"Kijken! een grote menigte, die niemand kon tellen,. . . staande voor de troon en voor het Lam. ”- Openbaring 7: 9.

[Van ws 9 / 19 p.26 studieartikel 39: november 25 - december 1, 2019]

Laten we, voordat we aan de beoordeling van de Wachttoren-studie van deze week beginnen, even de tijd nemen om de context van het themaschrift te lezen en exegese toe te passen, waarbij de Schriften zichzelf toelichten.

We beginnen met Openbaring 7: 1-3 die de scène opent met: “Hierna zag ik vier engelen op de vier hoeken van de aarde staan, die de vier winden van de aarde stevig vasthielden, zodat geen wind op de aarde of op de zee of op een boom mocht blazen. 2 En ik zag een andere engel opstijgen uit het zonsopkomst, met een zegel van [de] levende God; en hij schreeuwde met een luide stem tot de vier engelen aan wie het werd verleend om de aarde en de zee te schaden, 3 zeggend: "Schadig de aarde of de zee of de bomen niet, totdat wij de slaven van onze God hebben verzegeld op hun voorhoofd. "

Wat leren we hier?

 • De engelen hebben al een belangrijke taak gekregen om de aarde en de zee te schaden.
 • De engelen wordt geboden om niet verder te gaan totdat de slaven van God [uitverkorenen] op hun voorhoofd zijn verzegeld.
 • De afdichting op het voorhoofd is een duidelijke keuze die voor iedereen zichtbaar is.

Openbaring 7: 4-8 gaat verder “En ik hoorde het aantal van degenen die verzegeld waren, honderdvierenveertigduizend, verzegeld uit elke stam van de zonen van Israël: ”. Verzen 5-8 geven dan de namen van 12-stammen van Israël, en die 12,000 komen van elke stam.

De vraag die logisch wordt gesteld is: is het getal verzegeld (144,000) een letterlijk getal of een symbolisch getal?

Symbolisch nummer niet letterlijk?

Verzen 5-8 helpen ons net zoals Genesis 32: 28, Genesis 49: 1-33, Joshua 13 - Joshua 21.

Laten we eerst de zonen van Israël vergelijken met de stammen in het Beloofde Land en vervolgens met deze passage in Openbaring.

Werkelijke zonen van Israël Stammen van Israël Tribes of Revelation
Rueben Rueben Juda
Simeon wel verdorie Rueben
Levi Manasse wel verdorie
Juda Juda Asher
Zebulon Ephraim Naftali
Issachar Benjamin Manasse
Dan Simeon Simeon
wel verdorie Zebulon Levi
Asher Issachar Issachar
Naftali Asher Zebulon
Jozef Naftali Jozef
Benjamin Dan Benjamin
Levi

Aandachtspunten:

 • Openbaring bevat Manasse die eigenlijk een zoon van Joseph was.
 • Openbaring bevat geen Dan die een zoon van Jacob / Israël was.
 • Er waren 12-stammen van Israël met toewijzingen in het Beloofde Land.
 • De stam van Levi kreeg geen landtoewijzing, maar kreeg steden (Joshua 13: 33).
 • In het Beloofde Land had Joseph twee porties door zijn zonen Manasse en Efraïm.
 • Openbaring heeft Jozef als stam, heeft geen Efraïm (de zoon van Jozef), maar heeft nog steeds Manasse.

Conclusies hieruit:

Het is duidelijk dat de twaalf stammen in Openbaring symbolisch moeten zijn geweest, omdat ze noch overeenkomen met de zonen van Jacob noch de stammen die in het Beloofde Land zijn toegewezen.

Bovendien moet het feit dat ze niet in een bepaalde volgorde worden vermeld, of het nu gaat om een ​​geboorte volgorde (zoals in Genesis) of een volgorde van belangrijkheid (bijvoorbeeld Juda met Jezus als afstammeling), een indicatie zijn dat de beschrijving in Openbaring bedoeld is om wees anders. De apostel Johannes moest geweten hebben dat de stammen van Israël in werkelijkheid 13 waren.

De apostel Petrus realiseerde zich het volgende toen hij werd opgedragen om naar Cornelius te gaan, een niet-Jood [niet-Jood]. Het account vertelt ons: "Hierop begon Peter te spreken en hij zei: "Nu begrijp ik echt dat God niet partieel is, 35, maar in elke natie is de man die hem vreest en doet wat goed is, acceptabel voor hem" (Handelingen 10: 34-35) .

Bovendien, als de stammen symbolisch zijn, waarom zou het gekozen bedrag van elke stam dan iets anders zijn dan symbolisch? Als het bedrag van elke stam symbolisch is zoals het geval is, hoe kan dan het totaal van alle stammen van 144,000 meer dan symbolisch zijn?

