Het Avondmaal des Heren: Onze Heer gedenken zoals Hij dat van ons verlangde!

Mijn zus, die in Florida woont, gaat al vijf jaar niet meer naar de vergaderingen in de Koninkrijkszaal. In al die tijd heeft niemand van haar voormalige gemeente haar bezocht om te controleren of ze in orde is, om te vragen waarom ze niet meer naar de vergaderingen ging. Het was dus nogal een schok voor haar vorige week om een ​​telefoontje te krijgen van een van de oudsten, die haar uitnodigde voor de herdenking van dit jaar. Maakt dit deel uit van een initiatief om te proberen de opkomst na bijna twee jaar zoom-vergaderingen op afstand nieuw leven in te blazen? We zullen moeten afwachten.

De organisatie van Jehovah's Getuigen herdenkt slechts één keer per jaar het avondmaal van de Heer. Ze noemen deze tijd van het jaar 'herdenkingsseizoen', nog een van de vele niet-schriftuurlijke termen die ze gebruiken. Hoewel Jehovah's Getuigen geen gebruik maken van de emblemen, wordt het missen van het gedenkteken gezien als een ernstige afwijzing van de waarde van de losprijs die Jezus Christus ten behoeve van de mensheid heeft aangeboden. Als je de Memorial mist, ben je eigenlijk geen Jehovah's Getuigen meer. Het is ironisch dat ze dit standpunt innemen, aangezien ze aanwezig zijn met het doel de symbolen van die losprijs te verwerpen, de wijn die zijn bloed voorstelt en het brood dat zijn volmaakte menselijke vlees voorstelt, beide aangeboden als verzoening voor de zonden van de hele mensheid.

Sinds een aantal jaren organiseer ik een online herdenking via YouTube, waardoor getuigen en anderen (niet-getuigen en ex-getuigen) die willen deelnemen aan de emblemen zonder betrokken te raken bij de rituelen van een georganiseerde religie – dit privé op hun eigen manier kunnen doen huizen. Dit jaar ben ik van plan iets anders te doen. Het avondmaal van de Heer is een privéaangelegenheid, dus het lijkt ongepast om het publiekelijk op YouTube uit te zenden. Een van de zilveren voeringen van de zeer donkere wolk van de coronaviruspandemie waar we de afgelopen jaren allemaal mee te maken hebben gehad, is dat mensen erg vertrouwd zijn geraakt met het gebruik van zoom om online vergaderingen bij te wonen. Dus dit jaar, in plaats van onze herdenking of communie op YouTube uit te zenden, nodig ik degenen die willen bijwonen uit om met ons mee te doen op zoom. Als u deze link in een browser typt, gaat u naar een webpagina met een schema met de tijden van onze reguliere bijeenkomsten en de tijd voor de herdenking van het avondmaal van de Heer dit jaar. Ik zal deze link ook in het beschrijvingsveld van deze video plaatsen.

https://beroeans.net/events/

Dit jaar herdenken we de herdenking op twee dagen. We zullen het niet doen op Nissan 14 omdat die datum geen speciale betekenis heeft, zoals we op het punt staan ​​te leren. Maar omdat we dicht bij die datum willen zijn aangezien het de datum is die veel ex-Jehova's getuigen (en Jehova's Getuigen) bijzonder vinden, doen we het op de 16th, dat is een zaterdag om 8:00 uur New Yorkse tijd, wat ook de Aziatische bevolking zal helpen. Ze zullen dan 14 uur tot 16 uur vooruit aanwezig zijn, afhankelijk van waar ze wonen in Azië, Australië of Nieuw-Zeeland. En dan doen we het nog een keer tijdens onze normale zondagsbijeenkomst, deze keer op 12 april om 00 uurth. En dat zal, voor iedereen die erbij wil zijn, op dat moment zijn. We gaan het twee keer doen. Nogmaals, altijd op Zoom tijdens onze vergaderingen en je krijgt die informatie via de link die ik je zojuist heb gegeven.

Sommigen zullen vragen: „Waarom doen we het niet op dezelfde dag dat Getuigen het na zonsondergang doen?” We zijn ons al jaren langzaam aan het bevrijden van de valse leringen en indoctrinatie van Jehovah's Getuigen. Dit is weer een stap in die richting. Het avondmaal van de Heer is geen verlengstuk van het Joodse Pascha. Als we het moesten herdenken als een soort jaarlijks ritueel, zou de Bijbel dat duidelijk hebben aangegeven. Alles wat Jezus ons vertelde was om dit te blijven doen ter nagedachtenis aan hem. We mogen hem niet slechts één keer per jaar gedenken, maar altijd.

