jehovan todistajien järjestö oli ainoa todellinen uskonto. Vasta jonkin aikaa 2012-2013: ssä ratkaisin lopulta kasvavan kognitiivisen dissonanssin, jonka kanssa olen työskennellyt vuosien ajan, myöntäessään, että olemme suuresti kuin kaikki muut väärät uskonnot. Se mitä minulle teki, oli tajuaminen, että John 10: 16: n ”muut lampaat” eivät olleet erillinen kristittyjen luokka, jolla oli erilainen toivo. Kun tajusin, että he olivat koko elämäni sekoittaneet pelastustoiveeni, se oli viimeinen kaupan murtaja. Tietenkin 2012: n vuosikokouksessa esitetty oletettu väite, jonka mukaan hallintoelin oli Matthew 24in uskollinen ja huomaamaton orja: 45-47 ei tehnyt mitään lieventääkseen herättämistäni organisaation todelliselle luonteelle.

Tavoitteenamme täällä ja muilla BP: n verkkosivustoilla on ollut nousta vihasta ja syytöksistä, jotka ovat luonnollinen reaktio havaintoon, että henkilö on viettänyt elämänsä väärinkäytetyssä yrityksessä miellyttää Jumalaa. Niin monet Internet-sivustot ovat täynnä pilaantumista. Niin monet ovat kääntyneet pois Jumalasta ja Kristuksesta, heidän kompastuessaan näiden miesten mukaan, jotka ovat väittäneet olevansa Jumalan kanava. En ole koskaan epäillään Jumalan rakkautta ja tutkimusten kautta olen tullut arvostamaan Kristuksen rakkautta huolimatta järjestön parhaista yrityksistä saattaa hänet tarkkailija-asemaan. Kyllä, olemme matkustaneet väärään suuntaan Jehovan todistajina, mutta se ei ole mikään syy ajaa autoa kalliolta. Jehova ja hänen Kristuksensa eivät ole koskaan muuttuneet, joten tavoitteemme on auttaa todistajatovereitamme - ja ketään muuta, joka kuuntelee asiaa - kääntämään autoa ympäri ja suuntaa oikeaan suuntaan: kohti Jumalaa ja pelastukseen.

Vaikka aliaksen käytöllä on oma paikkansa, tulee aika, jolloin siitä voi tulla este. Yksi ei etsi vainoa eikä tullut jonkinlaiseksi marttyyriksi. Asiat muuttuvat kuitenkin nopeasti JW.org-maan alueella. Yhä useampia veljiä ja sisareita tunnetaan nimellä PIMO (Physically In, Mentally Out). Nämä ovat niitä, jotka menevät kokouksiin ja palveluihin ylläpitääkseen julkisivua, jonka avulla he voivat jatkaa yhteydenpitoa perheen ja ystävien kanssa. (En missään nimessä kritisoi sellaisia. Tein saman jo jonkin aikaa. Jokaisen on kuljettava omalla polullaan ja henkilökohtaisiin tarpeisiin herkällä tahdilla.) Sanon vain, että toivon, että tullen ulos teologisesta kaapista, voin ehkä auttaa muita, jotka eivät ole niin kaukana tietä, löytää lohdutusta ja keinoa ratkaista omat konfliktinsa. Ne saattavat olla aaltoja nyt, mutta uskon pian, että näemme aaltoja, jotka pyyhkäisevät läpi tämän surkean organisaation.

Jos niin tapahtuu, se tuo vain enemmän kunniaa Kristulle ja mikä siinä voi olla vikaa?

Tätä varten olen käynnistänyt sarjan videoita, jotka uskovat - äänihamppujen, sosiaalisen median ja välittömän tyydytyksen tähän päivään - vetoavan laajemmalle yleisölle. En tietenkään enää voi piiloutua aliakseni taakse, vaikka aion jatkaa sen käyttöä Raamatun palveluksessani. Olen rakastunut siihen, koska se edustaa herätettyä itseäni. Tietueen osalta nimeni on Eric Wilson ja asun Hamiltonissa, Ontariossa, Kanada.

Tässä on ensimmäinen videoista:

Videokirjoitus

(Seuraava on videon käsikirjoitus niille, jotka mieluummin lukevat. Jatkan tämän tekemistä tulevissa videotiedotteissa.)

Hei kaikki. Tämä video on tarkoitettu lähinnä ystävilleni, mutta niille, jotka ovat sattuman päällä ja eivät tunne minua, nimeni on Eric Wilson. Asun Kanadassa Hamiltonissa, joka on lähellä Torontota.