Conclusie: 144,000 moet een symbolisch nummer zijn.

Kleine kudde en andere schapen

De rest van Handelingen en apostel Paulus 'brieven beschrijven allemaal hoe zowel heidenen als joden christenen en uitverkorenen samen werden. Het registreert ook de beproevingen en problemen toen twee zeer verschillende groepen één kudde onder Christus werden, met de Joden in de minderheid als de kleine kudde. Het overweldigende bewijs hiervan is dat elke twaalf stammen van Israël in Openbaring niet letterlijk konden zijn. Waarom? Omdat als de twaalf stammen letterlijke stammen van Israël waren, het de heidense christenen zou uitsluiten. Toch had Jezus duidelijk aan Petrus getoond dat de heidenen even aanvaardbaar voor hem waren, en bevestigde dat feit door Cornelius en zijn gezin in heilige geest te dopen voor ze werden gedoopt in water. Inderdaad, veel van de nieuwtestamentische / christelijke Griekse brieven en het verslag van Handelingen zijn de aanpassing van het denken van zowel joden als heidenen om samen als één groep, één kudde onder één herder te dienen. In deze actie vastgelegd in Handelingen 10 deed Jezus precies wat hij beloofde in Johannes 10: 16. Jezus bracht andere schapen [heidenen] binnen die niet van deze kudde waren [christelijke joden] en zij luisterden naar zijn stem, die één kudde werd, onder één herder.

Aangezien deze grote menigte uit alle naties en stammen wordt getrokken, kunnen we concluderen dat het verwijst naar niet-Joodse christenen. We kunnen verdwalen in interpretaties, dus laten we niets categorisch vermelden. Een mogelijkheid is echter dat de 144,000, een getal dat een veelvoud is van 12 (12 x 12,000) een goddelijk gevormde en evenwichtige administratie aangeeft. Het nummer is representatief voor alle christenen die deel uitmaken van het Israël van God (Galaten 6: 16). Het aantal joden dat deel uitmaakt van de administratie is klein - een kleine kudde. Het aantal heidenen is echter groot, vandaar de verwijzing naar een "grote menigte die niemand kan tellen". Andere interpretaties zijn mogelijk, maar de afleiding hiervan is dat de JW-doctrine dat de grote menigte in het heilige der heiligen staat, het heiligdom (Grieks naos), kan niet overeenkomen met een niet-bestaande groep niet-gezalfde christelijke vrienden van God die geen plaats hebben in de tempel voor de troon van God. Waarom kunnen we dat zeggen? Omdat ze nog steeds zondaars zijn en hun zonde niet zullen laten verwijderen tot het einde van de duizend jaar. Daarom zijn ze niet gerechtvaardigd door Gods genade, niet rechtvaardig verklaard, en kunnen als zodanig niet staan ​​in het heilige der heiligen zoals afgebeeld in dit visioen.

Conclusie: de kleine kudde zijn de joodse christenen. De andere schapen zijn de niet-Joodse christenen. Allen delen met Christus in het Koninkrijk der hemelen. Christus verenigde hen in één kudde onder één herder, beginnend bij de bekering van Cornelius in 36 AD. De Grote Menigte van Openbaring beschrijft geen groep niet-gezalfde christenen die geen kinderen van God zijn, zoals Jehovah's Getuigen onderwijzen.

Voordat we verder gaan met het onderzoeken van Openbaring 7: 9 moeten we nog een punt noteren. Openbaring 7: 1-3 vermeldt niet waar de slaven van God zijn. Verzen 4-8 ook niet. In vers 4 staat inderdaad categorisch 'En ik gehoord het aantal mensen dat verzegeld was ”.

Na het nummer van de uitverkorenen gehoord te hebben, wat zou John willen zien? Zou het niet zijn om te zien wie die uitverkorenen waren?

Wat zou logischerwijs de volgende gebeurtenis zijn? Als je wordt verteld dat de aarde en de zee niet zullen worden geschaad totdat ze allemaal zijn verzegeld, dan wordt je verteld dat het grote symbolische aantal dat verzegeld moet worden, je zeker zou willen zien dat die verzegeld zijn, de reden voor het oponthoud in Gods oordeel.

Daarom maakt Jezus in Openbaring 7: 9 een einde aan de spanning terwijl Johannes vastlegt dat hij deze verzegelde exemplaren wordt getoond. Wat het symbolische getal betreft, dat wordt ook bevestigd wanneer John schrijft:Hierna zag iken kijken! een geweldige menigte, dat niemand kon nummeren ”. Daarom wordt volgens de context bevestigd dat het symbolische nummer een grote menigte is, zo groot dat het niet kan worden genummerd. Ergo, het kan geen letterlijk getal zijn.

