Mattheüs 24, deel 9: De generatieleer van Jehovah's Getuigen ontmaskeren als vals

by | 24-2020-XNUMX | Het onderzoeken van Matthew 24 Series, Deze generatie, Video's | 28 reacties

 

Dit is deel 9 van onze analyse van Mattheüs hoofdstuk 24. 

Ik ben opgevoed als een Jehova's Getuige. Ik groeide op met het idee dat het einde van de wereld op handen was; dat ik binnen een paar jaar in het paradijs zou leven. Ik kreeg zelfs een tijdberekening om me te helpen inschatten hoe dicht ik bij die nieuwe wereld was. Mij ​​werd verteld dat de generatie waarover Jezus sprak in Mattheüs 24:34 het begin van de laatste dagen in 1914 zag en er nog steeds zou zijn om het einde te zien. Tegen de tijd dat ik twintig was, in 1969, was die generatie net zo oud als ik nu ben. Dat was natuurlijk gebaseerd op de overtuiging dat je, om deel uit te maken van die generatie, in 1914 volwassen moest zijn geweest. Toen we in de jaren tachtig kwamen, moest het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen enkele aanpassingen maken. Nu begon de generatie als kinderen die oud genoeg waren om de betekenis van de gebeurtenissen van 1980 te begrijpen. Toen dat niet werkte, telde de generatie als mensen geboren op of voor 1914. 

Toen die generatie stierf, werd de leer verlaten. Toen, ongeveer tien jaar geleden, brachten ze het weer tot leven in de vorm van een supergeneratie, en ze zeggen opnieuw dat op basis van de generatie het einde op handen is. Dit doet me denken aan de Charlie Brown-tekenfilm waarin Lucy Charlie Brown steeds weer opdringt om tegen het voetbal te trappen, maar het op het laatste moment weg te rukken.

Precies hoe dom denken ze dat we zijn? Blijkbaar erg dom.

Welnu, Jezus sprak over een generatie die niet voor het einde zou uitsterven. Waar verwees hij naar?

'Leer nu deze illustratie van de vijgenboom: zodra de jonge tak zacht wordt en de bladeren ontspruit, weet je dat de zomer nabij is. Evenzo weet ook jij, wanneer je al deze dingen ziet, dat hij dichtbij de deur staat. Voorwaar, ik zeg u dat deze generatie in geen geval zal voorbijgaan voordat al deze dingen gebeuren. Hemel en aarde zullen voorbijgaan, maar mijn woorden zullen zeker niet voorbijgaan. ' (Matteüs 24: 32-35 Nieuwe-Wereldvertaling)

Hebben we het startjaar zojuist verkeerd begrepen? Is het niet 1914? Misschien is 1934, ervan uitgaande dat we vanaf 587 vGT rekenen, het jaar waarin de Babyloniërs Jeruzalem verwoestten? Of is het een ander jaar? 

Je kunt de verleiding zien om dit op onze tijd toe te passen. Jezus zei wel: "Hij is dichtbij bij de deuren". Men neemt natuurlijk aan dat hij het over zichzelf had in de derde persoon. Als we dat uitgangspunt accepteren, kunnen we, waar Jezus spreekt over het herkennen van het seizoen, aannemen dat de tekenen zichtbaar zouden zijn voor ons allemaal, net zoals we allemaal de bladeren kunnen zien die ontkiemen die aangeven dat de zomer nabij is. Waar hij verwijst naar "al deze dingen", mogen we aannemen dat hij het heeft over alle dingen die hij in zijn antwoord heeft opgenomen, zoals oorlogen, hongersnoden, pestilenties en aardbevingen. Daarom, als hij zegt dat “deze generatie” niet zal overlijden voordat al deze dingen gebeuren ”, hoeven we alleen maar de generatie in kwestie te identificeren en hebben we onze tijdmeting. 

