Jeesus ja varhaiskristillinen seurakunta

Matt. 1: 18-20 kerrotaan kuinka Maria tuli raskaaksi Jeesuksen kanssa. ”Aikana, jolloin hänen äitinsä Marialle luvattiin avioliitto Josephin kanssa, pyhän hengen todettiin hänen olevan raskaana ennen heidän yhdistymistään. 19 Kuitenkin, hänen aviomiehensä Joseph, koska hän oli vanhurskas ja ei halunnut tehdä hänestä julkista spektaakkeli, aikoi kuitenkin erota hänen salaisuudestaan. 20 Mutta kun hän oli ajatellut näitä asioita, katso! Jehovan enkeli ilmestyi hänelle unessa sanomalla: "Joseph, Daavidin poika, älä pelkää viedä vaimoasi Maryä kotiin, sillä se, mikä hänessä on syntynyt, on Pyhän Hengen kautta". Se tunnistaa meille, että Jeesuksen elämän voima siirrettiin taivaasta Marian kohdussa Pyhän Hengen avulla.

Matteuksen evankeliumi 3:16 kirjaa Jeesuksen kasteen ja hänen päällensä tulevan Pyhän Hengen näkyvän ilmestymisen ”Kastettuaan Jeesus nousi heti vedestä; ja katso! taivaat avattiin ja hän näki laskeutuvan kuin kyyhkynen Jumalan henki hänen päällensä tulevan. " Tämä oli selkeä tunnustus taivaan äänen kanssa, että hän oli Jumalan poika.

Luuk. 11:13 on merkittävä, koska se merkitsi muutosta. Jeesuksen aikaan saakka Jumala oli antanut tai asettanut Pyhän Henkensä valituille, selkeäksi symboliksi heidän valinnastaan. Huomaa nyt, mitä Jeesus sanoi “Siksi, jos sinä, vaikka olisit paha, tiedät kuinka antaa hyviä lahjoja lapsillesi, kuinka paljon enemmän niin taivaallinen Isä antaa pyhän hengen niille, jotka sitä pyytävät!". Kyllä, nyt nuo aidot sydämelliset kristityt voisivat pyytää Pyhää Henkeä! Mutta mitä varten? Tämän jakeen, Luuk. 11: 6, konteksti osoittaa, että sen oli tarkoitus tehdä jotain hyvää muille sen kanssa Jeesuksen kuvassa osoittaakseen vieraanvaraisuutta ystävälle, joka odottamatta saapui.

Luuk. 12: 10-12 on myös erittäin tärkeä pyhien kirjoitusten muistettava asia. Se toteaa, "Ja jokainen, joka sanoo sanan Ihmisen Pojaa vastaan, annetaan hänelle anteeksi; mutta joka pilkkaa pyhää henkeä, sitä ei anneta anteeksi. 11 Mutta kun he tuovat sinut julkisiin edustajakokouksiin sekä hallituksen virkamiehiin ja viranomaisiin, älä älä ahdistu siitä, kuinka tai mitä puhut puolustukseksi tai mitä sanot; 12 for pyhä henki opettaa sinulle sinä hetkenä asiat, jotka sinun pitäisi sanoa. ”

Ensinnäkin, meitä kehotetaan olemaan pilkkaamatta Pyhää Henkeä vastaan, joka on herjata tai puhu pahaa vastaan. Erityisesti tämä tarkoittaisi todennäköisesti kieltoa selkeä Pyhän Hengen tai sen lähteen ilmentyminen, kuten fariseukset tekivät Jeesuksen ihmeistä, väittäen hänen voimansa olevan Beelzebubista (Matt. 12:24).