Betekenis van witte gewaden

Let op een andere veel voorkomende beschrijving. Net zoals de uitverkorenen worden genomen van alle symbolische stammen van Israël, zo wordt de grote menigte genomen "uit alle naties en stammen en volkeren en tongen ”(Openbaring 7: 9).

Zeker bij deze geweldige openbaring had Johannes de woorden van de koningin van Sheba tegen Salomo kunnen weerspiegelen:Maar ik geloofde niet in de rapporten [Ik had gehoord] totdat ik was gekomen en het met mijn eigen ogen had gezien. En kijk! Mij ​​was niet de helft van je grote wijsheid verteld. Je hebt het rapport dat ik hoorde ver overtroffen ”(2 Chronicles 9: 6).

Dit grote publiek is ook “Staande voor de troon en voor het Lam, gekleed in witte gewaden; en er waren palmtakken in hun handen ”(Openbaring 7: 9).

Slechts een paar verzen eerder zag John dezelfde gekleed witte gewaden. Openbaring 6: 9-11 luidt 'Ik zag onder het altaar de zielen van hen die werden geslacht vanwege het woord van God en vanwege het getuigenis dat ze hadden gegeven. 10 Ze schreeuwden met een luide stem en zeiden: "Tot wanneer, soevereine Heer, heilig en waar, onthoudt u zich van het beoordelen en wreken van ons bloed op degenen die op aarde wonen?" 11 En een elk van hen kreeg een witte mantel, en hun werd gezegd dat ze nog wat langer moesten rusten, totdat het aantal van hun medeslaven en hun broers gevuld was die op het punt stonden gedood te worden zoals ze waren.

Je zult kunnen opmerken dat de schade aan de aarde wordt tegengehouden. Waarom? Tot het [symbolische] aantal van hun medeslaven gevuld was. Verder kregen ze elk een wit gewaad. Dat is hoe de grote menigte van uitverkorenen [slaven] de witte gewaden verkreeg. Daarom wordt dit gedeelte van de Schrift in Revelation 6 duidelijk gevolgd door de gebeurtenissen in Revelation 7. De evenementen in Revelation 7 zijn op hun beurt gerelateerd aan de eerdere evenementen in Revelation 6.

Om hun identiteit te benadrukken Openbaring 7: 13 gaat verder “Als antwoord zei een van de ouderlingen tegen mij: 'Zij die gekleed zijn in de witte gewaden, wie zijn ze en waar komen ze vandaan?”. Zoals de apostel Johannes nederig tegen de oudste zegt dat de oudste beter weet dan hij, bevestigt de oudste het antwoord met de woorden:Dit zijn degenen die uit de grote verdrukking komen, en ze hebben hun gewaden gewassen en wit gemaakt in het bloed van het Lam ”(Openbaring 7: 14). Het kan geen toeval zijn dat de witte gewaden vaak worden genoemd als een kenmerk van de uitverkorenen. Bovendien geeft het aannemen van de mantel van Christus en het wassen van hun gewaden in Christusbloed aan dat dit degenen zijn die hun geloof in het losgeld van Christus hebben gesteld.

Het laatste hoofdstuk van Openbaring (22) zet deze link voort. Verwijzend naar zijn [Jezus] slaven verzegeld in het voorhoofd (met Jezus naam) (Openbaring 22: 3-4, Openbaring 7: 3), zegt Jezus in Openbaring 22: 14, “Gelukkig zijn zij die hun gewaden wassen, zodat zij autoriteit kunnen hebben om naar de bomen van het leven te gaan”, verwijzend naar degenen die hun gewaden in zijn bloed wassen, door vertrouwen te hebben in de losgeldwaarde van zijn offer. (Openbaring 7: 14)

Artikel review

Met de context van het themaschrift duidelijk in het achterhoofd, kunnen we nu de speculaties die volgen in het Watchtower-artikel onderzoeken en gemakkelijk identificeren.

Het begint al vroeg in paragraaf 2:

"Het engelen wordt verteld om de vernietigende winden van de grote verdrukking tegen te houden tot de laatste verzegeling van een groep slaven. (Rev. 7: 1-3) Die groep bestaat uit 144,000 die met Jezus in de hemel zal regeren. (Luke 12: 32; Rev. 7: 4) ”.

Nee, het is niet 144,000 als een letterlijk getal, noch staat het erin hemel. Het is gebaseerd op speculatie, niet op feiten.