Maar als dat het geval is, waarom kunnen we dat dan niet doen? Kijk naar de puinhoop die is achtergelaten na de mislukte generatieleer van Jehovah's Getuigen. Meer dan honderd jaar teleurstelling en ontgoocheling, resulterend in het verlies van het geloof van talloze individuen. En nu hebben ze deze echt stomme, overlappende generatieleer bedacht, in de hoop dat we nog een keer tegen het voetbal gaan trappen.

Zou Jezus ons echt zo misleiden, of zijn wij degenen die onszelf misleiden en zijn waarschuwingen negeren?

Laten we diep ademhalen, onze geest ontspannen, al het puin verwijderen van de Wachttoren-interpretaties en herinterpretaties, en laat de Bijbel gewoon tot ons spreken.

Feit is dat onze Heer niet liegt, noch zichzelf tegenspreekt. Die fundamentele waarheid moet ons nu leiden als we willen uitzoeken waar hij naar verwijst wanneer hij zegt: "hij is dichtbij voor de deur". 

Een goede start bij het bepalen van het antwoord op die vraag is het lezen van de context. Misschien zullen de verzen die volgen op Mattheüs 24: 32-35 enig licht op het onderwerp werpen.

Niemand kent die dag of dat uur, zelfs niet de engelen in de hemel, noch de Zoon, maar alleen de Vader. Zoals het was in de dagen van Noach, zo zal het zijn bij de komst van de Mensenzoon. Want in de dagen voor de zondvloed waren mensen aan het eten en drinken, trouwen en uithuwelijken, tot de dag dat Noach de ark binnenging. En ze waren zich niet bewust, totdat de vloed kwam en veegde ze allemaal weg. Zo zal het zijn bij de komst van de Mensenzoon. Er zullen twee mannen in het veld zijn: de ene wordt ingenomen en de andere links. 41 Bij de molen zullen twee vrouwen malen: de ene wordt genomen en de andere blijft over.

Houd daarom de wacht, want u weet niet op welke dag uw Heer zal komen. Maar begrijp dit: als de huiseigenaar had geweten in welke nachtwacht de dief zou komen, zou hij de wacht hebben gehouden en zou er niet in zijn huis zijn ingebroken. Om deze reden moet je er ook klaar voor zijn, want de Mensenzoon komt op een uur dat je niet verwacht. (Mattheüs 24: 36-44)

Jezus begint met ons te vertellen dat zelfs hij niet wist wanneer hij zou terugkeren. Om het belang hiervan verder te verduidelijken, vergelijkt hij de tijd van zijn terugkeer met de dagen van Noach, toen de hele wereld zich niet bewust was van het feit dat hun wereld op het punt stond te eindigen. De moderne wereld zal zich dus ook niet bewust zijn van zijn terugkeer. Het is moeilijk om niet te weten of er tekenen zijn die zijn aanstaande komst signaleren, zoals het Coronavirus. Ergo, het Coronavirus is geen teken dat Christus op het punt staat terug te keren. Waarom, omdat de meeste fundamentalistische en evangelische christenen - inclusief Jehovah's Getuigen - het zien als zo'n teken dat het feit negeert dat Jezus zei: "de Zoon des mensen zal komen op een uur dat je niet verwacht." Zijn we daar duidelijk over? Of denken we dat Jezus gewoon aan het rommelen was? Spelen met woorden? Ik denk het niet.

Natuurlijk zal de menselijke natuur sommigen ertoe brengen te zeggen: "Wel, de wereld is zich misschien niet bewust van het feit, maar zijn volgelingen zijn wakker en zij zullen het teken waarnemen."

Met wie denken we dat Jezus sprak toen hij zei - ik hou van de manier waarop de Nieuwe-Wereldvertaling het zegt - toen hij zei “… de Zoon des mensen komt op een uur dat je denkt er niet aan te zijn. ' Hij sprak met zijn discipelen, niet met de onwetende wereld van de mensheid.

We hebben nu één feit dat buiten kijf staat: We kunnen niet voorspellen wanneer onze Heer zal terugkeren. We kunnen zelfs zo ver gaan om te zeggen dat elke voorspelling zeker onjuist is, want als we ze voorspellen, zullen we ze verwachten, en als we ze verwachten, dan zal hij niet komen, omdat hij zei - en ik denk niet dat we dit vaak genoeg kunnen zeggen - hij zal komen als we niet verwachten dat hij komt. Zijn we daar duidelijk over?

