[Van ws1 / 18 p. 7 - februari 26 - maart 4]

„Degenen die op Jehovah hopen, zullen weer macht krijgen.” Jesaja 40: 31

In de eerste alinea worden de problemen uiteengezet waarmee veel Getuigen nu worden geconfronteerd:

 1. Omgaan met ernstige ziekte.
 2. Ouderen die voor oudere familieleden zorgen.
 3. Worstelen om in hun basisbehoeften te voorzien.
 4. Vaak meerdere van deze problemen tegelijk.

Dus wat hebben veel getuigen gedaan om deze en andere druk het hoofd te bieden? De tweede paragraaf licht ons toe en geeft ons effectief de reden voor dit artikel.

“Helaas hebben sommigen van Gods mensen in onze tijd geconcludeerd dat de beste manier om met de druk van het leven om te gaan, is 'een pauze nemen van de waarheid', zoals ze zeggen, alsof onze christelijke activiteiten eerder een last dan een zegen waren . Dus stoppen ze met het lezen van Gods Woord, het bijwonen van gemeentevergaderingen en deelnemen aan de velddienst - precies zoals Satan hoopt dat ze zullen doen. "

Tussen de regels lezen, daar hebben we het in een notendop. Velen geven het op en dus moet de organisatie ons schuldgevoelens gebruiken om door te gaan, 'niet moe te worden'. Maar voordat we doorgaan met het lezen van de rest van het artikel, laten we even de tijd nemen om de situatie te bekijken die ons hier wordt gepresenteerd.

Hoe zit het met de gemarkeerde problemen?

Zonder de situatie te belichten die iemand van ons momenteel kan verdragen, moeten we in gedachten houden dat volgens Prediker 1: 9 "er niets nieuws is onder de zon". De mensheid heeft bijvoorbeeld sinds Adam en Eva gezondigd een ernstige ziekte getroffen. Hun zonde is de reden dat ouderen in de loop van de tijd voor nog meer ouderen hebben moeten zorgen. En is er ooit een tijd in de geschiedenis geweest dat de meerderheid van de mensen niet worstelde om in de basisbehoeften van hun gezin te voorzien?

Dus dit roept de vraag op, waarom in de 21st eeuw waarin veel landen staatsziekenhuizen hebben, staatszorg voor ouderen, armen en werklozen, hebben “sommige van Gods mensen in onze tijd ... concludeerde dat de beste manier om met de druk van het leven om te gaan, is 'een pauze te nemen van de waarheid' "?

Zou het mogelijk te wijten zijn aan een herhaling van de situatie die Jezus in Luke 11 benadrukte: 46 waar hij zei: 'Wee ook u die vertrouwd bent met de wet, omdat u mannen belast met zware lasten om te dragen, maar u raakt uzelf niet aan de lasten met een van je vingers! ”Zou het kunnen dat een te zware last op Jehovah's Getuigen is gelegd?

Laten we dit onderwerp kort onderzoeken. Welke ladingen zijn tijdens de 20 op Getuigen geplaatstth en 21st Eeuwen?

