Israelin uskonnolliset johtajat olivat Jeesuksen vihollisia. Nämä olivat miehiä, jotka pitivät itseään viisaina ja älyllisinä. He olivat kansakunnan oppineimpia, hyvin koulutettuja miehiä ja suhtautuivat vilpittömästi yleiseen väestöön kouluttamattomana talonpoikana. Kummallista kyllä, tavalliset ihmiset, joita he käyttivät väärin valtaansa, katsoivat myös heitä johtajina ja hengellisinä oppaina. Nämä miehet kunnioitettiin.

Yksi syy, miksi nämä viisaat ja oppineet johtajat vihasivat Jeesusta, oli se, että hän käänsi nämä perinteiset roolit. Jeesus antoi vallan pienille ihmisille, tavalliselle ihmiselle, kalastajalle, halveksitulle veronkantajalle tai kaatuneelle prostituoitulle. Hän opetti tavallisille ihmisille ajattelemaan itse. Pian yksinkertainen kansa haastoi nämä johtajat esittäen heitä tekopyhinä.

Jeesus ei kunnioittanut näitä miehiä, koska hän tiesi, että Jumalalle ei ole merkitystä koulutuksesi, aivojesi voima vaan sydämesi syvyys. Jehova voi antaa sinulle enemmän oppimista ja älykkyyttä, mutta sinun on muutettava sydämesi. Se on vapaa tahto.

Tästä syystä Jeesus sanoi seuraavaa:

Kiitän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, koska olet piilottanut nämä asiat viisailta ja oppineet ja paljastaneet ne pikkulapsille. Kyllä, isä, koska tämä oli sinun ilo. " (Matteus 11:25, 26) Se tulee Holman Study Raamatusta.

Saatuamme tämän voiman, tämän valtuuden Jeesukselta, emme koskaan saa heittää sitä pois. Ja silti se on ihmisten taipumus. Katso, mitä muinaisen Korintin seurakunnassa tapahtui. Paavali kirjoittaa tämän varoituksen:

"Mutta jatkan sen tekemistä, mitä teen, jotta voisin alittaa ne, jotka haluavat tilaisuuden tulla samanarvoisiksi asioissamme, joista he ylpeilevät. Sillä sellaiset miehet ovat väärät apostolit, petolliset työntekijät, jotka naamioituvat Kristuksen apostoleiksi. ” (2.Korinttilaisille 11:12, 13 Berean tutkia Raamattua)

Näitä Paavali kutsui ”superapostoleiksi”. Mutta hän ei pysähdy heidän kanssaan. Seuraavaksi hän nuhtelee Korintin seurakunnan jäseniä:

"Sillä suvaitsette mielellään tyhmiä, koska olette niin viisaita. Itse asiassa voit jopa sietää ketään, joka orjuuttaa sinua tai käyttää sinua hyväkseen tai hyödyntää sinua tai korottaa itseään tai lyö sinua kasvoille. " (2.Korinttilaisille 11:19, 20 BSB)

Tiedät, että nykyajan standardien mukaan apostoli Paavali oli suvaitsematon mies. Hän ei todellakaan ollut sitä, mitä kutsumme "poliittisesti korrektiksi", eikö niin? Nykyään haluamme ajatella, että sillä ei ole väliä mitä uskot, kunhan rakastat ja teet hyvää muille. Mutta onko valheiden opettaminen ihmisille rakastavaa? Onko ihmisten harjoittaminen Jumalan todellisen luonteen suhteen hyvää tekemistä? Eikö totuudella ole merkitystä? Paul luuli sen tekevän. Siksi hän kirjoitti niin vahvoja sanoja.

Miksi he antaisivat jonkun orjuuttaa heidät, hyväksikäyttää heitä ja hyödyntää niitä samalla kun hän korottaa itseään heidän yläpuolellaan? Koska me, syntiset ihmiset, olemme taipuvaisia ​​tekemään niin. Haluamme johtajan, ja jos emme voi nähdä näkymättömää Jumalaa uskon silmillä, valitsemme hyvin näkyvän ihmisen johtajan, jolla näyttää olevan kaikki vastaukset. Mutta se osoittautuu meille aina huonoksi.