Niet helemaal? Misschien denken we dat er een maas in de wet is? Nou, we zouden niet alleen zijn in dat standpunt. Zijn discipelen snapten het ook niet. Bedenk dat hij dit alles zei vlak voordat hij werd vermoord. Maar slechts veertig dagen later, toen hij op het punt stond naar de hemel op te stijgen, vroegen ze hem dit:

"Heer, herstelt u het koninkrijk op dit moment in Israël?" (Handelingen 1: 6)

Verbazingwekkend! Amper een maand eerder had hij hun verteld dat zelfs hij zelf niet wist wanneer hij zou terugkeren, en toen voegde hij eraan toe dat hij op een onverwacht moment zou komen, maar dat ze nog steeds op zoek zijn naar een antwoord. Hij antwoordde ze, oké. Hij vertelde hen dat het hun zaken niet waren. Hij zei het zo:

"Het is niet aan u om de tijden of seizoenen te kennen die de Vader in zijn eigen rechtsgebied heeft geplaatst." (Handelingen 1: 7)

“Wacht even” hoor ik nog iemand zeggen. "Wacht eens een goll-dang minuut! Als we het niet mogen weten, waarom gaf Jezus ons dan de tekenen en vertelde hij ons dat het allemaal binnen één generatie zou gebeuren?

Het antwoord is: dat deed hij niet. We lezen zijn woorden verkeerd. 

Jezus liegt niet, noch spreekt hij zichzelf tegen. Daarom is er geen tegenstelling tussen Mattheüs 24:32 en Handelingen 1: 7. Beiden spreken over seizoenen, maar ze kunnen niet over dezelfde seizoenen spreken. In Handelingen hebben de tijden en seizoenen betrekking op de komst van Christus, zijn koninklijke aanwezigheid. Deze worden onder Gods jurisdictie geplaatst. We mogen deze dingen niet weten. Het is van God om te weten, niet van ons. Daarom kunnen de seizoensveranderingen waarover in Mattheüs 24:32 wordt gesproken, die aangeven wanneer "hij nabij de deuren is" niet verwijzen naar de aanwezigheid van Christus, omdat dit seizoenen zijn die christenen mogen waarnemen.

Meer bewijs hiervan wordt gezien wanneer we opnieuw naar de verzen 36 tot 44 kijken. Jezus maakt overduidelijk dat zijn aankomst zo onverwacht zal zijn dat zelfs degenen die ernaar op zoek zijn, zijn getrouwe discipelen, verrast zullen zijn. Ook al zullen we voorbereid zijn, we zullen nog steeds verrast zijn. Je kunt je voorbereiden op de dief door wakker te blijven, maar je krijgt nog steeds een start als hij inbraak, omdat de dief geen aankondiging doet.

Aangezien Jezus zal komen wanneer we het het minst verwachten, kan Matteüs 24: 32-35 niet verwijzen naar zijn aankomst, omdat alles daar aangeeft dat er tekenen zullen zijn en een tijdschema om te meten.

Als we de bladeren zien veranderen, verwachten we dat de zomer komt. We zijn er niet door verrast. Als er een generatie is die van alles getuige zal zijn, dan verwachten we dat alle dingen binnen een generatie zullen gebeuren. Nogmaals, als we verwachten dat het binnen een bepaald tijdsbestek zal gebeuren, dan kan het niet verwijzen naar de aanwezigheid van Christus, want dat komt wanneer we het het minst verwachten.