 1. Op dit moment zijn er veel ouderen die geen kinderen hebben om voor hen te zorgen, omdat hen werd verteld dat het heel onverstandig zou zijn om kinderen te krijgen gezien het feit dat Armageddon net om de hoek was.[I] Voor velen was de voortdurende verwachting dat het einde slechts een paar jaar zou verdwijnen, ertoe geleid dat ze het krijgen van kinderen uitstelden totdat het te laat was.
 2. Getuigen hebben ook een van de laagste retentiepercentages voor kinderen die in een religie zijn grootgebracht.[Ii] Wat kunnen factoren zijn in deze statistiek? In ieder geval de laatste 50 jaar is er druk op jonge getuigen om geen vervolgopleiding te volgen en daarom zijn velen er niet in geslaagd een baan te vinden die voldoende betaalt om een ​​gezin te onderhouden. Toen ik een tiener was, verlieten zo veel van mijn mede-tienergetuigen de school zodra ze dat wettelijk konden, zonder kwalificaties en vaardigheden om inzetbaar te zijn, en voelden zich verplicht om in de pioniersdienst te gaan. Tegenwoordig is er weinig veranderd. Wanneer recessies toeslaan zoals ze regelmatig doen, zijn de laagbetaalde ondergeschikte servicebanen vaak de eersten die verdwijnen. Wanneer banen schaars zijn, zal de werkgever dan voor de ongeschoolde werknemer kiezen als hij veel geschoolde werknemers heeft die strijden om dezelfde baan?
 3. Voeg daar de financiële lasten aan die de organisatie op Getuigen legt. Bijdragen worden 'gevraagd' voor:
 • Betalen voor de accommodatie van de kringopzieners, de kosten van levensonderhoud en de auto. (Auto vervangen minstens om de 3 jaar)
 • Betalen voor de huur van de Circuit Assembly Halls (een bedrag dat meer lijkt te zijn dan wat nodig is voor onderhoud)
 • Om de vier jaar terug te keren naar huis.
 • Betalen voor gratis weggegeven literatuur vanwege de schenkingsregeling ..
 • Betalen voor de Koninkrijkszaal en het onderhoud ervan.
 • Ondersteuning van de regionale assemblees.
 • Koninkrijkszaalbouwprogramma in andere landen.
 • Grote Bethel-bouwprojecten zoals Warwick (VS) en Chelmsford (VK)
 • Ondersteuning van grote Bethel-families in veel landen.

Deze last wordt nog versterkt door de vereisten om twee gemeentevergaderingen per week bij te wonen en zich daarop voor te bereiden, speciale activiteitenmaanden zoals de kringopzienersbezoeken, waar iedereen „aangemoedigd” wordt tot de hulppionier, en ook elk weekend met velddienst en zaalreiniging , en andere speciale activiteiten ter ondersteuning van de organisatie.

Op welke manier heeft de organisatie de last voor verkondigers verlicht in overeenstemming met Jezus 'belofte? In paragraaf 6 worden we eraan herinnerd dat Jezus zei dat zijn juk licht zou zijn. Paulus moedigde ons in Hebreeën 10: 24-25 aan "om de bijeenkomst van onszelf niet te verzaken", maar hij schreef niet voor hoe dat moest gebeuren. Handelingen 10:42 geeft ook aan dat de vroege christenen tot de mensen moesten prediken en een grondig getuigenis moesten geven, maar de manier was niet gespecificeerd. Toch blijft de organisatie regels maken over hoe dingen moeten worden gedaan; dingen die Jezus aan het geweten en de omstandigheden van de individuele christen en de plaatselijke gemeente heeft overgelaten.

Het fanatisme dat de organisatie als gevolg van dit beleid oproept, draagt ​​daadwerkelijk bij aan ziekte. Terwijl ik dit bijvoorbeeld schrijf (eind januari 2018) bevindt het Verenigd Koninkrijk zich midden in de ergste griepepidemie in zeven jaar. Broeders en zusters zijn echter nog steeds verplicht vergaderingen bij te wonen wanneer ze zich in bed herstellen. In het proces delen ze liefdevol hun ziekte met de hele gemeente terwijl ze hoesten en niezen in een afgesloten vergaderzaal. Toch is dit ondanks de mogelijkheid om telefonisch naar de vergaderingen te luisteren. Waarom? Omdat het belang van het aanwezig zijn bij elke ontmoeting ver in hen is getrommeld, veel meer dan het tonen van liefde en aandacht voor hun mede-getuigen die ze kunnen infecteren. Het 'niet verzaken', dat wil zeggen kiezen om associatie te vermijden, is veranderd in 'mis het bijwonen van een enkele vergadering, je eeuwige leven hangt ervan af'.

Ten slotte staat in de paragraaf 'Soms voelen we ons uitgeput als we het huis verlaten om een ​​gemeentevergadering bij te wonen of deel te nemen aan de velddienst. Maar hoe voelen we ons als we terugkomen? Verfrist - en beter voorbereid op de beproevingen van het leven. ' Persoonlijk was de enige manier waarop ik me verfrist voelde, toen ik tijdens de vergaderingen in slaap viel van uitputting. Helaas is dit natuurlijk niet het soort verfrissing dat ze bedoelen.