Nyt videon syy on käsitellä asiaa, joka on erittäin tärkeä Jehovan todistajien organisaatiossa. Ihmisinä emme pysty noudattamaan Jehovan Jumalan käskyä. Tämä komento löytyy psalmista 146: 3. Siinä sanotaan: "Älä luota Prinsseihin tai sen ihmisen poikaan, joka ei voi tuoda pelastusta."

Mitä minä puhun?

No selittääkseni minun on annettava sinulle pieni tausta itsestäni. Minut kastettiin 1963: ään 14: n iässä. 1968: ssä menin Kolumbiaan perheeni kanssa. Isäni siirtyi varhaiseläkkeelle, vei siskoni pois lukiosta valmistumatta ja menimme Kolumbiaan. Miksi hän teki sen? Miksi menin mukaan? No, menin pitkin pääasiassa koska olin 19; se oli hieno seikkailu; mutta siellä olen oppinut arvostamaan totuutta, alkaa todella tutkia Raamattua. Edessäin, minusta tuli vanhempi, mutta syy siihen, että menimme, oli se, että uskoimme loppua tulevan 1975: ään.

Miksi uskoimme siihen? No, jos siirryt piiriin kuullessasi tai pitäisikö minun sanoa, että viime vuonna järjestetty alueellinen valmistelukunta, perjantaina iltapäivällä oli video, joka viittasi siihen, että syyt olivat, koska veljekset ympäri maailmaa saivat vähän matkan. Se oli meidän syytämme päästä pois. Se ei ole totta ja ei ole oikein mukavaa edes ehdottaa sellaista, mutta juuri se esitettiin. Olin siellä. Minä elin sen.

Mitä todella tapahtui, tämä oli. 1967-teoksessa opiskelemme uutta kirjaa, Ikuinen elämä ja Jumalan poikien vapaus. Ja tässä kirjassa tutkimme seuraavaa (tämä on sivulta 29 kappale 41):

”Tämän luotettavan Raamatun kronologian mukaan 6,000 vuodesta miehen luominen päättyy 1975, ja tuhannen vuoden ihmishistorian seitsemäs jakso alkaa syksyllä 1975. ”

Joten jos siirrymme seuraavalle sivulle, sivulle 30 kappaleeseen 43, se tekee johtopäätöksen, joka asetti meidät kaikki pois.

”Kuinka sopivaa, että Jehova Jumala asettaa tästä tulevasta seitsemännestä tuhannen vuoden ajanjaksosta lepoajan ja vapauttamisen sapattikauden, suuren juhlavuoden sabbatin vapauden julistamiseksi koko maassa kaikille sen asukkaille. Tämä olisi ihmiskunnalle sopivinta. Se olisi myös sopivinta Jumalan kannalta, sillä muista, että ihmiskunta on vielä edessään sitä, mitä Pyhän Raamatun viimeisessä kirjassa puhutaan Jeesuksen Kristuksen vallanpidosta maan päällä tuhannen vuoden ajan, Kristuksen tuhannen vuoden valtakunnasta ... ei olisi vain sattumaa tai sattumaa, vaan olisi Jehovan Jumalan rakastavan päämäärän mukaan, että Jeesuksen Kristuksen, sapatin herran, hallituskautena olisi kulkea samanaikaisesti ihmisen olemassaolon seitsemännen vuosituhannen kanssa. ”

Nyt olet tottelevainen Jehovan todistaja tällä hetkellä, uskot, että uskollinen ja hienovarainen orja kertoo sinulle jotain. Sillä aikaa muuten uskolliset ja hienovaraiset orjat olivat kaikki voitetut maan päällä, ja uskoimme tapana kirjoittaa havaintoihinsa, kun Jehova antoi heille totuuden Pyhän Hengen kautta ja että nuo kirjeet kokoontuvat sitten yhteen ja Yhteiskunta näkee hengen johtavan suunnan ja julkaisee artikkeleita tai kirjoja; joten tunsimme, että Jehova puhui uskollisen ja huomaamattoman orjan kautta ja kertoi meille, että loppua oli tarkoitus tulla 1975: ssä.

Sillä oli täydellinen järki ja uskoimme siihen, ja tietenkin seura jatkoi 1975: n mainostamista. Jos et usko minua, vedä Vartiotorni-kirjastosi CD-levyltä, kirjoita ”1975” ja aloita 1966: stä eteenpäin kaikkien vartiotorneineen ja muut julkaisut, jotka löydät tämän haun avulla, ja katso kuinka usein “1975” ilmestyy ja sitä mainostetaan vuosituhannen alkamispäivänä. Sitä edistettiin myös piirikokouksissa ja piirikokouksissa - kaikissa niissä.

