Toen ik rooms-katholiek was, tot wie ik bad, was dat nooit een probleem. Ik zei mijn uit het hoofd geleerd gebeden en volgde het op met de Amen. De bijbel maakte nooit deel uit van de RK-leer, en daarom was ik er niet mee bekend.

Ik ben een fervent lezer en lees al sinds mijn zevende over veel onderwerpen, maar nooit de bijbel. Af en toe hoorde ik citaten uit de bijbel, maar ik had op dat moment niet persoonlijk de moeite genomen om er zelf naar te zoeken.

Toen ik de bijbel begon te bestuderen met Jehovah's Getuigen en hun vergaderingen bijwoonde, leerde ik hoe ik tot Jehovah God kon bidden in de naam van Jezus. Ik had nog nooit op zo'n persoonlijk niveau met God gesproken, maar toen ik de Heilige Schrift las, was ik overtuigd.

NWT - Mattheüs 6: 7
"Als je bidt, zeg dan niet steeds weer dezelfde dingen als de mensen van de natiën, want ze denken dat ze gehoord zullen worden vanwege hun gebruik van veel woorden."

Naarmate de tijd verstreek, begon ik veel dingen op te merken in de JW-organisatie die in strijd waren met wat ik geloofde dat de Heilige Schrift mij leerde. Ik maakte daarom kennis met biblehub.com en begon te vergelijken wat er in de Nieuwe Wereld Vertaling van de Heilige Schrift (NWT) met andere bijbels. Hoe meer ik zocht, hoe meer ik begon te twijfelen. Ik geloof dat de Heilige Schrift moet worden vertaald maar niet moet worden uitgelegd. God spreekt op veel manieren tot elk individu, afhankelijk van wat hij / zij kan dragen.

Mijn wereld ging echt open toen iemand dicht bij me vertelde over Beroean Pickets en toen ik de bijeenkomsten begon te bezoeken, werden mijn ogen geopend voor wat het betekent om een ​​christen te zijn. Ik leerde dat, in tegenstelling tot wat ik dacht, er vele anderen zijn die twijfelen over het feit dat het dogma van JW niet is wat de Heilige Schrift leert.

Ik voel me op mijn gemak bij wat ik leer, behalve het feit hoe ik moet bidden. Ik weet dat ik tot Jehovah kan bidden in de naam van Jezus. Ik vraag me echter af hoe ik Jezus in mijn leven en gebeden kan passen die anders zijn dan wat ik doe

Ik weet niet of iemand anders deze strijd heeft gehad of onder ogen moet zien en of je het hebt opgelost.

Eldipa

 

Elpida

Ik ben geen Jehovah's Getuige, maar ik heb gestudeerd en woon sinds ongeveer 2008 de woensdag- en zondagbijeenkomsten en de Gedachtenisvieringen bij. Ik wilde de Bijbel beter begrijpen nadat ik hem vele malen van kaft tot kaft had gelezen. Maar net als de Beroeanen controleer ik mijn feiten en hoe meer ik het begreep, hoe meer ik me realiseerde dat ik me niet alleen niet op mijn gemak voelde tijdens de vergaderingen, maar dat sommige dingen gewoon niet klopten voor mij. Ik stak mijn hand op om commentaar te geven, tot op een zondag de ouderling me in het openbaar corrigeerde dat ik niet mijn eigen woorden moest gebruiken, maar die in het artikel. Ik zou het niet kunnen doen omdat ik niet denk als de Getuigen. Ik accepteer de dingen niet als feit zonder ze te controleren. Wat me echt dwars zat, waren de Gedachtenisvieringen, omdat ik geloof dat we volgens Jezus op elk gewenst moment moeten deelnemen, niet slechts één keer per jaar; anders zou hij specifiek zijn geweest en gezegd hebben op de verjaardag van mijn dood, enz. Ik merk dat Jezus persoonlijk en hartstochtelijk sprak tot mensen van alle rassen en kleuren, of ze nu opgeleid waren of niet. Toen ik eenmaal de veranderingen in Gods en Jezus 'woorden zag, maakte het me echt van streek omdat God ons vertelde om Zijn Woord niet toe te voegen of te veranderen. God corrigeren, en Jezus, de Gezalfde, corrigeren is verschrikkelijk voor mij. Gods Woord mag alleen worden vertaald, niet geïnterpreteerd.
16
0
Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x