Men moet heel voorzichtig zijn met wat men als waar accepteert in deze dagen van nieuws op sociale media. Hoewel de term "nepnieuws" vaak verkeerd wordt toegepast vanwege de tweets van een bepaalde man, is er veel echt "nepnieuws". Soms kan een satirisch stuk worden verward met een echt nieuwsbericht, zoals het geval is met dit item: "Joel Osteen vaart een luxe jacht door het ondergelopen Houston om kopieën van 'Your Best Life Now' uit te geven'”. (Niet te verwarren met een andere slogan: "The Best Life Ever".)

Dit verhaal is nep; een stukje satire van een website die de predikant uit Houston graag spot met de mega-watt-glimlach. Hoewel de man grote rijkdom heeft verworven in de naam van Christus, is hij geen domme man, en alleen een domme man zou zo ongevoelig zijn om mensen de fysieke hulp te ontzeggen die ze nodig hebben, terwijl hij zijn eigen persoonlijke boodschap overbrengt. spirituele troost. Stel je voor hoe mensen zich zouden voelen als hij zou komen opdagen terwijl ze op het dak van hun ondergelopen huis zaten, met al hun bezittingen vernietigd, zich afvragend waar ze die nacht zouden gaan slapen en waar hun volgende maaltijd vandaan zou komen, terwijl het enige was hij te bieden had was spirituele troost in de vorm van zijn eigen literatuur.  De absurditeit van een dergelijk scenario is genoeg om iedereen die dit artikel tegenkomt te vertellen dat het nep moest zijn. Alleen iemand die niet in staat is om het lijden van anderen te voelen, zou zo egoïstisch en onverschillig handelen. Maar zelfs dan, wie zou er dom genoeg zijn om het in het openbaar te doen?

Nu, over een volledig niet-verwante kwestie, sta mij toe een te delen echt nieuwsverhaal van JW.org.

Jehovah's Getuigen helpen slachtoffers van een catastrofale brand die de Grenfell Tower overspoelde, een 24 verdiepingen tellend flatgebouw in de wijk North Kensington in Londen, in de vroege ochtenduren van 14 juni 2017. De autoriteiten melden dat ten minste 79 mensen zijn omgekomen. .

Vier Getuigen werden geëvacueerd uit het appartementengebouw, van wie er twee bewoners waren van de Grenfell-toren. Gelukkig raakte geen van hen gewond, hoewel de appartementen van de Getuigen onder die volledig verwoest waren in de brand. Getuigen die in de buurt van het nu met brand gestripte appartementengebouw wonen, boden voedsel, kleding en geld aan hun medeleden en hun getroffen families. De Getuigen bieden ook spirituele troost aan de rouwende leden van de gemeenschap van North Kensington.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    16
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x