Advies van Beroeans Creed

We kennen inmiddels allemaal het acroniem PIMO[I] voor degenen onder ons die zich bewust zijn van de malafide en vereiste vegetarische methode van de Schriftinterpretatie van de Organisatie, maar toch in de gemeente blijven om één reden - de angst voor verlies. We kunnen deze angst om al het contact met familie en vrienden te verliezen niet onderschatten vanwege het extreem schuwende beleid van de Organisatie, en suggereren dat deze angst niet gegrond en ingebed is in de geest van elke gedoopte Jehovah's Getuigen.

Dat is precies waar de organisatie de afgelopen decennia op heeft gerekend. We kunnen er zeker van zijn dat degenen die wakker zijn (PIMO) en in de gemeente blijven, op zijn minst vervelend zijn voor het Besturende Lichaam, en in hun gedachten potentieel de enige echte bedreiging binnen de gemeente zijn als een "wild card" die ze niet kunnen voorspellen of controle.

De uitdrukking "uit de cel, maar nog steeds in de gevangenis" - en voor sommigen in afwachting van executie (uitsluiting) - is a propos voor PIMO's in deze situatie. We kunnen aan de hand van het aantal leden op deze site met aliassen aannemen dat ze waarschijnlijk zelf PIMO's zijn (met uitzonderingen natuurlijk) en zoals velen van ons een aantal van dezelfde overgangsfasen ervaren, ongeacht wat de trigger was waarmee individuele PIMO begon reizen.[Ii]

Degenen die de Organisatie hebben verlaten door te vervagen of door disassociatie / uitsluiting, zijn grotendeels geneutraliseerd en hebben weinig of geen invloed op actieve leden in de gemeente doordat ze de vuile was van de Organisatie niet konden blootleggen. Zo is het kwaadaardige genie achter het beruchte beleid voor extreme mijden, waarbij het excuus van 'de gemeente rein houden', gebaseerd op 1 Korintiërs 5: 9-13, overbelast raakt[Iii] om elk lid dat zelfs maar denkt aan het stellen van vragen het zwijgen op te leggen. In de collectieve geest van het Besturende Lichaam wordt dit ervaren als een uitdaging voor hun zelfbenoemde Guardians Of Doctrine[Iv] statuut.

PIMO's vormen daarom een ​​reële bedreiging, vooral degenen die actief zijn binnen de gemeente en incognito-activisten worden.

De Reis

"Het is voor het geluk van de mens noodzakelijk dat hij mentaal trouw is aan zichzelf, ontrouw bestaat niet in geloven, of in ongeloof, het bestaat in belijden te geloven wat hij niet gelooft."

Thomas Paine

Degenen onder ons die zich hier nu als PIMO's bevinden, hebben zeker betrekking op Paine's woorden en worstelen hiermee dagelijks als we nog meer 1 Thessalonicenzen 5:21, 1 Korintiërs 4: 6 en Handelingen 17:11 gaan waarderen bij het lezen van Wachttoren-literatuur of het bijwonen van vergaderingen.

Velen hebben het persoonlijk meegemaakt, ervaren het op dit moment of kunnen zich in ieder geval verhouden tot de volgende reeks gebeurtenissen tijdens de reis naar PIMO.

eerste cognitieve dissonantie begint. Het idee dat "dit niet waar kan zijn, is van APOSTATES!"

Angst eerst ontrouw te zijn aan het Besturende Lichaam en daarna aan Christus en Jehovah. (Dat is een trieste reeks stappen.)

Shock en verrassing terwijl je dieper graaft naar het solide gedocumenteerde bewijs (VN-NGO-alliantie, schandalen over kindermisbruik, enz.)

Hoge angst, depressie, en zelfs zelfmoordgedachten. Vooral als we toegewijd waren aan het Besturende Lichaam als de Trouwe en Discrete Slaaf; volledig vertrouwen op hen.

