Hallintoelin on omasta tunnustuksestaan ​​”Jehovan todistajien uskon korkein kirkollinen auktoriteetti” maailmanlaajuisesti. (Ks. Kohta 7 Gerrit Loschin julistus.[I]) Pyhissä kirjoituksissa ei kuitenkaan ole perustaa sille, että ihmisistä koostuva hallintoviranomainen korvaisi Jeesuksen Kristuksen maailmanlaajuista seurakuntaa johtavana. Entinen presidentti Fred Franz väitti tätä, vaikkakin paradoksaalisesti, omassa lausunnossaan Valmistumispuhe 59: äänth Gilead-luokka. Ainoa pyhien kirjoitusten teksti, jota hallintoelin on koskaan kehittänyt tukeakseen vallanpitoaan, on vertaus Matthew 24: 45-47, jossa Jeesus puhuu, mutta ei tunnista orjaa, jonka tehtävänä on ruokkia kotikaupunkiaan.
Aikaisemmin todistajille opetettiin, että kaikki voidellut kristityt - pieni osa Jehovan todistajia - muodostivat uskollisen orjaluokan, jonka hallintoelin oli heidän tosiasiallinen ääni. Kuitenkin heinäkuussa 15, 2013 numero Vartiotorni, hallintoelin hyväksyi Matthew 24: 45-47: n rohkean ja kiistanalaisen tulkinnan, joka antoi itselleen lauman ruokkimiseksi nimitetyn uskollisen orjan Jeesuksen virallisen aseman. (Katso täydellinen keskustelu tästä tulkinnasta: Kuka todella on uskollinen ja huomaamaton orja? Vielä enemmän tietoa on saatavana kategoriasta Uskollinen orja.)
Vaikuttaa siltä, ​​että hallintoelin tuntee painostusta perustella viranomaisen asemaansa. Veli David Splane avasi äskettäin Aamiaisjumalan keskustelu tässä skenaariossa:

”Tutkittu sisko tulee luoksesi sunnuntain kokouksen jälkeen ja sanoo:” Nyt tiedän, että maan päällä on aina ollut voiteltuja viimeisten 1900-vuosien ajan, mutta äskettäin sanoimme, ettei ole ollut uskollista ja hienovaraista orjaa, joka tarjoaisi henkistä ruokaa oikeaan aikaan viimeisten 1900-vuosien aikana. Mitä ajattelua sen takana on? Miksi muutimme näkemyksemme siitä? ”

Sitten hän pysähtyy, katselee yleisöä ja antaa haasteen: ”No, me odotamme. Kuinka vastaat? ”
Eikö hän ehdottaa vastauksen olevan ilmeinen? Epätodennäköistä. Ehkä, kun otetaan huomioon hänen lievän haasteensa mukana oleva vilkas hymy, hän tietää, ettei yleisössä ole ketään, joka voisi puolustaa asemaa kunnolla. Tätä varten hän listaa seuraavaksi neljä tekijää yrittäessään osoittaa, miksi Jeesuksen sanat uskollisesta orjasta, joka ruokisi laumaa, olisi voitu täyttää vasta 20.th luvulla.

  1. Hengellisen ruoan lähde ei ollut.
  2. Uudistajien huono asenne Raamattuun.
  3. Jako, joka oli olemassa uudistajien keskuudessa.
  4. Uudistajien tuen puute saarnaustyölle.

Olet ehkä huomannut, että nämä eivät ole raamatullisia syitä vastustaa uskollisen orjan 1900 vuotta kestäneen olemassaoloa, joka ruokkii domestikoita. Itse asiassa hän ei lainaa yhtään pyhää kirjoitusta koko esityksen ajan. Joten meidän on luotettava hänen logiikkaansa vakuuttamaan meidät. Katsotaanpa sitä, eikö niin?

