Ett populärt mexikanskt talesätt säger att "med en god relation med Gud kan du lägga änglar åt sidan."

Detta ordstäv tillämpas på arbetskraftsrelationer för att antyda att så länge någon har en god relation med hierarkiets toppchefer, kan mellancheferna ignoreras. Men från en religiös synvinkel verkar det som att denna princip om att ignorera hierarkin inte fungerar, eller hur? Det vill säga, kan vi gå direkt till Jehova medan vi ignorerar Herren Jesus?

Skrifterna verkar motsäga varandra när det gäller denna fråga. Å ena sidan har vi Jehova i Gamla testamentet som definierar sig själv som en avundsjuk Gud, som kräver exklusiv hängivenhet; men å andra sidan, i Nya testamentet, har vi samma Jehova som verkar säga oss (säger eller berättar Gud oss?) att vi ska tjäna Herren Jesus.

Numera har vi en religiös rörelse som skryter av att vara den enda sanna religionen, eftersom meddelandet, läran, strukturen och till och med namnet, Jehovas vittnen, identifierar dem direkt med den enda sanna Guden. Å andra sidan ger Skrifterna oss mycket information om Herren Jesus, hans första lärjungar och de första kyrkorna. Vad händer när vi jämför de nuvarande Jehovas vittnen med de första Jesu vittnen?

Mina kära Christian Fellow Brothers and Sisters: det är din tur att översätta min forskning med hjälp av Google Translator. Min engelska är inte riktigt bra och jag är ledsen. Snälla hjälp genom att klicka på följande länk —–> ¿Testigos de Jehová o Testigos de Jesús? Análisis exegético. Skicka resultaten till min vän Meleti på meleti.vivlon@gmail.com.