Dit alles is nu zo duidelijk dat u zich misschien afvraagt ​​hoe Jehovah's Getuigen het hebben gemist. Hoe heb ik het gemist? Welnu, het Besturende Lichaam heeft een klein trucje in petto. Ze wijzen op Daniël 12: 4 waar staat: "Velen zullen ronddwalen, en de ware kennis zal overvloedig worden", en ze beweren dat het nu de tijd is om de kennis overvloedig te laten worden, en die kennis omvat ook het begrijpen van de tijden en seizoenen waarin Jehovah heeft in zijn eigen jurisdictie gezet. Van de Inzicht boek hebben we dit:

Het gebrek aan begrip betreffende Daniëls profetieën in het begin van de 19e eeuw gaf aan dat deze voorzegde "tijd van het einde" nog in de toekomst lag, aangezien degenen die "inzicht hadden", Gods ware dienstknechten, de profetie moesten begrijpen in "de tijd van het einde. ”- Daniël 12: 9, 10.
(Insight, Volume 2 p.1103 Time of the End)

Het probleem met deze redenering is dat ze de verkeerde "tijd van het einde" hebben. De laatste dagen waarover Daniël spreekt, hebben betrekking op de laatste dagen van het joodse samenstel van dingen. Als je daaraan twijfelt, bekijk dan deze video waarin we het bewijs voor die conclusie in detail analyseren. 

Dat gezegd hebbende, zelfs als je wilt geloven dat Daniël, hoofdstukken 11 en 12, een vervulling hebben in onze tijd, maakt dat de woorden van Jezus aan de discipelen nog steeds niet ongedaan dat de tijden en seizoenen met betrekking tot zijn komst iets waren dat alleen toebehoorde aan de Vader om te weten. Immers, "kennis wordt overvloedig" betekent niet dat alle kennis wordt onthuld. Er zijn veel dingen in de Bijbel die we niet begrijpen - zelfs vandaag de dag, omdat het niet de tijd is om ze te begrijpen. Wat een onbeschaamdheid om te denken dat God de kennis die hij verborgen hield voor zijn eigen Zoon, de 12 apostelen en alle christenen in de eerste eeuw die waren begiftigd met de gaven van de geest - gaven van profetie en openbaring - zou openbaren aan mensen als Stephen Lett, Anthony Morris III, en de rest van het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen. Ja, als hij het hun had geopenbaard, waarom krijgen ze het dan steeds verkeerd? 1914, 1925, 1975, om er maar een paar te noemen, en nu de Overlappende Generatie. Ik bedoel, als God de ware kennis openbaart over de tekenen van de komst van Christus, waarom krijgen we het dan zo heel erg verkeerd? Is God onbekwaam in zijn macht om de waarheid te communiceren? Speelt hij trucs met ons? Op onze kosten een leuke tijd hebben terwijl we ons voorbereiden op het einde, alleen om het te laten vervangen door een nieuwe datum? 

Dat is niet de manier van onze liefhebbende Vader.

Dus waar is Mattheüs 24: 32-35 op van toepassing?

Laten we het opsplitsen in zijn samenstellende delen. Laten we beginnen met het eerste punt. Wat bedoelde Jezus met "hij is dichtbij bij de deuren"? 

De NIV geeft dit weer "het is nabij" niet "hij is nabij"; Evenzo geven de King James Bible, New Heart English Bible, Douay-Rheims Bible, Darby Bible Translation, Webster's Bible Translation, World English Bible en Young's Literal Translation allemaal "het" weer in plaats van "hij". Het is ook belangrijk op te merken dat Lukas niet zegt "hij of het is dichtbij bij de deuren", maar "het koninkrijk van God is nabij".

Is het Koninkrijk van God niet hetzelfde als de tegenwoordigheid van Christus? Blijkbaar niet, anders zouden we weer in een tegenspraak belanden. Om erachter te komen waar ‘hij’, ‘het’ of ‘het koninkrijk van God’ in dit geval betrekking heeft, moeten we naar de andere componenten kijken.

Laten we beginnen met "al deze dingen". Toen ze tenslotte de vraag vormden waarmee deze hele profetie begon, vroegen ze Jezus: "Vertel ons, wanneer zullen deze dingen zijn?" (Mattheüs 24: 3).

