Nogmaals, Jehovah's Getuigen blokkeren uw benadering van God als Vader.

Als je toevallig mijn serie video's over de Drie-eenheid hebt gevolgd, weet je dat mijn voornaamste zorg met de leer is dat het een goede relatie tussen ons als kinderen van God en onze hemelse Vader belemmert door ons begrip van de aard van God. Het leert ons bijvoorbeeld dat Jezus de Almachtige God is, en we weten dat de Almachtige God onze Vader is, dus Jezus is onze Vader, maar dat is hij niet, omdat hij naar de Kinderen van God verwijst als zijn broeders. En de Heilige Geest is ook de Almachtige God, en God is onze Vader, maar de Heilige Geest is niet onze Vader of onze broeder, maar onze helper. Nu kan ik God begrijpen als mijn Vader, en Jezus als mijn broer en de heilige geest als mijn helper, maar als God mijn Vader is en Jezus God is, dan is Jezus mijn Vader, en de heilige geest ook. Dat is niet logisch. Waarom zou God de volkomen begrijpelijke en herkenbare menselijke relatie zoals die van een vader en een kind gebruiken om zichzelf uit te leggen, en het dan allemaal verknoeien? Ik bedoel, een vader wil gekend worden door zijn kinderen, omdat hij door hen bemind wil worden. Jahweh God kan zeker, in zijn oneindige wijsheid, een manier vinden om zichzelf uit te leggen in termen die wij gewone mensen kunnen begrijpen. Maar de Drie-eenheid veroorzaakt verwarring en vertroebelt ons begrip van wie de Almachtige God werkelijk is.

Alles wat onze relatie met God als onze Vader remt of vervormt, wordt een aanval op de ontwikkeling van het zaad dat in Eden was beloofd - het zaad dat de slang in de kop zou verpletteren. Wanneer het volledige aantal kinderen van God compleet is, komt er een einde aan Satans heerschappij, en zijn letterlijke einde is ook niet ver weg, en daarom doet hij er alles aan om de vervulling van Genesis 3:15 te blokkeren.

'En ik zal vijandschap stellen tussen jou en de vrouw en tussen je nageslacht en haar nageslacht. Hij zal uw hoofd verpletteren, en u zult hem in de hiel slaan. ”” (Genesis 3:15)

Dat zaad of nageslacht is gericht op Jezus, maar Jezus is nu buiten zijn bereik, dus concentreert hij zich op degenen die zijn overgebleven, de Kinderen van God.

Er is geen Jood of Griek, slaaf of vrije, man of vrouw, want jullie zijn allemaal één in Christus Jezus. En als u Christus toebehoort, dan bent u Abrahams zaad en erfgenamen volgens de belofte. (Galaten 3:28, 29)

„En de draak werd toornig op de vrouw en ging oorlog voeren met de overgeblevenen van haar nageslacht, die de geboden van God onderhouden en het werk hebben om van Jezus te getuigen.” (Openbaring 12:17)

Voor al hun tekortkomingen, de Bijbelonderzoekers in de 19th eeuw hadden zichzelf bevrijd van de valse leerstellingen van de Drie-eenheid en het Hellevuur. Gelukkig voor de duivel, maar helaas voor de 8.5 miljoen Jehova's getuigen over de hele wereld vandaag, vond hij een andere manier om de ware christelijke relatie met de Vader te verstoren. JF Rutherford greep in 1917 de controle over de uitgeverij Watch Tower en promootte al snel zijn eigen soort valse leringen; misschien wel de ergste was de 1934 doctrine van de andere schapen van Johannes 10:16 als een secundaire, niet-gezalfde klasse van christenen. Het was hen verboden deel te nemen aan de symbolen en zij mochten zichzelf niet als Gods kinderen beschouwen, maar alleen als zijn vrienden en stonden niet in een verbondsrelatie met God (geen zalving van de heilige geest) door Christus Jezus.

Deze doctrine creëert een aantal problemen voor het onderwijscomité van de organisatie, omdat er geen steun is voor God die christenen zijn "vrienden" noemt in de christelijke geschriften. Alles, van de evangeliën tot de Openbaring tot Johannes, spreekt van een vader-kindrelatie tussen God en de discipelen van Jezus. Waar is er één schriftplaats waarin God christenen zijn vrienden noemt? De enige die hij specifiek een vriend noemde, was Abraham en hij was geen christen maar een Hebreeër onder het Mozaïsche Wetsverbond.