Toiseksi kreikan sana käännetty "opettaa" on "didasko", Ja tässä yhteydessä tarkoittaa"saa sinut oppimaan pyhistä kirjoituksista”. (Tämä sana viittaa melkein poikkeuksetta pyhien kirjoitusten opettamiseen, kun niitä käytetään kristillisessä kreikkalaisessa pyhissä kirjoituksissa). Ilmeinen vaatimus on pyhien kirjoitusten tuntemisen tärkeys toisten kirjoitusten sijasta. (Ks. Rinnakkainen kertomus Joh. 14:26).

Apostolit saivat Pyhän Hengen Jeesuksen ylösnousemuksen jälkeen Joh. 20:22 mukaan, ”Ja sen jälkeen kun hän sanoi tämän, hän puhalsi heille ja sanoi heille: ”Ota Pyhä Henki”. Vaikuttaa kuitenkin siltä, ​​että täällä annetun Pyhän Hengen oli tarkoitus auttaa heitä pysymään uskollisina ja jatkamaan hetkeksi. Tämän piti muuttua pian.

Pyhä Henki ilmenee lahjoina

Se mitä tapahtui kauan sen jälkeen, oli erilainen soveltamisessa ja käytössä niissä opetuslapsissa, jotka saivat Pyhän Hengen helluntaina. Apostolien teot 1: 8 sanoo "Mutta saat voiman, kun pyhä henki saapuu sinuun, ja sinä olet minun todistajani ...". Tämä tuli totta monta päivää myöhemmin helluntaina, Apostolien teot 2: 1-4 ”helluntain [festivaalin] päivän ollessa käynnissä he olivat kaikki yhdessä samassa paikassa, 2 ja yhtäkkiä taivaasta tuli melu, joka oli aivan kuten kiirettävän kovan tuulen kohinaa, ja se täytti koko talon, jossa he olivat istuu. 3 Ja kielet kuin tuli tuli heille näkyviksi ja jakautuivat ympäri, ja yksi istui heidän päällään, 4 ja he kaikki täyttyivät pyhällä hengellä ja alkoivat puhua eri kielillä, aivan kuin henki antoi heille tehdä lausunto ”.

Tämä kertomus osoittaa, että varhaisille kristityille annettiin pikemminkin kuin voiman ja henkisen voiman jatkamiseksi lahjoja Pyhän Hengen avulla, kuten puhuminen kielillä, heidän yleisönsä kielillä. Apostoli Pietari puhuessaan tämän tapahtuman todistajille (Joel 2:28: n toteuttaessa) kertoi kuuntelijoilleen “Tee parannus ja anna jokaisen sinusta kastaa Jeesuksen Kristuksen nimessä syntiesi anteeksiantamisesta, ja sinä saat pyhän hengen ilmaisen lahjan. ”.

Kuinka nuo varhaiset kristityt, jotka eivät olleet helluntain kokouksessa, saivat Pyhän Hengen? Vaikuttaa siltä, ​​että vain apostolit rukoilivat ja panivat sitten kätensä heidän päällensä. Itse asiassa juuri tämä Pyhän Hengen rajoitettu jakelu vain apostolien kautta johti todennäköisesti Simoniin yrittämään ostaa etuoikeus antaa muille Pyhä Henki. Apostolien teot 8: 14-20 kertoo meille:Kun Jerusalemin apostolit kuulivat, että Samari · a oli hyväksynyt Jumalan sanan, lähettivät Pietari ja Johannes heidän luokseen. 15 Ja nämä menivät alas ja rukoili heidän puolestaan ​​saadakseen pyhän hengen. 16 Sillä se ei ollut vielä langennut kenenkään heihin, vaan heidät oli kastettu vain Herran Jeesuksen nimessä. 17 Sitten he laskivat kätensä heidän päällensä ja alkoivat vastaanottaa pyhää henkeä. 18 nyt kun Simon näki, että henki annettiin apostolien käsiin asettamisen kautta, hän tarjosi heille rahaa, 19 sanomalla: "Antakaa minulle myös tämä valta, jotta jokainen, jolle minä panen käteni, saavat pyhän hengen." 20 Mutta Pietari sanoi hänelle: "Hukkuu hopeasi kanssasi, koska ajattelit rahaa saada hallussaan ilmainen Jumalan lahja ”.

