[Videon kopiointi]

Hei, nimeni on Eric Wilson. Olen tällä hetkellä Minneapolisissa ja veistospuistossa, ja näet takanani tämän erityisen veistosparin - kaksi naista, mutta kasvot ovat jakautuneet keskelle - ja mielestäni se sopii hyvin siihen, mitä minä haluavat puhua, koska yksi puoli edustaa mitä olimme ja toinen puoli mitä olemme; ja sillä outolla keinnolla, joka johtuu kaulasta alaspäin, joka näyttää huomattavasti kuin muru - jos annat minulle anteeksi - on itse asiassa jotain tekemistä sen kanssa, josta aiomme myös puhua. (Tarkoitan, että ei kunnioiteta taiteilijaa, mutta olen pahoillani, se oli ensimmäinen asia, jonka ajattelin, kun hän näki sen.)

Okei. Mistä minä täällä puhun. No, tiedämme kappaleen: "Pahoittelee ... Minulla on muutama, mutta sitten taas liian vähän mainitsemaan." (Se on kuuluisa kappale, jonka Sinatra mielestäni teki tunnetuksi.) Mutta meidän tapauksessamme olemme kaikki pahoillamme. Olemme kaikki heränneet elämästä, jonka saimme ja jonka toteutimme suuressa määrin hukkaan, ja joka täyttää meidät valitettavasti. Voisimme sanoa: "Ei, ei muutama. Paljon! Ja joillekin meistä nuo valitukset painavat meitä.

Joten esimerkiksi minun tapauksessani olin nykyään sitä, mitä kutsuisit nörtiksi. Meillä ei vielä ollut termiä, tai jos olisimme, en tiennyt sitä. Sanon tapauksessani jopa supernörtin, koska luin teknisiä käsikirjoja 13-vuotiaana. Kuvittele 13-vuotias, sen sijaan, että olisin käynyt ulkona urheilemassa, minua haudattiin piirejä koskeviin kirjoihin radiot, kuinka integroidut piirit toimivat, kuinka transistorit toimivat. Nämä kiinnostivat minua, ja halusin suunnitella piirejä. Mutta tietysti se oli 1967. Loppu oli tulossa 75. Viisi vuotta yliopistoa tuntui olevan ajanhukkaa. Joten en koskaan käynyt. Jätin lukion. Menin Kolumbiaan saarnaamaan siellä seitsemän vuoden ajan; ja katsoin taaksepäin, kun heräsin, mitä olisin voinut tehdä, jos olisin mennyt yliopistoon. olen oppinut suunnittelemaan piirejä ja sitten siinä vaiheessa olisin ollut oikeassa, kun tietokoneiden vallankumous tarttui. Kuka tietää mitä olisin voinut tehdä.

On kuitenkin erittäin helppo katsoa taaksepäin ja kuvitella kaikki ihmeelliset asiat, jotka olisit saavuttanut, kaikki ansaitsemasi rahat, perheen, perheen, suuren kodin - kaikki mitä haluat uneksia. Mutta se on silti unelmia; se on edelleen mielikuvituksessasi; koska elämä ei ole ystävällistä. Elämä on vaikeaa. Monet asiat estävät unelmiesi.

Joten se on vaara, että pidämme pahoillamme, koska ajattelemme, mikä olisi voinut olla. Kuka tietää, mikä olisi ollut, jos olisimme siirtyneet toiselle kurssille. Tiedämme vain, mikä on nyt, ja mikä on nyt, on todella paljon arvokkaampaa kuin ajattelemme, kuin mitä ymmärrämme. Tarkasteltaessa näitä kahta kuvaa takanani - yksi on sellainen, mikä me olimme, ja toinen kasvot edustavat sitä, mistä meistä nyt on tulossa; ja mitä meistä nyt on tulossa, on paljon arvokkaampi kuin mitä olimme. Mutta mitä meille tuotiin tänne.