Joten miten voimme välttää tämän taipumuksen? Se ei ole niin yksinkertaista.

Paavali varoittaa meitä siitä, että sellaiset miehet viittaavat vanhurskauden vaatteisiin. He näyttävät olevan hyviä ihmisiä. Joten miten voimme välttää huijaamista? Pyydän teitä harkitsemaan tätä: Jos todellakin Jehova aikoo paljastaa totuuksia pikkulapsille tai pikkulapsille, hänen on tehtävä se tavalla, jonka niin nuoret mielet ymmärtävät. Jos ainoa tapa ymmärtää jotain on saada joku viisaaksi, älykkääksi ja hyvin koulutetuksi, että se on niin, vaikka et näe sitä itse, niin Jumala ei puhu sitä. On hyvä, että joku selittää asioita sinulle, mutta loppujen lopuksi sen on oltava riittävän yksinkertainen ja riittävän ilmeinen, että jopa lapsi saisi sen.

Haluan valaista tätä. Minkä yksinkertaisen totuuden Jeesuksen luonteesta voit kerätä seuraavista pyhistä kirjoituksista, kaikki englanninkielisestä vakioversiosta?

"Kukaan ei ole noussut taivaaseen paitsi se, joka laskeutui taivaasta, Ihmisen Poika." (Johannes 3:13)

"Sillä Jumalan leipä on se, joka tulee alas taivaasta ja antaa elämän maailmalle." (Johannes 6:33)

"Sillä minä olen tullut alas taivaasta enkä tehnyt omaa tahtoni, vaan sen tahdon, joka minut lähetti." (Johannes 6:38)

"Entä jos tekisit nähdä Ihmisen Pojan nousevan sinne, missä hän oli ennen?" (Johannes 6:62)

”Olet alhaalta; Olen ylhäältä. Sinä olet tästä maailmasta; En ole tästä maailmasta. " (Johannes 8:23)

"Totisesti, totisesti sanon teille, ennen kuin Abraham oli, minä olen." (Johannes 8:58)

"Tulin Isältä ja olen tullut maailmaan, ja nyt olen poistumassa maailmasta ja menemässä Isän tykö." (Johannes 16:28)

"Ja nyt, Isä, ylistä minua omassa läsnäollessasi kirkkaudella, joka minulla oli kanssasi ennen maailman olemassaoloa." (Johannes 17: 5)

Luettuasi kaiken tämän, etkö päätyisi siihen, että kaikki nämä kirjoitukset osoittavat, että Jeesus oli olemassa taivaassa ennen kuin hän tuli maahan? Sinun ei tarvitse korkeakoulututkintoa sen ymmärtämiseksi, vai mitä? Itse asiassa, jos nämä olisivat aivan ensimmäiset jakeet, jotka olet koskaan lukenut Raamatusta, jos olisit täysin uusi aloittelija raamatuntutkistelussa, eikö sinäkään päätyisi siihen johtopäätökseen, että Jeesus Kristus tuli alas taivaasta; että hän oli olemassa taivaassa ennen kuin hän syntyi maan päälle?

Tarvitset vain kielen perustiedot ymmärtämisen saavuttamiseksi.

On kuitenkin niitä, jotka opettavat, että Jeesusta ei ollut olemassa elävänä olentona taivaassa ennen kuin hän syntyi ihmisenä. Kristinuskossa on sosiinismi-niminen ajattelukoulu, joka opettaa muun muassa, ettei Jeesusta ollut olemassa taivaassa. Tämä opetus on osa ei-trinitaarista teologiaa, joka on peräisin vuodelta 16th ja 17th vuosisatojen ajan, nimetty kahden italialaisen mukaan, jotka keksivät sen: Lelio ja Fausto Sozzini.

Nykyään muutamat pienemmät kristilliset ryhmät, kuten kristadelfialaiset, mainitsevat sitä oppina. Se voi olla houkutteleva Jehovan todistajille, jotka lähtevät organisaatiosta etsimään uutta ryhmää, johon voi olla yhteydessä. Koska he eivät halua liittyä ryhmään, joka uskoo kolminaisuuteen, he ovat usein houkutelleet kolminaisuuden ulkopuolisiin kirkoihin, joista osa opettaa tätä oppia. Kuinka tällaiset ryhmät selittävät äsken lukemamme pyhät kirjoitukset?