Apostolien teot 9:17 korostaa yhteistä piirrettä, että Pyhä Henki kaadetaan. Se oli joku, jolle oli jo annettu Pyhä Henki, ja asetti kätensä niille, jotka ovat kelvollisia vastaanottamaan sitä. Tässä tapauksessa se oli Saul, josta pian tuli tunnetuksi apostoli Paavali. Joten An · aʹni wentas meni ja meni taloon, ja pani kätensä hänen päällensä ja sanoi: ”Saul, veli, Herra, Jeesus, joka ilmestyi sinulle tielle, jolla olet tulossa, on lähettänyt minut eteenpäin, jotta voit palata näkyviin ja olla täynnä pyhää henkeä. ”

Tärkeä virstanpylväs varhaisessa seurakunnassa on kirjattu tilille Apostolien teot 11: 15-17. Pyhän Hengen vuodattaminen Cornelius ja hänen kotitaloudensa. Tämä johti nopeasti ensimmäisten pakanoiden hyväksymiseen kristilliseen seurakuntaan. Tällä kertaa Pyhä Henki tuli suoraan taivaasta tapahtuman tärkeyden vuoksi. ”Mutta kun aloin puhua, pyhä henki putosi heidän päälleen aivan kuten se tapahtui myös meille alussa. 16 Tässä vaiheessa kehotin muistamaan Herran sanan, kuinka hän totesi: "Johannes puolestaan ​​kastoi vedellä, mutta sinut kastetaan pyhässä hengessä". 17 Jos siis Jumala antoi saman ilmaisen lahjan heille kuin hän teki myös meille, jotka uskoimme Herraan Jeesukseen Kristukseen, niin kuka minä olen, että minun pitäisi pystyä estämään Jumalaa? ””.

Paimentuksen lahja

Apostolien teot 20:28 mainitsee ”Kiinnitä huomiota itseesi ja kaikkiin parviin, joiden joukossa pyhä henki on nimittänyt Sinut valvojiksi [kirjaimellisesti, pitää silmällä] paimenelle Jumalan seurakunta, jonka hän osti omalla [Pojalla] verellä ”. Tämä on ymmärrettävä Ef. 4:11 yhteydessä, joka lukee ”Ja hän antoi jotkut apostoleina, toiset profeetoina, toiset evankelistoina, jotkut paimenina ja opettajina ".

Siksi vaikuttaa kohtuulliselta päätellä, että ensimmäisen vuosisadan ”tapaamiset” olivat kaikki osa Pyhän Hengen lahjoja. Lisäämällä painoa tähän ymmärrykseen, 1. Tim. 4:14 kertoo meille, että Timoteukselle annettiin ohje ”Älä unohda lahjaa, joka annettiin sinulle ennusteen kautta ja kun vanhempien miesten ruumis asetti kätensä sinun päällesi. Kyseistä lahjaa ei eritelty, mutta vähän myöhemmin kirjeessä Timoteukselle apostoli Paavali muistutti häntä ”Älä koskaan aseta käsiäsi kiireellisesti kenenkään päälle ”.

Pyhä Henki ja kastelemattomat uskovat

Apostolien teot 18: 24-26 sisältää toisen mielenkiintoisen kertomuksen, Apolloksen. ”Nyt eräs juutalainen nimeltä A · polʹlos, Aleksandrian kotoisin, kaunopuheinen mies, saapui Ephʹe sussiin; ja hän oli hyvin perehtynyt pyhiin kirjoituksiin. 25 Tätä ihmistä oli opetettu suullisesti Jehovan tapaan, ja kun hän oli hengen syventynyt, hän meni puhumaan ja opettamaan oikein Jeesuksen asioita, mutta perehtyessään vain Johanneksen kasteeseen. 26 Ja tämä mies alkoi puhua rohkeasti synagogassa. Kun Pris · cilʹla ja Aqʹui · la kuulivat hänet, he veivät hänet seurakuntaansa ja selittivät Jumalan tietä oikeammin hänelle ”.

