Ik heb vandaag weer een nieuwsbericht gekregen. Het lijkt erop dat de staat Delaware een gemeente van Jehovah's Getuigen aanklaagt wegens het niet melden van een misdrijf van kindermishandeling. (Zie rapport hier.)

Nu weet ik dat de hele kwestie van kindermishandeling emotioneel zeer geladen is, maar ik ga iedereen vragen diep adem te halen en dat allemaal voorlopig opzij te zetten. Alle woede die je kunt voelen, alle rechtschapen verontwaardiging over de onbekwaamheid van sommigen, het misbruik van anderen, de onverschillige houding, de bedekkingen, alles - leg het even opzij. De reden waarom ik dit vraag is dat er iets anders van groot belang is om te overwegen.

Er staat een bevel van God in de boeken. Het is te vinden op Romantiek 13: 1-7. Hier zijn de belangrijkste fragmenten:

“Laat elke persoon zich onderwerpen aan de superieure autoriteiten, want er is geen autoriteit behalve door God… Daarom, wie zich tegen de autoriteit verzet heeft een standpunt ingenomen tegen de regeling van God; degenen die ertegen zijn opgekomen zal oordeel over zichzelf brengen(...) Het is Gods dienaar, een wreker om toorn te uiten tegen degene die het slechte beoefent. '

Jehovah vertelt ons dat als we ongehoorzaam zijn aan de regeringen die dat zijn Zijn minister, we verzetten ons tegen zijn regeling. Tegen Gods regeling ingaan, is tegen God zelf zijn, niet? Als we ons verzetten tegen de superieure autoriteiten waaraan Jehovah ons heeft verteld zich eraan te onderwerpen, 'zullen we onszelf oordelen'.

De enige basis voor het ongehoorzaam zijn aan de superieure autoriteiten - de regeringen van deze wereld - is als zij ons vertellen om de geboden van God niet te gehoorzamen. (Handelingen 5: 29)

Is dit het geval bij de aanpak van kindermishandeling? Overweeg deze feiten:

 1. In het bovengenoemde geval in Delaware is het de staat, en niet een persoon, die de organisatie een fout vindt omdat hij zich niet aan de wet houdt die de aangifte van een misdrijf van kindermishandeling vereist.
 2. In Australië is het de staat die de organisatie in overtreding van een vaste wet heeft geconstateerd om alle 1,000-gevallen van het misdrijf kindermisbruik in de afgelopen 60-jaren te melden.[I]
 3. Gerrit Losch, een lid van het Besturende Lichaam van Jehovah's Getuigen, weigerde een dagvaarding te gehoorzamen om voor een rechtbank in Californië te verschijnen.[Ii]
 4. Het bestuursorgaan weigerde documenten van ontdekking over te dragen die het wettelijk verplicht was te doen door de staatswet.[Iii]
 5. Het Britse bijkantoor van Jehovah's Getuigen zou ouderlingen hebben geïnstrueerd om archieven te vernietigen, waaronder bewijsmateriaal over gevallen van kindermishandeling, wat een overtreding lijkt te zijn van een bevel om dergelijke documenten te bewaren die slechts zes maanden eerder door een door de staat aangestelde commissie zijn afgegeven.[Iv]

Wat we hier hebben, is een bewijs van internationale burgerlijke ongehoorzaamheid op institutioneel niveau. Voor items 3 en 4 is de organisatie al gestraft voor een bedrag van 10 miljoen dollar. Welke straffen voor de 1,000 plus-gevallen in Australië zullen worden opgelegd, is een gok. Met welke juridische "toorn" de gemeente Delaware zal worden geconfronteerd. Wat betreft de institutionele vernietiging van mogelijk belastende archieven in het VK, zullen we moeten afwachten of rechter Goddard dit als het strafbare feit beschouwt.

De organisatie heeft geprobeerd de beschuldigingen dat ze verkeerd zijn behandeld en criminele activiteiten heeft verdoezeld, af te weren. Ze beweren dat deze beschuldigingen het werk van zijn liegen afvalligen, maar waar zijn de afvalligen en leugenaars te vinden in de bovengenoemde lijst? Dit zijn regeringen en door de staat aangewezen autoriteiten die systematisch worden tegengewerkt in directe schending van het bevel dat ons is gegeven Romantiek 13: 1-7.

