”Todellinen ystävä osoittaa rakkautta kaikkina aikoina.” - Sananlaskut 17:17

[Alkaen ws 11/19 p.8. Tutkimusartikkeli 45: 6. tammikuuta - 12. tammikuuta 2020]

Tämän artikkelin lyhyt kuvaus paljastaa, että se sisältää monia oletuksia. Siksi, ennen kuin aloitamme arvostelujemme, olisi aluksi hyvä saada tausta siitä, milloin ja miten Pyhä Henki annettiin Jumalan palvelijoille ja Jeesuksen seuraajille suoraan pyhistä kirjoituksista. Tämä antaa meille pyhien kirjoitusten taustan, jonka avulla voidaan tarkistaa Vartiotorneja käsittelevä artikkeli ja pystyä selvittämään, onko artikkelissa vahva organisaation puolueellisuus vai onko se todella hyödyllistä.

Seuraavat artikkelit on laadittu auttamaan sinua hankkimaan tätä taustaa:

Toivomme näiden artikkeleiden auttavan lukijoita näkemään ristiriita pyhien kirjoitusten ja organisaation esittämän viestin välillä.

Artikkelin tarkistus

Kappale 1 “Taakse katsoessa, tunnet että pystyit jatkamaan päivästä toiseen vain siksi, että Jehovan pyhä henki tarjosi sinulle ”normaalin ylittävän voiman” - 2. Kor. 4: 7-9” .

Onko Pyhän Hengen toiminta esikristillisen ja ensimmäisen vuosisadan kristittyjen aikojen aikana jätetty henkilökohtaisiin tunteisiin?

Vai pikemminkin Pyhän Hengen toiminta ilmeni sen sijaan selvästi muille ja yksilölle?

Kappale 2 “Me myös luottaa pyhä henki käsittelemään tämän jumalattoman maailman vaikutuksia. (1. Joh. 5:19) ”

Onko edes yksi kirjoitus, joka kuvaa kristittyjä tai joku muu Jumalan palvelija saa Pyhän Hengen torjumaan maailman vaikutusta?

Eikö meidän pitäisi henkilökohtaisesti vastustaa maailman vaikutusta osoittaaksemme Jumalalle, että haluamme tehdä hänen tahtonsa?

Kappale 2 “Lisäksi meidän on taisteltava ”jumalattomia henkivoimia vastaan.” (Efes. 6:12) ”

Tämän jakeen seuraava kohta identifioi totuuden, vanhurskauden, hyvien uutisien jakamisen, uskon, pelastuksen toivon, Jumalan sanan, rukouksen ja rukouksen. Mutta mielenkiintoisesti tässä pyhissä kirjoituksissa Pyhää Henkeä ei mainita, vaan siihen viitataan vain Jumalan sanan yhteydessä.

Kappale 3 “Pyhä henki antoi Paavalille voiman sekä työskennellä maallisesti että suorittaa palvelutehtävänsä. ”

Väite, että Pyhä Henki antoi Paavalille voiman toimia maallisesti, on puhdasta arvausta. Se on saattanut tehdä, mutta Raamatun kirjaus näyttää olevan hiljaa asiasta, lukuun ottamatta Filippilaille 4:13. Itse asiassa 1 Korinttilaisille 12: 9 tarkoittaisi, että se ei niin.

Kappale 5 “Jumalan avulla Paavali pystyi ylläpitämään iloa ja sisäistä rauhaa! - Filippiinien 4: 4-7 ”

Ainakin tämä on paikkansa, ja vaikka Pyhää Henkeä ei mainita erikseen, vaikuttaa kohtuulliselta päätellä, että Pyhä Henki on mekanismi, jolla tämä rauha annetaan.

Kappale 10 väittää ”pyhä henki kohdistaa edelleen voimaa Jumalan kansalle ”

Tämä väite voi olla totta. Tärkeämpi kysymys on: Ketkä ovat Jumalan kansaa tänään? Onko hänellä nykyään tunnistettavissa oleva ihmisryhmä vai vain henkilöitä?

Järjestö väittää, että kyllä, Jehovan todistajat ovat ihmisiä. Ongelmana on, että kaikki organisaation vaatimukset perustuvat murtuneeseen säätiöön. Tämä perusta oli väite siitä, että Jeesuksesta tuli näkymätön taivaan kuningas vuonna 1914 Raamatun profetian mukaan, ja hän valitsi varhaiset Raamatun opiskelijat vuonna 1919, joista tuli myöhemmin Jehovan todistajia, tämän nykykauden kansana.