Om te laten zien hoe belachelijk het kan worden als het schrijfcomité op het hoofdkwartier van het Wachttorengenootschap probeert om hun "Vrienden van God"-doctrine toe te passen, geef ik u de uitgave van juli 2022 van de Wachttoren. Op pagina 20 komen we bij het studieartikel 31 “Koester je gebedsvoorrecht”. De thematekst is ontleend aan Psalm 141:2 en luidt: “Moge mijn gebed als wierook voor u worden bereid.”

In paragraaf 2 van de studie wordt ons verteld dat “Davids verwijzing naar wierook suggereert dat hij goed wilde nadenken over wat hij zou gaan zeggen tegen wierook. zijn hemelse Vader. '

Hier is het volledige gebed zoals weergegeven in de Nieuwe-Wereldvertaling.

O Jehovah, ik roep je op.
Kom snel om me te helpen.
Let goed op als ik je roep.
2 Moge mijn gebed als wierook voor u zijn,
Mijn opgeheven handen als het avondgraanoffer.
3 Plaats een bewaker voor mijn mond, O Jehovah,
Zet een wacht over de deur van mijn lippen.
4 Laat mijn hart niet neigen naar iets slechts,
Om te delen in verachtelijke daden met slechte mannen;
Moge ik nooit smullen van hun lekkernijen.
5 Mocht de rechtvaardige mij slaan, dan zou dat een daad van loyale liefde zijn;
Mocht hij mij terechtwijzen, dan zou het als olie op mijn hoofd zijn,
Wat mijn hoofd nooit zou weigeren.
Mijn gebed zal doorgaan, zelfs tijdens hun rampen.
6 Hoewel hun rechters van de klif worden gegooid,
De mensen zullen aandacht schenken aan mijn woorden, want ze zijn aangenaam.
7 Net zoals wanneer iemand ploegt en de grond openbreekt,
Dus onze beenderen zijn verspreid aan de monding van het Graf.
8 Maar mijn ogen kijken naar jou, O Soevereine Heer Jehovah.
Bij jou heb ik mijn toevlucht gezocht.
Neem mijn leven niet af.
9 Bescherm me tegen de kaken van de val die ze voor me hebben gelegd,
Uit de strikken van boosdoeners.
10 De goddelozen zullen allemaal samen in hun eigen netten vallen
Terwijl ik veilig langskom.
(Psalm 141: 1-10)

Zie je het woord "Vader" ergens? David verwijst in dit korte gebed drie keer naar God bij naam, maar nooit bidt hij tot hem en noemt hem "Vader". (Trouwens, het woord 'Soeverein' komt niet voor in het oorspronkelijke Hebreeuws.) Waarom verwijst David in geen van zijn Psalmen naar Jehovah God als zijn persoonlijke Vader? Zou het kunnen zijn dat de middelen voor mensen om geadopteerde kinderen van God te worden nog niet waren gearriveerd? Die deur werd geopend door Jezus. Johannes vertelt ons:

“Maar aan allen die hem ontvingen, gaf hij het gezag om Gods kinderen te worden, omdat ze geloof oefenden in zijn naam. En zij werden niet uit bloed of uit een vleselijke wil of uit de wil van de mens geboren, maar uit God.” (Johannes 1:12, 13)

Maar de schrijver van het studieartikel over de Wachttoren is onwetend van dat feit en wil ons doen geloven dat “Davids verwijzing naar wierook suggereert dat hij goed wilde nadenken over wat hij zou gaan zeggen tegen wierook. zijn hemelse Vader. '

Dus wat is het probleem? Maak ik van een molshoop een berg? Draag met me mee. Bedenk dat we het hebben over hoe de organisatie, bewust of onbewust, Getuigen blokkeert om een ​​goede familierelatie met God te hebben. Een relatie, die ik zou willen toevoegen, is essentieel voor het heil van de kinderen van God. Dus nu komen we bij paragraaf 3.

„Als we tot Jehovah bidden, moeten we vermijden overdreven bekend. In plaats daarvan bidden we met een houding van diep respect.”

