Hej, jag heter Eric Wilson. Detta är den nionde videon i vår serie: Identifiera sann tillbedjan.  I inledningen förklarade jag att jag hade blivit uppvuxen som ett av Jehovas vittnen och hade tjänat som äldste i fyrtio år innan jag avlägsnades för att jag inte var, som kretsövervakaren vid den tiden uttryckte det underbart lite underdrivet: ” Inte helt engagerad i det styrande organet ”. Om du tittade på den första videon i denna serie kommer du sannolikt att komma ihåg att jag föreslog att vi skulle rikta samma strålkastare som vi lyser mot andra religioner på oss själva genom att tillämpa de fem kriterierna vi använder för att avgöra om en religion är sann eller falsk.

Idag undersöker vi den unika JW-undervisningen för de andra fåren, och detta ger oss möjlighet att tillämpa två av de fem kriterierna i en enda diskussion: 1) Uppfyller doktrinen det Bibeln lär, och 2) Genom att predika den , predikar vi de goda nyheterna.

Det sistnämnda kanske inte verkar uppenbart för det första, så låt mig förklara genom att föreslå ett fiktivt men alltför troligt scenario.

En man närmar sig ett vittne på gathörn som gör vagnarbetet. Han säger, ”Jag är ateist. Jag tror att det är allt hon skrev när du dör. Slutet av berättelsen. Vad tror du händer när jag dör?

Vittnet svarar ivrigt på detta med att säga, ”Som ateist tror du inte på Gud. Ändå tror Gud på dig, och han vill ge dig möjlighet att känna honom och bli räddad. Bibeln säger att det finns två uppståndelser, en av de rättfärdiga och en annan av de orättfärdiga. Så om du skulle dö i morgon, skulle du uppstå under det Messiasriket Jesus Kristus. ”

Ateisten säger: "Så du säger att om jag dör, skulle jag komma tillbaka till livet och leva för evigt?"

Vittnet svarar: ”Inte exakt. Du skulle fortfarande vara ofullkomlig som vi alla är. Så du skulle behöva arbeta mot perfektion, men om du gjorde det, i slutet av 1,000-års regeringen av Kristus, skulle du vara perfekt, utan synd. ”

Ateisten svarar: ”Hmm, så hur är det med dig? Jag antar att du tror att du går till himlen när du dör, eller hur? "

Vittnet ler lugnande: ”Nej, inte alls. Endast ett litet antal går till himlen. De får odödligt liv efter sin uppståndelse. Men det finns också en uppståndelse till livet på jorden, och jag hoppas kunna vara en del av det. Min frälsning beror på mitt stöd för Jesu bröder, smorda kristna, det är därför jag är här och nu predikar de goda nyheterna. Men jag hoppas kunna leva för evigt på jorden under kungarikets styre. ”

Ateisten frågar: ”Så när du återuppstår är du perfekt? Du förväntar dig att leva för evigt? "

"Inte exakt. Jag kommer fortfarande att vara ofullkomlig; fortfarande en syndare. Men jag kommer att ha möjlighet att arbeta mot perfektion i slutet av de tusen åren. ”

Ateisten skrattar och säger: "Det låter inte som en stor försäljningsplats."

”Vad menar du?” Frågar vittnen förbryllad.

"Tja, om jag slutar med exakt samma sak som du, även om jag inte tror på Gud, varför ska jag gå med i din religion?"

Vittnet nickar, ”Ah, jag förstår er poäng. Men det finns en sak du har utsikt över. Den stora vedermödan kommer, följt av Armageddon. Endast de som aktivt stöder Kristi bröder, de smorda, kommer att överleva. Resten kommer att dö utan hopp om en uppståndelse. ”

"Nåja då, jag väntar bara till sista minuten, när den här" stora trängseln "kommer, och jag kommer att ångra mig. Var det inte en kille som dog bredvid Jesus som ångrade sig i sista minuten och fick förlåtelse? ”

Vittnet skakar huvudet sagligt, ”Ja, men det var då. Olika regler gäller för den stora vedermödan. Det kommer ingen chans att ångra sig då. ”[I]

Vad tycker du om vårt lilla scenario. Allt jag har sagt vårt vittne i den här dialogen är helt korrekt och i linje med läran som finns i publikationerna från Jehovas vittnens organisation. Varje ord han talade bygger på tron ​​att det finns två klasser av kristna. En smord klass bestående av 144,000 XNUMX individer och en klass för andra får som består av miljontals Jehovas vittnen som inte är andesalvade.

