Danielin 9: 24-27 messiaanisen profetian sovittaminen maalliseen historiaan

Ratkaisujen tunnistaminen

esittely

Toistaiseksi olemme tarkastelleet osia 1 ja 2 nykyisten ratkaisujen ongelmista ja ongelmista. Olemme myös luoneet tosiasioiden perustan ja siten puitteet, jotka alkavat osista 3, 4 ja 5. Olemme myös luoneet hypoteesin ( ehdotettu ratkaisu), joka käsittelee tärkeimpiä kysymyksiä. Meidän on nyt tarkistettava kaikki asiat huolellisesti ehdotetun ratkaisun suhteen. Meidän on myös tarkistettava, voidaanko tosiasiat, erityisesti Raamatun tosiasiat, helposti sovittaa yhteen.

Ensisijainen tarkkuuden osoituskivi on Raamatun tili. Seuraava testattava ratkaisu perustuu osassa 4 tehtyyn johtopäätökseen, että Danielin profetiaa vastaava asetus on se, jonka Cyrus teki ensimmäisenä vuonna Babylonin hallitsijana. Seurauksena on, että Persian imperiumin pituus on lyhentynyt.

Jos aiomme vastata 70x7-luvun ennusteisiin työskentelemällä takaisin vuodesta 36 jKr ja 69 x 7 lähtien Jeesuksen esiintymisestä Messiana vuonna 29 jKr, meidän on siirrettävä Babylonin pudotus 456 eKr. Vuodesta 539 eKr. ja aseta Cyruksen asetus hänen ensimmäisenä vuonna (yleensä 538 eKr.) 455 eKr. Tämä on hyvin radikaali siirto. Se johtaa Persian imperiumin pituuden lyhentymiseen 83 vuodessa.

Ehdotettu ratkaisu

 • Kuninkaat Ezra 4: 5-7 -tilillä ovat seuraavat: Cyrus, Cambyses kutsutaan Ahasuerukseksi ja Bardiya / Smerdiksen nimi Artaxerxes, jota seuraa Darius (1 tai Suuri). Tässä olevat Ahasuerukset ja Artaxerxit eivät ole samoja kuin Darius ja Artaxerxes, jotka on mainittu myöhemmin Ezrassa ja Nehemiahissa, tai Estherin Ahasuerus.
 • Ezra 57: n ja Ezra 6: n tapahtumien välillä ei voi olla 7 vuoden taukoa.
 • Darius seurasi hänen poikansa Xerxes, Xerxes seurasi hänen poikansa Artaxerxes, Artaxerxes seurasi hänen poikansa Darius II, ei toisen Artaxerxes. Pikemminkin 2nd Artaxerxit luotiin sekaannuksen vuoksi Dariuksen kanssa, jota kutsutaan myös Artaxerxiksi. Pian sen jälkeen Aleksanteri Suuri otti Persian imperiumin haltuunsa Persian.
 • Kreikkalaisten historioitsijoiden kirjaamien kuninkaiden seuraajien on oltava vääriä. Ehkä kreikkalaiset historioitsijat kopioivat yhden tai useamman Persian kuninkaan joko vahingossa, sekoittaen saman kuninkaan, kun viitataan toisella valtaistuimen nimellä, tai pidentääkseen heidän omaa Kreikan historiaansa propagandasyistä. Mahdollinen esimerkki päällekkäisyyksistä voi olla Darius I: n Artaxerxes I (41) = (36).
 • Kreikan Aleksanterin kopioita tai Johananin ja Jadduan kopioita toimittamatta ylimpinä pappeina ei pitäisi olla vaatimuksia, kuten nykyiset maalliset ja uskonnolliset ratkaisut vaativat. Tämä on tärkeää, koska yhdestäkään näistä nimetyistä henkilöistä ei ole historiallista näyttöä useammasta kuin yhdestä henkilöstä.

Ehdotetun ratkaisun tutkimisessa on tarkasteltava kaikkia osissa 1 ja 2 esiteltyjä kysymyksiä ja selvitettävä, onko (a) ehdotettu ratkaisu nyt kohtuullinen toimivaksi ja (b) onko olemassa lisätodisteita, jotka tukevat tätä päätelmää.

