[w21 / 02 Artikel 6: 12.-18. april]

Hele forudsætningen for denne artikelserie har været det hoved (græsk: kephale) henviser til nogen, der har myndighed over andre. Dette viser sig at være falsk som forklaret grundigt i denne artikel, ”Kvindernes rolle i den kristne menighed (del 6): Høvdeskab! Det er ikke, hvad du synes, det er ”. Da hele forudsætningen for denne artikeltjenesteserie er falsk, er mange af dens konklusioner sandsynligvis ugyldige.

I bibelsk tid, ordet, kephale, kunne betyde kilde eller krone. Når det drejer sig om 1 Korinther 11: 3, ser det ud til at Paulus brugte det som kilde. Jesus kom fra Jehova, og Adam kom fra Jesus som logoerne, gennem hvilke alle ting blev skabt. Til gengæld kom kvinden fra manden og blev ikke skabt af støvet, men fra hans side. Denne forståelse understøttes af vers 8, 11, 12 i samme kapitel, der lyder: ”Thi mand kom ikke fra kvinde, men kvinde fra mand; heller ikke blev mand skabt for kvinde, men kvinde for mand. ... Ikke desto mindre er kvinden i Herren ikke uafhængig af manden og heller ikke mand uafhængig af kvinden. Thi ligesom kvinden kom fra mand, således fødes også mand af kvinde. Men alt kommer fra Gud. ”

Igen understreger Paulus ideen om oprindelse. Hele formålet med denne indledende del af kapitel 11 er at fokusere på de forskellige roller, som mænd og kvinder spiller i menigheden, snarere end på den autoritet, man måtte have over den anden.

Med denne forudsætning korrigeret, lad os gå videre med vores gennemgang af artiklen.

Stk. 1 stiller et spørgsmål, som kvinder skal overveje om en potentiel ægtefælle: "Spiller spirituelle aktiviteter en vigtig rolle i hans liv?" Hvad dette faktisk henviser til er organisatoriske aktiviteter, som ofte falsk sidestilles med åndelige aktiviteter. Ja, hvor taler Bibelen om åndelige aktiviteter? Man styres af ånden, eller en ikke. Hvis man bliver styret af ånden, så er alle ens aktiviteter åndelige.

Punkt 4 citerer en kvinde, der siger: "Jeg ved, at Jehova har truffet lederskabsordningen, og at han har givet kvinder en ydmyg, men respektabel rolle at spille." Desværre kan dette føre til den konklusion, at en kvindes rolle er ydmyg, mens en mands ikke er det. Alligevel er ydmyghed en egenskab, som begge skal arbejde på. En kvindes rolle er ikke mere ydmyg end en mands. Måske ubevidst foreviger forfatteren stereotyper her.

Punkt 6 siger: „Som nævnt i den foregående artikel forventer Jehova kristne ægtemænd at tage sig af deres families åndelige, følelsesmæssige og materielle behov.“ Det forventer Jehova virkelig. Faktisk befaler han det og fortæller os, at en, der undgår det ansvar, er værre end en person uden tro. (1 Timoteus 5: 8) Organisationen indtager imidlertid en noget mere fleksibel position. Hvis et familiemedlem, som f.eks. Hustruen eller et teenagebarn, beslutter at fravælge Jehovas Vidners menighed, skal de undgås. Officielt forventes det, at manden materielt sørger for den adskilte, men åndelig og følelsesmæssig pleje nægtes. Men selv materielt finder vi, at vidner ofte undgår deres skriftlige ansvar for at støtte organisationspolitikken. Der var den forkastelige video fra et par år siden på det regionale stævne, der viser en ung pige, der forlader husstanden, fordi hun nægtede at opgive sit umoralske forhold. Videoen skildrede moderen, der nægtede at svare på telefonen, da datteren ringede. Hvad hvis vi genoptager den video og sender datteren til at ringe fra akutafdelingen på et hospital? Optikken fra den scene ville ikke spille godt selv for et publikum til et vidnesbyrd.

I videoen så vi, at selv efter at datteren var stoppet med at synde, kunne hendes familie stadig ikke sørge for hende åndeligt, følelsesmæssigt eller materielt, før hun blev genindsat, hvilket tog hele 12 måneder efter, at hendes synd var afsluttet. Jehova tilgiver let og straks, men organisationen af ​​Jehovas Vidner ... ikke så meget. Forældre bliver nødt til at vente på, at liget af de ældste beslutter, hvornår de kan tale med deres børn igen.

Punkt 6 fortsætter med denne formaning: "... gifte søstre skal tage sig tid fra deres travle hverdag til at læse Guds ord og meditere over det og henvende sig til Jehova i oprigtig bøn."

Ja ja Ja! Kunne ikke være mere enig!

Bare sørg for at du ikke læser nogen af ​​organisationens publikationer på samme tid, da de vil farve din forståelse. Læs bare Guds ord og meditér over det og bed om forståelse, og vær derefter forberedt på den uundgåelige kognitive dissonans, som dette vil frembringe, når du ser konflikter mellem organisatoriske politikker og doktriner og hvad Bibelen lærer.