Vi tror att det kommer att finnas tre uppståndelser, två av de rättfärdiga och en av de orättfärdiga. Vi lär att den rättfärdiges första uppståndelse är av de smorda till odödligt liv i himlen; då är den rättfärdiges andra uppståndelse att ofullkomligt liv på jorden; därefter kommer den tredje uppståndelsen att vara av de orättfärdiga, också för att vara ofullkomligt på jorden.

Så det betyder att de goda nyheterna som vi predikar kommer till: Hur man överlever Armageddon!

Detta förutsätter att alla utom vittnen kommer att dö i Armageddon och inte kommer att återuppstå.

Detta är de goda nyheterna om kungariket som vi predikar i uppfyllelse - tror vi - av Matthew 24: 14:

"... denna goda nyhet om kungariket kommer att predikas på hela den bebodda jorden för ett vittne för alla nationer, och då kommer slutet att komma."

Bevis för detta kan ses genom att undersöka öppningssidorna för det viktiga undervisningshjälpmedel som används i dörr till dörrministeriet: Vad lär Bibeln verkligen. Dessa tilltalande bilder hälsar läsaren genom att skildra hoppet att människor kommer att återställas till hälsa och ungdomar och leva evigt i en fredlig jord, fri från krig och våld.

För att klargöra min ståndpunkt tror jag att Bibeln lär att jorden så småningom kommer att fyllas med miljarder fullkomliga människor som lever i evig ungdom. Det bestrids inte här. Snarare gäller frågan om det är budskapet om de goda nyheterna som Kristus vill att vi ska predika?

Paulus sa till efesierna: ”Men du hoppades också på honom efter att du hörde sanningsordet, de goda nyheterna om din frälsning. ”(Efesierna 1: 13)

Som kristna kommer vårt hopp efter att ha hört ”sanningsordet” om vår frälsnings goda nyhet. Inte världens frälsning, utan vår frälsning.  Senare i Efesierna sa Paulus att det fanns ett hopp. (Ef 4: 4) Han ansåg inte att de orättfärdiga skulle upprepas som ett hopp som skulle predikas. Han talade bara om de kristnas hopp. Så om det bara finns ett hopp, varför lär organisationen att det finns två?

De gör detta på grund av deduktiv resonemang baserat på en premiss som de har kommit till som kommer från deras tolkning av John 10: 16, som säger:

”Och jag har andra får, som inte är av den här vikten; också de måste jag få in, och de kommer att lyssna på min röst, och de kommer att bli en flock, en herde. (John 10: 16)

Vittnen tror att ”denna vik” eller hjord motsvarar Guds Israel, bestående av endast 144,000 10 smorda kristna, medan de andra fåren motsvarar en grupp icke-smorda kristna som bara skulle dyka upp under de sista dagarna. Det finns dock inget här i Johannes 16:XNUMX som visar exakt vad Jesus menade. Vi vill inte basera hela vårt frälsningshopp på antaganden som härrör från en enda tvetydig vers. Vad händer om våra antaganden är felaktiga? Då blir alla slutsatser vi bygger på dessa antaganden felaktiga. Hela vårt frälsningshopp skulle bli meningslöst. Och om vi predikar ett falskt frälsningshopp, ja ... vilket slöseri med tid och energi - minst sagt!

Visst om läran om de andra fåren är avgörande för att förstå de goda nyheterna om vår frälsning, skulle vi förvänta oss att förtydligas i Bibeln om denna grupps identitet. Låt oss ta en titt:

Vissa föreslår att den här vikten eller flocken hänvisar till de judar som skulle bli kristna, medan det andra fåren hänvisar till hedningarna, folket i nationerna, som senare skulle komma in i den kristna församlingen och gå med i de judiska kristna - två flockar som blir en.

