Introduktion

Forestil dig et øjeblik, at du ville finde en måde at huske historien om din familie eller folk og registrere den til eftertiden. Antag desuden, at du også ønsket at huske især de vigtigste begivenheder på en nem måde, som du aldrig ville glemme. Hvordan ville eller hvordan kunne du opnå det?

 • Måske ville du tegne eller male nogle billeder? Problemet med billeder er dog, at de let går tabt eller beskadiges.
 • Måske kunne du lave en inskription eller monument? Problemet er, at det forvitres over tid eller udsættes for ødelæggelse af andre mennesker, der ikke forstår det eller kan lide det.
 • Alternativt kan du måske skrive det ned som tekst? Tross alt kunne ikke alle posterne kopieres meget lettere. Problemet er, at papiret eller papyrus eller vellum også udsættes for forfald.
 • Derfor, som et alternativ til alt det ovenstående, hvad med at inkorporere beskrivelsen i form af dine ord? Hvis ordene er piktogrammer eller logogrammer, bliver de en visuel og læselig oversigt over de begivenheder og tanker, du ønsker at formidle. Som et resultat, når du eller andre skriver et bestemt piktogramord, bliver både du og andre mindet om, hvad der skete for alle disse år siden, når du bruger disse bestemte piktogrammer.

Et piktogram er defineret som et billedsymbol for et ord eller en sætning. Piktogrammer blev brugt som den tidligste form for skrivning, såsom hieroglyfier fra Egypten eller kinesiske tegn.

 "Et billede siger mere end tusind ord". Så en velkendt engelsksprog.

Følelser er også i ordsprog på mange andre sprog. F.eks. Napoleon Bonaparte[I] nævnte, ”En god skitse er bedre end en lang tale”. Berømt maler og opfinder Leonardo da Vinci[Ii] skrev, at det ville være en digter ”Overvundet af søvn og sult, inden han med ord kan beskrive, hvad en maler er i stand til at skildre på et øjeblik”.

Piktogrammer er den bedste idé, og spørgsmålet opstår, har det nogensinde været brugt før? Hvilken historie kan vi konstatere, hvis nogen er fra hieroglyferne i Egypten eller de kinesiske tegn?

Denne artikel skal gennemgå sandheden i at sige, at billeder kan fortælle en sådan historie. Dermed finder vi bekræftelse af bibeloptegnelsen og må derfor være en nøjagtig kilde til optegnelser over de begivenheder, der er skrevet deri. Lad os derfor starte med vores søgning efter piktogrammer, der på billeder beskriver de største begivenheder i de bibelske optegnelser og på den måde bekræfte bibeloptegnelsen fra en uventet kilde.

Baggrund

Kinesisk historie strækker sig ubrudt i omkring 4,500 år til ca. 2500 f.Kr. Dette inkluderer mange skrevne og indskrevne poster. Mens nogle af formerne har ændret sig gennem århundreder (som med alle sprog inklusive hebraisk), er skriftsproget for kinesisk i dag stadig piktogram baseret. Selvom Kina i dag er kendt for sine kommunistiske ideer og ateistiske lære, er det mange, der måske ikke ved eller måske spekulerer på, hvad det kinesiske folks opfattelse holdt før den kinesiske kommunistiske revolution i oktober 1949.

Når vi går tilbage i den kinesiske historie, finder vi, at Daoism startede i 6th Århundrede f.Kr., og konfucianisme startede i 5. århundredeth Århundrede f.Kr., som buddhismen gjorde. Det vides, at kristendommen optrådte i Kina i 7th Århundrede e.Kr. under Tang-dynastiet. Dog rodede det ikke før i 16th århundrede e.Kr. med ankomsten af ​​jesuittiske missionærer. Selv i dag anslås det, at der kun er omkring 30 millioner kristne i et land med en befolkning, der nærmer sig 1.4 milliarder, kun 2% af befolkningen. Derfor ville kristendommens indflydelse på sproget være meget begrænset, ikke kun i procentvise termer, men også med hensyn til, at det kun relativt for nylig blev udsat for kristendommen.

Ukendt for det meste af verden i dag, før 6th Århundrede f.Kr., i de første 2,000 år af deres historie, tilbad kineserne Shang dI. Skrevet som Gud [Iii] (Shang Dì - Gud (maker)), himlenes Gud. Interessant nok havde denne himmel Gud mange karakteristika til fælles med Bibelens Gud, Jehova. Daniel 2: 18,19,37,44 indeholder alle den samme sætning “himmelens Gud”Og 24 Mosebog 3: XNUMX registrerer Abraham og sagde:som jeg må have dig til at sverge ved Jehova, himlenes Gud og jordens Gud ”. Denne samme sætning "himlenes Gud" "himlenes Gud" gentages også yderligere 11 gange i bøgerne om Ezra og Nehemiah og endnu 5 gange andetsteds.