1. Mordechain ja Estherin aikakausi, ratkaisu

Syntymä

Jos ymmärrämme Esterin 2: 5-6, että Mordekai otettiin vankeuteen Jehojakinin kanssa, tämä oli 11 vuotta ennen Jerusalemin tuhoamista. Meidän on myös sallittava hänelle vähintään vuoden ikäinen ikä.

1st Cyruksen vuosi

Ajanjakso Jerusalemin tuhoamisen välillä 11th Sidkian vuosi ja Babylonin kaatuminen Kyrukseen oli 48 vuotta.

Cyruksen ymmärretään hallitsevan 9 vuotta Babylonia ja hänen poikansa Cambyses vielä 8 vuotta.

7th Ahasueruksen vuosi

Josephus on maininnut Mordekaiin juutalaisten suurlähettilääksi yhdessä Zerubbabelin kanssa.th - 7th Darius-vuosi.[I] Jos Darius oli Ahasuerus, se selittää ehkä kuinka Esther huomasi ne, jotka etsivät korvausta Vashdelle 6th Ahasueruksen vuosi Esterin 2:16 mukaan.

Jos Ahasuerus on Darius Suuri, niin Mordekai olisi vähintään 84-vuotias. Vaikka tämä on melko vanha, tämä on mahdollista.

12th Ahasueruksen vuosi

Kuten hänet mainitaan viimeksi 12: ssath Ahasueruksen vuosi tarkoittaa, että hän saavutti 89-vuotiaan. Hyvä ikä noille aikoille, mutta ei mahdoton. Tämä on ristiriidassa maallisten ja uskonnollisten tutkijoiden nykyisten teorioiden kanssa, joiden mukaan Xerxes oli Ahasuerus, mikä tarkoittaisi, että hänen täytyi olla 125 vuotta tänä vuonna.

Tällä ratkaisulla on kuitenkin ongelma siinä, että Mordecai saa 84 vuotta vanhaksi, kun Esther meni naimisiin Darius / Ahasuerus / Artaxerxesin kanssa tarjotusta ratkaisusta. Koska hän oli Mordechain serkku jopa 30-vuotiailla eroilla (mikä on epätodennäköistä, mutta mahdollisuuksien rajoissa), hän olisi 54-vuotiaana liian vanha voidakseen pitää nuoria ja kauniita ulkonäöltään (Esther 2: 7).

Siksi se vaatii vielä kerran huolellisesti Ester 2: 5-6. Kohta on seuraava: toteaa ”Tietty mies, juutalainen, sattui olemaan Shu'shanin linnassa, ja hänen nimensä oli Mordekai, Jairin poika, Shimein poika, Benjaminilaisen Kiisin poika, joka oli viety maanpakoon Jerusalemista yhdessä hänen kanssaan. karkotetut ihmiset, jotka otettiin maanpakoon Juudan kuninkaan Jeconian kanssa, jonka Babylonin kuningas Nebukadnetsar otti maanpakoon. Ja hänestä tuli Hadassahin, toisin sanoen Estherin, isänsä veljen tytär, talonmies. Ja hänen isänsä ja äitinsä kuollessa Mordekai antoi hänelle tyttärensä. ”

Tämä kohta voidaan ymmärtää myös sillä, että ”kuka” viittaa Kishiin, Mordekain isoisäyn, joka oli otettu maanpakoon Jerusalemista, ja että kuvauksen tarkoituksena on näyttää jälkeläisten linja Mordechaille. Mielenkiintoista on, että BibleHubin heprealainen riviväli lukee tällä tavalla (kirjaimellisesti, ts. Heprealaisessa sanojärjestyksessä) ”Eräs juutalainen siellä Suusanissa, linnassa, ja jonka nimi oli Mordekai Jairin poika, Shimein poika, Kish a Benjamite-poika, [Kish] oli viety Jerusalemista vankien kanssa, jotka oli vangittu Jeconian kuninkaan kanssa. Juudasta, joka oli vienyt Nebukadnetsarin, Babylonin kuninkaan. ”. Sana, joka esitetään nimellä “[Kish]”, on "WHO" ja heprea kääntäjä ymmärtää sen viittaavan Kishiin eikä Mordekaiihin.

