Försoning av den messianska profetian av Daniel 9: 24-27 med sekulär historia

Slutför lösningen

Sammanfattning av resultat hittills

I denna maratonundersökning hittills har vi funnit från skrifterna följande:

 • Denna lösning placerade slutet på 69 sjutton 29 e.Kr. när Jesus började sin tjänst.
 • Denna lösning ledde till att uppoffring och gåvaoffer upphörde, vid hälften av de sju år 33 e.Kr. med Messias Jesus avbröts, dödades för hela mänsklighetens räkning.
 • Denna lösning placerade slutet på de sju sista år 36 e.Kr. med omvandlingen av Cornelius, hedningen.
 • Denna lösning placerade 1st År av Cyrus den stora 455 f.Kr. som början på de sju sjuarna på 49 år.
 • Denna lösning placerade det 32: e året av Darius alias Ahasuerus, alias Artaxerxes 407 f.Kr. som avslutade de sju sjuorna på 49 år med Nehemias återkomst till Babylon med muren i Jerusalem återställd. (Nehemiah 13: 6)
 • Denna lösning ger därför ett logiskt skäl för Daniel och Jehova att dela upp profetian i sju och sjuttiotvå sju. (se problem / lösning 7)
 • Denna lösning ger rimliga åldrar för Mordekai, Esther, Ezra och Nehemiah i motsats till de traditionella sekulära och religiösa tolkningarna, som antingen ignorerar eller förklarar de orimliga åldrarna med ”en annan Mordekai, en annan Ezra, en annan Nehemiah eller Bibelns berättelse är fel ”. (Se problem / lösningar 1,2,3)
 • Denna lösning ger också en rimlig förklaring till de persiska kungarnas arv i skrifterna. (Se problem / lösningar 5,7)
 • Denna lösning hjälper oss också att förstå en rimlig arv efter högpräst under perioden av Perserriket som överensstämmer med skrifterna. (se problem / lösning 6)
 • Denna lösning ger en rimlig förklaring till de två prästlistorna. (se problem / lösning 8).
 • Denna lösning kräver förståelse för att Darius I blev kallad eller känd som eller tog namnet Artaxerxes eller kallades Artaxerxes från hans 7th regeringsår och framåt i räkenskaperna från Esra 7 och framåt och Nehemiah. (se problem / lösning 9)
 • Denna lösning kräver också att Förstå Ahasueros i Esters bok också hänvisar till Darius I. (se problem / lösningar 1,9)
 • Denna lösning hjälper oss också att känna till nästan allt det Josephus skrev, dock inte varje enskilt stycke, istället för bara några få stycken. (se problem / lösning 10)
 • Denna lösning ger också en rimlig lösning på namnet på de persiska kungarna i apokryfens böcker. (se problem / lösning 11)
 • Denna lösning ger också en rimlig lösning på namnet på de persiska kungarna i Septuagint. (se problem / lösning 12)

Men denna lösning lämnar oss med ett litet förhållande att räkna ut, det med den kvarvarande successionen av persiska kungar.

Under återstående period, från året efter Darius I död i hans 36th År, som i denna lösning är 402 f.Kr., till 330 f.Kr. när Alexander besegrade en kung Darius för sista gången och blev kung av Persien själv, måste vi passa in i 156 år i 73 år (och 6 kungar om möjligt) utan att motsäga majoriteten av historisk information om det är möjligt. En gigantisk Rubiks kub med ett pussel!

The Final Pieces of the Puzzle

Hur uppnåddes detta?

I författarens forskning och utredning och skrivandet av de tidigare delarna av denna serie av resultat hade det visat sig att utgångspunkten måste vara 455 f.Kr. Men det hade också visat sig att detta måste vara 1st År för Cyrus istället för 20th Year of Artaxerxes I. Som ett resultat hade han då och då försökt utarbeta scenarier som passade till kraven i den sista punkten i avsnittet Sammanfattning av resultat ovan. Inget scenario gjorde emellertid känsla av uppgifterna vid den tiden och kunde inte heller motiveras.