Denne tilbedelse af Guds himmel fortsatte selv efter spredningen af ​​Daoism, Confucianism og Buddhism. Selv i dag inkluderer de kinesiske nytårsfejrer ofte at oprette et alter og give ofre til himlenes Gud - Shang Dì.

Desuden findes der i Dongcheng, Beijing (Peking), Kina et tempelkompleks, herunder et tempel ved navn Temple of Heaven. Det blev bygget mellem 1406 e.Kr. og 1420 e.Kr. og udvidet og navngivet himmelens tempel i 16th Århundrede. Interessant nok er der ingen afguder af nogen art inde i dette tempel i modsætning til templer til Buddha og de fleste templer fra andre religioner.

Bevis for kinesiske skrifter

Den kinesiske kultur har en lang tradition for filosoffer og forfattere. Det er interessant at gennemgå, hvad nogle har sagt. De første skrevne optegnelser er dateret fra Shang-dynastiet, som var 1776 f.Kr. - 1122 f.Kr. og kan ses på museer.

Tidsperiode: Før Kristus

I 5th århundrede f.Kr., bekræftede Confucius i sine 5 klassikere, at de under Shang-dynastiet tilbad Shang dI. Han skriver også, at de troede Shang dI havde suverænitet over nationerne. Også at Shang dI styrer vinden, regnen og alle elementer. De kalder ham høstens herre.

Shang-dynastiet blev erobret af Zhou-dynastiet (1122 f.Kr. - 255 f.Kr.). Zhou-dynastiet kaldte Gud "tian". dag. Dette er lavet af to karakterer , "En" og , "Stor" eller "stor", så giver betydningen af ​​"en over stor". Dette ligner meget beskrivelsen af ​​Bibelens Gud, der er optegnet i 14. Mosebog 18:XNUMX, hvori det hedder Melchizidek “Var præst for den højeste Gud”.

Historical Records (bind 28, bog 6, s. 621) bekræfter dette, når det står “Shang Di er et andet navn på Tian. Ånderne har ikke to herrer ”.

Det er også interessant at bemærke, at de tydeligt betragtede Shang Dì som Lord eller herre over himlen og de andre ånder (engle og dæmoner).

I 4th århundrede f. Kr. var Zhuang Zhou en indflydelsesrig filosof. Han skrev ”- I starten af ​​alle ting var der et tomrum. Der var intet, der kunne navngives. ”[Iv] (Sammenlign med 1 Mosebog 2: XNUMX - ”Nu viste jorden sig at være formløs og spild, og der var mørke på overfladen af ​​det vandige dybde”).

I 2nd Århundrede f.Kr., Dong Zhongshu var en filosof fra Han-dynastiet. Han begunstigede tilbedelse af himlen frem for traditionen med kulter af de fem elementer. Han skrev, ”Oprindelsen er som kilden. Dens betydning ligger i dets gennemtrængning af himlen og jorden fra begyndelse til slutning. ” [V] (Sammenlign Åbenbaring 1: 8 - ”Jeg er alfa og omega, begyndelsen og slutningen”).

Tidsperiode: 14th Århundrede e.Kr.

Senere i Ming-dynastiet (14th til 17th Century AD) blev følgende sang skrevet:

”Fra gammelt af i starten var der stort kaos uden form og mørke. De fem planeter[Vi] var endnu ikke begyndt at dreje og heller ikke de to lys til at skinne.[Vii] Midt i det eksisterede der hverken form eller lyd.

Du, åndelig suveræn, kom ud i din suverænitet og separerede først den urene fra det rene. Du lavede himlen; Du skabte jorden, du skabte mennesket. Alle ting blev levende med reproducerende kraft. ” [Viii] (Sammenlign 1 Mos 1: 5-11, 24, 28-XNUMX).

I en del af Border Sacrifice Ceremony:

”Alle de mange stammer af animerede væsener er gældende til din fordel for deres begyndelse. Mænd og ting er alle sammenfattet af din kærlighed, O Te [Di]. Alle levende ting er gældt til din godhed, men hvem ved hvem hans velsignelser kommer til ham? Du alene, Herre, er den sande forælder til alle ting. ”[Ix]

”Han [ShangDi] sætter for evigt den høje himmel fast og etablerer den faste jord. Hans regering er evigt. ”[X]

”Din suveræne godhed kan ikke måles. Som pottemager har du lavet alle levende ting. ”

Hvilke historier kan vi finde på piktogrammerne på det kinesiske sprog?

Bevis på kinesiske piktogrammer

Hvis du ville huske de vigtige dele af din historie og kultur ved at skrive dem ned, hvilke begivenheder ville du dokumentere, ligesom Bibelen gør? Ville det ikke være sådanne ting som?