Jos näin olisi, se tosiseikka, että Mordekaiin mainitaan palauttavan Juudaan yhdessä muiden paluumuuttajien kanssa Ezran 2: 2 mukaan, osoittaisi olevansa todennäköisesti vähintään 20-vuotias.

Jopa tämän olettamuksen mukaan hän olisi 81-vuotias 20-vuotias (9 + 8 +1 + 36 + 7 +7)th Xerxien vuosi maallisen kronologian mukaan (joka tunnistetaan Estherissä yleisesti nimellä Ahasuerus) ja siten Esther olisi edelleen liian vanha. Ehdotetulla ratkaisulla hän olisi kuitenkin (20 + 9 + 8 + 1 + 7) = 45-vuotias. Jos Esther olisi 20-25 vuotta nuorempi, tämä olisi mahdollisuus, niin hän olisi 20-25 vuotta vanha, täsmälleen oikea ikä, jotta hänet valittaisiin mahdolliseksi vaimoksi Dariuselle.

Kuitenkin edes ehdotetun ratkaisun puitteissa, Xerxesin ollessa Dariusin johtaja 16 vuoden ajan, Xerxien yhteinen tunnistaminen Ahasuerukseksi jättäisi Estherin edelleen 41-vuotiaana Xerxes 7: ään.th vuosi (jos asetamme hänen syntymästään 3rd Cyruksen vuosi). Jos sallitaan epätodennäköinen 30-vuotiasta ero serkkunsa Mordechain ja Estherin välillä, hän jättäisi hänet 31-vuotiaana.

Onko mitään todisteita Mordechaista aavikkotietueissa? Kyllä on.

”Mar-duk-ka” (babylonialainen vastaava nimi Mordecai) löytyy ”hallinnollisesta superintendentiksi [Ii] joka työskenteli Darius I: n palveluksessa ainakin hänen vuodesta 17-32, täsmälleen saman ajanjakson, jonka odotamme löytävän Mordechain työskentelevän Persian hallinnossa Raamatun kertomuksen perusteella. [Iii]. Mardukka oli korkea virkamies, joka teki joitakin töitä kirjanpitäjänä: Mardukka, jonka kirjanpitäjä [marriš] on saanut (R140)[IV]; Hirirukka kirjoitti (tabletti), Mardukan vastaanottaman kuitin (PT 1) ja kuninkaallisen kirjoittajan. Kaksi tablettia todistaa, että Mardukka oli tärkeä hallinnollinen superintendentti eikä pelkkä Darius-palatsin virkamies. Esimerkiksi korkea virkamies kirjoitti: Kerro Mardukka, Mirinza puhui seuraavalla tavalla (PF 1858) ja toisessa tabletissa (Amherst 258) Mardukkaa kuvataan kääntäjänä ja kuninkaallisena kirjanoppijana (sepīru), joka on kiinnitetty Uštanuin toimikauteen, Babylonin kuvernööri ja sen jälkeen. joki." [V]

Ratkaisu: Kyllä.

2. Ezran aikakausi, ratkaisu

Syntymä

Koska Nebukadnetsar surmasi Seraian (Ezran isän) pian Jerusalemin tuhoamisen jälkeen, tämä tarkoittaa, että Ezran olisi pitänyt syntyä ennen kyseistä ajankohtaa, 11th Sidkian vuosi, 18th Nebukadnetsarin sairaalavuosi. Arviointia varten oletamme tällä hetkellä, että Ezra oli 1-vuotias.

1st Cyruksen vuosi

Ajanjakso Jerusalemin tuhoamisen välillä 11th Sidkian vuosi ja Babylonin kaatuminen Kyrukseen oli 48 vuotta.[Vi]

7th Artaxerxien vuosi

Tavanomaisessa kronologiassa ajanjakso Babylonin putouksesta Cyrukseen 7th Artaxerxesin (I) hallitusvuosi koostuu seuraavista: Cyrus, 9 vuotta, + Cambyses, 8 vuotta, + Darius Suuri I, 36 vuotta, + Xerxes, 21 vuotta + Artaxerxes I, 7 vuotta. Tämä (1 + 48 + 9 + 8 + 36 + 21 + 7) on 130 vuotta, mikä on hyvin epätodennäköistä.

