Videokirjoitus

Hei. Eric Wilson taas. Tällä kertaa tarkastelemme vuotta 1914.

Nyt vuosi 1914 on erittäin tärkeä oppi Jehovan todistajille. Se on ydinoppi. Jotkut saattavat olla eri mieltä. Oli viimeaikainen Vartiotorni ydinoppeista ja vuotta 1914 ei mainittu. Ilman vuotta 1914 ei kuitenkaan voi olla sukupolven opetusta; ilman vuotta 1914 koko lähtökohta siitä, että elämme viimeisinä päivinä, menee ulos ikkunasta; ja mikä tärkeintä, ilman hallintoelintä ei voi olla ilman vuotta 1914, koska hallintoelin ottaa auktoriteettinsa uskosta, että Jeesus Kristus nimitti sen uskolliseksi ja huomaamattomaksi orjaksi vuonna 1919. Ja syy, miksi heidät nimitettiin vuonna 1919, perustuu toinen tyypin vastainen Malakialta tullut sovellus, joka on peräisin Jeesuksen vallan alusta - joten jos Jeesus alkoi hallita vuonna 1914 kuninkaana, niin tietyt asiat jatkuivat - keskustelemme niistä toisessa videossa - mutta tietyt asiat jatkuivat sitten hän sai hänet valitsemaan todistajia kaikista maan päällä olevista uskonnoista valitsemansa kansaksi ja nimittämään heille uskollisen ja huomaamattoman orjan; ja se tapahtui vuonna 1919 kronologian perusteella, joka vie meidät vuoteen 1914.

Joten ei 1914… ei 1919… ei 1919… ei uskollista ja huomaamatonta orjaa, ei hallintoelintä. Ei ole mitään perustaa auktoriteettirakenteelle, jossa kaikki Jehovan todistajat toimivat nykyään. Sillä tavalla tämä oppi on tärkeä, ja ne, jotka ovat eri mieltä opin kanssa, hyökkäävät siihen haastamalla aloituspäivän.

Kun sanon alkamispäivän, oppi perustuu olettamukseen, että vuonna 607 eaa. Israelilaiset vietiin pakkosiirtolaisuuteen Babyloniin ja Jerusalem tuhoutui ja alkoi siten 70 vuotta tuhoa ja pakkosiirtolaisuutta; ja aloitti myös kansojen määrätyt ajat tai pakanoiden määrätyt ajat. Tämä on kaikki ymmärrys, joka sinulla on todistajina, joka perustuu Nebukadnessarin unen tulkintaan ja sen antityyppiseen soveltamiseen, koska tyypillinen sovellus oli ilmeisesti tai ilmeisesti siitä, mitä löydämme Raamatusta ... mutta todistajina otamme kanta siihen, että on olemassa tyypillinen vastainen sovellus ja seitsemän kertaa, jolloin Nebukadnessaria kauhistettiin, joka toimi kuin peto ja syö pellon kasvillisuutta. Nämä seitsemän kertaa vastaavat seitsemää vuotta vuodessa, joiden pituus on 360 päivää, yhteensä 2,520 päivää tai vuotta. Joten laskemalla vuodesta 607, pääsemme vuoteen 1914 - erityisesti lokakuun 1914 ja se on tärkeää - mutta pääsemme siihen toisessa videossa, okei?

Joten jos 607 on väärä, monista syistä tämän tulkinnan soveltaminen voidaan kyseenalaistaa. Olisin eri mieltä ja näytän sinulle miksi hetkessä; mutta periaatteessa on kolme tapaa tutkia tätä oppia:

Tutkimme sitä kronologisesti - tutkimme onko alkamispäivä oikea.