Kuten kaikki Jumalan sanan lukijat tietävät, Jeesus varoitti meitä uskomatta ihmisiä, jotka sanoivat tulevansa, mutta piilotettiin sisähuoneeseen, jossa kukaan ei nähnyt häntä (Matt. 24: 24-27). Tämän lisäksi on, että ei ole raamatullisia viitteitä siitä, että Nebukadnetsarin 7-kertaisella rangaistuksella (vuodenaikoina tai vuosina) oli tarkoitus olla suurempi tulevaisuuden toteutuminen. Lopuksi, itse Raamatun tietue ei ole yhteensopiva järjestön opetuksen kanssa, jonka mukaan tämän oletetun seitsemän kerran alkamispäivä oli 7 eKr. Monista syistä.[I]

Ainakin 13 kappaleessa on tärkein asia, joka kuvataan tarkasti seuraavasti:

"Tutki ensin Jumalan sanaa. (Lue 2 Timoteukselle 3:16, 17.) Kreikan kielen käännetty sana "Jumalan inspiroima" tarkoittaa kirjaimellisesti "Jumalan hengittämää". Jumala käytti henkeään "hengittää" ajatuksiaan Raamatun kirjoittajien mieliin. Kun luemme Raamattua ja mietiskelemme lukemiamme, Jumalan ohjeet tulevat mieleemme ja sydämeemme. Ne inspiroidut ajatukset liikuttavat meitä saattamaan elämämme Jumalan tahdon mukaiseksi. (Hepr. 4:12) Mutta saadaksemme täyden hyödyn pyhästä hengestä, meidän on varattava aikaa tutkia Raamattua säännöllisesti ja miettiä syvästi lukemiamme. Silloin Jumalan sana vaikuttaa kaikkeen, mitä sanomme ja teemme"

Kyllä se on "Jumalan sana [että] on elossa ja käyttää voimaa ja on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka,…. ja pystyy erottamaan sydämen ajatukset ja aikeet ” (Hepr. 4:12). (Mainittu vain artikkelissa)

Kohdassa 14 todetaan, että meidän pitäisi "Palvoa Jumalaa yhdessä" käyttämällä Psalmin 22:22 perustelua.

On totta, että Jeesus totesi Matt. 18:20 "Missä nimestäni on koottu kaksi tai kolme, siellä minä olen heidän keskellään". Mutta hän sanoi myös Joh. 4:24: ”Jumala on henki”, Että“niitä, jotka häntä palvovat, on palvottava hengellä ja totuudella ”. Tämä ei sijaitse paikassa, kuten temppelissä tai valtakunnallisessa hallissa, vaan henkilökohtaisella tasolla. Itse asiassa Raamatussa on hyvin vähän jakeita, joissa mainitaan Jumala ja palvonta samassa lauseessa, eikä yksikään viittaa vaatimukseen palvoa Jumalaa yhdessä. Palvonta tapahtuu yksilöllisesti, ei kollektiivisesti. Seuraava lausunto, jonka mukaan ”rukoilemme pyhän hengen puolesta, laulamme valtakunnan lauluja Jumalan sanan pohjalta ja kuuntelemme pyhän hengen nimeämien veljien esittämiä Raamattuun perustuvia ohjeita ”, ei tarkoita, että Jumala antaa meille henkensä (Matt. 7: 21-23).

Kohdassa 15 väitetään, että ”Jotta saat täyden hyödyn Jumalan hengestä, sinulla on kuitenkin oltava säännöllinen osuus saarnaustyössä ja käytettävä Raamattua aina kun mahdollista ”

Raamattu ei missään tapauksessa yhdistä saarnaustyötä säännöllisyyteen. Ehdotus, että joku ei saisi täysin hyötyä pienestä määrästä saarnaamisesta tai saarnaamisesta epäsäännöllisesti, merkitsee sitä, että Pyhä Henki olisi puolisydäminen. Jumalasta lähtöisin se joko hyödyttää täysin sitä ajanjaksoa tai sitä ei anneta, koska Jumala tekee asiat täydellisesti. Tämä jättää syrjään kysymyksen siitä, siirsikö hän valheiden saarnaamista, kuten erillinen voideltu luokka tai 1874, 1914, 1925, 1975 vai ”viimeisten päivien viimeinen” ja niin edelleen.