Naar welke dingen verwezen ze? Context, context, context! Laten we naar de context kijken. In de voorgaande twee verzen lezen we:

'Toen Jezus nu uit de tempel vertrok, kwamen zijn discipelen naar hem toe om hem de gebouwen van de tempel te laten zien. Als antwoord zei hij tegen hen: 'Zie je niet al deze dingen? Voorwaar, ik zeg u, hier zal in geen geval een steen op een steen worden achtergelaten en niet worden omgeworpen. ”” (Matteüs 24: 1, 2)

Dus, als Jezus later zegt: "Deze generatie zal geenszins voorbijgaan voordat al deze dingen gebeuren", dan heeft hij het over dezelfde "dingen". De vernietiging van de stad en haar tempel. Dat helpt ons te begrijpen over welke generatie hij spreekt. 

Hij zegt "deze generatie". Als hij het nu had over een generatie die pas 2,000 jaar zou verschijnen, zoals Getuigen beweren, is het onwaarschijnlijk dat hij "dit" zou zeggen. "Dit" verwijst naar iets bij de hand. Ofwel iets fysiek aanwezig, of iets contextueel aanwezig. Er was zowel fysiek als contextueel een generatie aanwezig, en er kan weinig twijfel over bestaan ​​dat zijn discipelen het verband zouden hebben gelegd. Nogmaals, kijkend naar de context, had hij zojuist de afgelopen vier dagen in de tempel gepredikt, de hypocrisie van de Joodse leiders veroordeeld en een oordeel uitgesproken over de stad, de tempel en de mensen. Diezelfde dag, de dag waarop ze de vraag stelden, zei hij toen hij de tempel voor het laatst verliet:

'Slangen, nakomelingen van adders, hoe wil je vluchten voor het oordeel van Ge · henʹna? Om deze reden stuur ik u profeten en wijze mannen en openbare instructeurs. Sommigen van hen zult u doden en uitvoeren op ringen, en sommigen van hen zult u geselen in uw synagogen en vervolgen van stad tot stad, zodat u al het rechtvaardige bloed dat op aarde wordt vergoten, van het bloed van rechtvaardige Abel op u kan komen het bloed van Zach · a · riʹah, zoon van Bar · a · chiʹah, die je tussen het heiligdom en het altaar hebt vermoord. Ik zeg je echt, al deze dingen zal komen deze generatie. ' (Matteüs 23: 33-36)

Nu vraag ik u, als u daar was en hem dit hoorde zeggen, en later diezelfde dag, op de Olijfberg, vroeg u Jezus, wanneer zouden al deze dingen gebeuren - want u zult duidelijk heel graag naar weet - ik bedoel, de Heer heeft je zojuist gezegd dat alles wat je bezit als kostbaar en heilig zal worden vernietigd - en als onderdeel van zijn antwoord vertelt Jezus je dat 'deze generatie niet zal uitsterven voordat al deze dingen gebeuren', zijn ga je niet concluderen dat de mensen met wie hij in de tempel sprak en die hij 'deze generatie' noemde, levend zouden zijn om de vernietiging te ervaren die hij had voorzegd?

Context!

Als we Matteüs 24: 32-35 beschouwen als van toepassing op de vernietiging van Jeruzalem in de eerste eeuw, lossen we alle problemen op en elimineren we alle schijnbare tegenstellingen.

Maar we moeten nog steeds beslissen wie of wat wordt bedoeld met "hij / zij is dichtbij voor de deur", of zoals Lucas het zegt, "het koninkrijk van God is nabij".

Historisch gezien was het Romeinse leger dichtbij bij de deuren, geleid door generaal Cestius Gallus in 66 nC en vervolgens door generaal Titus in 70 nC. Jezus zei ons onderscheidingsvermogen te gebruiken en naar de woorden van Daniël de profeet te kijken.

"Daarom, als je het walgelijke ding ziet dat verwoesting veroorzaakt, zoals gesproken door Daniël de profeet, staande op een heilige plaats (laat de lezer onderscheidingsvermogen gebruiken)" (Matteüs 24:15)

Eerlijk genoeg. 