Jos pyhien kirjoitusten Artaxerxit (Nehemia 12) viittasivat Darius Suurten kuningaskuntaan[Vii], se olisi ehdottomasti 1 + 48 + 9 + 8 + 7 = 73.

Artaxerxien 20. vuosi

Lisäksi Nehemiah 12: 26-27,31-33 antaa viimeisen viittauksen Ezraan ja näyttää Ezran Jerusalemin muurin vihjaamisessa 20th Artaxerxien vuosi. Tavanomaisessa kronologiassa tämä pidentää hänen 130 vuotta mahdottomaan 143 vuoteen.

Jos Nehemian 12 Artaxerxit olivat Darius Suuri[VIII] Ehdotetun ratkaisun mukaan se olisi 73 + 13 = 86 vuotta, mikä on melkein mahdollisuuksien rajoissa.

Ratkaisu: Kyllä

3. Nehemian aika, ratkaisu

Babylonin putoaminen Cyrukseen

Ezra 2: 2 sisältää ensimmäisen maininnan Nehemiasta, kun Babylonista lähteneet palasivat Juudaan. Hänet mainitaan yhdessä Zerubbabelin, Jeshuan ja Mordekaiin kanssa. Nehemian 7: 7 on melkein identtinen Ezran 2: 2: n kanssa. On myös erittäin epätodennäköistä, että hän oli nuori tällä hetkellä, koska kaikki, joita hänet mainitaan, olivat aikuisia ja kaikki todennäköisesti yli 30-vuotiaita. Siksi konservatiivisesti voimme antaa Nehemialle 20 vuoden ikäisenä Babylonin pudotessa Kyrukselle, mutta se olisi voinut olla vähintään 10 vuotta tai enemmän.

Artaxerxien 20. vuosi

Nehemian 12: 26-27: ssä Nehemiaa mainitaan kuvernöörina Joiakimin, Jeshuan pojan [ylipappina palvelevan] ja Ezran päivinä. Tämä tapahtui silloin, kun Jerusalemin muuri vihittiin käyttöön. Tämä oli 20th Artaxerxien vuosi Nehemian 1: 1 ja Nehemian 2: 1 mukaan. Jos hyväksymme, että Darius I: tä kutsutaan myös Artaxerxiksi Ezrasta 7 alkaen ja Nehemiassa (etenkin hänen 7th hallitusvuosi), tällä ratkaisulla Nehemian ajanjakso tulee järkeväksi. Ennen Babylonin kaatumista vähintään 20 vuotta, + Cyrus, 9 vuotta, + Cambyses, 8 vuotta, + Darius Suuri I tai Artaxerxes, 20. vuosi. Siten 20 + 9 + 8 + 20 = 57-vuotias.

32nd Artaxerxien vuosi

Nehemiah 13: 6 toteaa sitten, että Nehemia oli palannut palvelemaan kuninkaa 32nd Artaxerxesin, Babylonin kuninkaan vuosi 12 vuoden kuvernöörina toimimisen jälkeen. Siihen mennessä hän olisi edelleen vain 69, ehdottomasti mahdollista. Tilissä kirjataan, että joskus myöhemmin tämän jälkeen hän palasi Jerusalemiin selvittääkseen asiaa, jonka yhteydessä ammonilainen Tobiah sai korkean papin Eliashibin pitää temppelissä suuren ruokasalin.

Siksi Nehemian ikä ratkaisun mukaan on 57 + 12 +? = 69 + vuotta. Vaikka tämä olisi viisi vuotta myöhemmin, hän olisi silti 5-vuotias. Tämä on ehdottomasti kohtuullista.