Att acceptera endera tron ​​utan några skriftliga bevis är att engagera sig i eisegesis: att införa vår egen syn på Skriften. Å andra sidan kommer en exegetisk studie att motivera oss att söka någon annanstans i Bibeln för att ta reda på den mest troliga förklaringen till Jesu ord. Så, låt oss göra det nu. Eftersom vi inte kunde hitta någonting med frasen ”Andra får”, låt oss försöka leta efter enstaka ord som ”flock” och ”får” som de relaterar till Jesus.

Det framgår av vad vi just har granskat att det mest troliga scenariot är att Jesus talade om att judar och hedningar skulle bli en flock som kristna. Det verkar inte finnas några bevis för att han talade om en grupp som skulle dyka upp under de senaste dagarna. Låt oss dock inte hoppa till några hastiga slutsatser. Organisationen för Jehovas vittnen har undervisat denna läran sedan mitten av 1930-över 80 år. Kanske har de hittat några bevis som har undvikit oss. För att vara rättvis, låt oss försöka en sida vid sida jämförelse av vad Bibeln lär ut är hoppet för kristna jämfört med vad organisationen lär är hoppet för det andra fåret.

Det skulle också vara bra att läsa sammanhanget för varje publikationsreferens från Skriften och Vakttornet för att se till att jag inte körs i körsbärsplockning. Som Bibeln säger, 'se till om alla saker och håll sedan fast vid det som är bra.' (1 Th 5:21) Det innebär att man avvisar det som inte är bra.

Jag bör också säga att jag inte kommer att använda termen "smord kristen" som ett sätt att skilja mellan en smord kristen och en icke-smorde, eftersom Bibeln aldrig talar om icke-smorda kristna. Ordet ”kristen” på grekiska som det visas i Apostlagärningarna 11:26 härstammar från Christos vilket betyder "smord". Så "icke-smord kristen" är en motsägelse i termer, medan "smord kristen" är en tautologi - som att säga en "smord smord".

Så i samband med denna jämförelse kommer jag att skilja mellan de två grupperna genom att kalla den första, "kristna" och den andra, "andra får", även om organisationen tänker på dem båda som kristna.