Om te laten zien wat weinig begrip de schrijvers van het Wachttorengenootschap hebben voor het leven in de echte wereld, wordt ons dan een ervaring aangeboden van een zuster die vocht met chronische vermoeidheid, depressie en migraine. Wat heeft ze gedaan? Ze gaf zichzelf meer stress (wat vaak een trigger is voor migraine, depressie en vermoeidheid) bij het worstelen om de openbare vergadering te houden, in tegenstelling tot het luisteren via een telefoonlink of het luisteren naar een opname. Een gekwalificeerde arts zou waarschijnlijk ontsteld zijn over dit advies.

De aanbevelingen van de paragrafen 8-11 toepassen om tot Jehovah om kracht te bidden, is geldig. Maar het zou belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat we de kracht gebruiken om werken te volbrengen waar Jehovah blij mee zou zijn. Als de doelen van de organisatie van mensen zijn, zou Jehovah ons dan zegenen?

Paragraaf 13 behandelt een belangrijk punt, dat hoewel Jehovah ziet wat er gebeurt als we mishandeld worden en niet blij is met die mishandeling, hij meestal niet tussenbeide komt. Hij mag de persoon zegenen terwijl hij Joseph zegende, maar hij stapt niet in. Toch hebben veel Getuigen de verkeerde indruk (vaak opgedaan in de literatuur) dat ze omdat ze 'een pionier, een aangestelde man of een lange tijd kunnen zijn' getuige 'Jehovah zal hen beschermen tegen alle schade en moeilijke omstandigheden. Ze hebben dan moeite zich aan te passen aan de realiteit dat hij hen niet belet kanker te krijgen, alles materieel te verliezen of de dood van een geliefde.

Paragrafen 15-16 geven raad hoe we moeten handelen als we teleurgesteld zijn door onze broeders en zusters. Het richt zich op de stappen die het de beledigde aanbeveelt om de situatie op te lossen. Hoewel dit prijzenswaardig en een christelijke houding is, hebben we misschien gehoord van het gezegde 'er zijn twee nodig voor de tango'. Als de overtreder de situatie niet wil regelen, wordt van de beledigde verwacht dat hij alleen maar grijnst en verdraagt. De geboden raad is eenzijdig. Er zijn geen aanwijzingen waarmee de overtreder zou kunnen worden geholpen om te veranderen, om christelijke eigenschappen te ontwikkelen. Wat is er gebeurd met diepgaande discussies over onderwerpen als 'zelfbeheersing oefenen', 'nederigheid tonen', 'vriendelijkheid tonen', 'lankmoedig zijn', 'anderen met zachtaardigheid behandelen', 'anderen met rechtvaardigheid en billijkheid behandelen' , 'gastvrij zijn', 'zachtmoedigheid tonen', enzovoort? Wat is er gebeurd met hulp bij het toepassen van deze vruchten van de geest in al onze interpersoonlijke relaties, niet alleen bij het toepassen van deze eigenschappen volgens de vereisten van de organisatie: dat wil zeggen bediening, gehoorzaamheid aan ouderlingen en gehoorzaamheid aan het Besturende Lichaam?

Het zou zeker niet onredelijk zijn om te concluderen dat juist het ontbreken van dergelijke artikelen resulteert in de waargenomen behoefte aan Wachttoren-studieartikelen zoals die van deze week. Waarom? Vanwege de dringende noodzaak om te proberen de resulterende gevolgen van problemen die worden veroorzaakt door de voortdurende vertoning van onchristelijke attitudes door veel Getuigen en in het bijzonder aangestelde mannen, te proberen en te kalmeren, van wie velen blindelings de regels van de organisatie volgen in plaats van zich te concentreren op het tentoonstellen van de vruchten van de geest zoals een ware herder zou moeten.

