'Hij zal helemaal tot aan zijn einde komen en er zal geen helper voor hem zijn.' Daniël 11:45

[Study 20 from ws 05/20 p.12 13 juli - 19 juli 2020]

Het simpele antwoord is NIEMAND.

Zie dit artikel dat de profetie van Daniël 11 en Daniël 12 onderzoekt, in zijn bijbelse en historische context zonder enige vooropgezette agenda.

https://beroeans.net/2020/07/04/the-king-of-the-north-and-the-king-of-the-south/

Dit Watchtower Study-artikel is zeer oppervlakkig in detail, maar we zullen een paar punten belichten.

Alinea 1 wordt geopend met "WE HEBBEN meer bewijs dan ooit tevoren dat we aan het einde van de laatste dagen van dit samenstel van dingen leven". Dit onderzoeksartikel levert echter geen van die bewijzen. (Misschien verwijzen ze naar het niet-studieartikel vóór dit studieartikel getiteld 'Rival Kings in the Time of the End).

Dit studieartikel bevat alleen een meer speculatieve interpretatie van Daniël 11, gebaseerd op een onbewijsbare bewering dat de Organisatie Gods hedendaagse volk is en een poging om een ​​andere profetie, Gog van Magog, die is gekozen om een ​​profetie over de eindtijd te zijn, te verbinden. suggestie door de Schrift dat de vervulling duizenden jaren later zou zijn.

 • De natie Israël had een duidelijke wonderbaarlijke manifestatie van Jehovah op de berg Sinaï en de Rode Zee.
 • De Organisatie heeft niet zo'n wonderbaarlijke manifestatie van Jehovah gehad, waarmee ze ongetwijfeld voor hun keuze kunnen worden gekozen.

Onder de broeders en zusters was de afgelopen jaren veel gespeculeerd dat de Koning van het noorden door de Organisatie als China zou worden aangemerkt.

Volgens de Organisatie wordt in lid 4 echter Rusland en zijn bondgenoten genoemd. Waarom? Omdat "het Besturende Lichaam identificeerde Rusland en zijn bondgenoten als de koning van het noorden ”. Het bestuursorgaan heeft zijn identificatie gebaseerd op het feit dat Rusland het predikingswerk heeft verboden omdat het de Getuigen vervolgt, omdat ze de concurrentie met de Anglo-Amerikaanse as hebben aangegaan en omdat ze naar verluidt Jehovah en zijn volk haten.

Dit is een allesomvattende verklaring zonder rechtvaardiging. De Russische regering is misschien niet de aardigste van de regeringen, maar er zijn aanwijzingen dat ze Jehovah haat, en het zou oneerlijk zijn om te zeggen dat ze de gezagsgetrouwe Getuigen haten. Ze beschouwen de leer van de organisatie echter als een bedreiging voor het welzijn van hun burgers en hebben ze daarom als extremisten verboden.

Naar verluidt volgens paragraaf 9 "het land van decoratie binnengaan”Is de vervolging die aan Russische Getuigen wordt uitgedeeld. 'Verder nam hij ons bijkantoor in Rusland in beslag, evenals Koninkrijkszalen en congreshallen. Na deze acties identificeerde het Besturende Lichaam in 2018 Rusland en zijn bondgenoten als de koning van het noorden. ”

Paragraaf 14 suggereert dat Gog van het land Magog binnenkort een aanval op de Organisatie zal lanceren (aangezien het beweert Gods uitverkoren volk te zijn).

Gog van Magog

Hoe zou u antwoorden? Is Gog van Magog

 • Rusland [I]
 • Prince of Demon Origin [Ii]
 • 8thDemon Prince [Iii]
 • Satan de duivel [Iv]
 • Een coalitie van naties [V]

Gog of Magog is volgens de organisatie alle bovengenoemde 5 verschillende identiteiten geweest, weliswaar op verschillende tijdstippen. Gog van Magog zou Rusland zijn in 1880, terwijl het huidige begrip een coalitie van naties is (2015). Zelfs voordat ik wakker werd voor de leugens die mij werden geleerd, kon ik nooit begrijpen hoe Gog van Magog Satan de Duivel kon zijn, de leer van de afgelopen 50 jaar.

Verandert Jehovah zo drastisch van gedachten en communiceert hij het zo vaak? Titus 1: 2 stelt “God, die niet kan liegen”. Het geven van 5 verschillende identiteiten betekent dat als de ene gelijk heeft, het bij de andere 4 gelegenheden leugens of een verkeerde identiteit was. Dus hoe kunnen deze leringen van God komen? Het zijn duidelijk leerstellingen van mannen zonder inspiratie.

Wat was Magog?

Magog was in de oudheid een plaats in centraal Turkije. Het is vernoemd naar een echt persoon. Als we de passage in Ezechiël 38 onderzoeken, komen we de volgende interessante punten tegen.