En jämförelse av informationen från Eusebius[I] och Africanus[II] och Ptolemaios[III] och andra forntida historiker på regeringslängder för de persiska kungarna och de kungar som nämns av Josephus, persiska poeten Ferdowsi[IV]och Herodotus gjordes. Det började ge upp och visa upp mönster som alla hade förklaringar, inte bara från vad som upptäcktes i undersökningen av Bibeln, utan också från olika utdrag av information som hade kommit ut ur utredningar av andra historiker.

Det var intressant att den persiska poeten Ferdowsi bara hade kungar fram till Darius II och utelämnade Xerxes.

Josephus hade också bara Kings upp till Darius II men inkluderade Xerxes. Herodotus hade bara kungar fram till Artaxerxes I. (Det antas att Herodotus dog under Artaxerxes regeringstid eller tidigt under Darius II.)

Om Darius I (den stora) också var olika känd som eller ändrade sitt namn till Artaxerxes, var det helt möjligt att andra persiska kungar var liknande, vilket kan ha orsakat förvirring bland senare historiker både i forntida historia och under 20th och 21st Århundrade.

En jämförelse av regeringslängder från antika historiker

Herodotus c. 430 f.Kr. Ctesias c. 398 f.Kr. Diodorus 30 f.Kr. Josephus 75 e.Kr. Ptolemy 150 e.Kr. Clement of Alexandria c. 217 e.Kr. Manetho / Sextus Julius Africanus c.220 e.Kr. Manetho / Eusebius c. 330 e.Kr. Sulpicus Severus c.400 e.Kr. Persisk poet Firdusi (931-1020 e.Kr.)
Cyrus II (The Great) 29 30 Ja, tack 9

(Babylon)

30 31 Ja, tack
Cambyses II 7.5 18 6 8 19 6 3 9 Ja, tack
Magi 0.7 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius I (den stora) 36 - 9+ 36 46 36 36 36 Ja, tack
Xerxes I Ja, tack - 20 28 + 21 26 21 21 21
Artabanos 0.7
Artaxerxes (I) Ja, tack 42 40 7+ 41 41 41 40 41 Ja, tack
Xerxes II 0.2 0.2 0.2 0.2 0.2
Sogdianos 0.7 0.7 0.7 0.7
Darius II 35 19 Ja, tack 19 8 19 19 19 Ja, tack
Artaxerxes II 43 46 42 62
Artaxerxes III 23 21 2 6 23
Asses (Artaxerxes IV) 2 3 4
Darius III 4 4 6
Totals 73 126 145 50 + 209 212 134 137 244

Som ni ser är det en stor skillnad mellan de lösningar som erbjuds av olika historiker över hundratals år. De sekulära och religiösa myndigheterna använder idag vanligtvis Ptolemaios kronologi.

För att försöka förena denna enorma fråga togs därför ett beslut att arbeta tillbaka från Perserrikets fall till Alexander den stora makedonien 330 f.Kr., mot Darius I vars styre slutade 403 f.Kr. med Cyrus med början 455 f.Kr.

Vi hittade därför:

 • Darius III med 4 år, (regeringslängd enligt Ptolemaios och Manetho enligt Julius Africanus), den sista kungen av Persien, som styrde under tiden för Alexander den Stors framåt till det persiska riket.
 • Asses (Artaxerxes IV) med 2 år. (regeringslängd enligt Ptolemaios).

Nästa:

 • Artaxerxes III ansågs ha en regeringstid på 2 år. (regeringslängden enligt Manetho och Julius Africanus, med eventuellt ytterligare 19 år som kung över Egypten eller som medstyre)
 • Darius II med en regeringstid på 19 år som konsekvent ges av Africanus, Eusebius och Ptolemy.

Detta var totalt 21 år som Ptolemy gav Artaxerxes III. Detta gav en stark indikation på att Ptolemaios förmodligen hade fel regeringslängd för Artaxerxes III. (Ptolemaios siffra på 21 år för Artaxerxes hade alltid tyckts vara snyggt och slumpmässigt likvärdig med Xerxes regeringstid. Det är verkligen mycket sällsynt att kungar i samma land och i tid till varandra har samma längd på regeringen, de matematiska oddsen för att detta inträffar är naturligtvis mycket osannolika).