 • kontoen for skabelsen,
 • menneskets fald i synd,
 • Kain og Abel,
 • den verdensomspændende oversvømmelse,
 • Babel-tårnet,
 • sprogernes forvirring

Er der da spor af disse begivenheder i kinesiske tegn, der er piktogrammer snarere end et alfabet, som det er almindeligt på europæiske sprog?

Da mange ord er en kombination af et eller flere piktogrammer, der udgør et andet mere komplekst piktogram, starter vi med en lille ordbog med grundlæggende ord og tilføjer dem efter behov. Nogle sammensatte piktogrammer i mere komplekse kan kun være en del af deres eget piktogram. Disse eksisterer ofte som radikale. Et eksempel er, at den normale karakter, der bruges til "at gå", er mere end 辶 (chou - at gå), men kun denne del føjes til andre piktogrammer. (Se KangXi radikal 162.)

Grundlæggende kinesiske ord / piktogrammer til reference

De kinesiske ord / piktogrammer blev kopieret fra https://www.mdbg.net/chinese/dictionary? og radikale fra https://en.wikipedia.org/wiki/Kangxi_radical#Table_of_radicals. Webstedet mdbg.net har også været meget nyttigt, da det vil opdele næsten alle komplekse tegn / piktogrammer i dets bestanddele med deres individuelle betydninger.[Xi] Dette gør det muligt for enhver at verificere forståelsen af ​​de komplekse karakterdele. Bemærk også, når du søger en karakter ved hjælp af den engelske transliteration af udtalen, at den undertiden er uden dens aksent (er)[Xii]. Derfor kan der for eksempel være et antal ord, der er forbundet med "tu", hver med forskellige accenter på "u".

(tǔ - jord, jord eller støv) (kǒu - mund, ånde) (som - kabinet), (yī - en), Folk (rén - mand, mennesker), (nǚ - hun), (mù - træ), barn (ér - mand, søn, barn, ben),  辶 (chou - gå), (tián - mark, dyrkbar jord, dyrket), (zǐ - afkom, frø, barn)

 

Mere komplekse tegn

dag (tiān- himlen), (dì - Gud), or abbrev. (shen, shì, - gud).

 

Et godt eksempel på en kompleks karakter er frugt (guǒ - frugt). Du kan se, at dette er en kombination af et træ og et dyrket dyrkbart land, dvs. fødevareproduktion (Tian). Derfor er denne karakter af "frugt" en billedbeskrivelse af "træproduktet".

frugthave (guǒ yuán - frugtplantage). Dette er en kombination af to karakterer: frugt (guǒ) og den anden karakter = en + søn / barn + kabinet = (Yuán).

(kùn - surround) - træ i indhegning

Meddele (gao - rapporter, erklære, meddele, fortæl)

Føde (sheng - liv, fødsel)

 

Fortsættes …………  Bekræftelse af Genesis-optegnelsen fra en uventet kilde - Del 2

 

 

[I] “Un bon croquis vaut mieux qu'un long discours” på fransk. Boede fra 1769-1821.

[Ii] Boede fra 1452-1519.

[Iii] https://www.mdbg.net/chinese/dictionary?

[Iv] Online Library of Liberty: De hellige bøger i Kina. Tekster om taoisme PatI: Tao Teh King. Skrifterne til Kwang Ze-bøger I-XVII. Pdf-version side 174, stk. 8

[V] http://www.greatthoughtstreasury.com/author/dong-zhongshu-aka-d%C7%92ng-zh%C3%B2ngsh%C5%AB-or-tung-chung-shu

[Vi] Under henvisning til de 5 synlige planeter fra Merkur, Venus, Mars, Jupiter og Saturn.

[Vii] Under henvisning til solen og månen.

[Viii] De indsamlede vedtægter for Ming-dynastiet, James Legge, Læren om middelværdien XIX, 6. The Chinese Classics Vol. JEG, P404. (Oxford: Clarendon Press 1893, [Reprinted Taipei, SMC Publ. Inc. 1994])

[Ix] James Legge, Shu Jing (Book of Historical Documents): The Books of Yu, 1,6, The Chinese Classics Vol III, p33-34 (Oxford: Clarendon Press 1893, [Reprinted Taipei, SMC Publ. Inc. 1994])

[X] James Legge, Kinesernes forestillinger om Gud og ånder (Hong Kong: Hong King Register Office 1852) s.52.

[Xi] Google Translate anbefales ikke, i det mindste til at oversætte et engelsk ord til kinesisk. F.eks. Giver feltet for felt felt på engelsk, men omvendt felt, og du får et andet sæt kinesiske tegn.

[Xii] Dette skyldes, at ikke alle anvendte kilder let kopieres og indsættes, og det er ekstremt tidskrævende at gøre. Imidlertid er der gjort en stor indsats for at bruge translittererede ord med accentmærket.

Tadua

Artikler af Tadua.
  11
  0
  Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
  ()
  x