[Dit artikel is opnieuw gepubliceerd met toestemming van de auteur van zijn eigen website.]

De doctrine van Jehovah's Getuigen over de toepassing van Jezus 'leer van de schapen en de geiten in hoofdstuk 25 van Mattheüs heeft enige gelijkenis met de leer van de rooms-katholieken over het verkrijgen van toegang tot de hemel door de schatkist van verdiensten.

Hoewel niet identiek, zijn de basisvereisten voor Salvation als volgt:

 1. Voor een aantal mensen kan het vergoten bloed van Jezus Christus alleen geen volledige redding in Gods ogen schenken.
 2. Verdienste voor redding in Gods ogen voor een individu kan worden toegeschreven aan werken in de richting van; of van een beperkte groep andere personen dan Jezus Christus.

Aanpak punt 2 de Watchtower Bible and Tract Society publicatie van 2015 getiteld 'Jezus de manier waarop de waarheid en het leven' leert de leer van verdienste voor werken aan een selecte groep wanneer hij spreekt over Jezus leerde over het oordeel over het hoofdstuk Schapen en Geiten van Mattheüs 25: 31-46.

Dit oordeel is verdiend omdat de geiten er niet in zijn geslaagd de broeders van Christus op aarde vriendelijk te behandelen, zoals zij hadden moeten doen[1].

Twee vragen voor beoordeling aan het einde van dezelfde publicatie stellen:

 • Waarom zullen de schapen worden beoordeeld als verdienstelijk voor Jezus?
 • Op welke basis zullen sommige mensen als geiten worden beoordeeld, en welke toekomst zullen de schapen en de geiten hebben?[2]

In het studieartikel wordt naar voren gebracht dat Jezus leert dat eeuwige vernietiging afhankelijk is van werken voor zijn broeders. Dus, wie zijn de broers van Christus?

Het Wachttorengenootschap van maart 15, 2015 besprak wie de broers van Christus waren, en identificeerde deze mensen als die christenen die door God zijn gezalfd met zijn heilige geest sinds de dagen van Jezus 'apostelen en wiens aantal beperkt is tot 144000.

Leer van onfeilbare vereisten

De leer tot vlak voor Armageddon, wanneer Jezus op verdienste oordeelt, dat mensen een beperkte tijd hebben om te luisteren naar de leer van Jehovah's Getuigen over de 'Koninkrijksboodschap', berust op een zeer problematische kwestie.

 1. Ten eerste, vanwege de bewering die de leer van het Besturende Lichaam (let op: Governing Body (GB) worden in hoofdletters geschreven omdat dit het zelfstandig naamwoord is dat ze zichzelf hebben gegeven) van Jehovah's Getuigen is feilbaar (vatbaar voor fouten), en
 2. Ten tweede zou de bewering dat mensen de lering van dezelfde GB moeten accepteren op elk moment wanneer de Koninkrijksboodschap wordt gepresenteerd, de verantwoordelijkheid van het Besturende Lichaam moeten leggen om onfeilbare doctrine te produceren:
 3. Ten derde, als iemand de Koninkrijksboodschap zou verwerpen op basis van een doctrine die vervolgens in een later stadium werd veranderd, wie zou dan de schuld dragen wanneer Jezus kwam om de schapen en de geiten te scheiden als ze niet met de genoemde werden geassocieerd? Bijvoorbeeld; in de Watchtower (WT) januari 1st1972 op pagina's 31-32[3] het antwoord van het bestuursorgaan op een vraag van lezers:

"Vormen homoseksuele handelingen van een getrouwde persoon een schriftuurlijke grond voor echtscheiding, waardoor de onschuldige partner kan hertrouwen? - VS"

Leerde de leer:

“Terwijl zowel homoseksualiteit als bestialiteit walgelijke perversies zijn, is in geen van beide de huwelijksband verbroken. Het wordt alleen verbroken door daden die een individu 'één vlees' maken met een persoon van het andere geslacht dan zijn of haar wettelijke huwelijkspartner. '

daarom

 1. Wat zijn de gevolgen voor iemand die de Koninkrijksboodschap op 1 mei 1972 hoorde, maar de boodschap verwierp vanwege de leerstellige leer van Matthew 5: 32 en Matthew 19: 9 van de Wachttoren 1 januari 1972? Zouden ze voor eeuwig worden vernietigd, omdat ze daardoor geen verdienste konden krijgen door de broeders van Christus goed te behandelen?