Den mest troliga förklaringen är att Ptolemaios hade felkopierat regeringslängden kanske med Xerxes. Men andra alternativ kan vara antingen att det fanns ett medstyre med en tvåårig enda regeringstid av Artaxerxes III efter Darius II: s död eller att Darius (II) också var känd som eller ändrade sitt namn till Artaxerxes (III), förmodligen på samma sätt som Bibeln hade visat var Darius (I) också känd som Artaxerxes (I).

Nästa:

 • Sekulära Artaxerxes I tillsattes med en regeringslängd på 41 år och utelämnade sekulära Artaxerxes II (för regeringslängden för Artaxerxes I enligt Ptolemaios. Sekulära Artaxerxes II utelämnades av många forntida historiker och mycket varierande regeringslängder från resten).

Detta innebar att Artaxerxes I regerade, började på sjätte året efter Darius I's död, ett 6-årigt gap (lösningens Artaxerxes från Ezra 5 och framåt och Nehemiah). Det lämnade inget utrymme för hela Xerxes 7-åriga regeringstid.

Slutstycke:

 • Xerxes tillkom med en regeringslängd på 21 år, 16 år som medstyre med sin far Darius och 5 år som ensam härskare.

Som nämnts i början av vår serie, tror vissa forskare att det finns bevis för att Xerxes styrde tillsammans med sin far Darius under en period av 16 år. Om Xerxes var en co-härskare med Darius och på Darius död, blev härskare, ger detta en livskraftig förklaring. Hur så? Xerxes skulle vara ensam härskare under de sista fem åren av hans regeringstid innan han efterträddes av sin son Artaxerxes.

Ptolemy ger Artaxerxes I regeringslängd som 41 år och Artaxerxes II regeringslängd som 46 år. Notera skillnaden på 5 år. Beroende på hur det räknades Artaxerxes kunde jag sägas ha regerat 41 år ensam eller kanske 46 år inklusive ett 5-årigt medstyre med sin far Xerxes efter att hans farfar Darius dödade. som Ptolemaios angående regeringarna för de olika artaxerxerna. Med olika källor som gav olika regeringslängder för Artaxerxes, kunde Ptolemaios ha antagit att det som kändes sekulärt som Artaxerxes I och Artaxerxes II var olika kungar istället för en och samma.

Sammanfattning av skillnader till sekulära lösningar:

 1. Xerxes I har ett medstyre med Darius I i 16 år.
 2. Artaxerxes II-regeringstid på 46 år enligt Ptolemy släpps som en duplikation av Artaxerxes I.
 3. Artaxerxes III-regeringsperioden förkortas från 21 till 2 år eller har en samregion av den återstående skillnaden på 19 år.
 4. Asses eller Artaxerxes IV har Manethos tre år minskat till Ptolemaios två år eller ett år med medstyre med de två åren.
 5. De totala justeringarna är 16 + 46 + 19 + 1 = 82 år.

Alla dessa justeringar har gjorts med en god grund och gör det möjligt för Bibelns profetior av Daniel 9: 24-27 att vara korrekta och ändå tillåta alla kända och pålitliga historiska fakta att vara korrekta. På detta sätt kan vi upprätthålla sanningen om Guds ord enligt Rom 3: 4, där aposteln Paulus sade "Men låt Gud bli sann, även om varje man hittas en lögnare. ”

13. Secular Inscription Issue - En lösning

Viktigast av allt gjorde denna förståelse också att A3P-inskriptionen var korrekt eftersom den erforderliga raden för succession för att matcha inskriptionen fortfarande var intakt, trots att Artaxerxes II tappades.

Inskriften A3P läser ”Den stora kungen Artaxerxes [III], kungekungen, ländernas kung, kungen på denna jord, säger: Jag är kungens son Artaxerxes [II Mnemon]. Artaxerxes var kungens son darius [II Nothus]. Darius var son till kung Artaxerxes [I]. Artaxerxes var son till kungen Xerxes. Xerxes var son till kungen Darius [den stora]. Darius var son till en man som heter Hystaspes. Hystaspes var en son till en man som heter Arsames, den Achaemenid. " [V]

Lägg märke till de parenteserade [III] siffrorna eftersom detta är en tolkning av översättaren, eftersom inskriptionen och de ursprungliga dokumenten inte ger kungarna ett nummer för att identifiera dem från tidigare kungar. Detta är ett modernt tillägg för att underlätta identifiering.