Joten kukaan, joka sanoo erilaista, ei elänyt sen ajanjakson ajan. Mark Sanderson… No, hän oli vaippoja, kun olin Kolumbiassa, ja Anthony Morris kolmas palveli vielä Vietnamin armeijassa… mutta elin sen. Tiedän sen ja jokainen, joka on minun ikäinen, on myös elänyt sen. Valitan nyt siitä? Ei! Miksi ei? Miksi palvelen edelleen kaikkia näitä vuosia jälkeenpäin? Miksi uskon edelleen Jehovaan Jumalaan ja Jeesukseen Kristukseen? Koska uskoni oli aina Jumalaan eikä ihmisiin, joten ajatellessani tätä etelään ajattelin: "Voi okei, olemme tyhmämme, teimme jotain typerää", mutta niin ihmiset tekevät. Olen tehnyt elämässä monia virheitä, typeräitä virheitä ja tiedän, että miehet organisaation kaikilla tasoilla eivät ole parempia eivätkä huonompia kuin minä. Olemme vain ihmisiä. Meillä on puutteita. Se ei häirinnyt minua, koska tiedän, että se oli seurausta ihmisen epätäydellisyydestä. Se ei ollut Jehova, ja se on hieno. Joten mikä on ongelma?

Jotain on muuttunut. 2013: ssä minut poistettiin. En tiedä, olenko maininnut sitä vielä, mutta minut erotettiin vanhimmaksi. Nyt se on kunnossa, koska minulla oli epäilyksiä useista asioista ja olin hyvin ristiriidassa, joten olin varsin onnellinen siitä, että minut poistettiin, se tavallaan antoi minulle pakenemisen tästä vastuusta ja siellä oli tietty määrä kognitiivista dissonanssia, jonka olin meneillään, joten se auttoi ratkaisemaan tämän. Se on hieno, mutta se oli huolestuttava syy siihen, että minut poistettiin. Syynä oli, että minulta kysyttiin kysymys. Nyt tätä kysymystä ei koskaan tullut esiin, mutta se esiintyy jatkuvasti nyt. Kysymys oli 'Noudatko totella hallintoelintä?'

Vastaukseni oli: "Kyllä, minulla on aina vanhempana ja veljekset pöydän äärellä voivat osoittaa sen ja minä aina". Mutta sitten lisäsin: "... mutta kuulen Jumalaa hallitsijana eikä ihmisinä."

Lisäin sen, että koska tiesin mihin suuntaan se menee, ja menneisyyteni kertoo minulle, että nämä miehet tekevät virheitä, joten en voi millään tavalla antaa heille ehdotonta, ehdotonta ja kiistatonta kuuliaisuutta. Minun on tarkasteltava kaikkea, mitä he käskevät minun tehdä, ja arvioitava sitä pyhien kirjoitusten valossa, ja jos ne eivät ole ristiriidassa pyhien kirjoitusten kanssa, voin totella; mutta jos he ovat ristiriidassa, en voi totella, koska minun on noudatettava Jumalaa hallitsijana eikä ihmisinä. Toimii 5: 29 - se on täällä Raamatussa.

Okei, niin miksi se on ongelma? Piirivalvoja sanoi minulle: ”On selvää, että et ole täysin sitoutunut hallintoelimeen.” Niin ehdoton kuuliaisuus tai kiistaton kuuliaisuus on nyt vanhempien vaatimus, ja sellaisenaan en voinut hyvässä omatunnossa palvella edelleen, joten en ei valittaa päätöksestä. Onko tämä yksittäinen tapaus? Saako yhden piirin valvojan hiukan pois? Toivon, että niin olisi, mutta niin ei ole.

Sallikaa minun kuvailla - elämästäni on sittemmin tapahtunut monia tapahtumia, joihin voin viitata, mutta valitsen vain yhden osoittamaan kaikille muille - 50-vuoden ystävä, jonka kanssa puhuimme kaikesta ja kaikesta ... jos Jos meillä oli epäilyjä tai kysymyksiä Raamatun aiheista, voimme puhua vapaasti, koska tiesimme, että se ei tarkoittanut, että olisimme menettäneet uskomme Jumalaan. Halusin puhua hänen kanssaan päällekkäisistä sukupolvista, koska minusta se näytti oppilta, jolla ei ollut pyhien kirjoitusten perustaa. Mutta ennen kuin hän oli edes puhunut siitä, hän halusi minun vahvistavan uskoni hallintoelimeen, ja hän lähetti minulle sähköpostia. Hän sanoi (tämä on vain osa sitä):