Toinen tapa on tutkia sitä empiirisesti - toisin sanoen on hyvä sanoa, että jotain tapahtui vuonna 1914, mutta jos empiirisiä todisteita ei ole, se on vain oletuksia. Se on kuin minä sanoisin, "Tiedät, että Jeesus valtaistuimelle viime kesäkuussa." Voin sanoa sen, mutta minun on annettava todisteita. Joten pitäisi olla empiirinen todiste. Pitäisi olla jotain, jonka voimme näkyvästi todistaa, mikä antaa meille syyn uskoa, että taivaassa tapahtui jotain näkymätöntä.

Kolmas tapa on raamatullinen.

Nyt näistä kolmesta tavasta, sikäli kuin näen, ainoa pätevä tapa tutkia tätä oppia on raamatullinen. Koska kuitenkin niin paljon aikaa on käytetty nimenomaan ensimmäiseen kronologiseen menetelmään, käsittelemme sitä lyhyesti; ja haluaisin selittää, miksi mielestäni se ei ole pätevä menetelmä tämän opin pätevyyden tutkimiseen.

Nyt on paljon ihmisiä, jotka viettävät paljon aikaa sen tutkimiseen. Itse asiassa yksi veli vuonna 1977 toimitti tutkimuksensa hallintoelimelle, joka myöhemmin hylättiin, ja sitten hän julkaisi itse kirjan nimeltä Paavin ajat uudelleen. Hänen nimensä on Karl Olof Jonson. Se on 500-sivuinen kirja. Erittäin hyvin tehty; tieteellinen; mutta se on 500 sivua! Se on paljon läpi. Mutta lähtökohta on muun muassa - en sano, että se vain käsittelisi tätä, mutta tämä on yksi kirjan keskeisistä kohdista - että kaikki tutkijat, kaikki arkeologit, kaikki miehet, jotka omistavat elämänsä tutkimalla näitä asioita ja tarkastellut tuhansia kiilamuotoisia tabletteja, he ovat päättäneet näistä tableteista (Koska he eivät voi tehdä sitä Raamatusta. Raamattu ei anna meille vuotta, jolloin tämä tapahtui. Se antaa meille vain korrelaation jonkun hallituksen välillä. kuningas ja vuosi, jolloin hän palveli, ja maanpaossa), joten sen perusteella, mitä he voivat määrittää todellisina vuosina, kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että vuosi 587 on vuosi. Löydät sen Internetistä hyvin helposti. Se on kaikissa tietosanakirjoissa. Jos menet Jerusalemia käsitteleviin museonäyttelyihin, näet sen siellä. On yleisesti sovittu, että 587 oli vuosi, jolloin israelilaiset karkotettiin. On myös yleisesti sovittu, että 539 on vuosi, jolloin meedialaiset ja persialaiset valloittivat Babylonin. Todistajat sanovat: "Kyllä, vuosi 539 on."

Joten olemme samaa mieltä asiantuntijoiden kanssa numerosta 539, koska meillä ei ole muuta tapaa tietää. Meidän on mentävä maailmaan, asiantuntijoiden luo selvittämään, mihin vuoteen meedit ja persialaiset valloittivat Babylonin. Mutta kun kyse on 587: stä, me kiistämme asiantuntijat. Miksi teemme niin?

Koska Raamattu sanoo, että he olivat orjuudessa 70 vuotta, ja se on meidän tulkintamme siitä. Joten Raamattu ei voi olla väärä. Joten asiantuntijoiden on siis oltava väärässä. Valitsemme yhden päivämäärän, sanomme, että se on oikea päivämäärä, ja sitten vain hylkäämme toisen päivämäärän. Voisimme yhtä helposti - ja luultavasti olisi ollut meille hyödyllisempää kuin näemme seuraavassa videossa - olisimme valinneet 587 ja heittäneet pois 539 ja sanoneet, että on väärin, se oli 519, kun meedit valloittivat babylonialaiset. ja persialaiset, mutta emme tehneet sitä. Pidimme kiinni 607: stä, okei? Joten miksi se ei ole pätevä. Se ei ole pätevä, koska Jehovan todistajat pystyvät hyvin siirtämään maalipylväitä.

