„Hoeveel dingen hebt u gedaan, o Jehovah mijn God, uw wonderbare werken en uw gedachten jegens ons.” - Psalm 40: 5

[Study 21 from ws 05/20 p.20 20 juli - 26 juli 2020]

„Hoeveel dingen hebt u gedaan, o Jehovah, mijn God, uw wonderbare werken en uw gedachten jegens ons. Niemand kan zich met u vergelijken; Als ik zou proberen ze te vertellen en erover te spreken, zouden ze te talrijk zijn om te vertellen! ”-PS 40: 5

Dit artikel bespreekt drie gaven die Jehovah ons heeft gegeven. De aarde, ons brein en zijn Woord de Bijbel. In lid 1 staat dat hij ons de mogelijkheid heeft gegeven om te denken en te communiceren en dat hij de belangrijkste levensvragen heeft beantwoord.

Natuurlijk zegt de psalmist dat Jehovah's wonderbaarlijke werken te veel zijn om op te noemen. Het is daarom interessant voor ons om na te gaan waarom het Wachttoren-artikel zich op deze drie richt.

ONZE UNIEKE PLANEET

"Gods wijsheid wordt duidelijk gezien in de manier waarop hij ons huis, de aarde, heeft gebouwd. '

Paragraaf 4 -7 zijn de pogingen van de schrijvers om waardering op te bouwen voor de manier waarop Jehovah de aarde heeft geschapen. De schrijver schetst enkele feiten over de duurzame manier waarop de aarde heeft ontworpen.

De schrijver van het artikel doet in dit deel van het artikel zeer basale uitspraken. Er wordt bijvoorbeeld niet veel detail gegeven aan de wetenschappelijke samenstelling en het voordeel van zuurstof. Geschriften zoals Romeinen 1:20, Hebreeën 3: 4, Jon 36: 27,28 worden aangehaald, maar er wordt geen diepere uitleg gegeven van de betekenis van die geschriften.

ONZE UNIEKE HERSENEN

Dit deel van het artikel wil het wonder dat ons brein is benadrukken. De schrijver geeft interessante informatie over ons spraakvermogen. Nogmaals, de informatie is een beetje licht in termen van feiten en wetenschappelijke referenties, met een paar bijbelse geschriften zoals Exodus 4:11. In paragraaf 10 wordt de schriftuurlijke toepassing van hoe we onze tong kunnen gebruiken als volgt benadrukt: 'Een manier om te laten zien dat we ons spraakvermogen waarderen, is door ons geloof in God uit te leggen aan degenen die zich afvragen waarom we de leer van de evolutie niet accepteren.' Dit is een goede applicatie. 1 Peter 3:15 zegt "Maar heilig de Christus als Heer in uw hart, altijd bereid om een ​​verdediging te vormen voor iedereen die van u een reden eist voor de hoop die u hebt, maar doe dit met een zachtaardig humeur en diep respect. '

Waarom moeten we ons met zachtheid en diep respect verdedigen? Een reden is dat we ons christelijk geloof niet verwijten door anderen die misschien niet geloven in wat we doen, onrechtmatig te beledigen. Een andere reden is dat geloofszaken vaak omstreden kunnen zijn. Als we op een kalme en afgemeten manier met iemand redeneren, kunnen we ze misschien overtuigen. Als we echter een verhit argument voeren, zullen we anderen waarschijnlijk niet overtuigen dat er geldige redenen zijn voor ons geloof.

Merk ook op dat de tekst zegt: "Voor iedereen die van jou een reden eist voor de hoop die je hebt." Niet iedereen is geïnteresseerd in ons geloof of Christus, ongeacht enig argument dat we naar voren brengen. De realiteit is dat zelfs Jezus zelf niet iedereen kon overtuigen dat hij de Zoon van God was. 'Zelfs nadat Jezus zoveel tekenen in hun aanwezigheid had gedaan, wilden ze nog steeds niet in hem geloven.' - John 12: 37 New International Version. Dit is iets waar de organisatie altijd mee worstelde. Soms gingen ze zelfs tot het uiterste en moedigden ze broeders aan om hun leven te riskeren onder het idee om standvastig te zijn en 'een getuigenis te geven'. Misschien wordt dit veroorzaakt door het geloof dat Getuigen in de "waarheid" zijn. Maar kan iemand meer waarheid hebben dan Jezus? (Johannes 14: 6)

Paragraaf 13 heeft een aantal mooie gedachten over hoe we de gave van herinnering kunnen gebruiken.

  • door ervoor te kiezen alle tijden te herinneren die Jehovah ons in het verleden heeft geholpen en getroost. Dit zal ons vertrouwen vergroten dat hij ons ook in de toekomst zal helpen.
  • herinneren aan de goede dingen die andere mensen voor ons doen en dankbaar zijn voor wat ze doen.
  • We doen er goed aan Jehovah na te volgen over de dingen die hij verkiest te vergeten. Jehovah heeft bijvoorbeeld een perfecte herinnering, maar als we berouw hebben, kiest hij ervoor om te vergeven en de fouten die we maken te vergeten.

DE BIJBEL - EEN UNIEKE CADEAU

In paragraaf 15 staat dat de bijbel een liefdevol geschenk van Jehovah is, omdat we door middel van de bijbel krijgen “Beantwoordt de belangrijkste vragen”. Dit is waar. Als we echter naar waarheid over deze kwestie nadenken, beseffen we dat de bijbel zwijgt over veel aspecten van het leven die belangrijk zijn. Waarom is dat zo? Denk om te beginnen na over teksten zoals Johannes 21:25 die zegt 'Jezus deed ook veel andere dingen. Als ze allemaal waren opgeschreven, denk ik dat zelfs de hele wereld geen ruimte zou hebben voor de boeken die zouden worden geschreven. ' Nieuwe internationale Versie

De realiteit is dat er gewoon te veel vragen over het leven en ons bestaan ​​zijn om in boeken te worden beantwoord. Sommige dingen zullen altijd buiten het menselijke begrip blijven (Zie Job 11: 7). Toch is de bijbel nog meer een geschenk voor ons dan alleen voor antwoorden op belangrijke levensvragen. Waarom? Het stelt ons in staat om na te denken over Jehovah's manier van denken. Geeft ons inzicht in hoe onvolmaakte mannen Jehovah met succes konden dienen. Het biedt een basis waarop we kunnen reflecteren op het model van ons geloof; Jezus Christus. (Romeinen 15: 4)

We hoeven niet overal antwoord op te hebben als we geloof hebben. Jezus zelf wist dat sommige dingen alleen door Jehovah bekend waren. (Matteüs 24:36). Dit accepteren en erkennen zou de organisatie veel schaamte besparen, vooral gezien de twee voorgaande artikelen over de koning van het noorden en de koning van het zuiden.

Conclusie

Het artikel probeert een waardering op te bouwen voor Gods geschenk van de aarde, onze hersenen en de Bijbel. Sommige paragrafen geven goede gedachten over de onderwerpen, maar de schrijver slaagt er niet in om, afgezien van enkele geciteerde geschriften, een uitgebreide bijbeltoepassing uit te werken en te verstrekken. De schrijver geeft ook heel weinig interessante wetenschappelijke informatie of referenties om zijn standpunten te ondersteunen.

2
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x