Wat? Zoals een kind niet al te bekend zou moeten zijn met zijn vader? Je wilt niet al te vertrouwd raken met je baas. Je wilt niet al te bekend raken met de leider van je land. Je wilt niet al te vertrouwd raken met de koning. Maar je vader? Zie je, ze willen dat je aan God als vader denkt, alleen op een heel formele manier, als een titel. Zoals een katholiek zijn priester vader zou noemen. Het is een formalisme. Wat de organisatie echt wil, is dat je God vreest zoals je een koning zou doen. Let op wat ze te zeggen hebben in paragraaf 3 van het artikel:

Denk aan de verbazingwekkende visioenen die Jesaja, Ezechiël, Daniël en Johannes ontvingen. Die visies verschillen van elkaar, maar ze hebben iets gemeen. Ze verbeelden allemaal Jehovah als een majestueuze Koning. Jesaja „zag Jehovah op een verheven en verheven troon zitten”. (Jes. 6: 1-3) Ezechiël zag Jehovah zitten op zijn hemelse wagen, [Eigenlijk is er geen sprake van een wagen, maar dat is een ander onderwerp voor een andere dag] omringd door 'een schittering . . . als die van een regenboog.” (Ezech. 1:26-28) Daniël zag “de Oude van Dagen” gekleed in witte gewaden, met vlammen van vuur die van Zijn troon kwamen. (Dan. 7:9, 10) En Johannes zag Jehovah op een troon zitten, omringd door zoiets als een prachtige smaragdgroene regenboog. (Openb. 4:2-4) Als we nadenken over Jehovah's onvergelijkelijke heerlijkheid, worden we herinnerd aan het ongelooflijke voorrecht om hem in gebed te benaderen en hoe belangrijk het is om dat met eerbied te doen.

Natuurlijk vereren we God en hebben we diep respect voor hem, maar zou je een kind vertellen dat wanneer hij met zijn vader praat, hij niet al te bekend mag zijn? Wil Jehovah God dat we hem in de eerste plaats zien als onze soevereine heerser, of als onze dierbare vader? Hmm... eens kijken:

"Abba, Vader, alle dingen zijn mogelijk voor u; verwijder deze beker van mij. Maar niet wat ik wil, maar wat u wilt.”” (Marcus 14:36)

„Want GIJ ontving geen geest van slavernij die opnieuw angst veroorzaakte, maar GIJ ontving een geest van aanneming tot zonen, door welke geest wij uitroepen: „Abba, vader!” 16 De geest zelf getuigt met onze geest dat we Gods kinderen zijn.” (Romeinen 8:15, 16)

„Omdat GIJ zonen bent, heeft God de geest van zijn Zoon in onze harten gezonden en hij roept uit: „Abba, vader!” 7 U bent dus geen slaaf meer maar een zoon; en indien een zoon, ook een erfgenaam door God.” (Galaten 4:6, 7)

Abba is een Aramees woord van intimiteit. Het kan worden vertaald als Paus or Papa.  Ziet u, het Besturende Lichaam moet hun idee ondersteunen dat Jehovah de universele koning (de universele soeverein) is en dat de andere schapen op zijn best slechts zijn vrienden zijn en onderdanen van het koninkrijk zullen zijn, en misschien, heel misschien, als ze zeer loyaal zijn aan het Besturende Lichaam, zouden ze er misschien helemaal in slagen om daadwerkelijk Gods kinderen te zijn aan het einde van de duizendjarige regering van Christus. Daarom zeggen ze tegen hun volk dat ze Jehovah niet al te goed moeten leren kennen als ze tot hem bidden. Beseffen ze zelfs dat het woord 'vertrouwd' verwant is aan het woord 'familie'? En wie zit er in de familie? Vrienden? Nee! Kinderen? Ja.

In paragraaf 4 verwijzen ze naar het modelgebed waarin Jezus ons leerde bidden. De vraag voor de alinea is:

  1. Wat leren we van de openingswoorden van het modelgebed in Mattheüs 6:9, 10?

Dan begint de alinea met:

4 Lees Mattheüs 6:9, 10.

Oké, laten we dat doen:

““U moet dan op deze manier bidden: “Onze Vader in de hemelen, laat uw naam geheiligd worden. 10 Laat uw Koninkrijk komen. Laat uw wil geschieden, zoals in de hemel, ook op aarde.” (Matteüs 6:9, 10)

Oké, voordat je verder gaat, beantwoord de vraag voor de paragraaf: 4. Wat leren we van de openingswoorden van het modelgebed in Mattheüs 6:9, 10?