Wat had de profeet Daniël over dit onderwerp te zeggen?

'U moet weten en begrijpen dat vanaf de bekendmaking van het woord om Jeruzalem te herstellen en te herbouwen tot Messias de Leider, er 7 weken zullen zijn, ook 62 weken. Ze zal worden hersteld en herbouwd, met een openbaar plein en gracht, maar in tijden van nood. 'En na de 62 weken wordt de Messias afgesneden, met niets voor zichzelf. "En de mensen van een komende leider zullen de stad en de heilige plaats vernietigen. En het einde zal zijn door de vloed. En tot het einde zal er oorlog zijn; er wordt besloten tot verwoestingen. ' (Daniël 9:25, 26)

De mensen die de stad en de heilige plaats verwoestten, waren het Romeinse leger - de mensen van het Romeinse leger. De leider van dat volk was de Romeinse generaal. Toen Jezus zei "hij is dichtbij bij de deur", doelde hij op die generaal? Maar we moeten nog steeds de uitspraak van Lucas oplossen dat "het Koninkrijk van God" nabij is.

Het Koninkrijk van God bestond voordat Jezus Christus werd gezalfd. De Joden waren het Koninkrijk van God op aarde. Ze zouden echter die status, die aan christenen zou worden gegeven, verliezen.

Hier is het afkomstig uit Israël:

"Dit is waarom ik u zeg, het Koninkrijk van God zal van u worden weggenomen en aan een natie worden gegeven die zijn vruchten voortbrengt." (Matteüs 21:43)

Hier wordt het aan de christenen gegeven:

'Hij redde ons van de autoriteit van de duisternis en bracht ons over naar het koninkrijk van zijn geliefde Zoon' (Kolossenzen 1:13)

We kunnen het Koninkrijk van God op elk moment binnengaan:

'Hierop zei Jezus, die inzag dat hij intelligent had geantwoord, tot hem:' U bent niet ver van het Koninkrijk van God. ' (Marcus 12:34)

De Farizeeën verwachtten een veroverende regering. Ze misten het punt volledig.

'Toen de Farizeeën hem vroegen toen het koninkrijk van God kwam, antwoordde hij hen:' Het koninkrijk van God komt niet met opmerkelijke waarneembaarheid; noch zullen mensen zeggen: 'Zie hier!' of: 'Daar!' Voor look! het koninkrijk van God is in uw midden. ”” (Lucas 17:20, 21)

Oké, maar wat heeft het Romeinse leger te maken met het Koninkrijk van God. Welnu, denken we dat de Romeinen in staat zouden zijn geweest om de natie Israël, Gods uitverkoren volk, te vernietigen als God niet had gewild dat het zo was? 

Beschouw deze illustratie:

“Als antwoord antwoordde Jezus opnieuw tot hen met illustraties en zei:„ Het koninkrijk der hemelen is geworden als een man, een koning, die een huwelijksfeest voor zijn zoon maakte. En hij zond zijn slaven uit om de genodigden voor het huwelijksfeest te roepen, maar ze wilden niet komen. Opnieuw zond hij andere slaven uit en zei: 'Zeg tegen de genodigden:' Kijk! Ik heb mijn avondeten klaargemaakt, mijn stieren en vetgemeste dieren zijn geslacht en alles is klaar. Kom naar het huwelijksfeest. '' Maar onbezorgd gingen ze op pad, de een naar zijn eigen vakgebied, de ander naar zijn commerciële bedrijf; maar de rest greep zijn slaven vast, behandelde ze onbeschaamd en doodde ze. 'Maar de koning werd toornig en stuurde zijn legers en vernietigde die moordenaars en verbrandde hun stad.' (Mt 22: 1-7)

Jehovah plande een huwelijksfeest voor zijn Zoon, en de eerste uitnodigingen gingen uit naar zijn eigen volk, de joden. Ze weigerden echter aanwezig te zijn en erger nog, ze vermoordden zijn bedienden. Dus stuurde hij zijn legers (de Romeinen) om de moordenaars te doden en hun stad (Jeruzalem) in brand te steken. De koning deed dit. Het Koninkrijk van God deed dit. Toen de Romeinen Gods wil uitvoerden, was het Koninkrijk van God nabij.