Raamatun käytöstä aina kun mahdollista, koska suurin osa meistä on viettänyt paljon aikaa tarjoten järjestön kirjallisuutta, käyttäen Raamattua vain huomion kiinnittämiseen kirjallisuuden sisältöön sen sijaan, että yrittäisimme saada Raamattua ihmisten käsiin, ehdotus on hyvä , mutta suurin osa todistajista kamppailee tehdäkseen sen tarkoituksenmukaisella tavalla.

Kappaleissa 16-17 keskustellaan Luukkaan 11: 5-13. Tämä on esimerkki siitä, että pyydät jatkuvasti rukouksessa ja palkitaan siten Pyhällä Hengellä. Kohdan ”mikä on meille oppitunti? Saadaksemme pyhän hengen apua, meidän on rukoiltava siitä jatkuvasti.

Tämän kirjoituksen ymmärtämisen jättäminen tähän on kuitenkin koko kuvan trivialisointi. Kohdassa 18 muistutetaan meitä siitä, että ”Jeesuksen esimerkki auttaa meitä myös ymmärtämään, miksi Jehova antaa meille pyhän hengen. Kuvan mies halusi olla hyvä isäntä ”. Mutta sitten se menee täysin pisteen väittämättä sanomalla:Mikä oli Jeesuksen kohta? Jos epätäydellinen ihminen on valmis auttamaan pysyvää naapuria, kuinka paljon enemmän ystävällinen taivaallinen Isämme auttaa niitä, jotka pyytävät häntä jatkuvasti pyhää henkeä! Siksi voimme rukoilla varmasti, että Jehova vastaa kiireelliseen Pyhän Hengen pyyntöön ”.

Onko tämä todella asia, jonka Jeesus esitti? Tutkiessamme Pyhän Hengen aikaisempaa ilmentymää oli selvää, että Pyhän Hengen antamisella on aina hyödyllinen tarkoitus. Toki, Jehova ei anna meille Pyhää Henkeä vain siksi, että pyydämme ja ärsytämme häntä jatkuvasti mihinkään hänen tahtoaan hyödyttävään tarkoitukseen. Totta, usein kysyminen oli selvästi välttämätöntä, mutta se osoittaa haluavan tehdä hyvää tekoa ja suorittaa hyödyllinen tarkoitus. Aivan kuten tuon naapurin halu oli auttaa väsynyttä, nälkäistä matkustajaa, niin meidän kaikkien pyyntöjen on oltava hyödyllisiä Jumalan tarkoitukseen.

Pyytämällä Pyhältä Hengeltä rakentamaan Valtakunnallishalli, saarnaamaan organisaation virheellisiä hyviä uutisia tai täyttämään muut organisaatiota koskevat vaatimukset, ei välttämättä ole osa Jumalan tarkoitusta eikä siitä ole hyötyä hänelle, vain organisaatiolle.

Johtopäätös

Harhaanjohtava Vartiotorni-tutkimusartikkeli. On selvää, että tutkimusartikkelin kirjoittamiseen osallistujat eivät vain jättäneet noudattamatta omaa neuvoaan ja pyytäneet, kysyvät, pyytämään Pyhää Henkeä auttamaan heitä kirjoittamaan tarkan artikkelin; he eivät myöskään antaneet tarkkaa tulosta. Väistämätön johtopäätös, jonka tästä voi tehdä, on, että Pyhä Henki ei voi ohjata heitä kuten he väittävät.

Oikean kuvan saamiseksi siitä, kuinka ja voiko Pyhä Henki auttaa meitä, olisi paljon hyödyllisempää tarkastella sitä, mitä pyhät kirjoitukset sanovat siitä suoraan itsellemme.

Alaviite:

Auttaako Pyhä Henki nimittämään vanhimmat seurakunnissa?

Tutkittuaan, kuinka paimenet nimitettiin ensimmäisen vuosisadan kristilliseen seurakuntaan (vuonna XNUMX) Pyhä Henki toiminnassa - 1. vuosisadan Christian Times -artikkelissa) arvioija teki seuraavat päätelmät:

Organisaation selitys siitä, kuinka vanhimmat ja ministeripalvelijat nimitetään nykyään seurakunnissa, ei juurikaan muistuta sitä, mitä todella tapahtui ensimmäisen vuosisadan kristillisessä seurakunnassa. Tänä nykypäivänä Jeesuksen suoraan nimeämät apostolit tai ehkä tietyt sellaiset, jotka he näyttävät olevan delegoineet tämän vastuun suoraan heille, joista Timothy näyttää olevan yksi, eivät varmasti aseta käsiään.