Esimerkiksi uskoimme, että vuosi 1874 oli alku Kristuksen läsnäololle. Vasta ... luulen, että se oli 1930 - näen, voinko saada sinulle tarjouksen - muutimme sitä ja sanoimme: Okei, oi, ei ole vuotta 1874, jolloin Kristuksen läsnäolo kuninkaana alkoi näkymättömästi taivaassa, se oli 1914. Me myös tuolloin uskoimme, että vuosi 1914 oli suuren ahdistuksen alku, emmekä lopettaneet uskoa siihen vuoteen 1969. Muistan, että olin piirikonventissa, kun se paljastettiin; se vuosi 1914 ei ollut suuren ahdistuksen alku. Se yllätti minut, koska en koskaan ajatellut sen olevan, mutta ilmeisesti se oli ymmärryksemme ja olimme olleet… oi, se tekisi siitä noin 90 vuotta.

Siirtimme myös tavoitepisteitä sukupolven suhteen. 60-luvulla sukupolvi olisi ihmisiä, jotka olivat aikuisia vuonna 1914; sitten siitä tuli teini-ikäisiä; sitten siitä tuli vain 10-vuotiaita lapsia; lopulta siitä tuli vauvoja. Jatkoimme maalipylväitä ja nyt olemme siirtäneet ne niin pitkälle, että voidaksesi olla osa sukupolvea, sinun tarvitsee vain voidella ja sinut oli voideltu silloin, kun joku muu oli tuolloin elossa. Joten vaikka et asunut läheskään noina vuosina, olet osa sukupolvea. Maalipylväät ovat siirtyneet taas. Joten voisimme tehdä saman tämän kanssa. Se olisi niin helppoa. Voisimme sanoa: "Tiedät, olet oikeassa! 587 on silloin, kun heidät karkotettiin, mutta se ei muuta mitään. " Mutta luultavasti tekisimme sen tällä tavalla ... sanoisimme todennäköisesti: "Muut ajattelivat ..." tai "Jotkut ovat ajatelleet ...". Teemme sen yleensä niin. Joskus käytämme vain passiivista jännitettä: "Ajatteltiin…." Jälleen kukaan ei syyttää sitä. Se on vain jotain, mitä tapahtui aiemmin, mutta nyt korjaamme sen. Ja me käytämme ennustusta Jeremiassa, jossa mainitaan 70 vuotta. Se on Jeremian 25:11, 12: sta ja siinä sanotaan:

Ja kaikki tämä maa pelkistetään raunioiksi ja siitä tulee kauhun kohde, ja näiden kansakuntien on palveltava Babylonin kuninkaata 70 vuotta. 12Mutta kun 70-vuodet ovat täyttyneet, pyydän Babylonin kuninkaan ja kyseisen kansakunnan vastuun heidän erehdyksestään, ”julistaa Jehova”, ja teen kaldealaisten maasta autioksi jätemaaksi kaiken aikaa. ”

Okei, joten näet kuinka helppoa se olisi? He voisivat sanoa, että todellisuudessa sanotaan, että he tekisivät palvella Babylonin kuningas. Joten tämä palvelu alkoi, kun babylonialaiset valloittivat Israelin kuninkaan Joojakinin, josta tuli vasallikuningas, ja hänen täytyi sitten palvella heitä; ja tietysti se oli myös ensimmäinen maanpaossa. Babylonin kuningas vei älykkyyden - parhaan ja kirkkaimman, mukaan lukien Daniel ja hänen kolme toverinsa Sadrakia, Mesakia ja Abednegoa - hän vei heidät Babyloniin, joten he palvelivat Babylonin kuningasta vuodesta 607, mutta heitä ei pakotettu toiseen maanpaossa, joka tuhosi kaupungin ja vei kaikki vuoteen 587, minkä kaikki arkeologit sanovat - joten arkeologia on meille hyvä, ja saamme silti pitää päivämäärämme 607.