Kristna Andra får
Smord med helig ande.
"Den som smorde oss är Gud." (2 Kor 1:12; Johannes 14:16, 17, 26; 1 Johannes 2:27)
Inte smord.
”Jesus talade om” andra får ”, som inte skulle vara av samma” vik ”som den” lilla hjorden ”av sina smorda anhängare.” (w10 3/15 s. 26 par.10)
Tillhör Kristus.
”I sin tur tillhör du Kristus” (1 Co 3:23)
Tillhör de salvade.
”Allt tillhör er [den smorda]” (1 Kor 3:22) ”I denna tid av änden har Kristus överlämnat“ alla sina tillhörigheter ”- alla kungarikets jordiska intressen - till sin“ trogna och kloka slav ”Och dess representativa styrande organ, en grupp smorda kristna män.” (w10 9/15 s. 23 st. 8) [Ändrade 2013 till några av hans tillhörigheter; specifikt allt som hänför sig till den kristna församlingen, dvs. de andra fåren. Se w13 7/15 s. 20]
In det nya förbundet.
"Den här koppen betyder det nya förbundet i kraft av mitt blod." (1 Kor 11:25)
Inte i det nya förbundet.
”De som ingår i klassen” Andra får ”ingår inte i det nya förbundet ...” (w86 2/15 s. 14 par. 21)
Jesus är deras medlare.
"Det finns ... en medlare mellan Gud och människor ..." (1 Ti 2: ​​5, 6) "... han är en medlare för ett nytt förbund ..." (Heb 9:15)
Nej medlar för det andra fåret.
”Jesus Kristus, är inte medlare mellan Jehova Gud och hela mänskligheten. Han är medlaren mellan sin himmelske Fader, Jehova Gud, och den andliga Israelens nation, som endast är begränsad till 144,000 XNUMX medlemmar. ” (Säkerhet över hela världen under "Prince of Peace" s. 10, par. 16)
Ett hopp.
"... du blev kallad till det enda hoppet ..." (Ef 4: 4-6)
Två hopp
”Kristna som lever vid denna tid av slutet fokuserar sin uppmärksamhet på ett av två förhoppningar.” (w12 3/15 s. 20 par. 2)
Adopterade Guds barn.
"... alla som leds av Guds ande är verkligen Guds söner." (Ro 8:14, 15) ”... han förutsåg oss att bli adopterade som sina egna söner genom Jesus Kristus ...” (Ef 1: 5)
Guds vänner
”Jehova har förklarat sina smorda rättfärdiga som söner och de andra fåren rättfärdiga som vänner.” (w12 7/15 s. 28 st. 7)
Räddad av tro på Jesus.
"Det finns ingen frälsning hos någon annan, för det finns inget annat namn under himlen ... genom vilket vi måste bli frälsta." (Apostlagärningarna 4:12)
Räddad genom att stödja smorda.
”Det andra fåret ska aldrig glömma att deras frälsning beror på deras aktiva stöd av Kristus smorda” bröder ”som fortfarande är på jorden.” (W12 3 / 15 s. 20 par. 2)
Belönas som kungar och präster.
"Och jag har gjort oss till vår Gud kungar och präster, och vi ska regera på jorden." (Upp 5:10 AKJV)
Belönas som kungarikets ämnen.
”Den mycket fler” stora skaran ”av“ andra får ”delar hoppet om att leva för evigt på en paradisisk jord som underordnade det messianska riket.” (w12 3/15 s. 20 par.2)
Återuppståndelse till evigt liv.
”Lycklig och helig är den som deltar i den första uppståndelsen; över dessa har den andra döden ingen auktoritet ... ”(Upp 20: 4-6)
Resurrised imperfect; fortfarande i synd.
”De som fysiskt har dött och kommer att återuppstå på jorden under årtusendet kommer fortfarande att vara ofullkomliga människor. De som överlever Guds krig kommer inte heller att göras perfekta och syndlösa omedelbart. När de fortsätter att vara trogna mot Gud under årtusendet kommer de som kommer att ha överlevt på jorden uppenbarligen gradvis att utvecklas mot fullkomlighet. (w82 12/1 s. 31)
Ta del av vin och bröd.
"... Drick ur det, ni alla ..." (Mt 26: 26-28) "Detta betyder min kropp ... Fortsätt göra detta till minne av mig." (Lukas 22:19)
Vägrar att äta vin och bröd.
"... de" andra fåren "deltar inte i minnesmärkena." (w06 2/15 s. 22 st. 7)

 

 Om du har tittat på detta på videon eller läst artikeln om Beroean pickets webbplats, kommer du sannolikt att ha märkt att även om varje uttalande som jag har gjort om hoppet för kristna stöddes av Skriften, så stöds varje undervisning från Organisationen om de andra fåren endast av publikationerna. För att uttrycka det på ett annat sätt, jämför vi Guds lärdomar med människornas läror. Tror du inte att om det ens fanns en bibelvers som förklarade den andra fåren som Guds vänner eller hindrade dem från att ta del av emblemen, så skulle publikationerna ha varit överallt på en New York-minut?

Om du tänker tillbaka på vår lilla illustration i början, kommer du att urskilja att det inte finns någon skillnad mellan vad vittnen tror är de rättfärdiga och de rättfärdigas jordiska uppståndelse.

De orättfärdiges uppståndelse är inte ett hopp vi predikar, utan det är en händelse. Det kommer att hända om det hoppas på eller inte. Vilken ateist dör i hopp om att återuppstå från en Gud han inte tror på? Således gick Paulus inte och predikade: "Oroa dig inte om du vill äta, dricka och vara glad, otukt, ljuga, till och med mörda, för du har hopp om en orättfärdigas uppståndelse."

Läran om det andra fårhoppet strider mot det som Jesus lärde oss. Han sände oss ut för att predika ett verkligt hopp om frälsning - frälsning i detta liv, inte en chans till frälsning i nästa.

Nu vet jag att vittnen kommer fram och säger: ”Du är inte ärlig. Vi predikar för att rädda miljarder människor från evig död i Armageddon. ”

En ädel gest, för att vara säker, men tyvärr en meningslös.