Ratkaisu: Kyllä

4. “7 viikkoa myös 62 viikkoa”, Ratkaisu

Voit muistaa, että yleisesti hyväksytyssä ratkaisussa tällä jakautumisella 7 x 7: ksi ja 62 x 7: ksi ei näytä olevan merkitystä tai mahdollista toteutusta. Hyvin mielenkiintoista kuitenkin, jos otamme Ezran 6:14 käsityksen sanomalla ”Darius, jopa Artaxerxes”[IX] ja näin ollen Ezra 7: n Artaxerxit eteenpäin ja Nehemian kirjan ymmärretään nyt olevan Darius (I)[X] sitten 49 vuotta vieisi meidät Cyrus 1: stäst vuosi seuraavasti: Cyrus 9 vuotta + Cambyses 8 vuotta + Darius 32 vuotta = 49.

Nyt kysymys on, tapahtuiko jotain merkittävää 32: ssand Darius-vuosi (I)?

Nehemia oli ollut Juudan kuvernööri 12 vuoden ajan 20: stäth Artaxerxes / Darius-vuosi. Hänen ensimmäinen tehtävä oli Jerusalemin muurien jälleenrakentamisen valvonta. Seuraavaksi hän valvoi Jerusalemin palauttamista asuttavaksi kaupungiksi. Lopuksi 32: ssand vuoden Artaxerxes, hän lähti Juudasta ja palasi kuninkaan henkilökohtaiseen palveluun.

Nehemian 7: 4 osoittaa, että Jerusalemissa ei ollut rakennettu taloja tai niitä oli vain vähän, ennen kuin seinät rakennettiin uudelleen.th vuosi Artaxerxes (tai Darius I). Nehemiah 11 osoittaa, että erät heitettiin Jerusalemin asuttamiseksi muurien uudelleenrakentamisen jälkeen. Tämä ei olisi ollut välttämätöntä, jos Jerusalemilla olisi jo riittävästi taloja ja se olisi jo asuttu hyvin.

Tämä laskisi ajanjakson 7 kertaa 7, joka on mainittu Daniel 9: 24-27. Se vastaa myös Danielin 9: 25b: n ajanjaksoa ja profetiaa ”Hän palaa ja rakennetaan tosiasiallisesti uudelleen julkisella aukiolla ja vallihaulla, mutta ajan salissa. " Aikojen salmi vastaisi yhtä kolmesta mahdollisuudesta:

 1. Koko 49 vuoden ajanjakso Babylonin kaatumisesta 32-vuotiaannd Artaxerxes / Darius -vuosi, joka on täysin ja parhaassa mielessä.
 2. Toinen mahdollisuus on, kun temppelin uudelleenrakentaminen on saatu päätökseen 6th Darius / Artaxerxien vuosi 32: eennd Artaxerxien vuosi / Darius
 3. Epätodennäköisin ja paljon lyhyempi ajanjakso 20: stath 32: äännd vuoden Artaxerxes, kun Nehemiah oli kuvernööri, valvoi Jerusalemin muurien palauttamista ja talojen ja väestön määrän lisäämistä Jerusalemissa.

Niin tekemällä he tekisivät seitsemän seitsemän (7 vuotta) sopivaan lopputulokseen skenaarion mukaan, että Darius I oli Ezra 49: n myöhempien tapahtumien ja Nehemian tapahtumien Artakserksit.

Ratkaisu: Kyllä

5. Daniel 11: 1-2: n ymmärtäminen, ratkaisu

Ehkä yksinkertaisin tapa löytää ratkaisu on selvittää kuka oli rikkain Persian kuningas?

Mistä historiallisista ennätysistä selviää, näyttää siltä, ​​että se oli Xerxes. Hänen isänsä Darius Suuri oli perustanut säännöllisen verotuksen ja kerännyt huomattavaa varallisuutta. Xerxit jatkoivat tällä ja 6: llath Vallankumouksensa vuosi käynnisti massiivisen kampanjan Persiaa vastaan. Tämä kesti kaksi vuotta, vaikka vihollisuudet jatkuivat vielä kymmenen vuotta. Tämä vastaa Daniel 10: 11: n kuvausta.neljäs kerää suurempia rikkauksia kuin kaikki muut. Ja heti kun hänestä on tullut vahva rikkauksissaan, hän ryntää kaiken Kreikan valtakuntaa vastaan. ”

Tämä tarkoittaisi, että loput kolme kuningasta olisi tunnistettava Cambyses II: n, Bardiya / Smerdisin ja Darius Suuren kanssa.