Huomaa, että tässä Apollos ei ollut vielä kastettu Jeesuksen vesikasteessa, mutta hänellä oli kuitenkin Pyhä Henki ja hän opetti oikein Jeesusta. Apollosin opetus perustui mihin? Se oli pyhät kirjoitukset, jotka hän tunsi ja oli opettanut, ei mikään kristillinen julkaisu, jonka tarkoituksena olisi selittää pyhiä kirjoituksia oikein. Lisäksi kuinka Priscilla ja Aquila kohtasivat häntä? Muina kristittyinä, ei luopioina. Jälkimmäistä, jota kohdellaan luopumassa ja täysin väistämättä, on nykyään yleensä tavanomainen kohtelu, joka tehdään jokaiselle todistajalle, joka pitää kiinni Raamatusta ja ei käytä organisaation julkaisuja muiden opettamiseen.

Apostolien teot 19: 1-6 osoittavat, että apostoli Paavali tapasi joitain, joita Apollos oli opettanut Efesossa. Huomaa mitä tapahtui: “Paavali meni sisämaan läpi ja tuli alas Ephʹe susin luo ja löysi joitain opetuslapsia; 2 Ja hän sanoi heille: “Saitko pyhän hengen, kun sinusta tuli uskovia?"He sanoivat hänelle:" Miksi emme ole koskaan kuulleet, onko olemassa pyhää henkeä. "3 Ja hän sanoi:" Missä sitten sinä kastat? "He sanoivat:" Johanneksen kasteessa. "4 Paavali sanoi: ”Johannes kastoi [parannuksen symbolilla] kasteella ja käski ihmisiä uskoa hänen jälkeensä tulevaan, toisin sanoen Jeesukseen.” 5 Kuultuaan he he kastettiin Herran Jeesuksen nimessä. 6 Ja Kun Paavali asetti kätensä heille, pyhä henki tuli heidän päällensä, ja he alkoivat puhua kielillä ja profetoida". Jälleen kerran, käden asettaminen sellaiselle, jolla oli jo Pyhä Henki, näyttää olevan välttämätöntä, jotta muut voivat vastaanottaa lahjoja, kuten kielet tai profetiat.

Kuinka Pyhä Henki toimi ensimmäisellä vuosisadalla

Pyhä Henki ollessaan noissa ensimmäisen vuosisadan kristittyissä johti Paavalin lausuntoon 1. Kor. 3:16, jossa sanotaan:16 Etkö tiedä, että sinut ihmiset ovat Jumalan temppeli ja että Jumalan henki asuu sinussa? ”. Kuinka he olivat Jumalan asuinpaikkaa (naos)? Hän vastaa lauseen toisessa osassa, koska heillä oli Jumalan henki. (Ks. Myös 1. Korinttilaisille 6:19).

1. Kor. 12: 1-31 on myös avainosa ymmärtämään, kuinka Pyhä Henki toimi ensimmäisen vuosisadan kristittyissä. Se auttoi sekä ensimmäisellä vuosisadalla että nyt tunnistamaan, oliko Pyhä Henki ketään. Ensinnäkin jae 3 varoittaa meitä ”Siksi haluaisin, että tiedät, että kukaan puhuessaan Jumalan hengestä ei sano: ”Jeesus on kirottu!” Eikä kukaan voi sanoa: ”Jeesus on Herra!” Paitsi Pyhän Hengen kautta ”.

Tämä herättää avainkysymyksiä.

 • Katsommeko ja kohtelemmeko Jeesusta Herranamme?
 • Tunnustammeko Jeesuksen sellaisena?
 • Minimoimmeko Jeesuksen merkityksen puhumalla tai mainitsemalla hänestä harvoin?
 • Osoitammeko yleensä melkein kaiken huomion hänen isänsä Jehovan kanssa?