Lyhyesti sanottuna uskomme tämän olevan Jehovan organisaatio. Yritämme parhaamme mukaan pysyä lähellä sitä ja suuntaa, jonka se antaa meille. Mielestämme tämä on elämän ja kuoleman kysymys. Voin hyvin kuvitella, että tulee hetki, jolloin me otamme elämämme seuraavan suuntaan, jonka Jehova antaa organisaation kautta, olemme valmiita tekemään sen. ”

Nyt hän luultavasti ajattelee artikkelia, joka ilmestyi heti, kun he julistivat itsensä uskolliseksi ja huomaamatta orjaksi 2013: ssä. Saman vuoden marraskuussa ilmestyi artikkeli, jonka nimi oli ”Seitsemän paimenta kahdeksan herttua, mitä ne merkitsevät meille tänään”, ja se sanoi:

”Tuolloin Jehovan organisaatiolta saamme hengenpelastussuunta ei välttämättä vaikuta käytännölliseltä inhimilliseltä kannalta. Kaikkien meidän on oltava valmiita noudattamaan kaikkia saamiamme ohjeita riippumatta siitä, näyttävätkö ne strategiselta tai inhimilliseltä kannalta katsottuna. "

Meidän on tehtävä elämästä ja kuolemasta päätös sen perusteella, mitä hallintoelin kertoo meille ?! Sama hallintoelin, joka kertoi minulle 1975: stä; sama hallintoelin, joka tänä vuonna, viime vuonna helmikuussa, kirjoitti sivulle 26 kappaleen 12 Vartiotorni:

”Hallintoelin ei ole inspiroitu eikä erehtymätön. Siksi se voi erehtyä opetusasioissa tai organisaation suunnassa. "

Joten tässä on kysymys. Minun on tehtävä elämästä ja kuolemasta päätös, joka perustuu johonkin, jonka uskon tulevan Jumalalta, ihmisten kautta, jotka sanovat, etteivät puhu Jumalan puolesta?! He voivat tehdä virheitä?!

Sillä, jos puhut Jumalan puolesta, et voi tehdä virhettä. Kun Mooses puhui, hän puhui Jumalan nimessä. Hän sanoi: 'Jehova on sanonut, että sinun on tehtävä tämä, sinun on tehtävä niin ...' 'Hän vei heidät Punaiselle merelle, joka oli strategisesti epävakaa, mutta he seurasivat, koska hän oli juuri suorittanut 10-ruttoja. Ilmeisesti Jehova työskenteli hänen kauttaan, joten kun hän vei heidät Punaisellemerelle, he tiesivät, että se tulee totta - tai ehkä he eivät ... he olivat itse asiassa melko uskottomia ihmisiä ... mutta silti hän esiintyi - hän löi merta henkilökunta, se jakautui ja he kävelivät läpi. Hän puhui innoituksen alla. Jos hallintoelin väittää, että he kertovat meille jotain, joka on meille elämää tai kuolemaa, he väittävät puhuvansa innoituksen alla. Ei ole muuta tapaa, muuten he vain sanovat, että tämä on paras arvauksemme, mutta se on silti hengen tai kuoleman tilanne. Sillä ei ole järkeä, ja silti kaikki meistä ostavat tätä. Uskomme hallintoelimeen käytännöllisesti katsoen erehtymättömäksi, ja ketään, joka kysyy jotain, kutsutaan luopumukseksi. Jos epäilet jotain olet luopija ja sinut heitetään pois uskonnosta; saat kaikki väistämättä; vaikka tavoitteesi on totuus.

Joten sanotaan näin: olet katolinen ja menet Jehovan todistajan luo ja sanot ”Voi! Olemme samanlaisia. Paavemme kertoo meille, mitä tehdä, kun Jeesus tulee. ”

Mitä sanoisit Jehovan todistajana tuolle katoliselle? Haluatko sanoa: "Ei, ei, koska et ole Jumalan organisaatio."

"No miksi en ole Jumalan organisaatio?", Katolinen sanoo.