För denna lösning skulle A3P-inskriptionen därför förstås att läsa "Den stora kungen Artaxerxes [IV], kungen av kungar, kung av länder, kung av denna jord, säger: Jag är kungens son Artaxerxes [III]. Artaxerxes var kungens son darius [II Nothus]. Darius var son till kung Artaxerxes [II Mnemon]. Artaxerxes var son till kung Xerxes. Xerxes var son till kungen Darius [den stora, även Longimanus]. Darius var son till en man som heter Hystaspes. Hystaspes var en son till en man som heter Arsames, den Achaemenid. "

Följande tabell ger en jämförelse av de två tolkningarna som båda passar inskriften.

Inskription - King List Sekulär uppdrag Uppdrag med denna lösning
Artaxerxes III (Asses) IV
Artaxerxes II (Mnemon) III (Asses)
darius II (Nothus) II (Nothus)
Artaxerxes I (Longimanus) Jag (Mnemon)
Xerxes I I
darius I Jag (även Artaxerxes, Longimanus)

14. Sanballat - En, två eller tre?

Sanballat horoniten visas i Bibeln i Nehemiah 2:10 i 20th Artaxerxes år, nu identifierad i denna lösning som Darius den stora. Nehemiah 13:28 identifierar att en av sönerna till Joiada, högprästens son Elijasib, var en svärson till Horballen Sanballat. Denna händelse ägde rum ett tag senare efter Nehemias återkomst till Artaxerxes (Darius den stora) i kungens 32nd år. Kanske två eller tre år senare.

Vi hittar spår av hans söner Delaiah och Shelemiah i Elephantine Papyri tillsammans med Jehohanan som högpräst.

Genom att spegla fakta från Elephantine Temple Papyri finner vi följande.

“Till Bagohi [Persisk] guvernör i Juda, från prästerna som är i fästningen Elephantine. Vidranga, chef [Egyptens guvernör i frånvaro av Arsames] sade år 14 av kung Darius [II?]: "Riva templet för YHW, Gud som är i elefantiska fästningen". Pelarna och portarna i huggen sten, stående dörrar, brons gångjärn av dessa dörrar, cederträtak, beslag som de brände med eld, guld och silverbassänger stulna. Cambyses [son till Cyrus] förstörde de egyptiska templen men inte YHW-templet. Vi söker tillstånd från Johanan Yppersteprästen i Jerusalem för att återuppbygga templet, eftersom det tidigare byggdes för att erbjuda matoffer, rökelse och förintelse på altaret av YHW, Gud. Vi berättade också Delaiah och Shelemiah söner från Sanballat guvernör i Samaria. [daterad] 20 Marheshvan, år 17 av King Darius [II?].” [Parentes anger förklarande data för sammanhangsändamål].

"Dessutom, från Tammuz-månaden, kung Darius 14, och fram till denna dag bär vi säckväv och fasta; våra fruar är gjorda som änka (er); (vi) smörjer inte (oss själva) med olja och dricker inte vin. Dessutom, från den (tiden) och fram till (denna) dag, år 17 av King Darius ”. [Vi]

I den föreslagna lösningen skulle kungen Darius av Papyri troligtvis vara Darius II, inte länge innan Perserrikets fall till Alexander den Stora.