Jokainen aikuinen järkyttyy, jos muut ohittavat hänet jatkuvasti ja pyytävät aina isäänsä, vaikka isä olisi antanut hänelle kaikki valtuudet toimia hänen puolestaan. Jeesuksella on oikeus olla onneton, jos teemme saman. Psalmi 2: 11-12 muistuttaa meitä ”Palvele Jehovaa pelolla ja ole iloinen vapinaa. Suutele suurta poikaa, jotta hänestä ei voi tulla masentuneita ja et voi kadota [tieltä].

Oletko koskaan kysynyt uskonnolliselta talonmiesltä kenttäpalvelussa: Onko Jeesus sinun Herrasi?

Muistatko epäröinnin, jonka olet todennäköisesti tehnyt ennen vastaamista? Määrititkö vastauksesi varmistaaksesi, että ensisijainen huomio kaikessa meni Jehovalle? Se tekee yhden tauon ajatukselle.

Hyödyllinen tarkoitus

1. Kor. 12: 4-6 ovat itsensä selittäviä, ”Nyt on olemassa erilaisia ​​lahjoja, mutta on sama henki; 5 ja ministeriöitä on erilaisia, ja silti on sama Herra; 6 ja operaatioita on erilaisia, ja silti sama Jumala suorittaa kaikki operaatiot kaikissa henkilöissä ”.

Avainjae tässä koko aiheessa on 1. Kor. 12: 7, jossa todetaan ”Mutta hengen ilmentymä annetaan jokaiselle hyödylliseen tarkoitukseen". Apostoli Paavali mainitsee edelleen erilaisten lahjojen tarkoituksen ja että ne kaikki oli tarkoitettu käytettäviksi täydentämään toisiaan. Tämä kohta johtaa hänen keskusteluunsa siitä, että rakkaus ei koskaan epäonnistu, ja että rakkauden harjoittaminen oli paljon tärkeämpää kuin lahjan hallussapito. Rakkaus on laatua, jonka meidän on työskenneltävä manifestoimiseksi. Lisäksi, mielenkiintoisella tavalla, se ei ole lahja, joka annetaan. Myös rakkaudesta ei tule koskaan hyötyä, kun taas monet niistä lahjoista, kuten kielet tai profetia, voivat lakata olemasta hyötyä.

Sitten selvä, että tärkeä kysymys itseltämme ennen rukoilemista Pyhän Hengen puolesta olisi: Onko pyyntömme tehty hyödylliseen tarkoitukseen, joka on jo määritelty pyhissä kirjoituksissa? Ei olisi suositeltavaa käyttää ihmisen päättelyä ylittää Jumalan sana ja yrittää ekstrapoloida, onko tietystä tarkoituksesta hyötyä Jumalalle ja Jeesukselle vai ei. Ehdotamme esimerkiksi, että se on sama ”Hyödyllinen tarkoitus” rakentaa tai hankkia uskonnon tai uskonnon palvontapaikka? (Ks. Joh. 4: 24-26). Toisaalta "Huolehtia orvoista ja leskeistä heidän ahdistuksessaan" todennäköisesti a ”Hyödyllinen tarkoitus” koska se on osa puhdasta palvontamme (Jaak. 1:27).

1. Kor. 14: 3 vahvistaa, että Pyhä Henki oli tarkoitettu käytettäväksi vain a ”Hyödyllinen tarkoitus” kun sanotaan:joka profetoi [Pyhän Hengen kautta] rakentaa ja rohkaisee ja lohduttaa miehiä puheellaan ”. 1. Kor. 14:22 vahvistaa myös tämän sanonnan: “Näin ollen kielet ovat merkiksi, ei uskoville, vaan epäuskoisille, kun taas profetointi ei ole uskoville, vaan uskoville. "

Efesolaisten 1: 13-14 puhuu Pyhän Hengen olevan merkki etukäteen. ”Hänen avullaan [Kristus Jeesus], kun uskoit, sinut sinetöitiin luvatulla Pyhällä Hengellä joka on merkki ennen perintömme". Mikä oli se perintö? Jotain he voisivat ymmärtää ”ikuisen elämän toivo ”.