1. ”Hengellisen ruoan lähde”

Veli Splane kysyy: "Mikä on hengellisen ruoan lähde?" Hänen vastauksensa: "Raamattu".
Sitten hän jatkaa, että ennen vuotta 1455 Raamatusta ei ollut painettuja versioita. Ei Raamattua, ei ruokaa. Ei ruokaa, ei mitään orjalle, jolla ruokitaan kotimaisia, joten ei orjaa. On totta, että ennen painokoneita ei voinut olla "painettuja" versioita, mutta "julkaistuja" versioita oli monia. Itse asiassa julkaisut itse ovat paljastaneet tämän.

Innokkaat varhaiset kristityt asettivat itsensä tuottamaan niin monta Raamatun kopiota kuin mahdollista, kaikki kopioiduna käsin. He olivat myös edelläkävijöitä koodekin käytölle, jolla oli nykyisen kirjan kaltaisia ​​sivuja sen sijaan, että jatkaisi vierien käyttöä. (w97 8 / 15 s. 9 - Kuinka Raamattu meille tuli)

Kristittyjen uskomusten leviäminen aiheutti pian kysynnän kristillisen kreikkalaisen pyhien kirjoitusten sekä heprealaisten kirjoitusten käännöksille. Lopulta tehtiin lukuisia versioita armenian, koptin, Georgian ja Syyrian kielistä. Usein aakkoset oli suunniteltava juuri tätä tarkoitusta varten. Esimerkiksi Rooman kirkon neljännen vuosisadan piispan Ulfilan sanotaan keksineen goottilaisen kirjoituksen Raamatun kääntämiseksi. (w97 8 / 15 s. 10 - kuinka Raamattu meille tuli)

Splane on nyt ristiriidassa omien julkaisujensa todistuksen kanssa.
Ainakin kristinuskon neljän ensimmäisen vuosisadan ajan oli olemassa monia Raamatun kappaleita käännettynä useiden kansojen äidinkielelle. Kuinka muuten Splane ajattelee, että Pietari ja apostolit pystyivät tottelemaan Jeesuksen käskyä ruokkia lampaita, jos heillä ei ollut ruokaa? (Johannes 21: 15--17.) Kuinka muuten seurakunta kasvoi helluntaina noin 120: stä miljooniin seuraajiin, jotka olivat olemassa Rooman keisari Konstantinuksen käännyttämisen aikaan? Mitä ruokaa he söivät, jos hengellisen ruoan lähde, Raamattu, ei ollut heidän saatavilla? Hänen perustelut ovat täysin naurettavia!
Veli Splane myöntää, että tilanne muuttui 1400-luvun puolivälissä. Se oli tekniikka, painokoneen keksintö, joka rikkoi kirkon tukehtumisvaaran Raamatun levityksessä pimeinä aikoina. Hän ei kuitenkaan mene mihinkään yksityiskohtiin, koska tämä heikentäisi edelleen hänen väitettään, jonka mukaan ruoan lähteen, Raamatun, puuttuminen ei tarkoittanut orjan käyttöä 1900 vuoden ajan. Hän ei esimerkiksi mainitse, että ensimmäinen koskaan Gutenbergin lehdistölle painettu kirja oli Raamattu. 1500-luvulla se julkaistiin englanniksi. Nykyään alukset partioivat rannikolla lopettaakseen laittoman huumeiden salakuljetuksen. 1500-luvulla Englannin rannikolla partioitiin estääkseen Tyndalen englanninkielisten raamattujen laittoman kaupan pääsyn maahan.
Vuonna 1611 King James Raamattu alkoi muuttaa maailmaa. Historialaiset kertovat, että kaikki lukevat Raamattua. Sen opetukset vaikuttivat jokaiseen elämän osaan. Hänen kirjassaan Kirjakirja: King Jamesin raamatun radikaali vaikutus, 1611-2011, Melvyn Bragg kirjoittaa:

"Mitä eroa oli" tavallisilla "ihmisillä, jotta ne voisivat kiistellä kuten he tekivät Oxfordin koulutettujen pappien kanssa, ja heistä ilmoitetaan usein olevan parempia!"

Tämä tuskin kuulostaa ruokapulalta, eikö niin? Mutta odota, meidän on tarkasteltava kahdeksastoista ja yhdeksästoista vuosisataa. Miljoonat Raamatut painettiin ja jaettiin ympäri maailmaa käytännöllisesti kaikilla kielillä. Kaikki tämä henkisen ruoan runsaus tapahtui ennen 1919: ää, kun hallintoelin sanoo, että heidän edeltäjänsä nimitettiin Kristuksen uskolliseksi orjaksi.