Den mest troliga lösningen, och som passar de kända fakta, är att det fanns två Sanballat enligt följande:

 • Sanballat [I] - bekräftas i Nehemiah 2:10. Antagande en ålder av cirka 35 i 20th Artaxerxes år (Darius I) när han var guvernör, skulle han ha varit omkring 50 år i Nehemiah 13:28, ungefär 33rd År för Darius I / Artaxerxes. Detta skulle också göra det möjligt för en av Joiadas söner att vara en svärson till Sanballat [I] just nu.
 • Namnlösa Son of Sanballat - om vi tillåter att en namngiven son föddes till Sanballat [I] vid 22 års ålder, kommer det att tillåta en Sanballat [II] som är född till den namngivna sonen i åldern 21/22.
 • Sanballat [II] - bekräftas i elefantinbrev från den 14th året och 17th år av Darius.[Vii] Att ta Darius som Darius II skulle göra det möjligt för Sanballat [II] att vara i sina sena 60-tal tidiga 70-tal på denna tid och dö äldre omkring 82, 7 månader till Alexander den Stors belägring av Tyrus. Det skulle också göra det möjligt för hans namngivna söner Delaiah och Shemeliah att vara tillräckligt gamla (i slutet av 40-talet) för att ta över en del av de administrativa uppgifterna från sin far, som bokstäverna antyder.

Det finns inga fakta som författaren är medveten om som skulle strida mot den föreslagna lösningen.

Fakta erhölls från en artikel med titeln "Arkeologi och texter under den persiska perioden, fokus på Sanballat ” [Viii], men tolkningarna ignorerades, och de få tillgängliga fakta sattes i den föreslagna lösningsramen.

15. Bevis på kärnformad tablett - motsäger den denna lösning?

Det finns inga bekräftade könsformade tabletter för Artaxerxes III, Artaxerxes IV och Darius III. Vi måste lita på forntida historiker för deras regeringslängder. Som du kommer att se från den tidigare tabellen finns det olika längder utan bevis som stöder någon av dem som korrekta. Även de kittformade tabletter tilldelade Artaxerxes I, II och III görs huvudsakligen på antaganden eftersom kungarna inte var numrerade i persisk tid. Tilldelning av tabletter görs också vanligtvis på grundval av att kronologin för Ptolemy är korrekt. Forskare, som inte är medvetna om detta, hävdar sedan att dessa könsformade tabletter bekräftar kronologin för Ptolemaios, men detta är felaktigt cirkulärt resonemang.

Kungens numreringsschema som I, II, III, IV etc. är ett modernt tillägg för att underlätta identifiering.

Vid skrivande stunden är författaren inte medveten om några vittiska tabletter som kan motsäga denna lösning. Se bilaga 1[Ix] och bilaga 2[X] för ytterligare information.

Slutsats

Denna lösning utvärderade och undersökte slutet av de 70 sjutton. Det bekräftade också startåret för de sju sista. Genom att arbeta tillbaka från detta startades året för hela perioden och året för slutet av de 7 sjuorna och början av de 62 sjuorna. Kandidater för att fastställa vilket kommando / ord / dekret som inledde perioden på 70 sjuor utvärderades och slutsatser baserade på skrifterna drogs. Efter att ha upprättat dessa fyra nyckelår anpassades de andra bevisen i denna ram.

Under den långa resan har vi hittat lösningar för alla de 13 stora problem som citeras, skapade av befintliga tolkningar.

Vid slutförandet (maj 2020) hade författaren inte ignorerat eller funnit eller meddelats om något fakta som strider mot lösningen som presenterades. Detta betyder inte att det kanske inte behöver förfinas i rätt tid, men den övergripande lösningen anses för närvarande vara bevisad över ett rimligt tvivel för närvarande.

När vi kom fram till denna lösning har man litat på Bibelns integritet och om möjligt använt Bibeln för att tolka sig själv. Vi har också letat efter rimliga förklaringar av de kända historiska fakta som passar Bibelns redovisning som har framkommit, snarare än att ta sekulär historia som grund och försöka passa Bibeln i det.

Under detta har orsakerna för att dela upp den messianska profetian i sju sju och 7 sju och en halv sju och ytterligare en halv sju alla blivit uppenbara. Profetian har också beaktats i dess bibliska sammanhang snarare än isolering. Detta ger skäl till varför Daniel fick denna profetia vid den tidpunkt som han var, i 62st år av Darius the Mede, nämligen:

 • För att bekräfta slutet på öde
 • Att se fram emot Messias
 • För att stärka Daniels tro eftersom han skulle se början på denna nya profetiska period

Daniel var också bekant med de 70 åren som han betjänade Babylon, och de 49 åren av Jerusalems och templets fullständiga förödelse och släppandet av jubileumsåret. Därför skulle de 49 åren för att återuppbygga Jerusalem och templet förstås av Daniel, liksom den totala profetierna under den större perioden på 70 sjuor fram till slutet av perioden för att judarna skulle få möjlighet att avsluta sin överträdelse.