"Dan noemt John een andere groep, zo uitgestrekt dat hij roept:" Kijk! "- een uitdrukking die kan wijzen op zijn verrassing bij het zien van iets onverwachts. Wat ziet John? "Een geweldige menigte".

Nee, het is geen andere groep, het is dezelfde groep. Nogmaals, op basis van speculatie.

Waarom zou Jezus tijdens deze openbaring plotseling van onderwerp veranderen? De verrassing is eerder omdat het zo'n geweldig publiek is in plaats van beperkt tot een letterlijke 144,000. (Zie het schriftuurlijk onderzoek van Openbaring 7 hierboven in deze recensie).

"In dit artikel zullen we leren hoe Jehovah de identiteit van die grote menigte meer dan acht decennia geleden aan zijn volk openbaarde". (Paragraaf 3).

Nee, we zullen niet kunnen leren hoe Jehovah de identiteit van de grote menigte heeft onthuld, omdat er in het artikel geen bewering of bewijs is van het mechanisme dat hij gebruikte. In plaats daarvan zullen we leren van het veranderen van speculatie door de organisatie.

Evolutie van de redenering van mensen, geen openbaring van God of Jezus

De paragrafen 4 tot 14 behandelen binnen de organisatie de evolutie van de redenering van mannen over het begrip van deze leer van de organisatie. Van Jehovah's betrokkenheid en hoe Jehovah de huidige leer openbaarde of doorzond, is er zelfs geen hint, laat staan ​​een uitvoerbare, aantoonbare verklaring.

Par.4 - 'Ze begrepen dat God het paradijs op aarde zou herstellen en dat miljoenen gehoorzame mensen hier op aarde zouden wonen - niet in de hemel. Echter, het kostte tijd om ze te onderscheiden duidelijk wie deze gehoorzame mensen zouden zijn ”.

Geen goddelijke openbaring of goddelijke overdracht hier!

Par.5 - 'Bijbelonderzoekers ook onderscheiden uit de Schrift dat sommigen “van de aarde gekocht” zouden worden.

Geen goddelijke openbaring of goddelijke overdracht hier!

Par. 6 - Citing Revelation 7: 9 “Die woorden leidde de Bijbelonderzoekers tot conclusie'.

Geen goddelijke openbaring of goddelijke overdracht hier!

Par. 8 - "de Bijbelonderzoekers voelden dat er drie groepen waren ”.

Geen goddelijke openbaring of goddelijke overdracht hier!

Par. 9. - "In 1935 werd de identiteit van de grote menigte in John's visie verduidelijkt. Jehovah's Getuigen kwamen tot het besef dat de grote menigte…. “.

Geen goddelijke openbaring of overdracht hier!

Alinea 9 om eerlijk te zijn, klopt in bijna alles wat het zegt, behalve de laatste zin, die beweert “Er wordt slechts één groep eeuwig leven in de hemel beloofd - de 144,000, die“ als koningen over de aarde zal regeren ”met Jezus. (Openbaring 5: 10) ”. Maar de realiteit is dat er maar één groep is en dat de hoop voor iedereen is om op aarde te leven. Inderdaad, de tekst die ter ondersteuning van deze verklaring wordt aangehaald om een ​​locatie in de hemel te impliceren, is een subtiele verkeerde vertaling. Het Kingdom Interlinear, een Watchtower Bible Translation, luidt in plaats daarvan:ze regeren [Ἐπὶ] op de aarde”. Als u de uitgebreide definities van leest “Epi” in verschillende toepassingen zul je niet één plaats vinden waar het kan worden opgevat als "over" zoals in "boven" locatiegewijs, vooral wanneer geassocieerd met het woord "regerening ', dat wil zeggen macht uitoefenen over, niet op een andere fysieke locatie zijn.

Par.12 - 'Bovendien leren de Schriften dat degenen die tot het hemelse leven worden opgewekt' iets beters 'ontvangen dan de trouwe mannen van weleer. (Hebreeën 11: 40) ”.

Nee dat doen ze niet. Citeren in volledige Hebreeën 11: zegt 39-30 "En toch hebben deze allemaal, hoewel ze een gunstig getuigenis hebben ontvangen vanwege hun geloof, de vervulling van de belofte niet verkregen, 40 omdat God iets beters voor ons had voorzien, zodat ze niet perfect van ons zouden kunnen worden gemaakt".