 • Ezechiël 38: 1-2 heeft het over Gog van het land Magog, maar let op wie hij is: "De hoofdleider van Mesech en Tubal"(Ezechiël 38: 3). Dit waren twee van de zonen van Jafeth, net als Magog.
 • Verderop, in Ezechiël 38: 6, staat er: "Gomer en al zijn bands, het huis van Togarmah van de meest afgelegen delen van het noorden" zijn genoemd. Togarma was een zoon van Gomer, de eerstgeborene van Jafeth.
 • Een paar verzen later vermeldt Ezechiël 38:13 "De kooplieden van Tarsis" een zoon van Javaanse zoon van Jafeth.
 • Daarom, omdat de echte Gog van Magog veel vroeger leefde dan Ezechiël, is het waarschijnlijker dat het een titel is die wordt gebruikt om een ​​echte heerser uit dit gebied aan te duiden. Het was niet Satan of iemand of iets anders, zoals sommigen deze passage hebben geïnterpreteerd.
 • Magog, Mesech, Tubal, Gomer en Togarma en Tarsis waren allemaal zonen of kleinzonen van Jafeth. (Zie Genesis 10: 3-5).

Bovendien werden de gebieden waar ze woonden naar hen vernoemd.

Een geruime tijd na de dood van Alexander de Grote regeerde de Seleuciden-dynastie over dit gebied van Turkije en waren een aantal van de koningen van het noorden in Daniël voorzegd. Antiochus IV was een van deze die in c.168 voor Christus kwam en Judea en de tempel plunderde.

Ezechiël 38: 10-12 heeft het over 'Is het om een ​​grote buit te krijgen dat je binnenkomt?' Antiochus IV bood varkens aan op het tempelaltaar en verbood de joodse eredienst. Hij nam ook alle tempelschatten mee die uit Babylon waren teruggebracht. Dit veroorzaakte de opstand van de Makkabeeën. Daarin keerden de Makkabeeën de Helleense Joden aan als onderdeel van hun poging om wat zij beschouwden als ware aanbidding te herstellen. Ze gebruikten ook met groot succes guerrillatactieken tegen het leger van Antiochus in het bergachtige gebied van Judea.

Ezechiël 38:18 spreekt van de "Grond van Israël". Ezechiël 38:21 zegt: "en ik zal in heel mijn berggebied tegen hem een ​​zwaard oproepen. ' (Zie ook Ezechiël 39: 4). De Makkabeeën vochten een guerrillacampagne in het bergachtige Judea tegen Antiochus IV. Vervolgens zegt het: "Tegen zijn eigen broer zal het zwaard van ieder komen". Er was ook een conflict tussen de Makkabeeën en de Hellenistische Joden. Was dit de vervulling van de profetie? Gezien het feit dat de joden met elkaar vochten, is het natuurlijk mogelijk. We kunnen echter niet dogmatisch zijn en we mogen het ook niet gebruiken als een tegenbeeld voor vandaag, alleen omdat we willen dat het zo is, zoals de Organisatie en andere apocalyptische christelijke groepen doen. Het is beslist verkeerd om deze profetie voor te houden als vervuld in de toekomst zonder goede reden.

Alinea 17 zegt '(Lees Daniël 12: 1.) Wat betekent dit vers? Michael is een andere naam voor onze regerende Koning, Christus Jezus. Hij 'staat namens' Gods volk sinds 1914, toen zijn koninkrijk in de hemel werd gevestigd. '

Ja, dat is het totale bewijs dat Michael Jezus Christus is. Hij kan het zijn of niet, maar er moet zeker enige steun worden gegeven aan het gegeven begrip. Het mag geen 'dit is het begrip van de organisatie; dit is het omdat we het zeggen '. Maar meer zorgwekkend is de bewering dat "Hij staat al sinds 1914 voor Gods volk ' wanneer er wordt geen bewijs geleverd hoe Jezus dat heeft vervuld.

Wat de rest van de conclusies van het Wachttoren-artikel betreft, ze vallen of staan ​​allemaal achter de volgende drie vragen:

 1. Op welke basis moeten we aannemen dat Daniëls profetie van toepassing was op meer dan de natie Israël, dat wil zeggen op Gods volk vandaag?
 2. Welk bewijs is er dat God tegenwoordig een identificeerbaar volk heeft, in tegenstelling tot alleen aanvaardbare individuen?
 3. Welk bewijs is er dat Jehovah's Getuigen in deze tijd als Gods volk in deze tijd moeten worden geïdentificeerd?

En als we geen bewijs kunnen leveren voor vraag 1, dan is vraag 2 een stomme vraag. Evenzo, als er geen bewijs is voor vraag 2, dan is vraag 3 een stomme vraag.

[I] WT 1880 juni p107

[Ii] WT 1932 6 / 15 p179 par. 7

[Iii] WT 1953 10 / 1 par. 6

[Iv] WT 1954 12 / 1 p733 par. 22

[V] WT 2015 5 / 15 pp29-30

Tadua

Artikelen door Tadua.
  7
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x