Paranoia over blootgesteld worden voor zelfs maar lezen van wat als afvallig materiaal wordt beschouwd, wordt alomvattend.

Wanhoop dat je helemaal alleen bent met niet één vriend of familielid om in vertrouwen te nemen.

Constante mentale angst regeert elk wakker moment. (Tenzij iemand dit heeft ervaren, is het moeilijk te beschrijven of te begrijpen.)

Extreme woede bij alles en iedereen die verbonden is met de organisatie.

Verlies van vertrouwen. Sommigen hebben God zelfs helemaal uit de weg geruimd door gedachten over hoe "had hij mij zo kunnen laten misleiden?"

Zoeken op het net en in het algemeen terechtkomen op websites van andere boze ex-getuigen die hun woede helpen voeden, en uiteindelijk beseffen dat sommigen al meer dan 20 jaar hun haat uiten. NEE, DANK U WEL!

Spirituele limbo. De angst voor verlies wordt versterkt; cognitieve dissonantie komt terug om de geestelijke gezondheid te beschermen. Het denkproces gaat als volgt: Ik kan niet weggaan. Maar als ik blijf, blijft wat ik heb ontdekt als een splinter in mijn hoofd. Er is geen weg terug. Je kunt een bel niet uitwringen.

De nieuwe realiteit. Er worden stille compromissen gesloten. De geest begint alles in compartimenten te verdelen. Het dubbelleven van de PIMO's is nu in beweging. Je voert constant mentale gymnastiek uit om te rechtvaardigen waarom je dit zou moeten doen.

Ten slotte zijn er onder ons die de PIMO-voorwaarde voor het moment hebben geaccepteerd, omdat we weigeren het "pond vlees" te betalen voor vertrek, geëist door de organisatie - of kan er een extra reden zijn?

"Wat dan?" jij zegt. Bedenk, als je wilt, dat we een nieuw acroniem kunnen aannemen. In plaats van PIMO, waarom dan niet PISA: Fysiek in, schriftuurlijk wakker. Degenen die ervoor kiezen om PISA te zijn, doen het zodat ze familie en geliefden kunnen helpen om wakker te worden; tenminste tot de dag dat ze het niet langer kunnen verdragen of worden blootgesteld.

Je zou kunnen denken dat dat een hele opgave is. Welnu, de bedoeling van het volgende artikel is om dat te bespreken door de nieuwe PISA-mentaliteit te ontwikkelen. We kunnen naar technieken en methoden kijken om ons spirituele activisme te bereiken terwijl we undercover blijven. (Matt. 10:16) Dit zal op zijn minst een locatie zijn voor PISA's om de meningen en ervaringen te bieden als onderdeel van de groeiende grote massa PISA's binnen de organisatie.[V]

________________________________________________________

[I] Fysiek in, mentaal uit. Opgemerkt moet worden dat degenen die de organisatie met succes hebben verlaten, PIMO's op een negatieve manier kunnen bekijken, redenerend dat deze blijven bestaan ​​uit angst voor de mens. Ze kunnen hen beschamen als een sekte steunen, leugens verspreiden of via een reeks andere beledigingen.
[Ii] Dit kan voor de meesten moeilijk zijn, zo niet onmogelijk. Met als resultaat dat velen de pleister gewoon afscheuren, zichzelf vrijmaken, wat het ook kost, en we moeten ze niet beoordelen.
[Iii] Voor alle duidelijkheid: zelfs het toepassen van het JW-ontwijkingsbeleid op de zonden die in Korintiërs worden uiteengezet, leidt tot een te grote uitbreiding van de betekenis van Paulus 'woorden en van Jezus richting in Matteüs 18: 15-17.
[Iv] Guardians of Doctrine is een term die Geoffrey Jackson gebruikte tijdens zijn getuigenis tijdens de ARC-hoorzittingen om de sleutelrol van het Besturende Lichaam te beschrijven.