Deze podcast geeft een fascinerend inzicht in de mentaliteit van Jehovah's Getuigen in het algemeen en JW-ouderen in het bijzonder. Merk op dat een van de belangrijkste kwesties die de ouderlingen willen vaststellen, is of Shawn gelooft dat het Besturende Lichaam Gods kanaal is. Ze maken zich geen zorgen over het beantwoorden van zijn vragen of het oplossen van de waarheid. De vraag of hij nog steeds in de bijbel gelooft of van Jehovah God houdt, komt nooit ter sprake.

Merk ook op hoe zij de organisatie synoniem maken met Jehovah, zodat het verlaten van de organisatie neerkomt op het verlaten van Jehovah, en twijfelen aan de leringen van de organisatie is twijfelen aan Jehovah.

Tegen het einde zult u de ouderlingen horen die fouten uit het verleden excuseren door de valse bewering te doen dat Getuigen bereid zijn te erkennen wanneer ze het bij het verkeerde eind hebben gehad, maar hun leringen zullen aanpassen als er "nieuw licht" schijnt. Omdat ik al meer dan 60 jaar een Getuige ben, kan ik dat bevestigen het enige dat het Besturende Lichaam niet doet, is zich verontschuldigen. Welnu, slechts een paar jaar geleden was er een congresvideo die de bewijslast voor het debacle van 1975 vierkant op de schouders van de achterban legde. Dus zelfs veertig jaar nadat iedereen die verantwoordelijk is voor dat fiasco dood en weg is, zijn ze nog steeds niet bereid om de verantwoordelijkheid te aanvaarden.

Voel je vrij om al je observaties te delen in de commentarensectie, aangezien het nuttig is voor anderen om de standaardpropaganda en het geïndoctrineerde denken te onderscheiden die deze discussies doordringen.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    22
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x