Keer op keer wordt hetzelfde patroon van afschuwelijke behandeling aangetroffen in de verhalen van degenen die sindsdien wakker zijn geworden. Dit is een wereldwijde situatie, niet beperkt tot een land of een gebied. De gerapporteerde schaal en reikwijdte lijken op een endemisch probleem te wijzen. Jaren voordat ik wakker werd, begon ik te beseffen dat de obsessie met velddienst en pionieren betekende dat herderlijk werk werd verwaarloosd en leidde tot een situatie waarin gemeenteleden ongemerkt en onverwacht sneller door de achterdeur gingen dan er nieuwe leden werden gedoopt. Deze situatie gaat tot op de dag van vandaag onverminderd door. We waren bijvoorbeeld onlangs getuige van het volgende: een gedoopte broeder die gewoon inactief werd en al maanden geen vergaderingen meer heeft bezocht, woonde onlangs een vergadering bij. Werd hij met open armen ontvangen? Nee, hij werd eerder genegeerd door de meerderheid van de gemeente (van wie de meesten hem al jaren kennen) en werd ook genegeerd door bijna alle oudsten. Voelde hij zich aangemoedigd om nog een keer terug te komen? Natuurlijk niet. Maar als een lid van het publiek aanwezig was, zouden ze overspoeld worden met aanbiedingen van een bijbelstudie van ouderlingen, pioniers en verkondigers. Waarom de ongelijkheid van zorgen? Heeft het iets te maken met het feit dat een bijbelstudie er goed uitziet op het maandelijkse velddienstbericht?

In paragraaf 17 krijgen we de gebruikelijke misleiding om de status quo van de macht van de oudsten te handhaven. Onder het kopje 'Wanneer we worden gekweld door ons verleden ” we worden eerst getrakteerd op een opmerking die door veel niet-getuige toeschouwers als seksistisch zou worden opgevat. Besprekend hoe koning David zich voelde vanwege zijn schuldgevoel over ernstige zonde wordt de lezer verteld: "Gelukkig behandelde David het probleem als een man - een spirituele man." Had het niet moeten zeggen: "Gelukkig behandelde David het probleem als een volwassen volwassene - een spiritueel persoon."? Anders wekt het de indruk dat alleen mannen volwassen genoeg zijn om Jehovah te belijden.

Vervolgens citeert het Psalm 32: 3-5 waaruit duidelijk blijkt dat David rechtstreeks aan Jehovah bekende en niemand anders; maar is dan in tegenspraak met het principe uit deze tekst door James 5 te citeren ter ondersteuning van de verklaring „Als je ernstig hebt gezondigd, staat Jehovah klaar om je te helpen herstellen. Maar jij Dan moet je accepteer de hulp die hij door de gemeente biedt. (Spreuken 24: 16, James 5: 13-15) ". (vetgedrukt de onze)

Zoals vele malen besproken in artikelen op deze site, is het citeren van James 5 ter ondersteuning van de claim van de organisatie dat je de ouderen moet bekennen een onjuiste toepassing. In context gelezen (en uit het oorspronkelijke Grieks) is duidelijk te zien dat James het had over fysiek zieke christenen, niet over geestelijk zieke christenen. Niettemin de Uitkijktoren het artikel vervolgt ons dan om het gezag van de ouderlingen op deze manier te aanvaarden door te stellen: "Stel niet uit - uw eeuwige toekomst staat op het spel!"

Zelfs in paragraaf 18 proberen ze deze onschriftuurlijke eis nog steeds te versterken door te zeggen “Als u oprecht berouw hebt over vroegere zonden en ze hebt bekend voor zover nodig, je kunt erop vertrouwen dat Jehovah barmhartig zal zijn. ”  Wat wordt bedoeld met "voor zover nodig"? Dit is duidelijk praten over het afleggen van een volledige bekentenis aan mannen, aan de ouderlingen. Alleen dan kan Jehovah je vergeven.

Concluderend, ja, het is waar dat de "druk van het leven" kan toenemen, en ja, Jehovah kan de vermoeide kracht geven. Laten we echter geen onnodige druk aan ons leven toevoegen door blindelings de dictaten van mensen te volgen in plaats van bijbelse principes, en laten we onszelf niet vermoeien met het slaven van een organisatie en haar doelen, maar eerder van onze Heer en Meester Jezus Christus en onze hemelse Vader Jehovah .

________________________________________

[I] Wakker 1974 november 8 p 11 “Het bewijs is dat Jezus 'profetie binnenkort een belangrijke vervulling zal hebben, over dit hele samenstel van dingen. Dit is een belangrijke factor geweest bij het beïnvloeden van veel paren om op dit moment te besluiten geen kinderen te krijgen. ”

[Ii] Amerikaanse religieuze retentietarieven

Tadua

Artikelen door Tadua.
  22
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x