”Koska olet väärä uskonto. Olemme tosi uskonto; mutta sinä olet väärä uskonto, joten hän ei toimisi sinun läpi, mutta hän työskentelee meidän kauttamme, koska me opetamme totuutta. "

Okei, se on pätevä kohta. Jos olemme todellinen uskonto, johon olen aina uskonut, niin Jehova toimii meidän kauttamme. Miksi emme koeta sitä? Vai pelkäämmekö tehdä niin? 1968: ssä, kun olin Kolumbiassa, meillä oli Totuus, joka johtaa iankaikkiseen elämään. Tuon kirjan luku 14 oli ”Kuinka tunnistaa todellinen uskonto”, ja siinä oli viisi pistettä. Ensimmäinen kohta oli:

  • Uskovat rakastaisivat toisiaan, kun Kristus rakasti meitä; joten rakkaus - mutta ei vain minkäänlainen rakkaus, Kristuksen rakkaus - tunkeutuisi seurakuntaan ja se olisi näkyvä muille ihmisille. Todellinen uskonto noudattaa Jumalan sanaa, Raamattua.
  • Se ei poikkeaisi, se ei opettaisi valheita - esimerkiksi helvettiä .... - ei voinut opettaa väärää.
  • He pyhittävät Jumalan nimen. Nyt se on enemmän kuin pelkästään sen käyttäminen. Kuka tahansa voi sanoa 'Jehova'. Hänen nimensä pyhittäminen menee pidemmälle.
  • Hyvien uutisten julistaminen on toinen näkökohta; sen olisi oltava saarnaaja hyvistä uutisista.
  • Lopuksi se säilyttäisi poliittisen puolueettomuuden, se olisi erillään maailmasta.

Nämä ovat niin tärkeitä, että totuuskirja sanoi luvun lopussa:

”Kyse ei ole siitä, näyttääkö jokin uskonnollinen ryhmä täyttävän yhden tai kaksi näistä vaatimuksista, vai vastaavatko jotkut sen opetuksista Raamattua. Paljon enemmän. Todellisen uskonnon on mitattava kaikissa näissä suhteissa, ja sen opetusten on oltava täysin sopusoinnussa Jumalan sanan kanssa. "

Joten ei ole tarpeeksi hyvä, jos heillä on kaksi, kolme tai neljä. Sinun on tavata ne kaikki. Se mitä se sanoi, ja olen samaa mieltä; ja jokaisella kirjalla, joka olemme julkaisseet totuuskirjan jälkeen, joka korvasi sen tärkeimmäksi opetusvälineeksi, on ollut sama luku samoilla viidellä kohdalla. (Luulen, että he ovat nyt lisänneet kuudennen, mutta pysymme nyt alkuperäisen viiden kanssa.)

Joten ehdotan sarjassa videoita, että julkaistaan ​​tutkimus nähdäksemme tapaammeko jokaisen näistä pätevyyksistä; Mutta muista, vaikka emme tapaa yhtä heistä, epäonnistumme todellisena uskonnona, ja siksi väite, että Jehova puhuu hallintoelimen kautta, raukeaa, koska riippuu siitä, että olemme Jehovan organisaatio.

Nyt jos katsot silti, olen hämmästynyt, koska olemme niin ehdottomia, että emme kuuntele, että suurin osa ihmisistä on todennäköisesti sulkenut tämän kauan sitten; mutta jos vielä kuuntelet, se tarkoittaa, että rakastat totuutta, ja olen tyytyväinen siihen, mutta tiedän, että edessäsi on paljon esteitä - kutsutaan heitä huoneessa elefaneiksi. He ovat tiellä tutkimuksellemme. Tiedän tämän, koska olen tehnyt tutkimusta viimeiset kahdeksan vuotta. Olen käynyt läpi sen; Olen käynyt läpi kaikki nämä tunteet. Esimerkiksi:

  • "Olemme Jehovan todellinen organisaatio, joten mihin muuhun menemme?"
  • ”Jehovalla on aina ollut organisaatio, joten jos emme ole tosi, mikä on?”
  • "Mikään muu ei näytä kelpaavan."
  • Entä luopumuksesta? Eikö me toimimme luopiolajeina hylkäämällä, olematta uskollisia järjestölle, tutkimalla sen opetuksia? "
  • ”Eikö meidän pitäisi vain odottaa Jehovaa korjaamaan asiat; Hän korjaa asiat omalla ajallaan. ”

Nämä ovat kaikki esiin nousevia kysymyksiä ja ajatuksia, ja ne ovat päteviä. Ja meidän on käsiteltävä niitä, joten käsittelemme heitä ensin seuraavissa videoissa, ja sitten siirrymme tutkimukseen. Miltä se kuulostaa? Nimeni on Eric Wilson. Aion laittaa linkkejä tämän videon loppuun, jotta pääset seuraaviin videoihin. Useita on jo tehty, ja menemme sinne. Kiitos kun katsoit.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.