2. "Raamattua käyttäneiden asenne ei aina ollut paras"

Koska Raamattu oli helposti saatavilla protestanttisen uskonpuhdistuksen aikana, Splane esittelee uuden tekijän kiistää uskollisen orjan olemassaoloa. Hän toteaa, että protestanttisten uudistajien ja katolisen papiston välillä oli hyvin vähän eroa.

"Monet protestanttisista uudistajista ottivat Raamatusta sen, mikä heille oli tyytyväinen, ja hylkäsi loput."

Odota vain minuutti! Eikö samaa voida sanoa nykypäivän protestanteista? Kuinka samanlaisessa ilmastossa Splane sanoo nyt, että uskollinen orja on olemassa? Jos seitsemän Jehovan todistajaa voi olla orja nyt, eikö seitsemän voideltua miestä voinut edustaa orjaa myös uskonpuhdistuksen aikana? Odottaako veli Splane uskovan, että vaikka maan omassa tunnustuksessa on aina voideltu maan päällä viimeisen 1900 vuoden aikana, Jeesus ei koskaan löytänyt seitsemää pätevää miestä palvelemaan uskollisena orjana? (Tämä perustuu hallintoelimen olettamukseen, jonka mukaan orja on hallitseva viranomainen.) Eikö hän venytä uskottavuuttamme yli murroskohdan?
Siellä on vielä enemmän.

3. ”Valtava jaosto uudistajien keskuudessa”

Hän puhuu uskollisten anabaptistien vainosta. Hän mainitsee Henry VIII: n toisen vaimon Anne Boleynin, joka teloitettiin osittain siksi, että hän oli salainen evankeliumi ja tuki Raamatun tulostamista. Joten jakautuminen uudistajien kesken on syy siihen, että heitä ei pidetä uskollisena ja hienovaraisena orjana. Ymmärrän kyllä. Voisimme ladata, että he ovat pahoja orjia. Historia osoittaa, että he varmasti toimivat osana. Voi, mutta siinä on hieroa. 2013-uudelleentulkintamme on siirtänyt pahan orjan varoittavan metafoorin tilaan.
Silti entä kaikki kristityt, joita nämä pahat uudistajat vainosivat, kiduttivat ja tappoivat uskonsa ja innokkuutensa vuoksi levittää Jumalan sanaa - painaa Raamattua, kuten Anne Boleyn? Eivätkö veli Splane pidä näitä kelvollisina orjaehdokkaina? Jos ei, niin mitkä ovat tosiasiassa orjan nimittämisen kriteerit?

4. ”Asenne saarnateoihin”