Tidpunkten för Ezras återkomst och återställande av de levitiska uppgifterna och offrorna efter templets slut är nu också fullständigt meningsfullt, tillsammans med många andra saker.

Läsarna kan också undra om denna lösning orsakar problem för slutsatserna som dras i serien “En upptäcktsresa genom tiden”[Xi], som behandlade händelserna och profetiorna om utflykten till Babylon. Svaret är att det förändras ingen av slutsatserna. Den enda förändringen som skulle behövas är att ändra de föreslagna åren i den julianska kalendern genom att minska dem med 82 år, flytta 539 f.Kr. till 456 f.Kr. eller 455 f.Kr., och alla de andra med samma justeringsmängd.

Denna förståelse av den messianska profetian tjänar också till att bekräfta resultaten av "En upptäcktsresa genom tiden ”. Det är nämligen inte möjligt att tolka Daniels förklaring av Nebukadnezzars dröm om sju gånger att ha en större uppfyllande, inte särskilt med ett startdatum 607 f.Kr. och inte heller ett slutdatum 1914 e.Kr.

Slutligen och viktigast av allt var målet med utredningen framgångsrikt. Den föreslagna lösningen har nämligen verifierat och visat att Jesus verkligen var den utlovade Messias från Daniels profeti från Daniel 9: 24-27.

Bilaga 1 - Cuneiform Evidence tillgänglig för persiska kungar

Källan till följande information är Babylonian Chronology 626 BC - AD75 av Richard A. Parker och Waldo H Dubberstein 1956 (4th Tryck 1975). Onlinekopia finns på: https://www.staff.science.uu.nl/~gent0113/babylon/downloads/babylonian_chronology_pd_1956.pdf

Sidan 14-19 i boken, sid 28-33 i pdf

Anmärkningar:

Datingkonvention är: Månad (romerska siffror) / Dag / År.

Acc = anslutningsår, dvs år 0.

? = oläslig eller saknad eller tveksam.

VI2 = 2nd månad 6, en interkalarmånad (språngmånad i månkalendern)

Cyrus

Första: VII / 16 / Acc Babylon falls (Nabunaid Chronicle)

Sista: V / 23/9 Borsippa (VAS V 42)

Cambyses

Först: VI / 12 / Acc Babylon (Strassmaier, Cambyses, Nr 1)

Sista: I / 23/8 Shahrinu (Stassmaier, Cambyses, Nr 409)

Bardiya

Först: XII / 14 / ?? Behistun Inscription line 11 (av Darius I)

Senast: VII / 10 / ?? Behistun Inscription line 13 (av Darius I)

Darius I

Först: XI / 20 / Acc Sippar (Strassmaier, darius, Nr 1)

Sista: VII / 17 eller 27/36 Borsippa (V AS IV 180)

Xerxes

Först: VIII eller XII / 22 / Acc Borsippa (V AS V 117)

Senast: V / 14? - 18? / 21 BM32234

Artaxerxes I

Först: III / - / 1 PT 4 441 [Cameron]

Sista: XI / 17/41 Tarbaaa (Clay, BE IX 109)

Darius II

Första: XI / 4 / acc Babylon (Clay, BE X 1)

Senast: VI2/ 2/16 Ur (Figulla, UET IV 93)

Inga tabletter för år 17-19 av Darius II

Artaxerxes II

Inga tabletter för anslutningen av Artaxerxes II

Först: II / 25/1 Ur (Figulla, UET IV 60)

Senast: VIII / 10/46? Babylon (V AS VI 186; årssiffran skadad något men läst som ”46” av Arthur Ungad)

Artaxerxes III

Inga samtida könsformade tabletter

Asses / Artaxerxes IV

Inga samtida könsformade tabletter

Darius III

Inga samtida könsformade tabletter

Cuneiform bevis för 5 år i Babylonia

Ptolemaic Canon 4 års regel i Egypten

Bilaga 2 - Egyptisk kronologi för Achaemenid [Medo-Persian]

Det var dock en bit av pusslet som var kvar till sist. Anledningen till att det hade lämnats helt till slutet var att ämnet för det persiska styret över Egypten inte berördes i skrifterna.