He yrittävät tehdä sen niin kutsutulla ”käsitteellisellä tai käsitteellisellä olemassaololla”. He väittävät, että kun Jeesus pyysi Isää kirkastamaan hänet kirkkaudella, joka hänellä oli ennen maailman olemassaoloa, hän ei tarkoittanut olevansa tietoinen kokonaisuus ja nauttinut kirkkaudesta Jumalan kanssa. Sen sijaan hän viittaa käsitykseen Kristuksesta, joka oli Jumalan mielessä. Kunnia, jonka hänellä oli ennen maan päällä olemista, oli vain Jumalan mielessä, ja nyt hän halusi, että kirkkaus, jonka Jumala oli kuvannut hänelle tuolloin, myönnettäisiin hänelle elävänä, tietoisena olentona. Toisin sanoen: "Jumala, jonka kuvittit ennen syntymääni nauttivan tästä kirkkaudesta, niin anna nyt minulle palkkio, jonka olet säilyttänyt minulle koko tämän ajan."

Tässä teologiassa on monia ongelmia, mutta ennen kuin pääset mihinkään niistä, haluan keskittyä ydinkysymykseen, joka on, että Jumalan sana myönnetään lapsille, pikkulapsille ja pikkulapsille, mutta viisasta kieltäydytään. , älylliset ja oppineet miehet. Tämä ei tarkoita sitä, että älykäs ja hyvin koulutettu ihminen ei voi ymmärtää tätä totuutta. Jeesus tarkoitti hänen aikanaan oppineiden miesten ylpeää sydänasennetta, joka peitti heidän mielensä Jumalan sanan yksinkertaiseen totuuteen.

Esimerkiksi, jos selität lapselle, että Jeesus oli ollut olemassa ennen ihmiseksi syntymistä, käyttäisit jo lukemamme kieltä. Jos hän kuitenkin halusi kertoa tälle lapselle, että Jeesus ei ollut koskaan elossa ennen kuin hän syntyi ihmiseksi, mutta että hän oli olemassa käsitteenä Jumalan mielessä, et sano sitä ollenkaan niin? Se olisi hyvin harhaanjohtavaa lapselle, eikö niin? Jos yrität selittää ajatellun olemassaolon ajatusta, sinun on löydettävä yksinkertaisia ​​sanoja ja käsitteitä viestimään siitä lapselliselle mielelle. Jumala pystyy siihen hyvin, mutta ei. Mitä se kertoo meille?

Jos hyväksymme sosiinismin, meidän on hyväksyttävä, että Jumala antoi lapsilleen väärän idean, ja kesti 1,500 vuotta, ennen kuin pari viisasta ja älyllistä italialaista tutkijaa keksi todellisen merkityksen.

Joko Jumala on kauhea kommunikoija, tai Leo ja Fausto Sozzini toimivat viisaiden, hyvin koulutettujen ja älyllisten miesten tavoin, kun he ovat liian liian täynnä itseään. Se motivoi Paavalin päivän superapostoleja.

Näetkö perusongelman? Jos tarvitset jonkun, joka on enemmän oppinut, älykkäämpi ja älykkäämpi kuin sinä, selittämään jotain perusasetusta Raamatusta, olet todennäköisesti joutumassa saman asenteen uhriksi, jonka Paavali tuomitsi Korintin seurakunnan jäsenissä.

Kuten luultavasti tiedät, oletko katsellut tätä kanavaa, en usko kolminaisuuteen. Kolminaisuuden opetusta ei kuitenkaan voiteta muilla väärillä opetuksilla. Jehovan todistajat yrittävät tehdä sen väärällä opetuksellaan, että Jeesus on vain enkeli, arkkienkeli Miikael. Sosinialaiset yrittävät torjua kolminaisuutta opettamalla, ettei Jeesusta ollut olemassa. Jos hän syntyisi vain ihmisenä, hän ei voisi olla osa kolminaisuutta.