Veli Splane huomauttaa, että protestanttiset uudistajat eivät olleet aktiivisia saarnaamisessa. Hän osoittaa, kuinka katolinen uskonto on vastuussa Jumalan sanan levittämisestä ympäri maailmaa. Mutta uudistajat uskoivat ennakkoon asettamiseen, joten eivät olleet innokkaita saarnaustyössä.
Hänen päättelynsä on erikoinen ja erittäin valikoiva. Hän haluaisi meidän uskovan, että kaikki uudistajat uskoivat ennalta määräämiseen ja välttivät saarnaamistyötä ja Raamatun levittämistä ja vainosivat muita. Baptistit, metodistit, adventistit ovat vain kolme ryhmää, jotka ovat tehneet lähetystyötä kaikkialla maailmassa ja joiden lukumäärä on kasvanut selvästi yli omamme. Kaikki nämä ryhmät ovat ennen Jehovan todistajia. Nämä ryhmät ja monet muutkin ovat aktiivisesti saaneet Raamatun paikallisen väestön käsiin omalla kielellään. Vielä nykyäänkin näillä ryhmillä on lähetyssaarnaajia yhtä monessa maassa kuin Jehovan todistajilla. Näyttää siltä, ​​että viimeisten kahden tai kolmesadan vuoden aikana on ollut useita kristillisiä kirkkokuntia, jotka ovat täyttäneet Splanen uskollisen orjan pätevyyskriteerit.
Ei voi olla epäilystäkään siitä, että veli Splane hylkäisi nämä ryhmät, jos heille esitettäisiin tämä vastalause, koska he eivät opeta täydellistä Raamatun totuutta. Heillä on joitain asioita oikein ja toiset väärin. Jehovan todistajat usein maalavat tällä harjalla, mutta eivät ymmärrä, että se peittää heidät yhtä hyvin. Itse asiassa kukaan muu kuin David Splane itse todisti sen.
Viime lokakuussa hän tahattomasti leikkasi tapit käytännöllisesti katsoen jokaisesta oppista, joka on ainutlaatuista Jehovan todistajille. Keskustellessaan vuosikokouksen edustajien kanssa ihmisperäisistä tyypeistä ja antityypeistä hän totesi, että tällaisten tyyppien käyttö merkitsisi "kirjoitetun tason ylittämistä". Uskomme, että muut lampaat ovat kristittyjen toissijainen ryhmä, perustuu tyypillinen / antitypinen sovellus, jota ei löydy Raamatusta. (Katso "Mennään kirjoitetun puolelle.") Uskomme 1914: iin Kristuksen läsnäolon alkajana perustuu antyypilliseen Nebukadnetsarin seitsemänkertaisen hulluuden soveltamiseen, jota ei myöskään löydy Raamatusta. Voi, ja tässä on kicker: Uskomme, että 1919 merkitsee sitä kohtaa, jossa Jeesus nimitti uskollisen ja huomaamaton orjan, perustuu antityyppisiin sovelluksiin, kuten temppelin tarkistukseen ja liiton sanansaattajaan, joilla ei ole pyhien kirjoitusten soveltamista ensimmäisen vuosisadan jälkeen. täyttyminen. Niiden käyttäminen 1919: iin on sitoutumista antityyppien muihin kuin kirjoituksellisiin sovelluksiin, jotka Splane itse tuomitsi juuri viime vuonna.

Oppi kriisissä

Hallintoelin hallitsee laumansa tasoa, mikä on nykyään melko harvinaista kristillisissä uskonnoissa. Tämän hallinnan ylläpitämiseksi on välttämätöntä, että arvojärjestyksessä uskotaan, että Kristus itse on nimittänyt nämä miehet. Jos nimitys ei alkanut 1919: ssä, he jätetään selittämään kuka uskollinen orja oli ennen silloin ja takaisin historian läpi. Siitä tulee hankala ja heikentäisi vakavasti heidän äskettäin vahvistettua auktoriteettiaan.
Monille Splainin käyttämä pinnallinen logiikka näyttää tapaukseltaan lohduttavaa. Jokaiselle, jolla on edes vähän tietoa kristinuskon historiasta ja totuuden rakkaudesta, hänen sanansa ovat kuitenkin häiritseviä, jopa halveksivia. Emme voi tuntea loukkaantumista, kun sellainen on avointa pelkkä perustelu käytetään yrittämään harhauttaa meitä. Kuten prostituutti, josta sana johtuu, väite on pukeutunut houkuttelemiseen, mutta katsomalla provokatiivisen vaatteen ohi näkee olennon, joka on täynnä sairauksia; jotain kauhistuttavaa.
___________________________________________
[I] Tämä ilmoitus on osa oikeudelle toimitettua lasten hyväksikäyttöä koskevassa asiassa, jossa Gerrit Losch kieltäytyy tottelemasta oikeudenkäynnin kohtelua hallintoelimen puolesta ja jossa hallintoelin kieltäytyy luovuttamasta tuomioistuimen määräämiä asiakirjoja löytö. Sitä pidettiin tuomioistuimen halveksinnassa ja sakotettiin kymmenelle miljoonalle dollarille. (On huomattava, että tämä näyttää loukkaavan Raamatun käskyä toimittaa hallituksen viranomaisille, jos sen tekeminen ei loukkaa Jumalan lakia. - Roomalaiset 13: 1-4)

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    34
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x