De rechtvaardiging voor dit alles is het beschermen van de naam van God door de vuile was van de organisatie niet te luchten. We willen de organisatie geen verwijten maken. Niemand dacht dat we ooit met de muziek geconfronteerd zouden worden. We dachten dat het einde van het samenstel van zaken snel zou komen en de lei zou ruimen. We dachten dat Jehovah ons nooit zou toestaan ​​om deze dag te zien, om deze boekhouding onder ogen te zien.

De ironie is dat we in onze systematische poging om de organisatie geen verwijten te maken, een niveau van verwijten brengen dat exponentieel groter is dan alles wat we ons ooit hadden kunnen voorstellen.

Jehovah's aangestelde koning, Jezus, beschermt christenen niet tegen de gevolgen van hun daden, ongeacht de rechtvaardiging. Gods woord stelt duidelijk dat “wie zich tegen de autoriteit verzet, een standpunt heeft ingenomen tegen de regeling van God; degenen die er een standpunt tegen hebben ingenomen zal oordeel over zichzelf brengen. '

Moet God bespot worden? Denken we dat hij een grapje maakt als hij zegt: "Want wat een man ook zaait, dit zal hij ook oogsten"? (Ga 6: 7)

Het woord van God faalt nooit om uit te komen. Zelfs het kleinste deeltje van zijn woord kan niet uitkomen. Hieruit volgt dat degenen die zich verzetten tegen de autoriteit die God heeft gevestigd, niet zullen worden gespaard van de gevolgen van hun acties.

In afwachting hebben we de aanbevelingen van de Royal Commission van Australië aan de regering van Australië op basis van adviserende adviseurs bevindingen. Vervolgens zullen er de bevindingen zijn van het onafhankelijke onderzoek naar seksueel misbruik van kinderen (IICSA) in Engeland en Wales. Slechts een paar maanden geleden heeft Schotland het opgezet eigen onderzoek. De bal rolt, althans binnen de landen van het Gemenebest. Wordt Canada de volgende?

Het is nu de tijd voor de organisatie om zich te bekeren, om nederig te erkennen dat ze ongelijk hadden om duidelijk omschreven wetten niet te gehoorzamen die hen verplichten deze misdaden te melden en stappen te ondernemen om hun beleid recht te zetten. Regeringen staan ​​vaak positief tegenover berouw, maar belangrijker, God ook.

Kan het Besturende Lichaam ooit een standpunt innemen waarin ze erkennen dat ze ongelijk hebben gehad en dat de regeringen van "Satans goddeloze systeem" gelijk hadden? Op basis van de houding en het beleid van de afgelopen 100 jaar, is het erg moeilijk om dat te zien gebeuren. Als dat niet het geval is, zal de vergelding die volgens het Woord van God is opgeslagen, blijven groeien tot de dag dat deze eindelijk wordt ontketend.

Dit alles had voorkomen kunnen worden als we gewoon het volgende vers van Paulus 'richting aan de Romeinen hadden gehoorzaamd.

“Ik ben niemand iets verschuldigd behalve om van elkaar te houden; want wie zijn medemens liefheeft, heeft de wet vervuld. ”(Ro 13: 8)

Maar het lijkt erop dat gehoorzaamheid aan onze Heer en onze God tegenwoordig niet hoog op de agenda staat.

_____________________________________________________

[I] misdaden Wet 1900 - Sectie 316
316 Verborgen ernstige strafbare feiten
(1) Als een persoon een ernstig strafbaar feit heeft begaan en een andere persoon die weet of gelooft dat het strafbare feit is gepleegd en dat hij of zij informatie heeft die van materieel belang kan zijn om de aanhouding van de dader of de vervolging of veroordeling te waarborgen van de dader omdat deze zonder redelijk excuus niet in staat is om die informatie onder de aandacht van een lid van de politie of een andere bevoegde autoriteit te brengen, kan die andere persoon 2 jaar gevangenisstraf krijgen.
[Ii] Downloaden Onderwerping
[Iii] Bekijk details hier.
[Iv] BBC-uitzending. Bij start en bij 33: 30 minuutmarkering.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  5
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x