Tämän opetuksen tueksi käytetyt argumentit vaativat meitä jättämään huomiotta useita tosiseikkoja. Esimerkiksi sosiinialaiset viittaavat Jeremian 1: 5: een, jossa lukee: ”Ennen kuin minä muodostin sinut kohdussa, tunsin sinut, ennen syntymää minä erotin sinut; Olen nimittänyt sinut profeetaksi kansoille. "

Täällä löydämme Jehovan, jonka Jumala oli jo päättänyt, mitä Jeremialla oli oltava ja tehtävä, jo ennen hänen syntymistä. Sosinialaiset yrittävät esittää, että kun Jehova aikoo tehdä jotain, se on yhtä hyvä kuin tehty. Joten ajatus Jumalan mielessä ja sen toteutumisen todellisuus ovat samanarvoisia. Jeremia oli siis olemassa ennen syntymää.

Tämän päättelyn hyväksyminen edellyttää, että hyväksytään, että Jeremia ja Jeesus ovat käsitteellisesti tai käsitteellisesti samanarvoisia. Heidän on oltava, jotta tämä toimisi. Itse asiassa sosiiniset saavat meidät hyväksymään, että tämä ajatus oli laajalti tiedossa ja hyväksynyt paitsi ensimmäisen vuosisadan kristittyjen, myös juutalaisten, jotka tunnustivat käsitteellisen olemassaolon käsitteen.

Jokainen, joka lukee Raamattua, tunnustaisi tosiasian, että Jumala voi tuntea ihmisen ennalta, mutta on valtava harppaus sanoa, että jonkin ennalta tunteminen vastaa olemassaoloa. Olemassaolo määritellään "tosiasiana tai tilana, jossa eletään [eletään] tai jolla on objektiivinen [objektiivinen] todellisuus". Jumalan mielessä oleminen on parhaimmillaan subjektiivista todellisuutta. Et ole elossa. Olet todellinen Jumalan näkökulmasta. Se on subjektiivista - jotain ulkopuolellasi. Objektiivinen todellisuus tulee kuitenkin, kun itse havaitset todellisuuden. Kuten Descartes tunnetusti totesi: "Luulen siis, että olen".

Kun Jeesus sanoi Johanneksen 8:58: ssa, "Minä olen ennen Aabrahamin syntymää!" Hän ei puhunut käsityksestä Jumalan mielessä. "Luulen, siis olen". Hän puhui omasta tajunnastaan. Se, että juutalaiset ymmärsivät hänen tarkoittavan juuri sitä, käy ilmi heidän omista sanoistaan: "Et ole vielä viisikymmentä vuotta vanha ja oletko nähnyt Abrahamia?" (Johannes 8:57)

Käsitys tai käsitys Jumalan mielessä ei voi nähdä mitään. Tarvitsisi tietoisen mielen, elävän olennon, jotta hän olisi nähnyt Abrahamin.

Jos olet edelleen vakuuttunut sosiinisesta väitteellisen olemassaolon argumentista, otakaamme se sen loogiseen johtopäätökseen. Kun teemme niin, pidä mielessä, että älyllisemmät vanteet täytyy hypätä läpi, jotta opetustyö vie meidät vain kauemmas totuudesta, joka paljastetaan lapsille ja pikkulapsille ja yhä enemmän kohti totuuden olemista. kieltäytyi viisailta ja oppineilta.

Aloitetaan Johanneksen 1: 1-3: sta.

"Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa, ja Sana oli Jumala. 2Hän oli alussa Jumalan kanssa. 3 Hänen kauttaan kaikki tehtiin, ja ilman häntä ei tehty mitään, mikä on tehty. " (Johannes 1: 1--3)

Nyt tiedän, että ensimmäisen jakeen käännös on kiistanalainen ja että kieliopillisesti vaihtoehtoiset käännökset ovat hyväksyttäviä. En halua päästä keskusteluun kolminaisuudesta tässä vaiheessa, mutta ollakseni oikeudenmukainen, tässä on kaksi vaihtoehtoista esitystä: "

"Ja sana oli jumala" - Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen voidellun Uusi testamentti (JL Tomanec, 1958)

"Joten sana oli jumalallinen" - Alkuperäinen Uusi testamentti, kirjoittanut Hugh J.Schonfield, 1985.