Organisaation julkaisujen mukaan miehet nimittää Pyhä Henki, vain siinä mielessä, että vanhimmat tarkistavat ehdokkaan ominaisuudet Raamatun vaatimuksia vastaan.

Marraskuun 2014 vartiotorni-opintopaketin artikkelissa ”Lukijoiden kysymykset” sanotaan osittain “Ensinnäkin pyhä henki muutti Raamatun kirjoittajat kirjaamaan vanhempien ja ministeripalvelijoiden pätevyydet. Kuusitoista erilaista vanhinten vaatimusta on lueteltu kohdassa 1. Tim. 3: 1-7. Lisäpätevyyksiä löytyy sellaisista pyhistä kirjoituksista, kuten Titus 1: 5-9 ja Jaak. 3:17, 18. Ministeripalvelijoiden pätevyys esitetään 1. Tim. 3: 8-10, 12, 13. Toiseksi ne, jotka suosittelevat ja tekevät tällaisia ​​nimityksiä rukoile Jehovan hengen puolesta ohjata heitä, kun he tarkistavat, täyttääkö veli kohtuullisessa määrin Raamatun vaatimukset. Kolmanneksi, suositellulle henkilölle on osoitettava Jumalan pyhän hengen hedelmällisyys omassa elämässään. (Gal. 5:22, 23.) Joten Jumalan henki on mukana kaikissa nimitysprosessin näkökohdissa ”.

Viimeisen lausunnon totuus on kiistanalainen. Kohta 2 riippuu kahden tärkeän tilan todenmukaisuudesta; (1) että vanhimmat rukoilevat Pyhän Hengen puolesta ja ovat valmiita antamaan itselleen sen opastuksen. Todellisuudessa vahvintahtoiset vanhimmat yleensä varmistavat, että heillä on oma tapa; (2) Antaako Jehova vanhempien ruumiille Pyhän Hengen tapaamisia? Kun otetaan huomioon, että on tapauksia, joissa nimetyt miehet ovat harjoittaneet salaa pedofiliaa tai naimisissa miehiä, jotka ovat moraalittomia keskustelemaan rakastajatarin kanssa, tai hallituksen vakoojia (kuten Israelissa, kommunistisessa ja ei-kommunistisessa Venäjällä, muun muassa natsi-Saksassa), se voidaan tulkita Jumalan pilkkaamiseksi väittää, että se oli osallisena sellaisten nimittämisessä. Ei ole myöskään todisteita Pyhän Hengen suorista ilmoituksista tai ilmoituksista millään tavalla tällaisissa tapaamisissa, toisin kuin ensimmäisellä vuosisadalla.

Organisaation todellinen näkemys ei kuitenkaan ole kuinka monta veljestä ja sisarista ymmärtää sen. Tämä johtuu osittain siitä, kuinka ilmaisua ”vanhimmat nimitetään pyhän hengen kautta” käytetään julkaisuissa. Seurauksena on, että monet uskovat Jumalan Hengen nimenneen suoraan vanhimmat, ja sellaisina nimittäjinä he eivät voi tehdä väärin, eikä heitä voida kyseenalaistaa.
Koska organisaatio lisää kuitenkin omat vaatimuksensa, on olemassa selkeä farisaattinen lisäys. Useimpien herätettyjen veljien kokemuksella organisaation vaatimukset tietystä kentäpalvelun tavasta ja määrästä, samoin kuin suosimiskysymykset, pitävät yleensä vallitsevina kaikkia Raamatun toivottuja piirteitä. Esimerkiksi, jos ihmisen kristilliset ominaisuudet ovat niin runsaat, esimerkiksi jos hän vain pystyisi viettämään vain tunnin kuukaudessa kenttäpalvelussa, mahdollisuus nimittää vanhimmaksi olisi hyvin vähäinen.

[I] Katso sarja ”Matka läpi ajan”Muun muassa tämän aiheen täydelliseen keskusteluun.

Tadua

Tadua-artikkelit.
    4
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x