Antaakseni sinulle esimerkin Raamatusta, meillä on Saul Tarsuksesta. Nyt täällä oli mies, joka oli hyvin koulutettu, jolla oli ilmeisesti varakas tausta. Hänen perheensä todennäköisesti osti Rooman kansalaisuuden, koska se on kallista saavuttaa, mutta hän syntyi siihen. Hän osasi kreikkaa. Hän tunsi heprean. Hän opiskeli yhteiskuntansa korkeimmalla tasolla. Jos hän olisi pysynyt opiskelemassa samalla tavoin, hän olisi todennäköisesti noussut ihmisten johtajan tasolle. Joten hän kuvitteli suuria asioita itselleen ja innostus ajoi hänet suurempiin tekoihin kuin kukaan muu hänen ryhmässään tai hänen aikalaisensa. Mutta se ajoi hänet vainomaan kristittyjä. Mutta Jeesus näki Paavalissa jotain, jota kukaan muu ei olisi nähnyt; ja kun hän tiesi, että aika oli oikea, hän ilmestyi ja Paavali kääntyi kristinuskoon.

Jeesus ei tehnyt sitä aikaisemmin. Hän ei tehnyt sitä ennen kuin Paavali vainosi kristittyjä. Aika ei ollut oikea. Oli hetki, jolloin aika oli oikea; ja katso mitä se aiheutti.

Paavalia ajoi varmasti suuressa määrin syyllisyys, jota hän tunsi kristittyjen vainoamisessa ja Jeesuksen Kristuksen vastustamisessa, ja ehkä se oli osa syytä, joka ajoi hänet niin pitkälle sovittaakseen itsensä Jumalaan, koska ketään muuta ei tehdä, Paavalilla on tietysti ulkopuolella Jeesus Kristus - mutta hän kuuluu eri luokkaan. Mutta kukaan ei todellakaan ole tehnyt niin paljon kuin Paavalin on edistää kristittyä viestiä koko historian ajan.

Joten, Jeesus kutsui hänet ja kaiken, mitä hänellä oli ennen kuin hän piti molempia… No, siellä tuo tuo toinen asia - juusto - hänen käyttämänsä sana voidaan tehdä ”lannaksi”. Kaikki aikaisemmat asiat olivat hänen mukaansa lantaa. (Filippiläisille 3: 8, olisitko löytänyt sen.) Kirjaimellisesti sana tarkoittaa 'koiralle heitettyjä esineitä'. Joten se on todella kieltäytyminen, ettet halua koskettaa.

Katsemmeko sitä sillä tavalla? Kaikki asiat, jotka teimme ... jotka olisimme voineet tehdä ja joita emme tehneet ... ja kaikki asiat, jotka teimme, joita nyt ehkä pahoittelemme - katsemmeko sitä niin kuin hän teki? Se on paskaa. Ei ole syytä ajatella ... vietätkö aikaa ajatella sitä. Emme koskaan ajattele lantaa. Se on meille inhottavaa. Käännymme siitä pois. Haju sammuttaa meidät. Se on vastenmielistä. Sillä tavalla meidän pitäisi tarkastella sitä. Ei pahoillani siitä ... Voi, olisinpa tehnyt nämä asiat, vaan pikemminkin kaikki arvoton. Miksi, koska löysin jotain niin paljon parempaa.

Kuinka voimme katsoa sitä niin, kun niin monet eivät?

1.Korinttilaiskirjeen 2: 11-16: n Raamattu puhuu fyysisestä ja hengellisestä ihmisestä. Fyysinen ihminen ei katso sitä sillä tavalla, mutta henkinen ihminen näkee sen, mikä on näkymätöntä. Hän näkee siinä Jumalan käden. Hän näkee, että Jehova on kutsunut hänet paljon suurempaan palkkioon.

"Mutta miksi niin myöhään?", Saatat ajatella. Miksi hän odotti niin kauan? Miksi Jeesus odotti niin kauan soittamaan Paavalille? Koska aika ei ollut oikea. Aika on juuri nyt; ja siihen meidän on keskityttävä.