Efter en avsevärd tid för forskning var slutsatsen att det också finns mycket få hårda fakta för att datera det persiska styret över Egypten eller faktiskt några lokala faraoer. De flesta datum som anges för de persiska satraperna som härskare för de persiska monarkernas räkning, är baserade på de persiska kungarnas Ptolemaiska kronologi snarare än referenser från papyri eller cuneiform. Detsamma gäller för Kings / Pharoah's of the Egyptian Dynasties of the 28th, 29th och 30th.

Persiska Satrapies

 • Aryandes: - Regerade från år 5 i Cambyses II till år 1 i Darius I.
 • Aryandes: - Omutnämnd av Darius I i hans 5th

Regerade fram till år 27 i Darius I?

 • Pheredates: - Reglerade i 11 år?

Från år 28? av Darius I till år 18? av Xerxes I (= Darius I, 36 +2 år)?

 • Achaemenes: - Regerade i 27 år?

från 19th - 21st av Xerxes? och 1st - 24th år Artaxerxes [II]?

 • Arsames: - Styrs i 40 år?

från 25th Artaxerxes [II] till 3rd År Artaxerxes IV?

Av alla dessa datum, bara de understrukna är säkra. Daterade / daterbara poster är skrämma från denna period. För ytterligare information om persiska satrapier i allmänhet och Egypten i synnerhet se

http://www.iranicaonline.org/articles/achaemenid-satrapies under 5, 5.1, 5.1.1, 5.1.2, 5.2, 5.3.

Faraoniska dynastin 27

Den officiella sekulära kronologin finns här: https://en.wikipedia.org/wiki/Twenty-seventh_Dynasty_of_Egypt#Timeline_of_the_27th_Dynasty_(Achaemenid_Pharaohs_only).

Följande viktiga punkter bör noteras:

 • Endast Cambyses II och Darius I är kända för att ha tronnamn, nämligen Mesutire respektive Stutre.
 • Regeringen för varje persisk kung över Egypten är baserad på den sekulära persiska kronologin som i sin tur är baserad på kronologin från Ptolemaios skriven i 2nd Century AD. På grund av den föreslagna lösningen i denna serie skulle detta också orsaka att de antagna datumen för kungarna av Persiens regeringar i Egypten också är fel. Med tanke på att det finns få eller inga daterbara bevis, särskilt genom händelsessynkroniseringar, utgör detta inga problem för den föreslagna lösningen. Därför måste de sekulära datumen för persisk härskning över Egypten vara felaktiga och måste helt enkelt ändras i enlighet med lösningen för tidpunkten och längden på de persiska kungarnas regeringstid över Persien.
 • Listan innehåller alla de persiska kungarna från Cambyses II till Darius II och inkluderar också rebeller Petubastis III under de första tre åren av regeringen för Darius I och Psamtik IV under Xerxes tid.
 • Det finns hieroglyfiska bevis för Darius (I) i hans 4th år, och ett antal inskriptioner med hans namn, men inte daterade.[Xii]
 • Det finns hieroglyfiska inskriptioner för Xerxes för hans år 2-13.[Xiii]
 • Det finns hieroglyfa inskrifter för sekulära Artaxerxes I, denna lösning, Artaxerxes II. [Xiv]
 • Det finns inga hieroglyfa spår av Darius II eller sekulära Artaxerxes II, denna lösning, Artaxerxes III.
 • Det senaste beviset för pappa för Darius (I) är hans år 35.[Xv]
 • Utöver de redan nämnda Elephantine papyri för Darius (II) som diskuterats under Sanballat, finns det inga andra bevis på papper som författaren har kunnat hitta och verifiera.