Oliko Xerxes siis viimeinen Persian kuningas, kuten jotkut ovat väittäneet? Hepreankielisessä tekstissä ei ole mitään, joka rajoittaisi kuninkaat neljään. Danielille kerrottiin yksinkertaisesti, että Cyruksen jälkeen tulee vielä kolme kuninkaata ja neljäs olisi rikkain ja sekoittaisi kaikki Kreikan kuningaskuntaa vastaan. Tekstissä ei mainita eikä viitata siihen, että ei voisi olla viidesosa (maallisesti tunnettu Artaxerxes I) ja todellakaan kuudes kuninkaan (tunnetaan nimellä Darius II), pelkästään siitä, että niitä ei mainita kerronnan osana, koska ne eivät ole tärkeitä.

Kreikkalaisen historioitsija Arrianin (Rooman valtakunnan kirjoittaminen ja palveleminen) mukaan Aleksanteri pyrki valloittamaan Persiaa kostoapana menneille vääryyksille. Alexander puhuu tähän Dariusille osoittamassaan kirjeessä:

"Esivanhempanne tulivat Makedoniaan ja muuhun Kreikkaan ja hoitivat meitä sairaina ilman mitään aikaisempaa vahinkoa meille. Olen nimitetty kreikkalaisten komentajaksi ja päälliköksi, ja haluavan kostaa persialaisia, muutin Aasiaan, ja sinä olet aloittanut vihollisuudet. ”[Xi]

Ratkaisumme mukaan, joka olisi ollut noin 60-61 vuotta aiemmin. Tämä on riittävän lyhyt, jotta kreikkalaiset kertovat muistoista tapahtumista Alexanderille. Nykyisessä maallisessa kronologiassa tämä ajanjakso olisi yli 135 vuotta, ja siten muistot olisivat haalistuneet sukupolvien ajan.

Ratkaisu: Kyllä

Jatkamme ratkaisujen ratkaisemista avoimiin kysymyksiin sarjan seuraavassa osassa, osassa 7.

[I] http://www.ultimatebiblereferencelibrary.com/Complete_Works_of_Josephus.pdf Josephus, Juutalaisten muinaiset esineet, Kirja XI, luku 4 v 9

[Ii] RT HALLOCK - Persepolis-linnoitustabletit julkaisussa: Oriental Institute Publications 92 (Chicago Press, 1969), sivut 102,138,165,178,233,248,286,340,353,441,489,511,725. https://oi.uchicago.edu/sites/oi.uchicago.edu/files/uploads/shared/docs/oip92.pdf

[Iii] GG CAMERON - Persepolisin kassatabletit julkaisussa: Oriental Institute Publications 65 (University of Chicago Press, 1948), s. 83. https://oi.uchicago.edu/research/publications/oip/oip-65-persepolis-treasury-tablets

[IV] JE CHARLES; MW STOLPER - Erlenmeyer-kokoelman huutokaupassa myyty linnoitusteksti: Arta 2006 vol.1, s. 14-15, http://www.achemenet.com/pdf/arta/2006.001.Jones-Stolper.pdf

[V] P.BRIANT - Cyruksesta Alexanderiin: Persian valtakunnan historia Leiden 2002, Eisenbrauns, s. 260,509 XNUMX. https://delong.typepad.com/files/briant-cyrus.pdf

[Vi] Katso artikkelisarja ”Löytömatka ajan kuluessa”. https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Vii] Selitys, joka perustelee tämän vaihtoehdon Kingin nimien suhteen, on myöhemmin tässä sarjassa.

[VIII] Selitys, joka perustelee tämän vaihtoehdon Kingin nimien suhteen, on myöhemmin tässä sarjassa.

[IX] Katso tämä ”waw” käyttö Nehemian kirjassa 7: 2 ”Hanania, se on komentaja Hanania” ja Ezra 4:17 ”Tervehdys ja nyt”.

[X] Selitys, joka perustelee tätä vaihtoehtoa kuninkaan nimillä, on myöhemmin tässä asiakirjassa.

[Xi] http://www.gutenberg.org/files/46976/46976-h/46976-h.htm#Page_111

Tadua

Tadua-artikkelit.
  3
  0
  Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x