På side 10 ser vi igen en illustration af Jesus med en kappe. Han er aldrig afbildet iført en kappe i Bibelen, så man må undre sig over organisationens fascination af at vise ham altid som en kappekruser.

Afsnit 11 siger: "En kone, der er tilgivende, har sandsynligvis lettere ved at være underdanig." Det er rigtigt, at en mand laver mange fejl og det er meget vigtigt for ham at få støtte fra sin kone, da han håndterer sine fejl, da de påvirker hende såvel som ham. Lad os dog huske på, hvad Bibelen siger om tilgivelse:

“. . Vær opmærksom på jer selv. Hvis din bror begår en synd, irettesæt ham, og hvis han omvender sig, tilgiv ham. Selv om han synder syv gange om dagen mod dig, og han kommer tilbage til dig syv gange og siger: 'Jeg omvender dig,' skal du tilgive ham. "" (Lukas 17: 3, 4)

Der er ingen formodning her om, at en kone skal tilgive sin mand, simpelthen fordi han er hendes "mandlige hoved". Har manden bedt om tilgivelse? Erkender han ydmygt, at han har lavet en fejl, der har skadet hende? Det ville være rart, hvis artiklen behandlede den side af sagen for at give et afbalanceret overblik.

Med jævne mellemrum læser vi noget i publikationerne eller hører noget fra de videoer, der er produceret af JW.org, der er så barnlige, at vi efterlader en målløs. Dette er tilfældet med denne erklæring fra afsnit 13.

„Jehova respekterede Jesu evne så meget, at han lod Jesus arbejde ved siden af ​​sig, da Jehova skabte universet.“

Man ved næsten ikke, hvor man skal starte. Vi taler om et væsen, der er født af Gud med det formål at skabe universet. Han er ikke en ansøger, der skal gennemgå en prøvetid, før han får jobbet.

Så har vi dette: "Selvom Jesus er talentfuld, ser han stadig til Jehova for vejledning."

“Selvom Jesus er det talentfuld”???

Ja, den Jesus, han er en fyr, så talentfuld.

Virkelig, hvem skriver disse ting?

Inden vi lukker, har det været et stykke tid siden jeg lavede en af ​​disse Vagttårnsanmeldelser. Jeg havde glemt, hvor meget den rolle, som Jesus spiller i det kristne arrangement, mindskes i organisationens publikationer.

For at illustrere genudskriver jeg afsnit 18 her, men erstatter "Jesus", hvor "Jehova" vises i originalen.

"Hvad koner kan lære. En kone, der elsker og respekterer Jesus kan have en god indflydelse på hendes familie, selvom hendes mand ikke tjener Jesus eller leve efter hans standarder. Hun vil ikke se efter en ubibelsk vej ud af sit ægteskab. I stedet for ved at være respektfuld og underdanig vil hun prøve at motivere sin mand til at lære om Jesus. (1 Pet.3: 1, 2) Men selvom han ikke reagerer på hendes gode eksempel, Jesus værdsætter den loyalitet, som en underdanig kone viser ham. ”

Hvis du stadig er et Jehovas Vidne, ved jeg, at det lyder, ikke?

Det er derfor, jeg opfordrer Jehovas Vidner til at læse Bibelen uden publikationerne. Hvis du læser de kristne skrifter, vil du se Jesus nævnes igen og igen. Vi tilhører ikke Jehova. Vi tilhører Jesus, og Jesus tilhører Jehova. Der er et hierarki her. (1 Korinther 3: 21-23) Vi når ikke til Jehova undtagen gennem Jesus. Vi kan ikke afslutte Jesus og håbe at få succes.

Punkt 20 afsluttes med at fortælle os: „Maria fortsatte utvivlsomt med at have et godt forhold til Jehova, selv efter at Jesus døde og blev rejst til himlen.“ Maria, Jesu mor, der opdragede ham fra et lille barn, har fortsat et godt forhold til Jehova? Hvad med hendes gode forhold til Jesus? Hvorfor er det ikke nævnt? Hvorfor er det ikke understreget?

Tror vi virkelig at vi kan have et forhold til Jehova ved at ignorere Jesus? Alle de år, jeg var Jehovas vidne, var en ting, der generede mig, at jeg aldrig syntes at føle at jeg havde et virkelig tæt forhold til Jehova Gud. Efter at jeg forlod organisationen, begyndte det at ændre sig. Jeg føler nu, at jeg har et meget mere intimt forhold til min himmelske far. Dette er blevet gjort mulig ved at forstå mit sande forhold til hans søn, noget der blev holdt fra mig ved mange års læsning af Vagttårnmateriale, der understreger Jesu rolle.

Hvis du tvivler på det, skal du foretage et ordsøgning på "Jehova" på nogen Vagttårnet emne, du holder af at vælge. Derefter kontrasterer resultaterne med en lignende ordsøgning på navnet “Jesus”. Sammenlign nu forholdet mellem det ene navn og det andet ved at foretage det samme ordsøgning i de kristne græske skrifter. Det skulle fortælle dig alt hvad du behøver at vide.

Meleti Vivlon

Artikler af Meleti Vivlon.
    8
    0
    Vil elske dine tanker, bedes du kommentere.x
    ()
    x