De openingswoorden zijn "Onze Vader in de hemelen..." Wat leer je daarvan? Ik weet niet hoe het met u zit, maar het lijkt me vrij duidelijk dat Jezus zijn discipelen vertelt om Jehovah als hun Vader te beschouwen. Ik bedoel, als dat niet het geval was, zou hij hebben gezegd: "Onze Soevereine Heer in de hemel", of "Onze goede vriend in de lucht."

Wat verwacht het Wachttorengenootschap dat we antwoorden? Lezen uit de alinea:

4 Lees Mattheüs 6:9, 10. In de Bergrede leerde Jezus zijn discipelen hoe ze moesten bidden op een manier die God behaagt. Na te hebben gezegd "dan moet u op deze manier bidden", noemde Jezus eerst belangrijke zaken die rechtstreeks verband houden met Jehovah's doel: de heiliging van Zijn naam; de komst van het Koninkrijk, dat al Gods tegenstanders zal vernietigen; en de toekomstige zegeningen die Hij voor de aarde en de mensheid in gedachten heeft. Door zulke zaken in onze gebeden op te nemen, laten we zien dat Gods wil belangrijk voor ons is.

Zie je, ze omzeilen het eerste en belangrijkste element volledig. Christenen moeten zichzelf als kinderen van God beschouwen. Is dat niet opmerkelijk? Kinderen van God!!! Maar te veel focus op dat feit is lastig voor een groep mannen die de valse leer verkondigen dat 99.9% van hun kudde op dit moment alleen maar kan streven om Gods vrienden te zijn. Zie je, ze moeten die drogreden doordrukken omdat ze het aantal van Gods kinderen berekenen als slechts 144,000, omdat ze het aantal uit Openbaring 7:4 als letterlijk interpreteren. Welk bewijs hebben ze dat het letterlijk is? Geen. Het is pure speculatie. Welnu, is er een manier om de Schrift te gebruiken om te bewijzen dat ze ongelijk hebben. Hmm, eens kijken.

“Zeg mij, u die onder de wet wilt zijn, hoort u de wet niet? Er staat bijvoorbeeld geschreven dat Abraham twee zonen had, één bij het dienstmeisje en één bij de vrije vrouw; maar de ene door het dienstmeisje werd eigenlijk geboren door natuurlijke afstamming en de andere door de vrije vrouw door een belofte. Deze dingen kunnen worden opgevat als een symbolisch drama; [Ooh, hier hebben we een antitype toegepast in de Schrift. De organisatie houdt van haar antitypes, en deze is echt. Laten we herhalen dat:] Deze dingen kunnen worden opgevat als een symbolisch drama; want deze vrouwen betekenen twee verbonden, die van de berg Siʹnai, die kinderen baart als slavernij en die Haʹgar is. Nu betekent Haʹgar Siʹnai, een berg in Arabië, en ze komt overeen met het huidige Jeruzalem, want ze is in slavernij met haar kinderen. Maar het Jeruzalem daarboven is vrij, en zij is onze moeder.” (Galaten 4:21-26)

Dus wat is het punt? We zoeken naar bewijs dat het aantal gezalfden niet beperkt is tot letterlijk 144,000, maar dat het aantal in Openbaring 7:4 symbolisch is. Om dat te bepalen, moeten we eerst begrijpen naar welke twee groepen de apostel Paulus verwijst. Bedenk dat dit een profetisch tegenbeeld is, of zoals Paulus het noemt, een profetisch drama. Als zodanig maakt hij een dramatisch punt, niet een letterlijk. Hij zegt dat de afstammelingen van Hagar de Israëlieten van zijn tijd zijn, gecentreerd rond hun hoofdstad, Jeruzalem, en Jehovah aanbiddend in hun grote tempel. Maar natuurlijk stamden de Israëlieten niet letterlijk af van Hagar, de slavin en bijvrouw van Abraham. Genetisch stammen ze af van Sarah, de onvruchtbare vrouw. Het punt dat Paulus maakt, is dat de Joden in geestelijke zin, of symbolische zin, afstamden van Hagar, omdat ze ‘slavenkinderen’ waren. Ze waren niet vrij, maar veroordeeld door de wet van Mozes die niemand volmaakt kon houden, behalve natuurlijk onze Heer Jezus. Aan de andere kant waren christenen - of het nu Joden waren van afkomst of uit de heidense naties zoals de Galaten - geestelijk afstamden van de vrije vrouw, Sara, die door een wonder van God baarde. De christenen zijn dus kinderen van de vrijheid. Dus als Paulus het heeft over de kinderen van Hagar, het 'dienaarmeisje', bedoelt hij de Israëlieten. Als hij het heeft over de kinderen van de vrije vrouw Sara, bedoelt hij gezalfde christenen. Wat Getuigen noemen, de 144,000. Voordat ik verder ga, wil ik u één vraag stellen: Hoeveel Joden waren er in de tijd van Christus? Hoeveel miljoenen Joden leefden en stierven in de tijdspanne van 1,600 jaar vanaf de tijd van Mozes tot de verwoesting van Jeruzalem in 70 GT?