Hier zegt Paulus dat de trouwe mannen van vroeger de vervulling van hun belofte niet hebben gekregen. De reden hiervoor was dat hij iets beters voor hen in petto had, wat gerealiseerd kon worden zodra Jezus trouw bleef tot de dood. Bovendien zouden deze trouwe mannen van vroeger perfect worden gemaakt met de trouwe christenen, niet op een afzonderlijke tijd, niet op een afzonderlijke plaats, niet apart, maar samen. Gezien het feit dat deze gelovigen de hoop hadden om als perfecte mensen op aarde te worden opgewekt, spreekt het voor zich dat de getrouwe christenen dezelfde beloning zouden hebben.

Toch leert de organisatie in volledige tegenspraak met deze tekst precies het tegenovergestelde. Hoe komt het? Volgens de Organisatie hebben degenen die beweren getrouwe gezalfde christenen te zijn die zijn gestorven, al een opstanding naar de hemel gehad, afgezien van de gelovigen, zoals Abraham, de vriend van God, die nog steeds in de herdenkingsgraven liggen.

Het Beroean Study Bible luidt "God had iets beters voor ons gepland, zodat ze samen met ons perfect zouden worden gemaakt. ”.

Het is duidelijk nee goddelijke openbaring of goddelijke overdracht. Waarom zou God ervoor kiezen de duidelijke bewering in deze tekst om te keren tegen wat het zegt!

Een zeldzame toelating

Voordat we verder gaan, moeten we een schijnbaar onbeduidende verklaring aan het begin van paragraaf 4 markeren. “Christendom algemeen leert de bijbelse waarheid niet dat gehoorzame mensen op een dag voor altijd op aarde zullen leven. (2 Cor. 4: 3, 4) ”.

Let op het woord 'algemeen”. Dit is een nauwkeurige verklaring, maar een zeldzame en belangrijke erkenning van de organisatie. Toen de recensent wat aan het onderzoeken was De echte hoop van de mensheid voor de toekomst is, hij was zich bewust van slechts één groep die anders onderwees. Hij wist dit alleen van het spreken met een lid van de groep in de huis-aan-huisbediening, niet van de organisatie. Na de voltooiing van het onderzoek naar de ware hoop van de mensheid voor de toekomst, zocht hij naar vergelijkbare overtuigingen bij andere christelijke groepen op internet en ontdekte dat een aantal tot vergelijkbare conclusies was gekomen. Het was heel interessant dat een onbevooroordeelde oprechte zoektocht naar de waarheid hierover tot zeer vergelijkbare conclusies had geleid.

Een divers groot publiek

Nog meer organisatie-gerichte interpretatie, alsof geen andere religieuze organisatie literatuur in andere talen publiceert en geen andere religieuze organisatie leden van alle rassen en talen heeft.

Het Bible Societyheeft bijvoorbeeld het verspreiden van de Bijbel als hoofddoel, in tegenstelling tot een sektarische publicatie zoals de Wachttoren. Het maakt vertalingen van de Bijbel beschikbaar in honderden talen. Interessant is dat het jaarrekeningen op zijn website publiceert voor iedereen; wat ze ontvangen en wat ze met het geld doen. (De Organisatie kan hier een aanwijzing over nemen over openheid en eerlijkheid.) Verder beweren ze niet dat ze Gods organisatie zijn, ze willen alleen de Bijbel in handen van mensen krijgen, omdat ze ervan overtuigd zijn dat de Bijbel een verschil zal maken in hun leven. Dit is slechts een lovenswaardig voorbeeld en er zijn ongetwijfeld vele anderen.

Concluderend

Antwoorden op de Wachttoren artikel review vragen:

Welke misvattingen over de grote menigte zijn gecorrigeerd in 1935?

Het antwoord is: geen, de organisatie heeft nog steeds veel misvattingen over de grote menigte, zoals duidelijk bewezen in deze review.

Hoe is het grote publiek echt geweldig in omvang gebleken?

Het antwoord is: de "grote menigte" zoals gedefinieerd door de organisatie is niet echt groot in omvang. Verder is er veel anekdotisch bewijs dat de organisatie momenteel krimpt en dat ze dat feit proberen te verhullen. In werkelijkheid is de echte grote menigte alle christenen, zowel joden als heidenen, die door de eeuwen heen hebben geleefd als ware christenen (geen nominale christenen).

Welk bewijs hebben we dat Jehovah een gediversifieerde grote menigte verzamelt?

Het antwoord is: er is geen bewijs dat Jehovah de Organisatie van Jehovah's Getuigen steunt.

Het feit dat er miljoenen echte christenen over de hele wereld zijn verspreid onder de christelijke religies als tarwe onder het onkruid, is het bewijs dat Jehovah die rechthartigen bij zich heeft verzameld. Matthew 13: 24-30, John 6: 44.

Tadua

Artikelen door Tadua.
  10
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x