Olitpa sitä mieltä, että Logos oli jumalallinen, Jumala itse vai jumala paitsi Jumala, meidän kaikkien isä - ainosyntyinen jumala, kuten Joh. Jotenkin käsitys Jeesuksesta Jumalan mielessä alussa oli joko jumala tai jumalallinen, vaikka se oli olemassa vain Jumalan mielessä. Sitten on jae 1, joka vaikeuttaa asioita entisestään toteamalla, että tämä käsite oli Jumalan kanssa. Interlineaarisessa ammattilaiset ton viittaa johonkin "Jumalan läheisyyteen, edessä olevaan tai kohti Jumalaa". Se tuskin sopii ajatukseen Jumalan mielessä.

Lisäksi kaikki asiat tehtiin tämän käsitteen, tämän käsityksen ja tämän käsityksen kautta.

Ajattele nyt sitä. Kääri mielesi sen ympärille. Emme puhu olosta, joka on syntynyt ennen kuin kaikki muut asiat tehtiin, kenen kautta kaikki muut asiat tehtiin ja joille kaikki muut tehtiin. "Kaikki muut" sisältäisivät kaikki miljoonat henkiolennot taivaassa, mutta enemmän kuin kaikki miljardit galaksit ja niiden miljardit tähdet.

Okei, nyt katso tätä kaikkea socinialaisen silmin. Käsityksen Jeesuksesta Kristuksesta ihmisenä, joka elää ja kuolee, jotta voimme lunastua alkuperäisestä synnistä, on pitänyt olla Jumalan mielessä käsite kauan ennen kuin mitään luotiin. Siksi kaikki tähdet on luotu tämän käsitteen kautta, tämän käsitteen kautta ja sen ainoana tavoitteena lunastaa syntiset ihmiset, jotka oli vielä luotava. Ihmiskunnan tuhansien vuosien koko pahuutta ei voida oikeastaan ​​syyttää ihmisistä, emmekä voi myöskään syyttää Saatanaa tämän sotkun luomisesta. Miksi? Koska Jehova Jumala suunnitteli tämän lunastajan Jeesuksen käsityksen kauan ennen kuin maailmankaikkeus syntyi. Hän suunnitteli koko asian alusta alkaen.

Eikö tämä sijoittuisi kaikkien aikojen inhimillisimpiin egosentrisiin jumaliin, joka häpäisee Jumalaa?

Kolossalaiset puhuvat Jeesuksesta kaiken luomakunnan esikoisena. Aion tehdä pienen tekstimääritelmän, jotta tämä kohta sovitettaisiin sosinialaisen ajatuksen kanssa.

[Jeesuksen käsite] on näkymättömän Jumalan kuva, [tämä Jeesuksen käsite] on kaiken luomakunnan esikoinen. Sillä [Jeesuksen käsityksessä] luotiin kaikki asiat, taivaassa ja maan päällä olevat, näkyvät ja näkymättömät, olivatpa sitten valtaistuimia tai hallintoja, hallitsijoita tai viranomaisia. Kaikki on luotu [Jeesuksen käsitteen] kautta [Jeesuksen käsitteen] kautta.

Meidän on sovittava, että ”esikoinen” on ensimmäinen perheessä. Esimerkiksi. Olen esikoinen. Minulla on nuorempi sisar. Minulla on kuitenkin ystäviä, jotka ovat vanhempia kuin minä. Silti olen edelleen esikoinen, koska nuo ystävät eivät ole osa perhettäni. Joten luomisperheessä, joka sisältää taivaassa olevat ja maan päällä olevat asiat, näkyvät ja näkymättömät, valtaistuimet ja valta-asiat ja hallitsijat, kaikki nämä asiat ei ole tehty olentolle, joka oli olemassa koko luomakunnalle, vaan käsitteelle, joka oli syntyy vasta miljardeja vuosia sen jälkeen ainoana tarkoituksena ratkaista ongelmat, jotka Jumala on määrännyt tapahtumaan. Haluavatko he myöntää sen vai eivät, sosiineiden on allekirjoitettava kalvinistinen ennaltaehkäisy. Sinulla ei voi olla yhtä ilman toista.