Sitä apostoli Paavali selitti ja laajensi, kun hän kirjoitti Tiitukselle Tiitossa 3: 5-7, että Jeesus ”pelasti meidät ... tekemällä meistä uusia pyhällä hengellä. Tämän hengen hän vuodatti meille rikkaasti meille, Jeesukselle Kristuksellemme, meidän pelastajallemme, että sen jälkeen kun me olemme julistaneet vanhurskaiksi tuon ansaitsemattoman ystävällisyyden perusteella, voimme tulla toivon mukaan perillisiksi. ikuisen elämän ”.

Hepr. 2: 4 muistuttaa meitä jälleen kerran, että Pyhän Hengen lahjan hyödyllisen tarkoituksen on oltava Jumalan tahdon mukainen. Apostoli Paavali vahvisti tämän kirjoittaessaan:Jumala liittyi todistamalla merkkejä, portteja ja erilaisia ​​voimakkaita teoksia ja jakamalla pyhää henkeä hänen tahtonsa mukaan".

Viimeistelemme tämän Pyhän Hengen katsauksen toiminnassa katsomalla lyhyesti 1. Pietarin 1: 1-2. Tämä kohta kertoo meille:Pietari, Jeesuksen Kristuksen apostoli, väliaikaisille asukkaille, jotka ovat hajallaan Ponʹtusissa, Ga · laʹti · a, Cap · pa · doʹci · a, Aasia ja Bi · thynʹi · a, valituille 2 ennakkotietojen mukaan Jumala Isä, hengen pyhittämällä, jotta he olisivat kuuliaisia ​​ja salattuja Jeesuksen Kristuksen verellä:”. Tämä pyhien kirjoitusten kohta vahvistaa jälleen kerran, että Jumalan tarkoitus on osallistuttava häneen antamaan Pyhä Henki.

Päätelmät

 • Kristittyinä aikoina
  • Pyhää Henkeä käytettiin laajemmalla tavalla ja monista syistä.
   • Siirrä Jeesuksen elämänvoima Marian kohdussa
   • Tunnista Jeesus Messiaana
   • Tunnista Jeesus Jumalan poikaksi ihmeiden avulla
   • Palauta kristittyjen mieleen totuudet Jumalan sanasta
   • Raamatun ennusteiden toteuttaminen
   • Lahjat puhuminen kielillä
   • Profetian lahjat
   • Paimennuksen ja opetuksen lahjat
   • Evankeliumin lahjat
   • Ohjeet siihen, mihin saarnaustoimet voidaan keskittää
   • Tunnustamme Jeesuksen Herraksi
   • Aina hyödylliseen tarkoitukseen
   • Merkki etukäteen heidän perinnöstään
   • Annetaan suoraan helluntaina apostoleille ja ensimmäisille opetuslapsille, myös Corneliukselle ja kotitaloudelle
   • Muutoin siirrettiin asettamalla kädet jollekin, jolla oli jo Pyhä Henki
   • Kuten esikristillisinä aikoina, se annettiin Jumalan tahdon ja tarkoituksen mukaisesti

 • Kysymyksiä, jotka eivät kuulu tämän katsauksen piiriin, ovat mm
  • Mikä on Jumalan tahto tai tarkoitus tänään?
  • Annetaanko Pyhä Henki lahjoina Jumala vai Jeesus tänään?
  • Tunnistaako Pyhä Henki kristittyjen kanssa tänään, että he ovat Jumalan poikia?
  • Jos on, miten?
  • Voimmeko pyytää Pyhää Henkeä ja jos niin, niin mihin?

Tadua

Tadua-artikkelit.
  5
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x