 

 1. Wie draagt ​​de bloedschuld toen de doctrine over Matthew 5: 32 en Matthew 19: 9 werd gewijzigd:
 2. de persoon die de leer verwerpt? of
 3. het Besturende Lichaam die zo'n valse leer onderwijst, alleen openbaar gecorrigeerd in de Wachttoren van 15 december 1972 pagina's 766 - 768[4] ?

Verschuivende schuld

Aangezien het Besturende Lichaam verantwoordelijk is voor publicaties die zijn geproduceerd door de Watchtower Bible and Tract Society, de 2019-publicatie Pure Worship of Jehovah - Eindelijk hersteld! Zegt op pagina 128:

'Nadat het koninkrijk was gevestigd, stelde Jezus een kleine groep mannen aan die als getrouwe slaaf dienden. (Matt. 24: 45-47) Sindsdien heeft de getrouwe slaaf, nu bekend als het Besturende Lichaam, het werk van een wachter gedaan. Het neemt niet alleen het voortouw bij het waarschuwen voor 'de dag van wraak', maar ook bij het verkondigen van 'het jaar van Jehovah's goede wil'. - Jes. 61: 2; zie ook 2 Corinthians 6: 1, 2.

Terwijl de getrouwe slaaf het voortouw neemt in het werk van de wachter, wees Jezus 'al' zijn volgelingen toe om 'de wacht te houden' (Mark 13: 33-37) We gehoorzamen dat gebod door geestelijk wakker te blijven en loyaal de moderne- dagwaker. We bewijzen dat we wakker zijn door onze verantwoordelijkheid om te prediken te vervullen. (2 Tim. 4: 2) Wat motiveert ons? Voor een deel is het onze wens om levens te redden. (1 Tim. 4: 16) Spoedig zullen menigten hun leven verliezen omdat ze de waarschuwingsoproep van de moderne wachter negeerden. (Ezek. 3: 19) "

En wat als de leringen van de moderne wachter op het moment van onderricht onjuist waren? Welnu, volgens het Besturende Lichaam hebben ze het werk van een wachter gedaan.

De 2019-uitkijktoren van mei, duidelijk gemaakt op pagina 23, paragraaf 9 zegt:

„We zijn ook dankbaar dat Jehovah tijdig geestelijk voedsel verstrekt om ons te helpen de wijsheid van deze wereld met betrekking tot moraliteit te aanvaarden.”

Niet zeker hoe ze 1 verklaren Januari 1972-doctrine over moraliteit kwam op het juiste moment, maar Jezus heeft nooit gezegd dat de trouwe slaaf / regerend lichaam / gezalfde perfect geestelijk voedsel zou produceren. Vergeet niet dat hun leer is gebaseerd op verdienstelijke werken jegens Christus 'broeders, van wie het onvolmaakte geestelijke voedsel wordt voortgebracht.

Ik hoor Johann Tetzel zeggen: "Verwennen iemand?"

Image credit: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/2/2c/Johann-tetzel-1.jpg/330px-Johann-tetzel-1.jpg

_______________________________________________________

[1] Referentie: pagina 'Jezus zoals de waarheid en het leven' - 2015 Watchtower Bible and Tract Society

[2] Referentie: https://www.jw.org/en/publications/books/jesus/final-ministry/judges-sheep-goats/#?insight[search_id]=1b8944c6-990d-4296-8a92-78d8745a5eb3&insight[search_result_index]=0 opgehaald 26 juni 2019 17: 33 (+ 10 GMT)

[3] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972005#h=9

[4] https://wol.jw.org/en/wol/d/r1/lp-e/1972927

 

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
  17
  0
  Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x