Mitä ymmärrät tämän tarkoittavan tämän lapsen mielellä tämän keskustelun viimeiseen pyhään kirjoitukseen?

Pidä tämä mielessäsi, joka oli myös Kristuksessa Jeesuksessa, joka Jumalan muodossa esiintyneenä ei pitänyt tasa-arvoa Jumalan kanssa ymmärrettävänä, vaan tyhjentäisi itsensä palvelijan muodossa, joka tehtiin miesten kaltainen. Ja kun hänet löydettiin ihmisen muodossa, hän nöyrtyi ja tuli tottelevaiseksi kuolemaan, kyllä, ristin kuolemaan. " (Filippiläisille 2: 5-8, englanninkielinen Raamattu)

Jos antaisit tämän pyhien kirjoitusten luvun kahdeksanvuotiaalle lapselle ja pyytäisit häntä selittämään sen, epäilen, että hänellä olisi ongelmia. Loppujen lopuksi lapsi tietää, mitä tarkoittaa tarttua johonkin. Apostoli Paavalin antama oppitunti on itsestään selvä: Meidän pitäisi olla kuin Jeesus, jolla oli kaikki, mutta luopui siitä hetken ajattelematta ja otti nöyrästi pelkän palvelijan muodon voidakseen pelastaa meidät kaikki, vaikka hänellä olikin kuolla tuskallinen kuolema tehdä niin.

Käsitteellä tai käsitteellä ei ole tietoisuutta. Se ei ole elossa. Se ei ole tuntevaa. Kuinka Jumalan mielessä oleva käsitys tai käsite voi pitää tasa-arvoa Jumalan kanssa jotain, josta kannattaa tarttua? Kuinka Jumalan mielessä oleva käsitys voi tyhjentää itsensä? Kuinka tuo käsitys voi nöyrtyä?

Paavali käyttää tätä esimerkkiä opettaakseen meitä nöyryydestä, Kristuksen nöyryydestä. Mutta Jeesus aloitti elämänsä vain ihmisenä, minkä hän sitten luopui. Mikä syy hänellä olisi nöyryydelle? Missä on nöyryys olla ainoa ihminen, jonka Jumala on suoraan synnyttänyt? Missä on nöyryys olla Jumalan valittu, ainoa täydellinen, synnitön ihminen, joka kuolee uskollisesti? Jos Jeesusta ei koskaan ollut taivaassa, hänen syntymänsä näissä olosuhteissa teki hänestä kaikkien aikojen suurimman ihmisen. Hän on itse asiassa suurin ihminen, joka on koskaan elänyt, mutta Filippiläisille 2: 5-8 on silti järkevää, koska Jeesus oli jotain paljon, paljon suurempaa. Jopa suurin ihminen, joka on koskaan elänyt, ei ole mikään verrattuna aikaisempaan, suurin kaikista Jumalan luomuksista. Mutta jos hän ei ole koskaan ollut taivaassa ennen laskeutumista maan päälle pelkäksi ihmiseksi, niin koko tämä kohta on hölynpölyä.

No, sinulla on se. Todisteet ovat edessäsi. Haluan lopettaa tämän viimeisen ajatuksen. Johanneksen 17: 3 nykyaikaisesta englanninkielisestä versiosta kuuluu: "Iankaikkinen elämä tarkoittaa tuntea sinut, ainoa tosi Jumala, ja tuntea Jeesuksen Kristuksen, lähettämäsi."