In Matteüs 24: 32-35 en Matteüs 24: 15-22 geeft Jezus zijn discipelen specifieke instructies over wat te doen en tekenen om aan te geven wanneer ze zich op deze dingen moeten voorbereiden.

Ze zagen de Joodse opstand die het Romeinse garnizoen uit de stad verdreef. Ze zagen de terugkeer van het Romeinse leger. Ze maakten de onrust en strijd mee van jarenlange Romeinse invallen. Ze zagen de eerste belegering van de stad en de Romeinse terugtocht. Ze zouden zich er steeds meer van bewust zijn geworden dat het einde van Jeruzalem naderde. Maar als het gaat om zijn beloofde aanwezigheid, zegt Jezus ons dat hij als een dief zal komen op een moment dat we dat het minst verwachten. Hij geeft ons geen tekenen.

Waarom het verschil? Waarom kregen de christenen uit de eerste eeuw zoveel gelegenheid om zich voor te bereiden? Waarom weten christenen in deze tijd niet of ze zich wel of niet op Christus 'aanwezigheid moeten voorbereiden? 

Omdat ze zich moesten voorbereiden en wij niet. 

In het geval van de eerste-eeuwse christenen moesten ze op een bepaald moment specifieke actie ondernemen. Kun je je voorstellen dat je wegloopt van alles wat je bezit? Op een dag word je wakker en dat is de dag. Heeft u een huis? Laat het. Heeft u een bedrijf? Weglopen. Heeft u familie en vrienden die uw overtuiging niet delen? Laat ze allemaal achter, laat ze allemaal achter. Gewoon zo. En dan ga je naar een ver land dat je nog nooit hebt gekend en naar een onzekere toekomst. Alles wat je hebt, is je geloof in de liefde van de Heer.

Het zou op zijn zachtst gezegd liefdeloos zijn om van iemand te verwachten dat hij dat doet zonder hem wat tijd te geven om zich er mentaal en emotioneel op voor te bereiden.

Dus waarom krijgen moderne christenen niet een soortgelijke gelegenheid om zich voor te bereiden? Waarom krijgen we niet allerlei tekenen om te weten dat Christus nabij is? Waarom moet Christus komen als een dief, op een moment dat we het minst verwachten dat hij komt? Het antwoord ligt volgens mij in het feit dat we op dat moment niets hoeven te doen. We hoeven niets achter te laten en in een oogwenk naar een andere plaats te vluchten. Christus stuurt zijn engelen om ons te verzamelen. Christus zal voor onze ontsnapping zorgen. Onze geloofsbeproeving komt elke dag in de vorm van een christelijk leven leiden en staan ​​voor de principes die Christus ons gegeven heeft om na te volgen.

Waarom geloof ik dat? Wat is mijn schriftuurlijke basis? En hoe zit het met de aanwezigheid van Christus? Wanneer gebeurt dat? De Bijbel zegt:

'Onmiddellijk na de verdrukking van die dagen zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar licht niet geven, en de sterren zullen uit de hemel vallen en de krachten van de hemel zullen geschud worden. Dan zal het teken van de Zoon des mensen in de hemel verschijnen, en alle stammen van de aarde zullen zichzelf van verdriet slaan, en zij zullen de Zoon des mensen zien komen op de wolken van de hemel met kracht en grote heerlijkheid. ' (Matteüs 24:29, 30)

Meteen na die verdrukking !? Welke verdrukking? Moeten we in onze dagen naar tekenen zoeken? Wanneer komen deze woorden tot hun vervulling, of, zoals preteristen zeggen, zijn ze al vervuld? Dat alles komt aan bod in deel 10.

Heel erg bedankt voor het kijken.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.

  Vertaling

  auteurs

  onderwerpen

  Artikelen per maand

  Categorieën

  28
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x