Toen de gemeente voor het eerst werd gevormd, wordt ons verteld dat „zij zich bleven wijden aan het onderwijs van de apostelen en aan het delen [met elkaar], aan het nuttigen van maaltijden en aan gebeden”. (Handelingen 2:42)

Hun aanbidding bestond uit vier dingen: het onderwijzen van de apostelen, samen eten, samen bidden en samen eten. Brood en wijn waren veelvoorkomende componenten van die maaltijden, dus het zou voor hen natuurlijk zijn om elke keer dat ze samenkwamen deel te nemen aan hun aanbidding.

Nergens in de Bijbel wordt ons verteld hoe vaak we het avondmaal des Heren moeten herdenken. Als het alleen jaarlijks zou moeten worden gedaan, waarom staat daar dan nergens in de Schrift een aanwijzing voor?

Het Joodse Pesachlam was een toekomstgericht feest. Het keek naar de komst van het ware Paschalam, Jezus Christus. Maar toen dat lam eenmaal voor altijd werd geofferd, was het Paschafeest vervuld. Het avondmaal van de Heer is een achteruitkijkende ceremonie die bedoeld is om ons te herinneren aan wat ons werd aangeboden totdat hij arriveert. Inderdaad, alle offers en offers onder de wet van Mozes waren op de een of andere manier symbolische voorstellingen van het offer van Christus' lichaam. Dat alles werd vervuld toen Christus voor ons stierf, en dus hoeven we ze niet meer aan te bieden. Sommige van die offers waren jaarlijks, maar andere kwamen vaker voor. Wat telde was het offer en niet de timing van het offer.

Als de precieze timing echt zo belangrijk is, moeten we ons dan niet ook laten leiden door de locatie? Zouden we niet het avondmaal van de Heer moeten herdenken na zonsondergang op de 14e van Nissan in Jeruzalem, ongeacht in welke tijdzone we ons ook bevinden, waar ter wereld we ons ook bevinden? Ritualistische aanbidding kan heel snel heel dwaas worden.

Zou het kunnen dat de timing of frequentie voor het vieren van het avondmaal des Heren aan de plaatselijke gemeente werd overgelaten?

We kunnen iets leren door de brief van Paulus aan de Korinthiërs te onderzoeken over de manier waarop ze het avondmaal van de Heer hielden.

“. . Maar terwijl ik u deze instructies geef, prijs ik u niet, want het is niet ten goede, maar ten kwade dat u elkaar ontmoet. Want allereerst hoor ik dat als je in een gemeente samenkomt, er verdeeldheid onder jullie bestaat; en tot op zekere hoogte geloof ik het. Want er zullen zeker ook sekten onder u zijn, zodat ook degenen onder u die goedgekeurd zijn zichtbaar worden. Als je op één plek samenkomt, is het niet echt om het Avondmaal des Heren te eten.” (1 Korintiërs 11:17-20)

Dat klinkt zeker niet alsof hij het heeft over een jaarlijks evenement, toch?

"Hij deed hetzelfde met de beker ook, nadat ze het avondmaal hadden, zeggende: "Deze beker betekent het nieuwe verbond krachtens mijn bloed. Blijf dit doen, wanneer je het drinkt, ter nagedachtenis aan mij.” Want telkens wanneer u dit brood eet en deze beker drinkt, blijft u de dood van de Heer verkondigen, totdat hij komt.” (1 Korintiërs 11:25, 26)

"Daarom, mijn broeders, als jullie samenkomen om het op te eten, wacht dan op elkaar." (1 Korintiërs 11:33)

Volgens Strong's Concordance is het woord dat vertaald is met 'wanneer' hosaki's wat betekent "zo vaak als, zo vaak als". Dat past nauwelijks bij een jaarlijkse bijeenkomst.

Het is een feit dat christenen in kleine groepen thuis moeten samenkomen, maaltijden delen, eten van het brood en de wijn, de woorden van Jezus bespreken en samen bidden. Onze Zoom-bijeenkomsten zijn daar een slechte vervanging voor, maar we hopen dat we binnenkort in staat zullen zijn om plaatselijk samen te komen en te beginnen met aanbidden zoals ze dat in de eerste eeuw deden. Tot die tijd, doe mee op 16 of 17th van april, afhankelijk van wat u uitkomt en daarna elke zondag of zaterdag in onze gewone bijbelstudie en u zult genieten van opbouwende gemeenschap.

Gebruik deze link om de tijden en Zoom-links te krijgen: https://beroeans.net/events/

Heel erg bedankt voor het kijken.

Meleti Vivlon

Artikelen door Meleti Vivlon.
    7
    0
    Zou dol zijn op je gedachten, geef commentaar.x