Yksi tapa lukea tämä on se, että elämän tarkoitus on oppia tuntemaan taivaallinen Isämme ja enemmänkin, jonka hän lähetti, Jeesuksen Kristuksen. Mutta jos aloitamme väärällä pohjalla ja ymmärrämme väärin Kristuksen todellisen luonteen, niin kuinka voimme täyttää nuo sanat. Mielestäni tämä on osittain syy siihen, että Johannes myös kertoo meille,

Sillä monet petturit ovat lähteneet maailmaan kieltäytyessään tunnustamasta Jeesuksen Kristuksen tulemista lihassa. Jokainen tällainen henkilö on petos ja antikristus. " (2.Johanneksen kirja 7 BSB)

New Living -käännös antaa tämän: ”Sanon tämän, koska monet pettäjät ovat lähteneet maailmaan. He kieltävät Jeesuksen Kristuksen tulemisen todellisessa ruumiissa. Sellainen henkilö on petos ja antikristus. "

Sinä ja minä olemme syntyneet ihmisiksi. Meillä on todellinen ruumis. Olemme liha. Mutta emme tulleet lihassa. Ihmiset kysyvät sinulta, kun olet syntynyt, mutta he eivät koskaan kysy sinulta, milloin tulit lihassa, koska se olisi minua, olit muualla ja eri muodossa. Nyt ihmiset, joihin Johannes viittaa, eivät kieltäneet Jeesuksen olemassaoloa. Kuinka he voisivat? Elossa oli vielä tuhansia ihmisiä, jotka olivat nähneet hänet lihassa. Ei, nämä ihmiset kieltivät Jeesuksen luonteen. Jeesus oli henki, ainosyntyinen Jumala, kuten Johannes kutsuu häntä Joh. 1:18, josta tuli liha, täysin ihminen. Sitä he kieltivät. Kuinka vakavaa on kieltää Jeesuksen tosi luonne?

John jatkaa: ”Varo itseäsi, jotta et menetä sitä, minkä puolesta olemme työskennelleet, mutta että sinut palkitaan täydellisesti. Kenelläkään, joka juoksee eteenpäin pysymättä Kristuksen opetuksessa, ei ole Jumalaa. Kuka pysyy Hänen opetuksessaan, sillä on sekä Isä että Poika. "

”Jos joku tulee luoksesi, mutta ei tuo tätä opetusta, älä ota häntä vastaan ​​kotiisi tai edes tervehdi häntä. Jokainen, joka tervehtii tällaista ihmistä, jakaa hänen pahat tekonsa. " (2.Johanneksen kirja 8-11 BSB)

Kristittyinä voimme erota joistakin käsityksistä. Onko esimerkiksi 144,000 8 kirjaimellinen vai symbolinen luku? Voimme sopia olla eri mieltä ja olla silti veljiä ja sisaria. On kuitenkin joitain asioita, joissa tällainen suvaitsevaisuus, ellei se ole mahdollista, ei, jos aiomme noudattaa henkeytettyä sanaa. Kristuksen todellisen luonteen kieltävän opetuksen edistäminen näyttäisi kuuluvan tähän luokkaan. En sano tämän halveksivan ketään, vaan vain totean selvästi, kuinka vakava asia on. Jokaisen on tietysti toimittava oman omantuntonsa mukaan. Oikea toimintatapa on kuitenkin elintärkeää. Kuten Johannes sanoi jakeessa XNUMX: "Varo itseäsi, jotta et menetä sitä, minkä puolesta olemme työskennelleet, mutta että sinut palkitaan täydellisesti." Haluamme ehdottomasti olla täysin palkittu.

Varo itseäsi, jotta et menetä sitä, minkä puolesta olemme työskennelleet, mutta että sinut palkitaan täydellisesti. Kenelläkään, joka juoksee eteenpäin pysymättä Kristuksen opetuksessa, ei ole Jumalaa. Kuka pysyy opetuksessaan, sillä on sekä Isä että Poika. "

”Jos joku tulee luoksesi, mutta ei tuo tätä opetusta, älä ota häntä vastaan ​​kotiisi tai edes tervehdi häntä. Jokainen, joka tervehtii tällaista ihmistä, jakaa hänen pahat tekonsa. " (2.Johanneksen kirje 1: 7-11 BSB)

 

 

 

Meleti Vivlon

Artikkelit kirjoittanut Meleti Vivlon.
    191
    0
    Haluaisitko ajatuksiasi, kommentoi.x