Först och främst, hur är det med de hundratals miljoner människor som Jehovas vittnen inte predikar för i alla de arabiska länderna, liksom på platser som Indien, Pakistan och Bangladesh? Är Jehova den slags Gud som är partiell? Den typ av Gud som inte kommer att ge alla människor samma möjlighet till frälsning? Säger Gud: ”Jag är ledsen om du är en liten 13-årig brud som säljs till virtuellt slaveri utan chans att någonsin få tag på en värdefull fråga om Vakttornet. ” Eller, ”Jag beklagar att du är ett spädbarn som precis föddes vid fel tidpunkt, på fel plats, för fel föräldrar. Synd. Så sorligt. Men det är evig förstörelse för dig!

"Gud är kärlek", förklarar John; men det är inte Gudsvittnen som predikar om. De accepterar att vissa kan tappa livet genom samhällsansvar.[II]

Men vänta, säger Bibeln verkligen att alla dör vid Harmageddon? Står det att de som kämpar mot Kristus och dör aldrig kommer att uppstå? För om det inte säger det, kan vi inte predika det - inte om vi inte vill drabbas av följderna av att predika falskhet.

Uppenbarelseboken 16:14 säger att ”jordens kungar är samlade ... till kriget på den allsmäktige Guds stora dag.” Daniel 2:44 säger att Guds rike kommer att krossa alla andra riken. När ett land invaderar ett annat är dess syfte inte att döda alla människor i landet utan snarare att eliminera all opposition mot dess styre. Det kommer att ta bort härskarna, de styrande institutionerna, militärmakterna och alla som kämpar mot det; då kommer det att härska över folket. Varför skulle vi tro att Guds rike kommer att göra något annorlunda? Ännu viktigare, var säger Bibeln att Jesus kommer att förstöra alla vid Harmageddon förutom en liten grupp andra får?

Var fick vi läran om det andra fåret från början?

Det började i 1934 i augusti 1 och augusti 15 utgåvor av Vakttornet. Den tvådelade artikeln fick titeln "Hans vänlighet". Den nya doktrinen baserades (och är fortfarande) helt och exklusivt på flera antitypiska tillämpningar som inte finns i Skriften. Historien om Jehu och Jonadab ges en antitypisk tillämpning till vår tid. Jehu representerar den smorde och Jonadab, den andra fåren. Jehus vagn är organisationen. Det gjordes också en udda ansökan genom att prästerna som bär arken passerade Jordanien, men nyckeln till allt var ansökan med de sex israelitiska tillflyktsstäderna. De andra fåren betraktas som det antitypiska mordmordet, blod skyldiga för deras stöd till första världskriget. Blodhämnaren är Jesus Kristus. Tillflyktsstäderna representerar den moderna organisationen som dödsmannen, den andra fåren, måste fly för att bli räddad. De kan bara lämna tillflyktsstaden när översteprästen dör, och den antitypiska översteprästen är de smorda kristna som dör när de tas till himlen före Harmageddon.

I en tidigare video har vi redan sett hur styrelseledamot David Splane berättar för oss att vi inte längre accepterar antitypiska drama som inte tillämpas uttryckligen i Skriften. Men för att lägga till vikt till det finns det en ruta på sidan 10 i November 2017 Study Edition av Vakttornet som förklarar:

”Eftersom Skrifterna är tysta om någon antitypisk betydelse av tillflyktsstäderna, betonar denna artikel och nästa i stället de lärdomar kristna kan dra av detta arrangemang.”

Så nu har vi en doktrin utan grund. Den hade aldrig någon grund i Bibeln, men nu har den ingen grund även inom ramen för publikationerna från Jehovas vittnen. Vi har avvisat den antitypiska tillämpningen som den bygger på samtidigt som vi ersätter den med inget annat än skalliga och grundlösa påståenden. I huvudsak sa de, "Det är vad det är, för vi säger det."

Var kom idén ifrån i första hand? Jag har studerat de ovan nämnda två artiklarna som användes för att introducera - eller ska jag säga, ”avslöja” - läran om de andra fåren för Jehovas vittnen. Vi bör vara uppmärksamma på året. Det var 1934. Två år tidigare hade redaktionskommittén som kontrollerade det som publicerades upplösts.