De egyptiska farao-dynastierna 28, 29, 30[Xvi]

Dynasty Pharoah Regera
28th
Amyrteos 6 år
29th
Neferiter I 6 år
Psammouthis 1 år
Achoris 13 år
Neferiterna II 4 månader
30 (per Eusebius)
Nektanbes (I) 10 år
Teos 2 år
Nektanebus (II) 8 år

Denna tabell är baserad på Manethos lista som bevarats av Eusebius.

Med tanke på bristen på eventuella daterbara dokument eller inskriptioner och att det fanns klyftor mellan dessa dynastier och att dessa dynastier endast styrde Niederegypten (Nildeltaet, eller delar av det), gör det möjligt för dem att regera samtidigt med alla persiska satraps som härskar över övre Egypten inklusive Memphis och Karnak, etc. Det betyder också att det inte finns några oroande överensstämmelser av synkroniseringar för lösningarna reviderade regeringslängd etc. hos de persiska kungarna. Om nya bevis för ytterligare fakta presenteras för författaren skulle detta avsnitt utvärderas på nytt. Med fakta hänvisar författaren till papyri med regnal år och ett kungens namn, eller cuneiform tabletter eller inskriptioner som ger den persiska kungen och året för kungens regeringstid, med synkronistiska data som kan matchas, eller etableras i sammanhang.

Som exempel innehåller Elephantine Papyri-bokstäver datum för Darius år 5, år 14 och år 17 och Jehohanan (den judiska högprästen) efter Nehemias död. Detta skulle placera dem som troligtvis i Darius II: s regeringstid, informationen ovan tillåter Darius II att härska över Elephantine, Upper Egypt, (Aswan i dag, nära dammen).

[I] https://en.wikipedia.org/wiki/Eusebius

[II] https://en.wikipedia.org/wiki/Sextus_Julius_Africanus

[III] https://en.wikipedia.org/wiki/Ptolemy

[IV] https://en.wikipedia.org/wiki/Ferdowsi

[V] https://www.livius.org/sources/content/achaemenid-royal-inscriptions/a3pa/ och

”Forntida persiskt lexikon och texterna i Achaemenidan-inskriptionerna translittererade och översatta med särskild hänvisning till deras nyligen granskade,” av Herbert Cushing Tolman, 1908. s.42-43 i boken (inte pdf) Innehåller Transliteration och översättning. https://archive.org/details/cu31924026893150/page/n10/mode/2up

[Vi] Skriftens sammanhang, Bezalel Porten, COS 3.51, 2003 AD

[Vii] Mer information och bilder på Elephantine Manuskript finns här https://www.bible.ca/manuscripts/bible-manuscripts-archeology-Elephantine-papyrus-Egypt-Aswan-Syene-Darius-persian-Jewish-colony-temple-burned-Bagohi-Sanballat-passover-wine-fortress-Ezek29-10-495-399BC.htm#four.

Författaren accepterar emellertid inte de datum som anges där, som är tolkarna på webbplatsens författare, särskilt med tanke på alla bibliska och andra bevis som presenteras i denna serie. Fakta kan dock extraheras och användas för att ge en mer fullständig bild av denna period och för att kontrollera om några fakta strider mot den föreslagna lösningen, vilket ingen gör.

[Viii] https://www.academia.edu/9821128/Archaeology_and_Texts_in_the_Persian_Period_Focus_on_Sanballat

[Ix] Bilaga 1 - Cuneiform Evidence tillgänglig för persiska kungar

[X] Bilaga 2 - Egyptisk kronologi för Achaemenid [Medo-Persian]

[Xi] https://beroeans.net/2019/06/12/a-journey-of-discovery-through-time-an-introduction-part-1/

[Xii] För en referens av en lista se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/darius.html

[Xiii] För en referens av en lista se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/xerxesi.html

[Xiv] För en referens av en lista se https://www.ucl.ac.uk/museums-static/digitalegypt/chronology/artaxerxesi.html

[Xv] Hermopolis Papyri https://deepblue.lib.umich.edu/bitstream/handle/2027.42/107318/preater_1.pdf?sequence=1

[Xvi] Baserat på Eusebius-versionen av Manetho: http://antikforever.com/Egypte/Divers/Manethon.htm

Tadua

Artiklar av Tadua.
  1
  0
  Skulle älska dina tankar, vänligen kommentera.x
  ()
  x