Tiedät, että päättely on oikeastaan ​​varsin vakaa, koska Raamatussa sanotaan, että maasta on tullut tuhoutunut paikka, mutta se ei sido paikan tuhoa 70 vuoteen. Siinä sanotaan, että kansat palvelevat Babylonin kuningasta näiden seitsemänkymmenen vuoden ajan, eivät edes vain Israel, ympäröivät kansat, koska Babylon valloitti kaikki ympäröivät kansakunnat tuolloin. Joten tuho ei koske 70 vuotta, he voisivat sanoa, vaan vain orjuus. Ja he voisivat jopa käyttää perusteluja, jotka löytyvät aivan seuraavasta jakeesta, jossa sanotaan, että Babylonin kuningas ja kansa kutsutaan vastuuseen ja että Jumala tekisi siitä aution hävityksen. No, heidät kutsuttiin tilille vuonna 539, ja silti yli viisi vuosisataa myöhemmin Babylon oli edelleen olemassa. Peter oli jossain vaiheessa Babylonissa. Itse asiassa Babylon oli edelleen olemassa satoja vuosia sen jälkeen. Vasta jonkin aikaa sen jälkeen siitä tuli lopulta autio jätettä. Joten Jumalan sanat täyttyivät. Heidät kutsuttiin tilille, ja maasta tuli autio jätettä - mutta ei samaan aikaan. Samoin he palvelivat Babylonin kuningasta 70 vuoden ajan, ja Israelin maasta tuli autio jätettä, mutta näiden kahden asian ei tarvitse olla täsmälleen yhtäpitäviä, jotta Jeremian sanat toteutuisivat.

Päivän haastamisen ongelma on, vaikka olisitkin onnistunut, he voivat tehdä juuri sen, mitä olen selittänyt voivani - siirtää päivämäärää. Lähtökohtana on, että oppi on pätevä ja päivämäärä väärä; ja se on koko päivämäärän haastamisen ongelma: Meidän on oletettava, että oppi on pätevä.

Se on kuin minä sanoisin: "En ole aivan varma, kun minut kastettiin. Tiedän, että se oli vuosi 1963, ja tiedän, että se oli New Yorkin kansainvälisessä vuosikongressissa ... ah ... mutta en muista, oliko se perjantai vai lauantai vai edes kuukausi. ' Joten voisin etsiä sitä Vartiotorni ja selvittää, milloin kokoontuminen oli, mutta silloin en edelleenkään tiedä tarkalleen mikä kokoontumispäivä oli kaste. Luulisin, että se oli lauantai (joka oli mielestäni 13. heinäkuuta), ja sitten joku muu voisi sanoa: "Ei, ei, luulen, että se oli perjantai ... Luulen, että kaste oli perjantai."

Joten voisimme kiistellä päivämäärästä edestakaisin, mutta kumpikaan meistä ei kiistä sitä tosiasiaa, että minut kastettiin. Mutta jos tämän riidan aikana sanon: 'Muuten minua ei ole koskaan kastettu.' Ystäväni katsoisi minua ja sanoi: "Miksi sitten keskustelemme päivämääristä. Siinä ei ole järkeä.'

Jos vuoden 1914 oppi on väärä oppi, ei ole väliä, että satumme kompastumaan oikeaan aikaan jostakin tai muusta. Sillä ei ole merkitystä, koska oppi ei ole pätevä, joten siinä on ongelma sen kronologian tutkimisessa.

Seuraavassa videossamme tarkastelemme empiirisiä todisteita, jotka antavat meille hieman enemmän lihaa, mutta silti todellinen tapa olisi kolmas videomme, kun tarkastelemme Raamatun opillista perustaa. Toistaiseksi jätän tämän ajatuksen. Nimeni on Eric Wilson. Kiitos kun katsoit.

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.

  Lue tämä omalla kielelläsi:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Kirjoittajan sivut

  Voitko auttaa meitä?

  Aiheet

  Artikkelit kuukausittain

  20
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x