”Som ni vet har det i några år dykt upp på titelns sida för Vakttorn namnen på en redaktionskommitté vars bestämmelser gjordes för flera år sedan. Under räkenskapsåret antogs en styrelsemöte på ett styrelsemöte om att avskaffa redaktionskommittén. ”
(1932 årsbok för Jehovas vittnen, s. 35)

Så nu hade JF Rutherford fullständig kontroll över vad som publicerades.

Det var också frågan om doktrinen om de 144,000 12 som föreskrev att antalet smorda skulle vara bokstavligt. Det kunde ha vänt tillräckligt enkelt. När allt kommer omkring är numret summan av 12,000 nummer om 7 4 vardera, som anges i Uppenbarelseboken 8: 12-XNUMX. De ses som symboliska siffror från Israels symboliska stammar. Så det kan lätt hävdas att XNUMX symboliska siffror inte skulle ge en bokstavlig summa. Men Rutherford valde en annan väg. Varför? Vi kan bara gissa, men vi har detta faktum att tänka på:

I boken Bevarande, gjorde han ett radikalt förslag. Eftersom Rutherford nu lärde att Jesus tronade i himlen 1914, drog han slutsatsen att den heliga anden inte längre behövdes för att kommunicera uppenbarad sanning, men att änglar nu användes. Från sidan 202, 203 i Perservation har vi:

”Om den heliga anden fortfarande verkade eller utövade förespråkare och hjälpare skulle det inte vara nödvändigt att Kristus använde sina heliga änglar i det arbete som nämns i föregående text. Eftersom Kristus Jesus är huvud eller make för sin kyrka när han dyker upp i Jehovas tempel för dom och samlar sitt eget för sig själv, skulle det inte vara nödvändigt att ersätta Kristus Jesus, såsom den heliga anden; därför upphör den heliga andens ämbete som advokat, tröstare och hjälpare. Kristi Jesu änglar som bildar hans tjänsteman i templet, verkligen osynliga för människan, får ansvaret för medlemmarna i tempelföretaget som ännu är på jorden.

Som en konsekvens av denna logik har vi nu en doktrin som är grunden för den världsomfattande predikandet av de goda nyheterna som utförs av Jehovas vittnen som "uppenbarades" i en tid då vittnen fick höra att den heliga anden inte längre användes. Denna uppenbarelse kom därför via änglarna.

Detta har några mycket allvarliga konsekvenser. Hur seriöst? Tänk på varningen som Paulus ger oss:

”... det finns vissa som orsakar dig problem och som vill snedvrida de goda nyheterna om Kristus. 8 Men även om vi eller en ängel ur himlen skulle förklara för dig som god nyhet något utöver de goda nyheterna som vi förklarade för dig, låt honom vara förbannad. 9 Som vi har sagt tidigare, säger jag nu igen: Den som förklarar för dig som god nyhet något utöver vad du accepterade, låt honom förbannas. (Galaterna 1: 7-9)

Under inspiration berättar Paul för oss att de goda nyheterna inte kommer att förändras någonsin. Det är vad det är. Det kommer inte att finnas någon som kan hämta inspiration så att han kan ändra budskapet om de goda nyheterna. Även en ängel från himlen kan inte göra detta. Rutherford, som trodde att änglar nu kommunicerade med honom som chefredaktör för alla samhällets publikationer och läror, introducerade en doktrin som inte har något stöd i Skriften och baserar den helt på antitypiska tillämpningar som nu har förkastats av själva organisationen som fortsätter att lära ut denna lära.

Vad kan vi då dra slutsatsen om är den verkliga källan till denna lära som får miljontals kristna att förkasta den räddande kraften i Kristi kropp och blod?

”Så sade Jesus till dem:” Sannerligen säger jag er, om ni inte äter människosonens kött och dricker hans blod, har ni inget liv i er själva. ” (Johannes 6:53)

Denna lära förvränger och förvränger det sanna budskapet om de goda nyheterna. Paulus sa, "... det finns vissa som gör dig besvärliga och vill förvränga de goda nyheterna om Kristus." En snedvridning är inte samma sak som en ersättare. Organisationen har inte ersatt de goda nyheterna, men den har förvrängt den. Jesus kom för att ge plats för de utvalda. Dessa kallades av Gud för att ärva det rike som var berett för dem från grundandet av världen. (Matteus 25:34) Hans budskap hade inget att göra med hur man skulle överleva Harmageddon. I stället inrättade han en administration genom vilken resten av världen kunde räddas under kungarikets styre.