Oké. Nu zijn we klaar om de volgende twee verzen te lezen:

“Want er staat geschreven: “Wees blij, jij onvruchtbare vrouw die niet baart; barst los in een vrolijk gejuich, jij vrouw die geen weeën heeft; want de kinderen van de eenzame vrouw zijn talrijker dan die van haar die de man heeft."Nu, broeders, zijn kinderen van de belofte, net zoals Isaak was." (Galaten 4:27, 28)

De kinderen van de eenzame vrouw, Sara, de vrije vrouw, zijn talrijker dan de kinderen van de slavin. Hoe zou dat waar kunnen zijn als dat aantal beperkt is tot slechts 144,000? Dat getal moet symbolisch zijn, anders hebben we een tegenstrijdigheid in de Schrift. Of we geloven Gods woord of het woord van het Besturende Lichaam.

“. . Maar laat God waarachtig worden bevonden, zelfs als ieder mens een leugenaar blijkt te zijn. . .” (Romeinen 3:4)

Het Besturende Lichaam heeft zijn kleuren aan de mast genageld door vast te houden aan de absurde leer van Rutherford dat er slechts 144,000 zullen worden gekozen om met Jezus te regeren. De ene dwaze lering brengt een andere voort en nog een, dus nu hebben we miljoenen christenen die bereidwillig het aanbod van verlossing afwijzen dat komt door het bloed en vlees van Christus te accepteren, zoals weergegeven door de symbolen. Toch vinden we hier hard bewijs dat het aantal 144,000 niet letterlijk kan zijn, niet als we een Bijbel hebben die zichzelf niet tegenspreekt. Natuurlijk negeren ze dit en moeten ze de onschriftuurlijke leer bestendigen dat Jezus niet de middelaar van de andere schapen is. Ze zeggen hun kudde dat ze aan Jehovah moeten denken als hun koning en soeverein. Om de kudde in verwarring te brengen, zullen ze ook naar Jehovah als vader verwijzen, terwijl ze zichzelf tegenspreken door te zeggen dat hij slechts een vriend van de andere schapen is. De gemiddelde Jehova's Getuige is zo geïndoctrineerd dat hij of zij zich niet eens bewust is van deze tegenstrijdigheid dat hun geloof in Jehovah als hun vriend elke gedachte aan hem als hun vader tenietdoet. Het zijn niet zijn kinderen, maar ze noemen hem Vader. Hoe kan dat zijn?

Dus nu hebben we richting - hou je niet van dat woord - "richting" - zo'n geweldig JW-woord. Eigenlijk een eufemisme: richting. Geen bevelen, geen bevelen, alleen richting. Zachte richting. Alsof je de auto stopt, het raam naar beneden rolt en een local vraagt ​​om een ​​routebeschrijving om te komen waar je heen gaat. Alleen zijn dit geen aanwijzingen. Het zijn bevelen, en als u ze niet gehoorzaamt, als u er tegen ingaat, wordt u uit de organisatie gegooid. Dus nu hebben we richting om niet vertrouwd te raken met God in gebed.

Ze moeten zich schamen. Ze moeten zich schamen!

Ik moet vermelden dat het punt dat ik zojuist met u deelde uit Galaten op 4: 27,28 is niet iets dat ik zelf heb ontdekt, maar het kwam naar mij toe via een sms van een PIMO-broer die ik onlangs heb ontmoet. Dit illustreert dat de getrouwe en beleidvolle slaaf van Mattheüs 24:45-47 geen man is, noch een groep mannen, noch religieuze leiders, maar het gemiddelde kind van God – een christen die, gedreven door heilige geest, voedsel deelt met zijn medeslaven en zo kan ieder van ons een rol spelen door op het juiste moment in geestelijk voedsel te voorzien.

Nogmaals, bedankt voor het kijken en voor het ondersteunen van dit werk.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    38
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x