1 Peter 4: 10 sanoo, että jokaista meistä on siunattu ... No, anna minun lukea sen puolestasi.

Kukin teistä on siunattu yhdellä Jumalan monista upeista lahjoista, joita voidaan käyttää muiden palveluksessa. Käytä siis lahjaasi hyvin. "

Jehova on antanut meille lahjan. Anna meidän käyttää sitä. Minun tapauksessani ne vuodet, jotka vietin Raamatun tutkimiseen Jehovan todistajien kanssa, antoivat minulle runsaasti tietoa ja tietoja, joita minulla ei muuten olisi ollut. Ja vaikka oli olemassa monia vääriä oppeja, jotka hämmentivät minua ja johtivat minut harhaan, olen voinut saada ne hitaasti heitettäväksi kuin paska. Ulos he menevät. Et halua enää ajatella niistä. Pysyn pikemminkin totuudessa, jota opin, mutta tuo totuus on mahdollista vuosien opiskelujen ansiosta. Olemme kuin vehnä, joka kasvaa rikkaruohojen joukossa. Mutta elonkorjuu on nyt meitä, ainakin yksilötasolla, kuten meitä kutsutaan, jokainen eteenpäin. Joten käyttäkäämme sitä, mitä meillä oli aikaisemmin auttaaksemme muita - muiden palveluksessa.

Jos silti olet, että se oli valtava määrä aikaa hukkaan, enkä vähätele sitä, mitä olet käynyt läpi - kukin meistä ja olemme käyneet läpi monia asioita. Minun tapauksessani minulla ei ole lapsia, koska tein tämän valinnan. Se on valitettavaa. Toiset ovat kokeneet paljon pahempaa, jopa lasten seksuaalista hyväksikäyttöä tai muita väärinkäytöksiä. Nämä ovat kauheita asioita, mutta ne ovat menneisyydessä. Emme voi muuttaa niitä. Mutta voimme hyötyä niistä. Ehkä voimme oppia lisää empatiaa muille sen takia tai sen vuoksi enemmän luottamista Jehovaan ja Jeesukseen Kristukseen. Riippumatta tapauksesta, meidän on löydettävä tieni. Mutta mikä auttaa meitä saamaan sen oikeaan näkökulmaan, on miettiä mitä meillä on tulevaisuudessa.

Nyt voin antaa sinulle pienen kuvan: Mieti piirakkaa. Jos tämä piirakka edustaa elämääsi. Oletetaan, että piirakka on… no, sanotaan, että se on 100 vuotta… elät 100 vuotta, koska pidän mukavista pyöreistä hahmoista. Joten siellä on sadan vuoden piirakka. Mutta sanon nyt, että asun tuhannen vuoden ajan, joten aika, jonka vietit ennen herättämistäsi - se on kymmenesosa. Leikit viipaleen siitä piirakasta, joka on kymmenesosa kokonaisuudesta.

No, se ei ole niin paha. Paljon on jäljellä. Se on paljon arvokkaampaa.

Mutta sinun ei tule elää tuhat vuotta, koska meille luvataan jotain enemmän. Joten sanotaan 10,000 vuotta. Nyt tämä piirakka on leikattu 100 kappaleeksi. Sadan vuoden viipale on 1/100 tästä ... kuinka suuri viipale on? Kuinka pieni todella?

Mutta elät 100,000 vuotta. Et voi leikata niin pientä viipaletta. Mutta enemmän, elät ikuisesti. Sitä Raamattu lupaa. Kuinka pieni viipale on elämäsi, koko elämäsi tässä asiainjärjestelmässä, piirakassa, joka on ääretön? Et voi leikata viipaletta, joka on tarpeeksi pieni edustamaan jo käyttämääsi aikaa. Joten vaikka se näyttäisi valtavalta ajalta meidän näkökulmastamme, katsomme pian sitä takaisin äärettömän pienenä. Ja tämän mielessä voimme siirtyä eteenpäin paljon parempiin asioihin, käyttämällä lahjojamme auttaaksemme muita ja täyttämään roolimme Jehovan suuressa tarkoituksessa.

Kiitos.

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    14
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x