”Det är enligt hans glädje att han själv hade för avsikt att göra en administration vid de fastställda tidernas fulla gräns, att samla allt i Kristus, det som är i himlen och det som finns på jorden.” (Efesierna 1: 9, 10)

Budskapet som apostlarna predikade var en inbjudan att bli Guds barn. Johannes 1:12 säger att 'alla som tror på Jesu namn får auktoritet att bli Guds barn'. Romarna 8:21 säger att skapelsen - hela mänskligheten som kastas ut ur Guds familj - ”kommer att frigöras från förslavelse till fördärv och ha Guds härliga frihet.”

Så, de goda nyheterna som vi borde predika är: "Kom med oss ​​för att bli ett av de adopterade barnen för att regera med Kristus i himmelriket."

Istället predikar Jehovas vittnen: ”Det är för sent för det. Förhoppningen du har nu är att bli ett ämne för kungariket; så del inte vinet och brödet; anser inte dig själv som ett Guds barn; tror inte Jesus förmedlar för dig. Den tiden har gått. ”

Inte bara är läran om andra fåren en falsk doktrin, utan den har fått Jehovas vittnen att predika falska goda nyheter. Och enligt Paulus är den som gör det fördömd av Gud.

En eftertanke

När jag har diskuterat dessa saker med vänner har jag upplevt en överraskande mängd motstånd. De vill inte ta del av emblemen, eftersom de har varit villkorade att betrakta sig själva som ovärda.

Vidare har vi fått lära oss att de smorda åker till himlen för att härska därifrån, och att tanken har lite attraktion för de flesta av oss. Hur är himlen? Vi vet inte. Men vi känner till livet på jorden och glädjen att vara människa. Rimligt nog. För att vara ärlig vill jag inte heller leva i himlen. Jag gillar att vara människa. Men jag tar fortfarande del eftersom Jesus berättade för mig också. Slutet av berättelsen. Jag måste lyda min Herre.

Med detta sagt har jag några intressanta nyheter. Hela saken med att gå till himlen och härska därifrån kanske inte som vi antar. Går de smorda verkligen till himlen, eller härskar de på jorden? Jag skulle vilja dela min forskning om detta med dig och jag tror att det kommer att dämpa dina bekymmer och rädslor. Med tanke på det tar jag en kort paus från vårt tema Identifiera sann tillbedjan och ta itu med dessa frågor i nästa video. För nu, låt mig bara lämna dig denna försäkran från den som inte kan ljuga:

"Ögon har inte sett och örat har inte hört, och det har inte tänkts i människans hjärta de saker som Gud har förberett för dem som älskar honom." (1 Corinthians 2: 9)

_______________________________________________________________

[I] Vårt vittne svarar korrekt i linje med det här utdraget från en diskussionsplan som ska hållas vid årets regionala kongress: ”Vi tror att Jehovas folk i stället för goda nyheter kommer att förkunna ett svårt bedömningsbudskap ... Men till skillnad från nineviterna, som omvända sig kommer människor att "hädda Gud" som svar på hagelstenens budskap. Det kommer inte att ske någon sista minuten i hjärtat. ”
(CO-tk18-E nr 46 12/17 - från samtal för 2018 års regionala kongress.)

[II]I vilken utsträckning kommer Jesus att ta hänsyn till samhällsansvar och familjens förtjänster när domstiden kommer (w95 10 / 15 s. 28 par. 23)

Meleti Vivlon

Artiklar av Meleti Vivlon.

  Läs detta på ditt språk:

  English简体中文DanskNederlandsFilipinoSuomiFrançaisDeutschItaliano日本語한국어ພາສາລາວPolskiPortuguêsਪੰਜਾਬੀРусскийEspañolKiswahiliSvenskaதமிழ்TürkçeУкраїнськаTiếng ViệtZulu

  Författarens sidor

  Kan du hjälpa oss?

  ämnen

  Artiklar efter månad

  24
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x